Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Milano-Cortina 2026 Kış Olimpiyatları Hakkında Her Şey Buraya...!

Featured Replies

• Cevaplar 100
  • Görüntü 641
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Lindsey Vonn, 3. ameliyatından sonra iyileşme sürecini paylaştı: "İlerleme kaydediyorum"

Lindsey Vonn, Çarşamba günü üçüncü bir ameliyat geçirdiğini ve Pazar günü Olimpiyat iniş yarışında bacağının kırılmasına neden olan kazadan sonra iyileşme sürecinde "yavaş" bir ilerleme kaydettiğini söyledi.

Instagram'da yaptığı paylaşımda ameliyatın başarılı geçtiğini belirtti. Ayrıca bacağına metal bir çerçeve takılı halde hastane yatağında çekilmiş fotoğraflarını da paylaştı.

"Bugünkü başarı, birkaç gün öncesine göre tamamen farklı bir anlam taşıyor," diye yazdı. "İlerleme kaydediyorum ve yavaş olsa da iyi olacağımı biliyorum."

Colorado'da yaşayan Vonn, yanında olan inanılmaz sağlık personeline, ailesine ve arkadaşlarına ve "dünyanın dört bir yanından gelen güzel sevgi ve destek seline" minnettar olduğunu söyledi.

"Ayrıca, bana ilham veren ve beni destekleyecek bir şeyler veren takım arkadaşlarıma ve tüm ABD takımı sporcularına büyük tebrikler," diye yazdı.

Vonn, bir hafta önce İsviçre Alpleri'ndeki Dünya Kupası etkinliğinde geçirdiği kaza sonucu sol ön çapraz bağını koparmasına rağmen yarışmaya karar verdikten saniyeler sonra kaza geçirdi.

41 yaşındaki Amerikalı sporcu, 2026 Kış Olimpiyatları'nda yarışmak için emeklilikten dönmüştü ve dizlik yardımıyla yarışı tamamlayabileceğine güvendiğini söylemişti.

Kaynak: CBS

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Jordan Stolz, Milano'daki ilk yarışında 1000 metrede Olimpiyat rekorunu kırdı.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

İtalya, Olimpiyat Oyunlarında ilk kez düzenlenen kadınlar çiftler kızak yarışında altın madalya kazandı.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Madison Chock ve Evan Bates, Olimpiyat serbest dansında muhteşem bir performans sergiledi.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Ukraynalı sporcu, kask tartışması nedeniyle Olimpiyatlardan men edildi

Ukraynalı bir skeleton sporcusu, Perşembe günü yapılacak Kış Olimpiyatları'nda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde hayatını kaybeden Ukraynalı sporcuları onurlandıran bir kaskı çıkarmayı reddettiği için, yarışından sadece birkaç saat önce yarışmaktan men edildi. Bu olay, Oyunların açılış günlerine gölge düşüren tartışmanın son halkası oldu.

Uluslararası Bobsleigh ve Skeleton Federasyonu jürisi, Vladyslav Heraskevych'in takmayı planladığı kaskın Olimpiyat Şartı'nı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin sporcu ifade özgürlüğüyle ilgili kurallarını ihlal ettiğine karar verdikten sonra, Heraskevych erkekler skeleton yarışının başlangıç listesinden çıkarıldı.

Perşembe sabahı yayınlanan yazılı kararda, IBSF jürisi, Heraskevych'in, devam eden savaşta hayatını kaybeden Ukraynalı sporcuların portrelerini içeren kaskı, "bu koşullar altında Skeleton yarışmasına kabul edilmeyeceği" konusunda uyarılmasına rağmen, yarışmada takmayı planladığını doğruladığını belirtti. Kararda, yarışmanın başlangıç listesinden çıkarıldığı ve kararın "kesin, itiraz edilemez ve derhal yürürlüğe gireceği" belirtildi.

Erkekler skeleton yarışması Perşembe sabahı Cortina d'Ampezzo'da Heraskevych olmadan başladı.

Heraskevych sosyal medyada yayınladığı bir videoda, "IOC ile hiçbir zaman bir skandal istemedim ve ben de yaratmadım," dedi. "IOC, birçok kişinin ayrımcı olarak gördüğü kuralların yorumlanmasıyla bunu yarattı. IOC'nin eylemleri, öldürülen Ukraynalı sporcular hakkında yüksek sesle konuşmayı mümkün kılarken, skandalın varlığı, yarışmanın kendisinden ve yarışmaya katılan sporculardan büyük ölçüde dikkati uzaklaştırıyor. Bu yüzden bir kez daha bu skandalı sona erdirmeyi öneriyorum."

IOC, konuyla birkaç gündür boğuşuyordu. Olimpiyat yönetim organı, uzun süredir yürürlükte olan Olimpiyat kurallarına göre, sporcuların oyun alanında veya madalya törenlerinde siyasi gösteriler yapmasının yasak olduğunu söyledi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Bu davanın özü mesajla ilgili değil, onu nerede ifade etmek istediğiyle ilgili" dedi.

IOC'ye göre, yetkililer, Olimpiyat kurallarına uygun bir çözüm bulmak amacıyla birkaç gün boyunca Heraskevych ve Ukrayna takım temsilcileriyle defalarca görüştü. Heraskevych'in antrenman koşularında kask takmasına izin verildi ve Olimpiyat yetkilileri, kaskı karışık bölgeden ve medya röportajları sırasında taşımasına izin verileceğini söyledi. IOC bir uzlaşma aradı ve Heraskevych'in bunun yerine yarışma sırasında siyah bir kol bandı takabileceğini söyledi.

IOC Başkanı Kirsty Coventry ile Perşembe sabahı yapılan son görüşmeden sonra bile, IOC, Heraskevych'in planlarını değiştirmeyi reddettiğini söyledi. Organizasyon daha sonra Oyunlar için akreditasyonunu geri çektiğini duyurdu; bu da muhtemelen sporcu köyüne ve diğer Olimpiyat mekanlarına erişimini kaybedeceği anlamına geliyor.

Heraskevych, yarışmada kask takmayı planladığını defalarca söylemişti ve Olimpiyat yetkilileri, bunu yapması durumunda yarışa başlamasına izin verilmeyeceğini kendisine yazılı olarak bildirdiklerini söylüyor. Çarşamba günü yapılan teknik ekipman kontrolü sırasında, kaskı takmayı planladığını yazılı olarak teyit etmesi, jürinin bu yönde karar vermesine yol açtı.

Heraskevych, hayatını kaybeden Ukraynalı sporcuları onurlandırmanın IOC kurallarını ihlal etmediğini savundu. Yarışmadan önce yaptığı açıklamada, "bu kaskı takmaya her türlü hakkım olduğuna inanıyorum" demişti.

Karar, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının Olimpiyat hareketine olan devam eden etkisini vurguluyor. IOC, yarışmalar sırasında siyasi tarafsızlığı sağlamaya çalışsa da, 2022'de başlayan işgalden bu yana çatışma uluslararası spor etkinliklerinde defalarca gündeme geldi. Rusya, bu Olimpiyatların resmi bir parçası değil, ancak bazı Rus sporcular burada ülke bayrağı veya marşı olmadan tarafsız olarak yarışıyor.

Kaynak: WP

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Carreira ve Ponomarenko, rahatlatıcı bir serbest dans gösterisiyle paten kayıyorlar.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

İtalya, erkekler kategorisindeki zaferiyle çiftler kızak yarışında altın madalyayı kazandı.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

ABD'li curling oyuncuları, Olimpiyat oyunlarındaki ilk maçlarında Çekya'yı mağlup etti.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Kanada erkekler curling takımı, Olimpiyat Oyunlarına uzatma turlarında galibiyetle başladı.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

İsveç erkek buz hokeyi takımı, 2026 Olimpiyatları açılış maçında İtalya'yı mağlup etti.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Chock/Bates ve Cizeron/Fournier Beaudry arasında kıyasıya bir mücadele yaşandı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.