Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2007 17 yıl Basın Duyurusu ÇOCUK VAKFI'NDAN 250 KÖY İLKÖĞRETİM OKULUNA 60 BİN ÇOCUK KİTABI GÖNDERİLECEK Çocuk Vakfı, kurulduğu 1990 yılından bu yana, her yıl Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda köy ilköğretim okullarına kitap gönderiyor. Şimdiye kadar 700'ü aşkın köy okuluna 280 bin çocuk kitabı gönderildi. Bu yıl, 12 Kasım tarihinde başlayacak Dünya Çocuk Kitapları Haftası'ndan itibaren yıl sonuna kadar 250 köy ilköğretim okuluna çocuk edebiyatı ve çocuk kültürü içerikli 60 bin kitabın gönderilmesi amaçlanıyor. Kitap gönderilecek köylerin tamamına yakını, Çocuk Vakfı'na yapılmış müracaatlar arasından belirlendi. Daha fazla köye ulaşmak için dil, edebiyat ve sanat değeri olan kitaplarla köy okullarına kitap katkısı yapılabilecek. Dileyen adresini bildiği köye kitap gönderebileceği gibi, Çocuk Vakfı Kültürevi (Zafer Sok. No:17 Nişantaşı-İstanbul; Telefon: 0212 240 23 83 Elmek: [email protected] ) adresine kitapları gönderebilir. Köy okullarına kitap gönderilmesi kampanyasının bu yılki sponsoru MNG Kargo. Köy okullarına kitap gönderilmesi kampanyası nedeni ile Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in açıklaması şöyle: ''Türkiye'de ders kitabı dışında kitaba dokunamadan diploma alan öğrenci sayısı hem yüksek hem de kaygı vericidir. Türkiye'nin okuma alışkanlığı sarmalı, okuyan kuşakların yetişmesiyle çözülebilir. Unutulmuş köy çocuklarına çocuk edebiyatının seçkin örneklerini armağan ederek umut yolculuğuna çıkmak istiyoruz. Ve edebiyatla büyümüş okurların bir köye kitap ulaştırmasını diliyoruz .'' Zafer Sokağı No:17 34371 Nişantaşı-İstanbul Tel: (0212) 240 23 83 – 240 41 96 Faks:230 01 25 www.cocukvakfi.org.tr e-mail: [email protected]
Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2007 17 yıl Basın Duyurusu ÇOCUK VAKFI'NDAN 250 KÖY İLKÖĞRETİM OKULUNA 60 BİN ÇOCUK KİTABI GÖNDERİLECEK Çocuk Vakfı, kurulduğu 1990 yılından bu yana, her yıl Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda köy ilköğretim okullarına kitap gönderiyor. Şimdiye kadar 700'ü aşkın köy okuluna 280 bin çocuk kitabı gönderildi. Bu yıl, 12 Kasım tarihinde başlayacak Dünya Çocuk Kitapları Haftası'ndan itibaren yıl sonuna kadar 250 köy ilköğretim okuluna çocuk edebiyatı ve çocuk kültürü içerikli 60 bin kitabın gönderilmesi amaçlanıyor. Kitap gönderilecek köylerin tamamına yakını, Çocuk Vakfı'na yapılmış müracaatlar arasından belirlendi. Daha fazla köye ulaşmak için dil, edebiyat ve sanat değeri olan kitaplarla köy okullarına kitap katkısı yapılabilecek. Dileyen adresini bildiği köye kitap gönderebileceği gibi, Çocuk Vakfı Kültürevi (Zafer Sok. No:17 Nişantaşı-İstanbul; Telefon: 0212 240 23 83 Elmek: [email protected] ) adresine kitapları gönderebilir. Köy okullarına kitap gönderilmesi kampanyasının bu yılki sponsoru MNG Kargo. Köy okullarına kitap gönderilmesi kampanyası nedeni ile Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in açıklaması şöyle: ''Türkiye'de ders kitabı dışında kitaba dokunamadan diploma alan öğrenci sayısı hem yüksek hem de kaygı vericidir. Türkiye'nin okuma alışkanlığı sarmalı, okuyan kuşakların yetişmesiyle çözülebilir. Unutulmuş köy çocuklarına çocuk edebiyatının seçkin örneklerini armağan ederek umut yolculuğuna çıkmak istiyoruz. Ve edebiyatla büyümüş okurların bir köye kitap ulaştırmasını diliyoruz .'' Zafer Sokağı No:17 34371 Nişantaşı-İstanbul Tel: (0212) 240 23 83 – 240 41 96 Faks:230 01 25 www.cocukvakfi.org.tr e-mail: [email protected]
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.