Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 sayın brainslapperönünüze bir tahta parçası koydunuz... tahta parçasına tanrım diyorsunuz ona dua ediyorsunuz...tanrınız bir tahta parçasıdır..sizi duyamaz size cevap veremez...tanrınız kendi üzerine konan sineği bile kovamaz...tahtadan olma putunuz sizin duanızın gerçekleşmesi için de birşey yapabilecek güçte olmadığı için duanıza cevap veremez... sizin olmasını beklediğiniz şeyin olması ya da olmaması için sebepleri yaratan allahtır...tahta putunuz sizi tatmin etmekten öte işe yaramaz..sobaya atarsınız yanar ısıtır sizi en fazla ... Senin ilah duyuyor mu? Senin ilah cevap veriyor mu? Senin ilah sineği kovabiliyor mu? Sizin olmasını beklediğiniz şeyin olması ya da olmaması için sebepleri yaratan Tahta Parçasıdır. Allah adını verdiğiniz görünmez putunuz sizi tatmin etmekten öteye bir işe yaramaz. Sobaya bile atamazsınız. Bir işe yaramaz yani sizin putunuz. Saygılar. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Senin ilah duyuyor mu?Senin ilah cevap veriyor mu? Senin ilah sineği kovabiliyor mu? Sizin olmasını beklediğiniz şeyin olması ya da olmaması için sebepleri yaratan Tahta Parçasıdır. Allah adını verdiğiniz görünmez putunuz sizi tatmin etmekten öteye bir işe yaramaz. Sobaya bile atamazsınız. Bir işe yaramaz yani sizin putunuz. Saygılar. sayın brainslapper senin ilah diye bir şey yok...eğer bir tanrı düşüncesine sahipseniz yaratan rızık veren herşeyi sevk ve idare eden herşeyin ilmine sahip olan herşeye kadir olan o ilah......adın ane derseniz deyin ...ister tahta olarak ister demir olarak kabul edin....ister zeus ister makarna deyin.....aradığınız ve bahsettiğiniz şey allahtır... sapmalar onun birden fazla olduğu..herhangi bir yaratılmış birşeye benzediği vs vs gibi inanışlardır.... belki benim yeterince anlatamadığım olay bu... yansıtma taktiği başarılı ama kavramlar yine örtüşmüyor... tahta sineği kovamaz..ama allah sineği yaratır...hala sizin putunuz diyorsunuz ya...gerçekten inatçısınız...yakınlarınızdakilere sabır dilerim...(kızmazsınız umarım..) Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 sayın brainslappersenin ilah diye bir şey yok...eğer bir tanrı düşüncesine sahipseniz yaratan rızık veren herşeyi sevk ve idare eden herşeyin ilmine sahip olan herşeye kadir olan o ilah......adın ane derseniz deyin ...ister tahta olarak ister demir olarak kabul edin....ister zeus ister makarna deyin.....aradığınız ve bahsettiğiniz şey allahtır... Bu durumda, Muhammed'in elinden "meşruiyetini" alıyorsunuz yani? Allah'a Zeus, Uçan Spagetti Canavarı vs denebiliyorsa, Lat, Uzza, Menat falan da denebilir. İlahlarına Lat, Uzza, menat adı verdikleri için,Muhammed'in o insanlara olmadık hakaretller etmeye hakkı yoktur. sapmalar onun birden fazla olduğu..herhangi bir yaratılmış birşeye benzediği vs vs gibi inanışlardır.... belki benim yeterince anlatamadığım olay bu...... yansıtma taktiği başarılı ama kavramlar yine örtüşmüyor... Tek olduğunu kim söylüyor? Zeus mu, Menat mı, Allah mı? Benim de sana anlatmaya çalıştığım şey, Muhammed'in onca insana müşrik, kafir, beyinsiz, akılsız, maymun, eşek demeye hakkı yoktu. Madem herkes sonuçta aynı ilaha ibadet ediyomuş ya, ne diye adamlarla uğraşmış? Ne diye adamları puta tapıcılıkla suçlamış? tahta sineği kovamaz..ama allah sineği yaratır...hala sizin putunuz diyorsunuz ya...gerçekten inatçısınız...yakınlarınızdakilere sabır dilerim...(kızmazsınız umarım..) İnatla alakası yok. Sadece "Tek doğru din İslam'dır" mantıoğının ne kadar yanlış bir mantık olduğunu anlatmaya, İslam2ın da, her inanaç/ideoloji/düşünce gibi, yanlışlarla, doğrularla, çelişkilerle dolu, sıradan bir kültürel ürün olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Allah sineği değil, tek bir elektronu bile yaratamaz. Zira allah görünmez bir hayaldir. Olmayan şeyler, olan şeyleri yaratamazlar. Menat ne kadar put ise, Allah da o kadar puttur. Saygılar. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Bu durumda, Muhammed'in elinden "meşruiyetini" alıyorsunuz yani?Allah'a Zeus, Uçan Spagetti Canavarı vs denebiliyorsa, Lat, Uzza, Menat falan da denebilir. İlahlarına Lat, Uzza, menat adı verdikleri için,Muhammed'in o insanlara olmadık hakaretller etmeye hakkı yoktur. Tek olduğunu kim söylüyor? Zeus mu, Menat mı, Allah mı? Benim de sana anlatmaya çalıştığım şey, Muhammed'in onca insana müşrik, kafir, beyinsiz, akılsız, maymun, eşek demeye hakkı yoktu. Madem herkes sonuçta aynı ilaha ibadet ediyomuş ya, ne diye adamlarla uğraşmış? Ne diye adamları puta tapıcılıkla suçlamış? İnatla alakası yok. Sadece "Tek doğru din İslam'dır" mantıoğının ne kadar yanlış bir mantık olduğunu anlatmaya, İslam2ın da, her inanaç/ideoloji/düşünce gibi, yanlışlarla, doğrularla, çelişkilerle dolu, sıradan bir kültürel ürün olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Allah sineği değil, tek bir elektronu bile yaratamaz. Zira allah görünmez bir hayaldir. Olmayan şeyler, olan şeyleri yaratamazlar. Menat ne kadar put ise, Allah da o kadar puttur. Saygılar. aslında zeus lat menat makarna meselesinden ziyade....körlerin fili tarif edişleri tarzından kurtulmak meselesi...bereket tanrısı iyilik tanrısı güneş tanrısı vs....hepsi allaha ait olan arayışların neticesi....söylemeye çalıştığım insan etrafında gördüklerini anlamlandırmaya çalışmış..yaratıcı gücü evreni sevk ve idare eden gücü aramış...kuran bu arayışın adresini veriyor..ta hz ademden beridir...hz muhammedle ortaya çıkmış bir iddia değildir tevhid inancı.... tek doğru din islamdır değil..dinleri yarıştırma değil..her ne kadar öyle görünse de...din tektir...o da islamdır hz ademden bu yana...diğer dinler vahiyden sapmalardır.....islamın içinde sapmalar yok mu olamaz mı...elbette olabilir....söyledim diğer iletimde.....yatırları türbeleri bıraksalar putlaştıracak insanlar... hacıbayrama gidince tüylerim diken diken olurdu...şimdi nasıl bilmiyorum... sizi inandığınız ya da inanmadığınız şeylerle yargılayamam....muhakkak arayışların sonucudur söyledikleriniz...ya da yanlış bilgilerin tepkisidir... ben kendi adıma hayatı ve varoluşumu anlamlandırmak için kuranın bana sunduklarından daha anlamlı ve mantıklı yorumlarla karşılaşmadım şimdiye kadar... yerine ne koyacağımı görmeden elimdeki rehberi inkar edecek değilim...pusulasız da yolunu bulanlar olabilir ama ben pusulamı buldum yolumu da pusulamın yardımıyla arıyorum herkes gibi benim de arayışlarım sürecek sonsuz açılımda.... selamlar... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 ..yaratıcı gücü evreni sevk ve idare eden gücü aramış...kuran bu arayışın adresini veriyor..ta hz ademden beridir...hz muhammedle ortaya çıkmış bir iddia değildir tevhid inancı.... tek doğru din islamdır değil..dinleri yarıştırma değil..her ne kadar öyle görünse de...din tektir...o da islamdır hz ademden bu yana...diğer dinler vahiyden sapmalardır..... Kusura bakma sayın 4mevsim, "Hz. Adem'den bu yana tevhid inancı vardır, tek din islamdır vs. vs." Müslüman'ın müslümana propagandası"dır. Kuran'ın verdiği bir adres yok. Sana "Kuran'ın adres verdiği" öğretilmiş, durum bundan ibaret. Her din/ideoloji kendisinin en doğru din/ideoloji olduğunu iddia eder. Bu iddiaları kabul etmek zorunda değiliz. İslam'ın da sıradan bir din oldıuğunu, Kuran'ın, insanın arayışının sponucu ortaya çıkmış bir düşünceler külliyatı olduğunu gördüğün zaman, inan Kuran'da "vardır bir hikmeti" dediğin hiçbirşey kalmayacak. Saygılar. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Kusura bakma sayın 4mevsim, "Hz. Adem'den bu yana tevhid inancı vardır, tek din islamdır vs. vs." Müslüman'ın müslümana propagandası"dır. . Saygılar. sayın brainslapper hz adem hangi dinin mensubuydu ben bilemiyorum....ya da hz ibrahim...siz biliyor musunuz... Bakara Suresi (130) Kendini bilmeyenden başka İbrahim'in dininden kim yüz çevirir? Andolsun, biz İbrahim'i bu dünyada seçkin kıldık. Şüphesiz o ahirette de iyilerdendir. Bakara Suresi (132) İbrahim bunu kendi oğullarına da vasiyet etti, Yakub da öyle: "Oğullarım! Allah sizin için bu dini (İslâm'ı) seçti. Siz de ancak müslümanlar olarak ölün" dedi. Bakara Suresi (133) Yoksa siz Yakub'un, ölüm döşeğinde iken çocuklarına, "Benden sonra kime ibadet edeceksiniz?" dediği, onların da, "Senin ilahına ve ataların İbrahim, İsmail ve İshak'ın ilahı olan tek bir ilâha ibadet edeceğiz; bizler ona boyun eğmiş müslümanlarız." dedikleri zaman orada hazır mı bulunuyordunuz? Bakara Suresi (135) (Yahudiler) "Yahudi olun" ve (Hıristiyanlar da) "Hıristiyan olun ki doğru yolu bulasınız" dediler. De ki: "Hayır, hakka yönelen İbrahim'in dinine uyarız. O, Allah'a ortak koşanlardan değildi." Bakara Suresi (136) Deyin ki: "Biz Allah'a, bize indirilene (Kur'an'a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ ve İsa'ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab'lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz." Al-i İmran Suresi (67) İbrahim ne Yahudi idi ne de Hıristiyan. Fakat o, hanif (Allah'ı bir tanıyan, hakka yönelen) bir müslümandı. Allah'a ortak koşanlardan da değildi. Al-i İmran Suresi (68) Şüphesiz, insanların İbrahim'e en yakın olanı, elbette ona uyanlar, bir de bu peygamber (Muhammed) ve mü'minlerdir. Allah da mü'minlerin dostudur. Al-i İmran Suresi (84) De ki: "Allah'a, bize indirilene (Kur'an'a) İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve Yakuboğullarına indirilene, Mûsâ'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilene inandık. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz. Biz ona teslim olanlarız." Nisa Suresi (125) Kimin dini, iyilik yaparak kendini Allah'a teslim eden ve hakka yönelen İbrahim'in dinine tabi olan kimsenin dininden daha güzeldir? Allah İbrahim'i dost edindi. Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 ....Kuran'ın, insanın arayışının sonucu ortaya çıkmış bir düşünceler külliyatı olduğunu gördüğün zaman, inan Kuran'da "vardır bir hikmeti" dediğin hiçbirşey kalmayacak. Her ayrı milletten 604 sayfa olan kuran-ı kerim'i hem çocuk yaşta hem orta yaşta hem ileri yaşta , herkes Arapça okumasını bilerek doğuyor değil ya hem de kendi dillerinde olmayan bir kitabı baştan sona ezberleyenler çıkmasına karşın hâlâ bunu basite indirgiyorsunuz. Binlerce kişinin 604 sayfayı baştan sona ezberlemesi çok basit bir olay mı... Hem de 1400 yıldır tazeliğini kaybetmeden olması garip değil mi...Kuranın mucizevi kitap olduğuna dair hikmetlerden biri. Alıntı
Φ Mehmet Yılmaz_151956 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2014 Gönderi tarihi: 15 Mayıs , 2014 Forum üyeleri az biraz araştırma yapsanız hepsinin cevaplarını bulacaksınız ama istemiyorsunuz çünkü korkuyorsunuz.Allah beni çarpsın hadi diyerek bir beklenti bir korku içinde kalıyorsunuz amacımız sizleri küçümsemek yada üzmek değil.Kuran’da bütün dualara cevap verileceği belirtiliyor. Halbuki dualarımızın çoğu kabul olmuyor?Forum üyeleri sizler bu konu altında Allah'ın putlara karşı dualarınızı isteklerinizi duyamayacağı cevap veremeyeceği söylemiş sizlerde Kuran'da dualara cevap verileceğini ama bazı duaların kabul olmadığını söylemişsiniz. Şunu belli etmeleyimki Cevap vermek ayrıdır, kabul etmek ayrıdır.Her dua için cevap vermek var; fakat kabul etmek, hem ayn-ı matlubu vermek Cenabı Hakkın hikmetine tâbidir. Meselâ: Hasta bir çocuk çağırır: "Ya Hekim! Bana bak." Hekim: "Lebbeyk" der... "Ne istersin?" cevap verir. Çocuk: "Şu ilâcı ver bana" der. Hekim ise; ya aynen istediğini verir, yahut onun maslahatına binaen ondan daha iyisini verir, yahut hastalığına zarar olduğunu bilir, hiç vermez. İşte Cenab-ı Hak, Hakîm-i Mutlak hazır, nâzır olduğu için, kulun duasına cevap verir. Vahşet ve kimsesizlik dehşetini, huzuruyla ve cevabıyla ünsiyete çevirir. Fakat insanın hevaperestane ve heveskârane tahakkümüyle değil, belki hikmet-i Rabbaniyenin iktizasıyla ya matlubunu veya daha evlâsını verir veya hiç vermez.Kul, günah talep etmedikçe veya sıla-i rahmin kopmasını istemedikçe duası icâbet görmeye (kabul edilmeye) devam eder.Hadisten de anlaşılacağı gibi, insan günah ve haram sayılan şeyleri istemedikçe duası kabul olunuyor. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.