Gönderi tarihi: 22 saat önce22 saat Yazar Admin Epstein skandalının yankıları istifalara ve soruşturmalara yol açtıJeffrey Epstein, aralarında siyasetçiler, üst düzey iş insanları, akademisyenler ve ünlülerden oluşan küresel bir ağ kurmuştu ve bu kişilerin çoğu, hüküm giymiş cinsel suçluyla olan ilişkileri nedeniyle ciddi şekilde lekelendi.İngiltere'nin eski prensi Andrew gibi yüksek profilli isimler kamuoyu önünde büyük bir utanç yaşarken, bazı güçlü ancak daha az bilinen isimler işten çıkarıldı, istifaya zorlandı, soruşturma altına alındı veya pozisyonları incelemeye alındı.ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan Epstein dosyalarında bir kişinin adının geçmesi, tek başına o kişinin herhangi bir yanlış davranışta bulunduğunu ima etmez.Epstein, 2008 yılında reşit olmayan bir kişiyi taciz etmekten hüküm giymiş ve 2019 yılında reşit olmayan kişilerin cinsel istismarı suçlamasıyla yargılanmayı beklerken ölmüştü.Borge BrendeDavos zirvesini düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu'nun yönetim kurulu, WEF başkanı Borge Brende'nin (60) Epstein ile olan etkileşimleriyle ilgili bağımsız bir inceleme emri verdi.Eski Norveç dışişleri bakanı Brende, 2018 ve 2019 yıllarında New York'ta Epstein ile akşam yemeklerine katıldığını kabul etti.Epstein'ın suç faaliyetlerinden "tamamen habersiz" olduğunu ısrarla belirtti.Thorbjorn JaglandEski Norveç başbakanı Thorbjorn Jagland (75), Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle "ağırlaştırılmış yolsuzluk şüphesiyle" polis soruşturması altında. Bu bağlantılar arasında yayınlanan dosyalardan ortaya çıkan birçok e-posta alışverişi de yer alıyor.Jagland, 1996-1997 yılları arasında başbakanlık yaptı ve daha sonra Avrupa Konseyi genel sekreteri olarak görev yaptı. Ayrıca Nobel barış ödülünü veren komiteye de başkanlık etti.Mona Juul1990'ların başlarındaki Oslo anlaşmalarına yol açan gizli İsrail-Filistin müzakerelerinde kilit rol oynayan Norveçli diplomat Mona Juul (66), Epstein ile olan iddia edilen bağlantılarıyla ilgili soruşturma devam ederken görevinden uzaklaştırıldı.Epstein, vasiyetinde Juul'un eşi, diplomat ve Oslo görüşmelerinin arabulucusu Terje Rod-Larsen ile olan iki çocuğuna 10 milyon dolar bıraktı.Norveç Dışişleri Bakanlığı, şu anda Norveç'in Ürdün büyükelçisi olan Juul'un, soruşturma devam ederken geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Dean KamenSegway'in mucidi, 74 yaşındaki Amerikalı mühendis Dean Kamen, kurucusu olduğu robotik organizasyonu FIRST'ün yönetim kurulundan geçici olarak ayrıldı.Son Epstein dosyaları yayınında, Kamen'in Epstein ve küçük yaştaki kız çocuklarını ahlaksız finansçıya pazarlamaktan 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Ghislaine Maxwell ile çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.Dosyalarda ayrıca Kamen'in Epstein'e 2013 yılında özel Karayip adasına yaptığı ziyaret için teşekkür ettiği bir e-posta da bulunuyor.Brad Karp66 yaşındaki Amerikalı avukat Brad Karp, Amerika Birleşik Devletleri'nin en güçlü kurumsal hukuk firmalarından biri olan Paul Weiss'ın başkanlığından 18 yıl sonra istifa etti.E-postalarda Karp, Epstein'e 2015 yılında Manhattan'daki malikanesinde verdiği akşam yemeğine davet ettiği için teşekkür ediyor ve bunu "asla unutmayacağım bir akşam" olarak nitelendiriyor.Epstein ile sosyalleştiği için pişman olduğunu söyleyen Karp, başka bir e-postada da Epstein'den oğluna Woody Allen'ın bir filminde iş bulmasına yardımcı olmasını istemişti.Miroslav LajcakSlovakya hükümetinin ulusal güvenlik danışmanı 62 yaşındaki Miroslav Lajcak, Epstein dosyalarında yer alan ve iki adamın kadınlar hakkında konuştuğu metin mesajlarının ortaya çıkmasının ardından istifa etti.Lajcak o dönemde dışişleri bakanıydı.Caroline LangEski Fransız kültür bakanı Jack Lang'ın kızı, Fransız film yapımcısı ve eski oyuncu Caroline Lang, ailenin Epstein ile olan bağlantılarının ortaya çıkmasının ardından film yapımcıları grubunun başkanlığından istifa etti.Caroline Lang, Fransız araştırma sitesi Mediapart'a, kendisi ve Epstein'in sanat eserleri satın almak için birlikte bir şirket kurmayı kabul ettiklerini ancak kendisinin bu şirkete herhangi bir para yatırmadığını söyledi.Kendisini "inanılmaz derecede saf" olarak nitelendirdi.Babası 86 yaşındaki Jack Lang, Epstein ile yaklaşık 15 yıl önce Woody Allen tarafından tanıştırıldığını ve suçlarından haberdar olmadığını söyledi.George MitchellEski ABD senatörü 92 yaşındaki George Mitchell, Kuzey İrlanda'daki İngiliz yönetimiyle ilgili otuz yıllık çatışmayı sona erdiren 1998 barış anlaşmasına yol açan müzakerelere aracılık etti.Kuzey İrlanda'daki Queen's Üniversitesi Belfast, bu hafta Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle Mitchell'in adını Küresel Barış, Güvenlik ve Adalet Enstitüsü'nden kaldırdı.Mitchell daha önce Epstein ile tanıştığı ve onu tanıdığı için pişman olduğunu ve yasa dışı faaliyetlerinden haberdar olmadığını söylemişti.Steve Tisch"Forrest Gump" filminin yapımcısı ve New York Giants'ın ortak sahibi 76 yaşındaki Steve Tisch, ikili arasındaki e-posta yazışmalarına göre Epstein tarafından birden fazla kadınla bağlantı kurdurulmuştu.Tisch yaptığı açıklamada, Epstein ile "yetişkin kadınlar hakkında e-posta alışverişinde bulundukları ve ayrıca filmler, hayırseverlik ve yatırımlar hakkında konuştukları kısa bir ilişki" yaşadığını kabul etti.Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) başkanı Roger Goodell, katı bir kişisel davranış politikasına sahip olan ligin, Tisch'e karşı herhangi bir işlem yapmaya karar vermeden önce "tüm gerçeklere bakacağını" söyledi.Casey Wasserman51 yaşındaki Casey Wasserman, kendisi ve Maxwell arasında ortaya çıkan flörtöz e-posta yazışmalarının ardından 2028 Olimpiyat Oyunları Los Angeles Organizasyon Komitesi başkanlığından istifa etmesi yönünde çağrılarla karşı karşıya kaldı.Wasserman, 2003 yılında Maxwell ile yaptığı yazışmalardan "derin pişmanlık duyduğunu" ve bu yazışmaların Epstein ve Maxwell'in suçlarının kamuoyuna açıklanmasından çok önce gerçekleştiğini belirtti.Kaynak: AFP
Gönderi tarihi: 15 saat önce15 saat Yazar Admin CNN'in KFile programı Bill Gates-Epstein ilişkisine dair derinlemesine bir inceleme yaptı: "Daha önce bilinenden daha ayrıntılı"Andrew Kaczynski'nin CNN KFile programı, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in pedofil Jeffrey Epstein ile olan ilişkisine dair daha önce bilinenden daha fazla ayrıntıyı ortaya koyan derinlemesine bir inceleme yaptı.Kaczynski'ye göre, Adalet Bakanlığı tarafından geçen hafta yayınlanan son dosya grubunda, "bir dizi grafiksel, doğrulanmamış iddia ve ikili arasında daha önce bilinenden daha ayrıntılı bir hayırseverlik koordinasyonu" yer alıyor.Kaczynski, en çarpıcı açıklamaların, Epstein'ın 2008'deki fuhuş suçlamalarından mahkumiyetinden yıllar sonra, 18 Temmuz 2013 tarihli iki taslak e-postada yer aldığını ve bu e-postaların "Epstein'ın kendisi tarafından yazılmış gibi göründüğünü" yazdı.Raporda, "Bu bilinç akışı notlarında, yazım hataları ve zehirli ifadelerle dolu olan Epstein, Gates için cinsel ilişkilere aracılık ettiğini ve eşinden cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyonu gizlemek için ilaç almasına yardımcı olduğunu iddia ediyor" denildi.Rapora göre:Epstein, bir e-postada Gates'e "Rus kızlarla cinsel ilişki sonuçlarıyla başa çıkmak" ve "evli kadınlarla yasadışı ilişkiler" için ilaç almasına yardımcı olduğunu iddia etti. E-postada ayrıca Gates'in Epstein'dan köprü turnuvaları için Adderall sağlamasını istediğine de atıfta bulunuluyor.Bir taslak e-postada, Gates'in gözyaşları içinde Epstein'dan cinsel yolla bulaşan bir hastalığa atıfta bulunan mesajları, "Melinda'ya gizlice verebileceğiniz antibiyotikleri sağlamanız talebinizi" ve penisiyle ilgili açık kişisel ayrıntıları silmesini istediği iddia ediliyor.Kaczynski, e-postalardaki iddiaların doğrulanmamış ve kanıtlanmamış olduğunu ekledi.Gates, Epstein ile ilgili herhangi bir yanlış davranışta bulunduğunu reddetti.CNN'in Avustralya'daki ortağı Nine News'in son belgelerle ilgili sorusuna Gates, "Görünüşe göre Jeffrey kendine bir e-posta yazmış. Bu e-posta asla gönderilmedi, e-posta yanlış. Bu yüzden onun ne düşündüğünü bilmiyorum. Bu bana, onunla geçirdiğim her dakikadan pişman olduğumu ve bunu yaptığım için özür dilediğimi hatırlatıyor" dedi.Melinda Gates, eski eşinin Epstein ile olan ilişkisini, 27 yıllık evliliklerinin ardından boşanmalarının nedenlerinden biri olarak göstermişti. Salı günü NPR'a verdiği demeçte, eski kocasının "Rus kızlarından" cinsel yolla bulaşan bir hastalık kaptıktan sonra kendisine gizlice antibiyotik vermeyi planladığını öne süren e-posta hakkında "inanılmaz bir üzüntü" duyduğunu söyledi.Melinda Gates, "Ve kendi üzüntümü bir kenara bırakıp o genç kızlara bakıp 'Tanrım, onlara nasıl oldu bu? Bu kızların başına nasıl geldi bu?' diyebiliyorum" dedi ve ekledi: "Evliliğimi bitirdim. Evliliğimi bitirmek zorundaydım. Evliliğimi bitirmek istedim. Sonunda vakıftan da ayrılmam gerektiğini hissettim. Bu çok üzücü. Gerçek bu."Kaynak: Mediaite
Gönderi tarihi: 15 saat önce15 saat Yazar Admin Ekin-Su Culculoglu, tartışmalı Jeffrey Epstein teorisini paylaştıEkin-Su Culculoglu, sosyal medyada paylaştığı samimi bir videoda, skandallara karışmış finansör Jeffrey Epstein'ın hala hayatta olabileceğine "ikna olduğunu" iddia ederek, Epstein dosyalarıyla ilgili tartışmalı bir teori paylaştı.Reality şov yıldızı, yeni yayınlanan Epstein belgelerine "büyülendiğini" itiraf etti; bu belgeler, merhum cinsel suçlunun suçlarına ve onunla bağlantılı güçlü figürlere olan küresel ilgiyi yeniden alevlendirdi.Epstein, 2008 yılında reşit olmayan birinden fuhuş talep etmekten suçlu bulunmuş ve serbest bırakılmadan önce 18 ay hapis yatmış ve cinsel suçlular siciline kaydedilmişti.Daha sonra 2019 yılında federal cinsel istismar suçlamalarıyla tekrar tutuklandı ve aynı yıl hapishanede öldü. Ölümü intihar olarak kayıtlara geçti.Cuma günü, ABD Adalet Bakanlığı, Epstein davasıyla ilgili önemli bir açıklamada, e-postalar, fotoğraflar ve videolar da dahil olmak üzere üç milyondan fazla belgeyi yayınladı.Dosyalarda yer almanın suçluluk veya yanlış bir şey yaptığını göstermediğini belirtmek önemlidir. Belgeler, Epstein ve diğerlerine karşı suçlayıcılar tarafından yapılan iddiaları içermektedir.Adı geçen isimler arasında, kendisine yöneltilen tüm iddiaları sürekli olarak reddeden Prens Andrew de yer alıyor.Yeniden gündeme gelen incelemelere tepki gösteren Ekin-Su, düşüncelerini Instagram Hikayelerinde paylaştı. Şunları söyledi: "Eminim ki sadece ben değilim, ama Jeffrey Epstein ile ilgili her şey çok ilginç. Çok karanlık, çok sapıkça - hasta bir zihniyet.""Sürekli aşağı kaydırıyorum. TikTok'um tüm bu bilgilerle çıldırdı ve ben de 'Bir insan nasıl bu kadar sapık olabilir?' diye düşünüyorum."30 yaşındaki oyuncu şöyle devam etti: "Tüm ipuçlarını bulmak istiyorum. Muhtemelen bir yerlerde hayatta olduğuna ikna oldum. Ölü olup olmadığını bile bilmiyorum."Videoyu kahve fincanını kaldırarak ve neşeli bir şekilde "İyi günler arkadaşlar" diyerek bitirdi.Kaynak: Evening Standard
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Bondi, Epstein dosyalarından Trump'ın adamlarının mesajlarını gizlemekle suçlanıyorBir sivil toplum kuruluşu, Pam Bondi'nin Adalet Bakanlığı'nın, Epstein dosyalarının bir parçası olarak yayınlanan milyonlarca belge arasında üst düzey Trump yönetimi yetkililerinden gelen iletişimlerin neden yer almadığını açıklamasını talep ediyor.Demokrasi Savunucuları Fonu, Cuma günü gönderdiği bir mektupta, Adalet Bakanlığı'nın Epstein Dosyaları Şeffaflık Yasası'nın kapsamını "izin verilmeyen bir şekilde" daralttığını ve Bondi, Başsavcı Yardımcısı Todd Blanche veya FBI Direktörü Kash Patel'den gelen hiçbir iletişimi dahil etmediğini iddia etti.Mektupta, bu yetkililerin "Adalet Bakanlığı'nın Epstein dosyalarının açıklanması yönündeki kongre ve kamuoyu çağrılarına verdiği yanıtın (veya yanıt vermemesinin) merkezinde yer aldığı" belirtildi ve bu nedenle Epstein Kütüphanesi'nin "onların iletişimleriyle dolu olması gerektiği" ifade edildi.Mektupta, "Açık sonuç, bu iletişimlerin gizlendiği, yok edildiği veya Epstein Kütüphanesi'nde izlenemeyecek kadar sansürlendiğidir" denildi.Yasa, Adalet Bakanlığı'nın Epstein'ın soruşturulması ve yargılanmasıyla ilgili tüm gizli olmayan kayıtlarını, belgelerini, iletişimlerini ve soruşturma materyallerini yayınlamasını gerektirirken, mağdurların kişisel bilgileri ve aktif bir federal soruşturmayı tehlikeye atacak materyaller de dahil olmak üzere belirli bilgilerin sansürlenmesine izin veriyor.Demokrasi Savunucuları Fonu'na göre, bu muafiyetler Bondi, Blanche ve Patel'den gelen iletişimler için "büyük ölçüde geçerli değil" ve kuruluş, Adalet Bakanlığı müfettişinden Epstein Dosyaları Şeffaflık Yasası'na uyumu sağlamasını istedi.Axios'a yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı sözcüsü şikayetlerin "eskimiş bir anlatı" olduğunu söyledi.Açıklamada, "Bu Bakanlık, yasaya uygun olarak 3,5 milyondan fazla sayfa belge üretti ve tam şeffaflık içinde, hangi maddelerin yanıt vermediğini kamuoyuna ve Kongre'ye açıkladı" denildi.TDB de yorum almak için iletişime geçti.Adalet Bakanlığı, Epstein ile ilgili dosyaların son bölümünü 30 Ocak'ta, Kongre'nin merhum cinsel suçlu ve ortağı Ghislaine Maxwell ile ilgili kayıtların yayınlanması için belirlediği son tarihten bir aydan fazla bir süre sonra yayınladı.On yıldan fazla bir süredir Epstein ile arkadaş olan Başkan Donald Trump, yayınlanmaya "Bence ülkenin başka bir şeye geçme zamanı geldi" diyerek yanıt verdi.Adı veya ilgili terimler belgelerde 5.300 kez bulundu, ancak Epstein'ın suçları hakkında herhangi bir bilgisi olduğunu reddetti. Gözden düşmüş finansçı, 2019 yılında Manhattan'daki bir hapishane hücresinde, cinsel istismar suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken intihar ettiği anlaşılan bir şekilde hayatını kaybetti.Daha önce reşit olmayan bir kişiyi fuhuşa teşvik etmekten suçunu kabul etmişti.Ancak Epstein'ın kurbanları, Adalet Bakanlığı'nın açıklamalarından memnun olmadıklarını belirttiler. Bu hafta başında hem Trump hem de Başkan Yardımcısı JD Vance, CNN yıldızı Kaitlan Collins'in, adaletin sağlanmadığını düşünen kurbanlara başkanın ne söyleyeceği sorusunu sorarken daha çok gülümsemesi gerektiğinden şikayetçi olmuşlardı.Açıklama büyük ölçüde sansürlenmişti ve yine de hatalarla doluydu; Adalet Bakanlığı, kurbanların sansürlenmemiş isimlerini ve hatta genç kadınların çıplak fotoğraflarını içeren binlerce belgeyi aceleyle kaldırmak zorunda kaldı.Kaynak: TDB
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Kevin Spacey'nin 2024 tarihli videosu: "Genç kızlar" Clinton Vakfı üyeleriyle birlikte Epstein'in uçağındaydıİddia:Haziran 2024'ten beri çevrimiçi olarak paylaşılan bir video, oyuncu Kevin Spacey'nin, mahkum cinsel suçlu Jeffrey Epstein'e ait bir uçakta Clinton Vakfı üyeleriyle birlikte uçarken "genç kızların" da uçakta olduğunu söylediğini gösteriyor.Değerlendirme:Doğru (Bu değerlendirme hakkında?)Ocak 2026'nın sonlarında, mahkum cinsel suçlu Jeffrey Epstein davasıyla ilgili daha fazla dosyanın yayınlanmasının ardından, oyuncu Kevin Spacey'nin yayıncı Piers Morgan'a, merhum finansörün uçağında Clinton Vakfı üyeleriyle birlikte yaptığı bir uçuşta "genç kızların" da bulunduğunu söylediğini gösteren bir video çevrimiçi olarak yeniden ortaya çıktı.Örneğin, bir Facebook kullanıcısı 3 Şubat'ta bu klibi paylaştı; videoda Spacey'nin şunları söylediği görülüyor (arşivlenmiş):2015 yılında, çevrimiçi olarak, Twitter hesabımda, Jeffrey Epstein'in adasına uçtuğuma ve genç kızlara tacizde bulunduğuma dair haberler görmeye başladım. Ve şöyle düşündüm: Yani, 2015'te, hatta belki 2002'de bana Jeffrey Epstein adında birini tanıyıp tanımadığımı sorsaydınız, muhtemelen hayır derdim.Elbette, o zamandan beri kim olduğunu öğrendim ve geri dönüp bu insani yardım görevi için uçtuğumuz uçağın Jeffrey Epstein'e ait olduğunu ve daha sonra "Ah, aslında o uçuşların bazılarında o da vardı ve bu Maxwell kadını da o uçuşların bazılarında vardı" diye öğrendim.Onu tanımıyordum. Onunla hiç vakit geçirmedim. Clinton Vakfı insanlarıyla birlikteydim, onlarla birlikteydim.[...]Bu adamın etrafında olmak istemedim çünkü Güney Afrika'ya yaptığımız o yolculukta başkanımızı riske attığını hissettim, çünkü orada genç kızlar vardı ve biz de "Bu adam kim?" diye düşünüyorduk. Yani şunu söyleyeceğim, o uçuşlarda genç kızlar vardı.Görüntüler Şubat 2026'da Facebook'ta ve X'te de başka yerlerde ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları bunu Haziran 2024'te de paylaştı.1K views | Kevin Spacey confirmed that Bill Clinton went...Kevin Spacey confirmed that Bill Clinton went to South Africa with young girls during Clinton Foundation humanitarian trips while on Epstein's plane. “There were young girls on those flights”Temmuz 2023'te Spacey, İngiltere'nin Londra kentinde görülen bir duruşmanın ardından 2001 ve 2013 yılları arasında dört erkeğe karşı cinsel saldırı suçlamalarının tamamından suçsuz bulundu. Ekim 2022'de ise bir ABD mahkemesi de oyuncuya karşı açılan cinsel saldırı davasını reddetti.Ancak, 2026 yılının başlarında, 2000 ve 2013 yılları arasında üç erkeğe cinsel saldırıda bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak sivil davalarla karşı karşıya kalması bekleniyordu.Kısacası, Spacey 11 Haziran 2024'te Morgan ile bir röportajda yer aldı. Clinton Vakfı üyeleriyle birlikte Epstein'ın uçaklarından birinde uçtuğunu ve uçakta "genç kızlar" da bulunduğunu söyledi. Bu nedenle, bu iddiayı doğru olarak değerlendirdik.Morgan'ın "Piers Morgan Uncensored" adlı programı, aynı görüntüleri 11 Haziran'da X'te yayınladı.Programın tamamı da aynı gün Piers Morgan Uncensored YouTube kanalında yayınlandı. Klip yaklaşık 1:11:38'de başlıyor ve yaklaşık 1:13:44'te sona eriyor.Röportaj sırasında Spacey, eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın kurduğu hayır kurumu olan Clinton Vakfı ile insani yardım çalışmaları için Güney Afrika'ya uçtuğu uçağın Epstein'a ait olduğunu öğrendiğini söyledi:2015 yılında internette, Twitter hesabımda, Jeffrey Epstein adlı bu adamın adasına uçtuğuma ve genç kızlara tacizde bulunduğuma dair haberler görmeye başladım. Ve şöyle düşündüm: Eğer bana 2015'te, hatta belki 2002'de bile Jeffrey Epstein adında birini tanıyıp tanımadığımı sorsaydınız, muhtemelen "hayır" derdim. Elbette, o zamandan beri kim olduğunu öğrendim ve geri dönüp bu insani yardım görevi için uçtuğumuz uçağın Jeffrey Epstein'a ait olduğunu öğrendim. Ve sonra, "o aslında bu uçuşların bazılarında vardı ve bu [Ghislaine] Maxwell kadını da bu uçuşların bazılarında vardı" diye öğrendim. Onu tanımıyordum. Onunla hiç vakit geçirmedim. Clinton Vakfı'ndaki insanlarla birlikteydim, onlarla birlikteydim. Spacey ayrıca Maxwell veya Epstein ile hiçbir ilişkisi olmadığını ve ikincisiyle "hiç vakit geçirmediğini" söyledi.Ardından, Epstein'dan para gibi hiçbir şey almadığını, çünkü "bu adamın etrafında olmak istemediğini" ve merhum finansörün reşit olmayan kızlara tecavüz ettiği iddia edilen adasına hiç gitmediğini açıkladı (Epstein daha sonra cinsel istismar suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken hapishanede intihar etmişti):"O Güney Afrika gezisinde başkan [Bill Clinton]'ı riske attığını hissettim çünkü orada genç kızlar vardı; ve biz de 'bu adam kim?' diye düşünüyorduk... o uçuşlarda genç kızlar vardı ve bu zaten biliniyor. Bunun hakkında konuştular. Ama asıl mesele şu, tamamen orada yapmamız gerekenlere odaklandığım bir insani yardım gezisinde bir adamla ve bir kadınla tanıştığımı hatırlamamakla, birinin adasına gidip gitmediğimi hatırlamamak arasında büyük bir fark var. Yani, Jeffrey Epstein'ın adasına hiç gitmedim. Onu tanımıyordum."Kaynak: Snopes
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Norveç, Jeffrey Epstein hakkında yeni bir soruşturma başlattıNorveçli yetkililer, zengin cinsel suçlu Jeffrey Epstein ile ülkenin eski başbakanı Thorbjørn Jagland arasındaki bağlantılarla ilgili yeni bir soruşturma başlattı.Soruşturma, ekonomik suçlarla ilgilenen Økokrim tarafından başlatıldı. Kurum Perşembe günü yaptığı açıklamada, Jagland'ın "ağırlaştırılmış yolsuzluk" şüphesi altında olduğunu belirtti.1996-1997 yılları arasında başbakanlık yapan Jagland, aynı zamanda Nobel Komitesi'nin eski başkanı ve Avrupa Konseyi'nin genel sekreteriydi. Avukatı, soruşturmayla iş birliği yapacağını söyledi.Jagland, ABD Adalet Bakanlığı tarafından geçen hafta yayınlanan, finansçı Epstein'a ait üç milyondan fazla sayfalık belgenin ortaya çıkardığı bilgilerden etkilenen birçok kamu figüründen biri.Epstein, 2008'de reşit olmayan fahişelerle ilişkiye girmekten mahkum edildikten sonra bile, güçlü ve zengin elit bağlantılarından oluşan geniş ağından faydalanmaya ve bu ağla çalışmaya devam etti.Dosyalar, cinsel suçluyla olan bu ilişkilerin birçoğuna dair rahatsız edici bilgiler ortaya koyuyor, ancak dosyalarda adının geçmesi herhangi bir suç teşkil ettiği anlamına gelmiyor. Polonya, Epstein'ın Rus casusu olup olmadığını araştırıyor.Epstein, 2019 yılında New York'ta ABD'deki evlerinde reşit olmayan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunmak suçlamasıyla yargılanmayı beklerken intihar etti.Dosyalar, Jagland ve Epstein arasında yıllarca süren temasları ortaya koydu.E-postalara göre, Jagland, 2014 yılında Nobel komitesi başkanı olduğu dönemde ailesiyle birlikte Epstein'ın adasını ziyaret etmeyi planlamış ve uçuşları Epstein'ın bir asistanı organize etmişti.O dönemde Jagland, insan hakları ve insan kaçakçılığıyla mücadele, cinsel istismar mağdurlarının korunması da dahil olmak üzere Avrupa Konseyi'nin genel sekreteri olarak 2009-2019 yılları arasındaki görev süresinin ortasındaydı.Norveç'teki kurum, "Økokrim, diğer şeylerin yanı sıra, [Nobel] pozisyonuyla bağlantılı olarak hediyeler, seyahatler ve krediler alınıp alınmadığını araştıracak" dedi.Müfettişler ayrıca, Jagland'ın eski bir uluslararası kuruluş başkanı olarak sahip olduğu dokunulmazlığın kaldırılması için de girişimde bulunacaklarını söylediler.Kurum, "Økokrim, Epstein dosyalarındaki materyalleri incelemeye devam ediyor" dedi. Newsweek'e gönderilen bir açıklamada, Avrupa Konseyi'nin medya departmanı, Jagland'ın birkaç yıl önce kuruluştan ayrıldığı için, "o zamanki kişisel yazışmaları veya özel görüşmeleri hakkında tam bilgiye sahip olmadıklarını" belirtti.Ancak Epstein'ın genel sekreterin konutunda "en az iki kez" düzenlenen etkinliklere katıldığını tespit ettiklerini bildirdiler.Açıklamada, "Bunun Bay Epstein ile Avrupa Konseyi'nin resmi işleriyle ilgili olduğuna dair hiçbir gösterge yok ve bu özel görüşmelerin Bay Jagland'ın o zamanki resmi günlüğünde hiçbir izi bulunmamaktadır" denildi."Ayrıca, 2018 yılında New York'a yaptığı resmi bir ziyaret sırasında Bay Jagland'ın, medya makalelerine göre Bay Epstein ile bağlantılı olabilecek özel bir konutta kaldığını tespit ettik. Ayrıca, 2015 ve 2018 yıllarında, medya haberlerinin Bay Epstein ile ilişkilendirdiği Paris'teki özel konutlarda kaldığını da tespit ettik."Bay Epstein'ın mülklerini resmi sıfatla ziyaret ettiğine dair herhangi bir kayıt bulamadık."Açıklamada, Jagland'ın "kuruluşun iç düzenleyici çerçevesi, özellikle resmi misafirperverlik ve hediyelerin kabulü konusunda usulüne uygun olarak bilgilendirildiği" belirtildi."Basın haberlerine dayanarak, Bay Jagland avukatı aracılığıyla Epstein ile olan temasları hakkında kapsamlı bir açıklama yapacağını duyurdu. Bu konuda yapılacak her türlü açıklamayı memnuniyetle karşılıyoruz. Bay Jagland ile temas kurmadık."Jagland'ın yasal temsilcisi, Norveç yayın kuruluşu NRK'ya müvekkilinin soruşturmayla işbirliği yaptığını söyledi.Jagland'ın avukatı Anders Brosveet, NRK'ya yaptığı açıklamada (orijinal olarak Norveççe), "Şimdiye kadar ortaya çıkardığımız bilgilere dayanarak, bunun bir çıkar transferi vakası olmadığını tespit etmenin oldukça kolay olduğuna inanıyoruz" dedi."Temel bulgularımızı ve sahip olduğumuz belgeleri mümkün olan en kısa sürede, umarım yarın sunacağız. Ancak bu, on yıl öncesine kadar uzanan konuları ilgilendiriyor, bu nedenle 'bir-iki-üç' içinde yapılmadı." Jagland, Epstein dosyalarında adının geçmesi nedeniyle baskı altında olan birçok Norveçli kamu figüründen biri.Davos'ta her yıl üst düzey bir iş zirvesi düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu da Perşembe günü, dosyaların ikilinin birkaç kez birlikte yemek yediğini ve mesajlaştığını göstermesinin ardından, CEO'su Børge Brende'nin Epstein ile olan ilişkisini belirlemek için iç soruşturma başlattığını duyurdu.Brende, 2013-2017 yılları arasında Norveç Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.NRK'ya yaptığı açıklamada, soruşturmayla iş birliği yaptığını, Epstein ile yalnızca iş ortamlarında görüştüğünü ve Epstein'ın suç geçmişinden haberdar olmadığını söyledi.Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit de, oğlu bu hafta tecavüz de dahil olmak üzere birçok suçtan yargılanmaya başlarken, Epstein ile geçmişteki temasları nedeniyle yeniden inceleme altına alındı.Norveç medyasının bildirdiğine göre, Epstein dosyalarında veliaht prensesle ilgili yüzlerce atıf yer alıyordu ve prenses 2019'da Epstein ile temas kurduğu için pişman olduğunu zaten belirtmişti.E-posta yazışmalarını da içeren belgeler, Mette-Marit'in 2013 yılında Florida'daki Palm Beach'te Epstein'a ait bir mülkte birkaç gün kaldığını gösterdi.NRK, konaklamanın ortak bir arkadaş aracılığıyla ayarlandığını bildirdi ve bu daha sonra kraliyet ailesi tarafından doğrulandı.Mette-Marit yaptığı açıklamada, "Epstein'ın geçmişini daha ayrıntılı bir şekilde araştırmadığım ve onun nasıl bir insan olduğunu daha erken fark etmediğim için sorumluluk almalıyım" dedi.Şunları ekledi: "Kötü bir karar verdim ve Epstein ile herhangi bir temas kurduğum için pişmanım. Bu gerçekten utanç verici."Kaynak: Newsweek
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Epstein'ın 2016 tarihli e-postası, Trump'ın inkarlarını çürütüyor.Jeffrey Epstein'e ait, 25 Aralık 2016 tarihli yeni yayınlanan bir e-postada, Epstein'in "tüm Trump oğullarıyla" Palm Beach'te olduğu iddia ediliyor; bu da Başkan Donald Trump'ın, merhum pedofille ilişkilerini çok daha önce kestiğine dair açıklamalarıyla çelişiyor.Adalet Bakanlığı'ndan sızdırılan büyük bir belge yığını içinde yer alan bu yazışma, Trump'ın Epstein ile olan arkadaşlığını 2000'li yılların başlarında sonlandırdığına dair uzun süredir devam eden iddiasını sorguluyor.Epstein, Bill Gates'in danışmanı olan ve dosyalarda başka yerlerde de adı geçen Boris Nikolic'e gönderdiği bir e-postada şöyle yazdı: "Palm Beach'te tüm Trump oğullarıyla birlikteyim... = eğlenceli."2016 Noel Günü'nde gönderilen bu mesaj, Trump'ın 2016 başkanlık seçimlerini kazanmasından yaklaşık bir ay sonra geldi.Epstein, "oğlanların" isimlerini açıkça belirtmese de, bu ifadenin o dönemde tatil için Mar-a-Lago'da bulunan Donald Trump Jr. ve Eric Trump'a bir gönderme olduğu yaygın olarak yorumlanıyor.Başkan, Epstein ile "15 yıldır" konuşmadığını ve emlak anlaşmasıyla ilgili bir anlaşmazlık ve personele karşı uygunsuz davranışları nedeniyle çocuk kaçakçısını 2007 civarında Mar-a-Lago'dan men ettiğini defalarca belirtti.Her zamanki gibi, Beyaz Saray bu iddiayı "yanlış bir suçlama" ve "asılsız" olarak nitelendirerek, Trump'ın o dönemde Epstein ile hiçbir teması olmadığını savundu.Kaynak: Knewz
Gönderi tarihi: 57 dakika önce57 dak Yazar Admin Epstein dosyalarındaki fotoğrafta suya açılan bir gizli kapı görülüyor. İşte muhtemel amacı.İddia:Şubat 2026'da sosyal medyada paylaşılan, suyun üzerinde bulunan bir gizli kapının görüntüsü, ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan Epstein dosyalarından alınan, Jeffrey Epstein'ın evine ait gerçek bir fotoğraftır.Değerlendirme:Doğru (Bu değerlendirme hakkında?)Bağlam:Birçok sosyal medya kullanıcısı kapının gizlilik amacıyla denize açıldığını öne sürse de, bunun adada temiz su kullanımı için beton bir su depolama tankına açılan bir kapı olması daha muhtemeldir.Gönderinin tam metni şöyleydi:Bu, Epstein'in evinin içinde denize açılan gizli bir kapıydı.Bir adada, suyla çevrili bir yerdeydiler. Peki neden denize açılan gizli bir kapıya ihtiyaç duysunlar ki?Tanrım, bu şeyler beni hasta ediyor.Fotoğrafı içeren ve kapının denize açıldığını öne süren benzer gönderiler, kapının Epstein'in çocuklara yönelik cinsel istismarıyla ilgili kötü niyetli amaçlar için mi yoksa kanıtlanmamış "ritüel kurban etme" söylentileriyle mi ilgili olduğu konusunda sorular yöneltiyordu. Bu tür gönderilerin örnekleri X (arşivlenmiş), Facebook (arşivlenmiş) ve Reddit (arşivlenmiş) gibi sosyal medya platformlarında yayıldı.Suya açılan gizli kapı görüntüsü, Epstein'ın özel adası Little St. James'teki bir binanın bir bölümünün gerçek bir fotoğrafıydı ve Adalet Bakanlığı'nın Epstein dosyalarının bir parçası olarak orijinal haliyle yayınlanmıştı. Bu nedenle, bu iddiayı doğru olarak değerlendirdik.Fotoğraf gerçek olsa da, yani yapay zeka veya diğer dijital düzenleme araçlarıyla oluşturulmamış veya düzenlenmemiş olsa da, kapının büyük olasılıkla sıradan bir su toplama ve filtreleme sisteminin bir parçası olduğu ve denize değil, bir depolama tankına açıldığı belirtilmelidir.Bir not olarak, "gizli kapı" kelimesini sözlük tanımına göre kullanıyoruz; yani aşağıda bir açıklığı kapatan herhangi bir kapı. Bu tanıma göre, böyle bir kapının gizli olması veya birini tuzağa düşürmek için kullanılması gerekmez.Fotoğraf, Adalet Bakanlığı'nın Aralık 2025'teki ilk yayınında, Adalet Bakanlığı'nın web sitesinde listelenen ilk veri setindeki dosyaların 46. sayfasında bulunabilir. Görüntünün dosya adı EFTA00002323'tür.Gizli kapı, veri setindeki komşu bir görüntüde de görülebiliyordu: EFTA00002322. Kapının en olası amacını ortaya koyan görüntü de bu.İkinci fotoğraftaki kapının arkasında, üzerinde "Curaçao Kalsiyum" yazan torbalardan oluşan bir palet bulunuyor. Curaçao Kalsiyum, Karayip adası Curaçao'dan elde edilen bir kireçtaşı veya kalsiyum karbonat ürünüdür. Ürünün üreticisine göre, su filtrasyon sistemlerinin bakımına yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.Başka bir fotoğraf olan EFTA00002321, kapalı gizli kapıyı, Curaçao Kalsiyum paletini ve üzerinde "Sodyum Hipoklorit" yazan bazı tankları gösteriyor; bu, genellikle ağartıcı ve dezenfektan madde olarak kullanılan bir klor bileşiğidir. Aynı odanın diğer fotoğrafları, buranın borular, tanklar ve tüplerle dolu bir tür teknik oda olduğunu ve gizli kapının hemen yanında dışarıya açılan bir kapı bulunduğunu gösteriyor.Gizli kapılı odanın olası amacıYayınlanan dosyalardaki fotoğraflar, gizli kapı da dahil olmak üzere odanın, Little St. James'in bulunduğu ABD Virjin Adaları'nda yaygın olan bir sistemin pahalı ve sofistike bir versiyonu olarak inşa edildiğini düşündürüyor: su toplama ve filtrasyon sistemi.Virjin Adaları Sağlık Departmanı, Ocak 2024'te ABD Virjin Adaları'ndaki evlerin yaklaşık %90'ının, içme suyu temini için yağmur suyu toplama sistemlerine bağlı aktif sarnıçlara (su depolama tanklarına) sahip olduğunu tahmin etti. Birçok ev bu tür sistemlere güveniyor çünkü ABD Virjin Adaları'nda "sınırlı tatlı su kaynakları" var ve bölgenin imar yönetmeliği, birkaç istisna dışında, her binanın sarnıç da dahil olmak üzere böyle bir sisteme sahip olmasını gerektiriyor.Virjin Adaları Üniversitesi Karayip Yeşil Teknoloji Merkezi'ne göre, bu sarnıçlar genellikle evin temeline inşa ediliyor. İmar yönetmeliği, sarnıçların, adalar için kabul edilebilir yapı malzemeleri olan duvarcılık ve beton da dahil olmak üzere birkaç malzemeden yapılabilmesine izin veriyor.VIDOH'un Ocak 2024 tarihli broşüründeki bir diyagram, görsel olarak kullandığı binanın altına bir sarnıç yerleştirmişti. Diyagramdaki sarnıca, zemine gömülü bir kapaktan erişilebildiği görülüyordu.Bu broşür büyük ölçüde, insanların sağlığını korumak için ev sarnıçlarının temizlenmesinin ve bakımının önemine odaklanıyordu. Broşürde, sarnıcın arıtılması için en basit yöntem olarak "seyreltilmiş klor ile manuel klorlama" önerilmiş ve yalnızca kokusuz sıvı ev tipi klorlu ağartıcı kullanılması tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte, sarnıç suyunu arıtmak için "en optimize ve etkili yöntem", manuel klorlama ile üç aşamalı filtreleme sisteminin birlikte kullanılması gibi yöntemlerin bir kombinasyonudur.Snopes, odanın ve kapaklı geçidin nasıl kullanıldığı konusunda kesin bir doğrulama yapamasa da, klorlu ağartıcıyla dolu tanklar, Curaçao Kalsiyum paleti ve çeşitli borular ve tanklar, odanın adanın içme suyu ihtiyacını karşılamak için sarnıçta su depolamak ve suyu klorlu ağartıcı, kireç taşı ve çok aşamalı bir filtreleme sistemiyle arıtmak amacıyla inşa edildiği fikrini desteklemektedir.Bu nedenle, kapaklı geçidin doğrudan denize açılması olası değildir. Daha büyük olasılıkla, kapaklı geçit, sistemin sarnıcına veya su depolama tankına erişim noktasıydı.Kaynak: Snopes
Gönderi tarihi: 54 dakika önce54 dak Yazar Admin Epstein, Starlink'in rakibi OneWeb'in finansmanının arkasındaki danışmandıABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan e-postalara göre, Jeffrey Epstein, Elon Musk'ın Starlink'inin dünyanın en büyük rakibi olan alçak yörünge uydu ağı OneWeb Ltd.'nin kuruluşunda danışmanlık yaptı.E-postalara göre, adı kötüye çıkmış finansçı, girişimci Greg Wyler'ın 2012 yılında şirketi kurduktan sonra fon sağlamak için yarışırken, Wyler'ın sırdaşı olarak hareket etti. Wyler nihayetinde SoftBank Group Corp. ve Qualcomm Inc. gibi şirketlerden yatırım aldı.Wyler, Bloomberg tarafından incelenen e-postaların içeriğinin doğruluğuna itiraz etmedi.Wyler, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, "Epstein, fon toplama döneminde teknoloji sektöründeki birçok kişiyle profesyonel ilişkileri olduğunu ve onlara danışmanlık yaptığını söyledi" dedi.Wyler, "Epstein yatırım yapmayı tartıştı, ancak hiçbir yatırım gerçekleşmedi" dedi. "Daha geniş anlamda ifade etmek gerekirse, yatırım yapma veya bağlantılı olduğum herhangi bir şirketi destekleme konusunda yaptığı hiçbir teklifi veya talebi kabul etmedim."OneWeb'in bugünkü sahibi Eutelsat Communications SA'nın bir sözcüsü, Wyler'ın Mart 2020'de OneWeb'in iflas sürecine girmesiyle şirketten ayrıldığını söyledi. Sözcü, şirketin daha sonra yeniden yapılandırıldığını ve yeniden finanse edildiğini ve yeni sahiplik ve yönetim altında iflastan çıktığını ekledi.OneWeb, İngiliz hükümeti ve Hindistan'ın Bharti Enterprises Ltd. tarafından iflastan kurtarıldı. Fransa'nın Eutelsat'ı daha sonra 2023 yılında OneWeb ile birleşti.Wyler şu anda başka bir uydu ağı girişimi olan E-Space'in kurucusu ve CEO'su. Ekim ayında Teksas, Arlington'da bir genel merkez için temel atma töreni düzenledi; şehir, bu gelişmenin 2.000 iş yaratacağını söyledi.E-Space yorum taleplerine yanıt vermedi.Çarşamba günü geç saatlerde X'te yaptığı bir paylaşımda, açıklamalarındaki görünümüyle ilgili bir yoruma yanıt veren Wyler, Epstein ile olan etkileşimlerinin "her zaman profesyonel" olduğunu söyledi.Yayınlanan mesajların çoğu kısaltılmış, yanlış yazılmış ve bağlamdan yoksun, bazen anlaşmaların yapılıp yapılmadığı veya sadece tartışılıp tartışılmadığı belirsiz kalıyor. Ancak aynı zamanda, Musk ve diğer milyarderlere yapılan atıflarla, iş hayatıyla iç içe geçmiş küresel seyahatlerle dolu kişisel yaşamların örtüştüğü müzakereler ve buluşmaların perdesini de aralıyorlar.Wyler'ın e-postaları, geçen Cuma günü yayınlanan ve Epstein'ın yatırımcılar, yöneticiler, avukatlar ve siyasi figürler de dahil olmak üzere önde gelen kişilerle olan bağlantılarını ortaya koyan çok sayıda materyal arasında yer alıyor.Wyler, Mayıs 2014'te Alphabet Inc.'in Google'ından olası bir yatırım hakkında görüşürken Epstein ile bir anlaşma taslağı paylaştı.İkili, OneWeb'in ilk yatırımcılarından Richard Branson'a ait Karayipler'deki Necker Adası'nı ziyaret etme konusunda birbirlerine yazıştılar ve özel jetler hakkında e-posta alışverişinde bulundular; Epstein, Wyler'ı bir uçak brokerıyla tanıştırdı.Wyler, Epstein ile birlikte bir uçuş manifestosunda yer aldı ve Epstein'ın helikopterini kullanmak için izin istedi; Epstein ise teknoloji uzmanından malikanesinin geniş bant internet bağlantısını iyileştirme konusunda tavsiye aldı.Mesajlar, şu anda dünyanın en büyük uydu ağı olan Starlink'in yükselişinden önce Wyler'ın Musk ile olan ilişkisine dair ipuçları sunuyor. Mayıs 2014'te Epstein, Wyler'a rekabetçi teklif verenleri devreye sokma konusunda tavsiyede bulundu. Wyler şöyle yanıtladı: "Katılıyorum. Sabah seni arayacağım. Bu akşam Elon'da akşam yemeği yedim, güzel bir yer."İki gün sonra Wyler, Epstein'a şöyle yazdı: "Elbette senin de dahil olmanı istiyorum... Arkadaşlarımla bir şeyler yapmayı seviyorum... Sosyal faydayı umursamadığını biliyorum, ama eğlenebilir ve para da kazanabilirsin."Haziran ayında ona şöyle yazdı: "Tavsiyeni dikkate alıyorum - düşüncelerimde büyük rol oynuyor."O ay Epstein, vergi tasarruflarının %30'luk bir payı karşılığında Wyler'a yardım etmeyi teklif etti. Bloomberg'e konuşan Wyler, Epstein tarafından yapılan "hiçbir teklifi kabul etmediğini" söyledi.Epstein ayrıca Wyler'ın müzakere ilerlemesini eleştirdi ve kısa e-postalarla güncellemeler talep etti.Ekim 2014'te Epstein, Wyler'a şöyle sordu: "Elon finanse etmiyorsa bunu nasıl yapıyorsun?" Wyler şöyle yanıtladı: "Finanse etmeyeceğine karar vermedi. Yatırım yapacağını veya satın alacağını söyledi."Epstein hayal kırıklığını dile getirdi - "Yine mi HAYIR" - ve Wyler şöyle yanıtladı: "Açıkçası bu konuda berbatım," diye ekledi ve Musk ile imzalı bir anlaşması olduğunu, "ancak fonlamadan önceki son dakikada, satın alıp alamayacağını veya başkalarını devreye sokup sokamayacağımızı görmek istediğini" söyledi.İki yıl sonra Wyler, Musk'a uydular hakkında "yatırım yapacakmış gibi davranarak" bilgi verdiğini ve Musk'ın "bizden çok geride" olduğunu ekledi. 2017 yılında Epstein, teknoloji milyarderi Peter Thiel'i Wyler ile "uzay politikası" konusunda görüşmek üzere bir araya getirmeye çalıştı.İkili, Epstein'ın ölümünden bir yıl öncesine kadar anlaşma detaylarını görüşmeye devam etti.Nisan 2018'de Epstein, şirketin 1 milyar dolarlık bir değere ulaşması durumunda "yatırımının" dört katına çıkıp çıkmayacağını sordu.Wyler şu cevabı verdi: "Tüm borçların dönüştürüldüğünü varsayarsak (bilinmiyor), o zaman 151 milyon dolarlık bir değerleme üzerinden yatırım yapmış olursunuz." "Borç, 2. seri imtiyazlı hisselerle (sizin hisselerinizle) eşit statüde olacak" diye ekledi ve Latince "eşit şartlarda" anlamına gelen ifadeye atıfta bulundu.Kaynak: Bloomberg
Gönderi tarihi: 43 dakika önce43 dak Yazar Admin Epstein dosyalarındaki fotoğraftaki kişi gerçekten JonBenét Ramsey mi? Bilmeniz gereken her şeyOcak 2026'nın sonunda büyük bir Epstein dosyası grubu yayınlandı ve bu dosyalarda, 1996 yılında Colorado'daki evinin bodrumunda öldürülmüş olarak bulunan 6 yaşındaki güzellik yarışması kızı JonBenét Ramsey'den bahsedildiği ve hatta fotoğraflarının bulunduğu iddia ediliyor.Jeffrey Epstein aleyhine ortaya çıkan diğer tüm kanıtlar göz önüne alındığında, Ramsey'in dosyalarda yer alabileceğine inanmak zor olmazdı.Ancak, Epstein'ın iddia edilen istismarlarının 2002 civarında, Ramsey'in ölümünden yıllar sonra başladığı bildirildiği için tarihler bazı soruları gündeme getiriyor.Bu, belgelerde yer alamayacağı anlamına gelmiyor, ancak birçok kişinin bu söylentiye şüpheyle yaklaşmasına neden oldu. Bu nedenle, JonBenét Ramsey'in Epstein dosyalarında gerçekten bahsedilip bahsedilmediği konusunda durumu açıklığa kavuşturmak için buradayız.JonBenét Ramsey Epstein dosyalarında yer alıyor mu?Epstein dosyalarında, Jeffrey Epstein'ın omuzlarında küçük bir kızı tutarken resmedildiği bir tablo fotoğrafı var ve kızın yüzü sansürlenmiş durumda. Birçok kişi bunun JonBenét Ramsey olduğuna inanıyor, ancak babası TMZ'ye bunun doğru olmadığını doğruladı.Kaçırdıysanız, Epstein'ın New York'taki evinde asılı olan bir tablonun fotoğrafı, Ocak 2026'daki Epstein dosyaları grubuna dahil edildi. Resimde, Epstein'ın omuzlarında küçük bir kızı tutarken gülümsediği görülen bir sanat eseri yer alıyor. Kızın elleri çapraz ve başının üstünde duruyor ve uzun kollu beyaz bir gömlek ve ekose desenli tulum tarzı bir kıyafet giyiyor; özel okul kızlarının giydiği kıyafetlere benziyor.Kızın yüzü görünmese de, Epstein'ın şehir evinin koridorunda durduğu iddia edilen genç bir kızı gösteren bir video da hızla yayılıyor. Birçok kişi kızın Ramsey'e çarpıcı bir şekilde benzediğini iddia ediyor ve sosyal medyada bunun o olduğunu öne sürüyorlar.Söylentilere daha da fazla yakıt katan bir diğer iddia ise, Epstein'ın sağ kolu ve cinsel istismar planlarını gerçekleştirmesine yardımcı olan Ghislaine Maxwell'in Ramsey'in 6. doğum günü partisinde bulunduğuydu.Ancak Ramsey'in babası John Ramsey, söylentileri yalanlamak için TMZ'ye konuştu ve bunları "yapay zeka ürünü saçmalıklar" olarak nitelendirdi. Epstein'ın koridorunda asılı bir tablo olsa da, insanların bunu kullanarak JonBenét'e benzeyen genç bir kızın yapay zeka videolarını ürettiği ve bunun da birçok kişinin, gözden düşmüş finansör ile küçük çocuk arasında garip bir bağlantı olduğu yönünde hikayeler yaymasına yol açtığı görülüyor.John, TMZ'ye kızı ile Epstein arasındaki bu tuhaf bağlantı konusunda "kesinlikle hiçbir doğruluk payı olmadığını" söyledi. Şunları ekledi: "Bunu görmedim, ama yapay zeka ile her şey mümkün. Bir gün Epstein'ın arkadaşı olmakla suçlanacağımı tahmin etmiştim. Henüz olmadı. İnternet insanları çok acımasız olabiliyor."Peki, Jeffrey Epstein'in New York'taki evinde asılı olan fotoğraftaki omuzlarında oturan küçük kız kim?Bu tam olarak net değil. Ancak Epstein'in New York'ta yaşayan bir yeğeni vardı, bu nedenle kızın o olması mümkün. Epstein'in Mark adında bir erkek kardeşi vardı ve onun iki çocuğu olduğu biliniyor, bu da Epstein'ı bir yeğen ve bir yeğeninin amcası yapıyor.Dolayısıyla, fotoğraftaki küçük kızın kimliği kamuoyu için hala bir sır olsa da, John Ramsey, dosyalar veya yapay zeka tarafından üretilmiş gibi görünen çevrimiçi olarak dolaşan videolardaki kişinin kızı olmadığını söyleyerek durumu açıklığa kavuşturmaya devam ediyor.Kaynak: Distractify
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.