Φ hazann Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2007 ZUĞAŞİ BEREPE Albüm Adı: Va Mişkunan Yapım: Anadolu Müzik Yapım Yılı: 1995 Zuğaşi Berepe (Lazca: Denizin Çocukları), Lazca sözlü rock yapan ilk müzik grubuydu. 1992-1998 arası etkinlik göstermiştir. 1992 yılında Mehmedali Barış Beşli'nin Lazca sözlü ve politik içerikli rock müzik yapma fikri üzerine M. B. Beşli, Kazım Koyuncu ve Metin Kalaç tarafından "ŞK'U" (biz) adıyla kurulur, daha sonra Zuğaşi Berepe adını alır. İlk albümleri "Va Mişk'unan"'ı (Bilmiyoruz) 1995 yılında Anadolu Müzik etiketiyle yayınlarlar. Bu albümde gruba elektro gitarist İlhan Karahan da katılmıştır. Albümde sert rock tınılarına, bir Karadeniz müzik enstrümanı olan tulum da eşlik eder. Albümde sol-politik mesajlar da gözardı edilmemiş, "Ernesto", "Oxoşk'va do Oropa Şeni" (Özgürlük ve Aşk İçin) adlı Lazca şarkıların yanısıra "Ben" adlı Türkçe parçada sol/devrimci söylemler kullanılmakta ve Laz halkının kurtuluşunun sosyalist bir düzende gerçekleşebileceği savunulmaktadır. Aynı albümde "Avlask'ani Cuneli' (Avlun Güneşlidir), "Golas Empula Yulun" (Yaylada Bulut Geziyor) gibi otantik Laz şarkıları da seslendirilmiştir. 1-AVLASKANİ CUNALİ Söz: --- Müzik: -- 2-GOLAS EMPULA YULUN Söz: ... Müzik: .... 3-BOZO Söz: ... Müzik: ... 4-BERERTTAŞA Söz: ... Müzik: .... 5-VA MİŞKUNAN Söz: ... Müzik: .... 6-ERNESTO Söz: ... Müzik: .... 7-BEN Söz: ... Müzik: .... 8-OXOŞKVA DO OROPA ŞENİ Söz: ... Müzik: ... etnik müzik severlere tavsiye ediyorum.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.