Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
Boşig ve Brain, nokta demişsiniz ama, benim pek nokta koyasım gelmedi.

Sayın BrainSlapper ile benim aramdaki anlaşmazlığı aydınlattığımız için nokta koymuştuk...

Yoksa genel itibayırla tartışmayı noktalamak haddimiz değil tabii ki...

• Cevaplar 105
  • Görüntü 9,7b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Terzilerin itlafı da nerden çıktı derseniz, çok sevdiğim bir fıkradır: Almanya'da Hitler dönemi Yahudi Alman komşusuna:

-"Ben bu ülkeyi terkedeceğim" der. Alman sorar:

-"Niye?"

-"Terzilerle Yahudileri öldüreceklermiş!"

-"Yahu terzileri niye öldürsünler?" Yahudi acı acı bakmış komşusunun yüzüne:

-"İşte ben de bunun için terkediyorum ya!"

sayın demirefe ben bunu nasıl duymamışım yaaaa.....çok yeşekkürler paylaşımın için...ben diyorum şanssınız diye...okuyunca benim de aklıma aynı soru geldi...şartlanmışlıklarımız farkındalık haline dönüşmeli...

selamlar...

Gönderi tarihi:

BİR İGNLİİZ ÜVNSERTSİNEDE Y ALIN ARAŞTIRMAYA GÖRE, KLEMLEİRN HRFALERİİNN HNAGİ SIRADA YZALIDKILRAI ÖMNELİ DĞELİİMŞ ÖENLMİ OLAN BRİNCİ VE SNONUCNU HRFAİN YRENİDE OLMSAIMYIŞ ARDAKAİ HFRALİREN SRISAI KRIAIŞK OSLADA OUKNYUORUMŞ ÇNÜKÜ KLEİMLREİ HRAF HRAF DĞEİL BİR BTÜÜN OALARK OYKUORUMUŞZ BAKIN NASIL DA DÜZGÜN OKUDUNUZ İLGİNÇ DEĞİL Mİ?

ama her şartlanmışlık yanlışlık mıdır...düşündüm de...

Gönderi tarihi:
BİR İGNLİİZ ÜVNSERTSİNEDE...

Yok ama şimdi hem gözüm, hem beynim yoruldu. Bir kitabı bu şekilde okumaya kesinlikle dayanamazdım. Bu konuda çok titizlenirim, yazım hataları fena halde gözüme batar ve rahatsız eder. Kendim bir harfi eksik veya fazla yazmışsam kendime kızarım. Bu konuda hiç müsamaham yok, güzelim Türkçemizi katletmek cinayettir. Feriştahının üniversitesi olsa kabul etmem...

Fıkra ise; hani şarkıdan, filmden usanılmayabilir de, fıkranın usanılmayanı olur mu, bu işte... Bu fıkrayı her fırsatta her yerde anlatmaktan usanmam.

Selamlar...

Gönderi tarihi:
Yok ama şimdi hem gözüm, hem beynim yoruldu. Bir kitabı bu şekilde okumaya kesinlikle dayanamazdım. Bu konuda çok titizlenirim, yazım hataları fena halde gözüme batar ve rahatsız eder. Kendim bir harfi eksik veya fazla yazmışsam kendime kızarım. Bu konuda hiç müsamaham yok, güzelim Türkçemizi katletmek cinayettir. Feriştahının üniversitesi olsa kabul etmem...

Fıkra ise; hani şarkıdan, filmden usanılmayabilir de, fıkranın usanılmayanı olur mu, bu işte... Bu fıkrayı her fırsatta her yerde anlatmaktan usanmam.

Selamlar...

yok fıkranın hakkını verdik zaten ... ama yazı gerçekten rahatsız etti mi...belki de bu bakış açılarının da yansımasıdır...hatayı hata olarak görüp tespit etmenin ötesinde gerçekten o hatanın bilinçli olarak yapılıp yapılmama durumuna göre o hatayı görmezden gelebilir ve bütüncül bakıp maksadı anlamaya çalışabilirim...bu aslında yorucu değil kolay ve isabetli olan....yorucu olan hatayı anlamaya engel yapmak belki de...

selamlar....

Gönderi tarihi:
yorucu olan hatayı anlamaya engel yapmak belki de...

Yok canım, olur mu, kesinlikle kabul etmiyorum. Örnek verdim ya: Bu paragraf gibi yazılmış bir kitabı sonuna kadar okumayı başarabilir misin? Bu beni sinir hastası yapabilir. Şimdi bilmiyorum, ben mi cinsliğe varan bir titizliğe sahibim, asla tahammül edemem. Bırak böyle yazım hatalarını, noktalama işaretleri yetersiz ve yanlış kullanılsa ona bile canım sıkılır, okuyamam. Olabilir, belki ben cins bir mükemmeliyetçiyimdir.

Bir kere böyle yanlış yunluş yazım, hatanın en büyüğüdür, yani başka hata aramaya gerek yok. Evrenin sırrını açıkladığını iddia ederek başlamış olsa yine okuyup anlamaya çalışamam. Bunun önyargı ve bahane bulma ile alakası var mı... Eh, bir düşünmem lâzım, gözardı etmemek gerek, selamlar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.