Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Rahibe Teresa ve Islam

Arnavut da 1910 yilinda dogan bu bayan Hayırsever Misyonerler Cemaati'nin kurucusudur. Bati ulkelerinde “Mother Teresa” olarak taninmistir. 18 yaşında rahibe olmaya karar verdi ve Hindistan'daki misyonerlik çalışmalarıyla tanınan Loretto Hemşireleri'ne katıldı. Teresa adını bu dönemde aldı. Kalküta'da St. Mary's Lisesi'nde coğrafya ve temel Hıristiyanlık bilgisi dersleri verdi. 1944'te aynı liseye müdür olarak atandı. 1950 yılında Hayırsever Misyonerler Cemaati'ni kurdu. Rahibe Teresa'nın 12 kişiyle kurduğu bu cemaat dünyanın 450 noktasında 4.000 rahibenin görev aldığı bir topluluk haline geldi. Bu cemiyetin Dunya insanligina yaptigini, 20inci asirda ISLAM dininin dunyaya faydaliklarina nazaran bir kiyas yapalim:

Hayırsever Misyonerler Cemaati'nin AMAClari ve faileyetleri:(Ornekler)

- Acliga, varliksizlara, ciplaklara, felc olanlara, korlere “sahip” cikmak.

- cüzamlı kimselere “sahip” cikmak.

- Kendisine kimsenin istemedigini sanan, kimsenin sahip cikmadigi insanlara “sahip cikmak”

- Toplumlarin bir “cop” gibi yol kenarina attigi insanlara “sahip” cikmak

- Yetimhaneleri kurmak ve hastalara bakmak

- Felaket yuzunden evlerini mallarini kaybetmis insanlara yardim etmek

- ölümcül hastaların ölene kadar bakıldığı bakımevi “Hospice” evleri acmak

- Izdirap ceken insanlarin acilarini azaltmak

Bu cemiyetleri Hindistanda kurdu ve diger ulkelere de tasitti. Venezuela 1965, Roma da, Tanzania da, Asya da , Avrupa da, Amerika da. 1982 de , Rahibe Teresa 37 cocuklari , Israil ve Filistinliler arasinda ki savasi durdurak, hastahaneden kurtardi. Kizilay ile beraber gidip, savas icindeki yaralanlarin tedavilerine baktilar. Rusya ve Avrupa arasinda ki Demir Perde dustukten sonra, emeklerini eski komunist ulkelere iletti. Uzun zaman sarf edip “acliga” karsi savas acti. Habesistanda, Rusya da ki radioactive patlama sonunda ki felakette, Armenia daki deprem yuzunden evsiz, parasiz ac kalanlara hep yardim etti. 1979 yilinda Nobel Baris Mukafaatini alip, verilen $$$ hepsini fakirlere dagitti. 1996 yilinda, Rahibe Teresa’nin cemiyeti , 100 den fazla memleketlerde insanliga yardim ediyorlardi.

Bu yalniz bir insanin Dunya yaptigi iyilikler. Bu insan “Hristiyan” Bati dunyasindan geldi.

ISLAM Dunyasinda Insanliga(butun Dunyaya) olan faydalari nedir:

1.?

2.?

Hep beraber ogrenelim...

Gönderi tarihi:

Sayın Süheyla,

Hıristiyan dünyası açısından verdiğin bu güzel örnek bence sorunlu olacaktır. Hıristiyan dünyasında olduğu gibi müslüman dünyasında da örnek insan ilişkileri mevcuttur. Doğru olarak değerlendirdiğimiz ahlaki davranışları din çerçevesinde değerlendirmenin yanlış olacağını hep söyleriz. Nitekim doğru davranışlar gibi yanlış davranışlarıyla da eleştirdiğimiz müslüman insanlar da en başında ahlaklarıyla sorgulanır. Demek istediğim, müslümanlar arasında nasıl dinleriyle çelişen ve insanlık dışı davanışlar olarak nitelendirdiğimiz durumlar varsa; bu Hıristiyan ya da başka topluluklar için de geçerlidir. Tersinden düşündüğümüzde de yapılan ahlaki davranışları dini eksende değerlendirmek bizi Hıristiyanlık mı Müslümanlık mı tartışmasına götürür ki bu da hiç hoş olmayan durumlara yol açabilir. Benim fikrim, bu gibi konularda dini kimlilerin bir kenara bırakılması gerektiğidir. Ben kendi açımdan söylersem, eleştirdiğim şey dinin kendisidir. Bu, Müslümanlık ya da Hıristiyanlık için aynıdır. Bu nedenle referans noktam Hıristiyanlar ile Müslümanların yaptıkları ahlaki davranışların ölçüsü olamaz. Sonuç olarak Hıristiyan dünyası da insanlık için utanç verici tablolara neden olmuştur. İslamı ve islama inananların ahlakını bu yoldan çıkarak eleştiremezsiniz gibi geliyor bana...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:
Sayın Süheyla,

Hıristiyan dünyası açısından verdiğin bu güzel örnek bence sorunlu olacaktır. Hıristiyan dünyasında olduğu gibi müslüman dünyasında da örnek insan ilişkileri mevcuttur. Doğru olarak değerlendirdiğimiz ahlaki davranışları din çerçevesinde değerlendirmenin yanlış olacağını hep söyleriz. Nitekim doğru davranışlar gibi yanlış davranışlarıyla da eleştirdiğimiz müslüman insanlar da en başında ahlaklarıyla sorgulanır. Demek istediğim, müslümanlar arasında nasıl dinleriyle çelişen ve insanlık dışı davanışlar olarak nitelendirdiğimiz durumlar varsa; bu Hıristiyan ya da başka topluluklar için de geçerlidir. Tersinden düşündüğümüzde de yapılan ahlaki davranışları dini eksende değerlendirmek bizi Hıristiyanlık mı Müslümanlık mı tartışmasına götürür ki bu da hiç hoş olmayan durumlara yol açabilir. Benim fikrim, bu gibi konularda dini kimlilerin bir kenara bırakılması gerektiğidir. Ben kendi açımdan söylersem, eleştirdiğim şey dinin kendisidir. Bu, Müslümanlık ya da Hıristiyanlık için aynıdır. Bu nedenle referans noktam Hıristiyanlar ile Müslümanların yaptıkları ahlaki davranışların ölçüsü olamaz. Sonuç olarak Hıristiyan dünyası da insanlık için utanç verici tablolara neden olmuştur. İslamı ve islama inananların ahlakını bu yoldan çıkarak eleştiremezsiniz gibi geliyor bana...

Saygılarımla...

Sayin Yersoy, verdiginiz aciklamaya cok tesekkur ederim. Ben zaten -- kanimca -- dini elestiri yaparim, herhangi bir musluman insani degil. 1,5 milyar insani elestiri yapmak benim amacim degildir. Kisisel olarak kimseye bir sey soylemek istememem, bilhassa tanimadigim insanlara.

demek istedigim muhim nokta, "Rahibe Teresa" kimsenin dinini sormadi. Insanlik en onemli olan seydi.

Diger taraftan, Islam dininin ogrettigi sey, en onemlisi "Musluman" olmakdir.... O yuzden , bilhassa Kurani takip eden Muslumanlar "Hristiyan"larla arkadas olmaktan, onlara yardim etmek ten cekinirler... demek istedigim. Niye ornek gormuyoruz, "Rahibe Teresa" gibi?

tekrar tesekkurler!

Gönderi tarihi:
Sayin Yersoy, verdiginiz aciklamaya cok tesekkur ederim. Ben zaten -- kanimca -- dini elestiri yaparim, herhangi bir musluman insani degil. 1,5 milyar insani elestiri yapmak benim amacim degildir. Kisisel olarak kimseye bir sey soylemek istememem, bilhassa tanimadigim insanlara.

demek istedigim muhim nokta, "Rahibe Teresa" kimsenin dinini sormadi. Insanlik en onemli olan seydi.

Diger taraftan, Islam dininin ogrettigi sey, en onemlisi "Musluman" olmakdir.... O yuzden , bilhassa Kurani takip eden Muslumanlar "Hristiyan"larla arkadas olmaktan, onlara yardim etmek ten cekinirler... demek istedigim. Niye ornek gormuyoruz, "Rahibe Teresa" gibi?

tekrar tesekkurler!

rahibe teresa iyilik yaparken kimsenin dinini sormadı yardım etti ...ama müslümanlar böyle yapmaz öyle mi.....ben size almanyada afrikada zekat sadaka kurban gibi paraların müslümanlar tarafından ihtiyaç asahiplerine ulaştırıldığının örneklerini verirken eğleniyordunuz...

ben size bir komşumu örnek vereyim..kendi kızının bakmadığı bir yaşlı türkiye ermenisi adama kendi babası gibi baktığını haftada üçgün gidip hertürlü bakımını yaptığını evinde pişirdiği her yemekten pay ayırdığını anlayatım...

ermeni ama allah razı olsun diyor...gidemesem yanına huzursuz oluyorum diyen müslüman bir hanım...

rahibe teresa gibi bu milletin içinden yüzlercesi binlercesi çıkar ..çıkıyor...ama siz göremezsiniz.....göremezsiniz.....

Gönderi tarihi:
rahibe teresa gibi bu milletin içinden yüzlercesi binlercesi çıkar ..çıkıyor...ama siz göremezsiniz.....göremezsiniz.....

İşte bunu söylemek istemiştim. :)

Gönderi tarihi:
rahibe teresa iyilik yaparken kimsenin dinini sormadı yardım etti ...ama müslümanlar böyle yapmaz öyle mi.....ben size almanyada afrikada zekat sadaka kurban gibi paraların müslümanlar tarafından ihtiyaç asahiplerine ulaştırıldığının örneklerini verirken eğleniyordunuz...

ben size bir komşumu örnek vereyim..kendi kızının bakmadığı bir yaşlı türkiye ermenisi adama kendi babası gibi baktığını haftada üçgün gidip hertürlü bakımını yaptığını evinde pişirdiği her yemekten pay ayırdığını anlayatım...

ermeni ama allah razı olsun diyor...gidemesem yanına huzursuz oluyorum diyen müslüman bir hanım...

Sayin 4mevsim... suphesiz verdiginiz guzel ornekler vardir cok sayida ve Sayin Yersoy'un soylemek istediginide anlamistim ve kabul ediyorum. Bu verdiginiz ornekler "Insanlik" ornekleri. Bu insanlar (kimliklerinde ne dini olursa olsun) insanlik gosteriyorlar. Zaten benim elestirdigim bu konu degil ve bunu tartismaya luzum yok.

Eger, bu verdiginiz ornekte ki "guzel" insanlar, Kuran da ki ayetleri takip etmis olsalardi, ayni seyi yapmamalari lazimdi.

"Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.(5/51)."

Kur'anin ogrettigini dinlememisler. Insanlik duygularini takip etmisler. Rahibe Teresa cok "dini" bir insandi, kendi dininde, kendi inanclarinda olmayanlara bir dostluk gostermeyin diye bir emir yoktu. O yuzden hem "dini"ni takip edip hemde insanligini.

Arada fark var.

Gönderi tarihi:
Sayin 4mevsim... suphesiz verdiginiz guzel ornekler vardir cok sayida ve Sayin Yersoy'un soylemek istediginide anlamistim ve kabul ediyorum. Bu verdiginiz ornekler "Insanlik" ornekleri. Bu insanlar (kimliklerinde ne dini olursa olsun) insanlik gosteriyorlar. Zaten benim elestirdigim bu konu degil ve bunu tartismaya luzum yok.

Eger, bu verdiginiz ornekte ki "guzel" insanlar, Kuran da ki ayetleri takip etmis olsalardi, ayni seyi yapmamalari lazimdi.

"Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez.(5/51)."

Kur'anin ogrettigini dinlememisler. Insanlik duygularini takip etmisler. Rahibe Teresa cok "dini" bir insandi, kendi dininde, kendi inanclarinda olmayanlara bir dostluk gostermeyin diye bir emir yoktu. O yuzden hem "dini"ni takip edip hemde insanligini.

Arada fark var.

Bir insanı dost edinmemek,o insandan uzak durmak ya da arkadaşlık edememek hele hele yardım edememek anlamlarına gelmez..bi türlü bu farkı göremiyorsunuz.Ben bugün bir çok hristiyanla yazışıyorum,onları da kendi açılarından anlamaya çalışıyorum,onlar benim için ben onlar için dua ediyorum,dinim bunun önünde bir engel değil.Ama ben onları gereğinden fazla dost(kalben) edinirsem ve onların içinde bulunduğu bazı ayrımlarımızı iyi kavrayamaz ve onlardan etkilenirsem,dinim adına tehlikeli bir durum çıkabilir.Kısacası ne kadar yazışırsak yazışalım,ben bu insanları dinimin dikkat etmemi emrettiği noktalarda dikkatli olarak yaparım bunu.Asla ve asla dinime ters bir durum için bocalatmalarına izin veremem.Kuran ın öğrettiği kavram beni onlara düşman yapmaz kısacası,zaten inançlı kalben Allah a bağlı yaşayana da öyle bir kin ve düşmanlık yaraşmaz..Varsa bu tarz kinden kalbini kurtaramayan,neye hizmet ettiğini yeniden düşünsün..

Gönderi tarihi:
Bir insanı dost edinmemek,o insandan uzak durmak ya da arkadaşlık edememek hele hele yardım edememek anlamlarına gelmez..bi türlü bu farkı göremiyorsunuz.

Hakli olabilirisiniz... Goremiyorum belki anlatabilirsiniz bana. Devam edelim.

Ben bugün bir çok hristiyanla yazışıyorum,onları da kendi açılarından anlamaya çalışıyorum,onlar benim için ben onlar için dua ediyorum,dinim bunun önünde bir engel değil.

Onlara dua ediyorsunuz... guzel.

Ama ben onları gereğinden fazla dost(kalben) edinirsem ve onların içinde bulunduğu bazı ayrımlarımızı iyi kavrayamaz ve onlardan etkilenirsem,dinim adına tehlikeli bir durum çıkabilir.

Cok tehlikeli bir durum... Ayetleri bundan bahsediyor galiba. Onlardan biri olabilirsiniz. Dost olunca.

Kısacası ne kadar yazışırsak yazışalım,ben bu insanları dinimin dikkat etmemi emrettiği noktalarda dikkatli olarak yaparım bunu.Asla ve asla dinime ters bir durum için bocalatmalarına izin veremem.

Yani hangi dinden oldugunuzu her zaman hatirlamali ve ona gore davranmali diyorsunuz. Anladim.

Kuran ın öğrettiği kavram beni onlara düşman yapmaz kısacası,zaten inançlı kalben Allah a bağlı yaşayana da öyle bir kin ve düşmanlık yaraşmaz..Varsa bu tarz kinden kalbini kurtaramayan,neye hizmet ettiğini yeniden düşünsün..

Esasinda bu konuda yanlissiniz... Kur'anin ogrettigi Muslumanlari (eger Kur'ani takip ediyorlarsa) Hristiyanlara ve Musevilere dusman yapar. Ayetleri tekrarlamaya luzum yok.

Bu yuzden ben Islam dininden ciktim. Cunku insanlari degerlendirirken hangi dinlerinde olduklarini unutmamak lazim diyorsunuz. Ve Islama "Insanlik" dini diyorsunuz... Aradaki celiskiyi gormuyorsunuz galiba.

Gönderi tarihi:
Kuran ın öğrettiği kavram beni onlara düşman yapmaz kısacası,zaten inançlı kalben Allah a bağlı yaşayana da öyle bir kin ve düşmanlık yaraşmaz..Varsa bu tarz kinden kalbini kurtaramayan,neye hizmet ettiğini yeniden düşünsün..

Sevgili fft,

Tekrar etmek gerekki, biz hic bir zaman sizin ve diger Islami savunan arkadaslarin "iyi niyet"lerinden suphe etmiyoruz. Biz Islami tartisiyoruz. Islamin Kitabi, Allahin sozu dediginiz Kuran'a gore tartisiyoruz....

Kur’ana göre Yahudiler ve Hristiyanlar:

Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab'ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, "Bu, Allah'ın katındandır" derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların haline! Vay kazandıklarından dolayı onların haline! (2/79)

Onlar, "Allah bize, ateşin yiyeceği bir kurban getirmedikçe hiçbir peygambere inanmamamızı emretti" dediler. De ki: "Benden önce size nice peygamberler açık belgeleri ve sizin dediğiniz şeyi getirdi. Eğer doğru söyleyenler iseniz, niçin onları öldürdünüz?" (3/183)

Bir de Yahudiler, "Allah'ın eli bağlıdır" dediler. Söylediklerinden ötürü kendi elleri bağlansın ve lanete uğrasınlar! Hayır, onun iki eli de açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun, sana Rabbinden indirilen (Kur'an) onlardan birçoğunun azgınlık ve küfrünü artıracaktır. Biz onların arasına kıyamete kadar düşmanlık ve kin saldık. Her ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışırlar. Allah bozguncuları sevmez. (5/64)

Bir de inkarlarından ve Meryem'e büyük bir iftira (4/156)

"Kalplerimiz muhafazalıdır" dediler. Öyle değil. İnkarları sebebiyle Allah onları lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler. (2/88)

Andolsun, "Allah, Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler kesinlikle kafir oldu. Oysa Mesih şöyle demişti: "Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin. Kim Allah'a ortak koşarsa artık Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler için hiçbir yardımcı yoktur." (5/72)

Andolsun, "Allah üçün üçüncüsüdür" diyenler kafir oldu. Halbuki bir tek ilahtan başka hiçbir ilah yoktur. Eğer dediklerinden vazgeçmezlerse andolsun onlardan inkar edenlere elbette elem dolu bir azap dokunacaktır.(5/73)

Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: "Allah'ın yolu asıl doğru yoldur." Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah'tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.(2/120)

Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. (5/15)

Simdi anliyormusunuz, niye Kuran Muslumanlari Hristiyanlara ve Yahudilere dusman ediyor!

Belki simdi bunun manasini daha iyi anlarsiniz siz!

Gönderi tarihi:

Sevgili fft,

Tekrar etmek gerekki, biz hic bir zaman sizin ve diger Islami savunan arkadaslarin "iyi niyet"lerinden suphe etmiyoruz. Biz Islami tartisiyoruz. Islamin Kitabi, Allahin sozu dediginiz Kuran'a gore tartisiyoruz....

Kur’ana göre Yahudiler ve Hristiyanlar:

Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab'ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, "Bu, Allah'ın katındandır" derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların haline! Vay kazandıklarından dolayı onların haline! (2/79)

Ben bunu okuyunca etrafta dinim adına dolaşan ve bu Allah tandır diye bizlere yutturulmaya çalışan nice hadisi ya da kitapları algılayabilirim.Niye bu kitap illa Kutsal kitap gibi algılanıp,sadece ve sadece bu söze bakarak diğer Kutsal Kitapların değiştiği ileri sürülür onu da anlamam..

Onlar, "Allah bize, ateşin yiyeceği bir kurban getirmedikçe hiçbir peygambere inanmamamızı emretti" dediler. De ki: "Benden önce size nice peygamberler açık belgeleri ve sizin dediğiniz şeyi getirdi. Eğer doğru söyleyenler iseniz, niçin onları öldürdünüz?" (3/183)

Bir de Yahudiler, "Allah'ın eli bağlıdır" dediler. Söylediklerinden ötürü kendi elleri bağlansın ve lanete uğrasınlar! Hayır, onun iki eli de açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun, sana Rabbinden indirilen (Kur'an) onlardan birçoğunun azgınlık ve küfrünü artıracaktır. Biz onların arasına kıyamete kadar düşmanlık ve kin saldık. Her ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışırlar. Allah bozguncuları sevmez. (5/64)

Bir de inkarlarından ve Meryem'e büyük bir iftira (4/156)

"Kalplerimiz muhafazalıdır" dediler. Öyle değil. İnkarları sebebiyle Allah onları lânetlemiştir. Bu yüzden pek az iman ederler. (2/88)

Andolsun, "Allah, Meryem oğlu Mesih'tir" diyenler kesinlikle kafir oldu. Oysa Mesih şöyle demişti: "Ey İsrailoğulları! Yalnız, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin. Kim Allah'a ortak koşarsa artık Allah ona cenneti muhakkak haram kılmıştır. Onun barınağı da ateştir. Zalimler için hiçbir yardımcı yoktur." (5/72)

Andolsun, "Allah üçün üçüncüsüdür" diyenler kafir oldu. Halbuki bir tek ilahtan başka hiçbir ilah yoktur. Eğer dediklerinden vazgeçmezlerse andolsun onlardan inkar edenlere elbette elem dolu bir azap dokunacaktır.(5/73)

Burada ,inandığı Kitap ile hükmetmeyen ya da Kutsal Kitabı eksiz yani destek düşünceler olmadan okuyamayan ve hayatları , sözleri ile insan ya da topluluk olarak hata yapan bir kesimden bahsedilmekte.Mesela ,"Tanrı, Meryem oğlu Mesih tir"sözü İncil de kabul edilemez ve bütünlüğün özünden tamamen kopuktur.İncil de İsa,defalarca Tanrı nın yapmasını istediği şeyleri yaptığını ,Tanrı nın söylemesi gerekenleri söylettiğini ve Tanrı nın istediği dışında hiç birşey yapamayacağını vurgulamaktadır.Oğul kelimesi ve Baba kelimesi de apayrıdır.İblis in ,yalanların yani kötülüğün babası olarak vurgulandığı ayet,Tanrı yı ne anlamda baba olarak adlandırdıklarını ortaya çıkarmaktadır.Haşa bu bir bildiğimiz anlamda babalık kavramından çok çok uzak olup,Yaratıcının güzel olan iyi olan herşeyin kökeni anlamında bir babalıktır.Üçün üçüncüsü olayı ise İsa nın Kutsal Ruh ile desteklenmesi.Biz de anlatımı ve bunun Hristiyanlıkta ki anlatımını çelişkisiz görüp,sonra alakası olmayan bir üçlemenin ortaya çıkarılması garip konu.Kısacası hedef genel olarak yahudiler ya da hristiyanlar değil,bu olsa olsa çoğunluğun bilinen adı..Hedef ,inandığı Kutsal Kitabın gereklerini yerine getiremeyen ve kafir olan insanlar..

Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar. De ki: "Allah'ın yolu asıl doğru yoldur." Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah'tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.(2/120)

Ey kitap ehli! Artık size elçimiz (Muhammed) gelmiştir. O, kitabınızdan gizleyip durduğunuz gerçeklerden birçoğunu sizlere açıklıyor, birçoğunu da affediyor. İşte size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap (Kur'an) gelmiştir. (5/15)

Simdi anliyormusunuz, niye Kuran Muslumanlari Hristiyanlara ve Yahudilere dusman ediyor!

Belki simdi bunun manasini daha iyi anlarsiniz siz!

Üzgünüm ama yazdığınız ayetler beni onlara düşman etmiyor.Onlardan bir gurubun bana düşman olduğunu biliyorum ama ben onlara düşman değilim,hiçbir mümin de değildir..Allahu Ekber diye diye hristiyanları bulduğunuz yerde öldürün,Amerikalıları bulduğunuz yerde öldürün diye fetva veren onca insan varken,ben şimdi tek taraflı bakıp nasıl bu adamları anlamam o da ayrı konu.Peki bu fetvaları verenler bu ayetlerle mi yola çıkıyorlar,hayır..tamamen siyaset ve çıkarları bunu gerektiriyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.