Gönderi tarihi: Dün 11:491 gün Yazar Admin Olimpiyat Oyunlarının 13. Gününde altın madalya anlarına dair detaylar
Gönderi tarihi: Dün 11:491 gün Yazar Admin ABD kadın buz hokeyi takımı, uzatmalarda Kanada'yı yenerek Olimpiyat altın madalyasını kazandı.
Gönderi tarihi: Dün 11:501 gün Yazar Admin Kanada, uzatma setlerinde Norveç'i yenerek erkekler finaline yükseldi.
Gönderi tarihi: Dün 11:501 gün Yazar Admin Büyük Britanya, namağlup İsviçre'yi şok ederek finale yükseldi.
Gönderi tarihi: Dün 11:511 gün Yazar Admin Britanyalı Zoe Atkin, serbest kayak halfpipe elemelerinde zirveye çıktı.
Gönderi tarihi: Dün 11:521 gün Yazar Admin Alysa Liu, Amerika Birleşik Devletleri adına Olimpiyat altın madalyasını kazandı.
Gönderi tarihi: Dün 11:521 gün Yazar Admin Henrik Lundqvist'in Olimpiyat yarı finali değerlendirmesi: "Kanada hâlâ yenilmesi gereken takım."
Gönderi tarihi: 14 saat önce14 saat Yazar Admin Daniela Maier, Almanya'ya ilk Olimpiyat kayak kros altın madalyasını kazandırdı.
Gönderi tarihi: 14 saat önce14 saat Yazar Admin Wang Xindi, hava akrobasi dalında Noe Roth'u kıl payı geçerek altın madalyayı kazandı.
Gönderi tarihi: 14 saat önce14 saat Yazar Admin Kusursuz bitiş, Dale-Skjevdal erkekler 15 km biatlonunda altın madalyayı kazandırdı.
Gönderi tarihi: 14 saat önce14 saat Yazar Admin Milano'daki kadınlar 1500 metre yarışının en iyi anları.
Gönderi tarihi: 10 saat önce10 saat Yazar Admin Olimpiyat sporcusu Eileen Gu, JD Vance'in eleştirisine etkileyici bir yanıt verdi.Eileen Gu, Kış Olimpiyatları'nda Başkan Yardımcısı JD Vance'in Çin'i temsil etme kararıyla ilgili yorumları sorulduğunda hiç tereddüt etmeden cevap verdi. Bu Oyunların en başarılı sporcularından biri olan serbest stil kayak yıldızı, gülümseyerek ve hızlıca iletilen beş kelimeyle yanıtladı: "İltifatınız için teşekkür ederim, JD! Çok hoş." Bu yorum, Vance'in Amerika Birleşik Devletleri'nde büyüyen sporcuların ABD Takımı için yarışması gerektiği yönündeki önerisinin ardından geldi.Vance, "Amerika Birleşik Devletleri'nde büyüyen, eğitim sistemimizden, bu ülkeyi harika bir yer yapan özgürlüklerden ve haklardan yararlanan birinin Amerika Birleşik Devletleri ile yarışmak isteyeceğini umuyorum" dedi. The Guardian'a göre, uygunlukla ilgili soruların nihayetinde Olimpiyat yetkililerine bağlı olduğunu da ekledi.22 yaşındaki Gu, San Francisco'da Amerikalı bir baba ve Çinli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 2019'da yarışma tercihini Çin'e çevirdi. Pekin 2022 Kış Olimpiyatları'nda iki altın ve bir gümüş madalya kazanarak her iki ülkede de yıldızlaşan sporcu, bu yıl Milano Cortina Oyunları'nda iki gümüş madalya elde etti ve halfpipe finaline yükseldi; burada da tekrar madalya kazanması bekleniyor.Beş Olimpiyat madalyasıyla, artık Olimpiyat tarihindeki en çok madalya kazanan kadın serbest kayakçı oldu.Muhabirler, eleme yarışından sonra Vance'in yorumlarını kendisine ilettiğinde, Gu'nun cevabı kısa ve öz oldu. "İltifatınız için teşekkür ederim, JD! Çok hoş," dedi.Daha da ileri giderek, seçiminin etrafındaki daha geniş tartışmaya değindi.“Pek çok sporcu farklı bir ülke için yarışıyor,” dedi. “İnsanların benim bunu yapmamla ilgili sorun yaşamalarının tek sebebi, Çin'i tek bir bütün olarak görmeleri ve Çin'den nefret etmeleri. Yani mesele aslında onların düşündüğü gibi değil.”“Ayrıca, ben kazandığım için,” diye ekledi. “Eğer iyi performans göstermeseydim, muhtemelen bu kadar umursamazlardı.”Olimpiyat Şartı, birden fazla ülkenin vatandaşlığına sahip sporcuların hangi ülkeyi temsil edeceklerini seçmelerine izin veriyor. Gu'nun vatandaşlık durumuyla ilgili sorular yıllardır gündemde. Çin çifte vatandaşlığa izin vermiyor ve Gu, pasaport durumu hakkında kamuoyuna ayrıntılı bilgi vermeyi reddederek, sadece "Çinli olduğum kadar Amerikalı da hissediyorum" dedi.Bu Oyunlardan önce, "ABD zaten temsil ediliyor. Kendi havuzumu kurmayı seviyorum" demişti.Gu'nun başarısı onu küresel bir marka haline getirdi. Dergi kapaklarında yer aldı, büyük sponsorluk anlaşmaları imzaladı ve kış sporlarında en tanınmış yüzlerden biri oldu. Bu görünürlük aynı zamanda onu bir tartışma odağı haline getirdi.Haftanın başlarında, eski NBA oyuncusu Enes Kanter Freedom televizyonda onu eleştirerek "hain" olarak nitelendirdi. Gu, siyasi gürültünün dikkatini yarışmaya odaklanmaktan uzaklaştırmasına izin vermemeye çalıştığını söyledi.Başkan Yardımcısı Vance, ABD delegasyonuna liderlik ederek ve Milano'daki açılış törenine katılarak Oyunlar boyunca görünür oldu. Gu hakkındaki yorumları, zaten kültür savaşı için hazırlanmış bir medya döngüsüne denk geldi.Ancak karda, Gu'nun rutini istikrarlı kalıyor. Çocukluğundan beri bu hedefi taşıdığını söyleyerek, genç kızlara sporda ilham vermekten sık sık bahsetti. Bu hafta, "Yaptığım şeyi, gelecek nesil genç kadınlara ilham vermek istediğim için yapıyorum," dedi. "İnsanlar bana inanmıyorsa, bir noktada bu onların sorunu."Cumartesi günü, halfpipe finali bir sonraki madalyasını belirleyecek. Siyasi tartışma muhtemelen devam edecek. Gu ise, kendi payına, skorboardun konuşmasının çoğunu yapmasına izin vermekten memnun görünüyor.Kaynak: Inquisitr
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Megan Oldham, Eileen Gu'yu geride bırakarak serbest kayak büyük hava atlama dalında altın madalyayı kazandı.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Yuto Totsuka, snowboard halfpipe'ta Scotty James'i geride bırakarak altın madalyayı kazandı.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin İsveç, Kanada'yı yenerek altın madalya maçına yükseldi.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin ABD takımı kadınlar curling yarı finalinde İsviçre'ye yenildi.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Nathan MacKinnon maçın sonlarında gol attı ve Kanada'yı finale taşıdı.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin ABD takımı Slovakya'yı ezici bir şekilde yenerek altın madalya finaline yükseldi.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Corinne Stoddard, 2026 Olimpiyatları'nda 1500 metrede bronz madalya kazandı.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Hollanda, erkekler bayrak yarışında birinciliği elde ederek bu branşta ilk Olimpiyat madalyasını kazandı.
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin İsviçre, 2018'den bu yana ilk kez erkekler curlinginde madalya kazandı.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.