Gönderi tarihi: 5 saat önce5 saat Admin Bu kadın yoga dersinde yanında erkek istemiyor! Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?Los Angeles'lı bir kadın yoga dersi için 30 dolar ödedi. Ardından bir adam matını onunkinin yanına serdi: "Oradan ayrılırdım."ABD'de yoga genellikle kadın merkezli bir aktivite olarak görülüyor, özellikle de stüdyo kültürü söz konusu olduğunda. Çoğu yoga dersine baktığınızda, genellikle kadınlarla dolu bir oda görürsünüz; bu da bu alanların bir tür sessiz, paylaşılan bir sığınak işlevi gördüğü fikrini yaratmıştır.Elbette, erkekler de yoga yapıyor ve birçoğu profesyonel olarak ders veriyor. Yine de, özellikle bir stüdyonun düzenli katılımcı kitlesi haftadan haftaya aynı göründüğünde, zamanla beklentiler oluşuyor.Los Angeles'lı bir kadın için bu beklenti, bir erkeğin matını kendi matının yanına serdiği anda paramparça oldu. Anlattıkları, cinsiyetlendirilmiş alanlar, rahatlık ve kişisel rahatsızlığın dışlanmaya dönüşüp dönüşmediği konusunda çevrimiçi ortamda daha geniş bir tartışmayı tetikledi.Kadın, Erkeklerin Yoga Dersine Katılmaması Gerektiğini SöylediTikTok içerik üreticisi Sian Renee (@aqua.babe.s), bir yoga dersindeki deneyimine dair kısa bir video yayınladı ve bu video binlerce izlenme ve birçok farklı tepki aldı. Klip 4.379'dan fazla izlendi.Videoda Renee açık sözlü. "Erkeklerden nefret etmiyorum, ama bir yoga dersine gidip bir erkeğin matını yanıma koymasından daha kötü bir duygu olduğunu sanmıyorum," diyor.Sorunu doğrudan düşmanlık yerine beklenti ve para meselesi olarak ele alıyor. "Yani, bir erkeğin yanımda terlemesi için bu yoga dersine 30 dolar ödemedim," diyor.Yorumcular İkiye BölündüYorum bölümündeki tepkiler alaycılıktan sempatiye ve kafa karışıklığına kadar çeşitlilik gösteriyor."Ne harika bir kişiliğiniz var," diye alaycı bir şekilde yazdı bir yorumcu.Başka bir izleyici Renee'nin rahatsızlığına katılarak, "Ben olsam ayrılır ve para iadesi isterdim," dedi.Diğerleri kendi deneyimlerinden örnekler verdi. "New York'ta haftada iki kez yoga dersine katılıyorum," diye paylaştı bir kişi. "Son 10 yıldır genellikle ben ve yaklaşık 10 kadın oluyoruz. Ders dışında da sosyalleşiyoruz."Bu arada, bazı yorumcular tartışmayı daha da ileri götürerek alternatifin ne olması gerektiğini sorguladı. "Peki ne yapmalıyız?" diye sordu bir kullanıcı.Sadece Kadınlara Özel Fitness Alanları MevcutErkeklerin olmadığı ortamlarda egzersiz yapmayı tercih eden kadınlar için, özellikle Los Angeles gibi büyük şehirlerde seçenekler mevcut. Genel yoga stüdyoları herkese açık, kapsayıcı mekanlar olarak faaliyet gösterirken, özellikle kadınlara yönelik stüdyolar ve dersler de bulunmaktadır.Bazı spor salonları ve sağlıklı yaşam merkezleri, genellikle programlarında açıkça belirtilen, yalnızca kadınlara özel yoga seansları sunmaktadır. Bu dersler genellikle karma cinsiyetli seçeneklerin yanı sıra yer almaktadır; bu da insanların, diğerlerini daha geniş alandan dışlamadan, kendilerine en uygun ortamı seçme olanağı sağlamaktadır.Kaliforniya'da ayrımcılık karşıtı yasalar genellikle işletmelerin cinsiyete dayalı olarak hizmet vermeyi reddetmesini engeller. Bu, halka açık bir stüdyodaki standart bir yoga dersine erkeklerin katılmasının yasal olarak engellenemeyeceği anlamına gelir. Ancak stüdyolar, kadınlara yönelik özel programlar, atölye çalışmaları veya seanslar tasarlayabilirler.Başka bir deyişle, rahatsızlık ayrımcılığa dönüşmek zorunda değildir. Seçenekler mevcuttur, ancak bu genellikle ortak bir alanın değişmesini beklemek yerine doğru alanı aramayı gerektirir.Kaynak: TMS
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.