Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin İşte şu anda Amerika'daki en ucuz 6 Market (Walmart listeye giremedi)Market fiyatları yüksek kalmaya devam ediyor ve benim gibiyseniz, kasaya geldiğinizde bunun etkisini hissediyorsunuzdur. Bu fiyat şokunu önlemek için her zaman daha akıllıca alışveriş yapmanın yollarını arıyorum. En iyi fiyat-performans oranını elde etmek için sebze ve meyvelerimi bir mağazadan, atıştırmalıklarımı ise başka bir mağazadan alıyorum.Ayrıca yerel marketimin uygulamasını indirimler için kontrol ediyorum ve o hafta indirimde olan ürünleri almayı hedefliyorum. Hatta kasaya gelmeden hemen önce sepetimdeki her şeyi değerlendirip kendime soruyorum: Gerçekten buna ihtiyacım var mı?Siz de market alışverişinde tasarruf etmenin yollarını arıyorsanız, okumaya devam edin. Kar amacı gütmeyen tüketici yayını Consumer Reports, yakın zamanda ülke genelindeki market perakendecilerindeki fiyatları analiz etti ve bulguları oldukça ilginçti. Consumer Reports'a göre, sadece kahve fiyatları %20 artarken, gıda fiyatları ortalama olarak 2020 ile 2024 yılları arasında %25,5 yükseldi.Consumer Reports'un Perakendeciler Arasındaki Market Fiyatlarını KarşılaştırmasıÖncelikle, Consumer Reports, 2025 yazının sonlarında altı büyük şehirde (Boston, Chicago, Dallas/Ft. Worth, Denver, Los Angeles/Güney Kaliforniya ve Virginia Beach) düzinelerce perakendecinin market fiyatlarını, Walmart'ın ulusal ortalama fiyatlarıyla karşılaştırdı. (Sonuçta, bu büyük mağaza zinciri, 50 eyaletin tamamında 4.600 mağazasıyla ülke çapındaki en büyük market zinciridir.)Market sepetleri, ürünlere, büyüklüklere ve mağaza türüne göre değişiyordu. Örneğin, bir depo kulübü olan Costco, ürünleri toplu paketler halinde satarken, Aldi, Lidl ve Trader Joe's gibi perakendeciler çoğunlukla daha küçük, kendi markalarına ait ürünler satıyor. Ürün karışımı, paketlenmiş gıdalar, sebze ve meyve ve et gibi temel gıdaları içeriyordu. Bazı ürünler aynı marka ürünlerken, diğerleri mağaza markası varyasyonlarıydı.Sonuç olarak, altı perakendeci Walmart'tan daha ucuzdu.1. CostcoŞaşırtıcı olmayan bir şekilde, Costco birinci sırayı aldı. Consumer Reports, Costco fiyatlarının ortalama olarak Walmart'tan %21,4 daha ucuz olduğunu ve bu nedenle ülke genelinde toplu alışveriş yapanlar için akıllı bir seçim olduğunu tespit etti. Depoda, popüler Kirkland Signature mağaza markası da dahil olmak üzere, çeşitli markalardan onlarca günlük temel ürün bulunuyor. Üyeler, hem lezzetli hem de etkileyici olan 5 kiloluk tatlılar, kiler malzemeleri ve hatta dev seramik saksılar hakkında övgüler yağdırıyor.2. BJ'sİkinci sırada, ortalama fiyatı Walmart'tan %21 daha ucuz olan BJ's Warehouse Club yer alıyor. Costco kadar yaygın olmasa da, BJ's de rekabetçi fiyatlarla büyük miktarlarda popüler market ürünleri sunuyor. (18'li paket serbest dolaşan tavuk yumurtası 8,99 dolara mı?) Ayrıca, Wellsley Farms kendi markası da oldukça harika.3. LidlAlmanya merkezli market zinciri üçüncü sırada yer aldı ve bunun iyi bir nedeni var. Ortalama olarak Walmart'tan %8,5 daha ucuz. İndirimli perakendeci çoğunlukla kendi markalı ürünlerini satıyor ve ürünlerin gönderildiği kutularda sergilendiği sade bir modelle çalışıyor. Lidl ayrıca ünlü markalı ürünlerde de harika fırsatlar sunuyor ve şarap ve çiçek reyonlarını kaçırmamalısınız. Dürüst olmak gerekirse, sadece fırın bölümü için bile, sevilen özel kruvasanları için bile bir yolculuğa değer.4. AldiAldi'nin sırada olması gayet mantıklı. Lidl'e benzer şekilde, sade market, poşetsiz alışveriş politikasından çeyrek sepetli alışveriş politikasına kadar yaptığı her şeyde verimliliği adeta fırınlıyor. Aldi, ortalama olarak Walmart'tan %8,3 daha ucuz ve tıpkı Lidl gibi hem kendi markalı hem de bilindik markalı ürünler sunuyor. Tatlı seçenekleri de göz ardı edilmemeli (hala bu tiramisuyu rüyalarımda görüyorum) ve aylık mevsimlik ürünler her zaman denenecek yeni bir şey olduğunu garanti ediyor.5. WinCoWinCo, ortalama olarak Walmart'tan %3,3 daha ucuz olmasıyla ikinci sırada yer aldı. Depo tarzı bir mağaza ve en iyi yanı üyelik gerekmemesi. Rekabetçi fiyatlar arıyorsanız ve toplu alım yapmak istiyorsanız, WinCo harika bir seçim. Mağaza ayrıca çiçekler ve ev eşyaları konusunda da oldukça ciddi indirimler sunuyor. Ancak, 140 çalışan sahibi şubesinin tamamı Batı ve Orta eyaletlerde bulunuyor, bu yüzden Doğu Yakası alışverişçileri için üzgünüm.6. H-E-BSon olarak, H-E-B, ortalama olarak Walmart'tan %0,2 daha ucuz fiyatlarıyla listenin sonunda yer aldı. Teksas merkezli bu popüler market zincirinin sadık bir müşteri kitlesine sahip olmasının bir nedeni var ve yakın zamanda Teksas eyaletinin en popüler mağazası seçildi. Geniş ürün yelpazesi, harika seçimi, uygun fiyatları ve mağazada yapılan taze tortillalarıyla biliniyor. Söylemeye gerek yok, Teksas'ta yaşamayan biri olarak kıskanıyorum.Kaynak: The Ktchn
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.