Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl kral senin lafı döndürüp dolaştırıp ltürbana getirme dışında bir ilgi alanın yok mu.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Benle tartışacak fikrinin olmadığını biliyorum...))) Sana laikliği öğretme çabam da yok... Ama genede laikliği bilmediğinizi bildiririm... Cyrano siz türbandan konuşunca bişey yokta ben devam edince döndürme dolaştırma mı oluyor.. Birileri benden her zaman hoşlarına gitmeyen şeyler duyacaktır.. Tahammülünüzü tasarrufunuz altına alınız.. Ve varsa bir fikriniz yazınız, bana kişisel mesaj yazmayınız.. Saygılar...)) Tarih: 28 Aralık , 2005 19 yıl Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl bu topic ne türban topiği ne de biz türbandan konuşuyoruz. senin burada bulunuş amacın bizim hoşumuza gitmeyecek şeyler söyle mi. hayat gailen bu mudur yani birde bir şeyi anlıyamıyorum nyie birileri Laiklik kelimesini duyunca bir şekilde asabileşiyor gerginleşiyor. yok laiklik aslıdna şöyle yok siz bilmiyorsunuz yok bu. nedir bu kelimenin sırrı ve bazı bünyeler üstünde nasıl bir tesiri var ben hala anlıyamadım
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Ben kendi doğrularımı söylüyorum ve bu doğruların birilerinin hoşuna gitmeyeceğini biliyorum.. Ayrıca bu topicin adı ne olursa olsun, herhangi bir bölümünde türban meselesinin açılması yeterlidir.. Hatta hiç açılmasada benim türbandan bahsetmem benle ilgili bir olaydır.. Sen cevap vermezsen o da senle ilgili olur... Saygılar..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl sen türkiye de yaşamazken Türkiye hakkında böyle kati tespitler yaparsna kafana göre, birileri de elbette sana sen nereden biliyorsun bunları der. zira bu yazdığının tek anlamı vardır. "Almanlar dinlerine saygılı adamlar, bir de bizim memlekete bakınca neredeo saygı" Sayin Cyrano, ben buraya düsüncelerimi yazarken pek tabi elestirilebilecegini biliorum, elestirilsin hatta, ama dedigim gibi adabinca ve usulünce... peki ne bunun adabi, usulu, sana mi sorcam diebilirsin... aciklayayim sayin Cyrano... bakiorum bakiorum, bastan beri elestirdiginiz benim yurt disinda yasamam ve bu yüzden yorum yapmak icin yeterince bilgiye sahip olmadiim... haklisiniz kamu yoklamasi yapmadim... Türkiyeden uzakta yasasamda, Türkiyedeki yasam bana uzak diil (aradaki farki kavrayacagini düsünüyorum) Gazeteciler bile arastirir öyle yazar demissiz, fakat benim bu forumu düsüncelerimi paylasmam, gazetecilik meslegine nasil benzetilir? ilginc mantik! Gazeteciler arastirirda yazarda ne demek ayrica, köse yazilarini okumuyorsunuz galiba, insanlar gözlemlior ve gözlemledikleri hakkinda yorum yapabiliolar, hatta gazeteci olarak... vay canina di mi?! Demagoji yapmakta üstünüze tanimam, ama mantik yürütmekte de kendi üstüme tanimam sayin Cyrano gelin biraz mantik yürütelim birlikte.. yine gelelim elestirdiginiz noktaya, yani sizce bilmedigim bir konu hakkinda yorum yapma gafletinde bulunmama.. bi gecmise dönüp bakalim, bi konu vardi Avrupali Türkler... orda bol gani yorum yapmistiniz, yanlis anlamayi, o konuyu fikirleri ögrenmek icin acmistim ve yorum yapmanizi yadirgamadim.. fakat sizin burda yürüttügünüz mantiga göre, o konu hakkinda da hic konusmamaniz gerekti... bu benim düsüncem diil, ekleyeyim, sizin mantiginiz... bircok kez yaptiginiz gibi kendi sözlernizi kendizin cürüttüyosun... Saygilar
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Bir duvarın dibindesiniz ve hatta burnunuz değecek kadar yakınındasınız, ne görürsünüz..? İrili ufaklı badana, sıva yada boya izleri dimi.. Hatta görüntü bulanıktır, ne gördüğünüzü bile bilemzsiniz. Duvar geriden daha iyi görünür...! Alaturka siz gurbetçilerin bu vatanı bizlerden daha iyi bildiğinizi ve bu vatana bizlerden daha iyi sahip çıkma arzusunda olduğunuzu ben biliyorum.. Kim ne derse desin boşver... Saygılar-sevgiler..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Sayin Cyrano, ben buraya düsüncelerimi yazarken pek tabi elestirilebilecegini biliorum, elestirilsin hatta, ama dedigim gibi adabinca ve usulünce... peki ne bunun adabi, usulu, sana mi sorcam diebilirsin... aciklayayim sayin Cyrano... bakiorum bakiorum, bastan beri elestirdiginiz benim yurt disinda yasamam ve bu yüzden yorum yapmak icin yeterince bilgiye sahip olmadiim... haklisiniz kamu yoklamasi yapmadim... Türkiyeden uzakta yasasamda, Türkiyedeki yasam bana uzak diil (aradaki farki kavrayacagini düsünüyorum) Gazeteciler bile arastirir öyle yazar demissiz, fakat benim bu forumu düsüncelerimi paylasmam, gazetecilik meslegine nasil benzetilir? ilginc mantik! Gazeteciler arastirirda yazarda ne demek ayrica, köse yazilarini okumuyorsunuz galiba, insanlar gözlemlior ve gözlemledikleri hakkinda yorum yapabiliolar, hatta gazeteci olarak... vay canina di mi?! Demagoji yapmakta üstünüze tanimam, ama mantik yürütmekte de kendi üstüme tanimam sayin Cyrano gelin biraz mantik yürütelim birlikte.. yine gelelim elestirdiginiz noktaya, yani sizce bilmedigim bir konu hakkinda yorum yapma gafletinde bulunmama.. bi gecmise dönüp bakalim, bi konu vardi Avrupali Türkler... orda bol gani yorum yapmistiniz, yanlis anlamayi, o konuyu fikirleri ögrenmek icin acmistim ve yorum yapmanizi yadirgamadim.. fakat sizin burda yürüttügünüz mantiga göre, o konu hakkinda da hic konusmamaniz gerekti... bu benim düsüncem diil, ekleyeyim, sizin mantiginiz... bircok kez yaptiginiz gibi kendi sözlernizi kendizin cürüttüyosun... Saygilar bunu ilk kez yapmıyorsun, bir tartışmada sen şu topicte şöyle yapmışsın diye , buyur ver örneğini alıntıyla deriz bakalım konuyla alakası var mı diye ses olmaz. o tartışmanın başında ben tv de izlediğim bir olayı yazıyorum. sende bana neden olabileceğini srouyorsun. bende şu cevabı veriyorum " sen bilirsin avrupada yaşıyan sensin ben değilim" ondan sonra türkiye ve almanyanın vatandaşlık mevzuatı üzerine tartışıyoruz. bu konuda senin eleştirdiğim tavrınla bunun ne alakası var. zira ben orada " sen bilrisin avrupada yaşıyan sensin" diyorum sana dimi.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl bunu ilk kez yapmıyorsun, bir tartışmada sen şu topicte şöyle yapmışsın diye , buyur ver örneğini alıntıyla deriz bakalım konuyla alakası var mı diye ses olmaz. o tartışmanın başında ben tv de izlediğim bir olayı yazıyorum. sende bana neden olabileceğini srouyorsun. bende şu cevabı veriyorum " sen bilirsin avrupada yaşıyan sensin ben değilim" ondan sonra türkiye ve almanyanın vatandaşlık mevzuatı üzerine tartışıyoruz. bu konuda senin eleştirdiğim tavrınla bunun ne alakası var. zira ben orada " sen bilrisin avrupada yaşıyan sensin" diyorum sana dimi. bunu belki SIK SIK yapiorum, ama sizin tarziniz bu napim sayin Cyrano? ben sadece olan bitenden bahsediorum... birdefa sizin "sen bilirsin avrupada yasiyan sensin" yazdiginizi okumadim, siz sen bilirsin diyebilme erdemine sahip olsaydiniz zaten diecegim hic bir sey olmazdi, derdim hic bir zaman hakli ve üste cikmak diil, böle gereksiz ego tatminlerine hic megil vermem, ama gereksiz yerede elestiri kabul etmem.. sustum anlamadiniz, konustum siz susmadiniz... Benim TR hakkinda yorum yapip yapmayacagim sizden sorulmayacak... bunun sebebi yurt disinda yasadigimsa eger, buna gülerim ancak.... Ben birisinin iletisini elestirirken, eger elestiriosam... önce bi nietini anlamaya calisirim, eger artniyet sezersem elestiririm... sanirim sizde bir artniyet sezdiniz, nasil anladiginizi bu yüzden sordum, sizin aksine karsimdaki insanin cikis noktasi anlamaya calisiorum, ama buna cevap verme geregi bile duymadiniz ve ayrica TR yi müdafa etmeniz güzel aslinda, fakat neye ve kime karsi bi düsünün... elestiri TR nin lehine olmasi icin yapilmali dedim, umrunuzda olmadi, ben TR yi seviorum dedim, sevmeyen yasamasin dediniz... Nasil bir mantikla, nasil bir tartisma uslubu ile yaklasiosunuz anlamadim, cözemedim... Bu yüzden sizinle muhattap olmak istemedigimi yazdim. Kesinlikle elestirmekte özgürsünüz, ama lütfen sözlerinize dikkat edin... Sizden yumurta lafi icin özür dilemenizi rica ettim, ama nafile... Anladim ki deveye hendek atlatmam, benim size laf anlatmamdan daha kolay olacak.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl o zaman bir daha ne yazdığımı oku ona göre yorum yap. birde kendini çürütme. bana avrupalı türkler konusundaki tavrımı örnek veriyorsun. git kendi topiğine bak bakalım ne demişim sana "avrupada yaşıyan sensin sen bilirsin" yaptığın iddanı buyur kanıtla . sanki ben senin gibi yaşamadığım yer hakkında ahkam kesmişim, kati tesptiler yapmışım. bana dediğin bu avrupalı türkelr topiğidne sende böyle yapıyordun diyorsun. nasıl oluyor o ben sana " sen avrupada yaşıyorsun sen bilirsin" demişken o topicte. ayrıca bu topiğin girişidne senin yaptığın eleştiri değil "itham" dır. "Almanlar dinine saygılı adamlar , türkyiedekiler değili" anlatıyorsun . elbette sana sen nereden biliyorsun bunu türkiyede yaşamıyorsun derim.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl o zaman bir daha ne yazdığımı oku ona göre yorum yap. birde kendini çürütme. bana avrupalı türkler konusundaki tavrımı örnek veriyorsun. git kendi topiğine bak bakalım ne demişim sana "avrupada yaşıyan sensin sen bilirsin" yaptığın iddanı buyur kanıtla . sanki ben senin gibi yaşamadığım yer hakkında ahkam kesmişim, kati tesptiler yapmışım. bana dediğin bu avrupalı türkelr topiğidne sende böyle yapıyordun diyorsun. nasıl oluyor o ben sana " sen avrupada yaşıyorsun sen bilirsin" demişken o topicte. ayrıca bu topiğin girişidne senin yaptığın eleştiri değil "itham" dır. "Almanlar dinine saygılı adamlar , türkyiedekiler değili" anlatıyorsun . elbette sana sen nereden biliyorsun bunu türkiyede yaşamıyorsun derim. hala mi ayni plak, cok SIK takilio sizinke be sayin Cyrano.. ben bayildim tekrarlardan siz hala tam gaz devam.. tartismanin sonu nereye gidio aceba? Bende bu son sorunuza en az üc kere cevap verdim! Tr den uzak yasasamda, oradaki yasamdan uzak diilim dedim, Madalyonun iki tarafi vardir dedim, belki uzaktan nabiz tutamam ama objektif olabilirim, gözlemleyebilirim, okuyup dinleyebilirim, Allaha cok sükür hislerim iidir! hala uzaktasin ne konusuyosun diosunuz, bende nie uzaktanda olsa konustuumu acikladim... benim neyi nicin yaptigim umrunuzda diil ise, benim sizinle tartismamin ne anlami var? Siz ben hakliyim, ben bilirim, senin konusmaya hakkin yok derseniz, bu dialogun ne anlami var? sizin icin fikirlerim nie kati die sorum yanit alamadim, hala saptamalariniz devam edio... kolonya yok mu?
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 19 yıl ok. sen şanslısın işte "dine saygılı Almanya da" yaşıyorsun. Allah muhafaza "dine saygısız Türkiye" de yaşasaydın yazık olurdu. takıl kafana göre
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 19 yıl ok. sen şanslısın işte "dine saygılı Almanya da" yaşıyorsun. Allah muhafaza "dine saygısız Türkiye" de yaşasaydın yazık olurdu. takıl kafana göre Günaydin diip besmele cekip, yine yeni bastan size bir aciklama yapicim (bunda nie yapiorum bilmiorum, ama bu iiligimi unutmayin) lakin bu son aciklamam olacak, fazla üzülmessiniz umarim... Konu basligi KORKULARIMIZ bunu laf olsun die yazmadim... eger konu dine saygisiz TR olsaydi, SAYGISIZLIKLARIMIZ yazardim deyil mi sayin Cyrano ?? siz daha konuyu kavrayamamissiniz onca sayfa oyaladiniz beni, ama olsun varsin... anlayan anladi gitti, siz hala burdasin, burdasiniz derken kafanizdaki duraktasiniz... asiniz biraz kendinizi (bunu tüm iyinietimle söylüyorum)..... Siz bana deyin ki TR de insanlar korkarak yasamio.... Sag soldan, sol sagdan korkmuyo eyvalla diip giderim.. ama yok efendim neymis, ben Tr nin nabzini tutmamisim, ne konusuyomusmusum ... Bakinizin yine sizin mantiginizla hareket edip, verdiginiz gazetecilik örnegini ele alarak elestirinize cevao vericim... Hani gazeteciler bile arastirmdan yazmasmis ya, benim burda yazdiklarimin gazetecilik meslegi ile es tutulmasi bile komik, ki bu zate tutarsiz bi mantik... Emin Cölasan, (bu sadece bir örnek, yine gereksiz detaylara takilmayasiniz die söylüyorum) ne Tayyip Erdogani yakinen tanir, ve hatta tahminim nabzinida yoklamamistir, ne AKP ya girmis cikmistir, ne kendisi politikacidir... ama yinede Erdogan hakkinda yorum yapabilio... siz direkt sorularima cevap vermesenizde, yazdiklarinizdan anliorum ki TR ye karsi olumsuz bir tavrim var, ve Almanyayla kiyaslayarak kötülüyorum... oysaki yazdiklarimi sonuna kadar okusaydiniz böyle hal ve tavir icersinde olmadigimi anlardiniz... ne anladiginiz neden önemli sunu da acikliim, konuyu saptirarak yanlis lanse etmeye calisiosunuz yazdiklarimi bile bile... Sadece su yumurta lafinizdan dolayi bu kadar uzattim yoksa pek tabi biliorum sizinle tartismanin bir yere varmayacagini, ama bu lafi böylece orta birakamam... Siz ettginiz lafi bilmediginiz icin burda onca sayfa yürek bayilttim.... ama bu kadar yeter artik degil mi, akvaryum makvaryum konulari var daha önemli
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 19 yıl bu şeker gibi muhabbetinize dur demenin zamanı gelmedimi arkadaşlar..... forumda karşılıklı tartışma konuşma ortamı yaratmak için açılıyor konular ama burası ikinizin karşılıklı atıştığı bir ortam olmuş.yeni yıla kimseyle dargın girmeyin arkadaşlar gelin son verin bu muhabbete... sevgiler
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 19 yıl bu şeker gibi muhabbetinize dur demenin zamanı gelmedimi arkadaşlar..... forumda karşılıklı tartışma konuşma ortamı yaratmak için açılıyor konular ama burası ikinizin karşılıklı atıştığı bir ortam olmuş.yeni yıla kimseyle dargın girmeyin arkadaşlar gelin son verin bu muhabbete... sevgiler haklisin canimcim... ama bu seker gibi muhabbetimiz zaten bittiydiydi süse ninem benim, ellerinden öperim
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 19 yıl Şekermi tuzmu bilmem ama gerçekten bende bıktım bu tartışmalardan.... Yeni yılda milletimizin sinir katsayılarının sıfırlanması dileklerimle.... Saygılar-sevgiler....
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 19 yıl Şekermi tuzmu bilmem ama gerçekten bende bıktım bu tartışmalardan.... Yeni yılda milletimizin sinir katsayılarının sıfırlanması dileklerimle.... Saygılar-sevgiler.... Öyle deme Sedat, sonucta burasi bir tartisma paltformu, ve insanlari fikirleri ve düsünceleri farkli farkli da olsa, ve özellikle de bu yüzden paylasimlar olmali... Yanlis olan tartisilmasi diil, yanlis olan bizim konulari cok cabuk kisisellestirmemiz.... Herkesi sevmek zorunda diilsek bile herkese saygi göstermek zorundayiz, yasamin ve insan olmanin getirdigi hüküm bu... Asik Veysel in cok güzel bir lafi var... Fikir baska baska olmasa, koyun kurt ile gezerdi demis.. ben de diorum ki koyun gibi güdülmeyelim ama kuzu kuzu gecinelim
Gönderi tarihi: 29 Aralık , 2005 19 yıl Fikirlerin ayrı ayrı olması her birimizin daha da ileriye gitmemize sebeptir, böyle olmasından şikayetci değilim elbette.. Ama tartışmalara duygular ve sinirler hakim olduğu an çekilmezlik başlıyor.. Kısacası aynı şeylerden bahsediyoruz sevgili alaturka..
Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2005 19 yıl Bir duvarın dibindesiniz ve hatta burnunuz değecek kadar yakınındasınız, ne görürsünüz..? İrili ufaklı badana, sıva yada boya izleri dimi.. Hatta görüntü bulanıktır, ne gördüğünüzü bile bilemzsiniz. Duvar geriden daha iyi görünür...! Alaturka siz gurbetçilerin bu vatanı bizlerden daha iyi bildiğinizi ve bu vatana bizlerden daha iyi sahip çıkma arzusunda olduğunuzu ben biliyorum.. Kim ne derse desin boşver... Saygılar-sevgiler.. ba bunu görmemişim bu konudada bir fikrim var elbet. başbakan Avustralya'ya gidiyor. grubetçiler etrafını sarıyor " başbakanım bedelli askerlik isteriz" başbakan!ın bu manzaradan doalyı sıkkın hali kameralardan kaçmıyor. zira Türkiye'nin başbakanı tam o anda yolun karşı tarafında toplanmış Ermeni ırkçılarının kabul edilemiyecek hakaretlerle bezenmiş pankartlarıyla protesto edilirken, kendi vatandaşlarının derdine bak. Melih Aşık'ın bu konudaki yorumu harika "Anzaklar vatanları için üşenmeden ta buralara savaşmaya gelmişler, bizimkiler talim yapmaya gelmeye üşeniyorlar" daha önce de örnek vermiştim, dışhatlar muhabiri gurbetçi gençlere miklrofon uzatıyor onalrca gencin arasında bir tanesi ancak atatürkün kim olduğunu biliyor. anketler araştırmalar düzenleniyor, gurbetçi gençlerin büyük çocğunluğu atatürk'Ün kim olduğunu, şu an türkiyenin başbakanının cumhrubaşkanının kim olduğunu bilmiyor. kendimizi kandırmayalım, ikinci üçüncü kuşak gurbetçilerle türkiyenin arası her geçen gün açılıyor. gerçekler her zaman ajitasyonları öldürür. "gökte uçan huma kuşu, ne bilir dalın kıymatı, arının kahrını çekmeyen ne bilir balın kıymatı"
Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2005 19 yıl TR ile arasi acik olmayanlari da sizin gibi sahislar acmaya calisio.... Ilgilensen, sen uazkatsin ne konusuyosun denir, ilgilenmesen asimile oldular memleket umurlarinda diil denir..... siz bu celiskinizin farkindamisiniz aceba sayin Cyrano?????????? Genellemeler yaparak konusmak bilgili bir adama yakismio, acikcasi sizden daha zekice yorumlar beklerdim... Baska insanlari kati olmakla tanimlamadan evvel bi kendinize ceviriniz aynayi...
Gönderi tarihi: 30 Aralık , 2005 19 yıl biz senin topiğin başındaki mesajını "memleket meseleleriyle ilgili olmak" statüsüne soksaydık zaten eleştirmezdik. bu statüde görmediğimiz için eleştirdik.
Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2005 19 yıl biz senin topiğin başındaki mesajını "memleket meseleleriyle ilgili olmak" statüsüne soksaydık zaten eleştirmezdik. bu statüde görmediğimiz için eleştirdik. Pardon ama siz grupca mi oturuyosunuz pc nin basinda??? evet sizin gözünüzde memleket meselesi sadece memlekette yasayanlar icin gecerlidir anladik, uzatmayin!
Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2005 19 yıl uzatmak istemediğin zaman birine içinde soru işaretleri geçen iletiler yazma, böylece o insanı da senin soruna cevap vermek zahmetinde bırakmazsın.
Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2005 19 yıl uzatmak istemediğin zaman birine içinde soru işaretleri geçen iletiler yazma, böylece o insanı da senin soruna cevap vermek zahmetinde bırakmazsın. ilk defa bi soruma cevap verme zahmetinde bulundugunuz icin tesekkür ederim.... ama sizi zahmete sokmak istedigim en son seydir emin olun... sadece aydin havasini severim...
Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2005 19 yıl tamam işte bir daha soru sormazsın bana, bende zahmete girmem.
Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2005 19 yıl tamam işte bir daha soru sormazsın bana, bende zahmete girmem. siz zaten kafaniza göre takiliosunuz ki.... istediginiz soruyu cevapliosunuz, istemedinizi es geciosunuz.... dolayisiyle size sorulan sorularim retorik zaten, alismisim yanitsiz kalmalarina.... simdi ise cevap yazma zahmetinde bulunmaniz beni adeta sarsti
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.