Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Abhazya Devlet Başkanı Sayın Sergey Bagapş’ın milyonlarca Kafkas kökenli insanın yaşadığı Türkiye’deki hemşehrileriyle kucaklaşma amacı taşıyan 17-24 Ekim tarihlerindeki gezisi maalesef Türk Dışişleri’nin girişimleriyle engellenmiştir. Abhazya’yı yüzüstü bırakma konusunda tarih bir kez daha tekerrür etmiştir. 1992’de bağımsızlığının hemen ardından ilk yurtdışı gezisini Türkiye’ye yapan Abhazya’nın ilk Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba’yı kabul etmeyen dönemin Türk hükümetinin tarihi hatası bugünkü hükümet tarafından telafi edebilirdi. Ancak bir kez daha bu şans yitirilmiştir.

Daha gezi planlanırken Türk Dışişleri, Bagapş’la görüşmeyi reddetmiştir. Bu kabul edilebilir bir tutum değilken, daha sonra sadece diaspora ile kucaklaşma amacına endekslenmiş gezinin tamamen iptal ettirilmesi de bu ülkenin kaderini kader bilmiş bizler için daha da rencide edici olmuştur.

Türk Dışişleri Kafkasya kökenli kendi vatandaşlarını hiçe saymakla kalmamış Abhaz-Gürcü sorununda söz söyleme şansını yitirmiştir. Bu tutum Türkiye’nin tamamen Tiflis yanlısı bir politika izlediği ve tarafsızlığını yitirdiği kanaatini güçlendirmiştir. Beri tarafta Ankara, 1992-1993 savaşında saldırıya uğrayan ve mağdur olan taraf olmasına karşın yıllarca ambargo altında tutulan Abhazya’yı bir kez daha yalnızlığa itmiştir.

Sonuç itibariyle Bagapş, Türkiye’ye çatışma ya da kriz ortamı oluşturmak için bir gezi planlamış değildir. Yapmak istediği tek şey ambargolar nedeniyle zaten anavatanına gidip-gelemeyen insanları yaşadıkları coğrafyada görmek, kucaklaşmak, dertlerini anlatmak ve iletişim kurmaktır. Bu bile çok görülmüştür. Ortaya çıkan sonuç, Türkiye’yi küresel aktör haline getirme iddiasındaki bir yönetim açısından bir ayıp olarak kayıtlara geçecektir.

Son derece barışçıl bir lidere ‘Türkiye’ye gelme’ denilmesini kabul edemiyor, barış adına protesto ediyoruz.

Saygılarımızla,

İsmail Tunçbilek

Kafkas Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Nerede Suudi Krala gösterilen hürmet ve sevgi. Nerede milyonlarca vatandaşımızın geldiği toprakların liderine gösterilen akıl ve vicdan almaz muamale.

Ayıp gerçekten ayıp.

Gönderi tarihi:

Ben Talabani'nin ayaklarinin altina kirmizi hali serildiginida hatirliyorum,Iraka Cumhurbaskani olduktan sonra.eski terörist kirmizi halilik oldu.Ayip bir degilki.

saygilarla

Gönderi tarihi:

suudi arabistan ile ilişkilerimiz buz gibiydi.yıllardır sıcak ilişkiler kurulamamıştı.bir güvensizlik vardı.şimdilerde bu hükümetin büyük uğraşılarıyla baya mesafeler katedilmiş durumda.halen istenilen seviyede değil.

abhazya konusu olsun diğer türki cumhuriyetler olsun ilişkiler malesef gerektiği gibi değil.en azından türk halkının beklediği gibi değil.ama ne yaparsınız ki devletler arası ilişkiler tamamen karşılıklı menfaatlere dayalı olduğundan,öyle olmak veya öyle görünmek mecburiyetinde olunabiliyor.türkiye yi yöneten yönetmeyen herkes aslında bunun farkında,ülke nin yüksek menfaatleri böyle icabediyor..aslında içimiz yanıyor......

Gönderi tarihi:
suudi arabistan ile ilişkilerimiz buz gibiydi.yıllardır sıcak ilişkiler kurulamamıştı.bir güvensizlik vardı.şimdilerde bu hükümetin büyük uğraşılarıyla baya mesafeler katedilmiş durumda.halen istenilen seviyede değil.

abhazya konusu olsun diğer türki cumhuriyetler olsun ilişkiler malesef gerektiği gibi değil.en azından türk halkının beklediği gibi değil.ama ne yaparsınız ki devletler arası ilişkiler tamamen karşılıklı menfaatlere dayalı olduğundan,öyle olmak veya öyle görünmek mecburiyetinde olunabiliyor.türkiye yi yöneten yönetmeyen herkes aslında bunun farkında,ülke nin yüksek menfaatleri böyle icabediyor..aslında içimiz yanıyor......

hangi sicak iliski Suudi Kral a sorun sicak iliskiyi zannediyorum o daha iyi aciklar? karalla sicak iliski! ne alacagiz karsiliginda bahsismi...

karsilikli menfaat hangi menfaat ne aliyoruz ne veriyoruz artik devlet iliskilerini asmisiz isin civigini cikarmis bir devlet görünümündeyiz,,

aslinda icimiz yaniyormus ne yanmasi yanmayacak onurlu durus acin olacak medine dilencileri gibi ortalarda gezinmiyeceksin..

ama nerde ? durus acimizi zamanla yitirdigimiz gibi görüntümüzde bu hükümetle tamamen bitmistir! bu sayede dünyada sarkozy larin sesi dahada yükselecektir...

daha düne kadar dünyada bize umut baglayan devletleri ilk önce din devleti görünümünü yansitarak tokat attik bugünlerdede Abd nin sag kolu olarak atiyoruz... varmi bunun daha iki ikisi?

:shuriken:

Gönderi tarihi:

Hangi ayip halen anlamis degilim Abhazya diye bir devlet varmi ismini dahi duymuslugum yok sirf kafkas kokenli diye bukadar abartmaya gerek yok... ulkemiz neredeyse bir ic savas cikacak siz halen yok kafkaslar turkiyeye gelmiyor yok biz kafkasli turk vatandaslarina kucak acmiyoruz zaten ne geliyorsa bizim bu iyi niyetimizden geliyor azerbeycanla ermenistan savasti faturasi bize cikti, kazakistandi sanirim iscilerimizi tekme tokat dovduler komalik ettiler yine kimse birsey demedi.. bosna sirp hirvat savasti simdi onlar iyi arada yine olan bize oldu biz halen kalkmis turk kokenkli vatandaslarimiz diyip reklamlarini yapiyoruz onlar bizim yerimizde olsalar sahip cikmazlar ki oylede oluyor kusura bakmayin sadece bizi bir basamak olarak kullaniyorlar ama sizler halen bunun farkinda degilsiniz... kalkmisiz birde ayiptan soz ediyoruz onlarin yaptiklari ayip degilmi disisleri bence yerinde karar vermis ellerine saglik

saygilar

Gönderi tarihi:

Abhazya, Şu anda 15 milyon Türk vatandaşının anavatanıdır.

Özerk bir devlettir.

Onlar bizim yerimizde olsalar sahip çıkarmı hakkında bilgi sahibi değilsen sorarsın öğrenirsin.

Ruslar sarıkamışa doğru yürürken onbinlerce çeçen ver çerkes milis, Enver paşa'ya kafkas tümenini toplarması için gereken 5 aylık süreyi vermek için sarıkamışa ilerleyen Rus ordusuna saldırılar yapmış, pusular kurmuş onbinlercesi şehit olmuştur. Osmanlı Rus savaşlarında Osmanlı'nın yanında savaşmışlardır.

Kurtuluş savaşında silah, para yardımlarını hiç kesmemiştir kafkasyalılar. Sen farkında değilsin.

Atatürk Nerimanov'dan Yunanlılara karşı orduyu donatım için borç istediğinde "Paşam ne borcu, kardeş kardeşine borç verirmi, elinden tutar ancak" demiştir.

Dışişlerinin bu tavrına bak ve Kuzey Kıbrıs'ı bir gözden geçir. Gürcistan'ın bile resmi olarak Abhazya Özerk Cumhuriyeti'nin lideri olarak tanıdığı kişinin ülkeye girişini engellemenin bulursal bir mantığını bizede söyle.

Sergey Bagapş Türkiye'de abhazların düzenlediği bir şenliğe katılmak için gelecekti. Bu tavra bulduğun mantık son derece anlamsız.

Çerkesler hep osmanlı'nın ve Türkiye'nin dostu olmuşlardır. her savaşta desteklemişlerdir. Liderlerini ülkeye dahi sokmamanın isabetli bir karar olduğunu düşünüyorsan. Vefanın hiçbir zaman tek taraflı olmayacağını bilmelisin.

Gönderi tarihi:
hangi sicak iliski Suudi Kral a sorun sicak iliskiyi zannediyorum o daha iyi aciklar? karalla sicak iliski! ne alacagiz karsiliginda bahsismi...

karsilikli menfaat hangi menfaat ne aliyoruz ne veriyoruz artik devlet iliskilerini asmisiz isin civigini cikarmis bir devlet görünümündeyiz,,

aslinda icimiz yaniyormus ne yanmasi yanmayacak onurlu durus acin olacak medine dilencileri gibi ortalarda gezinmiyeceksin..

ama nerde ? durus acimizi zamanla yitirdigimiz gibi görüntümüzde bu hükümetle tamamen bitmistir! bu sayede dünyada sarkozy larin sesi dahada yükselecektir...

daha düne kadar dünyada bize umut baglayan devletleri ilk önce din devleti görünümünü yansitarak tokat attik bugünlerdede Abd nin sag kolu olarak atiyoruz... varmi bunun daha iki ikisi?

:shuriken:

beğenirsiniz veya beğenmezsiniz.türkiyenin dış politikası bu.herşey birbirine zincirin halkaları gibi bağlı.kolay kolay değiştirilemez.değiştirebilmeniz için ekonomik feragat gerektirir.ekonominiz güçlü değilse böyle olmak zorundasınız.

ekonominizin güçlü olması içinde insanların artık sağ sol,dinci,laik ayırımını bırakıp,tüketim değil üretim toplumu olmasına bağlı.

şu forumda tartışma konularına bakıyorumda kıs kıs gülüyorum.kimse birbirinimn fikirlerine saygılı değil.yüzde doksandokuzu müslüman bir ülkede,sayıları belkide beşyüzbini bile bulmayan ateist düşüncede olan insanlar,bu sitede bir kaç kişi,inançlı insanlarla dalga geçmek istercesine saldırmakta.akıllarınca birşey yapıyorum zannediyorlar.kendi kendilerini aldattıklarının farkında bile değiller.komik duruma düşüyorlar.bizim herkese saygımız var.inananlara da inanmayanlara da.dış politikanın gücü buradan başlar.biz ne zaman kendi aramızdaki bu sunni ayırımcılığı,bölünmüşlükleri,ortadan kaldırırsak.bilgisayar başlarında,kahve köşelerinde ahkam kesmeyi bırakıp,işimize gücümüze bakarsak,o zaman dış politikamızda daha onurlu hale gelir.şunu söylemek istiyorum.çalışmak!çalışmak!çalışmak!.işbeğenmemezlik bizde,tembellik bizde,merdivenleri birer birer değil,atlayarak en üste çıkmak bizde,üstten çabucak düşmek te bizde.kanunlardaki yetersizlik nedeniyle vergi kaçırmak bizde.kolaycılık,kopyacılık,torpilcilik,yağcılık,birbirinin hakkına tecavüz bizde.

ATATÜRK öğle sağlam temeller üzerine oturtmuşki türkiye cumhuriyetini,biz yıllardır yıkmak için var gücümüzle uğraşmış yıkamamışız.böyle olunca devlet ne yapsın.hangi birimizle uğraşsın.biz üretemedikten sonra devlet ne yapsın.neyi ihraç etsin.ihracat düşüyormuş,suç bizim,ithalat yükseliyormuş,suç yine bizim.dünya bankası na borçlanıyormuş,suç yine bizim.biz kendi kendimizi sorgulamadıktan sonra devleti suçlamak en kolayı.

türk dış politikasını beğenen ben bir tek kişinin bile olmadığını sanıyorum.devletin gücü,halkının birlik ve beraberliğinden,üretkenliğinden gelir.

amerikanın sağ kolu olmaktan bahsediyorsun.keşke olabilsek,o zaman belkide bu kadar zarar görmezdik.onu bile olamamışık sayın efendi türkler.bizim en güzel yapabildiğimiz şey tartışma.tartışma güzelde kimse birbirinin fikrini birbirine empoze edemiyor ki.faydası yok yani.en iyisi biz bir olalım,beraber olalım,kişilerin hak ve özgürlüklerine karışmayalım.bırakalım herkes dilediği gibi inançlarını da inançsızlığını da yaşasın.herkes kendinden sorumlu.sonuçta herkes yaptıklarını götürecek.

sayın efendi türkler bu sözlerim küçük bir bölümü dışında size değil.yanlış algılama lütfen.ben genel olarak söylemeye çalıştım.işin özü herkes başkalarına değil kendine dürüst olsun.........

saygılar...

Gönderi tarihi:

Amerikanin sag koluda degiliz, hic olmadik,olamayiz cünkü Amerika hala Lozan'i tanimiyor.Ben bir yazimda Amerikanin bizi kullandigini,Tayyib Erdogan'da Amerikayi kullandigini saniyor diye yazmistim.Evet aynen böyle.Halkimizin 50 yildir yasadiklarimizda muhakkakki rolü var,cünkü halkimiz hicbirseyle ilgilenmiyor.Halkimiz gercegi yalandan ayiracak kimin dogru kimin yanlis oldugunu anlayacak bilincten yoksun olmasini onun kendi kabahati olarak göremeyiz,halkimiza gereken egitim verilmemistir.Ne varki bu egitimi almamis olan halkimiz kendi kendini yetistirmeyide denememistir.Secimden secime sandik basina gittiginde kimin ne icin iktidar olma savasi verdigini düsünmeden,kimi daha delikanli,daha dogru dürüst konusan olarak biliyorsa,kim dini kullaniyorsa,kim daha inandirici yalanlar söylüyorsa oyunu ona vererek yurrtas olma görevini yerine getirdigini saniyor.Tabiiki herseyi devletten beklememeliyiz,bizimde yurttas olarak görevlerimiz vardir.Ama devletin görevi insanlara egitim vermek,onlarin ekonomik standartlarini yükseltecek ekonomik yatirimlari yapmak,is sahalari acmak,ülkenin herbir kösesindeki insanlarin refah ve huzurunu saglamak devletin görevidir.

Milletin alin teri vergileri ile kurulmus olan kurumlari yabancilara satmak ve devletin sirtindan kamburu kaldiriyoruz demek inandirici degildir.Bakin Türk Telekom haftalardir grevde.Hangi haber bülteninde bu grevden bahsetmektedirler.Hicbirinde.cünkü AKP nin reklamini yapmaktan Türk TELEKOM grevine sira gelmiyor.Cünkü Türk TELEKOMUN sadece adi Türk'tür.

Türkiyede bir kredi karti furyasi almis basini gitmektedir.Insanlar yoksulluktan ne yapacaklarini sasirmis halde ellerine neredeyse zorla verilen kredi kartlariyla kendilerini su üzerinde tutmaya calisirken ilerisini düsünemiyor,bu belki insanlarin kabahati olarak görülebilsede devletin bu kredi karti üzerinden halkin soyulmasinin önüne gecmesi gerekir.

Halki suclamasi kolay birsey,ama halkin ne yapmasi gerektigide anlatilmis olsaydi onuda düsünürdük.Devlet ciftciye köylüye yani ekmegini topraktan cikaranlara yardimci olmak zorundadir,ama bizim devletimiz,AB ne girecegiz yalanlari ile hem üretimi kisitlamis hem ürettigimiz ürünü istedigmiz ülkeye satabilmemizde AB nin iznine baglanmistir.Üretimin kisitlanmasinin sucunu köylüye yükleyemeyiz.Ayni sekilde ülkedeki issizligin sucuda hakin degildir.Ne yani bogaz tokluguna insanlar sigortasiz islerdemi calismalidir,eger is var calismiyordan maksadiniz bu ise,bu cözüm degildir.Hala Türkiyede sogortasiz isci calistirmanin önüne gecilememisse devletin nasil calistigini anlamak icin bilirkisiye gerek yoktur.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.