Misafir spices Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 __ilk eserde solistlik yapacak klarnet sanatçısıyla .......... __kornonun o büyülü sesi çıktı ........ bu ikisi bana garip geldi.. özellikle solist klarnet sanatçısı ...neden diye sorma ... Alıntı
Φ xxxabacxxx Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Nayır nolamaz bunca ihtimalden nasıl biri tutmaz inanamıyorum Alıntı
Φ xxxabacxxx Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Şef,marur bir tavırla döndü ve seyircileri selamladı..Ardından sanatçılara dönerek hepsini ayağa davet etti ve sanatçılar da ayağa kalkarak seyircileri selamladılar.. Burada bir usül hatası olabilir mi? yani büyük reis seyircilere dönmeden sanatçıları ayağa davet etmesi gerekir mi. Bence mahzuru yok da usül öyleyse bozmayalım dedim. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 __ilk eserde solistlik yapacak klarnet sanatçısıyla .......... __kornonun o büyülü sesi çıktı ........ bu ikisi bana garip geldi.. özellikle solist klarnet sanatçısı ...neden diye sorma ... Neden.. xxxabacxxx;çaban takdire şayan,ama hala ha,ta'yı bulamadınız.. Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 1 Ocak , 2008 Neden.. sordun katlan artık..... kornonun büyüleyici bi ses olduğu hayalimde nedense pek canlanmadı taurus... Yeni trafiğe çıkmışım o yıllarda bayan şoför trafikte pek yok. nasıl erkek şoförler bayanlara gıcık oluyorsa ben iki katı gıcığım.. kırmızı ışıkta durdum yeşil yanmasını bekliyom..daha sarı yanmadan düüütttt.....düüütttt... panikliyom,bide kornalar çalınca hepten.. sankim azraille randevusu var..elini çıkarmış camdan ne işi var kadın kısmının trafikte sayıyo da sayıyo... ama durumada acayip kızmışım..kapattım arabayı çalıştıramıyomuş gibi yapıyorum, sonrada çektim anahtarı indim aşağıya.. ___arabam bozuldu beyefendi dedim aceleniz varsa iterseniz çekilebilirim çalışmıyo...aküsünde sorun var falan gibi bişiyler dedim.. adamın acelesi vardı sanırım, bi hısla çıktı napcanızı biliyormusunuz dedi.... ___evet ..daa öncede başıma geldi biliyorum dedim.. bindim arabaya, hava sıcak o iteliyo ben arabada direksiyonda..20 metre kadar sonra çalıştırdım... bir düüüüüüüttttt te ben yaptım gittim..... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 sordun katlan artık..... kornonun büyüleyici bi ses olduğu hayalimde nedense pek canlanmadı taurus... Yeni trafiğe çıkmışım o yıllarda bayan şoför trafikte pek yok. nasıl erkek şoförler bayanlara gıcık oluyorsa ben iki katı gıcığım.. kırmızı ışıkta durdum yeşil yanmasını bekliyom..daha sarı yanmadan düüütttt.....düüütttt... panikliyom,bide kornalar çalınca hepten.. sankim azraille randevusu var..elini çıkarmış camdan ne işi var kadın kısmının trafikte sayıyo da sayıyo... ama durumada acayip kızmışım..kapattım arabayı çalıştıramıyomuş gibi yapıyorum, sonrada çektim anahtarı indim aşağıya.. ___arabam bozuldu beyefendi dedim aceleniz varsa iterseniz çekilebilirim çalışmıyo...aküsünde sorun var falan gibi bişiyler dedim.. adamın acelesi vardı sanırım, bi hısla çıktı napcanızı biliyormusunuz dedi.... ___evet ..daa öncede başıma geldi biliyorum dedim.. bindim arabaya, hava sıcak o iteliyo ben arabada direksiyonda..20 metre kadar sonra çalıştırdım... bir düüüüüüüttttt te ben yaptım gittim..... Yaw o korna,benim dediğim korno.. Akşam akşam güldürdün beni.. NOT:Elimde olsa Türkiye'de tüm araçlardaki klaksonları çıkarttırırdım..Bu kadar korna çalmaya meraklı bir toplum daha var mıdır bilmem ama ben de ifrit oluyorum korna sesine.. Kızar:DAAAAAAAAAAAAATTT (Uzun uzun) Sevinir:Daat Daaat daririridataatadaat (Havalı zımbırtımıdır nedir.. ) Teşekkür eder: Dıt..veya dıt dıt (Kısa) Ben Geldiim: Da daatt.. Bay bay: Dat dat.. Iyyyh.. Alıntı
Φ zeygue Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Ardından kornonun o büyülü sesi çıktı kemanların üstüne..Sanki bir nöbetçi devriye geziyormuş,sağa sola kızgın kızgın bakıyormuş hissi uyandırdı dinleyicilerde... Onca çalışma,onca prova ödülünü almıştı..Birşey anlatmışlardı ve 2.kez anlatmalarına gerek kalmadan,dinleyenler anlamıştı tüm söylediklerini..Müzikten başka ne ve kim başarabilirdi ki bunu.. ... ... ... Yukarıda yazdığım hikayemde bir hata var..Bulun bakalım.. Koro varsa söz de vardır. Sözle anlatılanlar 2. 3. 5. kez tekrara ihtiyaç duyabilir. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Koro varsa söz de vardır.Sözle anlatılanlar 2. 3. 5. kez tekrara ihtiyaç duyabilir. Ne korno'ymuş bee.. Koro değil arkadaşım,korno.. Alıntı
Φ xxxabacxxx Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Yukarıda yazdığım hikayemde bir hata var..Bulun bakalım.. bundan başka hata yok. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 O sorum,yukarıda yazdığım hikayem değil ki.. Alıntı
Φ xxxabacxxx Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 2 Ocak , 2008 Klarnet sanatçısı büyülü sesiyle notalara nasıl hayat veriyor. Sesi duyulmaz ki. Ses klarnetin sesidir. O sadece üflüyor. ÜÜÜff. Bu da değilse ben pes dedim. Alıntı
Φ xxxabacxxx Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Ödenmez değildir hiçbir paha,tanıştıysan eğer alkışlarla.. Yukarıda yazdığım hikayemde bir hata var..Bulun bakalım.. VEE BİNGOOOO !!! pa ha,ta nıştıysan NİHAYET Niye ha,ta diye yazıyor diyorum sağol ipucu fydalı oldu. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Koskocaman bir tebrik sana.. Azmini de ayrıca tebrik ederim.. Geç te olsa ipucunu yakalayabilmene sevindim.. Alıntı
Φ xxxabacxxx Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Teşekkür ederim. Ama ben bu soruda kelime oyunundan fazlasını bekliyordum. Yinede güzel hikaye. Mesleğini severek yaptığın belli. Asıl sizi tebrik etmek lazım. Enstrümanları herkes böyle canlandıramaz Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Gönderi tarihi: 3 Ocak , 2008 Yaw o korna,benim dediğim korno.. Akşam akşam güldürdün beni.. NOT:Elimde olsa Türkiye'de tüm araçlardaki klaksonları çıkarttırırdım..Bu kadar korna çalmaya meraklı bir toplum daha var mıdır bilmem ama ben de ifrit oluyorum korna sesine.. Kızar:DAAAAAAAAAAAAATTT (Uzun uzun) Sevinir:Daat Daaat daririridataatadaat (Havalı zımbırtımıdır nedir.. ) Teşekkür eder: Dıt..veya dıt dıt (Kısa) Ben Geldiim: Da daatt.. Bay bay: Dat dat.. Iyyyh.. Ne güzel olurdu kornalar çıksaydı..Farkettimde giderken adama düütt... değilde dat dat ...diye kornaya basmalıymışım.... bişey daha öğrendim korno değil kornaymış..yoksa kurnamıydı....... Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2008 Ödenmez değildir hiçbir paha,tanıştıysan eğer alkışlarla.. Şef önce salondakileri süzdü..Sahneye göre oldukça karanlık kalan seyirci bölümünde,tek tük boş koltuk olduğunu görünce tebessüm etti..Ardından orkestraya döndü ve ilk eserde solistlik yapacak klarnet sanatçısıyla gözgöze geldi..Ondan hazır olduğu bakışını aldıktan sonra,şef çubuğu havaya kalktı ve salonda ani bir sessizlik oluştu..Sanki sinek uçsa duyulacaktı.. Önce kemanların derinden gelen sesi duyuldu salonda..Ne de güzel çalıyorlardı,yay çekişlerindeki ahengi bile,tek başına izlemeye değerdi.. Ardından kornonun o büyülü sesi çıktı kemanların üstüne..Sanki bir nöbetçi devriye geziyormuş,sağa sola kızgın kızgın bakıyormuş hissi uyandırdı dinleyicilerde..Ardından,ritm grubu ve altyapı enstürumanları,tormpet ve klarnetlerle birlikte giriş yaptılar..Yükşeliş harikaydı,bir masal içine girmek gibi bişey.. Az sonra sesler yavaş yavaş azaldı ve sadece keman,çello,fago t(Beraber yazınca yıldızlanıyor.. )ve kontrabas'ın eşlik sesi kaldı..Solist Klarnet sanatçısı o büyülü sesiyle önündeki notalara can vermeye başladı..Eserin B bölümüne geçmeden önce,bir kemanla küçük bir atışma yaşadılar ve tüm enstürumanların araya girmesiyle B bölümüne geçildi.. Onca enstüruman ve ses içerisinde,o küçücük boyundan umulmayacak keskin bir sesle pikolo aralarda geziniyor,tüm orkestranın üstüne çıkıyordu..Sanırsın haylaz bir velet ordan oraya koşturuyor..Hele timpaninin sanki;''Heh sıra bana geldi'' diyerek bir girişi vardı ki,duyulmaya değerdi..Ya o trombonların bir ara ördek sesine benzer kesik kesik eşlikleri.. Ne kadar sürdüğünü sanatçılardan başka bilen yoktu (ki onlarda yaptıkları onlarca çalışma ve provalardan biliyorlardı)ama nihayet eserin sonuna gelindi..Eser önce derin bir nefes aldı,sesi yükseldi.Ardından giderek güçsüzleşerek son nefesini verdi.. Şef kollarını iki yana salarak,başı önünde öylece kaldı birsüre..Girdikleri düşten önce uyanan ve ön sıralarda oturan bir hanım alkışlamaya başladı ve herkes kendine gelerek alkışa iştirak ettiler..Şef,marur bir tavırla döndü ve seyircileri selamladı..Ardından sanatçılara dönerek hepsini ayağa davet etti ve sanatçılar da ayağa kalkarak seyircileri selamladılar.. Onca çalışma,onca prova ödülünü almıştı..Birşey anlatmışlardı ve 2.kez anlatmalarına gerek kalmadan,dinleyenler anlamıştı tüm söylediklerini..Müzikten başka ne ve kim başarabilirdi ki bunu.. ... ... ... Yukarıda yazdığım hikayemde bir hata var..Bulun bakalım.. Selam Dost; Forumda çözülmedik soru bulamayacağım galiba..Ama sorunu okuyunca canım Gershwin Blue Rhapsody dinlemeyi öyle bir çekti ki..YouTube'dan allah razı olsun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.