Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeffrey Epstein'le ilgili bütün haberler Buraya - Donald Trump - Bill Clinton - ve Diğerleri

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Epstein skandalının yankıları istifalara ve soruşturmalara yol açtı

Jeffrey Epstein, aralarında siyasetçiler, üst düzey iş insanları, akademisyenler ve ünlülerden oluşan küresel bir ağ kurmuştu ve bu kişilerin çoğu, hüküm giymiş cinsel suçluyla olan ilişkileri nedeniyle ciddi şekilde lekelendi.

İngiltere'nin eski prensi Andrew gibi yüksek profilli isimler kamuoyu önünde büyük bir utanç yaşarken, bazı güçlü ancak daha az bilinen isimler işten çıkarıldı, istifaya zorlandı, soruşturma altına alındı veya pozisyonları incelemeye alındı.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan Epstein dosyalarında bir kişinin adının geçmesi, tek başına o kişinin herhangi bir yanlış davranışta bulunduğunu ima etmez.

Epstein, 2008 yılında reşit olmayan bir kişiyi taciz etmekten hüküm giymiş ve 2019 yılında reşit olmayan kişilerin cinsel istismarı suçlamasıyla yargılanmayı beklerken ölmüştü.

Borge Brende

Davos zirvesini düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu'nun yönetim kurulu, WEF başkanı Borge Brende'nin (60) Epstein ile olan etkileşimleriyle ilgili bağımsız bir inceleme emri verdi.

Eski Norveç dışişleri bakanı Brende, 2018 ve 2019 yıllarında New York'ta Epstein ile akşam yemeklerine katıldığını kabul etti.

Epstein'ın suç faaliyetlerinden "tamamen habersiz" olduğunu ısrarla belirtti.

Thorbjorn Jagland

Eski Norveç başbakanı Thorbjorn Jagland (75), Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle "ağırlaştırılmış yolsuzluk şüphesiyle" polis soruşturması altında. Bu bağlantılar arasında yayınlanan dosyalardan ortaya çıkan birçok e-posta alışverişi de yer alıyor.

Jagland, 1996-1997 yılları arasında başbakanlık yaptı ve daha sonra Avrupa Konseyi genel sekreteri olarak görev yaptı. Ayrıca Nobel barış ödülünü veren komiteye de başkanlık etti.

Mona Juul

1990'ların başlarındaki Oslo anlaşmalarına yol açan gizli İsrail-Filistin müzakerelerinde kilit rol oynayan Norveçli diplomat Mona Juul (66), Epstein ile olan iddia edilen bağlantılarıyla ilgili soruşturma devam ederken görevinden uzaklaştırıldı.

Epstein, vasiyetinde Juul'un eşi, diplomat ve Oslo görüşmelerinin arabulucusu Terje Rod-Larsen ile olan iki çocuğuna 10 milyon dolar bıraktı.

Norveç Dışişleri Bakanlığı, şu anda Norveç'in Ürdün büyükelçisi olan Juul'un, soruşturma devam ederken geçici olarak görevinden uzaklaştırıldığını belirtti. Dean Kamen

Segway'in mucidi, 74 yaşındaki Amerikalı mühendis Dean Kamen, kurucusu olduğu robotik organizasyonu FIRST'ün yönetim kurulundan geçici olarak ayrıldı.

Son Epstein dosyaları yayınında, Kamen'in Epstein ve küçük yaştaki kız çocuklarını ahlaksız finansçıya pazarlamaktan 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Ghislaine Maxwell ile çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.

Dosyalarda ayrıca Kamen'in Epstein'e 2013 yılında özel Karayip adasına yaptığı ziyaret için teşekkür ettiği bir e-posta da bulunuyor.

Brad Karp

66 yaşındaki Amerikalı avukat Brad Karp, Amerika Birleşik Devletleri'nin en güçlü kurumsal hukuk firmalarından biri olan Paul Weiss'ın başkanlığından 18 yıl sonra istifa etti.

E-postalarda Karp, Epstein'e 2015 yılında Manhattan'daki malikanesinde verdiği akşam yemeğine davet ettiği için teşekkür ediyor ve bunu "asla unutmayacağım bir akşam" olarak nitelendiriyor.

Epstein ile sosyalleştiği için pişman olduğunu söyleyen Karp, başka bir e-postada da Epstein'den oğluna Woody Allen'ın bir filminde iş bulmasına yardımcı olmasını istemişti.

Miroslav Lajcak

Slovakya hükümetinin ulusal güvenlik danışmanı 62 yaşındaki Miroslav Lajcak, Epstein dosyalarında yer alan ve iki adamın kadınlar hakkında konuştuğu metin mesajlarının ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

Lajcak o dönemde dışişleri bakanıydı.

Caroline Lang

Eski Fransız kültür bakanı Jack Lang'ın kızı, Fransız film yapımcısı ve eski oyuncu Caroline Lang, ailenin Epstein ile olan bağlantılarının ortaya çıkmasının ardından film yapımcıları grubunun başkanlığından istifa etti.

Caroline Lang, Fransız araştırma sitesi Mediapart'a, kendisi ve Epstein'in sanat eserleri satın almak için birlikte bir şirket kurmayı kabul ettiklerini ancak kendisinin bu şirkete herhangi bir para yatırmadığını söyledi.

Kendisini "inanılmaz derecede saf" olarak nitelendirdi.

Babası 86 yaşındaki Jack Lang, Epstein ile yaklaşık 15 yıl önce Woody Allen tarafından tanıştırıldığını ve suçlarından haberdar olmadığını söyledi.

George Mitchell

Eski ABD senatörü 92 yaşındaki George Mitchell, Kuzey İrlanda'daki İngiliz yönetimiyle ilgili otuz yıllık çatışmayı sona erdiren 1998 barış anlaşmasına yol açan müzakerelere aracılık etti.

Kuzey İrlanda'daki Queen's Üniversitesi Belfast, bu hafta Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle Mitchell'in adını Küresel Barış, Güvenlik ve Adalet Enstitüsü'nden kaldırdı.

Mitchell daha önce Epstein ile tanıştığı ve onu tanıdığı için pişman olduğunu ve yasa dışı faaliyetlerinden haberdar olmadığını söylemişti.

Steve Tisch

"Forrest Gump" filminin yapımcısı ve New York Giants'ın ortak sahibi 76 yaşındaki Steve Tisch, ikili arasındaki e-posta yazışmalarına göre Epstein tarafından birden fazla kadınla bağlantı kurdurulmuştu.

Tisch yaptığı açıklamada, Epstein ile "yetişkin kadınlar hakkında e-posta alışverişinde bulundukları ve ayrıca filmler, hayırseverlik ve yatırımlar hakkında konuştukları kısa bir ilişki" yaşadığını kabul etti.

Ulusal Amerikan Futbolu Ligi (NFL) başkanı Roger Goodell, katı bir kişisel davranış politikasına sahip olan ligin, Tisch'e karşı herhangi bir işlem yapmaya karar vermeden önce "tüm gerçeklere bakacağını" söyledi.

Casey Wasserman

51 yaşındaki Casey Wasserman, kendisi ve Maxwell arasında ortaya çıkan flörtöz e-posta yazışmalarının ardından 2028 Olimpiyat Oyunları Los Angeles Organizasyon Komitesi başkanlığından istifa etmesi yönünde çağrılarla karşı karşıya kaldı.

Wasserman, 2003 yılında Maxwell ile yaptığı yazışmalardan "derin pişmanlık duyduğunu" ve bu yazışmaların Epstein ve Maxwell'in suçlarının kamuoyuna açıklanmasından çok önce gerçekleştiğini belirtti.

Kaynak: AFP

• Cevaplar 52
  • Görüntü 972
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

CNN'in KFile programı Bill Gates-Epstein ilişkisine dair derinlemesine bir inceleme yaptı: "Daha önce bilinenden daha ayrıntılı"

Andrew Kaczynski'nin CNN KFile programı, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in pedofil Jeffrey Epstein ile olan ilişkisine dair daha önce bilinenden daha fazla ayrıntıyı ortaya koyan derinlemesine bir inceleme yaptı.

Kaczynski'ye göre, Adalet Bakanlığı tarafından geçen hafta yayınlanan son dosya grubunda, "bir dizi grafiksel, doğrulanmamış iddia ve ikili arasında daha önce bilinenden daha ayrıntılı bir hayırseverlik koordinasyonu" yer alıyor.

Kaczynski, en çarpıcı açıklamaların, Epstein'ın 2008'deki fuhuş suçlamalarından mahkumiyetinden yıllar sonra, 18 Temmuz 2013 tarihli iki taslak e-postada yer aldığını ve bu e-postaların "Epstein'ın kendisi tarafından yazılmış gibi göründüğünü" yazdı.

Raporda, "Bu bilinç akışı notlarında, yazım hataları ve zehirli ifadelerle dolu olan Epstein, Gates için cinsel ilişkilere aracılık ettiğini ve eşinden cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyonu gizlemek için ilaç almasına yardımcı olduğunu iddia ediyor" denildi.

Rapora göre:

Epstein, bir e-postada Gates'e "Rus kızlarla cinsel ilişki sonuçlarıyla başa çıkmak" ve "evli kadınlarla yasadışı ilişkiler" için ilaç almasına yardımcı olduğunu iddia etti. E-postada ayrıca Gates'in Epstein'dan köprü turnuvaları için Adderall sağlamasını istediğine de atıfta bulunuluyor.

Bir taslak e-postada, Gates'in gözyaşları içinde Epstein'dan cinsel yolla bulaşan bir hastalığa atıfta bulunan mesajları, "Melinda'ya gizlice verebileceğiniz antibiyotikleri sağlamanız talebinizi" ve penisiyle ilgili açık kişisel ayrıntıları silmesini istediği iddia ediliyor.

Kaczynski, e-postalardaki iddiaların doğrulanmamış ve kanıtlanmamış olduğunu ekledi.

Gates, Epstein ile ilgili herhangi bir yanlış davranışta bulunduğunu reddetti.

CNN'in Avustralya'daki ortağı Nine News'in son belgelerle ilgili sorusuna Gates, "Görünüşe göre Jeffrey kendine bir e-posta yazmış. Bu e-posta asla gönderilmedi, e-posta yanlış. Bu yüzden onun ne düşündüğünü bilmiyorum. Bu bana, onunla geçirdiğim her dakikadan pişman olduğumu ve bunu yaptığım için özür dilediğimi hatırlatıyor" dedi.

Melinda Gates, eski eşinin Epstein ile olan ilişkisini, 27 yıllık evliliklerinin ardından boşanmalarının nedenlerinden biri olarak göstermişti. Salı günü NPR'a verdiği demeçte, eski kocasının "Rus kızlarından" cinsel yolla bulaşan bir hastalık kaptıktan sonra kendisine gizlice antibiyotik vermeyi planladığını öne süren e-posta hakkında "inanılmaz bir üzüntü" duyduğunu söyledi.

Melinda Gates, "Ve kendi üzüntümü bir kenara bırakıp o genç kızlara bakıp 'Tanrım, onlara nasıl oldu bu? Bu kızların başına nasıl geldi bu?' diyebiliyorum" dedi ve ekledi: "Evliliğimi bitirdim. Evliliğimi bitirmek zorundaydım. Evliliğimi bitirmek istedim. Sonunda vakıftan da ayrılmam gerektiğini hissettim. Bu çok üzücü. Gerçek bu."

Kaynak: Mediaite

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Ekin-Su Culculoglu, tartışmalı Jeffrey Epstein teorisini paylaştı

Ekin-Su Culculoglu, sosyal medyada paylaştığı samimi bir videoda, skandallara karışmış finansör Jeffrey Epstein'ın hala hayatta olabileceğine "ikna olduğunu" iddia ederek, Epstein dosyalarıyla ilgili tartışmalı bir teori paylaştı.

Reality şov yıldızı, yeni yayınlanan Epstein belgelerine "büyülendiğini" itiraf etti; bu belgeler, merhum cinsel suçlunun suçlarına ve onunla bağlantılı güçlü figürlere olan küresel ilgiyi yeniden alevlendirdi.

Epstein, 2008 yılında reşit olmayan birinden fuhuş talep etmekten suçlu bulunmuş ve serbest bırakılmadan önce 18 ay hapis yatmış ve cinsel suçlular siciline kaydedilmişti.

Daha sonra 2019 yılında federal cinsel istismar suçlamalarıyla tekrar tutuklandı ve aynı yıl hapishanede öldü. Ölümü intihar olarak kayıtlara geçti.

Cuma günü, ABD Adalet Bakanlığı, Epstein davasıyla ilgili önemli bir açıklamada, e-postalar, fotoğraflar ve videolar da dahil olmak üzere üç milyondan fazla belgeyi yayınladı.

Dosyalarda yer almanın suçluluk veya yanlış bir şey yaptığını göstermediğini belirtmek önemlidir. Belgeler, Epstein ve diğerlerine karşı suçlayıcılar tarafından yapılan iddiaları içermektedir.

Adı geçen isimler arasında, kendisine yöneltilen tüm iddiaları sürekli olarak reddeden Prens Andrew de yer alıyor.

Yeniden gündeme gelen incelemelere tepki gösteren Ekin-Su, düşüncelerini Instagram Hikayelerinde paylaştı. Şunları söyledi: "Eminim ki sadece ben değilim, ama Jeffrey Epstein ile ilgili her şey çok ilginç. Çok karanlık, çok sapıkça - hasta bir zihniyet."

"Sürekli aşağı kaydırıyorum. TikTok'um tüm bu bilgilerle çıldırdı ve ben de 'Bir insan nasıl bu kadar sapık olabilir?' diye düşünüyorum."

30 yaşındaki oyuncu şöyle devam etti: "Tüm ipuçlarını bulmak istiyorum. Muhtemelen bir yerlerde hayatta olduğuna ikna oldum. Ölü olup olmadığını bile bilmiyorum."

Videoyu kahve fincanını kaldırarak ve neşeli bir şekilde "İyi günler arkadaşlar" diyerek bitirdi.

Kaynak: Evening Standard

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.