Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Admin Ekonomik Olarak Tasarruf Sağlayan Düşünceler ve Durumlar Buraya
Gönderi tarihi: 2 saat önce2 saat Yazar Admin Altı Haneli Kazanıyorum, Ancak Bu 4 "Az Tüketim" Hilesi Bana Aylık Yüzlerce Lira Tasarruf SağlıyorAltı haneli bir maaş kazanmak, lüks bir hayat yaşamak anlamına gelir, değil mi? Elbette, markette kredi kartınızı endişesizce kullanmanın lüksünün tadını çıkarırsınız. Öyleyse neden gurme makarna ve peynire para harcamayasınız ki?Tam olarak değil. Gerçek şu ki, akıllı altı haneli kazançlar, çok para harcamaktan çok uzaktır. Birçoğu, TikToker McKenzie Mack gibi, büyük tasarruf sağlamak için minimum düzeyde yaşamayı teşvik eden "az tüketim" trendini benimsedi. Mack, elindekileri yeniden kullanarak ve gereksiz alışverişlerden kaçınarak az tüketimi bir servet oluşturma stratejisine dönüştürdü.Bu ipuçlarını kendi hayatınızda uygulamanın beklediğinizden daha kolay olduğunu görebilirsiniz. İşte bunları nasıl deneyebileceğiniz.Pasif gelir elde etmek zor olmak zorunda değil. Bu hafta başlayabilirsiniz.Tekrar Kullanılabilir Ürünlere YönelinMack, market poşetlerini yeniden kullanmanın büyük bir hayranı. Bu, mağazadan kendi çantalarınızı almak zorunda kalmanız nedeniyle binlerce kuruş harcamaktan sizi kurtarmakla kalmıyor, aynı zamanda herhangi bir alışverişinizde ne kadar taşıyabileceğinizi ve dolayısıyla ne kadar satın alabileceğinizi de dikkatlice düşünmenizi sağlıyor.Ayrıca, rulo rulo satın alma masrafından kurtaran yeniden kullanılabilir "kağıt havlular"ı da öneriyor. Bunları büyük online perakendecilerde bulabilirsiniz ve çamaşır ve kurutma makinenize kolayca takabilirsiniz. Hatta bazıları şık tasarımlarla gelir ve evinize renk ve zarafet katar.Amazon'dan Alışveriş YapmayınMack'in bir diğer tüyosu da bazılarının benimsemesi biraz zor olabilir: Para biriktirmek için Amazon'u tamamen atlamak. Mantığı mı? İki günde ihtiyacı olan hiçbir şey yok. Ayrıca, "ucuz ve kullanışlı olanın bir başkası için bir bedeli var" diyor.Bu fikir size aşırı geliyorsa, kendi Amazon alışveriş geçmişinize bir göz atın. Bu ürünlerden kaçı gerçekten gerekliydi? Kaçı dijital sepetinize eklemek çok kolay ve cazip olduğu için sadece anlık satın alımlardı?İndirimlerden Fazla Alışveriş YapmayınBu kulağa mantıksız gelebilir, ama Mack'e kulak verin. Bir ürün için tam fiyat ödemeye razı değilse, muhtemelen ona ihtiyacı olmadığını savunuyor; bu da aslında sadece indirimde olduğu için satın almaya meyilli olduğu anlamına geliyor.Bu kuralın tek istisnası, zaten kullandığı ve sevdiği ürünler veya para biriktirdiği ürünler.Büyük Perakendecilerden KaçınınMack, büyük perakende zincirleriyle sıklıkla ilişkilendirilen ek ücretlerden ve kâr paylarından, doğrudan markalardan ve üreticilerden satın alarak kaçınıyor."Bu, alışverişlerim konusunda daha bilinçli olmamı sağlıyor," diye açıklıyor. "Artık aynı anda 10 farklı markadan alışveriş yapmama gerek yok. Doğrudan satın almak, markanın cebine daha fazla kâr marjı katabilir ve genellikle müşteri olarak size ek indirimler sunarlar."Aşırı tüketim, kendinizi mahrum bırakmakla ilgili değildir; genel finansal hedeflerinizi destekleyen daha akıllı ve daha bilinçli seçimler yapmakla ilgilidir. İster tek bir tüyoyu ister dört tüyoyu birden benimseyin, küçük değişiklikler zamanla büyük tasarruflar sağlayabilir. Neden denemiyorsunuz?Kaynak: GoBankingRates
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.