Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Muhammed, Allah'tan geldiğini iddia ettiği ve kendisine ayrıcalık taşıyan ayetlerle, çıkarlarını kollamış, istediği kadını elde etmiş, savaş ganimetlerinin beşte biri, güç, kudret...vs.vs...hep bu ayetler sayesinde elde etmiş.

Allah, Kuran'da, sürekli Muhammed'e yaranmaya çalışmış. Düşünsenize, Allah'ın hiç işi gücü yok, onun cinsel hayatını düzenleyecek ayetler indirmiş. (bakınız Ahzab 50, 51, 52) Bu olacak şey mi yaaa? Sadece bu çıkarcı ayetler bile başlıbaşına, Kuran'ın Allah sözü olmadığının, evrensel olmadığının kanıtıdır.

Evet arkadaşlar, soruyorum; salt peygambere yönelik ve fazla sayıdaki (hepsini sayamayacağım) "kişisel ayetlerin" kutsal bir kitapta ne işi var?

Sakın bana "canım o bir peygamber, elbette bir takım ayrıcalıkları olacaktı" demeyin lütfen.

Not: Ahzab sadece bir örnekti.

Gönderi tarihi:
Muhammed, Allah'tan geldiğini iddia ettiği ve kendisine ayrıcalık taşıyan ayetlerle, çıkarlarını kollamış, istediği kadını elde etmiş, savaş ganimetlerinin beşte biri, güç, kudret...vs.vs...hep bu ayetler sayesinde elde etmiş.

Allah, Kuran'da, sürekli Muhammed'e yaranmaya çalışmış. Düşünsenize, Allah'ın hiç işi gücü yok, onun cinsel hayatını düzenleyecek ayetler indirmiş. (bakınız Ahzab 50, 51, 52) Bu olacak şey mi yaaa? Sadece bu çıkarcı ayetler bile başlıbaşına, Kuran'ın Allah sözü olmadığının, evrensel olmadığının kanıtıdır.

Evet arkadaşlar, soruyorum; salt peygambere yönelik ve fazla sayıdaki (hepsini sayamayacağım) "kişisel ayetlerin" kutsal bir kitapta ne işi var?

Sakın bana "canım o bir peygamber, elbette bir takım ayrıcalıkları olacaktı" demeyin lütfen.

Sevgili halkalıyıldız, Muhammed'in Allah'ı demiyor mu: 'Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir.' diye...

Ve aynen dediğiniz gibi: Sadece bu çıkarcı ayetler bile başlıbaşına, Kuran'ın Allah sözü olmadığının, evrensel olmadığının kanıtıdır.

Gönderi tarihi:
Sevgili halkalıyıldız, Muhammed'in Allah'ı demiyor mu: 'Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir.' diye...

Ve aynen dediğiniz gibi: Sadece bu çıkarcı ayetler bile başlıbaşına, Kuran'ın Allah sözü olmadığının, evrensel olmadığının kanıtıdır.

Bi an için kendimi sizin yerinize koydum diyelim.Peki evrendeki doğru ne size göre Kur'an olmadığı kesin.Peki ne o zaman.Tanrı yok mu?

Gönderi tarihi:
Bi an için kendimi sizin yerinize koydum diyelim.Peki evrendeki doğru ne size göre Kur'an olmadığı kesin.Peki ne o zaman.Tanrı yok mu?

Ben de size diyorum ki, tanrı ile din yanyana mı?

Diyelim ki ben tanrıya inanıyorum, Kuran'a inanmak zorunda mıyım?

Bana göre doğru; herkesin kabullendiği, genelgeçer doğrulardır. Yani evrensel doğrulardır. Herkesçe bilinen insani değerlerdir.

Evet kesinlikle Kuran değil!

Gönderi tarihi:
Diyelim ki ben tanrıya inanıyorum, Kuran'a inanmak zorunda mıyım?

Size cevap olarak Kur'an-ı Kerim'de buyuruluyor ki:

Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir. (Bakara suresi, 256.ayet)

Gönderi tarihi:
Size cevap olarak Kur'an-ı Kerim'de buyuruluyor ki:

Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır. O halde kim tâğutu reddedip Allah'a inanırsa, kopmayan sağlam kulpa yapışmıştır. Allah işitir ve bilir. (Bakara suresi, 256.ayet)

Eh, madem zorlama yok, cehennemin de olmaması gerekir o halde!

Gönderi tarihi:
Cehennem olmasaydı Allah'a iman edip ibadet edenlerle onu reddeden kişilerin farkı ne olacaktı o zaman.

Fark yok, bazılarımız Allah'a, Kuran'a inanmayak gidiyoruz, bazılarımız ise 'Ya varsa' mantığı ile...

Gönderi tarihi:
Cehennem olmasaydı Allah'a iman edip ibadet edenlerle onu reddeden kişilerin farkı ne olacaktı o zaman.

Demek ki zorlama varmış bak! Cehennemde yakarım zorlaması.

Gönderi tarihi:
Bu zorlama değil sadece yaptıklarının karşılığını alacaksın demektir.İyi ya da kötü.

Yanlış, iyi bir insan olmuş olsan bile inanmayınca dooooğru cehenneme gidiyorsun.

Gönderi tarihi:
Nerden biliyorsun?Daha önce gittin mi?

Kutsal kitap öyle demez mi? Daha ne lazım ki?

Gönderi tarihi:
Haa o zaman kutsal kitaplara inanıyorsun demek.

Sayın muki "Yanlış, iyi bir insan olmuş olsan bile inanmayınca dooooğru cehenneme gidiyorsun." dediğinde daha önce cehenneme gitmiş mi oluyor? Hayır. Nereden biliyoruz (öyle olduğunu kabul edip tartışıyoruz)? Kutsal (oldğuna inanılan) kitabın doğrusunu. Bu doğru bizim değil, kutsal olduğu düşünülen kitabın doğrusudur. Polemik mi yaratmaya çalışıyorsunuz? Ne söylenmek istediği ortadadır...

Gönderi tarihi:
Sayın muki "Yanlış, iyi bir insan olmuş olsan bile inanmayınca dooooğru cehenneme gidiyorsun." dediğinde daha önce cehenneme gitmiş mi oluyor? Hayır. Nereden biliyoruz (öyle olduğunu kabul edip tartışıyoruz)? Kutsal (oldğuna inanılan) kitabın doğrusunu. Bu doğru bizim değil, kutsal olduğu düşünülen kitabın doğrusudur. Polemik mi yaratmaya çalışıyorsunuz? Ne söylenmek istediği ortadadır...

Tabi ki önceden cehenneme gitmiş olmuyor.Size bir soru soruyoruz bize komple yalan dolan diye tanıttığınız kitaptan yanıt veriyorsunuz.Hem içindekiler uydurma olucak hemde doğru olucak.Sayın muki bana diyorki bir insan iyi olsa bile inanmadıkça cennete giremez.Nereden biliyor bunu.Kutsal kitapta öyle yazıyormuş sayın yersoy'a göre.Hani o kitap yalan dolandan başka birşey değildi.O halde neden onu bana kanıt olarak gösteriyorsunuz.Tabi bu size göre öyle.Ben o kitaba inanıyorum ve de görüşlerimi o kitap doğrultusunda yapıyorum.Bu normal bi şey çünkü inanıyorum o bana kalmış birşey.Ama siz inanmadığınız bir kitabı kendinize dayanak ediyorsunuz.Bu nasıl bir çelişkidir.

Gönderi tarihi:

Bıraktığım yerdesiniz aynen devam; boşa geçirdiğiniz vaktinize acıyorum yahu, tartışa tartışa bitiremediniz fakat aynı şeyleri defalarca tartışmaktan ne zevk alıyorsunuz anlamsız doğrusu aynı cevapları ver dur aynı tepkileri al dur.... :P

Gönderi tarihi:
Tabi ki önceden cehenneme gitmiş olmuyor.Size bir soru soruyoruz bize komple yalan dolan diye tanıttığınız kitaptan yanıt veriyorsunuz.Hem içindekiler uydurma olucak hemde doğru olucak.Sayın muki bana diyorki bir insan iyi olsa bile inanmadıkça cennete giremez.Nereden biliyor bunu.Kutsal kitapta öyle yazıyormuş sayın yersoy'a göre.Hani o kitap yalan dolandan başka birşey değildi.O halde neden onu bana kanıt olarak gösteriyorsunuz.Tabi bu size göre öyle.Ben o kitaba inanıyorum ve de görüşlerimi o kitap doğrultusunda yapıyorum.Bu normal bi şey çünkü inanıyorum o bana kalmış birşey.Ama siz inanmadığınız bir kitabı kendinize dayanak ediyorsunuz.Bu nasıl bir çelişkidir.

Arkadaşım,

burada zaten Kuran'ın doğruları tartışılıyor... Herhalde ki onu referans alacağız...

Siz fiziği tartışırken kimyanın doğrularını mı kullanır ve tartışırsınız?

İnancınıza da saygım vardır...

Gönderi tarihi:
Bıraktığım yerdesiniz aynen devam; boşa geçirdiğiniz vaktinize acıyorum yahu, tartışa tartışa bitiremediniz fakat aynı şeyleri defalarca tartışmaktan ne zevk alıyorsunuz anlamsız doğrusu aynı cevapları ver dur aynı tepkileri al dur.... :P

Doğru söylüyorsun Kardeşim.Zaten belli bi müddet sonra yokum ben.Dönem ödevini araştırırken tesadüfen rastladım.Bi sözde ben söylim dedim. :D halimiz ortada.Aslında tartışmak güzel birşeyde kısır döngü olunca pek bi yararı olmuyor insana.Hep aynı şeylerden bahsediyoz.Ortada sonuç yok.Ama saygı duyuyorum herkese sadece biraz şaşırıyorum benim doğrularımla başkalarının dalga geçmesine.Bazen çok sinirlendiğim oluyo.Kalbini kırdığım biri varsa özür dilerim.

Sonuç: Ne ben dinimden dönerim ne de onlar kendi görüşlerinden.En iyisi saygı duymalı...

Gönderi tarihi:

Sayin halkalıyıldız, Sorunuz "Muhammed'in evli kadınlara yönelik hadisleri"nde açıklanmıs ...

"Bir adam karısını yatağına çağırsa da, kadın yanaşmasa, o sırada cinsel ilişkide bulunmazsa ve bu yüzden kocası geceyi öfkeli-sinirli olarak geçirse, melekler o kadına, sabaha değin lanet ederler." (Bkz. Buhari, e's- Sahih, Kitabu Bed'il'halk/7; Tecrid, hadis no.1337; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikah/120-122,hadis no.1436; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n-Nikah/42, hadis no.2141).

Muhammed ve erkekler öfkeli-sinirli geceler geçirmesinler ve iyi uyusunlar diye yazmış olabilir... .

Gönderi tarihi:
Muhammed ve erkekler öfkeli-sinirli geceler geçirmesinler ve iyi uyusunlar diye yazmış olabilir... .

Zaten kadınları düşünen kim ki? İkinci sınıf yaratıklar ne de olsa...

Gönderi tarihi:
Doğru söylüyorsun Kardeşim.Zaten belli bi müddet sonra yokum ben.Dönem ödevini araştırırken tesadüfen rastladım.Bi sözde ben söylim dedim. :D halimiz ortada.Aslında tartışmak güzel birşeyde kısır döngü olunca pek bi yararı olmuyor insana.Hep aynı şeylerden bahsediyoz.Ortada sonuç yok.Ama saygı duyuyorum herkese sadece biraz şaşırıyorum benim doğrularımla başkalarının dalga geçmesine.Bazen çok sinirlendiğim oluyo.Kalbini kırdığım biri varsa özür dilerim.

Sonuç: Ne ben dinimden dönerim ne de onlar kendi görüşlerinden.En iyisi saygı duymalı...

Burada bir kimse için kısır döngü varsa uğramayıverir olur biter. Ancak, burayı yorum yazmasalar dahi iki üç kişiden fazla insan okuyor. Sizin için kısır döngü olsa bile, onlar için kısır döngü olmayabilir. Ortaya konulan çelişkiler, tutarsızlıklar elbette insanı biraz şaşırtır lakin, siz buna dalga geçmek diyorsunuz. Sinirlenmeyin, çünkü din anlamında kutsal diye bir şey yoktur. Zira, dünün kutsal sayılanına bugün 'ne saçma fikirleri, düşünceleri varmış ya' diyebiliyoruz, hatta bugünün kutsal sayılanına dahi bunu diyebiliyoruz.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

sayin,

halkalıyıldız'

Tahrim suresinide ornek verseydinizya.

[066.001] [DV] Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir.

Veya, egitim surecinden gecirilenin sadece peygamber olmadigini, hanimlarininda bir egitim surecinden gecirildigini, gostermek icin,Ahzab suresinin 59. ayetinide alintilasaydiniz.

[033.059] [DI] Ey Peygamber! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına, dışarı çıkarken üstlerine örtü almalarını söyle; bu, onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı incitilmemelerini daha iyi sağlar. Allah bağışlar ve merhamet eder.

insanlar, en azindan, net bilgiye ulasmaya daha yakin olurlardi.

ayetleri baglamindan kopardigimiz zaman, hedefe ulasmamizin, imkani yoktur.

konu butunlugu icerisinde, konulari, algilamamiz gerekiyor.

saygilar.

Evren.

Gönderi tarihi:

selam arkadaşlar

arkadaşımızın belirttigi gibi kuranda kişişel ayet olayı bence normal bir şekilde karşılamak gerekir,zaten kuranın evrensel bir kitap oldugunu bu güne kadar kimler söyledigine göz atmak gerekir.bence bunun evrensel degerinden çok sadece bir yöresellik oldugunu göz önüne getirmek gerekir,yoksa herşeyi kurana sıgdırıp birde onunla amel etmeye kalkanlar,bu dünyayı sadece bir imtihan yeri görmekten öteye gecememekteler.bu demektir ki düşüncesel gelişimlerini bu yöne dogru kaydırıyorlar.yani diyecegim böyle saçma sapan bir kitabın çıkıpta evrensel bir şeyler ima etmesi saçma sapandır.

alın size evrensellik düşüncesi ,bir göz atın bakalım ortadogunun ne hallerde oldugu.filistin,ırak ,iran daha onlarca kitabın evrensel gecinen milletleri.ne hallerde ve acınası oldugu apacıktır.bu kitap ya yakılacak yada yok edilecektir

Gönderi tarihi:
Burada bir kimse için kısır döngü varsa uğramayıverir olur biter. Ancak, burayı yorum yazmasalar dahi iki üç kişiden fazla insan okuyor. Sizin için kısır döngü olsa bile, onlar için kısır döngü olmayabilir. Ortaya konulan çelişkiler, tutarsızlıklar elbette insanı biraz şaşırtır lakin, siz buna dalga geçmek diyorsunuz. Sinirlenmeyin, çünkü din anlamında kutsal diye bir şey yoktur. Zira, dünün kutsal sayılanına bugün 'ne saçma fikirleri, düşünceleri varmış ya' diyebiliyoruz, hatta bugünün kutsal sayılanına dahi bunu diyebiliyoruz.

Tek bir soru, bu soruya verilecek yanıta (bilimsel olarak) takdirlerimi sunacağım...

Erkek ve Kadın; nasıl ayrılmışlar "ERİL VE DİŞİL" olarak veya "İNSAN" nasıl oluşmuş (yaratılmış) ilk önce dişimi

imiş, yoksa erkekmi,sonrasında bu ayrım nasıl oluşmuş (erkek,dişi) bilimsel olarak cevabını merak ediyorum teşekkür ederim.

Not.

Maymun'dan örnekte kabul edilebilir yanlız bilimsel olmak koşulu ile tabiiki onunda "DİŞİ VE ERKEK" oluşmasını (nasıl) yazmak gerek.

:lol:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.