Misafir yersoy Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 ............... ''79'un Şubat ayında Gobbie çölüne kar yağmamıştır'' diyebilirim. Çölde kar yağması karşılaşılabilecek bir olay değildir. Neden 79'da çölde kar yağmıştır? 79' da olmasa bile çok daha erken dönemlerde elbette yağmıştır ama bunun bir verisi vardır... Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Neden 79'da çölde kar yağmıştır?79' da olmasa bile çok daha erken dönemlerde elbette yağmıştır ama bunun bir verisi vardır... Konumuz Gobbie çölüne neden kar yağdığı değil. Sorunzun cevabını yanıtsız bırakacağım. Çöle kar yağması sıradan bir doğa olay değildir, ben de yağmamıştır diyorum. Bunu, sn. Slapper'in bizlere bahşettiği tarihi yorumlama ilkelerini baz alarak iddia edebilirim. Bana İbrahim'in gerçekten yaşadığına dair (peygamberlerin bizzat yazdığını söylediğiniz ve bilimsel olmadğı için eleştirileri yağdırdığınız kitaplar hariç) tek bir kanıt gösterin. Böyle bir adamın yaşadığına dair bir veriniz bile yokken, nasıl olurda oğlunu kesmeye kalktığı savunursunuz? Eğer bu kitapların bilgisinin gerçekçiliğini reddediyorsanız, istisnasız hiçbir konuda bu bilgileri veri olarak kullanıp, tarihsel varsayımlar yapamazsınz. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Bana İbrahim'in gerçekten yaşadığına dair (peygamberlerin bizzat yazdığını söylediğiniz ve bilimsel olmadğı için eleştirileri yağdırdığınız kitaplar hariç) tek bir kanıt gösterin. Böyle bir adamın yaşadığına dair bir veriniz bile yokken, nasıl olurda oğlunu kesmeye kalktığı savunursunuz?Eğer bu kitapların bilgisinin gerçekçiliğini reddediyorsanız, istisnasız hiçbir konuda bu bilgileri veri olarak kullanıp, tarihsel varsayımlar yapamazsınz. Bu ne biçim mantık anlamadım. Cennette de, cehenneme de inanmıyoruz. Ama Bir bütün olarak, din içindeki tutarsızlıkları göstermek için, dindeki kavramları "varsayarak" tartışma yapıyoruz. Yukarıda da söyledim "İbrahim var mı yok mu, tek bir karakter mi, kollektif bir karakter mi bilmiyoruz, elimizde kanıt yok. Yaptığımız şey, hikayeyi doğru kabul edip, "aklımıza, mantığımıza, bilgimize, tecrübemize" dayanarak yorum olduğunu tespit ettiğimiz bölümleri çıkarmak ve kendi yorumumuzu/görüşümüzü eklemektir." Varsayım içindeki uyumsuzlukları söylüyoruz. Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 25 Kasım , 2007 M.Ö. 2500'lü yıllardan kalma Ebla Tabletleri, dinler tarihi açısından çok önemli bilgileri günümüze kadar taşımaktadır. Arkeologlar tarafından bulundukları 1975 yılından itibaren birçok kez araştırma ve tartışma konusu olan Ebla Tabletlerinin en önemli özelliği ise, içinde İlahi kitaplarda bahsedilen üç peygamberin adının geçmesidir. 1975 yılında yapılan kazılarda ilk bulunduğunda, o zamana kadar klasik bir arkeoloji başarısı olarak değerlendirilen Ebla Krallığı, gerçek önemini çivi yazılı yaklaşık 20.000 tablet ve parçalarından meydana gelen arşivin bulunması ile kazanmıştır. Bu arşiv, aynı zamanda diğer arkeoloji uzmanlarının üç bin yıldan beri bildikleri bütün çivi yazılı metinlerin dört kat daha fazlasıydı. Tabletlerdeki dil, Roma Üniversitesi'nde arkeolojik yazı uzmanı olan İtalyan Giovanni Pettitano tarafından çözüldüğünde, konunun ne denli önemli olduğu daha da iyi anlaşılmış oldu. Bu sayede Ebla Krallığının ve bu muazzam devlet arşivinin bulunmuş olması artık yalnızca arkeolojik değil, dini çevreleri de ilgilendiren bir konu haline gelmişti. Çünkü tabletlerde Kuran-ı Kerim'de adı geçen melek Mikail (Mi-ka-il) yanı sıra (Doubleday, 1981, s. 271-321) üç İlahi kitapta bahsedilen peygamberlerin adı geçiyordu. Hz. İbrahim (Ab-ra-mu), ve Hz. İsmail (Iş-ma-il)'in isimleri... (Howard La Fay, "Ebla: Bilinmeyen Büyük Bir İmparatorluk", National Geographic Magazine, Aralık 1978, s. 736) Aynı taktik fakat forumdaş başka yani aynı şeyleri tekrar,tekrar servis. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 ...Ebla Tabletlerinin en önemli özelliği ise, içinde İlahi kitaplarda bahsedilen üç peygamberin adının geçmesidir. Eee? Nereye gelmek tiyorsun? Burada Peygamber namlı Yahudilerin varlığı-yokluğu tartışma konusu yapılıyor mu? Yapılmıyor. Bu durumda bize Ebla tabletleri hakkında bilgi vermekteki amacın ne? Saygılar. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 26 Kasım , 2007 Eee? Nereye gelmek tiyorsun? Burada Peygamber namlı Yahudilerin varlığı-yokluğu tartışma konusu yapılıyor mu? Yapılmıyor. Bu durumda bize Ebla tabletleri hakkında bilgi vermekteki amacın ne? Saygılar. Gelmek istediğim biz ve bizim gibiler (İnananlar) Dünya tarihinde ( İnsanın oluşumundan beri) her halukarda var oldukları ve tarihin oluşumuna sebep (katkı) yaptıkları üstelik sevmediğim halde (yahudi,hırıstiyan) artı Müslüman'ların bilimsel katkılarıylada Dünyanın (insan) ilerlemesine sepep oldukları "21. yüzyılda'da görüldüğü gibi" artı her devirde en namlı putperestlerin çıktığı "COĞRAFYALARDA'DA" şu an onların yaşadığı (DİN) peki siz ve sizin gibilerin durumu nedir (fikir,bilim) ve hangi yerde çoğunluktasınız ve azalıyormusunuz,çoğalıyormusunuz durum bu şimdilik buraya gelmek istiyordum. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gelmek istediğim biz ve bizim gibiler (İnananlar) Dünya tarihinde ( İnsanın oluşumundan beri) her halukarda var oldukları ve tarihin oluşumuna sebep (katkı) yaptıkları üstelik sevmediğim halde (yahudi,hırıstiyan) artı Müslüman'ların bilimsel katkılarıylada Dünyanın (insan) ilerlemesine sepep oldukları "21. yüzyılda'da görüldüğü gibi" artı her devirde en namlı putperestlerin çıktığı "COĞRAFYALARDA'DA" şu an onların yaşadığı (DİN) peki siz ve sizin gibilerin durumu nedir (fikir,bilim) ve hangi yerde çoğunluktasınız ve azalıyormusunuz,çoğalıyormusunuz durum bu şimdilik buraya gelmek istiyordum. Bak bu konuda haklsın sarıgöl, Bizim sınırsız kadınlarla evlenebilme gibi bir adetimiz olmadığı için çoğalma konusunda istesek bile size yetişemiyoruz. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gelmek istediğim biz ve bizim gibiler (İnananlar) Dünya tarihinde ( İnsanın oluşumundan beri) her halukarda var oldukları ve tarihin oluşumuna sebep (katkı) yaptıkları üstelik sevmediğim halde (yahudi,hırıstiyan) artı Müslüman'ların bilimsel katkılarıylada Dünyanın (insan) ilerlemesine sepep oldukları "21. yüzyılda'da görüldüğü gibi" artı her devirde en namlı putperestlerin çıktığı "COĞRAFYALARDA'DA" şu an onların yaşadığı (DİN) peki siz ve sizin gibilerin durumu nedir (fikir,bilim) ve hangi yerde çoğunluktasınız ve azalıyormusunuz,çoğalıyormusunuz durum bu şimdilik buraya gelmek istiyordum. Geldiniz, ne oldu? Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Bak bu konuda haklsın sarıgöl, Bizim sınırsız kadınlarla evlenebilme gibi bir adetimiz olmadığı için çoğalma konusunda istesek bile size yetişemiyoruz. Ya ben yine anlamadım şimdi... Çoğalmak ne demek? Çoğunluk hata yapıyorsa olay hata olmaktan mı çıkıyor? İnsanlar şunu aklına getiremiyor mu: gerçeği çoğunluk bulsaydı dünya bambaşka olurudu... Gelelim diğer yönüne. Çoğalmak derdini kim güdüyor? Bu uğurda katliamlar yapan fethlerde bulunan kim? Bunu mu tartışacağız şimdi? Adamın biri kalkıp soruyor siz kimsiniz? neredensiniz? ne iş yaparsınız? durumunuz ne? Ne o bize mi katımayı düşünüyorsun Ama kusura bakma bizde öyle sabit bir fikir yok, biz de değişmeyen ve tek bilimsel olduğunu iddia ettiğimiz bir yol gösterici kitabımız da yok. Bizde sadece mantık var. Sorgulamak var. Nedir yani o sorunun amacı? Gerçi başka bir forumda biraz da olsa yanıt vermeye çalıştım ama... Alıntı
Misafir İ'tezele Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Ya ben yine anlamadım şimdi... Adamın biri kalkıp soruyor siz kimsiniz? neredensiniz? ne iş yaparsınız? durumunuz ne? Ne o bize mi katımayı düşünüyorsun? sn. Yersoy, siz sadece katılmayı düşündüğünüz felsefe disiplinlerini mi sorgularsınız? Buna dayanarak soruyorum, katılmak için mi sorgularsınız? Her sorguladığınıza katıldınız mı? Şu anki duruşunuz hangisidir? Antiislam ideolojisi mi ateizm adındaki ilkel din mi? Yoksa aslında hiçbiri de, bunlar forum incileriniz mi? Şu anki duruşunuza neleri sorgulayarak geldiniz? Bu sorgulamalarınız sonuç verdi mi? Kelam, fıkıh, islam felsefesi,tasavvuf.. Bunları sorgulaya sorgulaya bitirmiş olmalısınız. Peki ya felsefe tarihi, akımlar, akımlara neler zemin hazırlamış, hangi akım hangisinin öncüsü? Mesela inanç olmasaydı inançsızlık olur muydu? Basit bir soru. İnaçsızlık diye bir kavram olmasaydı meseleniz Afrika'daki çocuklar ya da emperyalizm olur muydu? Ya da bırakın bu iç bölünmeleri, insaniyet saffında birleşme zamanı, der miydiniz? Yosa bu sefer de bizleri ehlileştirecek başka bir yol bulurlar mıydı? Ateistelirin de teistler kadar vaktini alan şu hoş sohbetler yerine, tarihi ''mantık ilkelerine uygun'' yorumlamak yerine, tarihten ders almaya baksak. Birbirimizi de kırmadan devam edersek kendimzi daha iyi ifade ederiz. aksi taktirde harekete geçen savunma mekanizmaları nedeniyle kimse kimseye düşünce aktarımı yapamaz. Ben nefs diyorum siz ne derseniz deyin, öne geçen benmerkezcil yapı nedeniyle bunca gürültü partırtı arasından kimse kimseye meramın dinletemiyor. Saygılarımla Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 27 Kasım , 2007 sn. Yersoy, siz sadece katılmayı düşündüğünüz felsefe disiplinlerini mi sorgularsınız? Ben her türlü düşünceyi, her türlü öğretiyi, her türlü dogmayı sorgularım... Şu anki duruşunuz hangisidir? Antiislam ideolojisi mi ateizm adındaki ilkel din mi? Yoksa aslında hiçbiri de, bunlar forum incileriniz mi? Şu anki duruşunuza neleri sorgulayarak geldiniz? Bu sorgulamalarınız sonuç verdi mi? Kelam, fıkıh, islam felsefesi,tasavvuf.. Bunları sorgulaya sorgulaya bitirmiş olmalısınız. Peki ya felsefe tarihi, akımlar, akımlara neler zemin hazırlamış, hangi akım hangisinin öncüsü? Mesela inanç olmasaydı inançsızlık olur muydu? Basit bir soru. İnaçsızlık diye bir kavram olmasaydı meseleniz Afrika'daki çocuklar ya da emperyalizm olur muydu? Bana bu tür sorular sormayın bir daha olur mu? Merak etmeyin boş değiliz. Ya da bırakın bu iç bölünmeleri, insaniyet saffında birleşme zamanı, der miydiniz? Diğer forumlardaki iletilerimi de okursanız neler dediğimi göreceksiniz... Ateistelirin de teistler kadar vaktini alan şu hoş sohbetler yerine, tarihi ''mantık ilkelerine uygun'' yorumlamak yerine, tarihten ders almaya baksak. Tarihten ders almak istiyorsanız önce sorgulamak ve eleştirmek gerekir, mantık ilkelerine uygun yorumlamak gerekir. Yanlışmıyım? Birbirimizi de kırmadan devam edersek kendimzi daha iyi ifade ederiz. aksi taktirde harekete geçen savunma mekanizmaları nedeniyle kimse kimseye düşünce aktarımı yapamaz. Ben nefs diyorum siz ne derseniz deyin, öne geçen benmerkezcil yapı nedeniyle bunca gürültü partırtı arasından kimse kimseye meramın dinletemiyor. Buna da sonuna kadar katılıyorum haklısınız... Saygılarımla efendim... Alıntı
Φ Muallim-i Âli Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Sizce ben Allah'ın oğluyum diyerek ortalıkta gezinen İsa'nın vahy aldığını kabul etmek akıl işi midir? Hz. Meryem hiç bir insanla ilişkiye girmeden doğurduğu Hz. İsa için kötü düşüncelere sahip olanlara Hz. İsaya sorun dememişmiydi..Beşikteyken konuşan bebek elbette akıl arama işi yapanlara bir tokat vurmuş olsa gerek. Ayrıca Allah'ın oğluyum diyen O değil;uydurukçu ekibidir. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Hz. Meryem hiç bir insanla ilişkiye girmeden doğurduğu Hz. İsa için kötü düşüncelere sahip olanlara Hz. İsaya sorun dememişmiydi..Beşikteyken konuşan bebek elbette akıl arama işi yapanlara bir tokat vurmuş olsa gerek. Ayrıca Allah'ın oğluyum diyen O değil;uydurukçu ekibidir. Bu iddia kurana terstir. Meryem suresi 16- ( Kur'ân'daki Meryem kıssasını da an (insanlara anlat). Hani o, ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmişti. Meryem niye insanların gözünden uzaklaşıyor ? 17- Sonra ailesiyle kendisi arasına bir perde koymuştu. (Eğer ortada utanılması gereken bir durum yoksa neden perde koyuyor?)Biz ona meleğimizi gönderdik de ona tam bir insan şeklinde göründü. 18- Meryem: "Ben senden Rahmân a sığınırım. Eğer Allah'dan korkuyorsan (dokunma bana)" dedi. O kadarcık naz olacak tabi 19- Melek: "Ben, sana temiz bir oğlan bağışlamak için, Rabbinin gönderdiği bir elçiyim" dedi. 20- Meryem: "Benim nasıl çocuğum olabilir? Bana hiçbir insan dokunmamıştır. Ben iffetsiz de değilim" dedi. Meryem soruyor? benim çocuğum nasıl olur, o meleksi insan cevap veriyor 21- Melek: "Bu, dediğin gibidir. Ancak Rabbin buyurdu ki: Bu (babasız çocuk vermek), bana pek kolaydır. Hem biz onu nezdimizden insanlara bir mucize ve rahmet kılacağız. Hem, bu önceden (ezelde) kararlaştırılmış bir iştir." dedi.(elmalılı) Elmalılı ayetin bu kısmındaki manayı doğru olarak vermekten çekinmiş.Çünkü meryem hakında bilineleri tepe taklak ediyor bu kısım 21. Kale kezalike kale rabbüki hüve aleyye heyyin ve li nec'alehu ayetel linnasi ve rahmetem minna ve kane emram makdıyya Abdülbaki Gölpınarlı Böyledir bu demişti ruh, bu iş, Rabbin için pek kolay demişti. Çünkü biz, onu insanlara bir delil ve katımızdan bir rahmet olarak halkedecektik ve bu iş, zaten de mukadderdi, olup bitti. Ali Bulaç Meali 'İşte böyle' dedi. 'Rabbin, dedi ki: -Bu benim için kolaydır. Onu insanlara bir ayet ve bizden bir rahmet kılmak için (bu çocuk olacaktır).' Ve iş de olup bitmişti. Diyanet İşleri Meali Cebrail: "Bu böyledir, çünkü Rabbin, 'Bu bana kolaydır, onu insanlar için bir mucize ve katımızdan da bir rahmet kılacağız; hem bu önceden kararlaştırılmış bir iştir' diyor" dedi. Diyanet Vakfı Meali Melek: Öyledir, dedi; (zira) Rabbin buyurdu ki: Bu bana kolaydır. Çünkü biz, onu insanlara bir delil ve kendimizden bir rahmet kılacağız. Bu, hüküm ve karara bağlanmış (ezelde olup bitmiş) bir iş idi. Edip Yüksel Meali "Öyledir," dedi, "Rabbin, 'O iş bana kolaydır. Onu halk için bir işaret ve bizden bir rahmet kılacağız. Bu, artık kararlaştırılmış bir iştir' diyor." Elmalılı Hamdi Yazır Melek: "Bu, dediğin gibidir. Ancak Rabbin buyurdu ki: Bu (babasız çocuk vermek), bana pek kolaydır. Hem biz onu nezdimizden insanlara bir mucize ve rahmet kılacağız. Hem, bu önceden (ezelde) kararlaştırılmış bir iştir." dedi. Ömer Nasuhi Bilmen Cibril de dedi ki: «Öyledir. Rabbin buyurdu ki, o Bana göre pek kolaydır ve onu nâsa bir alâmet ve Bizden bir rahmet kılacağız. Ve (O) hükme mukterin bir emirden ibaret olmuştur.» Muhammed Esed [Melek:] “Bu doğru” dedi, “[Ancak] Rabbin diyor ki: ‘Bu Benim için kolay; 15 ve [böyle olduğu için de, senin bir oğlun olacak] ve Biz o'nu insanlar için katımızdan bir sembol ve aydınlatıcı bir bağış kılacağız!’” 16 Ve bu [Allah tarafından] önceden hükme bağlanmış bir şeydi: Suat Yıldırım 21 – Ruh: “Öyledir, ama Rabbin: “Bu iş bana pek kolaydır. Çünkü biz onu insanlara kudretimimzin bir alâmeti ve tarafımızdan bir rahmet kılacağız ve artık bu, hükme bağlanmış, olup bitmiş bir iştir.” dedi.” [3,45; 48,50] Süleyman Ateş Meali (Ruh): "Öyledir, dedi, Rabbin: 'O bana kolaydır. Onu insanlara bir mu'cize ve bizden bir rahmet kılmak için (bunu yapacağız)' dedi" ve iş olup bitti. Şaban Piriş Meali -Bu, işte böyle, Rabbin dedi ki: “O bana çok kolaydır. Onu insanlar için bir ayet ve bizden bir rahmet kılacağız” dedi. Ve iş olup bitti. Ümit Şimşek Meali 21. “Orası öyle,” dedi Cebrail. “Fakat Rabbin buyurdu ki: Bu Benim için kolaydır. Biz onu insanlara tarafımızdan bir âyet ve bir rahmet yapacağız. Bu ise hükme bağlanmış bir iştir.” Yaşar Nuri Öztürk 21 Dedi: "İşte böyle! Rabbin buyurdu ki: ''O benim için çok kolaydır. Böyle olması onu, insanlara bir mucize ve bizden bir rahmet yapmamız içindir. Hükme bağlanmış bir iştir bu." Cevap şu İşte böyle, dedi Araba nasıl kullanılır? İşte böyle dersin ve uygulamalı olarak gösterirsin 22 Böylelikle ona gebe kaldı, sonra onunla ıssız bir yere çekildi. Eğer isa babasız doğmuş ise o insan şeklinde meleğin ne işi var meryemin yanında? Meleğe ne gerek var,melek neden insan şekline giriyor.? Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine. Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2007 ALINTI(hoppa @ Nov 27 2007, 04:04 PM) Bak bu konuda haklsın sarıgöl, Bizim sınırsız kadınlarla evlenebilme gibi bir adetimiz olmadığı için çoğalma konusunda istesek bile size yetişemiyoruz Bilal'lerin takımı; Fransa Nicolas Anelka ve Eric Abidal'in ortak özelliği tıpkı Ribery gibi sonradan İslam'la tanışmış olmaları. Bu 3 oyuncu Müslüman olduktan sonra Bilal adını aldı. PSG, Arsenal, Real Madrid, M.City ve Fenerbahçe formalarını giyen Anelka, şimdi Premier Lig takımlarından Bolton için ter döküyor. Bu sezon attığı 7 golle gol krallığında iddialı konumda olan Anelka, M.United ve Arsenal'in transfer listesinde bulunuyor. 1979 Lyon doğumlu Eric Abidal, Müslümanlarla aynı mahallede büyümesinden dolayı daha küçük yaşta Müslümanların yaşantısından etkilenmiş bir isim. 15 milyon Euro karşılığında Lyon'dan Barcelona'ya transfer olan Abidal, Müslüman olarak Bilal ismini aldı. Eşinin Cezayirli Müslüman bir bayan olmasının İslam'ı seçmesinde etkili olmadığını, asıl nedenin Müslümanların yaşantısının üzerinde bıraktığı etki olduğunu söyledi. Samir Nasri, Karim Benzama ve Hatem Ben Arfa'nın ortak özellikleri tıpkı Zidane gibi göçmen çocukları olmaları. Nasri ve Benzama Cezayir, Ben Afra ise Fas asıllı. Topa hakimiyeti, öldürücü pasları, hızı ve orta sahanın her bölgesinde oynama özelliğine sahip Samir Nasri için 'Yeni Zidane' benzetmesi yapılıyor. Lyon formasını giyen Karim Benzama ise ligde attığı 11 golle krallıkta ilk sırada bulunuyor. Benzama, ilk milli maçında golle tanıştı. Hatem Ben Arfa, Benzama ile birlikte Lyon forması giyiyor. Sol açık oynayan Arfa, milli takımda Fas yerine Fransa'yı tercih etti. Arsenal formasını giyen Lassana Diarra, Mali asıllı bir oyuncu. Real Madrid formasını giyen ağabeyi Muhammed Diarra, ülkesini tercih ederken, küçük kardeş Lassana Diarra'nın milli takım tercihi doğduğu ülke Fransa oldu. İslam enternasyonaldir "SINIR" tanımaz. Evliliği sınırsız olarak tanımlama ancak "DİNİ" bilgileri zayıf olanlarca veyahut polemik yapanlar tarafından yazılır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.