İçeriğe atla
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jeffrey Epstein'le ilgili bütün haberler Buraya - Donald Trump - Bill Clinton - Elon Musk - ve Diğerleri

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Donald Trump, Epstein mektubuyla ilgili haber nedeniyle Wall Street Journal'a karşı açtığı 10 milyar dolarlık davayı yeniden gündeme getirerek Ghislaine Maxwell'i de davaya dahil etti.

Başkan Donald Trump, Jeffrey Epstein'e gönderildiği iddia edilen bir doğum günü mektubu hakkındaki haberleri nedeniyle Wall Street Journal'a karşı 10 milyar dolarlık bir dava açarak en önemli medya savaşlarından birini yeniden başlattı.

Değiştirilmiş şikayet, federal bir yargıcın Nisan ayında Trump'ın ilk davasını reddetmesinin ardından geldi; yargıç, Trump ekibinin iftira davalarında kamu görevlilerinin karşılaması gereken yasal standart olan "gerçek kötü niyet"i yeterince savunmadığını tespit etmişti.

Epstein Mektubu Merkezde

Dava, Ghislaine Maxwell tarafından Epstein için derlenen 2003 tarihli bir doğum günü albümü hakkında bir Journal makalesinden kaynaklanıyor. Makalede, Trump'ın imzasını taşıdığı iddia edilen müstehcen bir mektup anlatılıyordu; Trump ise mektubu yazdığını reddediyor.

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi, mektubu Epstein'in mirasından aldıktan sonra Eylül ayında yayınladı. Trump'ın yeni davası, "gerçek bir mektup veya çizim bulunmadığını" iddia etmeye devam ediyor.

Trump'ın hukuk ekibi yine 10 milyar dolar talep ediyor, ancak bu rakamın dayanağı belirsizliğini koruyor.

Ghislaine Maxwell, Donald Trump'ın Davasının Bir Parçası Haline Geliyor

Yeniden düzenlenmiş dosyada, Trump'ın avukatları Maxwell'in Temmuz 2025'te o zamanki Başsavcı Yardımcısı ve şu anki Başsavcı Vekili Todd Blanche ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunuyor. Bu görüşmede Maxwell, Trump'ın Epstein'ın doğum günü albümü için bir mektup, kart veya not gönderdiğini hatırlamadığını söyledi.

Dava dilekçesinde, "Maxwell, federal bir memura yalan söylemekten dolayı yeminli ifade cezasına tabi olarak, Başkan Trump'ın Epstein'ın 50. doğum günü için bir mektup gönderdiğini hatırlamadığını belirtti" deniyor.

Zamanlama bu argümanı karmaşıklaştırabilir. Gazete makalesi, Maxwell'in Blanche ile yaptığı görüşmeden önce yayınlanmıştı. Orijinal haberde ayrıca Maxwell'in cezaevinden gelen röportaj talebine yanıt vermediği belirtilmişti.

Donald Trump'ın Kanıtlaması Gerekenler

İlerlemek için Trump, WSJ'nin, yayıncısı Dow Jones'un, News Corp'un, Rupert Murdoch'un ve muhabirler Khadeeja Safdar ve Joe Palazzolo'nun bilerek yanlış bilgi yayınladığını veya gerçeği umursamazca göz ardı ettiğini göstermelidir.

Yargıç Darrin P. Gayles daha önce, Journal'ın mektubun gerçek olup olmadığını belirlemeye çalıştığına dair önemli kanıtlar olduğunu tespit etmişti. Ayrıca, Trump'ın inkârının tek başına gazetenin ciddi şüphelerle hareket ettiğini kanıtlamadığını da yazdı.

Değiştirilmiş şikayette, Trump'ın haberi yalanlamak için kendisini aramasının ardından Murdoch'un Trump'a "Ben hallederim" dediği iddia ediliyor. Trump'ın avukatları, bunun Murdoch'un ona inandığı ve makalenin yayınlanmayacağı anlamına geldiğini makul bir şekilde anladığını savunuyor.

Başka Bir Medya Mücadelesi

Bu dava, Trump'ın büyük medya şirketlerine karşı devam eden yasal kampanyasına ekleniyor. Daha önce CBS ve ABC News'ten uzlaşma sağlamıştı, ancak New York Times ve BBC'ye karşı açılan davalar hala devam ediyor.

Şimdilik, yeniden açılan Journal davası dar ama zor bir soruya odaklanıyor: Trump'ın ekibi, gazetenin agresif habercilikten gerçek kötü niyete geçtiğini kanıtlayabilir mi?

Kaynak: OKM

• Cevaplar 303
  • Görüntü 13,8b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Epstein'ın avukatı, halkın gerçek hikâyeyi henüz duymadığını söylüyor.

Douglas Murray, Alan Dershowitz, Eric Weinstein ve Vicky Ward; Epstein dosyaları, güçlü bağlantılar ve yakın tarihin en tartışmalı figürlerinden birini hâlâ çevreleyen sorular üzerine karşı karşıya geliyor. Tartışma; yeni yayımlanan belgeleri, seçkin çevreleri ve hâlâ çözüme kavuşmamış gizemleri mercek altına alıyor.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Temsilciler Meclisi komitesi, Adalet Bakanlığı'na Jeffrey Epstein ile bağlantılı iki adamı soruşturma çağrısında bulundu

Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Jeffrey Epstein'ın eski asistanı Sarah Kellen tarafından, Epstein'ın iki ortağına yönelik dile getirilen cinsel suistimal iddialarını soruşturması için Adalet Bakanlığı'na talepte bulunduğunu bildirdi.

Kellen, komite tarafından Epstein'a yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 21 Mayıs tarihinde kapalı kapılar ardında sorgulandı.

Komite Başkanı James Comer, Adalet Bakanlığı Vekili Todd Blanche'a hitaben yazdığı mektupta, "Tutanak altına alınan sorgu sırasında Komite; 2013-2017 yılları arasında Miami Beach Belediye Başkanlığı yapmış olan Philip Levine ve ünlü Fransız saç stilisti Frédéric Fekkai tarafından işlendiği iddia edilen cezai nitelikteki suistimal eylemlerine ilişkin ifadeler aldı," ifadelerine yer verdi.

Kellen ayrıca, Epstein ile bağlantılı üçüncü bir adamı —merhum moda fotoğrafçısı Patrick Demarchelier'yi— da, kendisinin önünde pantolonunu indirmekle suçladı.

Kentucky Temsilcisi Cumhuriyetçi James Comer, yaptığı açıklamada, komitenin "bir kolluk kuvveti olmadığını; dolayısıyla rollerinin suçluluğu veya masumiyeti tespit etmek olmadığını" belirtti. Comer, "Bu iddiaları, cezai nitelikteki suistimalleri soruşturmak için gerekli araçlara sahip olan Adalet Bakanlığı'na havale ediyoruz. Gerçeklerin peşinden gitmeye ve mağdurlar adına hesap verilmesini sağlamaya devam edeceğiz," dedi.

Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Kellen, Epstein'ın yanında on yılı aşkın bir süre çalışmış ve bir dönem, Epstein'ın suç ortaklarından biri olarak tanımlanmıştı. Tutanakları Perşembe günü kamuoyuyla paylaşılan 21 Mayıs tarihli sorgusunda Kellen, kendisini Epstein ile tanıştıran kişinin Fekkai olduğunu söyledi. Epstein; cinsel istismar ve insan ticareti suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken, 2019 yılında cezaevinde intihar ederek hayatına son veren, hükümlü bir cinsel suçlu ve finansçıydı.

Kellen, Fekkai tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen cinsel istismar olayının, kendisi Epstein ile tanışmadan önce yaşandığını; Levine ile ilgili iddia edilen olayın ise Epstein'ın yanında çalışmaya başladıktan bir veya iki yıl sonra gerçekleştiğini ifade etti. Her iki olayın da, kendisi 20'li yaşlarındayken meydana geldiğini belirtti.

Levine'ın sözcüsü yaptığı açıklamada, "Yaklaşık çeyrek asır önce, müvekkilimiz rızası olan bir başka yetişkinle kısa süreli ve mahrem bir yakınlaşma yaşamıştır. Bunun aksini ima eden her türlü iddia gerçek dışıdır," ifadelerine yer verdi. Fekkai sözcüsü Mark Herr, yaptığı bir açıklamada, “Bay Fekkai, Bayan Kellen’in ifadesini okuduğunda hayrete düştü. Bay Fekkai hiç kimseye kötü muamelede bulunmadı. Hiçbir yasa dışı eyleme karışmadı. Epstein’ın iğrenç ahlaksızlığı veya insan kaçakçılığı hakkında hiçbir bilgisi yoktu. Hiçbir yanlış yapmadı,” dedi.

Demarchelier 2022 yılında hayatını kaybetti.

Bu üç ismin tamamı, Adalet Bakanlığı’nın Epstein ve onun hüküm giymiş suç ortağı Ghislaine Maxwell hakkında kamuya açıkladığı soruşturma dosyalarında defalarca geçiyordu.

Kuzey Carolina asıllı olan ve 17 yaşındayken kendisinden beş yaş büyük bir adamla evlenen Kellen, panele, eski eşinin kendisi 20 yaşındayken Hawaii’de kendisinden boşandığını ve onu terk ettiğini anlattı.

Kellen’in ifadesine göre, bu olaydan sonra kimliği belirsiz bir makyaj sanatçısı onu, Maui’de düzenlenecek bir saç şovunda kendisini model olarak kullanmak istediğini söyleyen Fekkai ile tanıştırdı. Oraya vardığında ise, ortada herhangi bir şov olmadığını öğrendi. Panele hitaben, “O gece bana cinsel saldırıda bulundu,” dedi.

Kellen, Fekkai’nin kendisine, “Victoria’s Secret için çalışan bir yetenek avcısı” olarak tanımladığı arkadaşı Jeffrey ile kendisini tanıştırmak istediğini söylediğini aktardı. Kellen’in ifadesine göre Epstein, bir “seçme” (casting) görüşmesi için onu uçakla Los Angeles’a götürdü.

Kellen, Epstein’ın “bana kendisinin bir model avcısı olduğu izlenimini verdiğini ve kıyafetlerimi çıkarmamı söylediğini; ben de bunu yaptığımı,” belirtti.

Fekkai ayrıca Kellen’i Demarchelier ile de tanıştırdı; Kellen’in anlatımına göre, Demarchelier pantolonu aşağı indirilmiş halde yanına yaklaşmadan önce, Kellen onun için poz vermişti.

Kellen, Epstein ve Ghislaine Maxwell’in “asistanı” olarak işe alındığını; işte tam o sırada, Epstein’ın bir model avcısı değil, bir para yöneticisi olduğunu öğrendiğini söyledi.

Kellen’in ifadesine göre Epstein, “beni kendi amaçları doğrultusunda şekillendirdi (groomed); bana cinsel ve psikolojik istismarda bulundu; beni kontrol etti, manipüle etti, tahakküm altına aldı ve artık hangi düşüncelerin bana, hangilerinin ona ait olduğunu ayırt edemez hale gelene dek bana yönelik bir tür psikolojik şiddet (gaslighting) uyguladı.”

Kellen, Epstein’ın kendisine “her gün ne kadar güçlü ve ne kadar nüfuzlu olduğunu; ona karşı gelmenin veya sözünü dinlememenin ise her şeyini kaybetmek anlamına geleceğini —yani işini, evini, dünyada tanıdığı herkesi ve hatta kendi hayatını— hatırlattığını,” anlattı. “Toplumun en üst kademelerindeki herkesi tanıyordu ve herkes onun etrafında pervane oluyordu. Moda dünyasındaki, akademi ve finans çevrelerindeki, hükümet kademelerindeki herkesi; güçlü dünya liderlerini, diktatörleri ve bu yelpazedeki diğer herkesi tanıyordu. En başından itibaren bana, dünyadaki hemen hemen herkesten daha güçlü olduğunu gösterdi,” dedi.

Levine’in kendisine, Epstein ve Maxwell’in St. Tropez’de kiraladıkları bir evde onlar için çalıştığı sırada –Levine’in de oraya ziyarete gittiği– 2002 veya 2003 yılında cinsel saldırıda bulunduğunu ifade etti. Epstein ve Maxwell’in o sırada evin içinde olduklarını, ancak saldırı gerçekleşirken olaya bizzat tanıklık etmediklerini söyledi.

Maxwell’in yakın bir arkadaşı olarak tanımladığı Levine’in, bir gece yatak odasına girdiğini ve “tabiri caizse kendini bana zorla kabul ettirmeye çalıştığını” anlattı. Komiteye verdiği ifadede, daha sonra plajda yaşanmış bir başka olayın daha bulunduğunu belirtti.

Kellen, Epstein'ın yanından ayrılmamasının nedeninin, gidecek başka hiçbir yerinin olmaması olduğunu söyledi. "Param, ailem, eğitimim ve daha iyisini hak ettiğime dair hiçbir inancım yoktu," dedi.

Kellen, Epstein'ın, 2008'de başlayan Florida'daki hapis cezasını çektiği sırada bile kendisine istismarda bulunduğunu; iddialara göre bir keresinde, Palm Beach County Stockade'den yaptığı bir Skype görüşmesi sırasında kendisini soyunmaya zorladığını anlattı.

Daha sonra, Epstein'ın bir küçüğü cinsel amaçla ayartma suçlamalarına ilişkin eyalet nezdindeki davada suçunu kabul etmesinin bir parçası olarak imzaladığı, tartışmalı "kovuşturmama anlaşması"nda kendisinin de bir suç ortağı olarak tanımlandığını öğrendiğini belirtti.

"Bana böyle bir şeyin yaşandığı söylenmedi," dedi. "Kolluk kuvvetlerinden hiç kimse benimle tek kelime bile konuşmadı."

"Adımın o anlaşmada geçtiğini, anlaşma imzalanıp kamuoyuna duyurulana kadar bilmiyordum bile," diye ekledi.

Kellen, "Nihayet 2013 yılında, hayatımda ilk kez bana başkasının kontrolünün dışında bir dayanak noktası sunan bir adamla nişanlandığımda, kendimi Jeffrey Epstein'ın pençesinden kurtarabildim," dedi.

Fekkai, Levine ve Demarchelier'nin isimleri; Adalet Bakanlığı tarafından "Epstein Dosyaları Şeffaflık Yasası" kapsamında kamuoyuna açıklanan soruşturma dosyalarında yer alıyor.

Söz konusu yasa; Adalet Bakanlığı ve FBI'ın geçen yıl yayımladığı ve Epstein davasına ilişkin "kapsamlı" bir inceleme yürüttüklerini, bu inceleme sonucunda ise siyasi bağlantıları güçlü olan bu finansçının 1000'den fazla kadını istismar ettiğini tespit etmelerine rağmen, başka hiç kimseyi soruşturmak için yeterli kanıt bulamadıklarını belirttikleri ortak bildiriden aylar sonra kabul edildi.

Adalet Bakanlığı (DOJ), Comer'ın tavsiyesi doğrultusunda harekete geçerse; bu, Epstein'ın suç ortağı Ghislaine Maxwell'e yönelik yargılamadan bu yana, davayla ilgili bilinen ilk aktif soruşturma girişimi olacak.

Levine'in adı dosyalarda 1000'den fazla kez geçiyor; bu atıfların büyük çoğunluğu Epstein'a gönderilen çeşitli toplu kampanya e-postalarında, bazıları ise Maxwell ile aralarındaki flörtöz e-posta yazışmalarında yer alıyor.

İki adam birbirleriyle çok fazla kişisel e-posta alışverişinde bulunmamış olsa da Levine, Epstein'ın cinsel amaçla ayartma suçlamalarından aldığı cezayı tamamlamasının ardından —2010 yılında— kendisine iyi dileklerini ileten bir e-posta göndermişti. “Sadece, bu zorlu zamanlarda her şeyin senin adına olumlu bir sonuca bağlanmasından ötürü mutlu olduğumu bilmeni istedim... Harika bir adamsın ve bundan böyle tüm güzel şeylerin seni bulacağını biliyorum. Bir süreliğine Avrupa’dayım; umarım yakında bir araya gelip sohbet edebiliriz. Dostun, Philip,” ifadeleri yer alıyordu e-postada.

Geçen yıl Blanche ile yaptığı sıra dışı bir röportajda Maxwell, Levine’in, bir dönem kendisini eski Başkan Bill Clinton ile tanıştıran “iyi bir arkadaşı” olduğunu söylemişti. ABD Adalet Bakanlığı’nın (DOJ) Epstein kayıtlarının bir parçası olarak yayımlanan pek çok fotoğrafta görülen Clinton, Epstein ile bağlantılı herhangi bir suistimalle suçlanmamıştır. Bu yıl Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi’ne kapalı kapılar ardında verdiği ifadede Clinton, Epstein ile ilgili olarak “hiçbir şey görmediğini” ve “yanlış bir şey yapmadığını” belirtmiştir.

Levine, bu yılın başlarında WLRN’e yaptığı açıklamada, “Jeffrey Epstein ile olan tek bağlantımın, tamamen Ghislaine Maxwell ile olan eski arkadaşlığım aracılığıyla ortaya çıktığını” ifade etti. Levine, “Epstein ile yalnızca birkaç kez görüştüm. Kendisiyle asla iş yapmadım, adasını hiç ziyaret etmedim ve uçağıyla hiç seyahat etmedim. Onunla tanışmış olmaktan ötürü pişmanlık duyuyorum,” dedi.

Maxwell’in avukatı, konuyla ilgili yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Fekkai’nin adı, Epstein dosyalarında 3.000’den fazla kez geçmektedir; bu kayıtlar arasında, kendisinin Manhattan’daki salonunda kimliği belirsiz kadınlarla yapılan çok sayıda randevu bilgisi de yer almaktadır. Fekkai’nin faturalarının ele alındığı 2018 tarihli bir e-posta yazışmasında, bir kişinin saç kesiminin “Jeffrey’nin ikramı” olduğu notu düşülmüştü.

2016 yılında salondan Epstein’ın muhasebecisine gönderilen bir başka e-postada ise, o gün salon için “büyük bir gün” olduğu belirtiliyordu. E-postada, “Bugün toplamda 5 saç kesimi yapıldı,” ifadeleri yer alıyordu.

Demarchelier’nin adı, 2012 yılında, hayatını kaybeden modellik ajansı yöneticisi Jean Luc Brunel ile Epstein arasında geçen bir e-posta yazışmasının çeşitli kopyaları da dahil olmak üzere, yaklaşık otuz altı kez geçmektedir. Söz konusu yazışmada Brunel, Epstein’a, Rus Vogue dergisi için yapılacak bir çekim amacıyla fotoğrafçıyla birlikte St. Petersburg’a seyahat edeceğini söylemektedir. Epstein ise buna karşılık, “Hangi tarihlerde?” diye sormuştur.

Brunel, cinsel taciz ve tecavüz suçlamalarıyla yargılanmayı beklediği sırada, 2022 yılında cezaevi hücresinde, görünüşe göre intihar ederek hayatını kaybetmiş halde bulunmuştu. Merhum Prenses Diana ile yakından çalışan Demarchelier, 2018 yılında Boston Globe'da yayımlanan bir haberde, yedi mankeni cinsel taciz ve istismara maruz bırakmakla suçlanmıştı.

Demarchelier, o dönemde Globe gazetesine yaptığı açıklamada, kendisine yöneltilen iddiaların "gülünç" olduğunu söylemişti.

Gazeteye konuşan Demarchelier, "İnsanlar yalan söyler ve hikâyeler uydurur," demiş; hiçbir mankene "asla, asla, asla" uygunsuz bir şekilde dokunmadığını sözlerine eklemişti.

Kellen ile yapılan görüşme sırasında, Kaliforniya Temsilcisi (Demokrat) Robert Garcia, Kellen'a Epstein'ın Başkan Donald Trump ile olan ilişkisini sordu. Kellen, Epstein'ın, kendisinin görev süresinin başlarında Trump'ın Mar-a-Lago malikânesine sık sık uğrayan bir ziyaretçi olduğunu ve "oradaki spor salonunu yoğun bir şekilde kullandığını" ifade etti.

Kellen; Epstein ile Trump arasında "dostane" bir ilişki bulunduğunu bildiğini, ancak geleceğin başkanıyla yalnızca bir kez ve sadece birkaç dakikalığına görüştüğünü belirtti. Kellen ayrıca, Trump'ın Epstein'ın tesise girişini yasakladığına dair duyumlar aldığını; bu yasağın sebebinin ise Epstein'ın "bir üyenin kızına asılması veya buna benzer bir davranışta bulunması" olduğunu söyledi.

Trump ve Epstein yıllarca arkadaştı; ancak Başkan, Epstein’ın “benim için çalışan kişileri almasının” ardından aralarının açıldığını belirtmiştir. Epstein dosyalarında da defalarca adı geçen Trump, kolluk kuvvetleri tarafından herhangi bir usulsüzlükle suçlanmamış ve herhangi bir yanlış eylemde bulunduğunu reddetmiştir.

Kaynak: MSN

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Epstein'ın arkasındaki asıl kişiler hâlâ açığa çıkarılmadı

Epstein hikâyesinin en tuhaf yanı, belki de kamuoyunun genellikle odaklandığı konularla hiçbir ilgisi olmayabilir. Eric Weinstein; Epstein'ın fizik, yerçekimi ve seçkin bilim insanlarına olan takıntısını ele alırken güç, teknoloji ve perde arkasında iş çeviren kişiler hakkında rahatsız edici soruları gündeme getiriyor. Sınırsız enerji ve uzay-zaman manipülasyonundan gizli nüfuz ağlarına ve bilimsel alanda kapı bekçiliğine kadar uzanan bu sohbet, bir skandalın çok ötesine geçerek, asıl hikâyenin hiçbir zaman sadece Epstein ile ilgili olmadığı yönündeki o rahatsız edici ihtimale kapı aralıyor.

Jeffrey Epstein davası etrafındaki kamusal öfke, yeni ceza davalarının açılmamasından kaynaklanmaktadır; ancak milyonlarca sayfalık belge ve kapsamlı resmi soruşturmalar, Epstein'ın bağlantılarını ayrıntılı bir şekilde ortaya koymuştur.

Açığa çıkarılmamış "ağ" ile ilgili kesinleşmiş gerçekler ve devam eden gelişmeler şunlardır:

"Müşteri Listesi" Yanılgısı

• Tek Bir Liste Yok: Hem FBI hem de ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), yürüttükleri kapsamlı incelemelerin ardından Epstein'ın resmi bir "müşteri listesi" veya suç ortağı dizini tutmadığı sonucuna varmıştır.

• Hukuki Görüşler: Brad Edwards gibi Epstein'ın mağdurlarını temsil eden avukatlar, fiziksel bir listenin var olma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtmiştir. Epstein, kayıtlı bir defter tutmak yerine kişisel ilişkiler ve tanıştırmalar yoluyla faaliyet göstermiştir.

Belgelerin İfşa Edilmesi

• Büyük Çaplı Paylaşımlar: ABD Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi ve Adalet Bakanlığı, soruşturmayla ilgili milyonlarca sayfalık dahili dosyayı, yazışmayı ve mahkeme kaydını kamuoyuna açıklamıştır.

• Adı Geçen Önemli İsimler: Dosyalar; Epstein'ın Prens Andrew, Bill Clinton, Donald Trump, Larry Summers ve Elon Musk dahil olmak üzere çok sayıda yüksek profilli isimle olan sosyal, finansal ve siyasi bağlantılarını açıkça detaylandırmaktadır.

• Karartma Tartışmaları: Kamuoyunu bilgilendirme çabaları ciddi engellerle karşılaşmaktadır; çünkü paylaşılan verilerin büyük bir kısmı ağır şekilde karartılmış (sansürlenmiş) veya arama yapılamayan görsel dosyalarından oluşmaktadır. Ayrıca, kazara meydana gelen sızıntılar suçlular yerine mağdurların kimliklerini ifşa etmiştir.

Yargı Sürecindeki Gerçekler

• Yeni Dava Açılmaması: Epstein'ın kendisinin ve birincil suç ortağı Ghislaine Maxwell'in mahkumiyetlerinin ötesinde, federal savcılar cemiyet hayatından başka hiçbir yüksek profilli isme karşı ceza davası açmamıştır.

• Delil Yetersizliği Engelleri: Hukuk uzmanları; Epstein'ın kayıtlarında, uçuş listelerinde veya e-postalarında adının geçmesinin, otomatik olarak bir suç işlendiğine veya yasa dışı faaliyetlerden haberdar olunduğuna dair kanıt teşkil etmediğini vurgulamaktadır. Savcıların bir iddianame hazırlayabilmesi için suça doğrudan katılımı gösteren, kesin ve mahkemede kabul edilebilir delillere ihtiyacı vardır.

Kaynak: Gemini

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Account

Navigation

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Adres çubuğunun yanındaki kilit simgesine dokunun.
  2. İzinler → Bildirimler seçeneğine dokunun.
  3. Tercihinizi ayarlayın.
Chrome (Desktop)
  1. Adres çubuğundaki kilit simgesine tıklayın.
  2. Site ayarları seçeneğini seçin.
  3. Bildirimler seçeneğini bulun ve tercihinizi ayarlayın.