Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Cinler!

CİNLER

İnsanın yeryüzündeki serüveni ile birlikte gözle görülemeyen bir üçüncü varlıktan söz edilegelmiştir.

İnsanlığın binlerce yıllık tarihinde işte bu gözle görülemeyen varlıklara her toplumda farklı isimler konulmuş, farklı nitelendirmelerde bulunulmuştur. En ilkel toplumlardan, en gelişmiş toplumlara kadar her ülke folklöründe, kültüründe, mitolojisinde de yer alan bu varlıklar, cinler ve periler olarak adlandırılmıştır.

Başta Müslümanlık olmak üzere semavi dinlerde de bu varlıklardan bahsedilmektedir. Kur´an da cin olarak bahsedilen bu varlıklara Batı´da ``genie'' ve ``genius'' denilmektedir.

Peki bu varlıklar, insanların durduk yerde uydurdukları, hayali varlıklar mıdır, yoksa gerçek varlıklar mıdır?

Kuşkusuz bu sorulara verilecek cevaplar, insanların inanç sistemiyle yakından alakalı olacaktır. İnsanlardilediklerine inanırlar, dilemedikleri şeylere inanmazlar. Kimseye zorla birşeyi inandırmak mümkün değildir, doğru da değildir. Ama bazı insanlar inanmıyor diye, ahiret günü, cennet, cehennem de yoktur, melek ve cin diye varlıklar da yoktur denilemez. Bu bütünüyle bir inanç konusudur. Değerli müfessir Elmalılı

Hamdi Yazır ``Cinn Suresi''nin tefsirinde şunları söylüyor

Cinlerin de cismani bir bünyesi olabilir. Ancak bizim her bünyeyi görmemiz gerekmeyeceği gibi, gördüklerimizin de her parçasını görmediğimiz biliniyor. Şu halde gözlerimizin önünde nice nice bünyeler bulunurken, biz onları görmeyebiliriz, nitekim mikropları sıradan bir bakışla göremediğimiz gibi, hava boşluğu içinde, göremediğimiz dalgalar, ışıklar da bulunabilir. Bunların bize uzak ve yakın, yüksek ve alçak olanları da çıkabilir ve biz bütün cisimleri, bütün cismani ve fiziki kuvvetleri keşfetmiş değilizdir. Şu anda gerek ruhani, gerek cismani bakımdan bizim duygularımızdan gizlenmiş yaratıklar bulunduğunu inkar etmek doğru değildir.''

KUR´AN DA VAR DENİLEN HİÇ YOK OLUR MU?

``Cinler var mıdır?'' Zaman zaman kendini bilmez bazı insanlar, böyle bir soruyu ortaya atarlar. İnançlı bir insanın böyle bir soru sorması mümkün müdür? Kur´an-ı Kerim´in var dediği bir şey için ``Var mıdır, yok mudur'' denilebilir mi? Bazı insanlar, ``Cinlere inanmam, hangi çağda yaşıyoruz'' diyerek tepki gösterirler. Ben o insanların tepkilerinde samimi olduklarına inanmıyorum. Böyle diyen pek çok insanın, ne şekilde inandıklarını, nasıl kapı kapı dolaştıklarını çok iyi biliyorum. Kur´an-ı Kerim´in 30´dan fazla ayetinde cinlerden bahsediliyor. Bunun için, bırakın cinin inkar edilmesini, ``Var mıdır, yok mudur'' diye sorulmasını bile hoş görmek mümkün değildir. O halde, madem ki dünyamızı ve yaşantımızı cinlerle paylaşıyoruz, bilmemiz gereken çok şey vardır.

Cinler nedir? Nerdedir? Cinlerle temasımız var mıdır? Günlük yaşantımızda cinler ne zaman ve nerede bize daha yakın olurlar? Tabağgımızdaki yemeğimizi bile bazen onlarla paylaştığımızı biliyor musunuz? Cinler Nasıldır? Görünür mü, görünmez mi? Onlar için zaman, mekan ve sınır diye birşey var mıdır? Kaç yıl yaşarlar? Yemek yer, su içerler mi? Nasıl ölürler? Cinlerle evlenenler var mıdır? İyi cin, kötü cin diye birşey var mı? Nerelerde yaşarlar? Aile gibi mi, yoksa tek tek mi yaşarlar? Benim aklıma gelmeyip, başkalarının aklına gelen binlerce soru... Size bunları anlatmaya çalışacağım. Zaman zaman yüreğiniz kalkacak. İçiniz ürperecek. Yüce Allah´ın Kur´an-ı Kerim´le biz kullarına cinleri nasıl anlattığını göreceksiniz. Çok şey öğreneceksiniz. Ufkunuz genişleyecek. Dünyanız aydınlanacak. Hepsini anlatacağım.

Bunların yanısıra, rüya nedir? İnsanların hayatında nasıl bir rol oynuyor. Nazar var mıdır? Nazardan nasıl korunursunuz? Reenkarnasyon doğru bir inanış mıdır? İslam´da yeri var mıdır? Bilgilerim ve tecrübelerim çerçevesinde bütün bu soruları cevaplamaya çalışacağım. Şimdiden hayır dualarınızı bekliyorum.

CİNLER DE MÜKELLEF VARLIKLARDIR

Cinlerin varlığına en güzel delil, Kur´an-ı Kerim´dir. Kur´an da bildirildiğine göre cinler de insanlar gibi mükellef varlıklardır. Cinler de peygamberlerin getirdiği ilahi davete muhattaptırlar. Onlar da insanlar gibi topluluklar halinde bulundukları gibi, fırka fırka, kabile kabile ayrılmışlardır.

Cinler de insanlar da Allah´a kulluk için yaratılmışlardır. Zariyat Suresi´nin 56´ıncı ayetinde, ``Ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım'' denilerek bu hakikate dikkat çekilmektedir. Kur´an-ı Kerim´in cinlerle ilgili ayetlerine bakıldığında insanlarla birlikte anıldıkları ve kulluğa çağırıldıkları açıkça görülmektedir. İlahi azap insanlarla birlikte cinleri de kapsamaktadır bu ayetlerde. Cin Suresi´nin 11´inci ayetinde, cinlerin ``Bizden iyileri de var, kötüleri de var. Biz çeşitli yollara ayrıldık'' dedikleri belirtilmektedir. Yine aynı surenin ilk ayetinde de ``De ki; cinlerden bir topluluğun Kur´an dinleyip sonra şöyle dedikleri bana vahyolundu: Bir harikulade bir Kur´an dinledik. Doğru yola iletiyor, ona inandık. Artık rabbimize hiç kimseyi ortak koşmayacağız.'' buyurmaktadır.

Gönderi tarihi:
``Var mıdır, yok mudur'' diye sorulmasını bile hoş görmek mümkün değildir.

Bu cümleyi okuyunca... Ağzım bir karış açık kaldı ve çıkmayı başarabilen tek nida "Voooov!" oldu.

Hakkaten mi ya?

Gönderi tarihi:

yesilsu ya bilgilendirici konu için teşekkürler.

sayın demirefe sizi öğrendik artık.maydonoz olduğunuz için sizede teşekkürler.....

fazla ağzınızı açarsanız çeneniz çıkabilir.benden söylemesi:)

Gönderi tarihi:

Cinler!

CİNLER

İnsanın yeryüzündeki serüveni ile birlikte gözle görülemeyen bir üçüncü varlıktan söz edilegelmiştir.

İnsanlığın binlerce yıllık tarihinde işte bu gözle görülemeyen varlıklara her toplumda farklı isimler konulmuş, farklı nitelendirmelerde bulunulmuştur. En ilkel toplumlardan, en gelişmiş toplumlara kadar her ülke folklöründe, kültüründe, mitolojisinde de yer alan bu varlıklar, cinler ve periler olarak adlandırılmıştır.

.

.

.

Cinler de insanlar da Allah´a kulluk için yaratılmışlardır. Zariyat Suresi´nin 56´ıncı ayetinde, ``Ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım'' denilerek bu hakikate dikkat çekilmektedir. Kur´an-ı Kerim´in cinlerle ilgili ayetlerine bakıldığında insanlarla birlikte anıldıkları ve kulluğa çağırıldıkları açıkça görülmektedir. İlahi azap insanlarla birlikte cinleri de kapsamaktadır bu ayetlerde. Cin Suresi´nin 11´inci ayetinde, cinlerin ``Bizden iyileri de var, kötüleri de var. Biz çeşitli yollara ayrıldık'' dedikleri belirtilmektedir. Yine aynı surenin ilk ayetinde de ``De ki; cinlerden bir topluluğun Kur´an dinleyip sonra şöyle dedikleri bana vahyolundu: Bir harikulade bir Kur´an dinledik. Doğru yola iletiyor, ona inandık. Artık rabbimize hiç kimseyi ortak koşmayacağız.'' buyurmaktadır.

su konudakı buyuttugum noktaları nasıl acıklayacaksın bunları merak edıyorum ama cınler ıcın sadece sunları soyleye bılırım..

evet cınler vardır, ama nasıl vardır? ben onların mecazı terımlerıne ınanmıyorum! eger onların bu tarz mecazı terımlerle sahıp olundukları gercek ıse, fabl lar dunyanın en gercek seylerıdır...demek ıstedıgım sudur, ben bılıncın oldugune hıc bır zaman ınanmadım! bır ınsan olur kılosu, boyu, goz rengı, velasım herseyı aynıdır. ondan cıkıp gıden sey nedır ? bu soruya en yerınde cevap su dur bılınc(ruh,hayat enerjısı)sen nedersen ve bu dalgalasmalar hayatın bılıncıne yanı oz bılıncıne kaynaga kavusur(allah),bu olumsuz olan, yok olmayan bılınc savruldugu noktalarda temasa gecebılır. ve hassas bır sekılde belıre bılır, yanı dıger bılıncler halısulasyon seklınde bunları algılaya bılır....bu kadarlık kısmı hakkında konusmak yersızdır...bunun en guzel ornegnı dıscover tv de bır kere ızlemıstım...bu konu cok uzun oldugundan bukadar yazmak gelıyor ıcımden...bır dıger noktaya baktıgımda cın terım anlamıyla acık ozlu,uyanık,akıllı veya senın dedıgın gıbı genıus yenı dahı,cınler bence bızım en hassas bızı kandırmasını ve sehvetlerımızı kabartan, bu sehvet yalnız hersey anlamında sahıp olamadıgımız duygularımız veya hıslerımız, ıkıncı bır varlık olarak cınlerden soz etmek bana bıraz garıp gelıyor! yanı bızım gıbı enerjıden olusmus ve dunyanın butun kanunlarından aykırı yasayan bır varlık soz konusu degıl, boyle bır sey soz konusu ıse kesınlıkle soyle bırseydır.dusuncelerımızle zamanın ve mekanın olagan ustu bır sekılde ustune cıkabılırız bunlara hayallerımız bıle derız ama hayallerımızde kesınlıkle bızızdır.ben burdayken aılarımı veya sehvetımı, nefretımı, kınımı bır baska yerde cereyan ettıre bılırım. ve hatta nefretımı bır baska yerdekı ınsana tesır ettıre bılırım! bunlarda kacınılmaz gercek gıbı gorunmuyor, sanırım buraya kadar olan kısımda nazara geldım evet nazar kesınlıkle vardır.bunu hayır yolda kullanırsan buna rısalet derler ve bunun nedenının farkındasındır, ser yolda kullanırsan buyucu derler, ama sen bunu bılıncsız bır sekılde farkında olmadan yaparsan bunada avam arasında nazarı degmıs derler...bu aynı turk adetlerınde olan ıcralık mal alınmaz olayına gelır nedenı ıse o malda gonul kalmasıdır kı buda bır enerjıdır, ve kotusuyle ıyısıyle o mala hakımdır..yanı kısacası cınlerde bızız....yanı enel hakk

Gönderi tarihi:
fazla ağzınızı açarsanız çeneniz çıkabilir.benden söylemesi:)

Çıkmasını boşver, cin min girmedi ya, ona şükür... :lol:

Gönderi tarihi:

Cinlerin varlığına en güzel delil, Kur´an-ı Kerim´dir. Kur´an da bildirildiğine göre cinler de insanlar gibi mükellef varlıklardır. Cinler de peygamberlerin getirdiği ilahi davete muhattaptırlar. Onlar da insanlar gibi topluluklar halinde bulundukları gibi, fırka fırka, kabile kabile ayrılmışlardır.

Türk halkına yakışan; böyle uyduruk şeylerle uğraşıp vakit geçirmek yerine, halkımız yararına üretimde bulunmak olmalı.

Edindiğim bilgi ve gözlemlere göre; Cinlerle şeytanla uğraşmak, kişi eğer bilgisiz ise akıl hastalığına yol açıyor, dahası, hocalar ve psikolglar arası mekik dokuyor.

Cinler konusu, dinlerin, çağlar öncesi mistik inançlardan yaptığı kopyadır.

Gönderi tarihi:

evet akıl hastalığına yol açar

Türk halkına yakışan; böyle uyduruk şeylerle uğraşıp vakit geçirmek yerine, halkımız yararına üretimde bulunmak olmalı.

Edindiğim bilgi ve gözlemlere göre; Cinlerle şeytanla uğraşmak, kişi eğer bilgisiz ise akıl hastalığına yol açıyor, dahası, hocalar ve psikolglar arası mekik dokuyor.

Cinler konusu, dinlerin, çağlar öncesi mistik inançlardan yaptığı kopyadır

Gönderi tarihi:

Öncelikle bilgiler için teşekkürler.(Birkaç ayrıntı eksik olsa da...)

İnançlı bir insanın böyle bir soru sorması mümkün müdür?.

.

.

.

``Var mıdır, yok mudur'' diye sorulmasını bile hoş görmek mümkün değildir.

Yok artık daha neler...Sormadan nasıl öğrenecek. Hem de soranı hoş karşılamamak hakikaten ilginç.

Kanaatimce inananların bile sorması gayet doğaldır. Tamam inanan kişi kalben tatmin olur kur'an'dan fakat aklı tatmin etmezsen şüpheye düşürecek sorulara

karşı önlem alınmamış olunur. Bilgi çağındayız; akıl ve kalp - ikisi birden tatmin olmalı. İnanmayan birisi Cinler var mıdır? diye sorduğunda bizim (bence) anlamamız gereken Cinlerin varlılığına delilin nedir? diye anlamalıyız soruyu bence.

İnanan birinin Allah var mıdır? tarzında bir soru yerine 2. aşama olan Allahın bizden ne istediği sorusu olur.

İnanmayan biri Allah var mıdır? diye sorduğunda normal karşılanmalı.Fakat bunun yerine soru şöyle sorulsa daha mantıklı olurdu : Neden Allah vardır ?

Çünkü Allah'ın hangi ve ne türlü sebeplerden dolayı var olması gerektiğini öğrenmek isteyen böyle sorar.

Bu cümleyi okuyunca... Ağzım bir karış açık kaldı ve çıkmayı başarabilen tek nida "Voooov!" oldu.

Hakkaten mi ya?

Arkadaşımız bir bakıma haklı(Bir ayrıntıyı atlayarak alıntılamışsınız, inançlı bir insanın diye ibare geçiyor cümlede :) )...

Gönderi tarihi:
su konudakı buyuttugum noktaları nasıl acıklayacaksın bunları merak edıyorum ama cınler ıcın sadece sunları soyleye bılırım..

.

.

.

yanı kısacası cınlerde bızız

Ahkâf Sûresi

29 - Hani Kur'an'ı dinlemek üzere cinlerden bir grubu sana yöneltmiştik. Onlar, onun huzuruna gelince birbirlerine, "Susun!" dediler.

Kur'an'ın okunması bitince de uyarıcı olarak kavimlerine döndüler.

En?âm Sûresi

128 - Onların hepsini bir araya toplayacağı gün şöyle diyecektir: ?Ey cin topluluğu! İnsanlardan pek çoğunu saptırıp aranıza kattınız.? ...

Gönderi tarihi:
Ahkâf Sûresi

29 - Hani Kur?an?ı dinlemek üzere cinlerden bir grubu sana yöneltmiştik. Onlar, onun huzuruna gelince birbirlerine, ?Susun!? dediler.

Kur?an?ın okunması bitince de uyarıcı olarak kavimlerine döndüler.

İşte işin püf noktası burası.Cinler kuran okuyan kişilere yöneltildiğine göre,dikkat edin ayette yönelirler demiyor,yönelttik diyor. Yani cinleri musallat eden bizzat allahın kendisi.

Muhammed onlara kuran okurken adamlar boşuna dememişler.

Hicr 6 Dediler ki: "Ey kendisine Kur'an indirilen (Muhammed)! Sen mutlaka bir cinlenmişsin!"

Bu duruma göre kurana inanmak,kuran okumak = cinlenmek oluyor.

Gönderi tarihi:

Sayın Yeşilsu,

Memleketimizin çok önemli sorunlarından birisini gündeme getirmişsiniz teşekkürler...

Nitekim ortalıkta onca cinlenmiş perilenmiş insan varken bu konu es geçilemez herhalde değil mi?

Hadi şimdi biraz tartışalım...

Peki bu varlıklar, insanların durduk yerde uydurdukları, hayali varlıklar mıdır, yoksa gerçek varlıklar mıdır?

Kuşkusuz bu sorulara verilecek cevaplar, insanların inanç sistemiyle yakından alakalı olacaktır. İnsanlardilediklerine inanırlar, dilemedikleri şeylere inanmazlar. Kimseye zorla birşeyi inandırmak mümkün değildir, doğru da değildir. Ama bazı insanlar inanmıyor diye, ahiret günü, cennet, cehennem de yoktur, melek ve cin diye varlıklar da yoktur denilemez. Bu bütünüyle bir inanç konusudur.

O oldukça mühim olan sorunun cevabını vermekte zaten gecikmemişsiniz. Peki inanç meselesiyle ilgili olan bir şeyin varlığını/gerçekliğini nasıl ispatlayacaksınız ona bakalım...

Cinlerin de cismani bir bünyesi olabilir. Ancak bizim her bünyeyi görmemiz gerekmeyeceği gibi, gördüklerimizin de her parçasını görmediğimiz biliniyor. Şu halde gözlerimizin önünde nice nice bünyeler bulunurken, biz onları görmeyebiliriz, nitekim mikropları sıradan bir bakışla göremediğimiz gibi, hava boşluğu içinde, göremediğimiz dalgalar, ışıklar da bulunabilir. Bunların bize uzak ve yakın, yüksek ve alçak olanları da çıkabilir ve biz bütün cisimleri, bütün cismani ve fiziki kuvvetleri keşfetmiş değilizdir. Şu anda gerek ruhani, gerek cismani bakımdan bizim duygularımızdan gizlenmiş yaratıklar bulunduğunu inkar etmek doğru değildir.''

Bak şimdi verilen şu mantıklı alıntıya bak: Mikropları göremiyoruz, havadaki radyasyonu göremiyoruz, havayı göremiyoruz ama aslında bunlar var... Demekki cinler de var. Alah kurtarsın ne diyebilirim...

Bu arada, mikroplar, bakteriler görünmez varlıklardır değil mi? yoksa gözün görebileceğinden küçük boyutlara sahip olduklarından değil...

Örneğin kızılötesi ışık da görünmezdir değil mi? yoksa gözün algılayabileceği dalga boyundan farklı değerler sahip olduğu için mi görünmez?

Şimdi kalkıp bir de cin olarak isimlendirilen varlıkları bunlarla mı karşılaştırıp ispatlayacağız?... Yapmayın yahu... Adamın biri anlamsız şeyler yazmış buraya taşımayalım o cümleleri...

Haşa... Kuran'da bahsediliyorsa tartışmaya ne gerek var değil mi? Zaten ne demiş ise doğru çıkmış...

``Cinlere inanmam, hangi çağda yaşıyoruz'' diyerek tepki gösterirler. Ben o insanların tepkilerinde samimi olduklarına inanmıyorum.

Kusura bakmayın ama her hangi bir şekilde psikolojik rahatsızlık duyan insanları tedavi edeceğim vaadleri ile cin çıkarmaya çalışan ve bu yolla para kazanan uyduruk insanların da ben samimiyetine inanmıyorum... Siz hangi samimiyete güvenirsiniz bilemem...

Tabağımızdaki yemeğimizi bile bazen onlarla paylaştığımızı biliyor musunuz? Size bunları anlatmaya çalışacağım. Zaman zaman yüreğiniz kalkacak. İçiniz ürperecek. Yüce Allah´ın Kur´an-ı Kerim´le biz kullarına cinleri nasıl anlattığını göreceksiniz. Çok şey öğreneceksiniz. Ufkunuz genişleyecek. Dünyanız aydınlanacak. Hepsini anlatacağım.

Şimdi yine kusura bakmayın ama metafizik olduğunu iddia ettiğiniz bir varlığın tabaktaki yiyecekle ne işi oluyor anlayamadım... Fiziksel bir bünyesi mi var? Metabolizması mı var? Hadi tabktaki şeyi yedi o görünmez varlık. Yediği şeyin havada uçuşur gibi görünmesi gerekmez mi? Yoksa yedikleri de mi görünmez oluyor...

Ufkunuz genişleyecek. Dünyanız aydınlanacak. Hepsini anlatacağım.

Dünyamız öyle karanlık öyle karanlık ki anlatamam. Ne olur bir an önce bizi aydınlatın da bilgi sahibi olup ufkumuz genişlesin. Nitekim o bilgiyi verdiniz mi yoksa verecek misiniz daha anlamış değilim. Çünkü yazınızın tamamına baktığımda bile herhangi bir aydınlık zerresi göremedim maalesef...

Cinlerin varlığına en güzel delil, Kur´an-ı Kerim´dir.

Bundan da ne zaman vazgeçip gerçek kanıtlar arayacak ve bulacaksınız çok merak ediyorum. hala aynı oyun: varlığı/gerçekliği tartışılan bir konuyu yine onunla ispatlamaya çalışmak...

evet cınler vardır, ama nasıl vardır? ben onların mecazı terımlerıne ınanmıyorum! eger onların bu tarz mecazı terımlerle sahıp olundukları gercek ıse, fabl lar dunyanın en gercek seylerıdır...

şimdi bir de şuna bakalım:

işte bir fabl daha:

ben bılıncın oldugune hıc bır zaman ınanmadım! bır ınsan olur kılosu, boyu, goz rengı, velasım herseyı aynıdır. ondan cıkıp gıden sey nedır ? bu soruya en yerınde cevap su dur bılınc(ruh,hayat enerjısı)sen nedersen ve bu dalgalasmalar hayatın bılıncıne yanı oz bılıncıne kaynaga kavusur(allah), bu olumsuz olan, yok olmayan bılınc savruldugu noktalarda temasa gecebılır. ve hassas bır sekılde belıre bılır, yanı dıger bılıncler halısulasyon seklınde bunları algılaya bılır....

Varlık ölünce ne oluyor? Bilincine ne oluyor?

Bunu şu şekilde düşünelim:

Peki bitkiler ölünce ne oluyor? Tek hücreliler ölünce ne oluyor? Bilinçleri varmı? Hayır yok. Varlılarının özellikleri yok oluyor.

E o zaman bilinç sahibi bizlerde de öyle olması gerekiyor. Nitekim bilinç, maddi dünyanın beynimizdeki bir yansıması ise, o beyin fonksiyonlarını yitirip öldüğünde bilinç de ortadan kalkıyor. Enerji konusunu bilemiyorum. Özellikle beyin konusunda bilinenler çok az olduğu için tartışma ne kadar sağlıklı olur bilemem (reenkarnasyon konusunda da açıklanamayan ilginç olaylardan bahsetmiştim ve elbet maddi bir açıklamasının olduğunu savunmuştum) ama , şunu açıkça söylemek gerekiyor: cin diye bir şey yoktur. İnananlar inanır. Ama inanmayanlara ispat edebilecekleri bir kanıtları da yoktur...

Bu arada cinlere inanmak akıl hastalığına yol açmaz, zaten beyinde hastalıklı bir noktanın (kişinin açıklayamayıp karşısında dehşete düştüğü olayların) diğer bir adıdır. Ama akıl hastalığının asıl psikolojik etkileri işte ondan sonra ortaya çıkabilir...

(Bu hakaret olarak algılanmasın "hastalık" diyerek neyi kastettiğimi parantez içinde açıkladım)

Saygılarımla

Gönderi tarihi:

sevgili arkadaşım ben bu yazıyı bi siteden kopyaladığımı sölemiştim zaten.

ben varlıklarına inanıyorum,bazende bizzat yaşıyorum. o yüzden görüşüne saygı duyuyorum ;)

Gönderi tarihi:
ALINTI(yesilsu @ Dec 6 2007, 11:57 AM)

degerlı dusunur, ATATURKUN bızzat destek verdıgı hocalarımızdan ''hamdı yazır'' yıllar suren calısmalarından (yukarıda) bır konu hakkında su cumlelerı yazmıstır...... bu cumlelerde anlatmak ıstedıgı sey cok acık bır sekılde sudur; somut olarak hayatta mecvcut olan bır seyın varlıgını acık gozle goremezken, bır cok kez mor ve otesı ısıkların tesırınde kaldıgımız halde mevcudıyetınden bır sahneyı bıle acık gozle yakalayamazken, nasıl olurda cınlerın varlıgını gormeyı amaclaya bılırız....acıkca soylenmek ısteyen sey buyken bakın yersoy arkadasımız bunu nasıl farklı bır yone cevırmıs, veya bunu cevırmeyı reddıyecı bır vasıfla uslenmıs..........

Bak şimdi verilen şu mantıklı alıntıya bak: Mikropları göremiyoruz, havadaki radyasyonu göremiyoruz, havayı göremiyoruz ama aslında bunlar var... Demekki cinler de var. Alah kurtarsın ne diyebilirim...

Bu arada, mikroplar, bakteriler görünmez varlıklardır değil mi? yoksa gözün görebileceğinden küçük boyutlara sahip olduklarından değil...

Örneğin kızılötesi ışık da görünmezdir değil mi? yoksa gözün algılayabileceği dalga boyundan farklı değerler sahip olduğu için mi görünmez?

Şimdi kalkıp bir de cin olarak isimlendirilen varlıkları bunlarla mı karşılaştırıp ispatlayacağız?... Yapmayın yahu... Adamın biri anlamsız şeyler yazmış buraya taşımayalım o cümleleri...

**************, kıyaslama oylesını batıl kı soke oldum dogrusu... bunu nasıl burdan tutup suraya baglamıs hayret dogrusu, pekı ben sımdı sayın yersoya sunu soruyorum; 1400 sene gerıye gıt ve bıze mor ve otesı ısınlar hakkında bılgı vermeye calıs bakalım nasıl yapacaksın?

ama oyle sanıyorum kı sayın yersoy bıze bunları ılerde bılım cozcek cocuklarınız bunları gorcek merak etmeyın der :)

ve sonra sayın yesılsu arkadasımızın kopyaladıgı bır sayfada su yazı gecıyor

ve sayın yersoy arkadasımız su cevabı vermıs

Haşa... Kuran'da bahsediliyorsa tartışmaya ne gerek var değil mi? Zaten ne demiş ise doğru çıkmış...

bıldıgımız gıbı kuran cok eskı bır kıtaptır, tabıkıde tartısılır!... ama sunu herzaman goz onunde bulundurmak gerekır: bu kıtap sosyolojık,bıyolojık,astrolojık,ve fızıksel vd. fonları acınımını olusturmadan kısa bılgıler verdıgı dogrudur. ve bunlar gorulmeyecek seyler degıldır, tabıkıde bır acınımı komple anlatmamıstır ama anlayan ıcın ıkıncı bır kıstası goz onune sermez eger arkadas bunları ıdda edıyorsa bu bılımsel olayların sadece modern bılımle ıspatlandıgını ıdda edıyorsa bır dunya teorısyen ve felsefecı neyın pesınde kosuyor?bılım once acıklamaları goz onunde bulunduran bır daldır?ben bırsey soyluyorsam bılım bu bulgunun kesınlıgını arastırır ve bundan yoksun degıldır....

arkadasın gene alıntı yaptıgı bır sayfada su soylenmıs

``Cinlere inanmam, hangi çağda yaşıyoruz'' diyerek tepki gösterirler. Ben o insanların tepkilerinde samimi olduklarına inanmıyorum.

yersoy arkadasımız ıse sunları dıle getırmıs

Kusura bakmayın ama her hangi bir şekilde psikolojik rahatsızlık duyan insanları tedavi edeceğim vaadleri ile cin çıkarmaya çalışan ve bu yolla para kazanan uyduruk insanların da ben samimiyetine inanmıyorum... Siz hangi samimiyete güvenirsiniz bilemem...

pekı bunları dıle getıren arkadasımız kı bu konuda oldukca haklı bır cok sahtekar kısı bunları gelır duzeyı sevıyesınde kullanır.ama bırde sunu sormak ıstıyorum bu yolla bırcok ınsan saglıga kavusmustur!.. bunları neden anlatmıyor......sonucta ınsanoglunda manevıyat denen bır sey vardır, neden bu soyut olayı kabul eden ınsan bu soyut olaydan kendını arındırıyor?

ve yıne benımde sacma buldugum anlatılan bır yazı

Tabağımızdaki yemeğimizi bile bazen onlarla paylaştığımızı biliyor musunuz? Size bunları anlatmaya çalışacağım. Zaman zaman yüreğiniz kalkacak. İçiniz ürperecek. Yüce Allah´ın Kur´an-ı Kerim´le biz kullarına cinleri nasıl anlattığını göreceksiniz. Çok şey öğreneceksiniz. Ufkunuz genişleyecek. Dünyanız aydınlanacak. Hepsini anlatacağım.

ve arkadas cevabı guzel vermıs buna bende katılıyorum, ama sunu soyluyorum benım fıkrımce tabaktakı yemege ortak olmak sadece *********** hıtap edılen bır deyım baska bırsey olamaz....

Şimdi yine kusura bakmayın ama metafizik olduğunu iddia ettiğiniz bir varlığın tabaktaki yiyecekle ne işi oluyor anlayamadım... Fiziksel bir bünyesi mi var? Metabolizması mı var? Hadi tabktaki şeyi yedi o görünmez varlık. Yediği şeyin havada uçuşur gibi görünmesi gerekmez mi? Yoksa yedikleri de mi görünmez oluyor...

demısımkı ben

ALINTI(hayhak @ Dec 6 2007, 12:34 PM)

evet cınler vardır, ama nasıl vardır? ben onların mecazı terımlerıne ınanmıyorum! eger onların bu tarz mecazı terımlerle sahıp olundukları gercek ıse, fabl lar dunyanın en gercek seylerıdır...

vedevam etmısım

ALINTI(hayhak @ Dec 6 2007, 12:34 PM)

ben bılıncın oldugune hıc bır zaman ınanmadım! bır ınsan olur kılosu, boyu, goz rengı, velasım herseyı aynıdır. ondan cıkıp gıden sey nedır ? bu soruya en yerınde cevap su dur bılınc(ruh,hayat enerjısı)sen nedersen ve bu dalgalasmalar hayatın bılıncıne yanı oz bılıncıne kaynaga kavusur(allah), bu olumsuz olan, yok olmayan bılınc savruldugu noktalarda temasa gecebılır. ve hassas bır sekılde belıre bılır, yanı dıger bılıncler halısulasyon seklınde bunları algılaya bılır....

ve sayın yersoy sunları soylemıs

Varlık ölünce ne oluyor? Bilincine ne oluyor?

Bunu şu şekilde düşünelim:

Peki bitkiler ölünce ne oluyor? Tek hücreliler ölünce ne oluyor? Bilinçleri varmı? Hayır yok. Varlılarının özellikleri yok oluyor.

ben tekkelımeyle sunları soyluyorum arkadasımız hep bılımden bahseder durur ama bılmedıgı bır seyvar, ınsanlardan sonra ınsansı olan her varlıkta belırlı oranda bılınc vardır... hatta bunun en guzel ornegı sempanzelerın anlık hafızaları ınsanlardan daha kuvvetlıdır. bunu daha gectıgımız gunlerde japon bılım adamları gene bır dıze testle kanıtladı...hepsınden gecerek sunu soyluyorum bılıncsız yanı sureklı bılıncle yasamayan hayvanlara olunce ne oluyor gıbı sorular sorulması yanlıstır ve yersızdır!... onların nasıl bır durtu ve kusku ıcınde oldugunu bılemeyız... eger sozlerınde samımıysen sen bıze bunları anlat nasıl olurda onların bırsey olmadıgı ıdda edılebılırsın? kactane hayvanla dostluk kurup oturup yeyıp ıctınız?ve sıze bır seyler anlattı sayın yersoy cok ıyı bılındıgı gıbı yunus balıkları kılo metrelerce dalgalasımlar yaratıp haberlese bılıyorlar, fıllerde aynı sekılde yanı hayvanların bır cogu aynı sekılde bunları saglıyorlar ama bırı cıkıp onlar neden bızım gıbı kusku ıcınde degıl derse ben sasarım!....bunu bılmek ıcın once onlar gıbı olmak lazım... yukarda kı su benzetmeyle, ornek verme cabasında alay gectıgınız aklıma gelıyor; sayın yersoy kırmızıyla ısaretledım bır bakın o kısma sımdı, sımdı burda bıde sızın benzetmenıze bakım, sımdı bana soyleyın aranızda ne fark oldu? :) ************

E o zaman bilinç sahibi bizlerde de öyle olması gerekiyor.

hadı beeeee vallamıııı neden nerden vardınız bu konuya ozaman, soyle dusunelım bızımde onlar gıbı yasamamız lazım veya tam tersı onlarda bızım gıbı yasaması lazım bırde bu yonden bakalım ;) yanlız teorı cok kısa ve sonuca hemen baglanıyor bu kısımlar cok hosuma gıdıyor eglenıyorum acıkcası :)

bıde suna bakalım

Nitekim bilinç, maddi dünyanın beynimizdeki bir yansıması ise, o beyin fonksiyonlarını yitirip öldüğünde bilinç de ortadan kalkıyor.

eeee nereye kalkıyor soyut bırsey olurmu hıc?yok olurmu? hanı su sızın dedıgınız kısım varya eglenerek yazdıgınız kısım, bakın orayı mavıyle ısaretlıyorum; bır okuyun tekrar donelım buraya ; okudunuz sanırım sayın yersoy :)abı napıyorsunuz sız ya anlayamıyorum bır soyutun bu ıse yaramadıgını bunu yapamayacagını soyleyen kımse nasıl olurda olebılecegını ıdda eder? dogrusu pes :) hanı sımdı soyut olmadıgını felan ıdda edersen, ben sana cumlendekı su sozu hatırlatacagım bak kalınlastırdım o kısmını.......

Enerji konusunu bilemiyorum.

hadıya sasırttınız bızı, nasıl yanı :unsure:

Özellikle beyin konusunda bilinenler çok az olduğu için tartışma ne kadar sağlıklı olur bilemem

gercektenmı bunlarımı dusunuyorsunuz yanı :unsure: bukadar seyden sonra olabılırsey degıl ya

şunu açıkça söylemek gerekiyor: cin diye bir şey yoktur. İnananlar inanır. Ama inanmayanlara ispat edebilecekleri bir kanıtları da yoktur...

ve olamayacaktırda cunku boyle bırseyın olması ımkanızdır nasıl olurda boyle bırsey olur amman allahımmmm yaaaaa :)

arkadas yurduma ..... bak kardesım bazen bazı seyler ıspatlanamaz ama gercektır, mısal evrenın sonsuz oldugu ıspatlanamaz ama gercek degıldır denmıyor veya dunyada mılyarlarca canlı oldugu soylenıyor ama hepsını ıspatlamak ıcın belırlı senelerden bıle soz edılemıyor hergun mılyarlarca canlı turunun yok olup baskalarının yaratıldıgı soylenıyor ama ıspatlanacak bır bulgu yok!.. sımdı bunlara ınanıp cınlere ınanmamak bıraz sence akıldan yoksunluga denk gelmıyormu?ve bır daha soyluyorum cınler anlatıldıkları gıbı seyler degıldır.onlar mecaz bırer terımler uzerınde sekıllenmıstır. ve sunu lutfen unutmayalım enerjı tektır ve aktıgı kanalla sekıllenır...

evet son olarakta bır sey daha var sayın yersoy arkadasımızın bır cumlesı cok dıkkatımı cektı aslında bır cok ateıst arkadasımız bunu devamlı soyluyor bakın su sey dıkkatımı cektı kalınlastırdım altta

Bu arada cinlere inanmak akıl hastalığına yol açmaz, zaten beyinde hastalıklı bir noktanın (kişinin açıklayamayıp karşısında dehşete düştüğü olayların) diğer bir adıdır. Ama akıl hastalığının asıl psikolojik etkileri işte ondan sonra ortaya çıkabilir...

psıkolojı bılındıgı gıbı ruh saglıgıdır yanı ruh soyut bır deyımdır ve varlıgı bılımsel olarak ıspatlanmıstır .sımdı psıkolojıye ınanıp cınlere ınanmamak bana abez gelıyor!... veya ruha ınanıpta kurandakı ruha ınanmamak bıraz sacma gelıyor. veya bu soyut seye ınanıpta bılıncın yok olacagına ınanmak ne bılım bu ornekler mılyarlarca cıkabılır.... aslında demek ıstedıgım su bız neye ınanıp, neye ınanmadıgımızı bılıyoırmuyuz?

Gönderi tarihi:

Kopyaladığınız yazıları okusanız da yapıştırsanız daha iyi olacak. Yazıyı yazan zihniyete de şaşmamak mümkün değil. Kendisine İslam'da hoşgörü var mıdır diye sorulsa heralde aman efendim ne demek diyecek. Fakat aklı öyle parsellemiş ki burada ne dediğinin farkında değil.

Forumdaşlara da hayret doğrusu yüklenecekleri bu yazı iken Demirefe'nin haklı tepkisine yüklenmişler. İnsanın şüphe etmesi, soru sorması nasıl mümkün olamaz efendim? Bu nasıl hoşgörülemez? Siz kendinizi hiç günah işlemeyecek melekler mi zannediyorsunuz? İlginç. Herkesin şüpheye sormaya hakkı var. İnsan bir düşünür bana ne diyorlar diye? Akıl neden verildi size? Bu allame-i kübraların (!) her dediğini tasdik edin diye mi? Bu adam* cinden bahsediyor. Kuran'da geçiyor mu? Geçiyor. Ee doğru. Bu adam peygamberden bahsediyor. Doğru mu? Doğru. Bu adam Allah lafzını eksik etmiyor ağzından doğru mu? Doğru. Bu adamın dedikleri hep doğru. Bu adam şu kitapları alın dedi. Alalım. Şu mağazadan giyinin dedi. Giyinelim. Şuraya yardım parası lazım buyurdu. Verelim. Şu partiye oy atalım dedi atalım. Paranızı şu bankaya yatırın emretti, yatıralım. Bu adamın söylediklerinden şüphe edilmez. Eden kafirdir. Dinden çıkar mazallah.

İnsan şüphe etmeli, araştırmalı. "Aklını kullanmayanın üzerine pislik atılmıştır."

Aklı kullanmanın yegane yolu bilim yapmaktır. Bilimin temelinde şüphe vardır.

Cevap veremeyeceği birçok soru olduğu için bu adam şüphe etme, soru sorma diyor. Bilmiyor çünkü. Biyogenetik rezerv falan desen "????" diyecek.

* Bu adam denilen şahsın kim olduğu, gerçekle ilişkisinin bulunup bulunmadığı okuyucunun sezgisine bırakılmıştır.

Gönderi tarihi:
Kopyaladığınız yazıları okusanız da yapıştırsanız daha iyi olacak. Yazıyı yazan zihniyete de şaşmamak mümkün değil. Kendisine İslam'da hoşgörü var mıdır diye sorulsa heralde aman efendim ne demek diyecek. Fakat aklı öyle parsellemiş ki burada ne dediğinin farkında değil.

Forumdaşlara da hayret doğrusu yüklenecekleri bu yazı iken Demirefe'nin haklı tepkisine yüklenmişler. İnsanın şüphe etmesi, soru sorması nasıl mümkün olamaz efendim? Bu nasıl hoşgörülemez? Siz kendinizi hiç günah işlemeyecek melekler mi zannediyorsunuz? İlginç. Herkesin şüpheye sormaya hakkı var. İnsan bir düşünür bana ne diyorlar diye? Akıl neden verildi size? Bu allame-i kübraların (!) her dediğini tasdik edin diye mi? Bu adam* cinden bahsediyor. Kuran'da geçiyor mu? Geçiyor. Ee doğru. Bu adam peygamberden bahsediyor. Doğru mu? Doğru. Bu adam Allah lafzını eksik etmiyor ağzından doğru mu? Doğru. Bu adamın dedikleri hep doğru. Bu adam şu kitapları alın dedi. Alalım. Şu mağazadan giyinin dedi. Giyinelim. Şuraya yardım parası lazım buyurdu. Verelim. Şu partiye oy atalım dedi atalım. Paranızı şu bankaya yatırın emretti, yatıralım. Bu adamın söylediklerinden şüphe edilmez. Eden kafirdir. Dinden çıkar mazallah.

İnsan şüphe etmeli, araştırmalı. "Aklını kullanmayanın üzerine pislik atılmıştır."

Cevap veremeyeceği birçok soru olduğu için bu adam şüphe etme, soru sorma diyor. Bilmiyor çünkü. Biyogenetik rezerv falan desen "????" diyecek.

* Bu adam denilen şahsın kim olduğu, gerçekle ilişkisinin bulunup bulunmadığı okuyucunun sezgisine bırakılmıştır.

ok kaptan emır alındı B)

baskaaaa :)

Gönderi tarihi:

Eğlenceli arkadaşım sayın hayhak, gördüm ki çok eğlenmişsin ve bizi de biraz eğlendirmedin değil hani :) sağol...

Ama sana üç tavsiyem olacak. Bunlardan ilki tartışma uslubunu öğren. Sonra gelip tartış yoksa bir daha cevap alamazsın (en azından benden)...

Sana ikinci tavsiyem eleştirerek eğlendiğin yazıları önce dikkatli bir oku, bilinç süzgecinden geçir ve daha sonra eleştirerek yanıtlama tavrına gir...

Sana üçüncü tavsiyem yazılanları o şunu demiş bu bunu demiş diye uzun uzadıya tekrarlama. Okuyucu yukarı gider ve ne olduğunu görür. Boş yere laf kalabalığı değil midir aksini yapmak?

bu yolla bırcok ınsan saglıga kavusmustur!.. bunları neden anlatmıyor......

Bunun nlatılacak tarafı yoktur. Yazıyı düzgünce okuyan insan olayın psikolojik olduğunu anlar. Düzelenlerin de nasıl düzeldiği ortadadır. Psikoloji...

ben tekkelımeyle sunları soyluyorum arkadasımız hep bılımden bahseder durur ama bılmedıgı bır seyvar, ınsanlardan sonra ınsansı olan her varlıkta belırlı oranda bılınc vardır... hatta bunun en guzel ornegı sempanzelerın anlık hafızaları ınsanlardan daha kuvvetlıdır. .......

Kusura bakmayın ama, polemiğin de böylesi... Arkadaşım kim sana maymunlarda, yunuslar da bilinç olmadığını söyledi yahu... Pes yahu! Tek hücrelilerden ve bitkilerden bahsettim isterseniz yazıyı tekrar okuyabilirsiniz... Dedim ya okumadan eleştirince böyle eğlenceler ortaya çıkıyor! Ya da hayal dünyasında eğlence yaratıyor insanlar kendine...

eeee nereye kalkıyor soyut bırsey olurmu hıc?yok olurmu?

Bu kişinin inancına göre değişir arkadaşım!

psıkolojı bılındıgı gıbı ruh saglıgıdır yanı ruh soyut bır deyımdır ve varlıgı bılımsel olarak ıspatlanmıstır

Şu son yazdığınız cümleyi bana açıklarmısınız? Psikoloji bilimi ruhun varlığını mı kabul eder? Yoksa insanın bilinci ve bilinç altı ile mi uğraşır!!!!! Hangi bilim dalı ruhun varlığını spatlamış yahu!!!!

Arkadaşım... Sayın arkadaşım..... Önce bilimi takip edin ondan sonra bilimsel ahkamlar kesin!

Gönderi tarihi:
Kopyaladığınız yazıları okusanız da yapıştırsanız daha iyi olacak. Yazıyı yazan zihniyete de şaşmamak mümkün değil. Kendisine İslam'da hoşgörü var mıdır diye sorulsa heralde aman efendim ne demek diyecek. Fakat aklı öyle parsellemiş ki burada ne dediğinin farkında değil

..............

:clover::clover::clover:

saygılar efendim...

Gönderi tarihi:
eger sozlerınde samımıysen sen bıze bunları anlat ............... kactane hayvanla dostluk kurup oturup yeyıp ıctınız?ve sıze bır seyler anlattı sayın yersoy

Sayın hayhak,

Ben biraz önce dediğim gibi tek hücreliler ile bitkilerden bahsettim. Onlarda bilinç arıyorsanız sizin bileceğiniz iş...

Eğer sözlerinizde samimi iseniz, kaç tane cinle ve ruh ile oturup sohbet ettiniz? Siz bize bunları anlatınız ki yazdıklarınızın altı biraz dolsun. Cinlerle temasa geçtiniz mi? Gerçi sizin yazılarınızı okuyan bunu anlayabiliyor ya... Ama anlatmıyorsunuz. Anlatın, öğrenelim değil mi?

Gönderi tarihi:

okumadığımı nerden çıkardınız. ben inanıyorum ve benim fikrime saygı duymak zorundasınız.ben size niye inanmıyorsunuz die bir kkelime ettimmi..bu ne yaa :angry::angry:

Kopyaladığınız yazıları okusanız da yapıştırsanız daha iyi olacak. Yazıyı yazan zihniyete de şaşmamak mümkün değil.
Gönderi tarihi:

Cinler

Cinler, melekler ve seytanlar gibi akil ve duyu organlarimizla kavrayamadigimiz, görünmeyen-bilinmeyen varliklardandir. Cinler hakkinda, tüm yaratilanlarin yaraticisi Yüce Rabbimizin insanliga ulastirdigi mesajlarin bir arada oldugu Kur'an-i Kerim de bilmemiz gereken ölçüde bilgi verilmistir.

Cinnin yaratilisi su sekilde ifade olunmaktadir:

"Cinleri öz atesten yaratti. "(Rahman Suresi) " Cinleri de daha önce zehirli atesten yaratmistik."(Hicr 27)

Kur'an-i Kerim'de degisik lâfizlarda 32 yerde cinden bahsedilmektedir. Bunlardan 22'si cinn, 5'i cânn, 5'i de cinnet olarak geçmektedir;

Cinn :Isra (88), Kehf (50), Zariyat (56), Rahman (33), Araf (38,179), Neml (17,39), Fussilet (25,29), Ahkaaf (28,29),

Sebe (12,14,41), Cinn (1,5,6), En'am (100,112,128,130)

Cânn : Hicr (27), Rahman (15,39,56,74)

Cinnet : Hûd (119), Secde (13), Saffat (158) 2kez, Nâs (6)

"De ki: Cinlerden bir toplulugun dinleyip de söyle söyledikleri bana vahyolunmustur: Gerçekten biz, hârikulâde güzel bir Kur'an dinledik. Dogru yola iletiyor, ona iman ettik. Kimseyi Rabbimize asla ortak kosmayacagiz. Hakikat su ki, Rabbimizin sâni çok yücedir. O, ne es ne de çocuk edinmistir. Dogrusu bizim beyinsiz olanimiz, Allah hakkinda pekasiri yalanlar uyduruyormus. Halbuki biz, gerek insanlar gerekse cinler Allah hakkinda asla yalan söylemezler, sanmistik. Su da gerçek ki, insanlardan bazi kimseler, cinlerden bazi kimselere siginirlardi da, onlarin taskinliklarini arttirirlardi. Onlar da sizin sandiginiz gibi, Allah'in hiç kimseyi tekrar diriltmeyecegini sanmislardi. Dogrusu biz, gögü yokladik, fakat onu sert bekçilerle, alev huzmeleriyledoldurulmus bulduk. Halbuki, biz onun bazi kisimlarinda dinlemek için oturacak yerler (bulup) oturuyorduk; fakat simdi kim dinlemek isterse, kendisini gözetleyen bir alev huzmesi buluyor. Bilmiyoruz, yeryüzündekilere kötülük mü murat edildi, yoksa Rableri onlara bir hayir mi diledi? Gerçekten biz, -kimimiz sâlih kisiler, kimimiz ise bunlardan asagida olmak üzere- türlü türlü yollar tutmustuk. Su gerçegi süphesiz anladik ki, biz yeryüzünde bulunsak da Allah'i âciz

birakamayacagiz, baska yere kaçmakla da elinden kurtulamayacagiz. Dogrusu biz, o hidayeti isitince ona iman ettik. Kim Rabbine iman ederse, artik ne bir eksiklige ugratilmasindan ne de haksizlik edilmesinden korkar. Içimizde, teslimiyet gösterenler de var, hak yoldan sapanlar da var. Teslimiyet gösteren kimseler, dogru yolu arayanlardir. Hak yoldan sapanlara gelince, onlar cehenneme odun olmuslardir." (Cinn Suresi 1-15)

"Aldatmak için birbirlerine cazip sözler fisildayan cin ve insan seytanlarini her peygambere düsman yaptik. Bu seytanlar ahrete inanmayanlarin kalblerinin o sözlere yönelmesi, ondan hosnut olmasi ve kendilerinin isledikleri suçlari islemeleri için böyle yaparlar. Rabbin dileseydi bunu yapamazlardi, sen onlari iftiralari ile basbasa birak."

(En'am Suresi 112-113)

" Allah hepsini toplayacagi gün, "Ey cin toplulugu! Insanlarin çogunu yoldan çikardinz" der, insanlardan onlara uymus olanlar, "Rabbimiz! Bir kismimiz bir kismimizdan faydalandik ve bize tayin ettigin surenin sonuna ulastik" derler. "Cehennem, Allah'in dilemesine bagli olarak, temelli kalacaginiz duraginiz" der. Dogrusu Rabbin hakimdir, bilendir. Zalimlerin bir kismini, kazandiklarindan ötürü diger bir kismina böylece musallat ederiz. "Ey cin ve insan toplulugu! Size ayetlerimi anlatan, bugünle karsilasmamizdan siziuyaran peygamberler gelmedi mi?" "Kendi hakkimizda sahidiz" derler. Dunya hayati onlari aldatti da inkârci olduklarina, kendi aleyhlerinde sahidlik ettiler." (En'am Suresi 128-130)

"Cinleri öz atesten yaratti. O halde, Rabbinizin nimetlerinden hangisini yalanlayabilirsiniz?"(Rahman Suresi 15-16)

"Ey cin ve insan topluluklari! Göklerin ve yerin çerçevesinden çikip gitmeye gücünüz yetiyorsa geçin. Ancak büyük bir güçle çikip gidebilirsiniz." (Rahman Suresi 33)

" Sabah gidisi bir aylik mesafe, aksam dönüsü yine bir aylik mesafe olan rüzgâri da Süleyman'a (onun emrine) verdik ve onun için erimis bakiri kaynagindan sel gibi akittik. Rabbinin izniyle cinlerden bir kismi, onun önünde çalisirdi. Onlardan kim emrimizden sapsa, ona alevli azabi tattirirdik. Onlar Süleyman'a kalelerden, heykellerden, havuzlar kadar (genis) legenlerden, sabit kazanlardan ne dilerse yaparlardi. Ey Davud ailesi! Sükredin. Kullarimdan sükreden azdir! Süleyman'in ölümüne hükmettigimiz zaman, onun öldügünü, ancak degnegini yiyen bir agaç kurdu gösterdi. (Sonunda yere) yikilinca anlasildi ki cinler gaybi bilselerdi, o küçük düsürücü azap içinde kalmazlardi. " (Sebe Suresi 12-14)"

Bu bilgiler dogrudan ve isaret yoluyla verilmekte. Hadislerin isiginda açiklanma gerekirse insan benzeri varliklardir. Yeryüzünde yasadiklari gibi göge de yükselebilirler. Bizim anladigimiz manada atessel degil isinsal yaratiklar olmasi muhtemeldir. Isigin enerjiye dönüstürülmesinde saglanacak ilerlemelerle birlikte onlarla ilgili bir sir perdesininde kalkmasi beklenilmektedir.

Cinlerinde erkegi ve disileri oldugu gibi onlarda ürerler ve ölürler. Akil ve irade sahibidirler. Onlar da insanlar gibi emir ve yasaklara uymak Allah'a ibadet etmek için yaratilmislardir. Insanlarin peygamberleri onlarinda peygamberleridir. Cennetle de nimetlendirilecekleri oldugu gibi Cehennemle de azablandirlacak olanlari vardir.

Yeryüzündeki çalismalari devam etmekle beraber, peygamberimizden sonragökyüzüne çikip bilgi edinme girisimleri, koruyucu melekler ve delici alevlerle engellenmistir.

Farkli kültürel seviyelerdedir. Hz.Süleyman devrinde ileri derecede bilimsel ve sanatsal etkinlikleri görülmüstür. Ordu da yer aldiklari gibi, mühendislik, ustalik ve dalgiçlik görevi yapmislar, heykeller, büyük havuzlar ve sabit kazanlar insa etmislerdir. Günümüzde laboratuvar düzeyinde çalismalari yapilmakta olan, esyanin isinlamasina sahip bilgiyi onlar bundan üçbin yil önce elde etmislerdi. Geçen bu kadar süre içinde teknolojilerinde ilerleme kaydetmedikleri düsünülemez elbette. Çagimizda görüldügü söylenen ufolar, uçan daireler, merihliler'i n onlar olmadigi ne malum. Yeryüzü medeniyetine katkida bulunduklarini veya bulunacaklarini, Hz.Süleyman örnegi önümüzde iken söylememek mümkün mü?

Isinsal vücut yapilarindan kaynaklanan hizlari, engelleri asma özellikleri yönündeki üstünlüklerinin yanisira, mantik ve muhakeme yönünden insanlardan hayli geridirler. Ancak insanlarin anarsi çikarma, kan dökme gibi bazi olumsuz özellikleri daha belirgindir.

" Hatirla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacagim, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çikaracak, orada kan dökecek insani mi halife kiliyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceginizi herhalde ben bilirim, dedi." (Bakara 30)

Cinler, ne gelecegi bilerler ne de kendileri disinda olan olaylari bilebilirler. Gayb bilgisi Allah'a mahsustur.

"De ki: Göklerde ve yerde, Allah'tan baska kimse gaybi bilmez. Ve onlar ne zaman diriltileceklerini de bilmezler" (Neml Suresi 65). Medyum, cinci ve falcilarin araciligiyla onlardan edinilecek gelecek ve geçmise ait bilgilerle hayati yönlendirmeye kalkismak onlara ibadettir, ilkelliktir, çag disiliktir. Allah Resulü'nün ifadesiyle Kur'an-a inançsizliktir, inkara yuvarlanmaktir. Öyle veya onlardan alinacak bilgiler Islam hukukuna göre geçersizdir. Dogrularin içine ekledikleri yanlislara güvenilebilinir mi? Hangisi dogru hangisi yanlis bilinebilinir mi? Bir kere bir ikileme düsüldükten sonra çikilabilinir mi?

Cinlerin insanlari görmelerine bir mani yoksa da vücut yapilarimizin farkliligi sebebiyle insanlarin onlarla isitilebilir ve görülebilir fiziksel bir beraberlige girmelerinde engeller bulunmaktadir. Bunun yani sira peygamberler ve seçilmislerin kendilkeri ile görüstükleri gerçektir. Dogruluklarina artik neredeyse kusku duyulmayacak sekilde çoklukla yasanan, belki de siz su satirlari okuyanlarinda yasadigi ve yasanmaya devam eden olaylar, bir cin maskaraligi olan ruh çagirma oturumlar ve benzeri müsahedelere dayanan çesitli TV kanallarinin gizemli adlar altinda yayinladiklari istisnai olaylar insanlarla cinler arasinda iliski kurulabilecegine bir kanit olarak niye kabul edilmesin ki?

Bu arada unutulmasin ki, onlarin hep görülmez olmadigini düsüncesine saplanmayalim. Bazi seytanlasmis insanlarin varligi malumlarinizdir. Bu tip insanlardan Allah'a siginilmasi Kur'an da açiklanmaktadir.

"O sinsi vesvesenin serrinden, O ki insanlarin gögüslerine (kötü düsünceler) fisildar. Gerek cinlerden,gerek insanlardan(olan bütün vesvesecilerin serrinden Allah'a siginirim!" (Nas 4-6)

Bilmedigimiz yöntemlerle zarar verme kapasitesine sahip seytanlasmis cinler vesvese verebilir, kalplerimize ser tohumlari ekebilirler. Dinimizde haram olan büyü türü isleri oyunlarina alet edebilirler. Ancak su unutulmamalidir ki mahiyeti bilinmeyen fisildamalar disinda hayatimiza müdahale yetkileri yoktur. Inançlarini yasayan, Allah'i zikreden ve kendilerinden Allah'a siginan müminler üzerinde cinlerin hiç mi hiç etkileri yoktur.

"Kur'an okudugun zaman o kovulmus seytandan Allah'a sigin! Gerçek su ki: Iman edip de yalniz Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (seytanin) bir hakimiyeti yoktur. Onun hakimiyeti, ancak onu dost edinenlere ve onu Allah'a ortak kosanlaradir. Kur'an okudugun zaman o kovulmus seytandan Allah'a sigin! " (Nahl 98-100)

Bilinmelidir ki cinlerin muminleri, insanlarin müminleri gibi bizim kardeslerimiz, dünya ve ahiret dostlarimizdir.

Bizler gibi mükellef varliklar olan cinler kendileri gibi görünmeyen olan, müsterek düsmanlarimiz olan seytanlar tarafindan saptirilmaya çalisilmaktadir. Görrünmez olmalarindan dolayi onlari birbiriyle karistirmamak lazimdir. Seytanlar cinlerden farkli olup serlere odaklanmis varliklardir.

Varliklari peygamberimiz tarafindan açiklanan cinler aleminin hayvanlari, mükellef varliklar olan cinlerle karistirilarak cinlerin yilan ve köpek gibi suretlere girdikleri yanilgisina düsülebilimnmektedir. Allah'a muhatap olma yüceligine erdirilmis, Kur'an insani olmaya aday varliklar olan sorumlu cinlerin hayvan suretlerine sokulup korku salinmasi maalesef hadislere kadar sokulabilmistir.

Bir diger yaniltici husus da bazi hadisler de hastalik etkeni olarak gösterilen ve görünmez olma nitelikleri sebebiyle kendilerine görünmez varliklar anlamina cin denilen mikroplar türünde varliklarin, mükellef varliklar olan cinleranlamina algilatabilmesidir. Bu bir hatadir, bu hataya düsmemelidir.

Cinlerin Peygamber Efendimize Imâni

Insanlarin ve cinlerin tamamina peygamber olarak gönderilen peygamberimiz halkini imana davet etmek için gittigi Taifden üzgün dönmekteydi. Sabah olmak üzereydi. Namaza durmustu.

O gün, cinleri hayrete düsüren bir olay olmustu. Cinler o ana kadar, semâlara dogru yükselip meleklerin konusmalarina kulak hirsizligi yaparak dinlerlerdi. Fakat o gün bu maksatla göklere dogru yükselmek istediklerinde üzerlerine atesvari gök taslari atilmisti. Semada meydana gelen bu olayin, yeryüzündeki önemli bir meseleden kaynaklanabilecegini düsünerek her tarafa yayilmis, arastirmaya baslamislardi.

Nasibin cinlerinden ileri gelen bir heyet, peygamberimizin bulundugu yere gelmisler, okudugu Kur'an-i Kerim'i dinlemisler, semada ceryan hadisenin sebebini anlamislar ve sonra kavimlerinin yanina dönmüslerdi. Bu durum Âyet-i Kerimelerde su sekilde açiklanmaktadir:

"Hani cinlerden bir gurubu, Kur'an'i dinlemeleri için sana yöneltmistik. Kur'an'i dinlemeye hazir olunca (birbirlerine) "Susun" demisler, Kur'an'in okunmasi bitince uyaricilar olarak kavimlerine dönmüslerdi. Ey kavmimiz! dediler, dogrusu biz Musa'dan sonra indirilen, kendinden öncekini dogrulayan, hakka ve dogru yola ileten bir kitap dinledik. Ey kavmimiz! Allah'in davetçisine uyun. Ona iman edin ki Allah da sizin günahlarinizi kismen bagislasin ve sizi aci bir azaptan korusun."(Ahkam Suresi 29-31)

Bu vak'a, cinlerin Peygamber Efendimizle ilk karsilasmasiydi. Bundan sonra yine bir gün Peygamber Efendimiz ashabina söyle hitap etti.:

"Ben gece vakti gidip cinlere Kur'an okumakla emrolundum. Pesmden kim gelecek?" Resûl-i Ekrem bu sözü ikinci ve üçüncü defa tekrarlamissa da ashab gene önlerine bakmislardi. Son tekrarinda Ibn-i Mesud "Ben gelirim" dedi ve birlikte Mekke'nin üst tarafinda Si'b-i Hacûn'a kadar yürürler. Oraya vardiklarinda Resulullah bir çizgi çizer ve;

"Ben sana dönüp gelesiye kadar buradan disari çikma!" diye tembih eder ve ayrilir. Ibn-i Mesud siddetli bir gürültü isitir. Cinler Resûl-i Ekrem'in üzerinde keklikler gibi uçusmakta, ayaklari ile taslari yuvarlamaktaydilar. Bazilari da def çalmaktaydi. Nihayet peygamberimiz kusattilar, ve onu göremez olur. Ayaga kalkar. Resullullah eliyle oturmasini isaret eder. Kur'an okumaya basladiginda, cinler yere yapisir halde dururlar ve görünmez olurlar.

Nihayet peygamberimiz ona gelir, buyurur ki.

"Bana gelmek istemistin degil mi? Eger gelseydin sana iyilik getirmezdi. Onlar cindi. Kur'an dinlemek üzere gelmislerdi, sonra kavimlerini inzar etmek üzere döndüler. Benden azik istediler. Ben de kendilerine kemik ve deve pisligini azik olarak tahsis ettim. Kimse kemikle ve bir de deve pisligi ile taharet almasin" buyurdu.

Gönderi tarihi:
kendilerine kemik ve deve pisligini azik olarak tahsis ettim. Kimse kemikle ve bir de deve pisligi ile taharet almasin" buyurdu.

Her haliyle "ben akıl ve mantık dışıyım, bana inanmak, akla ve mantığa 180 derece zıt yönde olmak demektir" diye bas bas bağıran sözlere inanmak, hem de bağlılıkla, sadakatle ve sorgulamayı aklından geçirmemecesine inanmayı başarmak, dünyanın en zor işini başarmaktır bence. Umarım kimse "bunun nesi inanılmayacak, mantıksız?" diye sormayacaktır, dilerim soran çıkmaz artık! İnsafın da bir sınırı var yani.

Bu kadar olmazı başarma karşısında tebriklerimi sunmaktan başka yapacak şey bulamıyorum.

Gönderi tarihi:

Cinler!

Cinler de insanlar da Allah´a kulluk için yaratılmışlardır. Zariyat Suresi´nin 56´ıncı ayetinde, ``Ben cinleri ve insanları bana kulluk etsinler diye yarattım''

Hikayelerden bahsettigimizden dolayi ... ben de cinler hakkinda bir tane soylerim:

Koyde ki cocuklar mezari ziyaret ettiklerinde, biribirleri ile konusurlar;

-- Geceleri bu mezarlarda "cinler" vardir. Buraya gece yarisi kimse cesaret edip gelemez buraya.

-- (cesur cocuk) Ben kalirim bu mezar kenarinda ... butun gece. Ben cesurum !

-- (Ilk cocuk) Sen kalamazsin, imkansiz. Cinler seni carpar!

-- (cesur cocuk) Carpmaz beni. Ben kalacagim ve sana ispat edecegim. Bu mezarin kenarinda butun gece kalacagim. Bunu ispat edecegim burada kaldigimi.

-- (diger cocuk) Peki ispat et... Burada gece yarisi gelip, bir kazik vur mezarin kenarina, sabah geldigimiz de goruruz o kazigi.

-- Cesur cocuk mezara gece yarisi gider (korkmasina ragmen) verdigi sozu tutar. Kazigi yere vurmaya baslar. Isi bittikten sonra, cok kortugu icin hemen ayrilmaya baslar. Fakat, farkina varir ki, kendisine ayrilmasini onleyen bir engel var. Ne oldugu bilmiyor. Bunun "Cin" oldugu dusunuyor. Korkuyor ... Korkuyor. Ve kalp heyecanligindan dusup , oluyor.

Sabah diger cocuklar geldiginde, cesur cocugu mezar kenarinda olmus buluyorlar. Kazigi, karanlikta uzun ceketinin bir parcasindan sokarak yere gommus buluyorlar.

Iste... "Cin" yok. "Karanlik" var. Insanlarin kendi kendilerine attigi kaziklar var, yaptigi, yarattigi inanclar var. Suphesiz , "o inanclar" , cok kuvvetli.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.