Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Dün tüm hristiyan alemin kutsal natale bayrami idi, ve her yil oldugu gibi yine dünde aksam üstü Köln de sokaklar sessiz ve sakindi.

Cünkü herkes evine cekilmis ve Isanin dogum yil dönmümünü kutluyordu

Ne market, ne cafe, ne sinema hic bir yer hizmete acik diildi.

Cünkü bazi kutsal günlerde, örnegin Isa nin ölüm yil dönümünde, her tür müzikli eglence mekanlari, alis veris yerleri, her hangi bir sekilde hizmet sunan yerler belirli bi saatten sonra kapatilmak zorunda ve bu devlet kontrölü altinda gerceklesiyor.

Insanlar belki cok SIk kiliseye gitmiyorlar, ama bu natale bayrami tüm aileler icin cok önemli ve kutsal.

Dün bos sokaklarda dolasirken, bu insanlarin dinlerine olan saygisina imrendim dogrusu!

Ve birde kendi memleketimi düsündüm....

aceba TR de dini bayramlarda da sokaklar böyle sessis sakin oluyormu ki, insanlar sevdikleriyle bir araya gelip, huzur icinde bir bayram geciriolarmi ki, veya bu günlerde dielim burda oldugu gibi tüm mekanlar kapatilsa nasil bi yaygara cikardi aceba...

Millet seriat gelio die bas bas bagirirmiydi?

Düsünüyorum sanki TR herkes birbirinden korkar olmus.....

Örnegin bi hükümet gelir aileye acik mekanlarda alkolu yasaklar, hemen gec kalmadan ardindan bir kesim seriat gelio die ortaligi ayaga kaldirir..

Laiklik gitti gidecek die korkar...

Baska bir hükümet gelir türbani yasagini uygular, bu defa baska bi gurup din elden gidio, gavurlasioruz die yakinir...

ama her iki tarafta taviz vermemeye bakar,ne de olsa bizde yüz verince astarda istenir ya, neme lazim, en basindan kesmek gerek taleplerin önünü...

Herkes israrla ve inatla kendi bildigini islesin ve TR böle sorunlarla ugrasirken el alemin yaban gücleri bizim pazarimiza, dogal kaynaklarimiza el koysun...

En basa dönerek konuyu baglamak istiorum, dün Almanya da bir gün icin dahi olsa isler ve dünyevi seyler durduruldugu icin,dini bir bayram kutlandigi icin, ne laiklik elden gitti ne demokrasi sarsildi...

Ne de Devlet okullarinda hac sembolleri, ve herhangi dini sembol, buna türban da dahil yasik oldugu icin, dinleri yok olmadi...

Umarim bir gün bizde her hangi bir kesimden tehlike sezdigimiz icin korkak korkak yasamayiz memleketimizde...

Umarim bir tek dogrunun pesinden diil, uzlasmak ve anlasmanin pesinden gideriz...

Valla kimi arkadaslar icin bunlar cok sacma gelebilir, ama ben Türkiye icin hayal etmeye devam edecegim...

ve ben karamsar ve sikayetci olmaktansa idealist ve utopist olmayi tercih ederim...

• Cevaplar 74
  • Görüntü 7b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Örnegin bi hükümet gelir aileye acik mekanlarda alkolu yasaklar, hemen gec kalmadan ardindan bir kesim seriat gelio die ortaligi ayaga kaldirir..

Laiklik gitti gidecek die korkar...

Baska bir hükümet gelir türbani yasagini uygular, bu defa baska bi gurup din elden gidio, gavurlasioruz die yakinir...

Hristiyan dininde natale bayrami uzun ama uzun yillardan beri bu sekilde kutlanir. Eger bayramlarinda farkli seyler yapilirsa hristiyanlar da ayaklanacaktir..

Ayni keza Türkiye her zaman dini devlet islerinden uzak tutmaya çalismistir. Bugüne kadar alkolün yasak olmadigi yerler son hükümet çerçevisinde birden kapatiliyor, türban sadece onlarin döneminde bu kadar yogun ve atesli tartisiliyorsa yine diger insanlarin ayaklanmasi dogaldir.

Kurulmus ve alisilagelmis bir düzende olusacak çatlaklar her bireyi uyaracaktir. Bu isten rant saglayan kisiler sevinecektir ve karsi olanlar tepkilerini dile getireceklerdir.

Insanlarin alistigi, ögrendigi, uyum sagladigi bir düzen var. Bu düzen bir anda bozulursa, tepki alinmasi da gayet dogaldir.

Gönderi tarihi:

Hristiyan dininde natale bayrami uzun ama uzun yillardan beri bu sekilde kutlanir. Eger bayramlarinda farkli seyler yapilirsa hristiyanlar da ayaklanacaktir..

Insanlarin alistigi, ögrendigi, uyum sagladigi bir düzen var. Bu düzen bir anda bozulursa, tepki alinmasi da gayet dogaldir.

evet buna ben de katılıyorum konu alıskanlıklarla ilgilidir kaldı ki natale bayramı gibi yasla değil coskuyla kutlanır turkiyede bayramlar. ve ayrıca herhangi bir konuya karsı cıkanlar(içiki veya turban gibi) tamamen kendi yobazlıkları ve cıkarları içindir ben bu konuda cıkan hiç bir tarısmanın samimiyetine inanmıyorum. bunlar hep birer oyun evet olaylar sandıgınız kadar basit değil emin olun.

Gönderi tarihi:

Alaturka aklın yolundan bahs eder sizler de alışkanlıklardan

İleri gitmenin yolu alışkanlıklar mı?

Alışa geldiğimiz şeyler bizi yamyamların ülkelerinden de geri bırak madımı?

Mesele herkesin mutluluğu mu yoksa bir kesimin zihinsel egolarını tatmin mi?

Bende alaturka gibi özlenen o günlerin gelmesini dört gözle bekliyorum

Barış içinde herkesin inandıklarını yaşadığı herkesin birbirine saygılı olduğu bir Türkiye

Mürşidimizin korku ve evhamlar değilde AKIL olduğu bir Türkiye

Herkese mutlu yeni yıllar dileklerimle

Gönderi tarihi:

Alaturka aklın yolundan bahs eder sizler de alışkanlıklardan

İleri gitmenin yolu alışkanlıklar mı?

Alışa geldiğimiz şeyler bizi yamyamların ülkelerinden de geri bırak madımı?

Mesele herkesin mutluluğu mu yoksa bir kesimin zihinsel egolarını tatmin mi?

Bende alaturka gibi özlenen o günlerin gelmesini dört gözle bekliyorum

Barış içinde herkesin inandıklarını yaşadığı herkesin birbirine saygılı olduğu bir Türkiye

Mürşidimizin korku ve evhamlar değilde AKIL olduğu bir Türkiye

Herkese mutlu yeni yıllar dileklerimle

burda bahsedilen sigara gibi bir alislkanlik degil.. var olan bir düzen var. böyle kurulmus, böyle devam etmeli. biz de insanlarin mutlu oldugu sekilde yasamasini istiyoruz elbet. ama kimseye yaptirim da bulunmadan. mevcut durumda yaptirimlar oldugu için bireyler etkileniyor zaten. ben kimsenin "herkes benim istedigim sekilde yasasin" diyecegini de sanmiyorum.

Gönderi tarihi:

burda bahsedilen sigara gibi bir alislkanlik degil.. var olan bir düzen var. böyle kurulmus, böyle devam etmeli. biz de insanlarin mutlu oldugu sekilde yasamasini istiyoruz elbet. ama kimseye yaptirim da bulunmadan. mevcut durumda yaptirimlar oldugu için bireyler etkileniyor zaten. ben kimsenin "herkes benim istedigim sekilde yasasin" diyecegini de sanmiyorum.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------alıntı

Böyle gelmiş böyle gider mantığı olur mu? Doğru olan sürmeli doğru olmayan defolup gitmeli

Kendinizle çelişmiyormusunuz yaptırımlardan

Hâlen süren durum tek tip insan yetiştirme özlemi değilmi?

Benim gibi giyinecen benim gibi düşünecen değil mi?

Allah alemlerin hakimi, yaşadığımız gezegenin sahibi olduğu halde küfredene de rızkını veriyor şükredene de

Başını açan açar kapamak isteyen neden kapatamaz kız çocuklarımıza yapılan bu zulüm neyin nesi?

Kızım birincilikle bitirdi okulunu ama meyvesinden istifade edemedi neden? ille de bizim istediğimiz gibi giyinecen diye....

Bunlardan haberiniz yok galiba

Bir kesim istediği gibi yaşasın diğerleri zenci

Geri kafa mutluluğa engel kafalar bunlar...

sabır ya sabır....akıl galip gelecek elbette..

herkese selam

Gönderi tarihi:

Alaturka .. Objektif görüşüne inandığım ve samimiyetinden şüphe etmediğim bir bakış açın var.. Yukarıda yazdıklarına tamamen katılıyorum..

Gönderi tarihi:

Selam arkadaslar,

niye sürekli TR yi baska ülkelerle ve özellikle yasadigim ülkeyle kiyasliyorum söyliyeyim...

Ekonomide bir terim vardir "bench marking" denir, sirket herhangi bir alanda mesela lojistik diyelim, zayif ise, gider piyasada bu isi en iyi yapan sirketle kiyaslar kendini.

Bu alanda basarili olan sirketin özelliklerini ele alir ve neden bu sirketin daha iyi oldugunu arastirir ve kendini bu sekilde zayif oldugu alani gelistirir.

Bu ekonomide yapilabiliyorsa pek tabi her alanda uygulanabilir.

Bende istiyorum ki TR zayif oldugu alanlarda biraz ufkunu genisleterek baskalarinada göz atsin, kim nerde neyi dogru yapiyor, daha iyi nasil olur bunlari arastirsin.

Bende kendimce, daha dogrusu estikce bunu yapiyorum ister istemez.

TR yi elestiriyorum zaman zaman cünkü daha iyiye gitmesini istiyorum.

Gel gelelim aliskanlik mevzuuna... Aliskanliklar degisimin, gelismenin en büyük düsmanidir!

Aliskanliklardan bahsetmeden bunu bi düsünün derim.

NoT: tesekkürler Arman, eyvallah!

Gönderi tarihi:

yok alaturka sana katılmıyorum bu konuda.masumane bir tavır yok.ben göremedim açıkçası objektif olmaya çalışıyorum her konuda ama benim yapım budur birine biri bi kazık atıyosa ve de kendini masum göstermeye çalışıyosa ben hala tarafsız olamam.üzgünüm onlar savaş baltasını çoktan çıkarttılar bizi dinsizlikle suçladılar neymiş türban konusunda onların yanında olmadıgımızdan.yok kardeşim olamam ben.

ben size göre dinsizsem bu benim sorunum değil.ben duygularıma kapılıp insanlara ona göre davranıyorsam bu benim sorunum değil.sizin sorununuz.ben gavur olmaya razıyım onların açısından.ne mutlu o zaman demek ki hala içimde kötülük yok.ben hala vicdanımla karar verebiliyorum ne mutlu hala insanlık namına bir şeyler var içimde.ben daha şaka yollu da olsa birisine gavur demedim diyemem.benim ailemden aldığım ahlak islamla dogru orantılı.ama siyasette ki islamla değil.almıyım kalsın.herkesin yolu da açık olsun. :clover:

konudan uzaklaştım ben ya :unsure:

Gönderi tarihi:

benchmarking olayini anlattim cünkü demokrasi, laiklik nasil olabilir belki baska ülkelerden kopya cekebiliriz die.

hangi konuda bana katilmadin anlamadim dogrusu....

Gönderi tarihi:

yazını okudugumda aklımda kalan şey şunlar oldu.türkiye elden gitmez bu tip olaylarla.bende yapılanlar masumane bir şekilde islam dinini sempatik göstermeye çalışmıyorlar demek istedim.

ekonomi de yapılıyorsa dediğin ulusun ilerlemesi içinde yapılır tabi ki okey buna.ama batıya bakması gereken toplumun hala türkiyenin gündemini nelerle oyalıyorlar.ya bunların hepsi oyun.bizleri oyalamak saman altından başka sular götürmek.neyse çenem düştü.

Gönderi tarihi:

Bilmem fark ettin mi, ama ben saga da sola da laf soktum...

aslinda amacim laf sokmakta diildi, sadece korkak olmayalim artik demek istedim...

tetikte olmak, uyumamak lazim, artik saman altindan su yürüttürmemek lazim, ama bu demek diil ki ondan bundan korkarak yasayalim.

göze carpan korkular bunlar TR de ve bende diorum ki biraz daha özgüven milletce...

Bu Cumhuriyet nelerle kuruldu, kolay mi yikmak, kolay mi molla devrini geri getirmek...

Ve yüz yillardan beri var olan bi dini yok etmek kolay mi?

Ben tarafsiz yazmisim, sen olayi bir tarafa cekmissin... yani istedigin tarafa...

Herkes oyundan dümenden bahsedio, peki acikca yazin neymis bu oyunlar, bende bilim, belki saf salak hayallerimden vazgecerim...

Gönderi tarihi:

Bu türban meselesi gerçekten sıkmaya başladı..

Başörtü özgürlüğünden rejim elden gidecekse, böyle zayıf bir ülkede hiç yaşamayalım..

Aslında bu tür çıkışlarınız devletimize hakarettir..

Sanki önceden serbest değildi...))

Ne olmuştu o günlerde..? rejim elden gitmişmiydi, yoksa gitmek üzeremiydi...))

Neymiş, başörtüsü serbets bırakılırsa yarın başka birşey isterlermiş.. miş... miş..miş....

Vermeyin kardeşim başka birşey..

Yani iradenizdenmi korkuyorsunuz..

İlerde bir iradesizliğimize gelirde başka özgürlüklerde veririz diyemi çekiniyorsunuz..

Bu tür kuruntular septikçilerin işidir..

Sizler aklı başında insanlar değilmisiniz..??

Benim de kız arkadaşım başı açık..

Ama olay o değil...!

Başörtüsü laikliğe falan aykırı değildir..

Önce bilmediğiniz laikliği öğrenin, sonra başörtüsüyle kıyaslayın..

Devlet yönetimiyle, ünüversitenin, yada kamusal alanın ne alakası var..?

Saygılar..

Gönderi tarihi:

allahim ya türban meselesi yapmayin sunu gene!

bi türbandir tutturmussunuz gidio....

Gönderi tarihi:

Ben yapmadım, yukarda yapılmış..

Ayrıca topic başlığı "korkularımız" değilmi...??

Birde şu var, neden türbanın tartışılması bile istenmiyor..

Anayasanın teklif edilmesi dahi yasak olan maddeleriylemi eş tutuluyor..

Neden kaçıyorsunuz Allahın emrinden..??

Neden kaçıyorsunuz özgürlüklerden..??

Neden ben yazınca olay çıkarıyorsunuz..

Neden ben yazınca düşman kesiliyorsunuz..??????????????????

Gönderi tarihi:

Madem unutacağız neden yazdın..

Gönderi tarihi:

Şimdi kavram kargaşasına girmemek lazımdır.

Natale Bayramının buradaki karşılığı kandillerdir. Müslüman arkadaşlar daha iyi bilirler. Hz. Muhammedin doğduğu günde (ana rahmine düştüğü gün olarak kabul edilip) kandil olarak kutlanır.

Genelde içkili yerler ve eğlence yerleri zaten kaparlar. İnanan müslümanlar, burada da huzur içinde kutlarlar. Ramazan ayı boyunca gene içkili yerlerin çoğu, özellikle Anadolu'da 1 ay boyunca tamamen kapatırlar.

Konunun türbanla falan alakası yoktur.

Bu konuda Almanya'nın özenilecek bir yanıda yoktur. Özenilse özenilse, düzenine, refah seviyesine,

temiz sokaklarına, insanların birbirlerine olan saygısına özenilebilir.

SaNTo...

Gönderi tarihi:

kandillerde TR de her yer kapatiliomuydu?

bunu bilmiodum dogrusu...

ama mesele bu diil zaten...

Mesele insanlarin tutumu, ve korkulari...

benim demek istedigim, insanlar inanclarini yasamaktan korkmuyorlar, veya gerektigi yerde dini yasaklamaktanda cekinmiolar...

Örnek alamamiz gereken seyler aynende senin dedigin gibi, insanlarin birbirlerine ve dinlere olan saygisi, dissiplinleri, laiklik anlayislari...

noel kutlamalari bunun icin bir göstergedir ve bende bunu söylemeye calistim...

Gönderi tarihi:

burda bahsedilen sigara gibi bir alislkanlik degil.. var olan bir düzen var. böyle kurulmus, böyle devam etmeli. biz de insanlarin mutlu oldugu sekilde yasamasini istiyoruz elbet. ama kimseye yaptirim da bulunmadan. mevcut durumda yaptirimlar oldugu için bireyler etkileniyor zaten. ben kimsenin "herkes benim istedigim sekilde yasasin" diyecegini de sanmiyorum.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------alıntı

Böyle gelmiş böyle gider mantığı olur mu? Doğru olan sürmeli doğru olmayan defolup gitmeli

Kendinizle çelişmiyormusunuz yaptırımlardan

Hâlen süren durum tek tip insan yetiştirme özlemi değilmi?

Benim gibi giyinecen benim gibi düşünecen değil mi?

Allah alemlerin hakimi, yaşadığımız gezegenin sahibi olduğu halde küfredene de rızkını veriyor şükredene de

Başını açan açar kapamak isteyen neden kapatamaz kız çocuklarımıza yapılan bu zulüm neyin nesi?

Kızım birincilikle bitirdi okulunu ama meyvesinden istifade edemedi neden? ille de bizim istediğimiz gibi giyinecen diye....

Bunlardan haberiniz yok galiba

Bir kesim istediği gibi yaşasın diğerleri zenci

Geri kafa mutluluğa engel kafalar bunlar...

sabır ya sabır....akıl galip gelecek elbette..

herkese selam

arkadas ben anlatamiyormuyum? niye dönüp dolasip kafanizda saplandiginiz noktaya deginiyorsunuz ki? gereksiz bir sürü konusma var ya insanlar kavga etmek için bahane mi ariyor?

Burasi almanya degil.. burasi Türkiye. Burda laiklik vardir. Iste o kadar!

Gönderi tarihi:

bu güzeldi mara bulge.

güzel bir çarpık mantığa dikkat çektin. Almanya teokrat bir devlet olsa ne olur? bizimde teokrat olmamız mı gerekir. Almanya mesela laikliği yasaklasa ne olur bizim de yapmamız mıgerekir.

biz doğru olan şeyleri, şunalr böyle yapıyor bunlar böyle yapıyor diyemi belirleyeceğiz.

Sonra kim size Avrupa'nın bir laiklik örneği olduğunu söyledi. Ya da Laikliğin avrupa kıstaslı olduğunu. Türkyiede siz çıkıp bir din adamının "Beni dinlemeye gelen herkes cennete gidecektir garanti veriyorum" dediğini düşünsenize herkesten öcne müslümanlar "ne diyorsun sen" der. Ama Papa almanya da bunu söyledi.

Laisizm, Avrupa'da devlet yönetimlerinde dinin hegomonyasına karşı doğmuş bir ideolojidir. Dünyadaki ilk Laik örgüt olan İllumianti'nin en büyük destekçilerinden birisi müslümanlardı.

Gönderi tarihi:

Burasi almanya degil.. burasi Türkiye. Burda laiklik vardir. Iste o kadar!

Bak simdi olay cözüldü :D

Arkadaslar TR teokratik ülke olsun demismiyim ben hic bir yerde? yapmayin Allah askina...

nie kiyaslamak bunun da acikligini getirdim...

ama bazi kisle,r nedendir anlamis diilim, illaki lafi ters anlamak istiolar...

basliga dikkatinizi cekerim...

Peki arkadaslar madem gereksiz yere burda konusuluyo, o zaman sizde somut cözüm önerinizi söyleyin?

TR de hersey tamam mi, hersey dört dörtlük mü?

bol keseden laf yetistirmek kolay, burasi TR bu kadar demesi kolay...

Gönderi tarihi:

ben özellikle türkiyede yaşamıyan insanların nasıl oluyorda türkiye hakkında bu kadar kati tespit ve fikre sahip olduklarına şaşırıyorum.

sokağın nabzını bilmeden sokaktaki adamın ne düşündüğünü bilmeden nereden geliyor bu kadar tespit.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.