Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kürt sorunu denildiği zaman akla gelen mayınlar,patlayan bombalar,maddi ve manevi kayıplar bu sorunun sonucudur;nedeni değil.Verilen mücadeleden de kimse rahatsız değil diye düşünüyorum.Kürt sorunu sadece PKK yada DTP değil;bu ülkede fazlasıyla bedel ödeten bir sorundur.Benim için çözüm silah değil;demokrasidir.Sayın Politika öncelikle şunu belirteyim ki, bu söylenenler bir gözyaşı değil,ağlayış sızlayış değil;bireylerin kendi cephesinde farkında olduğu sorunlara olan yaklaşımıdır.Biz bunları yazmaya devam edeceğiz;çünkü çoçuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak istiyoruz.

• Cevaplar 54
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Ben iletimde cok farkli noktalara degindim sayin Mavi olmayan gökyüzü.Siz bana Kürt sorunundan bahsediyorsunuz yine.Neymis demokratik cözüm dedigimizde cevap veremiyorsunuz,söyleyin demokrtatik cözümün ne oldugunuda bilelim ona göre yanit vermeye calisalim,agzinizda demokratik cözüm diye evirip ceviriyorsunuz ama bir türlü dilinizin altindaki baklayi cikartamiyorsunuz.Ben önceki sorularimdan birini yine soruyorum;Meclisdeki 200 Kürt kökenli milletvekilini siz Kürt kökenli olarak kabul ediyormusunuz etmiyormusunuz?Yoksa Kürt kökenli diyebilmeniz icin onlarinda Kürtlere demokratik hak istemelerimi gerekiyor sizce?

Evet nedir demokratik haklar?ve istediginiz demokratik haklarin dünya üzerindeki örneklerinide lütfen beraber yazin.Örnegin(Ispanyada BASK üniversitesi, varmi?Ispanyada Basklarin dili resmi dilmi?)buna benzer örnekler lütfen.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ben iletimde cok farkli noktalara degindim sayin Mavi olmayan gökyüzü.Siz bana Kürt sorunundan bahsediyorsunuz yine.Neymis demokratik cözüm dedigimizde cevap veremiyorsunuz,söyleyin demokrtatik cözümün ne oldugunuda bilelim ona göre yanit vermeye calisalim,agzinizda demokratik cözüm diye evirip ceviriyorsunuz ama bir türlü dilinizin altindaki baklayi cikartamiyorsunuz.Ben önceki sorularimdan birini yine soruyorum;Meclisdeki 200 Kürt kökenli milletvekilini siz Kürt kökenli olarak kabul ediyormusunuz etmiyormusunuz?Yoksa Kürt kökenli diyebilmeniz icin onlarinda Kürtlere demokratik hak istemelerimi gerekiyor sizce?

Evet nedir demokratik haklar?ve istediginiz demokratik haklarin dünya üzerindeki örneklerinide lütfen beraber yazin.Örnegin(Ispanyada BASK üniversitesi, varmi?Ispanyada Basklarin dili resmi dilmi?)buna benzer örnekler lütfen.

saygilarla

Meclisteki 200 kürt ne zaman dtp ye geçerlerse .o zaman ,o millet vekilleri kürt olarak kabul edecklerdir sevgili politika.

Gönderi tarihi:
Meclisteki 200 kürt ne zaman dtp ye geçerlerse .o zaman ,o millet vekilleri kürt olarak kabul edecklerdir sevgili politika.

Bende öyle saniyorum,bugüne kadar o sorunun cevabinin veren cikmadi hep hasir alti edildi.

saygilarla

Gönderi tarihi:

saygilarla

Sayın Politika benim için milletvekilin ne dili nede dini önemlidir.Ona bakarsanız ben Mehmet Ufuk Uras'ı oldukça takdir ederim.Kendisi kürt kökenli değilddir.Ha meclisteki 200 milletvekilinin kökeni kürt ise kabul etmek veya etmemek gibi bir lüksüm yok.Kabul ederim tabiki de!Demokrasi anlayışımda insan var siyasi hesaplar değil!Gelelim DEMOKRASİYE...

“Gerçek demokratik ilke, hiç kimsenin halkın üzerinde bir güce sahip olmaması demektir.”

Lord Acton

Çoğunlukla bir gemiye benzetilen devlette, kral kılavuz, halk da kamu yararını gözettiği sürece kılavuzun sözünü dinleyen gemi sahipleri durumundadır; kralsız yaşayan pek çok halklar vardır, ama halksız bir kral düşünemeyiz bile. Krallık düzeyine yükseltilenler, başkalarından güzellik yahut yakışıklılık bakımından üstün oldukları için ya da onları, tıpkı çobanların sürülerini güttükleri gibi yönetmek bakımından bir doğal üstünlükleri bulunduğundan değil, halkın kalanıyla aynı hamurdan yapılmış olmalarından ötürü erk ve yetkilerini onlardan ödünç aldıklarını açıklayacakları için ortaya çıkarılmışlardır.”

Stephanos Junios Brutos

Demokratik kurumların gelişiminde üç büyük kilometre taşı bulunmaktadır: Oylama yoluyla kamusal kararlara katılma hakkı, temsil etme hakkı ve muhalefet yapma hakkı.”

Robert A. Dahl

Bilen konuşmaz,

Konuşan bilmez.

Gözlerini yum,

Bütün kapıları kapa;

Sivrilikleri buda,

Karışıklığı gider;

Işığı ayarla,

Dünyaya uyum sağla.”

Lao-Tzu

Evet Demokrasi genel anlamda bir tanımlama değildir.Benim çözüm olarak sunduğum demokrasi herşeyden önce söz söyleme hakkıdır!Demokrasi paylaşmaktır;demokratik insanların olduğu bir demokrasi de saygı,hoşgörü...gibi erdemler olması gereken yerdedişr.Ben Kürt kökenli bir vatandaş olarak demokrasimi;kimliğimle yer edindiğim bir ülkede ararım.Bu ülkede TC den başkası değildir.

i

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.