Gönderi tarihi: 14 saat önce14 saat Yazar Admin MAGA Hareketi, Epstein Dosyaları Nedeniyle Trump Hariç Herkese ÖfkeleniyorDonald Trump'ın MAGA hareketi, Epstein dosyalarıyla ilgili öfkesini geniş bir yelpazedeki hedeflere yöneltiyor, ancak Wired'ın yeni bir analizine göre, bu öfkenin dışında Trump'ı tutuyor gibi görünüyorlar.Trump, uzun yıllar süren arkadaşlıkları sırasında Jeffrey Epstein'ın cinsel istismar suçlarına karıştığı iddialarını uzun zamandır reddediyor ve şimdiye kadar yayınlanan dosyaların onu akladığını iddia etmeye çalışsa da, gerçek bu kadar basit değil. Dosyalarda Trump'ın herhangi bir suç işlediğine dair somut bir kanıt bulunmamasına rağmen, yine de binlerce kez adı geçiyor ve raporlar, kendisine yönelik istismar iddialarıyla ilgili önemli dosyaların dosyalardan çıkarıldığını öne sürüyor.Hafta sonu, 21 yaşındaki Austin Tucker Martin, Trump'a olan desteğine rağmen, Epstein dosyalarıyla ilgili ifşaatlardan öfkelenerek Trump'ın Mar-a-Lago tatil köyüne av tüfeğiyle girmeye çalışırken Gizli Servis ajanları tarafından vurularak öldürüldü. Wired'ın belirttiği gibi, eylemleri MAGA hareketinin genelinde bir istisnaydı; hareket öfkesini büyük ölçüde Başsavcı Pam Bondi, FBI Direktörü Kash Patel ve eski Trump danışmanı Steve Bannon gibi diğer hedeflere yöneltmişti.Wired'ın bu eğilime ilişkin analizinde, "The Donald" gibi MAGA yanlısı forumlardan ve çevrimiçi mesaj panolarından çok sayıda yorum yer aldı."Adalet oyununda tek bir puan bile alamadı, Epstein için 0 tutuklama... O bir pislik," diye yazdı bir kullanıcı The Donald'da, ABD Erkekler Olimpiyat Buz Hokeyi takımıyla kutlama yaparken görüldüğü bir videonun yayınlanmasının ardından Patel hakkında."Tarihte muhtemelen hiçbir zaman bir FBI direktörünün şu ankinden daha fazla yükü altında olduğu bir dönem olmamıştır, ancak Amerikan halkı hiçbir sonuç görmüyor, sadece olmaması gereken bir yerde parti yapan bir adam görüyor," diye yazdı Trump yanlısı bir kullanıcı X'te.Bu yorumların bazıları, Nick Fuentes ve Ben Shapiro gibi aşırı sağ ve MAGA hareketlerinin önde gelen etkileyicilerinden geldi.Fuentes, programının son bölümünde, "Trump yönetimi Epstein dosyalarında başarısız bir örtbas girişiminde bulundu," dedi. "Pam Bondi'nin görevden alınması gerekiyor."Shapiro, podcast'inde, "Steve Bannon artık Epstein dosyalarında tamamen ifşa oldu," dedi.Bir diğer önemli MAGA yorumcusu Benny Johnson, Bannon'ın Epstein ile olan ilişkisinin ortaya çıkmasının "iyi bir görüntü olmadığını" söyledi.Wired dergisinin yazısında, Epstein olayına karışan diğer isimler hakkındaki tüm bu tepkilere rağmen, Trump'ın kendisinin şu ana kadar MAGA tabanının öfkesinden büyük ölçüde kaçınmayı başardığı gözlemlendi.Yayın organı, bu görünürdeki uyumsuzluğu, birçok MAGA destekçisinin haber ve bilgilerini yalnızca sağcı medyadan aldığı için, durumun sağcı medyada yeterince ele alınmamasına bağladı. Medya izleme grubu Media Matters'ın kıdemli üyesi Matt Gertz, hareketin önde gelen isimlerinin Trump hakkında konuşmaktan kaçınmasının muhtemel olduğunu, çünkü ondan emir aldıklarını söyledi.Gertz, Wired'a verdiği demeçte, "MAGA medyası, başkanın kaprisleri etrafında dönen bir kişilik kültüdür ve sağcı bir yorumcu iktidara ne kadar yakınsa, Trump'ın direktiflerini izleme ve başka her şey hakkında konuşma olasılığı o kadar yüksektir" dedi. "Tabii ki, söyledikleri şey onun 'aklandığı' değilse."Kaynak: Alternet
Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Yazar Admin Dünya Ekonomik Forumu Başkanı, Epstein ile Bağlantıları Ortaya Çıktıktan Sonra İstifa EttiDünya Ekonomik Forumu (WEF) Başkanı, adı skandallara karışmış finansçı Jeffrey Epstein ile olan bağlantıları nedeniyle eleştirilerin ardından istifa etti.Børge Brende, sekiz yılı aşkın süredir başkanlığını ve CEO'luğunu yaptığı, her yıl Ocak ayında İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen yıllık toplantısıyla tanınan bu kuruluşun başkanlığından ayrılacağını söyledi.İstifası, Brende'nin 2018 ve 2019 yıllarında Epstein ile üç kez yemek yediğini itiraf etmesinin ardından forumun bağımsız bir inceleme başlatmasının ardından geldi.Son zamanlarda yayınlanan belgeler ayrıca ikili arasında metin mesajları ve e-postalar olduğunu da gösterdi.Daha önce Norveç Dışişleri Bakanı olan Brende, 2008 yılında reşit olmayan bir kişiden fuhuş talep etmekten hüküm giymiş olan finansçının suçlarından habersiz olduğunu iddia ediyor.Kasım ayında Brende, Epstein ile herhangi bir teması olduğunu reddetmişti; ancak ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan belgelerin ardından ilişkileri ortaya çıkınca, onu tanıdığını itiraf etti.Cenevre merkezli Dünya Ekonomik Forumu (WEF), incelemesinin "daha önce açıklananların ötesinde ek bir endişe bulunmadığı" sonucuna vardığını söyledi.Brende'nin istifası, finansçıyla olan bağlantıları nedeniyle istifa eden tanınmış iş insanları ve ekonomistlerin listesine eklendi.Bu haftanın başlarında, eski ABD Hazine Bakanı ve Harvard Üniversitesi eski rektörü Larry Summers'ın, "üniversitenin hükümet tarafından yakın zamanda yayınlanan Jeffrey Epstein ile ilgili belgelerle ilgili devam eden incelemesiyle bağlantılı olarak" akademik yılın sonunda öğretim görevinden istifa edeceği açıklandı.Geçtiğimiz hafta milyarder Thomas Pritzker, cinsel suçlu ve 2021'de reşit olmayan kızları kandırma ve istismar etme suçundan hüküm giyen Ghislaine Maxwell ile temasını sürdürmede "korkunç bir karar" verdiğini itiraf ettikten sonra, Hyatt otel zincirinin yönetim kurulu başkanlığından istifa etti.Brende, Dünya Ekonomik Forumu'ndaki istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dikkatli bir değerlendirmeden sonra, Dünya Ekonomik Forumu başkanlığı ve genel müdürlüğünden istifa etmeye karar verdim.Meslektaşlarım, ortaklarım ve paydaşlarımla inanılmaz iş birliği için minnettarım ve forumun dikkat dağıtıcı unsurlar olmadan önemli çalışmalarına devam etmesi için şimdi doğru zaman olduğuna inanıyorum."Dünya Ekonomik Forumu eş başkanları André Hoffmann ve Larry Fink ortak bir açıklamada şunları söyledi: "Børge Brende'nin Dünya Ekonomik Forumu'na yaptığı önemli katkılar için içtenlikle teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz."“Örgüt için çok önemli bir reform döneminde gösterdiği özveri ve liderlik, Davos'taki yıllık toplantının başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine yol açmıştır.“Görevinden ayrılma kararını saygıyla karşılıyoruz.”Kaynak: TG
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Hillary Clinton'ın Epstein ifadesi durdurulunca kaos çıktıPerşembe günü Hillary Clinton'ın Jeffrey Epstein ile ilgili ifadesi sırasında, bir Cumhuriyetçi milletvekilinin özel oturum esnasında fotoğrafını çekmesiyle kaos yaşandı.Cumhuriyetçi Milletvekili Lauren Boebert, Clinton'ın Epstein ile ilişkisi hakkında milletvekillerine hitap ederken Clinton ve avukatlarının fotoğrafını çekti. Boebert'in fotoğrafı MAGA (Make America Great Again) destekçisi Benny Johnson'a sızdırdığı bildirildi.Fotoğraf sosyal medyada yayılmaya başlayınca Clinton'ın avukatları oturumun durdurulmasını istedi. Kapalı kapılar ardında yapılan kongre ifadelerinde milletvekillerinin veya tanıkların fotoğraf çekmesi kesinlikle yasaktır.Hillary, New York'un Westchester bölgesindeki Clinton'ların evinin yakınındaki Chappaqua Sahne Sanatları Merkezi'nde ifade veriyor, Bill Clinton ise Cuma günü ifade verecek.Kapalı kapılar ardındaki oturum filme alınıyor, ancak görüntülerin yayınlanmasından önce Hillary Clinton'ın avukatları tarafından izlenecek.Clinton'ın sözcüsü Daily Mail'e şunları söyledi: "Bu, toplantının başında okunan meclis kurallarına aykırı. Bu nedenle, fotoğrafın nereden geldiğini ve neden, muhtemelen Kongre üyelerinin Meclis kurallarını ihlal ettiğini anlamaya çalışırken duruşma kısa bir süreliğine durduruldu."Kaostan önce, Clinton, ateşli bir açılış konuşmasında, kocasını savunmadan, Cumhuriyetçileri Donald Trump'ı soruşturmazken kendisini hedef almakla suçladı.Eski dışişleri bakanı, "Epstein'ın suç faaliyetleri hakkında hiçbir bilgim yok ve hiçbir toplantıyı hatırlamıyorum" dedi. Ardından, Trump'ın Epstein ile olan ilişkisini örtbas etmekle suçladı; bu ilişkide Trump, mağdurlardan "iğrenç" suçlamalarla karşı karşıya."Başkan Trump'ın eylemlerinden dikkati dağıtmak ve meşru cevap çağrılarına rağmen bunları örtbas etmek için, soruşturmanıza yardımcı olacak hiçbir bilgim olmadığını tamamen bilerek, ifade vermeye zorladınız," dedi."Eğer bu komite Epstein'ın insan ticareti suçları hakkındaki gerçeği öğrenme konusunda ciddiyse, mevcut başkanımızdan bu konudaki involvement'ı hakkında bilgi almak için basın mensuplarının kalabalığına bel bağlamazdı; Epstein dosyalarında on binlerce kez adı geçen bu belgeler hakkında doğrudan yemin altında sorular sorardı," diye ekledi bugün.Trump'ın adı, Adalet Bakanlığı tarafından Ocak ayında yayınlanan milyonlarca Epstein belgesinde 38.000'den fazla kez geçiyor."Çoğunluk ciddi olsaydı, zamanını bilgi avına harcamazdı. Yapılması gereken çok şey var. Neler gizleniyor? Kimler korunuyor? Ve neden örtbas ediliyor?"Hillary, Epstein'dan uzak durmasına rağmen, 1999 yılında DNC için bağış toplarken bu rezil pedofilden 20.000 dolarlık bir bağış almıştı.Dahası, Epstein'ın kötü şöhretli metresi Ghislaine Maxwell, Epstein'ın cinsel istismardan mahkum edilmesinden yıllar sonra, 2010 yılında Chelsea Clinton'ın düğününe katıldı.Daha önce Hillary, Maxwell ile birçok kez özel olarak görüştüğünü kabul etmişti, ancak Epstein'ın kendisiyle hiç görüşmediğini belirtmişti.Maxwell şu anda Epstein ile olan ilişkisiyle ilgili olarak bir çocuğun cinsel istismarı ve diğer suçlardan dolayı 20 yıl hapis cezası çekiyor.Bill Clinton'ın, bir kongre soruşturmasında ifade vermeye zorlanan ilk eski başkan olarak Cuma günü sorguya çekilmesi bekleniyor.Clinton'ın Epstein ile ilişkisi, başkanlığının sona ermesinden sonra da kapsamlıydı.Epstein'ın özel jetinin uçuş kayıtları, eski başkanın Virgin Adaları, Portekiz, Sibirya, Japonya ve Çin'e yaptığı seyahatler için bu jeti kullandığını gösteriyor.Eski başkan, bu seyahatlerin yalnızca hayır işleriyle ilgili olduğunu iddia ediyor.Epstein dosyalarından, Clinton'ı yüzü sansürlenmiş bir kadınla jakuzide gösteren fotoğraflar da ortaya çıktı.Dosyalardaki diğer fotoğraflarda ise Clinton'ın Maxwell ile yüzdüğü görülüyor.Epstein'ın Manhattan'daki malikanesinde, Bill'i Oval Ofis'te mavi bir elbise ve kırmızı topuklu ayakkabılarla tasvir eden bir yağlı boya tablosu olduğu biliniyor.Clintonlar başlangıçta Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin Epstein hakkında ifade vermeleri için yaptığı celbe direndiler, ancak hakaret suçlamalarıyla tehdit edildikten sonra ifade vermeyi kabul ettiler.Komite, Clintonların avukatları içeriği inceledikten sonra ifade videolarını ve transkriptlerini yayınlayacağını söyledi.Duruşmadan önce konuşan milletvekillerine, Trump'ın Ticaret Bakanı Howard Lutnick'in pedofiliye Hillary'nin 2016 başkanlık kampanyası hakkında e-posta gönderdiğini gösteren Epstein dosyalarındaki bir e-posta hakkında Hillary'ye soru sormayı planlayıp planlamadıkları soruldu.Cumhuriyetçi Temsilci Nancy Mace gazetecilere, "Listemde olacak," dedi.Kasım 2015'te Epstein'ın asistanı, Lutnick'ten o zamanki başkan adayı Hillary için finans şirketinde düzenlenecek "çok samimi bir bağış toplama etkinliğine" daveti iletti.Epstein'ın etkinliğe katılıp katılmadığı belirsiz. Federal Seçim Komisyonu'nun kayıtlarına göre, kampanyasına hiçbir bağış yapmadı. Lutnick, o dönemde yasanın izin verdiği maksimum miktar olan 2.700 doları kampanyasına bağışladı.Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi'nde çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler, Donald Trump'ın Epstein dosyalarını yayınlaması yönünde baskı altında olduğu bir dönemde Clinton'ların ifade vermesi için çaba gösterdi.Demokrat milletvekilleri de, Adalet Bakanlığı'nın Epstein davasını ele alış biçimini araştırmak için daha geniş bir kongre çabasının parçası olan ifade verme oturumuna katılıyor.Epstein dosyalarına göre, Epstein ve Maxwell'in Clinton Vakfı ve Clinton Küresel Girişimi'nin kurulmasında da önemli bir rol oynadıkları görülüyor.Maxwell'in kendisi de, Adalet Bakanlığı'nın Epstein davasını ele alışı ve soruşturmasıyla ilgili iki partili kongre soruşturmasının bir parçası olarak ifade verdi ve bu sırada kendini suçlamayı önlemek için Beşinci Değişiklik'e başvurdu.Hillary geçen hafta BBC'ye verdiği bir röportajda, kendisinin ve Clinton'ın "bildiklerimizi söylemekten çok mutlu olduklarını, bunun çok sınırlı olduğunu ve davranışlarıyla veya suçlarıyla tamamen ilgisiz olduğunu" söyledi.Kentucky Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi Başkanı James Comer, bu haftanın başlarında "Clinton'ların ifadesinin, Epstein ve Maxwell'in cinsel istismar ağını ve kendilerini incelemeden korumak için nasıl nüfuz ve destek aradıklarını anlamak için kritik önem taşıdığını" belirtti."İfadeleri ayrıca Kongre'nin insan ticaretiyle daha iyi mücadele etmek için yasaları nasıl güçlendirebileceği konusunda da bilgi verebilir." Comer, "Bu soruşturmadaki amacımız açık ve nettir: Amerikan halkı ve mağdurlar için şeffaflık ve hesap verebilirlik sağlamayı hedefliyoruz," diye ekledi.Daily Mail, yorum almak için Clinton'larla iletişime geçti.Hillary Clinton'ın açıklaması:Sayın Başkan, Sayın Üye, Komite Üyeleri… eski bir Senatör olarak, yasama denetimine saygı duyuyorum ve Amerikan halkı gibi, bu denetimin ilkeli ve korkusuz bir şekilde gerçeği ve hesap verebilirliği aramasını bekliyorum.Ancak hepimizin bildiği gibi, Kongre soruşturmaları çok sık partizan siyasi tiyatroya dönüşüyor ki bu da görevden kaçınma ve Amerikan halkına hakarettir.Komite, bana gönderdiği celbi, Jeffrey Epstein ve Ghislaine Maxwell'in suç faaliyetlerine ilişkin soruşturmalar hakkında bilgi sahibi olduğum varsayımına dayanarak gerekçelendirdi. Mümkün olduğunca açık konuşayım. Bilgi sahibi değilim.13 Ocak'taki yeminli ifademde belirttiğim gibi, onların suç faaliyetleri hakkında hiçbir fikrim yoktu. Bay Epstein ile hiç karşılaşmadığımı hatırlamıyorum. Onun uçağına hiç binmedim, adasını, evlerini veya ofislerini ziyaret etmedim. Buna ekleyecek bir şeyim yok.Her dürüst insan gibi, onların suçları hakkında öğrendiklerimizden dehşete düştüm. Bay Epstein'ın 2008'de başlangıçta hafif bir ceza alması ve bu durumun onun yırtıcı uygulamalarına on yıl daha devam etmesine olanak sağlaması akıl almaz bir durum.Sayın Başkan, soruşturmanızın amacı federal hükümetin Epstein ve suçlarıyla ilgili soruşturmaları ve kovuşturmaları ele alış biçimini değerlendirmektir. Epstein'ın suçları soruşturulup kovuşturulurken Adalet Bakanlığı'nı yöneten veya FBI'ı yönlendiren sekiz kolluk görevlisini mahkemeye çağırdınız. Bu sekiz kişiden sadece biri Komite önünde hazır bulundu. Altı eski başsavcıdan beşi, bilgi veremeyeceklerini belirten kısa açıklamalarda bulunmalarına izin verildi.Düzinelerce kez şeffaflık ihtiyacını dile getirmenize rağmen, bugün de dahil olmak üzere hiçbir kamuya açık duruşma düzenlemediniz ve medyanın katılmasına izin vermeyi reddettiniz.Epstein dosyalarında en çok adı geçen kişileri aramak için çok az çaba sarf ettiniz. Ve aradığınızda da, Les Wexner'in ifadesine tek bir Cumhuriyetçi üye bile gelmedi.Bu kurumsal başarısızlık, mağdurlar ve hayatta kalanlar için gerçeği ve adaleti aramak yerine, bir siyasi partiyi ve bir kamu görevlisini korumak için tasarlanmıştır; ayrıca bu meselenin özüne inmek isteyen kamuoyu için de durum böyle değildir. Hayatta kalanlar için kalbim kırılıyor. Ve onların adına öfkeliyim.Hayatımı kadınlar ve kız çocukları için savunuculuk yaparak geçirdim. İnsan ticareti, zorla çalıştırma ve cinsel kölelik de dahil olmak üzere, burada ve dünyanın dört bir yanında birçok kadın ve kız çocuğunun karşı karşıya kaldığı korkunç istismarları durdurmak için çok çalıştım. Çok uzun zamandır bunlar büyük ölçüde görünmez suçlar olarak kaldı veya hiç suç olarak ele alınmadı. Ancak hayatta kalanlar gerçek ve daha iyisini hak ediyorlar.Güneydoğu Asya'da, fuhuşa zorlanan ve defalarca tecavüze uğrayan on iki yaşındaki kızlarla tanıştım. Bazıları AIDS'ten ölüyordu. Doğu Avrupa'da, kızlarını insan ticareti kurbanı olarak kaybeden ve nereye başvuracaklarını bilmeyen annelerle tanıştım. Dünyanın dört bir yanındaki ortamlarda, hayatlarını yeniden kurmaya ve başkalarını kurtarmaya çalışan hayatta kalanlarla tanıştım – iktidardakilerden çok az destek alıyorlardı, çoğu zaman gözlerini kapatıyorlar ve soğuk davranıyorlardı.Eğer bu konuya yeniyseniz, size şunu söyleyeyim: Jeffrey Epstein iğrenç bir bireydi, ama yalnız değil. Bu, tek seferlik bir magazin olayı veya siyasi bir skandal değil. İnsan kaybı hayal edilemez olan küresel bir bela.Cinsel ticaretle mücadele çalışmalarım, First Lady olduğum günlere kadar uzanıyor. İnsan ticaretine karşı ilk federal yasayı geçirmek için çalıştım ve eşimin, hayatta kalanlara desteği artıran ve savcılara insan tacirlerinin peşine düşmek için daha iyi araçlar sağlayan İnsan Ticareti Mağdurlarının Korunması Yasası'nı imzalamasından gurur duydum.Dışişleri Bakanı olarak, küresel insan ticaretiyle mücadele çabalarımızı artırmak için eski bir federal savcı olan Lou CdeBaca'yı görevlendirdim. 70 ülkede yaklaşık 170 insan ticaretiyle mücadele programını denetledim ve yabancı liderlere ülkelerindeki insan ticareti ağlarına karşı sert önlemler almaları için doğrudan baskı yaptım. Her yıl, suistimallere ışık tutmak için küresel bir rapor yayınladık. Bu raporların bulguları, ilerleme kaydedemeyen ülkelere yaptırımlar uygulanmasına yol açtı, böylece somut eylemlere yön vermek için güçlü bir diplomatik araç haline geldiler.2011 yılında ilk kez Amerika Birleşik Devletleri'nin rapora dahil edilmesinde ısrar ettim. Çünkü kendimizi sadece dünyanın geri kalanıyla aynı standartta değil, daha da yüksek bir standartta tutmalıyız. Cinsel ticaret ve modern köleliğin Amerika'da yeri olmamalı. Kesinlikle olmamalı.Öfke verici bir şekilde, Trump Yönetimi, Dışişleri Bakanlığı'ndaki İnsan Ticareti Ofisi'ni zayıflattı ve insan ticareti suçlarını önlemek için çok çalışan kariyerli sivil ve dış hizmet uzmanlarının %70'inden fazlasını işten çıkardı. Kanunen zorunlu olan yıllık insan ticareti raporu aylarca gecikti. Trump Yönetimi'nin Amerikan halkına ve dünyaya verdiği mesaj daha açık olamazdı: İnsan kaçakçılığıyla mücadele, Trump Beyaz Sarayı altında artık Amerikan önceliği değil.Bu bir trajedi. Bu bir skandal. Güçlü bir soruşturma ve denetimi hak ediyor.İnsan kaçakçılığını durdurmaya çalışan bir komite, Epstein'ın 2008'deki suçlarından kurtulmasına izin veren sistemi düzeltmek için hangi somut adımların gerekli olduğunu anlamaya çalışacaktır.Şeffaflığa bağlı seçilmiş yetkililer tarafından yönetilen bir komite, tüm dosyaların tam olarak yayınlanmasını sağlayacaktır.Bu dosyalardaki yasal sansürlerin, güçlü adamları ve siyasi müttefikleri değil, mağdurları ve hayatta kalanları korumasını sağlayacaktır.Adalet Bakanlığı'nın, bir mağdurun Başkan Trump'ı iğrenç suçlarla suçladığı FBI görüşmelerini gizlediğine dair raporların aslını ortaya çıkaracaktır.Epstein'ın adasında hangi gece "en çılgın parti"nin yapılacağını soran herkesi mahkemeye çağıracaktır.Florida ve New York'taki savcılardan, Epstein'e neden ayrıcalıklı bir anlaşma sağladıkları ve olaya karışmış olabilecek diğer kişileri neden takip etmedikleri konusunda ifade vermelerini talep ederdi.Bu komite, Dışişleri Bakanı Rubio ve Başsavcı Bondi'den, bu yönetimin neden mağdurları terk ettiğini ve insan kaçakçılarının eline oynadığını açıklamalarını talep ederdi.Bu mücadelenin ön saflarında yer alan memurları arar ve onlara ne tür bir desteğe ihtiyaç duyduklarını sorardı.Daha fazla kaynak sağlamak ve bu yönetimi harekete geçmeye zorlamak için yasa tasarısı sunardı.Ama bunlar olmuyor.Bunun yerine, Başkan Trump'ın eylemlerinden dikkati dağıtmak ve meşru cevap çağrılarına rağmen bunları örtbas etmek için, soruşturmanıza yardımcı olacak hiçbir bilgim olmadığını tamamen bilerek, beni ifade vermeye zorladınız.Eğer bu Komite Epstein'in insan kaçakçılığı suçları hakkında gerçeği öğrenme konusunda ciddiyse, mevcut başkanımızdan katılımıyla ilgili cevaplar almak için basın mensuplarına güvenmezdi; Epstein dosyalarında on binlerce kez adı geçen kişiye doğrudan yemin altında sorular sorardı. Çoğunluk ciddi olsaydı, balık avı gezilerine zaman harcamazdı. Yapılması gereken çok şey var.Neler gizleniyor? Kimler korunuyor? Ve neden örtbas ediliyor?Sayın Başkan, Komite Üyeleri, size meydan okumam, bu millete uzun yıllar hizmet ettiğim süre boyunca kendime yönelttiğim aynı meydan okumadır: Amerikan halkının size verdiği güvene nasıl layık olabilirsiniz? Onlar devlet adamlığı bekliyorlar, oyunculuk değil. Liderlik, gösteriş değil. Gücünüzü gerçeğe ulaşmak ve Epstein'ın suçlarının mağdurlarına ve cinsel istismarın kurbanı olan milyonlarca kişiye daha fazla yardım etmek için kullanmanızı bekliyorlar.Kaynak: DailyM
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.