Gönderi tarihi: 3 saat önce3 saat Admin Meditasyondan bile daha etkili olan 6 sakinleştirici alışkanlıkMeditasyon işe yaramadığında zihninizi sakinleştiren basit uygulamalar.Meditasyon yapma konusundaki son denemem oldukça utanç vericiydi. Bir arkadaşımın çok övdüğü bir uygulamayı indirdim ve özellikle kaotik bir dönemde stresimi azaltmak için günlük bir uygulamaya başlamayı planlamıştım. Uygulama, düzenli bir uygulamayla ruh halimin iyileşeceğini ve uygulamayla ne kadar çok zaman geçirirsem kendimi o kadar iyi hissedeceğimi vaat ediyordu. Bu harika görünüyordu ve başlamak için sabırsızlanıyordum (hah!).Çok mütevazı bir süreyle başlayacağımı düşündüm, bu yüzden beş dakikadan kısa süren bir başlangıç meditasyonu seçtim. Düğmeye bastım, gözlerimi kapattım, derin bir nefes aldım ve oturdum. Sonsuzluk gibi gelen bir sürenin ardından göz ucuyla baktım... sadece bir dakika geçmişti. Kendime hayal kırıklığına uğradım, uygulamayı kapattım, üyeliğimi iptal ettim ve e-posta yığınımın içine geri döndüm.Neden bu konuda bu kadar kötüydüm? Eşim bir saat boyunca dikkat dağılmadan meditasyon yapabiliyor. Çok sabırsız mıydım? Ruhum çok mu zayıftı? Kendimi daha da kötü hissetmek yerine, meditasyon yapmadan sakinleşmenin yollarını bulmak için konuyla ilgili birkaç uzmana başvurdum.Nazik HareketBirçok insanın, vücutları hareket halindeyken zihinlerini odaklamanın daha kolay olduğunu fark ettiği ortaya çıktı. "Germe veya hareketlilik çalışmaları gibi hafif hareketler, sinir sistemine takip edecek bir şey verir ve bu da otomatik bir sakinlik hissi yaratabilir," diyor bilinçli hareket uzmanı, yoga ve Pilates öğretmeni, yazar ve Kristin McGee Movement'ın kurucusu Kristin McGee.YürüyüşGünlük yürüyüşün kendinizi merkezlenmiş ve huzurlu hissetmenize yardımcı olduğunu fark ederseniz, bunu yürüyüş meditasyonu olarak düşünün. Yürümenin ritmi sinir sistemini düzenlemeye yardımcı olur ve doğanın sakinleştirici güçleri, "sakin kalmakta zorlanan insanlar için topraklayıcıdır," diyor McGee.Zaten günlük yürüyüş yapıyorsanız, bunu bir şükran yürüyüşüne dönüştürerek bu uygulamayı güçlendirebilirsiniz. NKO Club'ın kurucusu Kendall Toole, gece yaptığı şükran yürüyüşlerini çok seviyor çünkü bunlar kasıtlı hareketi zihni sakinleştirmekle birleştiriyor. “Yoğun geçen günlerimizde, ne kadar yol kat ettiğimizi, neler başardığımızı ve nelere minnettar olduğumuzu düşünmeyi tamamen ihmal ediyoruz.Sabah yürüyüşlerinizi daha anlamlı hale getirmek isterseniz, Toole minnettar olduğunuz üç şeye odaklanmanızı öneriyor. Bir arkadaşınızla veya partnerinizle yürüyorsanız, minnettar olduğunuz belirli şeyleri yüksek sesle paylaşın. Belirli şeylere veya kişilere duyduğunuz minnettarlığa odaklanmak, aksi takdirde dağılabilecek bir zihni odaklamaya yardımcı olur.Aşamalı Kas GevşetmeEğer grup yoga dersine katıldıysanız, öğretmen dersi ayak parmaklarınızdan başlayarak vücudunuzun çeşitli bölgelerini gerip sonra gevşetmenizi isteyerek başlatmış olabilir. Bu, aşamalı kas gevşetme tekniğidir ve Take Root Therapy'nin sahibi ve kurucusu Saba Harouni Lurie'ye göre, bu uygulama, taşıdığımızı bilmediğimiz gerginliği serbest bıraktığı için sakinleşmemize yardımcı olabilir. Bunun, gece yatakta veya uçakta endişeli hissettiğinizde yapabileceğiniz harika bir teknik olduğunu düşünüyorum.GörselleştirmeStresli olduğunuzda ailenizin göl kenarındaki evini veya en sevdiğiniz plajı hayal ediyorsanız, zaten görselleştirmeyi kullanıyorsunuz demektir. Endişeli olduğunuzda, gerçek bir yer veya hayal edilmiş bir yer olsun, "mutlu yerinizi" düşünmek sakinleşmenize yardımcı olabilir. Ne kadar çok ayrıntı hayal edebilirseniz o kadar iyi olur. Lurie, yerin nasıl göründüğünü, koktuğunu, nasıl hissettirdiğini (nemli mi yoksa ferahlatıcı derecede serin mi?) ve nasıl sesler çıkardığını düşünmenizi öneriyor.Ayaklarının Yere Bastığı DurumlarBenim gibi zihnimin kaosuna girmek yerine somut şeylere odaklanmaya ihtiyaç duyan insanlar için topraklama uygulamaları çok faydalı olabilir. Lurie, "Bazı insanlar bunun meditasyondan çok daha kolay erişilebilir olduğunu düşünüyor," diyor. "Topraklama, dikkatimizi dış dünyaya kaydırarak yoğun duygularla başa çıkmamıza yardımcı olur ve tek başına veya sevilen biriyle birlikte kullanılabilir. Topraklama kullandığınızda, kendinize iç dünyanızdan bir mola verir ve kısa bir süre başka bir şeye odaklanırsınız." Basit bir topraklama tekniği 5-4-3-2-1 yöntemidir. Çevrenize bakın ve görebileceğiniz beş şeyi, duyabileceğiniz dört şeyi, dokunabileceğiniz üç şeyi, koklayabileceğiniz iki şeyi ve tadabileceğiniz bir şeyi adlandırın.Pratik GörevlerBelirli bir süre boyunca tek bir şeye yoğunlaşmak çok sakinleştirici olabilir. Havuç dilimlemek, yabani otları yolmak ve hatta küveti ovmak gibi tekrarlayan hareketler, "dikkatı sabitledikleri, yapı oluşturdukları ve beyne odaklanacak sakinleştirici bir şey verdikleri" için zihinsel karmaşayı azaltabilir, diyor McGee.Meditasyon uygulamasına benzer bir şey de, bu yöntemlerin sık sık kullanılması gerektiğidir. Lurie, bunalmış hissettiğinizde sakinliğe daha kolay ulaşabilmek için topraklama ve diğer teknikleri düzenli olarak uygulamanızı öneriyor. 5-4-3-2-1 yöntemini telefonumdaki notlar uygulamasına kaydediyorum, böylece bunalmış hissettiğimde ona kolayca ulaşabilirim. Sanırım ona sık sık başvuracağım.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.