Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Param Bitti Borç mu Alsam

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dogru en büyük mücadele AKP zamaninda oldu,hemde 10 nesil sonra dogacak cocuklari bile borclandirarak.

AKPnin yüzde 47 si nereden geldi diyorsaniz kisaca özetliyeyim;A-Tarikatlardan,B-Tarikatci asiretlerden,C-PKK sempatizanlarindan yani DTP den,D-Tuzu kuru olan ve agababalari yabanci olan sanayicilerden,ve kömüre mercimege kanacak kadar bilincsiz secmenden.

AKP AB ve ABD nin empoze etmesi Türkiyedeki satilmis dinci ve tarikat yanlisi medyanin halka yalan pompalamasi ile Türkiyenin temeline dinamit koydurmak icin bu ülkenin basina musallat edildi.Bu yönetimin sifirdan aldigi terörü bugün Türkiyenin milli birligini,üniter yapisini tehdit eder bir duruma getirmis olmasi,bu ülkede Kürt sorunu vardir diyerek gercek disi beyanlarla bu ülkeye ihanet etmesi,demokrasiyi tramvay olarak niteleyip demokrasiyi kalkan olarak kullanip kirli ideolojisini adım adım gerceklestirmesi,Bu ülkeyi AB kapilarinda *********** bir duruma düsürmesi,Türkiyenin kaderini ABD ye ve Israile teslim etmesi akp nin gercek yüzünün ne oldugunu acik acik gösteriyor.Ben teröristlerde görüsürüm diyerek Kuzey Irakta yandasi firmalarin cikarlarini tehlikeye atmamaya calisan bu iktidarin basinin soyunun nereden geldigi artik bilinmektedir.Türk devletine olan kin onu bugünlere tasimis ve kendisine verilen imkani Türkiyenin aleyhinde kullanmaktadir.Bugün bile hala ABD nin kapisinda PKK icin yardim dilenmekte bir hafta sonrada pazarlik yapmak icin Amerikaya gidecektir.Bu ulus onun yaptiklarini görmektedir.Cekirge bir sicrar iki sicrar ama ücüncü defasinda artik sicrama imkani bulamaz.****

saygilarla

Gönderi tarihi:
IMF'yi Akp başa sarmış gibi gösterme bu bela bizde yıllardan beri var. En çok mücadele de Akp döneminde gerçekleşti.

IMF'ye karşı akp nin nasıl bir mücadele sergilediğini bize de bir anlatırsanız biz de öğrenmiş oluruz. Yani bu mücadele öyle bir mücadele ki, hem borçlanma oranı tarihimizin en yüksek noktasına ulaşıyor, hem de biz bu şekilde IMF'den kurtulmuş oluyoruz. akp çok değişik bir taktik izliyor olmalı; borçlanıyormuş gibi yapıp, bağımlılıktan kurtulma taktiği herhalde. bize bir anlatın lütfen. merakla ve ilgiyle bekliyorum.

Gönderi tarihi:

Imf'ye olan borcumuzun 2002 yılından bu yana azalıp azalmadığını gerçekten bilen varmı? Hükümet bunu açıklamıyor ki zaten açıklayabileceği gibi her sene azalıyor olsaydı bunun reklamınıda şahane yaparlardı görüyorsunuz ki başkaban bu kanlı ve üzücü günlerde bile TOKİ'nin açılışlarını reklama dönüştürmeyi iyi biliyor.

Gönderi tarihi:

Son 4 yılda kullandığı IMF kaynaklarının çok daha üzerinde borç ödemesi yapan Türkiye, IMF'ye olan borçlarını 2003-2006 döneminde önemli ölçüde kapattı.

Türk Hazinesi bu dönemde, IMF'den 8 milyar 391 milyon dolar borç alırken, ana para ve faiz olmak üzere 25 milyar 568 milyon dolar borç ödemesi yaptı. Böylece Türkiye son 4 yılda 17 milyar 177 milyon dolar net borç ödemesi yaparak, ilk defa IMF'den aldığı borçtan çok daha fazlasını ödeyen bir ülke konumuna geldi.

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borçlar 2003-2006 döneminde önemli ölçüde kapandı.

Söz konusu dönemde Türk Hazinesi, IMF'ten 8 milyar 391 milyon dolar borç alırken, ana para ve faiz olmak üzere 25 milyar 568 milyon dolar borç ödemesi yaptı. IMF'den 2003 yılında 1 milyar 770 milyon, 2004 yılında 1 milyar 233 milyon, 2005'te 2 milyar 381 milyon, 2006'da 3 milyar 7 milyon dolar borç kullanan Türkiye, 2003'de 2 milyar 769 milyon, 2004'de 5 milyar 910 milyon, 2005'de 8 milyar 448 milyon, 2006'da 8 milyar 441 milyon dolar borç ana para ve faiz ödemesi yaptı.

Böylece son 4 yılda 17 milyar 177 milyon dolar net borç ödemesi yapan Türkiye, ilk defa IMF'den aldığı borçtan çok daha fazlasını ödedi. Yaptığı yüklü ödemeler sonrası 'IMF ile ilişkiler bitiyor mu?' sorularıyla karşılaşan ekonomi yönetimi ise nihai kararını 19. stand-by anlaşmasının bittiği Mayıs 2008'de verecek.

IMF'nin verilerine göre Türkiye, 2007'de geri ödemeler konusunda nispeten daha rahat bir sürece girecek. 2005 ve 2006 yıllarını 8 milyar doların üzerinde bir ödemeyle tamamlayan Türkiye'yi 2007 yılında ise 5.6 milyar dolarlık bir ödeme bekliyor. Mevcut stand-by anlaşmasının tamamlanacağı 2008 yılında IMF'ye toplam 2.1 milyar dolarlık ödeme yapacak Türkiye'nin, 2009 yılında da 2.1 milyar dolarlık bir geri ödeme yapması gerekecek. Türkiye IMF'ye olan mevcut borçlarını 2010 yılında yapacağı 722 milyon dolarlık ödemeyle tamamlamış olacak. Ancak ekonomi yönetimi, söz konusu ödeme planını daha da erkene çekerek sona erdirme alternatifini de değerlendirebilir.

Daha fazla konuşmaya gerek yok. Varsa verileriniz kaynaklara dayandırarak getirin... B)

Kaynak: Hazine Müsteşarlığı

Gönderi tarihi:

Ya birakin hazine müstesarligini bunlarin kimler olduklarini cok iyi biliyoruz aynen DIE(DEVLET ISTATISTIK ENSTITÜSÜ)gibi.bunlar her dönemde iktidarin yalancisidirlar halki uyutucusudurlar.Bunu sizde biliyorsunuz ama isinize gelmez itiraf etmek,belki karsi oldugunuz bir iktidar olsaydi o zaman farkli olurdunuz her neyse.size sadece sunu söylemek istiyorum.Türkiye ekonomik yönden cok kritik bir noktadadir.Türk parasinin deger kazanmasinin nedenlerini bana aciklayabilseydiniz sizin gercekten ekoinomiden anlayan birisi oldugunuzu düsünürdüm.Dolar düsüste,euro düsüte ama Türk parasi deger kazaniyor,Türkiye her yil 50 milyar dolar dis borc ödemesi yapiyor bu ödemeler IMF den yani sizin borclarimizi ödedik dediginiz IMF den alinarak yapiliyor.Bütün petrol arama ruhsatlari yabancilarin elindedir.Türkiye son 5 yilda kapitülasyonlara teslim olmusturAKP sayesinde.Halk perisanlari oynamaktadir.Türk parasinin acilen develue edilmesi gerekirken iktidar cok büyük bir rizkin altina sadece kendini degil ülkeyide sokmaktadir.Ekonomi dersinizi daha iyi calismanizi salik veririm.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Ya birakin hazine müstesarligini bunlarin kimler olduklarini cok iyi biliyoruz aynen DIE(DEVLET ISTATISTIK ENSTITÜSÜ)gibi.bunlar her dönemde iktidarin yalancisidirlar halki uyutucusudurlar.Bunu sizde biliyorsunuz ama isinize gelmez itiraf etmek,belki karsi oldugunuz bir iktidar olsaydi o zaman farkli olurdunuz her neyse.size sadece sunu söylemek istiyorum.Türkiye ekonomik yönden cok kritik bir noktadadir.Türk parasinin deger kazanmasinin nedenlerini bana aciklayabilseydiniz sizin gercekten ekoinomiden anlayan birisi oldugunuzu düsünürdüm.Dolar düsüste,euro düsüte ama Türk parasi deger kazaniyor,Türkiye her yil 50 milyar dolar dis borc ödemesi yapiyor bu ödemeler IMF den yani sizin borclarimizi ödedik dediginiz IMF den alinarak yapiliyor.Bütün petrol arama ruhsatlari yabancilarin elindedir.Türkiye son 5 yilda kapitülasyonlara teslim olmusturAKP sayesinde.Halk perisanlari oynamaktadir.Türk parasinin acilen develue edilmesi gerekirken iktidar cok büyük bir rizkin altina sadece kendini degil ülkeyide sokmaktadir.Ekonomi dersinizi daha iyi calismanizi salik veririm.

saygilarla

birincisi o Devlet İstatistik Enstıtüsü değil Türkiye İstatistik Kurumu. :) Ne yani devletin verilerine güvenmeyelim de CHP yada MHP yada AKP nin verilerine mi güvenelim. Siz hep böylesiniz zaten işinize geldiği gibi farklı rakamlar çıkınca onlar yalancı, düzenbaz şöyle böyle karalama taktikleri... B)

Karşı olduğunuz iktidar derken şu an sizin yaptığınız gibi mi yapacaktık hiç sanmıyorum. Birilerinni olumsuz yönünü eleştirdiğin gibi olumlu gördüğün yönünü de eleştirmelisin.

Gönderi tarihi:
birincisi o Devlet İstatistik Enstıtüsü değil Türkiye İstatistik Kurumu. :) Ne yani devletin verilerine güvenmeyelim de CHP yada MHP yada AKP nin verilerine mi güvenelim. Siz hep böylesiniz zaten işinize geldiği gibi farklı rakamlar çıkınca onlar yalancı, düzenbaz şöyle böyle karalama taktikleri... B)

Karşı olduğunuz iktidar derken şu an sizin yaptığınız gibi mi yapacaktık hiç sanmıyorum. Birilerinni olumsuz yönünü eleştirdiğin gibi olumlu gördüğün yönünü de eleştirmelisin.

çok önemli bir buluş yok ortada sayın siyaset. :) zira 2005 yılına kadar (yanlış hatırlamıyorsam) onun adı die (devlet istatistik entitüsü) idi. şimdi türkiye istatistik kurumu oldu. ikisi aynı şey aslında. neyse bunu tartışmayalım.

benim merak ettiğim şey şu: kaynağınızı hazine müsteşarlığı olarak vermişsiniz. ben hazine müsteşarlığının verilerine baktım bu konuda bir biligi göremedim. size zahmet bize bir link verin de şu verileri ben de göreyim.

Gönderi tarihi:

Türkiye'nin İMF Borçları Eriyor

09/03/2007

Türk Hazinesi bu dönemde, IMF'den 8 milyar 391 milyon dolar borç alırken, ana para ve faiz olmak üzere 25 milyar 568 milyon dolar borç ödemesi yaptı. Böylece Türkiye son 4 yılda 17 milyar 177 milyon dolar net borç ödemesi yaparak, ilk defa IMF'den aldığı borçtan çok daha fazlasını ödeyen bir ülke konumuna geldi.

Hazine Müsteşarlığı verilerine göre, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan borçlar 2003-2006 döneminde önemli ölçüde kapandı. Söz konusu dönemde Türk Hazinesi, IMF'ten 8 milyar 391 milyon dolar borç alırken, ana para ve faiz olmak üzere 25 milyar 568 milyon dolar borç ödemesi yaptı. IMF'den 2003 yılında 1 milyar 770 milyon, 2004 yılında 1 milyar 233 milyon, 2005'te 2 milyar 381 milyon, 2006'da 3 milyar 7 milyon dolar borç kullanan Türkiye, 2003'de 2 milyar 769 milyon, 2004'de 5 milyar 910 milyon, 2005'de 8 milyar 448 milyon, 2006'da 8 milyar 441 milyon dolar borç ana para ve faiz ödemesi yaptı. Böylece son 4 yılda 17 milyar 177 milyon dolar net borç ödemesi yapan Türkiye, ilk defa IMF'den aldığı borçtan çok daha fazlasını ödedi. Yaptığı yüklü ödemeler sonrası 'IMF ile ilişkiler bitiyor mu?' sorularıyla karşılaşan ekonomi yönetimi ise nihai kararını 19. stand-by anlaşmasının bittiği Mayıs 2008'de verecek.

Yazıyı aldığım adresi bulamadım. Fakat bir haber portalında benzer bir sayfa buldum. Umarım işini görür.

http://www.haberalemi.net/haber_detay.php?haber_id=20712

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Önce karistirmadan cevap ver.AKP den önceki iktidarlarin söylediklerine ne kadar inanmistin ama dogru cevap vereceksin istersen ben senin yerine cevap vereyim,Erbakan disinda hicbirinin söylediklerine inanmadin.Devleti yönetenler halka asla gercegi söylemezler söylemis olsalar secim kazanamazlar cünkü halk bile bile lades demez.Siz önce ekonomiyi iyice bir ögreni ondan sonra sizler böylesiniz falan filan laflar edin.Burasi tartisma forumudur AKP nin propaganda ocagi degil.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.