Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Allah'a, Muhammed'e iman et cennetlik ol!

Bazıları bir de şöyle düşünebilseler...

Bilime hizmet et, insanı insan olduğundan dolayı sev, say ve karşılıklı faydalı ol, kendi doğa ötesi inançlarını, insanları cehennem ateşinden koruyacağım diye dayatma, (varsa) Yaratanın işine karışma, cenneti bu dünyada yarat.

Ne demişler:

'Bugün yapacağın işi yarına bırakma'

Ancak, İslam dinine inananlar cenneti bu dünyada yaşamaktansa, cenneti ölümden sonraki hayata bırakıyorlar. Nasıl mı? Bu dünyaya kul olmak, bağımlılık ve kölelik duygusunu (kader) benimsemiş olarak, elleri ayakları zincirlenmiş bir şekilde, başlarına ne gelirse bunun sorumluluğunu kendileri üstleneceklerine, bu sorumlu olma işini ilahi güçlere atarak yaşamlarını sürdürüyorlar.

Bu insanlar, bazı çevrelerin bu bağımlılık ve kölelik duygusunu kendi çıkarları için kullandıklarının farkında değiller mi, veya farkında olmak istemiyorlar mı? Farkında olup buna itiraz ederlerse, ilahi güçler tarafından cezalandırılacalarını ve cehenneme atılacaklarını mı sanıyorlar acaba?

Gönderi tarihi:

Sevgili Muki,

Dediğin gibi olsaydı, bu dünyada egemen sınıf saltanatını sürdürebilir miydi acaba?

..................

Öyleyse bir şeye ihtiyaçları var. Kader, cennet, cehennem deyip duran bir öğretiye...

Gönderi tarihi:
Bu insanlar, bazı çevrelerin bu bağımlılık ve kölelik duygusunu kendi çıkarları için kullandıklarının farkında değiller mi, veya farkında olmak istemiyorlar mı? Farkında olup buna itiraz ederlerse, ilahi güçler tarafından cezalandırılacalarını ve cehenneme atılacaklarını mı sanıyorlar acaba?

Farkında değiller, korku öyle bir etkilemiş ki. E, iki de bir cehennem azabından bahsediliyor, kolay mı. Yanarken tazelenen derilerden..İçi irin dolu sulardan vs...

Gönderi tarihi:
Farkında değiller, korku öyle bir etkilemiş ki. E, iki de bir cehennem azabından bahsediliyor, kolay mı. Yanarken tazelenen derilerden..İçi irin dolu sulardan vs...

yoo... cezasından korkmak suçluların işi,ak pak suçsuz varsa niye korksun ki,niye cehennemi düşünsün ??ha cidden korkanlarsak(ben tam bir korkak oldum çıktım zaten) demek ki yapmışız bi ton yanlış,var gocunacağımız noktalar..Sizlerin inananlardan çok daha fazla bir şekilde cehenneme takmış olmanız,kafalardaki hele hele dalga vari cızbız olayını kabullenemeyişin kökeni,kuralların işinize gelmeyişi değil mi zaten?

Gönderi tarihi:
Bilime hizmet et, insanı insan olduğundan dolayı sev, say ve karşılıklı faydalı ol, kendi doğa ötesi inançlarını, insanları cehennem ateşinden koruyacağım diye dayatma, (varsa) Yaratanın işine karışma, cenneti bu dünyada yarat.

Yurtdışında çalıştığım için, ailemle çoğunlukla telefonla görüşebiliyorum.

Her telefon görüşmesi sonunda, dindar bir insan olan annem "Allah bu telefonu icat edeni cennetinin baş köşesine oturtsun" diyor.

Bir keresinde, "Anne bu telefonu icat eden, müslüman değilmiş, gavurmuş, namaz niyaz nedir bilmezmiş, o nedenle cennete gidemeyecekmiş" diye takıldım.

Annem bana: "Telefonu icat etmiş ya. Dünyanın öbür ucundan senle konuşmamızı sağlamış ya. Bundan iyi müslümanlık olur mu?"

Annemden aldığım cevap, aslında insanlığa hizmetin, en güzel erdem olduğunu anlatabilecek nitelikteydi. O cevap aynı zamanda, onun anladığı müslümanlık ile, İslam'ın müslümanlığı arasındaki farkı da gösterecek nitelikteydi. Annemin anladığı müslümanlık "insanlık" idi, namazın ve ibadetin kişisel/bencil beklentilerinin ötesine geçebilmeyi başarmış bir davranışın, insanlığa hizmetin, önemli olduğunu vurgulayan bir cevaptı.

Saygılar.

Gönderi tarihi:

Graham Bell'in çok güzel bir öyküsü vardı ya, çok etkilenmiştim ama, bir türlü özetini kafamda toparlayamadım. Çocukluğu, hayatı, telefonu icat edişi, ha tamam hatırladım, bir kızı seviyor fakat kızın kulakları çocukken geçirdiği bir hastalık yüzünden az duyuyor. Enfes bir öyküydü ya, ayrıntılarını nasıl da unutmuşum. Bu aşk öyküsü ve Graham'ın sevdiği kıza armağan etmek için yaptığı cihaz, sonunda İngiltere kraliçesinin bilmem kaç kilometre uzaktaki oğluyla görüşmesini sağlamasıyla sonuçlanıyor ve Bell'i bütün dünya tanıyor, mucitler tarihine adı yazılıyor. Muhteşem, duygusal ve anlamlı güzel bir öyküydü. Filmciler boşa yatıyor, çok kızıyorum. Yapın yahu şunun filmini! Abidik gübidik yapımlarla uğraşacağınıza!

Bu adamın cehenneme gitmesi mi? Bu kara mizah olmalı... Ona kalırsa Dante de "İlahi Komedya" sında Muhammed peygamberi cehennemin en alt katmanında gösterir canım, sorun yok...

O değil de, evrende determinizm hakimdir. Elektromanyetik dalgaların boşlukta yayılımı bir gerçekse, insan bilinci er geç bu gerçeğe ulaşacaktı. Bell, başkası... Biri çıkar, bulur, yapar. Herhangi bir nedenle. Telefonu da yapacaktır, daha neleri de... Biz daha henüz maddenin üzerindeki boyayı çizip altına baktık. Ünlü fizikçi Feynman'ın dediği gibi "altta daha çok yer var!" Kuantum fizik, içinde bilmediğimiz büyük gizler barındırıyor ve bilinç bunlara mutlaka ulaşacaktır. Bu evrende durdurulamayacak bir güç varsa "bilinç"tir. Evrenin en yetkin fakat en gizil gücüdür...

Kütleçekimi, evrenin en zayıf kuvvetidir. Nükleer kuvvetlerin yanında sözü bile zor edilir. Başak süperkümesi içindeki bir galaksi kümesinin içindeki bir galaksinin bir yıldızının bir gezegeni ile dünyamız arasında kütleçekimsel bir etkiden söz etmek komik olur. Birkaç kilo toryumdaki nükleer güç ise dünyada hayatı sona erdirebilir.

Ama tüm evreni birarada tutan kütleçekimdir. Bilinç de böyledir. Hiç bir şey başaracağa benzemeyen bu aciz varlık, küçük yeryüzünde entropiyi (maddenin düzenli şekilde düzensizliğe gitmesi) tersine çevirmekle uğraşıyor ve bunu pek de başaramıyor gibi görünüyor.

Hiç belli olmaz...

Gönderi tarihi:
yoo... cezasından korkmak suçluların işi,ak pak suçsuz varsa niye korksun ki,niye cehennemi düşünsün ??ha cidden korkanlarsak(ben tam bir korkak oldum çıktım zaten) demek ki yapmışız bi ton yanlış,var gocunacağımız noktalar..Sizlerin inananlardan çok daha fazla bir şekilde cehenneme takmış olmanız,kafalardaki hele hele dalga vari cızbız olayını kabullenemeyişin kökeni,kuralların işinize gelmeyişi değil mi zaten?

Sayın fft, siz kime ne yanlış yaptınız ki bu kadar korkar oldunuz? Yaptığınız yanlışlar başkalarının hayatını etkilemişse özür dilersiniz ve aynı hataları ne bu kişilere, ne de başka kişilere karşı tekrarlamazsınız olur biter. Şayet yaptığınız hatalar kendi hayatınızı etkilemişse, gene bir dur dersiniz.

Fakat siz kendi hayatınızın sorumluluğunu kendiniz üstleneceğinize birilerine veya bir şeylere kul köle olma yolunu tercih etmişsiniz. Bizler ise ne cızbız olayını kabullenmeyişimizden, ne de kuralların işimize gelmeyişinden değil, mantık ve bilimle açıklanamayacak, sadece beyinlerde yaratılan doğa ötesi varlıklara kul köle olma durumunun kabul edilebilir bir yanı olmayışındandır.

Gönderi tarihi:
cehenneme takmış olmanız,....

Taksaydım, şimdi hala inananlardan olurdum.

Bir de "ya varsa" derler ya, bunun sebebi de cehennemin hatırlatılması içindir zaten.

Gönderi tarihi:
Yurtdışında çalıştığım için, ailemle çoğunlukla telefonla görüşebiliyorum.

Her telefon görüşmesi sonunda, dindar bir insan olan annem "Allah bu telefonu icat edeni cennetinin baş köşesine oturtsun" diyor.

Bir keresinde, "Anne bu telefonu icat eden, müslüman değilmiş, gavurmuş, namaz niyaz nedir bilmezmiş, o nedenle cennete gidemeyecekmiş" diye takıldım.

Annem bana: "Telefonu icat etmiş ya. Dünyanın öbür ucundan senle konuşmamızı sağlamış ya. Bundan iyi müslümanlık olur mu?"

Annemden aldığım cevap, aslında insanlığa hizmetin, en güzel erdem olduğunu anlatabilecek nitelikteydi. O cevap aynı zamanda, onun anladığı müslümanlık ile, İslam'ın müslümanlığı arasındaki farkı da gösterecek nitelikteydi. Annemin anladığı müslümanlık "insanlık" idi, namazın ve ibadetin kişisel/bencil beklentilerinin ötesine geçebilmeyi başarmış bir davranışın, insanlığa hizmetin, önemli olduğunu vurgulayan bir cevaptı.

Saygılar.

Cok fevkalede bir ornek!

Gönderi tarihi:
Allah'a, Muhammed'e iman et cennetlik ol!

Bazıları bir de şöyle düşünebilseler...

Ne demişler:

Ancak, İslam dinine inananlar cenneti bu dünyada yaşamaktansa, cenneti ölümden sonraki hayata bırakıyorlar. Nasıl mı? Bu dünyaya kul olmak, bağımlılık ve kölelik duygusunu (kader) benimsemiş olarak, elleri ayakları zincirlenmiş bir şekilde, başlarına ne gelirse bunun sorumluluğunu kendileri üstleneceklerine, bu sorumlu olma işini ilahi güçlere atarak yaşamlarını sürdürüyorlar.

siz inanmayın o zaman.ALLAH ın sizin inancınıza,iman etmenize ihtiyacı yok ki!

Ne demişler:

dinimiz başka birşey söylemiyorki.cümlenizin sadece (varsa) kelimesine karşıyım.dinimizde dayatma diye birşey söz konusu değildir.

peygamberimize gelen ilk vahiy oku! ALLAH ın adıyla oku! dur.dinimiz ilmi ve bilimi daima teşvik eder.peygamberimiz,bana bir harf öğretenin kölesi olurum demiştir.

Yaradan isteseydi,herkesi müslüman yaratırdı.bizlere doğru yolu göstermiş.isteyen onun yolundan gider,isteyen başka yollardan.Bütün yollar o na çıkar.zorla kimse kimseyi bir yerlerden bir yerlere götüremez.inanacaksın da diyemez.

yazmak istemiyorum aslında ama yazmadan da duramıyorum.söyleyeceklerim bunlardır.....

Gönderi tarihi:
Ne demişler:

dinimiz başka birşey söylemiyorki.

Hmm--- Hangi Din bu? Duymadim bu dini daha evvel. Kitabi varmi bu dinin? Yok galiba, cunku "başka birşey söylemiyorki"

dinimiz ilmi ve bilimi daima teşvik eder.peygamberimiz,bana bir harf öğretenin kölesi olurum demiştir.

Siz kendi yazilarinizi okurmusunuz? "başka birşey söylemiyorki" dediniz ve bunlari soyluyorsunuz simdi. Peygamberiniz size bir harf ogretenin kulu olursa, niye Sudan ulkesinde gecen hafta bayani hapise attilar? Bu bayan ogretmenin ogrettigi bir harf bile yokmuydu?

Bana gelince, Islam dininin basardigi seylerden birisi, insanlarin "mantik muhakemesini" tamamiyle silmis gozukuyor.

Gönderi tarihi:
Hmm--- Hangi Din bu? Duymadim bu dini daha evvel. Kitabi varmi bu dinin? Yok galiba, cunku "başka birşey söylemiyorki"

Siz kendi yazilarinizi okurmusunuz? "başka birşey söylemiyorki" dediniz ve bunlari soyluyorsunuz simdi. Peygamberiniz size bir harf ogretenin kulu olursa, niye Sudan ulkesinde gecen hafta bayani hapise attilar? Bu bayan ogretmenin ogrettigi bir harf bile yokmuydu?

Bana gelince, Islam dininin basardigi seylerden birisi, insanlarin "mantik muhakemesini" tamamiyle silmis gozukuyor.

siz beni anlamamışsınız,anlayamazsınız da.biz yobazların sözcüsü değiliz ki.dinimizi herkesin doğru yorumladığınıda söylemedim ben.sudan da olan yanlış bir olayı bütün müslümanlara maledemezsiniz.

Gönderi tarihi:
siz beni anlamamışsınız,anlayamazsınız da.biz yobazların sözcüsü değiliz ki.dinimizi herkesin doğru yorumladığınıda söylemedim ben.sudan da olan yanlış bir olayı bütün müslümanlara maledemezsiniz.

Bu cesit Islami savunmalara, Sayin Hoppa benden cok daha iyi cevap verir.

Birileri çıkar misyonerlik yapıyorlar diye hıristiyanları kıtır ktır doğrar,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri çıkar kiliseyi sinegogu havaya uçurur,ama efendim onların yaptığı islam mal edilemez ki

Birileri belinde bomta intihar saldırısı düzenler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri çıkar islamı eleştirdiği için turan dursu giibi nicelerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Irakta müslümanlar birbirlerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri zengin çocuklarını kendi safına çekerek kendi çapında bir mafya ve sex tarikatı kurar,ama efendim onun yaptığı islama mal edlimez ki

Fatime şahin gibi nice kandırılmış genç kızlar dini bütün şeyhlerin yatağında yakalanır,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki

Biri çıkar öz kızıyla evlenir ve bunu allahın vahyi ile yaptığını söyler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemz ki

Yaw allah aşkına yaptıkları islama mal edilebilecek bu müslümanlar nerde yaşıyor söyleyinde bilelim yahu? Tüm dünya yanlış anlıyorda burdaki bir kaç kişimi islamı doğru anlıyor?

Bu forumda islamı cici göstermeye çabalayan bir kaç kişiye derimki.,

Kusura bakmayın ama sizin söyledikdleriniz islama mal edilemez

Nedense, bu Sayin Hoppanin cevabi Islami savunanlari susturuyor!

Gönderi tarihi:
Birileri çıkar misyonerlik yapıyorlar diye hıristiyanları kıtır ktır doğrar,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri çıkar kiliseyi sinegogu havaya uçurur,ama efendim onların yaptığı islam mal edilemez ki

Birileri belinde bomta intihar saldırısı düzenler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri çıkar islamı eleştirdiği için turan dursu giibi nicelerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Irakta müslümanlar birbirlerini katleder,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki.

Birileri zengin çocuklarını kendi safına çekerek kendi çapında bir mafya ve sex tarikatı kurar,ama efendim onun yaptığı islama mal edlimez ki

Fatime şahin gibi nice kandırılmış genç kızlar dini bütün şeyhlerin yatağında yakalanır,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemez ki

Biri çıkar öz kızıyla evlenir ve bunu allahın vahyi ile yaptığını söyler,ama efendim onların yaptığı islama mal edilemz ki

Yaw allah aşkına yaptıkları islama mal edilebilecek bu müslümanlar nerde yaşıyor söyleyinde bilelim yahu? Tüm dünya yanlış anlıyorda burdaki bir kaç kişimi islamı doğru anlıyor?

Bu forumda islamı cici göstermeye çabalayan bir kaç kişiye derimki.,

Kusura bakmayın ama sizin söyledikdleriniz islama mal edilemez

çok tebrikler sayın hoppa :)

cvylarınız bizi susturmaya yetmiş gibi görünüyor:)

süheylanın da dediği gibi:)

siz bunları söylüyorsunuz da

allaha inanmayanlar neler yapmıyorlar?

abdnin yaptığına ne diyorsunuz?

doğru ya onlar müslüman olmayınca

birşey denmez

haktır

değil mi?

sizin cephe aldığınız tek din islam

neden mi?

çünkü

sadece

o gerçekleri söylüyor..

çünkü sadece ona kafa tutulamıyor..

çünkü sadece o allaha götürüyor..

saygılar

Gönderi tarihi:
çok tebrikler sayın hoppa :)

cvylarınız bizi susturmaya yetmiş gibi görünüyor:)

süheylanın da dediği gibi:)

siz bunları söylüyorsunuz da

allaha inanmayanlar neler yapmıyorlar?

abdnin yaptığına ne diyorsunuz?

doğru ya onlar müslüman olmayınca

birşey denmez

haktır

değil mi?

sizin cephe aldığınız tek din islam

neden mi?

çünkü

sadece

o gerçekleri söylüyor..

çünkü sadece ona kafa tutulamıyor..

çünkü sadece o allaha götürüyor..

saygılar

Allah'a 'hadi biz geldik Allah'ım diye' toplu halde gidilmez sayın prenses, ancak ortaçağın karanlıklarına toplu halde gidilir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.