Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Öz bir ifade ile.

inanmak ve yaşamak, neye inanmak.

ahirette kitabımızı okuyacağımıza inanmak,

iyide ben dünyada iken senin kitabına inanmıyordum, dolayısıyla,

benim okuyacak bir kitabım yok diyemeyeceğiz.

çünkü, bu dünyadaki yaşantımız kitab halinde bize sunulacak.

Aalında ne anlatmak istediğiniz tam olarak anlayamıyorum ama

Japonlara bir kitap gönderilmemiş, dolayısıyla japonların yaşantısı nasıl kitap halinde sunulacak, akıbetleri ne olacak tartışılır. Ama konuyla ilgisi yok, takılmayalım buraya bence bu başlık altında.

İslamda derinleşmiş, derinlemesine analiz yeteneği yapabilecek düzeye gelmiş hayatında hiç yalan söylememiş ne olursa olsun daima doğru yoldan ayrılmamaya dikkat etmiş insanlar; ilk yalanı söyleyen ve yalan üzerine ihtisas yapan şeytana uyup yalan söylemezler.

Asıl onlar yalan söyleyebilirler, çünkü sürekli yalan söyleyen birine zaten kimse inanmaz ! Yalan söyleyecek kişi kendini belli etmeyecek, mantık budur !

Ayrıca birinin yalan söyleyip söylemediğini, ona inanarak değil deneyleyip kanıtlayarak bulabiliriz, başka türlüsü doğru olmaz.

Örneğin, sizin söylediğiniz şuna benziyor

Ahmet, Noel babayla ormanda piknik yapmış, Ahmet kesinlikle doğru söylüyor, çünkü Ahmet çok güvenilir ve bugüne kadar hiç yalan söylememiş biridir.

saygılar

saygılar

• Cevaplar 90
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Japonlara bir kitap gönderilmemiş, dolayısıyla japonların yaşantısı nasıl kitap halinde sunulacak, akıbetleri ne olacak tartışılır. Ama konuyla ilgisi yok, takılmayalım buraya bence bu başlık altında.

============================================================

TARARAFSIZ>senin tarafsizligin bile kitab halinde sana sunulacak ahirette,

her halimiz kitab olarak onumuze gelecek, tipki sinama filmi gibi,

aktoru ve oyuncusu, kendimiz oldugumuz bir film,

ve bizler, bu filmimizden sorgulanacagiz,

Bu baglamda, kitabla tanis olanla olmayan arasinda bir fark var,

kitab kendisine ulasmamis olan,

ona azab edilmeyecek,

onun mazereti kabul gorecek,

Sizin sordugunuz japonlarda ayni konumda,

eger kitab kendilerine ulasmamissa, onlar kitabtan yani kurandan sorguya cekilmeyecek,

yalniz herkese, bu dunyada yasadiklari kitab halinde sunulacak,

umarim tarafsiza, tarafsiz tarifim, yeterlidir.

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:

============================================================

ona azab edilmeyecek,

Sizin sordugunuz japonlarda ayni konumda,

eger kitab kendilerine ulasmamissa, onlar kitabtan yani kurandan sorguya cekilmeyecek,

yalniz herkese, bu dunyada yasadiklari kitab halinde sunulacak,

umarim tarafsiza, tarafsiz tarifim, yeterlidir.

saygilar.

Evren.

Herkese yaşadıkları ve yaşattıkları kitap halinde sunulacaksa dini teferruata ne gerek var? Eski insanlar doğa karşısında daha bir zavallı olduklarından belki onlara kitap gerekiyordu ama, çağımızda dindeki hurafelere inanmanın ne gibi bir açıklaması olabilir?

Gönderi tarihi:
Herkese yaşadıkları ve yaşattıkları kitap halinde sunulacaksa dini teferruata ne gerek var? Eski insanlar doğa karşısında daha bir zavallı olduklarından belki onlara kitap gerekiyordu ama, çağımızda dindeki hurafelere inanmanın ne gibi bir açıklaması olabilir?

Sevgili Mukicim o kadar söylüyorlar neden anlamak istemiyorsun .Bu hurafelerin islam diniyle alakası yok. :D Kuran evrensel bir kitap her devre hitap ediyor.

Gönderi tarihi:

Evet, sevgili muki,

sen davranislarinin,iyi olup olmadigini, insanlarin onaylayip, onaylamadagindan yola,

cikarsan, yanila bilirsin,

Ahiretteki okunacak kitaba yardimci bilgiler, daha bu dunyada elinde olsun istemezmisin,

bak su anda kitabla hic tanismamis olan, senin sorumlu oldugun kadar sorumlu degil kitabtan.

cunku gormemis bilmiyor,

ama sen burada bizlerle birlikte, kitabi sorguluyorsun,

Allaha inaniyormusun, inanmiyormusun, bilmiyorum,

ama kavrayamadigin ayetleri sorgulamak en dogal hakkin,

yalniz sunu hic bir zaman unutma,

Peygamberlerin hepside sorgulanacak, ayirimcilik yok, ahirette,

Adam kayirma yok,

torpil yok.

Herkesin kitabi onune konacak,

ben o gunun dehsetinden korkuyorum.

[003.185] [DI] Her insan ölümü tadacaktır. Kıyamet günü, ecirleriniz size mutlaka ödenecektir. Ateşten uzaklaştırılıp cennete sokulan kimse artık kurtulmuştur. Dünya hayatı, zaten, sadece aldatıcı bir geçinmeden ibarettir.

[005.036] [DI] Doğrusu, yeryüzünde olan bütün şeyler ve onların bir katı daha kafirlerin olsa da, kıyamet gününün azabından kurtulmak için fidye verseler kabul edilmez. Onlara elem verici azab vardır.

[010.060] [DI] Allah'a karşı yalan uyduranlar kıyamet gününü ne zannederler? Doğrusu Allah'ın insanlara olan nimeti boldur, fakat çoğu şükretmezler.

[011.098] [DI] Firavun, kıyamet gününde milletine öncülük eder, onları cehenneme götürür. Gittikleri yer ne kötü yerdir!

[011.099] [E1] Hem burada hem de kıyamet gününde arkalarından bir lanetle takip edildiler. Bu yapılan destek ne fena destektir!

[012.107] [DI] Allah tarafından, onları kuşatacak bir azaba uğramalarından veya farkına varmadan, kıyamet saatinin ansızın gelmesinden güvende midirler?

[017.058] [DI] Kıyamet gününden önce ortadan kaldırmayacağımız veya çetin azaba uğratmayacağımız bir şehir yoktur. Bu, Kitap'da yazılıdır.

[017.060] [DI] Sana: «Rabbin şüphesiz insanları kuşatmıştır» demiştik; sana gösterdiğimiz rüya ile ve Kuran'da lanetlenmiş ağaçla, sadece insanları denedik. Biz onları korkutuyoruz, fakat bu onlara büyük taşkınlık vermekten başka birşeye yaramıyor.

[017.061] [DI] Meleklere: «Adem'e secde edin» demiştik, İblis'ten başka hepsi secde etmiş, o ise: «çamurdan yarattığına mı secde edeceğim?» demişti.

[017.062] [DI] «Benden üstün kıldığını görüyor musun? Kıyamet gününe kadar beni ertelersen, and olsun ki, azı bir yana, onun soyunu kendi buyruğum altına alacağım» demişti.

[018.032] [DI] Onlara iki adamı misal olarak göster: Birine iki üzüm bağı verip, etrafını hurmalıklarla çevirmiş ve aralarında ekinler bitirmiştik.

[018.033] [DI] Her iki bahçe de ürünlerini vermişlerdi, hiçbir şeyi de eksik bırakmamışlardı. İkisinin arasından bir de ırmak akıtmıştık.

[018.034] [DI] Onun gelirleri de vardı. Bu yüzden, arkadaşiyle konuşurken: «Ben malca senden zengin, nüfusça da senden daha itibarlıyım» dedi.

[018.035] [DV] (Böyle gurur ve kibirle) kendisine zulmederek bağına girdi. Şöyle dedi: «Bunun, hiçbir zaman yok olacağını sanmam.»

[018.036] [DV] «Kıyametin kopacağını da sanmıyorum. Şayet Rabbimin huzuruna götürülürsem, hiç şüphem yok ki, (orada) bundan daha hayırlı bir akıbet bulurum.»

[018.037] [DV] Karşılıklı konuşan arkadaşı ona hitaben: «Sen, dedi, seni topraktan, sonra nutfeden (spermadan) yaratan, daha sonra seni bir adam biçimine sokan Allah'ı inkâr mı ettin?»

[018.038] [DV] «Fakat O Allah benim Rabbimdir ve ben Rabbime hiçbir şeyi ortak koşmam.»

[018.039] [DV] «Bağına girdiğinde: Mâşâallah! Kuvvet yalnız Allah'ındır, deseydin ya! Eğer malca ve evlâtça beni kendinden güçsüz görüyorsan (şunu bil ki):»

[018.040] [DV] «Belki Rabbim bana, senin bağından daha iyisini verir; senin bağına ise gökten yıldırımlar gönderir de bağ kupkuru bir toprak haline gelir.»

[018.041] [DV] «Yahut, bağının suyu dibe çekilir de bir daha onu arayıp bulamazsın.»

[018.042] [DI] Nitekim, ürünleri yok edildi; bağın altüst olmuş çardakları karşısında, sarfettiği emeğe içi yanarak ellerini oğuşturup «Keşke Rabbime kimseyi ortak koşmasaydım» diyordu.

[018.043] [DI] Ona, Allah'tan başka yardım edebilecek adamları da yoktu, kendi kendini de kurtaramadı.

[018.044] [DI] İşte burada kudret ve hakimiyet, varlığı gerçek olan Allah'ındır. Mükafatlandırma bakımından hayırlı olan da, sonuçlandırma yönünden hayırlı olan da O'dur.

[018.045] [DI] Onlara, dünya hayatı misalinin tıpkı şöyle olduğunu anlat: Gökten indirdiğimiz su ile yeryüzünde yetişen bitkiler birbirine karışır, ama sonunda rüzgarın savuracağı çerçöpe döner. Allah her şeyin üstünde bir kudrete sahip olandır.

[018.046] [DI] Mal ve oğullar, dünya hayatının süsüdür. Ama baki kalacak yararlı işler, sevab olarak da, emel olarak da, Rabbinin katında daha hayırlıdır.

[018.047] [DI] Bir gün dağları yürütürüz de yeri dümdüz görürsün. Hiçbirini bırakmaksızın diriltip bir araya toplarız.

[018.048] [DI] Dizi dizi Rabbine sunulduklarında onlara: «And olsun ki, sizi ilk defa yarattığımız gibi Bize geldiniz. Sizi bir yere toplamak için söz vermediğimizi iddia etmiştiniz değil mi?» denir.

[018.049] [DI] Amel defteri ortaya konunca, suçluların, onda yazılı olanlardan korktuklarını görürsün, «Vah bize, eyvah bize! Bu defter nasıl olmuş da küçük büyük bir şey bırakmadan hepsini saymış!» derler. İşlediklerini hazır bulurlar. Rabbin kimseye haksızlık etmez.

Durumlar boyle sayin muki,

insan ogluna secme ozgurlugu bu dunyada verildi,

ama ahirette, secme ozgurlugu yok,

saglili ve mutlu gunler,

sayin muki.

Evren.

Gönderi tarihi:
Peygamberlerin hepside sorgulanacak, ayirimcilik yok, ahirette,

Adam kayirma yok,

torpil yok.

Ayyyy, desenize kayırma, torpil yok. Muhammed'in kitabı da baya kalın ve Allah hakkında kendi görüşlerini ve doğrularını dile getiren kendi tarafından yazılmış bir kitap. Acıdım şimdi ya!

Gönderi tarihi:
Ayyyy, desenize kayırma, torpil yok. Muhammed'in kitabı da baya kalın ve Allah hakkında kendi görüşlerini ve doğrularını dile getiren kendi tarafından yazılmış bir kitap. Acıdım şimdi ya!

[005.049] [DI] O halde, Allah'ın indirdiği Kitap ile aralarında hükmet, Allah'ın sana indirdiği Kuran'ın bir kısmından seni vazgeçirmelerinden sakın, heveslerine uyma; eğer yüz çevirirlerse bil ki, Allah bir kısım günahları yüzünden onları cezalandırmak istiyor. İnsanların çoğu gerçekten fasıktırlar.

[006.056] [DI] De ki: «Allah'tan başka, yalvardıklarınıza kulluk etmekten menolundum.» «Sizin heveslerinize uymayacağım, yoksa sapıtmış, doğru yolda gidenlerden olmamış olurum» de.

[006.119] [DI] Size ne oluyor ki, Allah size darda kalmanızın dışında, haram olanları genişçe anlatmışken adının üzerine anıldığı şeyden yemiyorsunuz? Doğrusu çoğunluk, heva ve heveslerine uyarak, bilmeden sapıtıyorlar. Aşırı gidenleri en iyi bilen Rabbindir.

[013.037] [DI] Böylece Biz Kuran'ı Arapça bir hüküm ve hikmet olarak indirdik. Sana ilim geldikten sonra onların heveslerine uyarsan, and olsun ki, Allah katında sana bir dost ve seni koruyan çıkmaz.

[020.016] [DI] «Buna inanmayan ve hevesine uyan kimse seni ondan alıkoymasın, yoksa helak olursun.»

[023.071] [DI] Eğer gerçek onların heveslerine uysaydı, gökler, yer ve onlarda bulananlar bozulup giderdi. Onlara, kendilerine öğüt veren bir şey getirdik; onlar ise öğütlerinden yüz çevirirler.

[028.050] [DI] Eğer, sana cevap veremezlerse, onların sadece heveslerine uyduklarını bil. Allah'tan bir yol gösterici olmadan hevesine uyandan daha sapık kim vardır? Allah zalim milleti şüphesiz ki doğru yola eriştirmez.

[042.015] [DI] Bundan ötürü sen birliğe çağır ve emrolunduğun gibi doğru ol; onların heveslerine uyma ve şöyle söyle: «Allah'ın indirdiği Kitap'a inandım; aranızda adaletle hükmetmek ile emrolundum; Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir; bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz kendinizedir. Bizimle sizin aranızda tartışılacak bir şey yoktur. Allah hepimizi bir araya toplar; dönüş O'nadır.»

[045.018] [DI] Sonra seni de din konusunda bir şeriat sahibi kıldık, ona uy; bilmeyenlerin heveslerine uyma.

[045.023] [DI] Heva ve hevesini tanrı edinen, bilgisi olduğu halde Allah'ın şaşırttığı, kulağını ve kalbini mühürlediği, gözünü perdelediği kimseyi gördün mü? Onu Allah'tan başka kim doğru yola eriştirebilir? Ey insanlar! Anlamaz mısınız?

[047.014] [DI] Rabbinin katından bir belgesi olan kimse, kötü işi kendisine güzel gösterilen kimseye benzer mi? Bunlar heveslerine uymuşlardır.

[047.016] [DI] Onların içinde seni dinleyenler vardır; sonra senin yanından çıkınca, bilgili kimselere «Az önce ne demişti?» diye sorarlar. İşte bunlar, Allah'ın kalblerini mühürlemiş olduğu, kendi heveslerine uyan kimselerdir.

Gönderi tarihi:

ben o gunun dehsetinden korkuyorum

Korkular ancak kaynağı çözümlenince kesin olarak bilinince yok olur. Hayal görmek, inanmak korkuları yoketmez, dehşet duymanın nedeni bu dur ! insanı dinginleyecek sistemli bir felsefe (ama masal şeklinde) gerekiyordu ve bu durumda dinlerin ortaya çıktığını düşünüyorum, işte sizin ve benzerlerinizin bu sözleride bu düşünceme destek veriyor !

bundan mutluluk duyarım, geçmişimi gözden geçirmiş olurum, hatalarım yüzüme vurulur, yaptığım iyiliklerden gurur duyarım, neden hata yaptığımı Allah herşeyiyle bilir ve çok merhametli ve bağışlayıcı olan varlık benim için en uygun kararı verir, ne de olsa herşeyin sahibi bütün moleküllerimin DNA mın hücrelerimin sahibi, beni dilediği gibi kullanabilir. Bundan herhangi bir rahatsızlık duymam o ortamda bulunursam. Tabi bu masallar alemindeyken düşüncem böyle olur.

Kimse beni masallara inanmadığım için suçlayamaz, eğer suçlarsa ben yanayım daha iyi !

ona azab edilmeyecek,

Japonlar bu dünyada en üstün teknolojiyle yaşıyor ve herşeyden haberdarlar, eğer onlar sorumlu değilse bu haksızlık olur.

saygılar

Gönderi tarihi:
Korkular ancak kaynağı çözümlenince kesin olarak bilinince yok olur. Hayal görmek, inanmak korkuları yoketmez, dehşet duymanın nedeni bu dur ! insanı dinginleyecek sistemli bir felsefe (ama masal şeklinde) gerekiyordu ve bu durumda dinlerin ortaya çıktığını düşünüyorum, işte sizin ve benzerlerinizin bu sözleride bu düşünceme destek veriyor !

bundan mutluluk duyarım, geçmişimi gözden geçirmiş olurum, hatalarım yüzüme vurulur, yaptığım iyiliklerden gurur duyarım, neden hata yaptığımı Allah herşeyiyle bilir ve çok merhametli ve bağışlayıcı olan varlık benim için en uygun kararı verir, ne de olsa herşeyin sahibi bütün moleküllerimin DNA mın hücrelerimin sahibi, beni dilediği gibi kullanabilir. Bundan herhangi bir rahatsızlık duymam o ortamda bulunursam. Tabi bu masallar alemindeyken düşüncem böyle olur.

Kimse beni masallara inanmadığım için suçlayamaz, eğer suçlarsa ben yanayım daha iyi !

Japonlar bu dünyada en üstün teknolojiyle yaşıyor ve herşeyden haberdarlar, eğer onlar sorumlu değilse bu haksızlık olur.

saygılar

Haksızlıkmı?

Neden,? kitabtan haberleri yoksa, onlara ondan dolayı sorguda yapılmayacaksa, bu tam bir adalettir,

Onlar gelen kitabtan sorguya çekilmeyecekler,eğer çekilecek olsalardı adaletsizlik olurdu, ve derlerdiki,

Allahım adaletin bumu?, kitab göndermişsin, haberimiz yoktu , hemde bizi ondan sorguluyorsun, dememeleri için, sorgulanmayacaklar.

Ama su veya bu şekilde, insanlar kitabtan haberdar oluyorlar,

şimdi düşünün, tek bir japon kurana inanarak, müslüman olmuş olsa,

o japon, diğerlerine anlatmakla mükellef,

bilmem, tarafsız şekilde,

anlaya bildinizmi.?

saygılar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Haksızlıkmı?

Neden,? kitabtan haberleri yoksa, onlara ondan dolayı sorguda yapılmayacaksa, bu tam bir adalettir,

İtirazım var! bana haksızlıktır... Oh ne güzel onlar bihaber yaşasınlar eğlensinler....

Onlar gelen kitabtan sorguya çekilmeyecekler,eğer çekilecek olsalardı adaletsizlik olurdu,

Niye geldiler peki???

ve derlerdiki,

Allahım adaletin bumu?, kitab göndermişsin, haberimiz yoktu , hemde bizi ondan sorguluyorsun, dememeleri için, sorgulanmayacaklar.

Ben de demem mi? Allahım benim günahım neydi bir sürü yükümlülük altına soktun beni? Ben niye onlardan değilim??? Sormam mı?

Gönderi tarihi:
İtirazım var! bana haksızlıktır... Oh ne güzel onlar bihaber yaşasınlar eğlensinler....

Niye geldiler peki???

Ben de demem mi? Allahım benim günahım neydi bir sürü yükümlülük altına soktun beni? Ben niye onlardan değilim??? Sormam mı?

Değilmi Yersoy? Allah madem o kadar iyi, Muhammed madem o kadar iyi, niye insanların yerine getirmekte zorlanacağını ve cehenneme gideceğini bildiği emirleri bildirmiş? Allah o kadar iyi olsaydı derdi ki, "Ben bu emirleri bildirmeyeyim ve onlarda nasılsa bilmedikleri için sorumlu olmasınlar, herkes cennete gitsin. niye mi? çünkü ben iyi bir Allah'ım". Yada Muhammed belki İsa'nın insanlık için kendisini feda etmesini örnek alıp Allah'a şunu diyebilirdi iyi biri olmak için: "Sen bana bunları bildirdin ama ya bunlara inanmayıp, reddeden insanlar olursa ve bunlar cehenneme giderse? Onlara kötülük yapmış olmam mı? Anlatan benim, öyleyse demek ki eksik anlatmışım ki inanmıyorlar, inandıramıyorum. O zaman ne ben anlatayım, ne sen onları sorumlu tut. Haberleri olmadığı için sorumluda olamazlar, öyleyse hepsi cennete gider. Cezası varsa bunu ben çekerim, razıyım, çünkü ben inanılmaz derecede iyi bi insanım. Kendimi feda edebilirim ama nasılsa sen dünyayı benim nurum üzerine yarattın, banada ceza veremezsin. Ne şiş yanar ne kebap. Tüm insanlık mutlu mesut yaşarlar işte."

Geçende kuzenimin tarikatçı sevgilisi ona namazı öğretiyodu ve dedi ki: böyle kılmazsan günaha girersin. Namazı o türlü kılmak kuzenimin aklına yatmadı itikadından dolayı ve hoşuna gitmedi. Oda dedi ki: bunu bana söylemeseydin nolcaktı?. Sonra sevgilisi: O zaman sorumlu olmazdın, günahıda olmazdı, dedi. Kuzenim bence çok akıllıca cevap verdi: Sen ne biçim bi sevgilisin, benim günaha girmemi mi istiyosun yani? Madem günahı olmıcaktı niye söyledin?

Uyarılıp inanmadığımızda Cehenneme gideceğime, Uyarılmayıp Cennete gitseydik ve işin doğrusunu orada Muhammed'den öğrenseydik daha çok minnettar olurdum kendisine, hatta asıl o zaman tapardım.

Gönderi tarihi:
Değilmi Yersoy?

Sayın Sinek Vale :)

Annemler anlatır ve gülerler...

Ben küçükken takmışım bu cennet cehennem olayına, peygamberlere filan... Sormuşum peygamber nasıl olunuyo? (Hiç günah işlemeyenler peygamber oluyo diye biliyormuşum) Cennete kim gider? Cehennemde kim yanar? Günah nedir? filan...

Sonra demişim ki...

"ben hiç günah işlemeyip büyüyünce peygamber olacam ve Allaha dicem ki Allah'ım hiç bir insan cehenneme gitmesin gel hepsini affedelim"

Ama gerçekler böyyle değil sanırım ne dersiniz?

Gönderi tarihi:
Sayın Sinek Vale :)

Annemler anlatır ve gülerler...

Ben küçükken takmışım bu cennet cehennem olayına, peygamberlere filan... Sormuşum peygamber nasıl olunuyo? (Hiç günah işlemeyenler peygamber oluyo diye biliyormuşum) Cennete kim gider? Cehennemde kim yanar? Günah nedir? filan...

Sonra demişim ki...

"ben hiç günah işlemeyip büyüyünce peygamber olacam ve Allaha dicem ki Allah'ım hiç bir insan cehenneme gitmesin gel hepsini affedelim"

Ama gerçekler böyyle değil sanırım ne dersiniz?

Değil tabi. Sen koskoca peygamber olmuşun, iyiyim de diyorsun, herşey benim nurum için yaratıldı da diyorsun ama insanların tümünü affetmeye gelince işine gelmiyor. En basit sorun aslında İyi Allah niye cehennemi yarattı? Madem inanmamayı illa cezalandırcaktı, bunu dünyada yapsaydı ve insan dünya gözüyle görüp kabullenip öteki tarafta mutlu yaşasaydık. Böylece cennettekilerin cehennemdeki ********* maymunlara fındık fıstık atıp eğlenmeleri gibi sonsuza kadar sürecek bir ayrım olmazdı. Bide düşünsene Japonların hiçbişeyden haberi yok ama onlarda fındık fıstık atıyo. Haksızlığa bak. Çıkar döverim bi iki tanesini o olur. İyi Allah ne yapcak bu sonsuz sürede? cehennemdekilere bakıp bakıp gülecek mi? Hapishanedeki mahkumlara bakıp bakıp gülen hapishane müdürü gibi. Hapishanedekilerde biliyodu adam öldürmenin suç olduğunu ama bir anlık öfkeyle öldürdüler değilmi? Hatalarının farkına varıp pişman olunca şartlı tahliye ediliyorlar yada temyize bile başvurulabiliyor. Olmazsa ölüp yine kurtulabiliyolar oradan. Ama sen ölüyosun, öteki tarafa bi gitmişin, anaaaa her yer cayır cayır. Temyiz diyosun, yok. Geri gönder bu sefer hayatımı ibadetle geçireyim diyosun, o da yok. Burada da öldür, başka bi yere gideyim diyosun, sonsuza kadar gömüş seni oraya. Sen bana dünyadayken bi kitaptan başka bişey yollamamışın, o da hikayelerde dolu, sen olsan inanırmıydın? diyosun, Ben Allahım kardeşim, asarımda keserimde, istediğime istediğimi veririm diyor. Yani illa yakacak bunun kaçarı yok. Kafaya koymuş bi kere. İnadım inat diyor.

Gönderi tarihi:
Değil tabi.

..................

Kafaya koymuş bi kere. İnadım inat diyor.

Bakalım inanan arkadaşlar ne düşünüyor vale bu konuda :)

Gönderi tarihi:

Onlar gelen kitabtan sorguya çekilmeyecekler,eğer çekilecek olsalardı adaletsizlik olurdu, ve derlerdiki,

''pes etmenin bir çeşidi, bile bile lades!.''

Kitap dediğiniz şey vahiy demektir, bu bir.

Her topluma yüzlerçe elçi (peygamber) gönderilmiştir, bu iki.

Bu peygamberler vahyi bulundukları topluma aktarmışlardır, bu üç.

Kitap haline getirmediler diye onların coğrafyasında hiç vahy alınmamış diyemeyiz, bu dört.

Allah'ın kitabından Japonlar'ın sorumlu olmadığını söylemek bize düşmez, bu beş.

Ve tüm bunları nasıl bir inanç sistemi ile savunabildiğinizin merakı içindeyim sn. Evren, bu altı..

Gönderi tarihi:
Değilmi Yersoy? Allah madem o kadar iyi, Muhammed madem o kadar iyi, niye insanların yerine getirmekte zorlanacağını ve cehenneme gideceğini bildiği emirleri bildirmiş? Allah o kadar iyi olsaydı derdi ki, "Ben bu emirleri bildirmeyeyim ve onlarda nasılsa bilmedikleri için sorumlu olmasınlar, herkes cennete gitsin. niye mi? çünkü ben iyi bir Allah'ım". Yada Muhammed belki İsa'nın insanlık için kendisini feda etmesini örnek alıp Allah'a şunu diyebilirdi iyi biri olmak için: "Sen bana bunları bildirdin ama ya bunlara inanmayıp, reddeden insanlar olursa ve bunlar cehenneme giderse? Onlara kötülük yapmış olmam mı? Anlatan benim, öyleyse demek ki eksik anlatmışım ki inanmıyorlar, inandıramıyorum. O zaman ne ben anlatayım, ne sen onları sorumlu tut. Haberleri olmadığı için sorumluda olamazlar, öyleyse hepsi cennete gider. Cezası varsa bunu ben çekerim, razıyım, çünkü ben inanılmaz derecede iyi bi insanım. Kendimi feda edebilirim ama nasılsa sen dünyayı benim nurum üzerine yarattın, banada ceza veremezsin. Ne şiş yanar ne kebap. Tüm insanlık mutlu mesut yaşarlar işte."

Geçende kuzenimin tarikatçı sevgilisi ona namazı öğretiyodu ve dedi ki: böyle kılmazsan günaha girersin. Namazı o türlü kılmak kuzenimin aklına yatmadı itikadından dolayı ve hoşuna gitmedi. Oda dedi ki: bunu bana söylemeseydin nolcaktı?. Sonra sevgilisi: O zaman sorumlu olmazdın, günahıda olmazdı, dedi. Kuzenim bence çok akıllıca cevap verdi: Sen ne biçim bi sevgilisin, benim günaha girmemi mi istiyosun yani? Madem günahı olmıcaktı niye söyledin?

Uyarılıp inanmadığımızda Cehenneme gideceğime, Uyarılmayıp Cennete gitseydik ve işin doğrusunu orada Muhammed'den öğrenseydik daha çok minnettar olurdum kendisine, hatta asıl o zaman tapardım.

Taparmiydin,?

pekiyi o kabul edermiydi tapmani, Allah dururken bana tapma yoksa musriklerden olursun demezmiydi?,

ve yine,

bu adam sagliginda kuran ulastigi halde ondan yuz cevirdi, onu terkedilmis birakti demezmiydi.?

yoksa sadece kavminin terkettiginimi soylerdi,

biz babasinin oglumuyuz muhammed aleyhisselamin.

kendi kavmini sikayet edecekte, bizleri esmi gececek.

[025.030] [E1] Peygamber de dedi ki: «Ey Rabbim, kavmim bu Kur'an'ı bir kenara itip bıraktılar»

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Taparmiydin,?

pekiyi o kabul edermiydi tapmani, Allah dururken bana tapma yoksa musriklerden olursun demezmiydi?,

ve yine,

bu adam sagliginda kuran ulastigi halde ondan yuz cevirdi, onu terkedilmis birakti demezmiydi.?

yoksa sadece kavminin terkettiginimi soylerdi,

biz babasinin oglumuyuz muhammed aleyhisselamin.

kendi kavmini sikayet edecekte, bizleri esmi gececek.

[025.030] [E1] Peygamber de dedi ki: «Ey Rabbim, kavmim bu Kur'an'ı bir kenara itip bıraktılar»

saygilar.

Evren.

Allah'a sadece; Sana Kuran gibi bir kitabı getirseler, sen inanırmıydın? diye sormak isterdim. Allah'ın kusursuz iyi ve kusursuz akıllı olması lazım. Öyle bir Allah, böyle bi kitabı yeterli görmez gibime geliyor.

Allah benim inanmamı istiyoduysa bana eleştirilemez, çürütülemez bi kitap yollamalıydı. Neresinden tutarsan elinde kalan bi kitap değil. Hatta niye kitap niye yollasın ki, direk kendi bildirsin, ben burdayım, diye, çok mu zor onun için bunu yapmak? Dediğim gibi illa ki cehenneme atacak ya o yüzden bu. Kendisi bile dememişmi, istediğimi cennete atarım, istediğimi cehenneme atarım, diye.

Bana şu kalbimi mühürlemesi olayını anlatırmısın Evren? Ben Allahı reddettim ve şimdi Allah Kuranda yazdığı gibi kalbimi mühürledi, artık onun olduğunu anlayamıyorum. Sen bu mantığı biraz daha açarmısın bana örneğiyle. Sonra bi soru sorcam sana.

P.S.:Gerçekten var olan bişeyi reddetmekle tam anlamına kavuşur. Gerçekten olmayan bişeyin olmadığını kavramak, reddetmek değildir, gerçeği söylemektir.

Gönderi tarihi:
Allah'a sadece; Sana Kuran gibi bir kitabı getirseler, sen inanırmıydın? diye sormak isterdim. Allah'ın kusursuz iyi ve kusursuz akıllı olması lazım. Öyle bir Allah, böyle bi kitabı yeterli görmez gibime geliyor.

Allah benim inanmamı istiyoduysa bana eleştirilemez, çürütülemez bi kitap yollamalıydı. Neresinden tutarsan elinde kalan bi kitap değil. Hatta niye kitap niye yollasın ki, direk kendi bildirsin, ben burdayım, diye, çok mu zor onun için bunu yapmak? Dediğim gibi illa ki cehenneme atacak ya o yüzden bu. Kendisi bile dememişmi, istediğimi cennete atarım, istediğimi cehenneme atarım, diye.

Bana şu kalbimi mühürlemesi olayını anlatırmısın Evren? Ben Allahı reddettim ve şimdi Allah Kuranda yazdığı gibi kalbimi mühürledi, artık onun olduğunu anlayamıyorum. Sen bu mantığı biraz daha açarmısın bana örneğiyle. Sonra bi soru sorcam sana.

P.S.:Gerçekten var olan bişeyi reddetmekle tam anlamına kavuşur. Gerçekten olmayan bişeyin olmadığını kavramak, reddetmek değildir, gerçeği söylemektir.

Sinek,vale, size hic bir sey anlatmiyorum,

isinize gelen ayetleri, isinize geldigi gibi kullaniyorsunuz zaaten,

siz orda cennete gitmeninde bir yolunu bulursunuz.

Hadi iyisin yine.

Inanmadigin Allahin Inanmadigin cennetini bile kaybetmek istemiyorsun,

Evren.

Gönderi tarihi:
Sinek,vale, size hic bir sey anlatmiyorum,

isinize gelen ayetleri, isinize geldigi gibi kullaniyorsunuz zaaten,

siz orda cennete gitmeninde bir yolunu bulursunuz.

Hadi iyisin yine.

Inanmadigin Allahin Inanmadigin cennetini bile kaybetmek istemiyorsun,

Evren.

Evren, Allah benim gibi bi zekayı zaten cehenneme atıp heba etmeye kıyamaz ki. Bunu çok iyi biliyorum. Kaybetmek istemediğim bi cennet yok, zaten cennet diye bi yer yok, bana aklınızca laf oyunu yapmayın. Ben sana sadece şunu soruyorum: Peygamber madem çok iyiydi, neden insanların reddettiğinde cehenneme gideceklerini bildiği, kendilerine rebliğ edilmediğinde ise sorumlu olmayıp cennete gideceklerini bildiği o ayetleri bildirdi? İnsanların cehenneme gitmesine vesile olmuş olmadımı? Madem o kadarda zeki birisiydi, bunu ben düşünebildiğime göre o da düşünmüştür di mi, niy buna rağmen bildirdi o ayetleri? Ben o kadar iyi bi insan olsam yukardaki çıkar yolu bulurdum, o niye bulmadı? Benim gibi zeki insanların cehenneme gitmelerinimi istiyordu? Ordan fındık fıstık atmayamı meraklıydı? Neden neden neden? Bak o bildirmeseydi, Allahta emretmeseydi bildir diye, sen, ben ve bu dünyadaki herkes direkt olarak cennette değilmiydik? Orada öğrenemezmiydik Allahın büyüklüğünü? Öğrenebilirdik tabiki. Yoksa sendemi herkesin cennete gitmesini istemiyosun? Sendemi bencilsin, sadece bana kalsın diyorsun?

Bak ben iddia ediyorum, ben yeni Tanrınızım. En büyük mucizemde benim bu iddiamı ortaya koyabiliyor olmamdır, Muhammed'in en büyük mucizesi yine Kurandır düşüncesine kıyasla. Bana sadece, seni tanıdım, deyin yeter. Ölünce hepinizi cennete göndereceğim. Cehennemi iptal ettim, orası artık cennetin kazan dairesi, sonsuz gücümle orayı füzyon reaktörü halinde inşa ettim, kimsenin orada çalışmasına gerek kalmadı. Akrabalarınıza falan beni bildirmek için uğraşmayın, inansalarda inanmasalarda, yaysanızda yaymasanızda hatta bilip inkar etsenizde, reddetsenizde herkesi ipe ipe cennete atıcam çünkü ben iyi bir Tanrıyım. Hatta sizde ister inanın ister inanmayın sizide cennetime atıcam, kaçarınız yok. Nasılsa orada beni tanıyabileceksiniz, burada kasmaya gerek yok yani. O kadar iyiyim ki her insanı cennete atıcam, bana küfretse bile kıyamam.

Oldu mu? İyi Tanrı böyle olur.

Gönderi tarihi:
''pes etmenin bir çeşidi, bile bile lades!.''

Kitap dediğiniz şey vahiy demektir, bu bir.

Her topluma yüzlerçe elçi (peygamber) gönderilmiştir, bu iki.

Bu peygamberler vahyi bulundukları topluma aktarmışlardır, bu üç.

Kitap haline getirmediler diye onların coğrafyasında hiç vahy alınmamış diyemeyiz, bu dört.

Allah'ın kitabından Japonlar'ın sorumlu olmadığını söylemek bize düşmez, bu beş.

Ve tüm bunları nasıl bir inanç sistemi ile savunabildiğinizin merakı içindeyim sn. Evren, bu altı..

Sayın,

İ'tezele'

Kitab dediğim Şeyin vahiy olduğunu bende biliyorum,

sıraladıklarınızın hepsini biliyorum,

Şu an Eğer kuranın ulaşmadığı bir toplum saayet var ise,

onlar o kitabtan sorgulanmayancaklar dedim.

bunda, ters olan şey nedir.

Arkadaşta, eğer japonlara ulaşmamışsa, onlarda sorgulanmayacaklarmı dedi yanlış hatırlamıyorsam.

Hangi toplum olursa olsun,

vahiyden haberi olmayan toplum o vahiyden hesaaba çekilmez.

bu kuran ayetlerini bütüncül olarak düşündüğümüz zaman böyledir.

saygılar.

Evren.

Gönderi tarihi:
Hangi toplum olursa olsun,

vahiyden haberi olmayan toplum o vahiyden hesaba çekilmez.

O zaman vahiy ulaşmayanlar ne işe yarıyor ! onlarda bizimle birlikte ölecekler ! bu mudur eşitlik ?

Uzakdoğulularla aramızdaki fark nedir, bizim suçumuz çekik gözlü olmamamız mı ?

Japonların Kur'andan haberi yok mu ?

saygılar

Gönderi tarihi:
Sonra demişim ki...

Adam olacak çocuk belli olurmuş :clover:

Şu an Eğer kuranın ulaşmadığı bir toplum saayet var ise,

onlar o kitabtan sorgulanmayancaklar dedim.

bunda, ters olan şey nedir.

E, o zaman onlar çok şanslılar :)

Allah'a sorulacak daha çok soru var Sinek Vale, Şeytanı neden yok etmeyip de başımıza musallat ettiği, kalbimizi neden mühürlediği gibi..vb.

Gönderi tarihi:
O zaman vahiy ulaşmayanlar ne işe yarıyor ! onlarda bizimle birlikte ölecekler ! bu mudur eşitlik ?

Uzakdoğulularla aramızdaki fark nedir, bizim suçumuz çekik gözlü olmamamız mı ?

Japonların Kur'andan haberi yok mu ?

saygılar

Vahiyden haberi olmayanlarin sorumllugu, vahiyden haberdar olanlaradir.

Yani vahiyden haberi olanlar,

vahiyden haberi olmayanlara, kurani ulastirmak zorunda,

hemde anladigi lisanda,

Sahsen, bir musluman olarak, su inter net ortaminda, ben bunu yapabiliyorum.

Turkcenin yani sira, baska dillerede cevrilmis olan surelerden pasajlari ,msn le gonderiyorum,

olumluda yanitlar aliyorum,

Cogu soruyor bu nedir diye, Bende son mesajlar diyorum,

ilginc geliyor ona,

onemli olan, O vahyin ona anladigi lisanda, ulasmis olmasi.

Birisinde,

ingilizce, gondermistim.

Meryem suresi,ni 34. ayete kadar.

cevap olarak ingilizce bilmedigini ve anlamadigini soyledi,

Bende hangi lisani bildigini sordum,

verdigi cevap, almanca, idi yanlis hatirlamiyorsam.

ve almancasini yolladim.

sonuc itibari ile.

Ve Allahin izni ile.

su yada bu sekilde, kuran mesaji herkese, ulasmakta,

ilerde, bana ulasmamisti diyemeyecek.

tum bunlara tagmen.

yinede,

saayet,

ulasmayan kisi varsa,

o sorumlu olmaz.

,TARAFSIZ'

vahyin bir insana, ulasmis olmasi, o kisiyi suclumu kiliyor.?

Ben japonlarin kurandan haberi yoktur demedim.

saayet yoksa demistim.

.

saygilar.

Gönderi tarihi:
Vahiyden haberi olmayanlarin sorumllugu, vahiyden haberdar olanlaradir.

Yani vahiyden haberi olanlar,

vahiyden haberi olmayanlara, kurani ulastirmak zorunda,

hemde anladigi lisanda,

Ben vahiy ulaşmadan ölenlerden ve öleceklerden bahsettim ! eşitlik bu mudur diye

tum bunlara tagmen.

yinede,

saayet,

ulasmayan kisi varsa,

o sorumlu olmaz.

burayı anladık zaten !

vahyin bir insana, ulasmis olmasi, o kisiyi suclumu kiliyor.?

tabiki

Ahirette hesaba çekilecek o zaman, niye sana vahiy ulaştıda 4x4 lük müslüman olmadın diye !

Gönderi tarihi:
Ben vahiy ulaşmadan ölenlerden ve öleceklerden bahsettim ! eşitlik bu mudur diye

burayı anladık zaten !

tabiki

Ahirette hesaba çekilecek o zaman, niye sana vahiy ulaştıda 4x4 lük müslüman olmadın diye !

Hic kimse 4x4 musluman olamaz, ama oyle olmak icin gayret gosterir,

zaaten degerlendirilicek olan, o azmimiz ve gayretimizdir.

herkes, anladigi kadarindan, sorumlu,

Vahiy ulasmadan olenler.

neden esit degil,

ben sizin o algilayisinizi, anlamadim, sayin TARAFSIZ',

tamam iste saayet ulasmadan olmus olursa, , sana nasil ulasmamis olur,

ulasmasi laazimdi diye,

ulasmayana, sormayacak, Allah,

Ulastirmayana soracak,

ornegin,bana soracak,

senin haberin vardida, neden ulasmamis olana ulastimadin diye,

umarim anlata bilmisimdir.

saygilar.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.