Φ hasan17 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Milli Eğitim Bakanı Çelik, yayınladığı iki farklı genelge ile şehit cenazelerine giden öğrencilerin tespitini ve sendikaların şehit aileleriyle ilgili okullarda konuşma yapmamasını istedi. (yeniçağ) milli ruh ve milli şuura en çok ihityacımızın olduğu şu günlerde amaçlarıı nee Böyle bişey olabilir mi? biz hangi ülkede yaşıyoruz arkadaşalar.. bu resmen manevi değerlermize çok büyük hakarettir.. ben bunu kabullenemem Nerden nereye geliyoruz arkadaşlar -Türk milletinin başbakanı bu vatan için toprağa düşmüş şehidimize kelle diyor. imralıda yatan şerefi, haysiyeti olmayan şahsa sayın diyebiliyor bunu Türk milletinn başbakanı diyor. -Teröre örgütüne yardım yataklıktan içeri giren bir kişi seçilip bizim yüce meclisimizde demokrasi ve özgür düşünce zırvalıkları ile söz sahibi olabliyorr.. - dtp den belediye başkanları devletimize ordumuzdan hesap soruyor - Dün korumamız için bize yalvarann ayaklarımıza kapanan kişiler bize kafa tutuyor (barzani-talabani) ben bunu kabullenemiyorum Hangi ülke burasıı *************** Alıntı
Misafir yersoy Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Burası Türkiye, Burası, Büyük Meclisinde Cumhuriyeti yıkmak isteyenlerin, hırsız soyguncuların, bölücü teröristlerin olduğu bir ülke. Burası Türkiye, Burası bizim eserimiz.... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Biz herkesle konususruz diyenlerin eski teröristlerden Barzani ve Talabani ile görüsmeleri,sehitlere kelle demeleri zaten bu adamlarin Türk devletine ve askerine ne kadar karsi olduklarini göstermistir.Sehit edilen gencecik evlatlarimiza ragmen hala ABD den emir almadan hareket edemeyen bu yönetimin basi bu ülkeyi asla sevmemistir.Onun iktidar oldugu günden bugüne kadar verdigi mücadeleyi iyice izlemis olanlar onun hangi amaclarla siyaset yaptigini cok iyi biliyorlar.Ulusum gecmisine tarihi degerlerine hakaret edenlerin bu ülke icin calisiyoruz demeleri kocaman bir yaniltmacadir.Bu yönetim,Cumhuriyet mitinglerini yasaklamak isteyen bir yönetimdir,bu yönetim teröre karsi yürüyen insanlari takip ettiren bir yönetimdir.Bu yönetimin halkin yönetimi olmadigini anlamak icin etrafinda kac koruma olduguna bakarak karar verebilirsiniz. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Artık bakanlıkların amblemlerinde TC yazmayan ülke burası... (bakınız milli eğitim, maliye, enerji v.s. bakanlıkları ve bunlara bağlı kurumlar/okullar) Mümkün olsa şehit sözcüğünü lugatlardan çıkaracaklar... Geçen yıl bir şahsiyet terörle mücadelede şehit düşen askerlerimize şehit kelimesini kullanmamamız gerektiğini ifade etmişti bu bizim damarlarımızda olan şehadet merakını ortaya çıkarıyormuş savaşçı ruhumuz canlanıyormuş... bunu söyleyen şahıs bir Akp'li... Ve terörle mücadelede şehit olanların şehitliğini bile tartışılır bulanlar var... Çocuklar etkilenmesin değilmi okullarda şehit kelimesi yasaklansın... Hatta tüm ülkede yasaklansın şehit aileleride ziyaret edilmesin... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Akpli belediyeler Şehitlere saygısızlık olmasın diye Cumhuriyet Bayramını kutlamama kararı aldılar... Bizim askerimiz neden Şehit oldu? BU ulke icin değil mi? Peki bu ulkenin doğum günü sayılan 29 Ekim Şehitlerimiz Anısına daha coskulu, daha birlik icinde kutlamamız gereken bir gun olması gerekmiyor mu? Şehitlerimizin Ruhunu Yüceltmek icin simdiye kadar olmamıs buyuklukte kutlamalar yapmamız gerekmez mi? Böyle bir ulkeye sahip oldugumuz icin dogum gunumuzu en iyi sekilde kutlamamız gerekmez mi? Tv ve radyoları yasaklar, okullarda ogrenci ve ogretmenlerin konusmasını tepki vermesini yasakla, yarın git memurlarını yasakla, Mİlli Bayramları yasakla... Yönetmekten anladıkları bu mu? Milli bayramlardan ne akdar cok rahatsızlık duydukları ilk gunden beri bariz şekilde sırıtan akpliler, boyle bir durumu hemen kendi amacları icin kullanıp takiyye yapmaktan kacarlar mı? Neden boyle bir Mİlli Bayram Kutlamama fırsatı varken kacırsınlar ki? Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 sahi merak ediyorum dunku şampiyonlar ligi macından sonra Beşiktaşa kac mac seyircisiz oynama cezası verilecek Rtuk tarafından? belki de Beşiktaşı ligden düşürürler neden olmasın... Akpyi muthis şekilde protesto ettiler cunku macta... Hiç düşündünüz mü bundan seneler once bir dönem daha bu şekilde yasaklar ve sansurler yapıldı ulkemiz de... Ne zaman ve kim tarafından hatırlıyormusunuz? Alıntı
Misafir mtmtk5 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Milli Eğitim Bakanı Çelik, yayınladığı iki farklı genelge ile şehit cenazelerine giden öğrencilerin tespitini ve sendikaların şehit aileleriyle ilgili okullarda konuşma yapmamasını istedi. (yeniçağ) milli ruh ve milli şuura en çok ihityacımızın olduğu şu günlerde amaçlarıı nee Böyle bişey olabilir mi? biz hangi ülkede yaşıyoruz arkadaşalar.. bu resmen manevi değerlermize çok büyük hakarettir.. ben bunu kabullenemem Nerden nereye geliyoruz arkadaşlar -Türk milletinin başbakanı bu vatan için toprağa düşmüş şehidimize kelle diyor. imralıda yatan şerefi, haysiyeti olmayan şahsa sayın diyebiliyor bunu Türk milletinn başbakanı diyor. -Teröre örgütüne yardım yataklıktan içeri giren bir kişi seçilip bizim yüce meclisimizde demokrasi ve özgür düşünce zırvalıkları ile söz sahibi olabliyorr.. - dtp den belediye başkanları devletimize ordumuzdan hesap soruyor - Dün korumamız için bize yalvarann ayaklarımıza kapanan kişiler bize kafa tutuyor (barzani-talabani) ben bunu kabullenemiyorum Hangi ülke burasıı *************** ülke gelişimi sadece meclistekilerin elinde olmamalı, ülke demek insan demek, halk da kendisini geliştirecek kardeşim kitap okuyan kaç kişi var? doğayı seven kaç kişi çocuklarına sahip çıkıp onlara bireyler öğretmeye heves atan kaç kişi zenginler neden ülkeye yatırım yapmazlar evde magazin seyreden aileler neden çocuklarına bağırırlar? vs vs Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Arkadaslar bazen okadar anlamsiz tartismalar oluyorki insanin akli alacak gibi degil Milli egitim bakanliginin aldigi karar oldukca yerinde okul zamanin ilk okul cocuklarinin meydanlarda gosteri yapmalari nekadar dogru ?? okul vaktinda o gencecik beyinlerin bilinclendirilmesi gerekilmezmi insanlari sevmeleri bilinclendirilmesi gerekmezmi farzedinki kucucuk bir cocuk gosteriler sirasinda havaya ates edilen kor bir kursunla daha cocukluguna doymadan canindan oldu bunun sorumlusu kim olur onlari oraya goturen Ogretmenmi ?? yoksa daha once boyle bir yasagi koymayan Milli egitim bakanligimi ??? Milli egitim bakanin yassagi yerinde bence cunku egerki cocuklar gosterilere katilacaksa her cocuk kendi ailesiyle beraber katilmali sorumlulugu ailesinde olmali okul saatinde degil... bunu anlamak bukadar zor degil ve bununda boluculukle veya sehitleri unutturmakla bir alakasi yok... her seyin altinda bir kusur bir bahane aramaktan vaz gecelim.... Ayrica ufacik cocuklarin sehit cenazelerine gitmelerinin milli suurla ne alakasi var anlamis degilim. o cenaze toreninde ufacik cocuklarin piskolojileri nasil yaralanacak hic dusundunuzmu kaldiki biz yetiskinler tv medyalarda sehit cenazeleri gordugumuz zaman piskolojimiz alt ust olurken birde onlari dusunun bunun milli suur ve bilinclenmeye hic bir alakasi yok yerinde bir karar bence Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Cocuk düsmanin kim oldugunu bilmelidir ve daha kücük yaslarda bunu ögrenmelidir,cocuklar sehi cenazelerine gitmelidirler,onlara bu sehitlerin nedenleri anlatilmalidir,nilli suur nesillerde böyle yerlestirilr.Ülkeyi bölmek isteyenleri kardes diye tanitmak nek Türk nesline hem Türk ulusuna hemde ülkeye ihanettir.Önce düsmani tanitacak sonrada barisi anlatacak ve kimlerle baris olamiyacigini onun beynine sokacaksin.Eger bu millet düsmanini tanimis olsa idi bugün PKK denen terör örgütü Türkiyenin caddelerinde terörün bayragini ve terörist basinin posterini acip yürüyemezdi,onlar ****************.Eger bu millet tarihini bilmis olsa idi bir Tayyib erdogan ve bir abdullah gül biz teröristlerlede görüsürüz diyemez ve ne birisi basbakanlik koltugunda nede birisi cankayada oturabilirdi,hersey ulusta biter,demekki bu ulusa yeteri kadar milli suur verilmemistir 80 yildir.Bu ulus sahte müslümanlarin Allahü Ekber demelerine kanmis ve ömrünü Allahu Ekberle gecirmistir.Ne ülkenin gercek sorunlari nede ülkenin düsmanlari onu ilgilendirmemistir.Bir toplum herseyi bir kenara itipte türban kavgasi verenlerin pesine takilmissa o toplumdan suurlu insanlarin cikmasi imkansizdir.Referandum icin neye oy verecegimizi bilmiyoruz diyen insanlar her nedense *EVET*demeyi bilmislerdir.neden acaba?Bilmeyen insan hayirda diyebilirdi,bilmedigi halde evet demislerse demekki hala ayni kafa hala ayni zihniyet devam etmektedir.o nedenle cocuklarin daha o kücük yaslarda dostu düsmani,ögrenmesi gereklidir. saygilarla Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Milli Eğitim Bakanı Çelik, yayınladığı iki farklı genelge ile şehit cenazelerine giden öğrencilerin tespitini ve sendikaların şehit aileleriyle ilgili okullarda konuşma yapmamasını istedi. (yeniçağ) milli ruh ve milli şuura en çok ihityacımızın olduğu şu günlerde amaçlarıı nee Böyle bişey olabilir mi? biz hangi ülkede yaşıyoruz arkadaşalar.. bu resmen manevi değerlermize çok büyük hakarettir.. ben bunu kabullenemem Nerden nereye geliyoruz arkadaşlar -Türk milletinin başbakanı bu vatan için toprağa düşmüş şehidimize kelle diyor. imralıda yatan şerefi, haysiyeti olmayan şahsa sayın diyebiliyor bunu Türk milletinn başbakanı diyor. -Teröre örgütüne yardım yataklıktan içeri giren bir kişi seçilip bizim yüce meclisimizde demokrasi ve özgür düşünce zırvalıkları ile söz sahibi olabliyorr.. - dtp den belediye başkanları devletimize ordumuzdan hesap soruyor - Dün korumamız için bize yalvarann ayaklarımıza kapanan kişiler bize kafa tutuyor (barzani-talabani) ben bunu kabullenemiyorum Hangi ülke burasıı *************** Bu kadar insanın içi yanmısken durdursunlar hadi öğrencilere yasakmıs onlar yasaklasınlar eger durduracaksalar bütün türkiyeyi durduracaklar o zaman.Ugrasacak bitek öğrencilermi kaldı biz bu olaylarla karsı karsıya geliyoruz sehit veriyoruz buna cözüm bulun siz bırakın bizle ugrasmayı diyorum sadece....... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Arkadaslar bazen okadar anlamsiz tartismalar oluyorki insanin akli alacak gibi degil Milli egitim bakanliginin aldigi karar oldukca yerinde okul zamanin ilk okul cocuklarinin meydanlarda gosteri yapmalari nekadar dogru ?? okul vaktinda o gencecik beyinlerin bilinclendirilmesi gerekilmezmi insanlari sevmeleri bilinclendirilmesi gerekmezmi farzedinki kucucuk bir cocuk gosteriler sirasinda havaya ates edilen kor bir kursunla daha cocukluguna doymadan canindan oldu bunun sorumlusu kim olur onlari oraya goturen Ogretmenmi ?? yoksa daha once boyle bir yasagi koymayan Milli egitim bakanligimi ??? Milli egitim bakanin yassagi yerinde bence cunku egerki cocuklar gosterilere katilacaksa her cocuk kendi ailesiyle beraber katilmali sorumlulugu ailesinde olmali okul saatinde degil... bunu anlamak bukadar zor degil ve bununda boluculukle veya sehitleri unutturmakla bir alakasi yok... her seyin altinda bir kusur bir bahane aramaktan vaz gecelim....Ayrica ufacik cocuklarin sehit cenazelerine gitmelerinin milli suurla ne alakasi var anlamis degilim. o cenaze toreninde ufacik cocuklarin piskolojileri nasil yaralanacak hic dusundunuzmu kaldiki biz yetiskinler tv medyalarda sehit cenazeleri gordugumuz zaman piskolojimiz alt ust olurken birde onlari dusunun bunun milli suur ve bilinclenmeye hic bir alakasi yok yerinde bir karar bence Zaten bu karar ilkokul öğrencileri için alıınmış bir karar değil lise öğrencileri için bir karar. bir lisede öğrenciler şehit cenazesi için müdürden izin istemeye gittiklerinde müdürde onlara -şehit cenazesinde ne işin var diye cvp veriyor ve izni verilmiyor normalde bir ilkokul öğrencisinin okulda olması gerekir biz burda yetişkin lise öğrencilerinden bahsediyoruz başka bir konu daha milli eğitim şuana kadar mili şuur ve milli ruh gibi bizim şu günlerde en çok ihtiyacımız olduğu kavramları geliştirmek ve benimsetmek için ne yaptı ? ayrıcaa psikolojimizin alt üst olduğundan bahsetmişin birilerini psikolojsi bozuluyor diyee bu haberleri gündemden düşerelim mi bu ülkede hergün birileri ölürken hiçbişey olmamış gibi görmezden mi gelelim. askerimiz mehmetçiğimiz ölürken bu konuda basiretsizce gaflet içinde olan yetkilleri bir şeyler için zorlamak kötü bişey mi ? Japonyada ilk okul öğrencilerini atom bombasının atıldığı otun bile yetişmediği onbinlerce insanın öldüğü yerlere götürüyorlar bakın buaraları sizin atalarınızın öldüğü yerrdir diyorlar ee peki bu japon çocuklarının psikolojisi yok mu? biz ne yapıyoruz bu konuların tvlerde yasaklıyoruz. evladımızın cenazesinde katılan kiişlere kısıtlama getiriyoruz.. bu kararın yerinde olduğunu ben sanmıyorum eğer böyle düşünmeye devam edersek psikılojileri bozuluyor diyee yarın çanakkalede atalarımızın ziyaretine giden öğrencilerede kısıtlama getirmeye çalışacaklar sebebinide ilkokul öğrencilerin psikoloji bozulur onlara geçmişteki acımasızlığı anlatır mı diyeceğiz.. Bir kişi bizim için canını vermiş bizim güvenliğimiz için hadi onuda geçtim Bir kişi vatanın bütünlüğü devletin bekası için şanlı bayrağımız için canını hiçe sayarak hain pusuya düşürülmüş yaa ben onun cenazesinde olmuycamda kiimn cenazesinde olucam Lütfen arkadaşlar birileri bizi uyutmaya çalışıyor bunları görmezden gelmeyelim.. YA BU KANI DURDURUN YA MİLLET DURDURACAK.. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 sevgili hasan sunmus oldugun orneklerin ikiside birbirinden cok ama cok farkli.... getirelen yasak lise ogrencilerini kapsamasida gayet dogal cunku ben cocugumu okula gonderiyorum ve okulda saniyorum ve benim cocugumun basina bir sey geldigi taktirde sorumlusu okuldur bugun sehit cenazesine gidiyorum der izin alir yarin sehit cenazesine gidiyorum diye herhangi baska bir yere gider bunu anlamak bukadar zormu.. haa gercekten sehit cenazesine gidiyorsa alir annesini veya babasinin yanina okuldan sonrada gidebilir.. senin sunmus oldugun orneklerde canakkale cok farkli orasi anit mezarlik aradaki farki henuz ogrenememissen ben sana ne aciklama yapabilirimki.. ayrica sen lise ogrencilerini yetiskin olarak goruyorsan ozaman yas siniri sence kac olmali.. illaki sehit cenazelerine gidip slogan atmakla ne vatan sever olunur nede olen sehit hayata gelir zaten ates dustugu yeri yakar... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 sevgili hasan sunmus oldugun orneklerin ikiside birbirinden cok ama cok farkli.... getirelen yasak lise ogrencilerini kapsamasida gayet dogal cunku ben cocugumu okula gonderiyorum ve okulda saniyorum ve benim cocugumun basina bir sey geldigi taktirde sorumlusu okuldur bugun sehit cenazesine gidiyorum der izin alir yarin sehit cenazesine gidiyorum diye herhangi baska bir yere gider bunu anlamak bukadar zormu.. haa gercekten sehit cenazesine gidiyorsa alir annesini veya babasinin yanina okuldan sonrada gidebilir.. senin sunmus oldugun orneklerde canakkale cok farkli orasi anit mezarlik aradaki farki henuz ogrenememissen ben sana ne aciklama yapabilirimki.. ayrica sen lise ogrencilerini yetiskin olarak goruyorsan ozaman yas siniri sence kac olmali.. illaki sehit cenazelerine gidip slogan atmakla ne vatan sever olunur nede olen sehit hayata gelir zaten ates dustugu yeri yakar... Senin bir baba olarak böyle düşünmende çok doğal çok haklısın ama eğer çocuğun senden habersiz bunları yapıyorsa ve senin haberin olmuyorsa ve böyle manevi konuları kendi çıkarına kullanıp başka biyerlere gidiyorsa ilkinizin sorunu olmalı bunu genele yansıtmak doğru olmaz verdiğim örnekler konusunda bir farklılık görmüyorum ben çanakkalede sadece anıt mezarlık olarak görmediğim için o örneği verdim çanakkale eğer sadece anıt mezarsa senin gözünde burda bir tarih yatıyor. neyse konumuz çanakkale değil zaten.. olgunluk sadece yaşla sınırlı olduğunu sanmıyorum ben ünv. öğrencisiyim lisedeki kişileride genç olgun birbirey olarak görürüz. bizler bu ülkenin gerçek savunucuları bekçileri değilmiyiz Türk gençliği olarak böyle yerlerde gözükmek bulunmak bizim görevimiz hakkımızz değilmidir saygılarımla... Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Peki ozaman herkes calistigi is yerlerinden izin alsin ve hergun sehit cenazelerine gitsin daha dogru olmazmi ozaman.. Adamlar sehit cenazelerine gitmesin demiyorlar sadece okul saatleri disinda ne yaparlarsa yapsinlar diyorlar okul saatleri icinde okulda derslerinin basinda olsun diyorlar bunda yanlis anlasilacak veyahut saygisizlikla alakasi yok.. ayrica canakkale bir anit derken elbetteki orada yatan sehitlerin yaptiklari kahramanligi bende zaten sadece bir anittan ibaret demedim sen sadece carpitiyorsun konuyu benim demek istedigim orada hergun cenaze toreni olmuyor manasinda yazmistim ama neyse sen yinede anlamak istedigin gibi anla Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 her öğrencinin devamsızlık hakkı vardır ve özgürdür kimin yüreği dayanıyor bu acıya biz yatagımızda rahat yatarken bizleri korumak için kanının son damlasına kadar bu vatana feda eden TÜRK askerlerinin cenazesine katılmıcazda nereye katılcaz ve emin olun ben ve bütün öğrenci arkadaslarımın böyle düşünüyor... mehmetcik tepede bekler nöbette bayrağımız dalgalanır hep göklerde.... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Okullardaki cocuklarınız akpli beleidylerin yada bakanların yaptıgı acılıslara mudurleriyle birlikte ders saatlerinde gidince sorun yok... okullardaki cocuklarınız akp mitinglerinde manga manga yer alırken sorun yok okullardaki kucucuk kız cocukları turbanlı ve carsaflı akp gösterilerinde yer alınca sorun yok ama okullardaki cocuklarınız vatan icin canını vermiş birinin cenazesine gitmek isteyince ders var egitim var ogretim var... hadi canım sizde... kimi kandırıyorsunuz? işinize gelince cocuk, işinize gelince propaganda aracı...!!!! Herkes işini gucunu bıraksın her gun sehit cenazesine gitsin bu olur mu demişsin.. Ne kadar kolay bu cumleyi kurmak dimi.. Hergun Şehit vermek öyle basit bir olayki elbetteki kimse işini gucunu aksatmasın, kimse tepki vermesin, kimse umursamasın... İŞte akp zihniyetinin amacı budur, Verdiğimiz şehitleri kanıksamamız, sıradan bir olaymıs gibi davranmamız fazla ustunu eşelemememiz.. Zaten akpnin elindeki butun kiralık ve satılık kalmeler medya kurulusları, hatta bu ulkenin devlet televizyonu bile bunun icin yayın yapmıyor mu durmadan.. Arkadaş haklı her gun şehit cenazesine katılırsak işler durur, ogrenciler egitim alamaz, devlet hizmet veremez...O zaman bosverelim arkadaslar neyi tartısıyoruz? BUndan altı yıl önce tek tük pkklılar yakalanınca umursamıyorduk.. Sonra ayda bir pkk baskınlarıyla zarar gören devlet binaları yada trenlerin haberlerini aldık umursamadık. SOnra ayda bir Şehit vermeye basladık.. BUnada alıstırıldık.. Artık haftada 15 şehit veriyoruz arkadas cıkmıs bu dogal birseymiş gibi tepki vermeyin diyor... Kusura bakma arkadasım. Benim midem artık bu tür politikaları ve sözleri kaldırmıyor... Alıntı
Φ Melkor Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Bakın arkadaşlar size bir şeyden bahsetmek istiyorum... İktidarı destekliyen bir vatandaş değilim bu beliretyim öncelik ile.... Fakat gençler arsındaki bir sorundan bahsediceğim, ne yazıkki akranlarım şu anda galeyana gelmiş durumda. Çoğu şehitler için yapılan mitinglere kavga etmek için gidiyor. Bursadaki mitinge gidenler konuşmadı be kadar yabancı kökenli banka varsa dağıttılar.... Dedilerki .... marketin sahibi Leyla Zana imiş saldırın, bu gençleri kullandırdılar ve saldırttılar. Noldu evet marketler dağıtıldı ama ertesi gün o insanlar gine ordan alış veriş yaptılar. Gine o bankayı kullandılar, bu ülke bir şehit verdiğinde niye bu mitingler olmadı.... Bu ülke 1 şehit verdiğinde niye Irak hükümetine bu kadar baskı yapılmadı... Bir şeyleri yapmak için illa 13 şehitmi vermek lazım.... Akranlarımıza şunun öğretilmesi lazım bir toplum bir toplumu yıkacağı zaman bunu topla, tüfekle değil..... Psikolojik savaş ile yapıyor....... Akranlarımız İtalyan ayakkbıları, Amerikan kotları giyiyorlar. Ama işe gelince milliyetçi kesiliyorlar... BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU...... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Peki ozaman herkes calistigi is yerlerinden izin alsin ve hergun sehit cenazelerine gitsin daha dogru olmazmi ozaman.. Adamlar sehit cenazelerine gitmesin demiyorlar sadece okul saatleri disinda ne yaparlarsa yapsinlar diyorlar okul saatleri icinde okulda derslerinin basinda olsun diyorlar bunda yanlis anlasilacak veyahut saygisizlikla alakasi yok.. ayrica canakkale bir anit derken elbetteki orada yatan sehitlerin yaptiklari kahramanligi bende zaten sadece bir anittan ibaret demedim sen sadece carpitiyorsun konuyu benim demek istedigim orada hergun cenaze toreni olmuyor manasinda yazmistim ama neyse sen yinede anlamak istedigin gibi anla Burda hergün cümlesini kullanmışsın bizim hergün askerimiz ölüyorsa yani biz bunları görmezden gelemeyiz bu ülkenin gençleri,breyleri olarak eğer hiçbişey yapılmıyorsa seinn dediğin gibi hergün yüreğimiz sızlıyorsa burda ters giden bi durum var demektir. tepki vermek de çok doğal. okul saatleri içinde demişsin ee ozaman söyleyim askerimize eğer şehit olacaksınız okul satleri çalışma saatleri dışında olun veya cenazeniz kalkacaksa okul satleri dıışnda kalksın mı diyelim seni kurduuğn cümle buraya çıkıyor Lütfen ya allah rızası için tekrardan söyle milli eğitimi yayınladığı genelgenin doğru ve geçerli bir tarafı var mı topyekün 7den 70 e milil şuuru gerçekleştirmeye çalışıyoruz. daha sonra teröre lanet mitingleri yapıldı bunlar güzel bişey kurtuluş savaşı sırasındada M.Kemal aynı şeyi yaptırmadı mı uyuyan gaflet içindeki halkı bilinçlendirmekk için protesto ve mitinglere davet etti. belli bir zamandır uyuyan bri milleti oynuyorduk dirilişi simgeleyen gösterileri böyle tepkileiri tepkiyle karşılamamak gerekir. Bizim evledamız ölüyorya bir annenin 20 yaşındaki oğlu ölüyor bikaç tane çapulcu bunu öldürüyor siyasi irade sessiz siyasi irade sadece izliyorsa isteyen sınıfında otursun ama gidenede engel olmayalım............ Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Sevgili Melkor oncelikle su cumleni kurmandan cok rahatsız oldugumu söylemek istiyorum..: -''Bakın arkadaşlar size bir şeyden bahsetmek istiyorum... İktidarı destekliyen bir vatandaş değilim bu beliretyim öncelik ile....'' Son altı yıldır en atesli akp savunucularını her konusmaya yazmaya baslarken kurdukları cumle buydu... Simdi diger yazdıklarına gelirsek, demişsinki 1 şehit verildiginde neden tepki vermedik diye.. Sen sanıyormusunki Yapılan Cumhuriyet Mİtingleri sadece laiklik icin, sadece türban Çankaya'ya cıkmasın diye, yalnızca akp eleştirilsin sol partilerin propagandası olsun diye yapıldı... Aylarca akp elindeki medya sayesinde yapılan mitinglerin bu yönleri ortaya cıkarıldı.. O mitinglerde en cok eleştirilen hukumetin pkk konusundaki beceriksizligiydi.. O gunlerde tek tuk sehit haberleri alınıyordu ve biz bu mitinglerde en cok bu konuda tepkimizi ortaya getirdik.. Kim yazdı? Kimin haberi oldu bundan? Zamanın bundan aylar once yıllar once biz tepkimizi ortaya koydugumuz zaman bizi cekememezlikle, akp dusmanlıgıyla sucladılar, bizi dinlemediler önemsemediler.. Sİmdi soyledigmiz hersey, yaptıgımız butun eleştiriler haklı cıktı.. O mitinglerde hukumetimzin nasıl amerikan kuklası oldugunu soyledik sesimz yettigince.. butun dunya duydu yazık siz burda duyamamıssınız.. Ama duyamamanız normal, siz sadece sizden duymanızı isteyenleri duyup, sizden söylemenizi istediklerini soyluyorsunuz... Biz aylar once kuzey ıraka elektrik verilmesin, su verilmesin ambargo yapılsın dedik bizi devlet dusmanı ilan ettiler... Biz aylar once talabani ve barzaninin ortak oldugu işletmeler kapatılsın kontrol altına alınsın dedik, yabancı sermaye dusmanı ilan edildik, biz aylar once abdyle pkk konusunda masaya oturulsun taviz verilmeden anlasmalar yapılsın dedik bizi ciddiye almadılar.... Simdi kalkıp diyorsunuz daha once neden birsey yapmadınız... Yaptık guzel dostum benim... Biz elimizden geleni yaptık Siz Neden, bizi bir kez olsun dinleyip ciddiye almadınız? Alıntı
Φ Melkor Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Sn. Lostsoul; "Siz Neden, bizi bir kez olsun dinleyip ciddiye almadınız? " Bende bu cümlenizden rahatsız oldum bunu belirteyim. Demokrat bir düşünceden yana oldum hep. Anlatmam istediğimşey şu gençler arasındaki bilnçsizlik. Bakın okulumuzdaki arakdaşlarım oyle galeyana geldiler ki vurdular kırdılar döktüler.... Şehitler için okul yönetimi 1 dakikalıl saygı duruşu dedi 15 sn. ancak sürdü. Bunu yapan milliyetçi hocalarımız... Üzülen asan kesen arkadaşlarımız şehit olan askerler için yapılan törende birbirlerine rahatça şakalar yapabiliyorlardı. Rahatça gülebiliyorlardı... İşte ben buna çok kızıyorum.... Siz ne kadar o şehitler bizim içimizde yaşıycak desenizde unutup gideceksiniz..... Siz bayramda ailenizişn yanında olurkenn onların aileleri bayramı matem havasında geçirecekler... Siz babasızlığı bilirmisiniz, onların çocukları artık biliyor ammaaaa.... Benim dediğim şu bu olaylar bir anlık galeyana geliş olmasın, onlar unutulmasın..... Allah aşkına şehit verilmeden önce hangimizin aklındaydı onlar?? Ama onların aileleri hiç unutmadı..... Bazı reyting avcısı insan müsvetteleri bu onurlu insanları programlarına çekip kullandılar.... Siz bılıyormusunuz ki okuldan çıkıp şehitler için yapılan mitinge gıden bir çok öğrenci oradan çıkıp kafelerde eğlendiler.... Ben işte bunlara kzıyorum.... "Simdi kalkıp diyorsunuz daha once neden birsey yapmadınız... Yaptık guzel dostum benim... Biz elimizden geleni yaptık" Ben yapmayanlara dedim, yaptıysanız üzerinize niye alınıdınız anlamadım..... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Acılmıs olan konu baslıgına ve altında yazılan yorumlara ve benim yazdıklarıma dikkat ettiyseniz sanırım neden alındıgmıda anlayabilrsiniz umarım... Bu arada size ithafen yazdıgım yazımıda tam olarak okumadınız sanırım.. Demişsiniz ki şehit verene dek kimin aklındaydı bu olanlar.. Oysa yazımda demiştimki aylar once, yıllar once biz bugun olacakları anlattık... Şehitler verilmeden once önlem alınması gerektigni defalarca soyledik... Zaten kızgınlıgımda burdan eileri geliyor... Siz simdi kalkıp kendi yakınınızdaki bir iki muferit olayı örnek verip boyle olmaz, bunlar sözde tepkiler gunluk tepkiler diyorsunuz... Biz yuzbinlerce kişi meydanlara dolduk bir insanımızın burnu kanamadı, tek bir taskınlık olmadı.. Siz bir kac kişi ornek verirseniz ben yuzbinleri örnek veririm.. Birde sunu anlamıyorum.. Sizde demişsinz akpliler de cok sık tekrarlıyor... Gencler arasındaki bilincsizlikten bahsediyorsunz.. halkımızın galeyana gelip kontrolunu kaybedeceginden bahsediyorsunz.. Hatta halkımızın şuursuzca davranmasından korkuyorsunuz... Aynı gencler ve aynı halk akpyi secinde gayet şuurlu ve bilincli olurken nasıl bir anda butun şuurunu ve bilincini kaybediyor anlamıyorum... Akpye oy verirken ileri goruslu cagdas ve ulkesine hizmet ediyor, ama bugun teröre tepki verirken şuursuz bilncsiz ne yaptıgını bilmez halde davranıyor... Ya akpye oy verenleri iyi tanıyorsunuz ki boyle bir beklentiniz var, yada boyle beklentilerinizle yanlıs dusunuyorsunuz.. Kararı siz verin.. Sizin adınıza uzuldum.. Saygı durusunun manasını bile bilmeyen şuursuz bir kac kişi arasında bulunmanız nedeniyley oysa benim yasadıgım şehirde teröre lanet mitingi duzenlendiginde mitinge katılmayan insanlar bile gozyaslarını tutamadılar... Alıntı
Φ Melkor Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 "... Aynı gencler ve aynı halk akpyi secinde gayet şuurlu ve bilincli olurken nasıl bir anda butun şuurunu ve bilincini kaybediyor anlamıyorum... Akpye oy verirken ileri goruslu cagdas ve ulkesine hizmet ediyor, ama bugun teröre tepki verirken şuursuz bilncsiz ne yaptıgını bilmez halde davranıyor... " Ben size böyle bişr şey demedim, akp yi seçenler şıuurludur demedim. Siz akplilere olan nefretını benden çıkartıyorsunuz. Akpli olmayan benı bır anda yargılayıp akp li damgasını vurup idam ettiniz bravo. İçinizdeki açıyı bizde hiisediyoruz, bir de üzüldük aslanlarımıza. Şimdi kalkıpta ben size onlar için neler yaptığımızı anlatıp, boy gösterisi yapmıyacağım.... Genelkurmay başkanımız bile itidal çağrısında bulundu... Ben tepki verilmesin demiyorum, ama ne desem boş siz beni konuşmadan yargıladınız bile... Tebrik ediyorum sizi, Siz hakslınız ne deseniz doğru diyorum.... Şimdi beni akpli sanmaya devam edip, eleştirilerinize devam edebilirsiniz.... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Melkor arkadaşımızada katılmamak elde değil. Ulus olarak herşeyin şirazesini kaydırmada üstümüze yok. Bir ülkede Teröre karşı ortak bir tepki. Ulusal birliği ve bütünlüğü sembolize eden toplumsal eylemlerde. koskoca Genelkurmay başkanının çıkıp uyarı yapmasına sebep olacak görüntülerde yaşanıyorsa. Biraz düşünmemiz lazım. Teröre karşı gösterilen tepkinin aynısı bu provakatörlere karşıda gösterilmelidir. Çünkü bu provakasyonlar başarıya ulaşırsa terörün açtığı yara kadar büyük yaralar açılır. Ve acısı zor geçer. Bkz, Maraş. Bkz, çorum Yaşar Büyükanıt'ın uyarısının yanında. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ında bir açıklaması var "Terör, başladığı yıllardan bugüne kadar, bence belli bölgelerde mevzi olarak kalmıştır. Halka bunu yansıtmak, halkı birbirine düşürmek amacını güden insanlar, bu amaçlarına ulaşamamıştır. Halkın kendi arasında herhangi bir sorunu yoktur. Halkımızın gösterdiği bu tepkileri çok doğal karşılıyorum, ancak, bu tepkiler ölçülü olmalı. Toplumu birbirine düşman eden tavırlardan sakınılmalı. En büyük endişem bu noktada. Toplumu kamplara ayırarak birbirine düşman etme gayretini boşa çıkarmak için gereken dikkati, özeni göstermemiz gerekir." Maraş, Çorum... Bir gazetecinin geçmişte Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas'ta yaşanan olayları anımsatması üzerine Kılıç şöyle devam etti: "Ben de onu söyleyecektim. Toplum belli bir heyecana ulaştıktan sonra, galeyana getirmek, onu yönlendirmek çok daha kolaylaşır. Bu heyecanı, en üst noktaya çıkarmadan duyguların dile getirilmesine imkân verilmeli, ama, kontrol edilmeyecek noktaya götürülmemeli." İnsan tabi "aman ha" demeden edemiyor. Bu ülke bir daha yaşanacak böyle bir şeyi kaldıramaz. Lostsoul elbette toplumumuz bilinçsiz ve şuursuz değildir. Ancak gerçekçi olalım anlık yönlendirmeler ve galeyana gelmede bir zaafımız var. Alıntı
Φ Melkor Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Sn. Cyrano; "Lostsoul elbette toplumumuz bilinçsiz ve şuursuz değildir. Ancak gerçekçi olalım anlık yönlendirmeler ve galeyana gelmede bir zaafımız var." Bn bunu anlatmaya çalıştım ama Sn. Lostsoul bir anda içinde olan kini bana savurdu, beni akpli ilan edip dediklerimi anlamadı. "Ben de onu söyleyecektim. Toplum belli bir heyecana ulaştıktan sonra, galeyana getirmek, onu yönlendirmek çok daha kolaylaşır. Bu heyecanı, en üst noktaya çıkarmadan duyguların dile getirilmesine imkân verilmeli, ama, kontrol edilmeyecek noktaya götürülmemeli" İşte bu çok önemli, bir sürü insan gördüm o alanda içindeki yanan ateşten, bazı siyasi düşünceye sahip kişiler yararlanmaya kalktı. Yaşıtlarımın bu hırsından, onların milliyetçi duygularında yararlanıp onları bir piyon gibi kullanıp. Bankaların, marketlerin üzerine saldılar.... Ben bunu anlatmaya çalıştım... Tepki vermeylim demedim... Türk anne ve babadan doğdum, dolayısı ile TÜRKÜM bende.... Aslanlarımıza içim yandı, bende avazım çıktığı kadar bagırmak ıstedım..... Ama sakin olup, mantıklı kararlar almalıyız.... Öfke zayıflıktır bunu unutmayalım arkadaşlar..... Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2007 Bu hükümetin Türkiye Cumhuriyetinin ciddi sorunalarına ciddiyetle yaklaşacağını hiç kimse umut etmesin. Başbakanın ve bakanlarının gelişen son olaylar sonrasında Amerika'ya ve pkka ya yönelik söylemleri popilist söylemler. Vatandaşın nabzına göre şerbet vermekten ileri değil. Gerçek düşüncelerini sansür getirerek gösteriyorlar. Emin olun şuanki güçlerini arttırsınlar daha fazlasını yapacaklar. Onları geri tutan tek şey laik kesimdir kandıramayacakları tek kesim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.