Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl ben özellikle türkiyede yaşamıyan insanların nasıl oluyorda türkiye hakkında bu kadar kati tespit ve fikre sahip olduklarına şaşırıyorum. sokağın nabzını bilmeden sokaktaki adamın ne düşündüğünü bilmeden nereden geliyor bu kadar tespit. acik konusunuz sayin Cyrano.... insan bi ülke icin dogrulari istiosa bile o ülkede yasamiosa konusmasin mi demek oluyo bu... tespitlerim hangi acidan sizi rahatsiz etti? hangi fikirlerim kati? her zaman madalyanin iki tarafi vardir sayin Cyrano, belki insanlarin nabzini tutamayacak kadar uzagim, belki bu yüzden hic karismamam gerekmis mis , yasamiorum ya o ülkede... (sizin mantiginizi halen cözmüs diilim) ama objektif olabiliorum, duygusal yaklasmiorum, ondan bundan korkarak hareket etmiorum... bir talebiniz varsa acik yürekilikle yaziniz lütfen!
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Ben burda insanlar icindeki kini kussun die platform hazirlamadim... kendi görüslerimi ve sevdigim ülkemi ne ve nasil ileriye götürülür kendimce buna yorum getirdim, herkes katilmak zorunda diil, ama elestirmeden önce insan bir anlamaya calisir, sadece polemik olsun die yazmaz... birlikte kafa yoralim, yanlis düsünüyosun, böyle olmaz söyle olur demek varken, konuyu birisi "bu kadar" diip kesip atmis, digeri ise hesap soruyo... üstün körü okuyup yorum yapmayin, belki söylemek istediklerimi yeterince ifade edemiorum ama söylemedigim seyleri de söylemis gibi yazmayin. biraz iyiniyet. biraz hösgörü diorum, bunu burda 3,5 kisi göstermioruz ki, kime dert anlatiorum ben... ben SIKILdim bu oyundan arkadaslar... israrla yanlis anladiniz demek zor, eger karsindaki zaten dogru anlamak istemiosa... birde hesap soruyo arkadas, neredeyse sana ne diecek...
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Dün bos sokaklarda dolasirken, bu insanlarin dinlerine olan saygisina imrendim dogrusu! Ve birde kendi memleketimi düsündüm.... aceba TR de dini bayramlarda da sokaklar böyle sessis sakin oluyormu ki, insanlar sevdikleriyle bir araya gelip, huzur icinde bir bayram geciriolarmi ki, veya bu günlerde dielim burda oldugu gibi tüm mekanlar kapatilsa nasil bi yaygara cikardi aceba... Millet seriat gelio die bas bas bagirirmiydi? Düsünüyorum sanki TR herkes birbirinden korkar olmus..... Örnegin bi hükümet gelir aileye acik mekanlarda alkolu yasaklar, hemen gec kalmadan ardindan bir kesim seriat gelio die ortaligi ayaga kaldirir.. Laiklik gitti gidecek die korkar... Baska bir hükümet gelir türbani yasagini uygular, bu defa baska bi gurup din elden gidio, gavurlasioruz die yakinir... bizim şaştığımız bu tespitler nasıl yapılıyor böyle o ülkede yaşamadan. zira biz bu ülkede bayramları yaşıyoruz hemde gayet güzel. insanlar sevdikelriyle bir araya gelip huzur içinde bayramlar geçiriyorlar. yumurta kabuğundan çıkmış kabuğunu beğenmemiş diye bir deyim vardır. oldukça bilgili, gündemi devmalı takip eden gazetecielr bile, tespit yapmadna önce o ülekye gelir bir süre kalırlar sokakta ki insnaın ne düşündüğünü nasıl davrandığını incelerler ondna sonra tespitlerini yaparlar.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Öncelikle sakın yanlış anlaşılmasın.. Kimseyi savunmak gibi ( bu Alaturka bile olsa ) ucuz kahramanlıklar peşinde değilim. Cyrano nun son yazdığına takıldım.. Yani üstü kapalı Alaturkaya sen bu memlekette bile yaşamıyorsun nasıl olurda bu kadar kesin tespitler yapabiliyorsun tarzı bir gönderme yapmış.. Hımm! İyi o zaman .. Çeçen olduğunu söyleyen sen dostum eminim ki sende çeçenistanla ilgili bir çok yorumlarda ve tespitlerde bulunmuşsundur.. O halde sende mi kendi memleketin hakkında konuşmayasın çünkü ne de olsa sende orada yaşamıyorsun.. Bu yanlış yaklaşım olmuş be Cyrano.. Yani Alaturkayı hiç tanımadığın halde Türkiyeye ne sıklıkla gelip gittiğini ve bilgi birikimi hakkında kesin hiç bir tahminin olmadığı halde üstelikde konunun kişisel hiç bir yanı yokken birden eleştrini onun uzaklarda olmasına çevirmen bana çok mantıksız geldi.. Ayrıca yazdıkları ve tespitleri kendi görüşleridir ve bir çoğunda da doğru tespitler yapmıştır.. ( Tabii bu da benim kendi görüşüm ) Aslında bu konuyla ilgili verilebilecek en güzel cevabı Santo arkadaşımız vermiş zaten ..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl yumurta kabuğundan çıkmış kabuğunu beğenmemiş diye bir deyim vardır. cok ayip laflar ediosunuz sayin Cyrano, biraz toparlayin kendinizi! Orda yazdiklarim aklimdan gecen düsüncelerimdi, eger yanlissam alaTurka düsündügün gibi diil de diebilirdiniz... orda acebalar var, tespit yok, burda düsüncelerimi yazmak icin tastikli belge almam gerekmio herhalde... lütfen bastan sona yazdiklarimi okuyun, ve sonra bana yumurta kabugundan cikmis kabugunu begenmemis lafini edin...
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl iyi oldu arman ben de o nu örnek verecektim. siz benim hiç burada, çeçenistandaki vahabi, sunni çekişsmesiyle ilgili kesin tespitelr yaptığımı gördünüz mü? Çeçen iç politikasıyla ilgili şu şöyledir, çeçen halkı şunu destekelr şuna karşı çıkar dediğimi gördünüzmü ? Basayev ve Rahmetli Maşadov arasındaki gerginlikle ilgili net tespitler yaptığımı gördünüz mü?. yapmam çekinirim çünkü orada değilim. o halk sokaktaki insan ne düşünüyor , nasıl bir ruh halinde, bunu bilemem. görüşlerimi söylerim, fikirlerimi beyan ederim. zira buradad bizim eleştirdiğimzi fikir değil, net tespitler snaki içinde yaşıyor görüyor gibi.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl iyi oldu arman ben de o nu örnek verecektim. siz benim hiç burada, çeçenistandaki vahabi, sunni çekişsmesiyle ilgili kesin tespitelr yaptığımı gördünüz mü? Çeçen iç politikasıyla ilgili şu şöyledir, çeçen halkı şunu destekelr şuna karşı çıkar dediğimi gördünüzmü ? Basayev ve Rahmetli Maşadov arasındaki gerginlikle ilgili net tespitler yaptığımı gördünüz mü?. yapmam çekinirim çünkü orada değilim. o halk sokaktaki insan ne düşünüyor , nasıl bir ruh halinde, bunu bilemem. görüşlerimi söylerim, fikirlerimi beyan ederim. zira buradad bizim eleştirdiğimzi fikir değil, net tespitler snaki içinde yaşıyor görüyor gibi. peki dogrulari, yanlislari siz mi belirliosunuz... sizin yaptiginiz dogruda insanin memleketi icin kafa yormasi yanlis mi? illa sizin gibi mi düsünülmeli? Konu nerden nereye gitti.. Neyse sizinle herhangi bir konuda uzlasmak zor.... yine ben cekiliorum, siz hakli olun... ama fikirlerim hosunuza gitsede gitmesede ben ülkem icin kafa yormaya devam edecegim, yeri gelir elestiririm yeri gelir överim, ama sonucta iyiye gitmesini istiorum... o ülkede yasamiorum die sirt cevirip naparlarsa yapsinlar diemem. dedigim gibi madalyonun iki tarafi vardir her zaman...
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Dün bos sokaklarda dolasirken, bu insanlarin dinlerine olan saygisina imrendim dogrusu! Ve birde kendi memleketimi düsündüm.... bunun adı memleketin için kafa yormak mı oldu. demagojiyi bırakalım bunda ne analtılmak istendiğini açıktır.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl erdoğan, iyide Türjkiyenin tarihinde maraş, çorum, sivas, vardır. ama Almanya tarihindeki vahşetle bunları kıyaslayamayız bile dimi. zira toplama kampları vs bunalrın türkyiede olma ihtimali bile yoktur. Türkiye savaşı kazandığı halde bunları yapmamıştır. Almanya savaşı kaybetmese, böyle efendi uslu mu olacaktı. Prusya militarizmi dizginlenmeseydi savaşta? Portestanlığın tarihsel vahşi yahudi düşmanlığı dizginlenmeseydi ?. bunuda samimi olalım almanlar gönüllü oalrak değil. tarihin gördüğü en büyük savaşı kaybederek kabullenmiştir.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Türkiye'de bayramlar gerçekten çok güzeldir, dargınlar barışır, aileler bir araya gelir. Birbirien çok sert muhalefet eden devlet adamları, her bayram buluşu bayramlaşır. Orduda En yüskek rütbeli subaylar en alt rütbeli erlerle beraber kavruma yer, el sıkışır bayramlaşır. dünyanın neresidne böyle bayramlar vardır
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl bunun adı memleketin için kafa yormak mı oldu. demagojiyi bırakalım bunda ne analtılmak istendiğini açıktır. ne anlatmaya calismisim aceba? veya siz ne anladiniz? tamanini okudunuz mu? yoksa isinize gelen bölümü mü ele alirsiniz her zaman icin? sayin erdogan, sizde okumamissiniz bastan sona... neden kiyasladigimi, nicin kiyasladigimi nasil kiyasladigimi anlattim, nie tekrar bastan alioruz konuyu anlamiorum... ve sizde benim ne demek istedigimi hic mi hic anlamadan yorum yapiosunuz.... Niye bana karsi TR yi savunuyosunuz? sanki ben kötüledim, kendimce soru isratelerimi sergiledim, belki yanlis belki dogru ama sizin yapmak isteginiz beni belli bir düsünceye tabi tutmak... birde bana kalkmis demagoji yapmayin diosnuz, masallah demagoji yapmatka üstünze tanimam... Neyin ne oldugunu daha anlamadan saldiriosunuz.... ettiginiz laflari düsündünüz mü bir kere bile olsa, yoksa genelde düsünmeden mi konusur/yazarsiniz? o yumurta lafinida geri almanizi rica ediorum! elestirmenin ve tartismaninda bir adabi usulu vardir! Peki arkadaslar yalin ve daha net yazmaya calisacam, anlamamak ayip diil anlamaya calismamak ayip... demek istedigim su ki, devlet bir sekilde dini konulara el atmaya kalksa mesela bayrmada carsilarin kapanis saatlerini dikte etse! (bu bir örnek) bir grup insan laiklik gidio die korkacak... eger devlet dini sembolleri yasaklarsa bir grup din elden gidio die korkacak... bunlari asalim, korkmadan yasayalim demek isterken neeeerden nereye getirdiniz hey Allahim, sabir ver ya rabbim... ha birde sunuda ekliim... ben TR yi seviom süpheniz olmasin!
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Cyarano.. Yine senin mantık yolunda yürüyerek soruyorum.. Ala halkın nabzını yoklamadan kesin tespitler yapmış olsun.. Diyelim ki haklısın .. Peki sen yokladın mı ? Ayrıca yanıldığını bilebilmen için seninde halkın nabzını yoklamış olman gerekir.. Konuya dönersek Alanın bayramlarımızla ilgili söylediklerini anlıyabiliyorum.. Yani Byaramlarımızı kutlayamama gibi bir sıkıntı yaşamıyoruz elbette ancak şu da bir gerçekk ki Hristiyanların bayramlarında yakaladıkları manevi birlikteliği sağlamakta zorlanmaktayız.. Eskisi gibi büyükleri ziyeret edip yaşlıları sevindirmek değilde bayram gelsede tatile çıksak şöle bi yerlere kaçsak zihniyetindeyiz.. Sakın bana da nabız yoklaması yaptın mı diye sorma yapmadım ama çevremde gördüğüm durum bu.. Ya anlamadığım bu konu neden böyle ciddiye alındı ki yani bence hoş bir kendimize bakışımız olmuş ve bu Alanın kendi fikirlerini yansıtmasıdır ama ona karşı biraz sert çıkışlar oldu buna şaşırdım ne dediyse sanki
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Erdogan abim, degerlermiz ayni emin ol! sarkilar icin tesekkürler Arman bos versene sen... adam hala özür bile dilemedi, anlamio o isine gelmiyen seyleri... ben bunu anladim en azindan, biraz gec oldu ama ... bende size baska bir baslik altinda yazidigim iletiyi kopyaliim o zaman.. nerdeyse vatan haini die sürgüne yollayacaksiniz diecem, ama yollayamazsiniz ki
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Tamam artık konu dışına çıkılmasın.. Kişiselliğe dönüşmesin bunu söyliyeceğimi hiç tahmin etmezdim ama ikinci bir Arman - Emily vakası olsun istemiyorum.. İkinizinde değerli fikirleri var.. Ve ne olur Cyro biraz sakin..
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Ya aslında olduğu gibi kabullenmekte işin tılsımı. Bu ülke böyle güzledir. Bırak isteyen türbanını taksın bırak isteyen mini eteğini giysin. Hepsi kardeşimiz, anamız, yarimiz, bacımızdır. Anadolu, medeniyetlerin buluştuğu topraklardır tarih boyunca. Bırak isteyenin gözü üstünde kaşı olsun, isteyen türkü söylesin isteyen ilahi. SaNTo...
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl son ki üc dört ... Gözünü sevim Arman, kim kisisellestirmis bi bak hele... ama olsun Cyrano bilgili adam vesselam... yigidi vur hakkini yeme demisler... dogru mu dedim aceba sayin TR uzmanlari... aceba TR de yasamama ragmen atasözleri ve deyimleri kullanabilirmiyim, sayin üst kurul ben nie gelmistim buraya haaa... daha evvel baska bir topicte yazdigimi bir iletiyi sizinle paylasmak istedim, nie derseniz, ki dieceksiniz bunu biliorum... beni vatan haini ilan etmeye calisan arkadasa cevap olsun deyü... gerci onun ne düsündügü hala umrumda diil,ama ettigi laflara ancak böle karsilik verebilirim... "ben dogma büyüme Alamanyaliyim ki hala ne benimsemis ne uyabilmis diilim, sen bu isi nasil becercen bilmem valla.... Belki senin icin bir sene icinde cok sey degismistir... Benim Tr ye dönme imkanim olsa, hic tereddüt etmeden dönerim, aksada koksada memleketim gibisi yok!" 06.12.2005 Almanya ya uyum ve sorunum basligi NoT: Gülmelerimi kimse üzerine alinmasin lütfen, kendi halime gülüyorum... Erdogan abi sende yapma be gözünü seviim... bak ikinci Arman-Emily vakkasi olmasin demis... uzatmayalim nolur, yazdigima yazacagima psiman oldum zati dermisim... haden bakem, ben bu topici polemiklere kapatiom, somut, paylasimci, yapici elestirisi olan varsa buyursun, basim üstünde yeri var... Ya aslında olduğu gibi kabullenmekte işin tılsımı. Bu ülke böyle güzledir. Bırak isteyen türbanını taksın bırak isteyen mini eteğini giysin. Hepsi kardeşimiz, anamız, yarimiz, bacımızdır. Anadolu, medeniyetlerin buluştuğu topraklardır tarih boyunca. Bırak isteyenin gözü üstünde kaşı olsun, isteyen türkü söylesin isteyen ilahi. SaNTo... hay yüregine saglik be SanTo... ama hosgörü, saygi olsun!!!
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Ya inanmıyorum yaa bi adam bu kadar mı komik olur.. Kırk yıl düşünsem böyle bi amaç aklıma gelmezdi .. Her zaman beni güldürmeyi beceriyorsan erdo.. Yine güldürdün nen.. Saolasın Alah iyiliğini versin emi Hüsnü Kuruntu seni
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl bir yarım saat kalktık pc nin başında bakalım şimdi. arman mazeretler bularak korumaya çalışıyorsun arkadaşını, bana sakin olmayı mı tavsiye ediyorsun ? Türkyiede yaşamıyan adam nasıl kestiriyor. almanların bayramını görmnüş imrenmişte, birde memleketinin hali aklına gelmişte. Almanların bayramda şöyle yapmışta bizde olsa böyle yapılsa birileri böyle dermişte. aynen yumrutadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş denir. zira tamda böyle bir şey için üretilmiş demek ki bu deyim mara bugle güzel bir cevap vermiş. Orası almanya o alman bayramı, sen nereden biliyorsun, daha önce dediğim gibi, işin kompedanı türkiyeyi oldukça iyi tanıyan gazetecielr bile bir tespit yaparken geliyor burada kalıyor bir süre, memleketin nabzına bakıyor. yok orada olanlar olsa burada şeriat geliyor diye birileri bas bas bağıracakmış. nereden biliyorsun ? ben türkiyeyi beğeniyorum burada yaşıyorum. herkes beğendiği yerde yaşasın.
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl bir yarım saat kalktık pc nin başında bakalım şimdi. arman mazeretler bularak korumaya çalışıyorsun arkadaşını, bana sakin olmayı mı tavsiye ediyorsun ? Türkyiede yaşamıyan adam nasıl kestiriyor. almanların bayramını görmnüş imrenmişte, birde memleketinin hali aklına gelmişte. Almanların bayramda şöyle yapmışta bizde olsa böyle yapılsa birileri böyle dermişte. aynen yumrutadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş denir. zira tamda böyle bir şey için üretilmiş demek ki bu deyim mara bugle güzel bir cevap vermiş. Orası almanya o alman bayramı, sen nereden biliyorsun, daha önce dediğim gibi, işin kompedanı türkiyeyi oldukça iyi tanıyan gazetecielr bile bir tespit yaparken geliyor burada kalıyor bir süre, memleketin nabzına bakıyor. yok orada olanlar olsa burada şeriat geliyor diye birileri bas bas bağıracakmış. nereden biliyorsun ? ben türkiyeyi beğeniyorum burada yaşıyorum. herkes beğendiği yerde yaşasın. sayin Cyrano, gözlerinizde problem mi var aceba??? bende seviorum TR yi, buna siz mi mani olacaksiniz? gülerim, hatta gülüyorum su an... Bir yerde yazmiszim Tr yi elestirmeye gör, hemen vatan haini ilan edilirsin die, iste buyur... ne desem bos sayin Cyrano size... daha evvel anlasmistik konulari kisisellestirmeyelim die, ben sözümde durdum... ama hata bende, bile bile sizinle dialoga gectim...
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl kişiselleştirme ?. burada muhatab aldığım senin kişiliğin değil, bu ülkede yaşyan biri olarak türkiye hakkında yaptığın iddialar, sana soruyorum bu ülkede yaşamıyorsun nasıl bu kadar kati tespitler yapabiliyorsun. bu paranoya ne sana vatan haini diyen mi oldu?
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl kişiselleştirme ?. burada muhatab aldığım senin kişiliğin değil, bu ülkede yaşyan biri olarak türkiye hakkında yaptığın iddialar, sana soruyorum bu ülkede yaşamıyorsun nasıl bu kadar kati tespitler yapabiliyorsun. bu paranoya ne sana vatan haini diyen mi oldu? kisisellestirseniz nasil olacak aceba ? tespit diil, soru isaretleri, düsünceler ve fikirlerim, her zaman elestiriye acigim, ama saptamalar yapilmazsa sevinirim.. soru sorarken bile bir önyargiyla yaklasiosunuz, sorunun icinde tespit var eger farkinda diilseniz ben söyliim... TR de yasamiorsam, TR hakkinda yorum yapamayacagimi, fikir yürütemiyecegimi ilk defa sizden duyuyorum.... Vatan haini demediniz belki acik acik, ama vatani sevmedigimi ima etmeye calistiniz... yumurta kabuk falan... ve sevmeyen istedigi yerde yasasin, bunlar cirkin seyler sayin Cyrano... özellikle yumurta kabugundan cikmis kabugunu begenmemis ne anlama gelio? begenmedigimi kim söyledi size? her bir sorunuza aciklik getirdim, ama sizden sorularima yanit alamadim ne yazikki... dedigim gibi sizinle dialoga girmekle ben hata yaptim yine .... Buyrun sayin don Quichote olmayan degirmenlere karsi mücadelenizi sürdürün
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Insanlar belki cok SIk kiliseye gitmiyorlar, ama bu natale bayrami tüm aileler icin cok önemli ve kutsal. Dün bos sokaklarda dolasirken, bu insanlarin dinlerine olan saygisina imrendim dogrusu! Ve birde kendi memleketimi düsündüm.... aceba TR de dini bayramlarda da sokaklar böyle sessis sakin oluyormu ki, insanlar sevdikleriyle bir araya gelip, huzur icinde bir bayram geciriolarmi ki, veya bu günlerde dielim burda oldugu gibi tüm mekanlar kapatilsa nasil bi yaygara cikardi aceba... Millet seriat gelio die bas bas bagirirmiydi? Düsünüyorum sanki TR herkes birbirinden korkar olmus..... sen türkiye de yaşamazken Türkiye hakkında böyle kati tespitler yaparsna kafana göre, birileri de elbette sana sen nereden biliyorsun bunları der. zira bu yazdığının tek anlamı vardır. "Almanlar dinlerine saygılı adamlar, bir de bizim memlekete bakınca neredeo saygı"
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl "Burasi almanya degil.. burasi Türkiye. Burda laiklik vardir. Iste o kadar!" Alıntı murat burge------------------------------------------------------------------------------------------------------ Fikirler sloganlarla olurmu? Sadece laiklik yeter mi? Demokrasi ne demek bize lazım değil mi? Demokrasiyi veya cumhuriyeti bir zamanlar Rusyada kullanıyordu SSCB gibi..... Kafasına göre bir cumhuriyet kafasına göre bir demokrasi hem kaç çeşit demokrasi var hangisi iyi haberdarmıyız? İşte biz laikiz işte biz demokratız lafla peynir gemisi yürür mü? Ne omuş yani biz LAİKİZ İşçinin aşı sevgilinin rüyası muhtaç olanın hülyası her derde deva mı ..... Kanun ama içi bozuk kıstı bozuk kanun neye yarar Anayasa ama içi bozuk kıstı bozuk anayasa neye yarar yasalarımız ve anayasamız yeni kriterlere göre düzenleniyor neden acaba.... Dün fikir suçtu bu gün değil neden geriyemi dönsek.... Kısaca sahip olduklarımıza körü körüne bağlı mı kalacağız? İyilerini muhafaza geçersizlerini ifna etmezsek bunun adına GERİCİLİK denmez mi? selamlar
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Görüyorumki alaturka açık hedef durumunda ve sırf doğruları söylüyor diye ona veryansın ediliyor.. Bazen dışardakiler, içerdekilerden daha iyi görür.. Hatta gurbetçierlimizin içinde gurbette olmalarından dolayı bir vatan ve memleket yangını olduğu için, Türkiyede olup biteni bizlerden daha iyi takip ediyorlar.. Birde şunu gördüm, bazı arkadaşlarımız, işlerine gelince batıyı örnek alıyorlar, işlerine gelmeyince orası Almanya burası Türkiye diyorlar.. Bundan daha açık bir çifte standartlık olamaz.... Son olarak bilmediğiniz laikliği tekrar hatırlatıyorum.. Laiklik din düşmanlığı değildir.. Aksine halkın dini inanışlarına karışmaz ve dinin güvencesidir.. Başörtüsü de bir inanç meselesidir.. Rejimle alakası yoktur... Saygılar...
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 19 yıl Görüyorumki alaturka açık hedef durumunda ve sırf doğruları söylüyor diye ona veryansın ediliyor.. Bazen dışardakiler, içerdekilerden daha iyi görür.. Hatta gurbetçierlimizin içinde gurbette olmalarından dolayı bir vatan ve memleket yangını olduğu için, Türkiyede olup biteni bizlerden daha iyi takip ediyorlar.. Birde şunu gördüm, bazı arkadaşlarımız, işlerine gelince batıyı örnek alıyorlar, işlerine gelmeyince orası Almanya burası Türkiye diyorlar.. Bundan daha açık bir çifte standartlık olamaz.... Son olarak bilmediğiniz laikliği tekrar hatırlatıyorum.. Laiklik din düşmanlığı değildir.. Aksine halkın dini inanışlarına karışmaz ve dinin güvencesidir.. Başörtüsü de bir inanç meselesidir.. Rejimle alakası yoktur... Saygılar... baska arkadaslar derken beni ima ettigin asikar. direk mara bulge yazabilirsin ben yazimin arkasindayim. olaylari nasil da güzel çarpitiyorsunuz anlamiyorum gerçekten??? hristiyan alemi bayramlarini o sekilde geçirmeye alismislar. onlarin adeti bu. bu gayet dogal. türkiyede de bir sistem var ve herkes bu sisteme göre yasiyor. türkiye islamiyet ile yönetilse nasil olurdu? kastettiklerimi kendinize göre çevirip burda yine beni yanlis insan durumuna sokmayin. benim fikrim budur. ala türkiyede olsa kiyamet kopar demis. bunun sebebi de türkiyenin dinle yönetilememisidir dedim. kral döner dönmez yine bana saldiriya geçme. bilmedigim laikligi bana ögretecek son kisi bile degilsin biliyorsun. seninle paylasacak ya da tartisacak fikrim yoktur o yüzden bazi arkadaslar diye bana göndermede bulunma.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.