İçeriğe atla
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

En Son Kadın Basketbol Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

@FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası Hazırlıklarımız Devam Ediyor.”

A Kadın Milli Takımımız, hazırlık kampındaki dördüncü karşılaşmasında Basketbol Gelişim Merkezi’nde konuk ettiği Çekya karşısında karşılaşmadan 52-62’lik skorla galip ayrıldı.

Çekya :52 - Türkiye :62

• Cevaplar 402
  • Görüntü 15,3b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• Maç günü! EuroLeague Women Final Four Final Fenerbahçe Opet vs Galatasaray Çağdaş Faktoring 21.00 Pabellon Principe Felipe TRT Spor

• Fenerbahçe Opet Galatasaray'ı devirdi ve Avrupa'nın en büyüğü oldu Fenerbahçe Opet: 68 - Galatasaray: 55

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

A Kadın Milli Takımımız Son Hazırlık Maçında Almanya'yı Mağlup Etti

FIBA 2026 Kadınlar Basketbol Dünya Kupası’nda mücadele edecek A Kadın Milli Takımımız, Köln'de oynadığı son hazırlık maçında Almanya karşısında sahadan 63-62’lik skorla galip ayrıldı.

Lanxess Arena’da oynanan ve HT Spor ile S Sport’tan canlı yayınlanan müsabakayı Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Kantem Al ve Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Gülşah Akkaya takip etti.

Ay-yıldızlılarımız mücadeleye Sevgi Uzun, Olcay Çakır Turgut, Gökşen Fitik, Elif Bayram ve Esra Ural beşiyle başladı. Millilerimiz karşılaşmanın ilk yarısını 40-30 geride tamamladı.

Millilerimizde Sevgi Uzun 17 sayı, 3 ribaund, 1 asist ve Elif Bayram 14 sayı, 9 ribaund ile oynadı. Almanya'da ise Alexandra Wilke 15 sayı kaydetti.

A Kadın Milli Takımımız yarın Berlin'e geçerek Dünya Kupası hazırlıklarını orada sürdürecek.

4-13 Eylül tarihlerinde Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Dünya Kupası'nda Millilerimiz, Belçika, Avustralya ve Porto Riko ile C Grubu’nda yer alıyor. Ay-yıldızlılarımız, organizasyondaki ilk maçını 4 Eylül Cuma günü Belçika ile oynayacak. A Kadın Milli Takımımız gruptaki ikinci maçında 6 Eylül Pazar günü Avustralya ile karşılaşacak. C Grubu'ndaki son maçımız ise 7 Eylül Pazartesi günü Porto Riko ile olacak.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Shaq’ın 1,90 metrelik kızı tam bir canavar.

Shaq'in en küçük çocuğu Me'Arah O'Neal, Gators forması giyecek

Dört kez NBA şampiyonu olan ve Şöhretler Müzesi'ne (Hall of Fame) kabul edilen Shaquille O'Neal'ın en küçük çocuğu Me'Arah O'Neal, Florida Gators kadın basketbol takımında oynamak üzere Pazar günü resmi niyet mektubunu imzaladı.

espnW'nin 2024 sınıfı için hazırladığı "En İyi 100" listesinde 33. sırada yer alan ve 1,93 metre (6 fit 4 inç) boyundaki pota altı oyuncusu O'Neal; aralarında babasının mezun olduğu okul ve son ulusal şampiyon LSU'nun da bulunduğu diğer finalistler arasından Florida'yı tercih etti.

17 yaşındaki oyuncu, Eylül ayında Florida'nın Gainesville şehrine resmi bir ziyaret gerçekleştirdi ve bu ziyaretin, Gators'a ve antrenör Kelly Rae Finley'e katılma kararını pekiştirdiğini ifade etti.

O'Neal, "Florida ziyaretine gittiğimde, oranın bana ait bir yer olduğunu hissettim," dedi. "Florida'da oynarsam en başarılı olacağımı düşündüm. Beni kadrosuna katmak isteyen diğer okullara kıyasla, Antrenör Kelly ile daha iyi bir bağ kurduğumu hissettim. O, benimle sadece saha içinde değil, saha dışında da gerçekten ilgileniyor. Bu benim için önemli."

O'Neal, Gators'ın 2024-25 dönemi oyuncu kadrosuna katılma sürecinde Alivia McGill'e eşlik ediyor. McGill, kendi sınıfında 16. sırada yer alan bir yetenek ve okulun açıklamasına göre program tarihindeki en yüksek sıralamaya sahip yeni oyuncu adayı.

Geçen bahar O'Neal, babasıyla birlikte LSU'yu ziyaret etmişti. Shaquille O'Neal, Tigers forması giydiği üç yıl boyunca ulusal çapta bir üne kavuşmuş; sayısız ödül ve okul rekoru elde etmiş, 1992'de Orlando Magic tarafından ilk sıradan seçilmeden önce 1991'de Associated Press tarafından "Yılın Ulusal Oyuncusu" seçilmişti.

Shaquille O'Neal, "Onu mezun olduğum okula götürdüğüm ve oradakilerin onun kim olduğunu bildiği anlar, hayatımın en güzel anlarından biriydi," dedi. "İster inanın ister inanmayın, bu işe karışmamaya çalıştım. ... Ona söylediğim tek şey şuydu: 'İstenilen yere değil, ihtiyaç duyulan yere git. Çünkü eğer istenilen bir yere gidersen ve orada senin gibi başkaları da varsa, sıra sana gelmesi biraz zaman alabilir.' [Çocuklarımın] kendi yolculuklarını yaşamalarını ve kendi deneyimlerini edinmelerini istiyorum."

Annesi Shaunie Henderson ile birlikte Houston'da yaşayan ve Episcopal Lisesi takımında oynayan Me'Arah O'Neal, üniversite tercihini tamamen kendi başına yaptığını söyledi.

"Ailem sadece bana destek olmak için yanımdaydı. Karar vermek konusunda kendime baskı yapıyordum ama sabırlı olmam gerektiğini öğrendim. Ve bu kararı gerçekten kendim verdim," dedi.

Orlando, Florida'da büyürken O'Neal, henüz 3 yaşındayken ağabeylerini ve ablalarını izleyerek basketbol topu sürmeyi öğrendi. Son birkaç yılda O'Neal, çok yönlü oyunuyla ulusal çapta dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz aylarda Rucker Park'taki SLAM Summer Classic, Nike World Basketball Festival ve Wootten Basketbol Kampı gibi etkinliklere katıldı.

Eski bir NBA oyuncusu ve O'Neal'ın mevcut beceri ve gelişim antrenörü olan Moochie Norris, "Bunun üstesinden gelebilir," dedi. "Topu iyi kontrol edebiliyor, şut atabiliyor. Potayı çok iyi savunuyor. Oyun kuruyor ve harika kararlar veriyor; en çok sevdiğim yanı da bu. Üç sayılık atışlarda sınırsız bir menzile sahip. Muhtemelen 1'den 4 numaralı pozisyona kadar oynayabilen iri yapılı bir guard olacak."

O'Neal'ın ağabeyi Shareef —ki kendisi yakın zamanda G League'de forma giydi— LSU'ya transfer olmadan önce UCLA'da oynamıştı. Diğer ağabeyi Shaqir, Texas Southern'da oynuyor. Ablası Amirah ise basketbolu bırakmadan önce LSU'da takıma seçilerek (walk-on) oynamış, ardından Texas Southern'a transfer olmuştu.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Adres çubuğunun yanındaki kilit simgesine dokunun.
  2. İzinler → Bildirimler seçeneğine dokunun.
  3. Tercihinizi ayarlayın.
Chrome (Desktop)
  1. Adres çubuğundaki kilit simgesine tıklayın.
  2. Site ayarları seçeneğini seçin.
  3. Bildirimler seçeneğini bulun ve tercihinizi ayarlayın.