Gönderi tarihi: 8 saat önce8 saat Admin Çok Yakında Amazon Teslimat Sürücüleri Akıllı Gözlük Kullanmaya Başlayacaklar, Şaşırmayın..!Amazon, akıllı teslimat gözlükleri geliştiriyor.Tehlikeleri tespit etmeye ve paketleri bulmayı kolaylaştırmaya yardımcı olabilirler.Müşteri teslimatları da iyileştirilmelidir.Yapay zeka destekli akıllı gözlükler yükselişte; Meta, Eylül ayında Meta Connect'te koleksiyonuna birkaç yeni gözlük ekledi ve Samsung da birkaç hafta önce yeni gözlüklerini tanıttı. Ancak piyasadaki yapay zeka destekli akıllı gözlükler genel tüketiciye yönelikken, Amazon'un piyasaya sürdüğü gözlüklerin farklı bir amacı var: teslimatları optimize etmek.Amazon, geçen ay San Francisco'da düzenlediği "Geleceği Teslim Etmek" etkinliğinde, teslimat görevlilerinin paketleri daha güvenli ve verimli bir şekilde teslim etmelerine yardımcı olmak ve böylece müşteri teslimat deneyimlerini iyileştirmek için tasarlanmış akıllı teslimat gözlüğünü tanıttı.Gözlükler, paketleri tarayabiliyor, adım adım yol tarifleri gösterebiliyor ve teslimatın görüntüsünü eller serbest olarak yakalayabiliyor. Bu sayede sürücülerin odaklanmalarına ve telefonlarına uzanmalarına gerek kalmıyor. Tüm bu özelliklerin arkasında yapay zeka ve makine öğrenmesi yatıyor.Gözlük, yapay zeka destekli algılama, bilgisayarlı görüş ve bir kamera kullanarak, duyuruda belirtildiği gibi navigasyon ayrıntılarını, tehlikeleri ve teslimat görevlerini gösterebilen bir "baş üstü ekranı" oluşturuyor. Yukarıdaki ekran görüntüsünde görüldüğü gibi, lens içi ekran, Even Reality akıllı gözlüklerinde bulunan lens içi ekranlara benzer şekilde çalışıyor gibi görünüyor.Örneğin, gözlükler, sürücü teslimat alanının dışında güvenli bir şekilde park eder etmez adres ve paket sayısı gibi teslimat bilgilerini otomatik olarak sürücünün görüş alanına yerleştiriyor. Akıllı gözlükler ayrıca, paketin kamyonda nerede olduğunu tespit etmelerini ve paket tanımlandığında farklı uyarılar göstermelerini sağlıyor.Son olarak, sürücüyü güvenli bir şekilde varış noktasına ulaştırmak için, Amazon'un coğrafi konum teknolojisiyle desteklenen adım adım yürüyüş navigasyonu ile teslimat adresine yönlendiriyor. Yol boyunca tehlikelerle karşılaşılması durumunda, akıllı gözlükler teslimat görevlisini varış noktasına güvenli bir teslimat sağlamak için gerekli yönlendirmeleri yapıyor.Gözlüğün ön tarafında bulunan iki kamera, genellikle akıllı telefon kullanılarak kapıya teslim edilen paketin fotoğrafını da çekiyor.Gözlükler, reçeteli gözlüklerin yanı sıra ışık ayarlı camlarla da uyumlu. Ayrıca, gözlüklerde operasyonel kontroller için teslimat yeleğine takılan küçük bir kumanda, tüm gün kullanım için değiştirilebilir bir pil ve özel bir acil durum düğmesi bulunuyor.Gözlüğü etkinlikte deneme şansım oldu ve camın içindeki ekran, metni tam olarak resimdeki gibi gösteriyor. Ardından, kumanda cebimdeyken bir sayfadan diğerine geçebildim; sadece adres ve müşteri notlarını görmekten paket doğrulama sayfasına ve son olarak adım adım gezinmeye geçtim.Beş dakikalık demo süresince takmış olsam da, burun kemerimde de rahat hissettirdiler. Pil takımının ve kumandanın ağırlık dağılımı da rahat hissettirdi; muhtemelen bunun nedeni, uzun süreli kullanıma uygun şekilde mükemmel şekilde konumlandırılmış ceplere sahip yelek üzerinde durmasıydı.Amazon, blog yazısında gözlüklerin sürücülerin kendi görüşleri doğrultusunda tasarlandığını belirtti. Yüzlerce kişi ilk versiyonlarını test etti ve gözlüklerin tasarımını ve konforunu etkileyen geri bildirimlerde bulundu.San Francisco bölgesinde teslimatları tamamlamak için kullanan bir DA ile görüştüm. Gözlüklerin rahat ve kullanışlı olduğunu ve pil takımının tüm gün dayandığını doğruladı.Şirket, gelecekte gözlüklerin gerçek zamanlı hataları tespit edebileceğini, paketi yanlışlıkla yanlış eve veya daireye bırakan sürücüyü uyarabileceğini, bahçede bir evcil hayvan olduğunda bildirim gönderebileceğini ve diğer işlevleri yerine getirebileceğini öngörüyor.Şirket, sürücünüzün akıllı gözlükleri takarak kapınıza ne zaman geleceği veya uygulamanın ne zaman başlayacağı konusunda kesin bir zaman çizelgesi vermedi.Kaynak: ZDNeT
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.