Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 17 yıl Atta zamanı,ne zamandır..? azrail gelince (atta'ya götürür bizi)
Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 17 yıl şimdi ben bu soruya bi ton cevap verebilirim Atta kimdir? Atta, Anadolu'nun ana tanrıçası Kybele'nin aşık olduğu genç ve güzel delikanlının ismi Atta'dır (Attis, Attys) aynı zamanda kendisi Yunanlılar'uın Adonis'ine denktir... Yani atta zamanı bu zamanlar olabilir... Bu olayların geçtiği zamanlar yani BU arada ilgisi oldugunda degil sadece bilgi olsun diye syluyorum; Atta kelimesi; Elfçe: iki Hititçe: Baba (bak bak, Hititçe baba demekse, atta zamanı Hititlerin zamanı da olabilir) Hintililerin de esmer ununun adıymış bi de mesela "ikinci rek'atta" derken atta zamanının namazla ilgili bir zaman olduguna da karar verebiliriz mantık istersen; atta zamanı, çocukluk zamanıdır... Çünkü attaya ancak ve ancak çocukken gidebiliriz ha tabii bir de insanlar yaşlanınca cocuklaşırlar, yaşlanınca da atta belki öteki dünya olabilir ölme zamanı yanii Ayrıcaaaa gece gece ne atta zamanı yaaaa şimdi eeeee ee pişi pişi zamanı hadi yat bakimmmm aaaaaaaa.. böcüler gelirse sonra seni ham yaarlarrrr
Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 17 yıl şimdi ben bu soruya bi ton cevap verebilirim Atta kimdir? Atta, Anadolu'nun ana tanrıçası Kybele'nin aşık olduğu genç ve güzel delikanlının ismi Atta'dır (Attis, Attys) aynı zamanda kendisi Yunanlılar'uın Adonis'ine denktir... Yani atta zamanı bu zamanlar olabilir... Bu olayların geçtiği zamanlar yani BU arada ilgisi oldugunda degil sadece bilgi olsun diye syluyorum; Atta kelimesi; Elfçe: iki Hititçe: Baba (bak bak, Hititçe baba demekse, atta zamanı Hititlerin zamanı da olabilir) Hintililerin de esmer ununun adıymış bi de mesela "ikinci rek'atta" derken atta zamanının namazla ilgili bir zaman olduguna da karar verebiliri mantık istersen; atta zamanı, çocukluk zamanıdır... Çünkü attaya ancak ve ancak çocukken gidebiliriz ha tabii bir de insanlar yaşlanınca cocuklaşırlar, yaşlanınca da atta belki öteki dünya olabilir ölme zamanı yanii Ayrıcaaaa gece gece ne atta zamanı yaaaa şimdi eeeee ee pişi pişi zamanı hadi yat bakimmmm aaaaaaaa.. böcüler gelirse sonra seni ham yaarlarrrr Hayrola,pek araştıramamışız anlaşılan.. Bilgiler içişn teşekkürler ama doğru cevap gelmemiş.. Ha gayret,bu da kurtulmaz senden.. Ha bu arada sorunun cevabı öyle bir ton falan değil..Hatta 1 gram bile değil..
Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 17 yıl şimdi ben bu soruya bi ton cevap verebilirim Atta kimdir? Atta, Anadolu'nun ana tanrıçası Kybele'nin aşık olduğu genç ve güzel delikanlının ismi Atta'dır (Attis, Attys) aynı zamanda kendisi Yunanlılar'uın Adonis'ine denktir... Yani atta zamanı bu zamanlar olabilir... Bu olayların geçtiği zamanlar yani BU arada ilgisi oldugunda degil sadece bilgi olsun diye syluyorum; Atta kelimesi; Elfçe: iki Hititçe: Baba (bak bak, Hititçe baba demekse, atta zamanı Hititlerin zamanı da olabilir) Hintililerin de esmer ununun adıymış bi de mesela "ikinci rek'atta" derken atta zamanının namazla ilgili bir zaman olduguna da karar verebiliriz mantık istersen; atta zamanı, çocukluk zamanıdır... Çünkü attaya ancak ve ancak çocukken gidebiliriz ha tabii bir de insanlar yaşlanınca cocuklaşırlar, yaşlanınca da atta belki öteki dünya olabilir ölme zamanı yanii Ayrıcaaaa gece gece ne atta zamanı yaaaa şimdi eeeee ee pişi pişi zamanı hadi yat bakimmmm aaaaaaaa.. böcüler gelirse sonra seni ham yaarlarrrr ne çok şey biliyon sen......... bunu görünce atdüüüüüüüüüüü.....!!!! demek geldi içimden
Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 17 yıl ne çok şey biliyon sen......... bunu görünce atdüüüüüüüüüüü.....!!!! demek geldi içimden benimde anaaaa diyesim geldi vallahi pes doğrusu beni tatmin etti ama taurus yine yapmış yapacağını cık demiş baksana arkadaşım daha ne yapsın kızcaaz bu kadar araştırma bilgisi veriyor sen(cık) diyorsun daha ne olsun yaniiii
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl Atta zamanı,ne zamandır..? eskiden süvariler zamanlarını at üstünde ve mola zamanı yerde geçirirlermiş.aralarında konuşurken -senin atta zamanın ne kadar diye sorarlarmış yani süvarilik tecrübesi at üstünde geçirdiği zamanla ölçülürmüş hatta birbirlerine ''senin askerliğin kadar benim atta zamanım var çömez!''diye takılırlarmış bu söze atta pek aldırış etmezmiş çünkü süvarinin attığını bilirmiş.kısaca bir süvari argosudur. (ya! bodrumlu kimse inanmadı ama sen atta inanan inanır inanmayan kadir ) sadece gloriamı bilecek bak bende neler biliyorum
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl HAyret ve dehşetle izliyorum arkadaşlar..Mükemmelsiniz ya.. Eşelemedik yer bırakmamışsınız diycem ama hala gereken yer eşelenmemiş.. Yanlış cevap Bodrumlu'cum.. (Yapacağımı yaptım mı gene ne.. )
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl HAyret ve dehşetle izliyorum arkadaşlar..Mükemmelsiniz ya.. Eşelemedik yer bırakmamışsınız diycem ama hala gereken yer eşelenmemiş.. Yanlış cevap Bodrumlu'cum.. (Yapacağımı yaptım mı gene ne.. ) sende öyle bir soruyonki işin içinden çıkamayınca su koyveriyom konu ister istemez sulanıyo kusura galma
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl Taurus soruyu sorarken kendince 8,9 cevap belirliyor bodrumlucum. Burda da aynısı oluyor bence saymadım ama büyük ihtimalle cevapların 7 tanesini ben vermişim, 1 ini de sen vermişsin, hala bilemediğimiz bir tane daha var onu bekliyo şimdi taurus bizden bence boyle
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl Tuu..Reziiiiilll..İftiraaaaa.. Sadece bir atta zamanı var..Cevap gelince anlarsın..Ki bi dolu da kopya verdim
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl Taurus soruyu sorarken kendince 8,9 cevap belirliyor bodrumlucum. Burda da aynısı oluyor bence saymadım ama büyük ihtimalle cevapların 7 tanesini ben vermişim, 1 ini de sen vermişsin, hala bilemediğimiz bir tane daha var onu bekliyo şimdi taurus bizden bence boyle yapmaz öyle şey canım bu aralar kafası karışık biraz galiba
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl Taurus soruyu sorarken kendince 8,9 cevap belirliyor bodrumlucum. Burda da aynısı oluyor bence saymadım ama büyük ihtimalle cevapların 7 tanesini ben vermişim, 1 ini de sen vermişsin, hala bilemediğimiz bir tane daha var onu bekliyo şimdi taurus bizden bence boyle Hatta.....!!! 17-18 tane bile olabilir gloria ben ümidi kestim
Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 17 yıl Ay fesatlar ay.. Adetimi bozduracaksınız bana.. Alın cevabı: Atta'lar yaprak kesen karıncaların diğer adıdır.Başlarının üstünde,kestikleri yaprakları yuvalarına taşır,çiğneyip çıkardıkları yapraklar üstünde yetişen mantarlarla beslenirler..Termitlerle beraber çiftçi karınca sınıfına girerler.. Zamanına gelince;E artık sizin de bildiğiniz gibi ilkbahar ve yazın görürsünüz karıncaları..
Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 17 yıl Ay fesatlar ay.. Adetimi bozduracaksınız bana.. hemende söylemiş cevabı.. fırsat vermiyorsunki biraz sulandıralım..
Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 17 yıl Taurus soruyu sorarken kendince 8,9 cevap belirliyor bodrumlucum. Burda da aynısı oluyor bence saymadım ama büyük ihtimalle cevapların 7 tanesini ben vermişim, 1 ini de sen vermişsin, hala bilemediğimiz bir tane daha var onu bekliyo şimdi taurus bizden bence boyle gloria sen var ya seeeen! leylama bunların gazına gelme dersin sonra taurus'u gaza getirirsin vay vay vaaaay sen neymişsin be abi bundan sonra senin adın GAZCI Taurusunda e mecburen GAZLI
Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 17 yıl eskiden süvariler zamanlarını at üstünde ve mola zamanı yerde geçirirlermiş.aralarında konuşurken -senin atta zamanın ne kadar diye sorarlarmış yani süvarilik tecrübesi at üstünde geçirdiği zamanla ölçülürmüş hatta birbirlerine ''senin askerliğin kadar benim atta zamanım var çömez!''diye takılırlarmış bu söze atta pek aldırış etmezmiş çünkü süvarinin attığını bilirmiş.kısaca bir süvari argosudur. (ya! bodrumlu kimse inanmadı ama sen atta inanan inanır inanmayan kadir ) sadece gloriamı bilecek bak bende neler biliyorum Koptum bu cevaba Gloria Bodrumlu'ya katılıyorum,diğer sorularda cevap vermediğin zaman bu cevabı verdirme özelliğini niye kullanmadın,kaç gündür meraktan çatladık Ben yaprak kesen karıncaların belgeselini iki defa izledim,ilgiyle üstelik,galiba utanmam gerekiyor
Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2007 17 yıl Koptum bu cevaba Gloria Bodrumlu'ya katılıyorum,diğer sorularda cevap vermediğin zaman bu cevabı verdirme özelliğini niye kullanmadın,kaç gündür meraktan çatladık Ben yaprak kesen karıncaların belgeselini iki defa izledim,ilgiyle üstelik,galiba utanmam gerekiyor bir nebze gülümsetebildiysem ne mutlu allah ağlatmasın
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.