Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mantık Sorusu

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar.

Diyelimki 1936 yılının 21 Nisan gününde Almanyadaki bir gazetede şöyle bir haber çıktığı iddia ediliyor.

"Birinci Dünya Savaşı pilotlarımızdan, "Kızıl Baron" lakaplı, Manfred von Richthofen'i 18. ölüm yıldönümünde saygıyla anıyor ve büyük hatırasını kalplerimizde yaşatıyoruz"

Alman Hava Kuvvetleri

Ben diyorumki böyle bir haberin yayınlamış olması imkansız. Ve gerçekten haklıyım böyle bir haber yayınlanmış olamaz. imkansız.

Peki Neden ?

Gönderi tarihi:

Rakamlar da kasitli oynamami var acaba diye bir baktim fakat yok.. yıl ve gün dogru

1936 - 1918 = 18

belki dedim.. Testament le mi ilgili..yani son arzusu yazmis oldugu bir mektup vardi..ona da baktim

oda degil.. sadece kisaca el yazisi ile yazilmis bir yazi... öldükten sonra benim yerime Oberleutnant Reinhard gecsin

diye...

bende merak ettim

Peki Neden ?

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar.

"Birinci Dünya Savaşı pilotlarımızdan, "Kızıl Baron" lakaplı, Manfred von Richthofen'i 18. ölüm yıldönümünde saygıyla anıyor ve büyük hatırasını kalplerimizde yaşatıyoruz"

Klasik bir sorunun değişik bir versiyonu bu;

cevabı yazmamayım da

bilmeyenler düşünsün.

Mantıksız bir soru olmadığını da ekleyeyim.......

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar.

Diyelimki 1936 yılının 21 Nisan

Peki Neden ?

dogru olmasina ramen ne var ise bence bu rakamlar da var, evet 21 Nisan da vefat ettigi bir ucaktan atilan haber ile

bildirilmisdi..

fakat topraga verildigi gün 22 si... bu neden degil ise..

Klasik bir sorunun değişik bir versiyonu bu;

cevabı yazmamayım da

bilmeyenler düşünsün.

Mantıksız bir soru olmadığını da ekleyeyim.......

kardesi tarafindan sene 1925 de Berline getirildi... 20 Ekim

bundan dolayi da degilse

sene 1975 yine kardesi tarafindan bu defa da Wiesbaden de topraga verildi.

Esas vefat etigi tarihinden haric...topraga verilme olayi bircok defa degisdigi icin

ondan olabilirmi nedeni

Gönderi tarihi:

Diyelimki 1936 yılının 21 Nisan gününde Almanyadaki bir gazetede şöyle bir haber çıktığı iddia ediliyor.

Alman Hava Kuvvetleri

Kızıl Baron, 1918 de ölmüştür ve 1936 yılında gerçekten de ölümünün 18. yıldönümü anılır, burda bir problem yok... Kendisi aynı zamanda 1. dünya savaşında pilotluk da yapmıştır, burada da bir sorun yok... sorun, bir savaşın henüz ikincisi yapılmadan ona birinci dünya savaşı denmesindedir...

yani ikinci dünya savaşı 1939 yılında başladı, o halde 1936 yılında birinci dünya savaşına "birinci dünya savaşı" denmesi mümkün degil.... o savaşın adı, ikincisi yapıldıktan sonra birinci dünya savaşı adını almıştır ancak....

Gönderi tarihi:
ben soleyeyim bir keresinde 1. dünya sawaşı ile almanyanın ne işi varrrrrrrr :unsure:

Osmanlı'yı savaşa sokan neden,Osmanlı'ya sığınan 2 Alman gemisi olduğuna göre biraz var herhalde..;)

Gönderi tarihi:
ben soleyeyim bir keresinde 1. dünya sawaşı ile almanyanın ne işi varrrrrrrr :unsure:

vay vah vah diyorum :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.