Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Milano-Cortina 2026 Kış Olimpiyatları Hakkında Her Şey Buraya...!

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Lindsey Vonn, Milano Cortina Oyunları'nda kadınlar yokuş aşağı kayak yarışında kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Amerikalı kayakçı Lindsey Vonn, bir hafta önce İsviçre Alpleri'nde düzenlenen Dünya Kupası etkinliğinde geçirdiği bir kaza sonucu sol ön çapraz bağını (ACL) yırtmasına rağmen yarışmaya katılmaya karar verdikten sonra, Pazar günü iniş yarışının saniyeler içinde kaza geçirdi.

2026 Kış Olimpiyatları'nda yarışmak için emekliliğinden dönen 41 yaşındaki Amerikalı sporcu, daha önce ACL'sinin tamamen yırtıldığını doğrulamış, ancak dizlik yardımıyla yarışı tamamlayabileceğinden emin olduğunu söylemişti.

Yarışın başlamasından saniyeler sonra, Vonn, pistin kenarını işaretleyen bir bayrağa çarptıktan sonra kontrolünü kaybetti, havada yana doğru savruldu ve başını yere çarptı. Bilinci açıktı ancak ayağa kalkamadı. Sağlık personeli onu sedyeye koydu ve pistten helikopterle götürdü.

Kazadan sonra Vonn'un kayaklarını çıkaramadığı için bağırdığı duyuldu.

Vonn'un babası Alan Kildow da dahil olmak üzere ailesi tribünlerdeydi ve kızı tedavi edilirken yere bakıyordu. Aralarında Snoop Dogg'un da bulunduğu kalabalık, yıldız kayakçının birçok güzel anısı olan pistten götürülmesini sessizce izledi.

Etkinliği kenardan izleyen Austin, Teksas'tan Thomas Pronske, kazadan sonra CBS News'e şunları söyledi: "Umarım iyidir. İyi görünmüyordu. Oldukça büyük bir düşüş yaşadığını gördük ve onun için dua ediyorum ve en iyisini diliyorum... Burada olmamın en büyük nedenlerinden biri oydu. Zorlukların üstesinden gelme hikayesi gerçekten olağanüstü... Ben de ACL'mi yırttım, bunun acı verici bir sakatlık olduğunu biliyorum... ve tekrar umarım iyidir."

Thomas'ın annesi Maria Pronske, Vonn'dan o kadar ilham aldığını ve doğum gününde kendisi de sakat bir dizle etkinliği izlemeye geldiğini belirterek, CBS News'e "Dizi için çok üzüldüm... Zavallı şey. Onun için çok üzülüyorum. Onun için de dua ediyorum." dedi.

Başka bir ABD Milli Takımı kayakçısı Jacqueline Wiles'ın kuzeni Crista Kosher, "Takım arkadaşının pistten sedyeyle götürülmesini görmek kesinlikle yıkıcıydı" dedi. "Lindsay ve Jacqueline yıllardır birlikte yarışıyorlar ve aralarında kesinlikle bir mentor-öğrenci ilişkisi var. Arkadaşının böyle bir kaza geçirmesi herkes için gerçekten zorlayıcı, ancak Lindsay'e ve iyileşme sürecine en iyisini diliyoruz," dedi Kosher.

Utah, Park City'den emekli eski kayakçı Charles Christianson, kazanın "kesinlikle yürek parçalayıcı" olduğunu söyledi.

"Herkes burada tüm Amerikan takımını desteklemek ve özellikle Lindsay'in inanılmaz kariyerini kutlamak için bulunuyor. Bu kesinlikle yürek parçalayıcı, ama Lindsay'in de başka türlü olmasını istemeyeceğini biliyoruz," dedi Christianson. "Riskleri biliyordu. Kayakçılar bunu her zaman kabul eder ve kapıdan çıktığında gösterdiği kararlılığı gördünüz. Çok hırslıydı. Ne yapacağı konusunda aklında hiçbir şüphe yoktu ve ya podyum ya da hiç olacaktı ve bu iki yönlü bir durum. Bu yüzden, kalabalığın ve buradaki herkesin gösterdiği saygı, onun spor için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Ne olacağını göreceğiz. Ona en iyisini diliyoruz. Ama gerçekten çok üzücü."

Pazar günkü yarış öncesinde, ABD Takımı yetkililerinden biri, Vonn'un yarış sırasında kötü bir kaza geçirmesinin en büyük korkuları olduğunu söylemişti. Ona gösterilen tüm ilgi ve ilham verici hikayesi göz önüne alındığında, yarış sırasında pistten helikopterle götürülmesi en kötü senaryolarıydı.

2019'da emekli olmadan önce Vonn, yırtık bir yan bağ, üç kaval kemiği kırığı ve kemik ezilmesiyle yarışmış ve yine de bronz madalya kazanmıştı. Şu anda bir titanyum diz protezi var, ancak şu anda yaralı olan eklem bu değil.

"Bu Olimpiyatlara ulaşmak bile bir yolculuktu ve bazıları buna baştan inanmamıştı," dedi Vonn Cumartesi geç saatlerde sosyal medya paylaşımında. "6 yıl emekli oldum ve kısmi diz protezi sayesinde bir kez daha yarışma şansım oldu. Ama neden? Herkes bana bu soruyu soruyor gibi görünüyor. Ama bence cevap basit... Kayak yarışını çok seviyorum.

"Spor dışında hayat konusunda kararsız değilim. Anlam arayışında değilim, dikkat veya para peşinde değilim." "Tam olarak kim olduğumu ve neyden yapıldığımı biliyorum," dedi.

Vonn, yarış öncesinde Cumartesi günü yapılan antrenman koşusunda, takım arkadaşı Breezy Johnson'ın ardından üçüncü en hızlı zamanı elde etmişti; ancak kötü hava koşulları nedeniyle tüm yarışmacılar katılmadan önce koşu iptal edildi.

"Bence iyi bir koşuydu," dedi Vonn'un antrenörü Aksel Lund Svindal. "Yarın yarış var ve Olimpiyatlar, kızlar daha çok zorlayacaklar. Bu yüzden herkes muhtemelen daha hızlı gidecek, yani Lindsey'nin de daha hızlı gitmesi gerekecek. Ama sağlam bir koşuydu, bence daha bir vites daha var."

Johnson, Vonn'dan önce yarıştı ve koşuyu 1:36'dan biraz fazla bir sürede tamamladı.

Kaynak: CBS NEWS

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.