Φ zedone Gönderi tarihi: 14 Mart , 2005 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2005 Sarrafın birinde beş tane gramaj ve bir terazi var. Sarrah altınlarını 1 ile 100 gram arasında satıyor. Yani müşterileri bu sarrafa gelip 1 ile 100 gram arasında satın alacağı altın miktarını söyleyerek alıyor. Yalnız şöyle bir durum var. Sarrafta öyle beş tane gramaj (ağırlık) olsun ki bu gramajlarla 1 ile 100 gram arasındaki müşterilen istediği bütün miktarları sarraf tartabilsin. (not: Bu beş gramajı tartılacak altın miktarıyla birlikte terazinin iki tarafında da kullanabilirsiniz. Mesela bir müşteri 48 gram altın istiyorsa, sarraf elindeki gramajları her türlü kullanarak terazide 48 gramı tartabilir. Örnek , terazinin bir gözüne (eğer bu beş gramajdan biriyse) 50gramlık gramajı koyar, diğer gözüne de 2 gramlık gramajı koyar. Böylece 48 gramlık altın tartılmış olur..) ---------------------------------- Arkadaşlar çok güzel bir soru. Sizinle paylaşmak istedim. Cevaplayan varsa bana e-mail atabilir mi? saygılar.... Alıntı
Φ Esrarengiz bir Genç Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 Ağırlıklar: 1-3-9-27-81- Dikkat ettiysen gramajlar 3'ün kuvvetleri şeklinde. Arkadaşım zedone sana çok tşkr ediyorum senin sayende ben de bir şey keşfettim. KIB NOT:seni tatmin edemediysem bana birkaç sayı ver sana cevap yazarım OK! Alıntı
Φ zedone Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2005 Ağırlıklar: 1-3-9-27-81- Dikkat ettiysen gramajlar 3'ün kuvvetleri şeklinde. Arkadaşım zedone sana çok tşkr ediyorum senin sayende ben de bir şey keşfettim. KIB NOT:seni tatmin edemediysem bana birkaç sayı ver sana cevap yazarım OK! 3719[/snapback] teşekkürler usta. zihnine sağlık.... Alıntı
Φ Esrarengiz bir Genç Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2005 Ağırlıklar: 1-3-9-27-81- Dikkat ettiysen gramajlar 3'ün kuvvetleri şeklinde. Arkadaşım zedone sana çok tşkr ediyorum senin sayende ben de bir şey keşfettim. KIB NOT:seni tatmin edemediysem bana birkaç sayı ver sana cevap yazarım OK! 3719[/snapback] teşekkürler usta. zihnine sağlık.... 3857[/snapback] OK seninde zihnine sağlık.... Alıntı
Φ savas911p Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2005 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2005 Rica etsem bana 98 gramı nasıl tartar söyleyebilir mi? Alıntı
Φ savas911p Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2005 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2005 Pardon hesaplanabilir.Özürler... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.