Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Cumhurbaşkanı Gül'ün kızı evlendi 14 Ekim 2007 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül, Mehmet Sarımermer ile İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen nikah töreniyle evlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta, Kübra Gül'ün şahitliğini TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen nikah töreni ile dünya evine girdi. Çiftin nikahı İstanbul Büyükşehir Beledeyi Başkanı Kadir Topbaş tarafından kıyılırken, nikah şahitliğini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptı. Çift için akşam saatlerinde Kandilli'deki Adile Sultan Yalısı'nda yalnızca aile fertlerinin ve akrabaların katılacağı 200 kişilik bir yemek verilecek. Davetliler, saat 11.00'den itibaren nikahın gerçekleştirileceği İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'nde alınmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Gül de saat 12.00 sularında Kongre Merkezi'ne geldi. Gül'ün makam aracına Cumhurbaşkanlığı forsu takılmadı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da saat 12.30'da kongre merkezine geldi. Basın mensuplarının törenin yapıldığı kongre merkezi alanına girişine izin verilmezken, nikah törenine ilişkin görüntülerin daha sonra TRT tarafından yayınlanacağı öğrenildi. Nikah töreninin saat 13.00'de başlaması beklenirken, içeriden herhangi bir bilgi alınamamasından dolayı, basın mensupları nikah törenine ilişkin gelişmeleri aktarmakta zorlandı. 7 BİN POLİS GÖREV YAPTI 5 bini asayiş, 2 bini trafikte olmak üzere 7 bin polisin görev yaptığı nikah töreni boyunca, konrge merkezinin bulunduğu bölgede, sabah saatlerinden beri süren yağmurun da etkisiyle trafik sıkışıklığı yaşandı. "GÜL BABA'YA SELAM VERECEĞİM" Bu arada, kongre merkezi alanına gelen Orhan Güçlü isimli bir vatandaşın elindeki "Cumhurbaşkanım Abdullah Gül baba" yazılı kağıt dikkat çekti. Güvenlik güçleri, "Abdullah Gül'e selam vereceğim, bir şey demeyeceğim. O beni tanır, hemşehrisiyim" diyen Güçlü'yü gözaltına alarak, kongre merkezinden uzaklaştırdıA.A / ANKA Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 ülkemin güllüleri... Alıntı
Misafir ADAMIN_BIRI Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Hani islam gösteriş ve cafcafı sevmez.... di!!! neden ist. belediye başkanı herhangi bir evlendirme dairesinde göstermelik bile olsa nikah kıymaz?? bu ne şaşaa!!(?) yada perhiz... lahana turşusu.. Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Padişahlar yada arabistandaki krallar böyle törenler düzenlermiydi tarih bilgisi iyi olan arkadaslara sormak istiyorum... Bu dügün icin devlet butcesinden ne kadarlık harcama yapıldı? Bu dügünde ne kadarlık takı toplandı? Bu kadar abartmanın İslamiyetteki yerini merak ediyorum, Allah boyle dugunlerde dahamı cok sevap yazar kullarına? Belki de bu bile azdır ne dersiniz? Daha buyuk bir tören olmalıydı bence... Belkide Sayın tayyib bey hazretlerine ayıp olmasın diye fazla abartılmamıstır bu tören... Birde Sayın Ahmet Necdet Sezer bir dügün yapmıstı hatırlayanınız var mı? Hani o hic sevilmeyen, bu ulkeye yarardan cok zarar vermiş olan bir cumhurbaskanı vardı... O istese böyle bir tören yapamaz mıydı? Neden yapmadı? Ama eminim cogu kişi adamların bunu hakettigni dusunuyordur... En azından %47 öyle dusunuyor... Allah daha cok versin ne diyelim... Bu arada bir atasözümüz vardır: Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmıs... Daha cok yoruluruz biz onumuzdeki gunlerde.. Durmak Yok Yola Devam...!!!! Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Padişahlar yada arabistandaki krallar böyle törenler düzenlermiydi tarih bilgisi iyi olan arkadaslara sormak istiyorum...Bu dügün icin devlet butcesinden ne kadarlık harcama yapıldı? Bu dügünde ne kadarlık takı toplandı? Bu kadar abartmanın İslamiyetteki yerini merak ediyorum, Allah boyle dugunlerde dahamı cok sevap yazar kullarına? Belki de bu bile azdır ne dersiniz? Daha buyuk bir tören olmalıydı bence... Belkide Sayın tayyib bey hazretlerine ayıp olmasın diye fazla abartılmamıstır bu tören... Birde Sayın Ahmet Necdet Sezer bir dügün yapmıstı hatırlayanınız var mı? Hani o hic sevilmeyen, bu ulkeye yarardan cok zarar vermiş olan bir cumhurbaskanı vardı... O istese böyle bir tören yapamaz mıydı? Neden yapmadı? Ama eminim cogu kişi adamların bunu hakettigni dusunuyordur... En azından %47 öyle dusunuyor... Allah daha cok versin ne diyelim... Bu arada bir atasözümüz vardır: Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmıs... Daha cok yoruluruz biz onumuzdeki gunlerde.. Durmak Yok Yola Devam...!!!! Ne alakası var arkadışım hepimiz düğünümüzün kalabalık şaşalı geçmesini isteriz. Bu Türk geleneğidir İslam geleneği değil.l. Her yaptığımız davranışın islamda yer bulması mı gerekiyor. Takı olayı Türk geleneğidir doğuda aşiret düğünlerine bak ne kadar takı takılıyor. Karadenize bak ne kadar takı takılıyor. Bizler sade düğün pek yapmayız. Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Eğer siz Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanıysanız. bu elinizdeki gucu kullanıp kızınıza dügün yapıyorsanız, ve bu ulkede 10 milyon ac insan varsa, kusura bakma arkadasım bzim adetlerimize gelenek ve göreneklerimize göre boyle dugun yapamassın.. Bir kac gun once onlarca askerimizi şehit vermişken, yurdun her yanında acılı insanlar bayram yapamazken kusura bakma arkadasım benim adetlerimde gelenek ve göreneklerimde böyle şaşalı dügün yoktur... Benim dinimde de buna izin yoktur sizinkini bilemem..!!! Dügün yapacaksınız tabiki, imkanınız elveriyosa istedigin kadar gösterişli dugun yapacaksın bu senin özelindir kimseyi ilgilendirmez. Ama sen bu dügüne aileni tanımayanları cagırıyorsan, sırf sen kendin tanıyorsun diye 1200 kişiyi davet ediyorsan, bu ulkenin en buyuk sehrinde yolları kapattırıyorsan, 7000 tane polisi gorevlerinden alıp kendi özel işin icin kullanıyorsan, bu dugune katılanların buyuk cogunlugu bu dugunda takacakları takıları senin ailen icin, kızın ve damadın icin değilde senin makamını dusunerek takabilecegi gibi bir söylentiye neden olacaksan,kusura bakma arkadasım bu benim dinimede, inancımada, insanlık anlayısımada ters geliyor... Sen yada bir baskası diledigi sekilde dugun yapabiilir. Ama artık Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaskanıysanız ulkenizin Cumhurbaskanına yakısır hareketler icinde bulunmanız gerekir. Ama kendinizi cumhurbaskanı değilde bir kukla gibi goruyorsanız, yada o cok özendigniz sözde şeriatla yonetilen ulkelerin şeyhleri, kralları, ulemaları gibi goruyorsanız bugunku dugunden daha dogal hicbirsey olamaz.. sizin gibi muritlerde eleştirleri gorunce oldukca sinirlenir... Sahi sizin umrunuzda olmuyor dimi yan komusunuzun oglu şehit dustukten iki gun sonra buyuk bir dügün duzenlemek? Diger komsunuz aclıktan iftar cadırlarının onunde her aksam saatlerce sıra beklerken, milyarlar harcayıp dugun dernek yapmak... Durmak yok yola devam...!!!! Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Bana çok çirkin geliyor.. ayıp diye bir şey varsa; böyle yaslı, acılı bir günde Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, kızını saltanatlı bir düğünle evlendirmeye kalkışması!.. Bilmem siz ne diyeceksiniz, şehit anaları, babaları, eşleri ne diyecek! Onlar da Gül Ailesi'nin mutluluğunu paylaşacak mı? Yarın TV'lerde, gazetelerde çıkan yazıları, resimleri, övgüleri görünce... Alıntı
Φ ERXAN Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Basbakan da oğlunu böyle şaşalı bir düğünle evlendirmişti. Benim anlayamadığım, bizim çocukluğumuzdan beri öğrendiğimiz bir şey vardı, iyi bir müslüman sade, kanaatkar olur ve ahiret için yaşar diye...Bizimkiler ağızlarından müslümanlığı düşürmezler ama hepsi mal, mülk, para, tantana peşinde...Üstelik sorsanız bunlar "halk adamı" (!)... Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 ay kız o gelinliği kim yapmış öylee kopmalar başlıyor......... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Bana çok çirkin geliyor.. ayıp diye bir şey varsa; böyle yaslı, acılı bir günde Türkiye Cumhurbaşkanı'nın, kızını saltanatlı bir düğünle evlendirmeye kalkışması!.. Bilmem siz ne diyeceksiniz, şehit anaları, babaları, eşleri ne diyecek! Onlar da Gül Ailesi'nin mutluluğunu paylaşacak mı? Yarın TV'lerde, gazetelerde çıkan yazıları, resimleri, övgüleri görünce... Bu konuda size katılıyorum sevgili dipnot...........bir cumhur başkanı olarak bu ortamda bu acılı günümüzde(1 günde 13 şehit dile kolay) bu düğünü başka tarihe ertelemesi daha uygun olurdu.. fakat adamın yaptığı düğünu din ile kıyaslamak bence çok yanlış. Şimdi bu düğün ile islamın ne alakası var bunu anlamadım...adam inançlı diye haşa peygamber değilya........ Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Ne alakası var arkadışım hepimiz düğünümüzün kalabalık şaşalı geçmesini isteriz. Bu Türk geleneğidir İslam geleneği değil.l. Her yaptığımız davranışın islamda yer bulması mı gerekiyor. Takı olayı Türk geleneğidir doğuda aşiret düğünlerine bak ne kadar takı takılıyor. Karadenize bak ne kadar takı takılıyor. Bizler sade düğün pek yapmayız. Bu bana ne hatirlatti isinize geldimi kürt isinize gelmedimi türk.! bakin yurtdisinda yasayanlar sahit burda pkkllar kürttüm der olumsuz birseyde yakalandilarmi ( uyusturucudan.v.s) türkiz derler sayin sinan kardesimiz , böylemi olmali isimize geldigi zaman müslüman ,isimize gelmedigi zaman türk,mü oluyoruz.? frankfurt Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 ay kız o gelinliği kim yapmış öylee kopmalar başlıyor......... Sayin godzilla en kötüsü dünyadan kopuyoruz.! hizla muz cumhuriyetine dogru.. Avrupa degerlerinde bu ülkede özel güvenlik sirketleri varken... onu bile diskalifiye ettiler.! para vermemek icin.! bizim paralarimizla kendi özel dügünlerinin önlemini aldilar,7.bin polis ve özel görevli keskin nisancilar.? inanilir gibi degil ,dügünleri bizim paramizla,iftar cadirlari bizim paramizla,ayak üstü ibadet yerleri bizim paramizla böyle vatan severlere sahip cikanlara Allah razi olsun,, dünyadan kopartiniz bizi be....! ............ Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Bu bana ne hatirlatti isinize geldimi kürt isinize gelmedimi türk.! bakin yurtdisinda yasayanlar sahit burda pkkllar kürttüm der olumsuz birseyde yakalandilarmi ( uyusturucudan.v.s) türkiz derler sayin sinan kardesimiz , böylemi olmali isimize geldigi zaman müslüman ,isimize gelmedigi zaman türk,mü oluyoruz.? frankfurt Efendi Türkler kardeşim, bizim dinimiz islam kültürümüz islam değil. Üstelikte verdiğiniz örnekle konuyla biraz ilgili olsun. Pkk kürt türk ne alaka Türk düğünlerinde takılar takılır. Eylenilir tanıdıklarımız davet edilir. Bizim kültürümüz bu hepimizde düğünümüzün böyle geçmesini isteriz. Ayrıca Abdullah gülün kızının düğünü öyle şaşalı da geçmedi. Krallar gibi bir düğün yapmadı. Açtığın başlık pek gerçekci değil o da yarı bir tartışma konusu. Ha için rahat edecekse düğünde yapılan hediyelerde şehit ailelerine verilecekmiş. + şu polis meselesine gelelim Başbakan, Cumhurbaşkanı, Yeni ve Eski TBMM başkanı İst. başkanı. Bu adamlar ne zaman korumasız gittiler bir yere. Amerika başkanı bir yere gideceğinde kaç polis kaç keskin nişancı kaç özel tim görevlisinin görev yapıyor. rögar kapaklarına dahi beton dökülüyor. Bizde bu kadar siyasi adam bir araya gelmiş şu kadar polis görev yaptı diye laf ediliyor buda garip doğrusu....Böyle ufak tefek şeylere pek takılmayın derim. Daha derin mevzular konuyar var oralara biraz kafa yorsak daha güzl olur. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 bu ne korku 7000 polis görev yaptı ve yollar kapatıldı, metroyu kullanan yolcular nikahın yapıldığı durakta inemedi... neymiş cumhurbaşkanının kızı evlenmiş, evlendiyse evlenmiş Allah mesut etsin de milleti bu kadar zora sokmaya hakkı varmı? kendinizden bu kadar korkuyorsanız dağın başında evlenin de kimse sizi rahatsız etmesin... başbakan yoldan geçer geçmeyeceği yollarda kapatılır ceremesini millet çeker... buna emniyetmi derler yoksa başka birşeymi derler... sinir bişey olduğu kesin... Ahmet Necdet Sezer'in oğlu evlenmişti Çankaya'da ve üstelik kişisel olduğu için elektirik faturasını bile kendi cebinden ödemişti... kimseyide yolunda mahsur bırakmamıştı... fark çok açık ama anlayana... Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 bu ne korku 7000 polis görev yaptı ve yollar kapatıldı, metroyu kullanan yolcular nikahın yapıldığı durakta inemedi... neymiş cumhurbaşkanının kızı evlenmiş, evlendiyse evlenmiş Allah mesut etsin de milleti bu kadar zora sokmaya hakkı varmı? kendinizden bu kadar korkuyorsanız dağın başında evlenin de kimse sizi rahatsız etmesin... başbakan yoldan geçer geçmeyeceği yollarda kapatılır ceremesini millet çeker... buna emniyetmi derler yoksa başka birşeymi derler... sinir bişey olduğu kesin... Ahmet Necdet Sezer'in oğlu evlenmişti Çankaya'da ve üstelik kişisel olduğu için elektirik faturasını bile kendi cebinden ödemişti... kimseyide yolunda mahsur bırakmamıştı... fark çok açık ama anlayana... Evet aradaki fark konusuna katılıyorum. Biri Cumhurbaşkanı olur olmaz doğuya ziyaretlerde bulunurken halkın sorunlarını dinlerden diğeri özel programlar dışında köşkten çıktığı görülmemiş. Sırf AKP yapıyor diye Türkiye'nin kaderini etkileye bilecek bir çok projeye onay vermeyen bir adamdan bahsediyoruz. Hala neyi kimi kıyaslıyorsunuz anlamıyorum kıyas altarnatif olan kişiler arasında yapılır. Bir kişinin diğer kişiye altarnatif olması için ona eşit olması gerek. Valla ben hiç sanmıyorum eşit olduklarını biri halk adamı biri koltuk adamı Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 sinan, a. gül'ün evlatları bile o'nu böyle canla başla savunmuyordur. bravo yaa... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Sevgili Rua, bazılarının önceliği ile diğerlerinin önceliği farklıdır... Abdullah Gül güneydoğuyu ziyaret etmiştir çünkü güneydoğulu pek çok kişi için Akp Dtp ile özdeştir... yani biyerde borçludur Abdullah Gül güneydoğuya gitmeye... oradan aldıkları oylarla geldiler bugünlere... Ama aynı Abdullah Gül pkk konusunda "kınamaktan" başka bir yorum yapamaz... hatta 15 askerin şehit olduğu hain saldırı için "münferit" diyerek hassasiyetini göstermiştir... maksat muhabbet olsun işte değerli arkadaşım... bir insandan ve onun görüşünden yana tarafsanız aklayacak çok konu bulursun... şehitler kelle mi? hııı ne dedin? Abdullah Öcalan sayın mı? ben bilmiyom ki? ama güneydoğuya ziyarete gitti, zaten başbakanda aynı öncelik Kürt sorunları (!) ve öncelik gezip tozmak sorun çözmek mi o onların işi değil... gezip görmek önemli olan... Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Necdet Sezer ve A.gül karsı karsıya koymak ve karsılastırmak gerek bence... Sezer'in gorev suresince veto ettigi yasalar ve atamaların nedenleride açıklanmıştır. Bu acıklamalar icinde bir tane mantıksız, keyfi yada ulke menfaatlerine ters dusecek acıklama yoktur. Sayın gül goreve geldiginden beri son bir ayda yuzlerce atamayı onayladı... Şimdi kalkıp ikisini karsılastıramassınız diyorsunuz. Haklısınız Sezer ulke meseleleriyle ve akpnin kendi menfaatleri dogrultusunda yasalarla oynayıp durmasıyla öyle mesgulduki o koltuktan bir gun olsun kalkıpta minnet ziyaretlerinde bulunmadı, cünkü kimseye minnet borcu yoktu... Ulke sorunlarıyla öyle mesgulduki yanına aile efradını, parti ileri gelenlerini, tarikat mensuplarını alıp devletin ucagına atlayıp devletin imkanlarıyla butun dunyayı gezmedi... Ahmet Necdet Sezer ulkemize verilmiş en son ve büyük şanstı. Bazılarının işine gelmemesi normal karsılanmalı. Ama her gecen gun Sezer'in ne kadar buyuk bir devlet adamı oldugunu görüyoruz... Neymiş sayın gül dugundeki takıların buyuk kısmını Şehit yakınlarına bagıslayacakmıs... Aklı sıra zavallı fakir ve ezilmiş halkına yardımda bulunacak... Seni görevin insanlara sadaka vermek değil bulundugun makamın geregini yapıp ulkene hizmet etmek..!!! Akp zihniyeti iktidara geldiginden beri bir sadaka kültürü türetti... İnsanlara iş sağlayacaklarına yaşam kosullarını duzelteceklerine durmadan birilerine ayni yada nakdi yardımlarda bulunuyorlar.. İnsanları açlığa alıstırıp, ceplerindekini alıp, gunde bir ögün yemekle ayda bir cuval erzakla minnetlerin satın alıyorlar... Siz hala kalkmıs gülün dugunundeki takılar şehit yakınlarına gidecek diye hava yapıyorsunuz...!!! O düğünün bu ulkeye ne kadar mal oldugunu kimse konusmuyor..!!! O dügünde takı takanların, o dügüne gelipte yalakalık yapanların yarın öbür gun bunu kendi lehlerinde kullanacaklarını kimse konusmuyor..!!! Allah evlenen çifti mesut etsin, ama ne olurdu sanki bu dügün fuar ve kongre merkezinde yapılmasaydı... ne olurdu sanki binlerce polis gunlerce sırf bu dügün icin calıstırılmasaydı, ne olurdu sanki binlerce davetli yerine aile yakınları gitseydi, ne olurdu sanki insanların akıllarına bunlar gibi yuzlerce soru takılmasaydı..!!! Bu kadar gösteriş ve şaşaya değermi? Biz o kadar zengin ve güclü bir ulkeysek neden yala onmilyonlarca aç insanımız var? Neden dunya uzerindeki en yuksek vergi oranları hala arttırılıyor? ve birileri kalkmıs bu olan biteni normal karsılıyor... haklısınız, daha yeni başladınız... Durmak Yok Yola Devam..!!!!! Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 sinan, a. gül'ün evlatları bile o'nu böyle canla başla savunmuyordur. bravo yaa... Ben de seni teprik etmek istiyorum. Şu anda muhalefet olan partilerden daha iyi muhalefetlik yapıyorsun. (amacım abdullah gülü savunmak değil sadece düşüncelerimi aktarmak) Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Sevgili Rua, bazılarının önceliği ile diğerlerinin önceliği farklıdır... Abdullah Gül güneydoğuyu ziyaret etmiştir çünkü güneydoğulu pek çok kişi için Akp Dtp ile özdeştir... yani biyerde borçludur Abdullah Gül güneydoğuya gitmeye... oradan aldıkları oylarla geldiler bugünlere... Ama aynı Abdullah Gül pkk konusunda "kınamaktan" başka bir yorum yapamaz... hatta 15 askerin şehit olduğu hain saldırı için "münferit" diyerek hassasiyetini göstermiştir... maksat muhabbet olsun işte değerli arkadaşım... bir insandan ve onun görüşünden yana tarafsanız aklayacak çok konu bulursun... şehitler kelle mi? hııı ne dedin? Abdullah Öcalan sayın mı? ben bilmiyom ki? ama güneydoğuya ziyarete gitti, zaten başbakanda aynı öncelik Kürt sorunları (!) ve öncelik gezip tozmak sorun çözmek mi o onların işi değil... gezip görmek önemli olan... sen ne yaparsan yap kulp takacak eleştirecek birileri mutlaka bulunur. Hemde sürüyle.... Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık doğuya geziler düzenlemesen koltuğundan kalkmadı derler. Gitsen onlar oy attı minnettarlığı için gitti derler... Anlamak zor valla... Ben Abdullah Gül'en bahsediyorum ne alakaysa Receptayip Erdoğan giriyor yorumlara... Hedef mi şaşıyor yoksa al birini vur ötekine mantığı mı? Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Hedef şaşmıyor, biri ipleri tutuyor digeri ipin ucundaki... abisinin sözünden cıkmıyor biri, diğeri kardeşine makam veriyor... biz zamanında bataklığı kurutalım derken, ikiside sinekleri önce öldürelim demişlerdi, bugun kalkmıslar bataklığa asker gömelim telaşındalar... aslında yok birbirlerinden farkları... ikiside dügünlerini fuar merkezlerinde yaparlar, ikiside dügünlerdeki takılardan servet sahibi olurlar, ikiside makam sahibi olmayı efendi olmakla karıstırılar... Abd.gül ve Erdoğan arasında cok fark olmadıgını kendileri acıklıyorlar... Kuklayı eleştirmek ne kadar mantıklıysa, tayyib erdoganla gülü ayrı tutmakta o kadar mantıklıdır... Aslında haklısınız gülün yaptıkları icin gülü değil, ipleri elinde tutanı eleştirmek gerekli.. düzletmeniz icin teşekkür ederim.. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Efendi Türkler kardeşim, bizim dinimiz islam kültürümüz islam değil. Üstelikte verdiğiniz örnekle konuyla biraz ilgili olsun. Pkk kürt türk ne alaka Türk düğünlerinde takılar takılır. Eylenilir tanıdıklarımız davet edilir. Bizim kültürümüz bu hepimizde düğünümüzün böyle geçmesini isteriz. Ayrıca Abdullah gülün kızının düğünü öyle şaşalı da geçmedi. Krallar gibi bir düğün yapmadı. Açtığın başlık pek gerçekci değil o da yarı bir tartışma konusu. Ha için rahat edecekse düğünde yapılan hediyelerde şehit ailelerine verilecekmiş. + şu polis meselesine gelelim Başbakan, Cumhurbaşkanı, Yeni ve Eski TBMM başkanı İst. başkanı. Bu adamlar ne zaman korumasız gittiler bir yere. Amerika başkanı bir yere gideceğinde kaç polis kaç keskin nişancı kaç özel tim görevlisinin görev yapıyor. rögar kapaklarına dahi beton dökülüyor. Bizde bu kadar siyasi adam bir araya gelmiş şu kadar polis görev yaptı diye laf ediliyor buda garip doğrusu....Böyle ufak tefek şeylere pek takılmayın derim. Daha derin mevzular konuyar var oralara biraz kafa yorsak daha güzl olur. Arkadasim sizler Abd.ile yatar Abd,ilemi kalkarsiniz bana kalkmissin abd,ye örnek veriyorsun ,tabkii dünyanin bütün degerlerini saldiranlar tabiki önlemini alacaktir.! rögar kapaklarına dahi beton dökülüyorsa buda sayin bush,un onun kic korkusu yüzünden, sonra banane onun döktürdügü betondan.! sonra baska örnegi varmi dünyada.. bizim dinimiz islam kültürümüz islam değil ya anlamadigim kültürümüz islam degilse ,islamin icinde olmayan türban icin bu ülkeyi yikmaya calismanin,bölmeye calismanin anlami ne neden bu bölücülük.! neden sonradan üretilen bu dini.! hiristiyan kültürle.? Kisisel hürriyetimin sembolü diye bu saldirganlik yurduma bir dolas bir bak sonra birak yurdumu bütün dünya kadinlara bak basörtünün nasil kadinlar icin manevi degeri vardir onu bir incele.! bak arkadasim daha derin konular var demissin..! o zaman cesur olacaksin En kutsal seylerin bile elestirilebilecegini kabul etmeliyiz, laik kitlenin de haklarının oldugunu kabul ediceksin... , vay sen bunları nasıl söylersin dedinmi ,bahsettigin derin konular baslamadan biter,. Kur,an seriat degildir. Seriat zaten Kur,an dır diyen zihniyet,te var ama bu onların fikridir, dogru degildir. Kur,an ı degistiremeyecekleri icin de yok hadistir sudur budur diye, kendi emellerine uygun hale getirirler türbanda böyle eklenmistir,. dinin, adına da seriat derler... bakin yillardir dini duygulari sömürerek meclisin her döneminde yarisini olusturan dogulu milletvekileri ,secildikten sonra doguya ugramaz.. asil onlarin görevi degilmi dogunun sorunlariyla ilgilenmek sonra o temsilcileri onlar secmiyormu... asil gitmezi gerekenler onlar degilmi.. ankaradan kicina dönerek olmuyor bu isler.! ama yillardir bir oyun oynaniyor islam birlestiricidir,. bu oyunla insanlar oyalaniyor demekki.! artik dinin icine insan faktörün den uzak tutmaliyiz... Dünya nano teknolojiyi, gen bilimini, iletisim devrimlerini konusuyor. Biz ise türban ve laiklik konularına takıldık kaldık. Sanki kendimizi dünyadan koparıyoruz. Tartıstıgımız konular bizi gelisen dünyadan giderek ayırıyor.. sebebi bugünkü hükümet olanlarin yillarca bu ülkeyi hangi mevzilere tasidigini artik türkiye bölünerek bunu tartisiyor sonra tekrar dönüyorum.. islam kültürüne.! cumhuriyet kuruldugundan beri bu ülke müslüman kültürünle yasiyordu bunu unutma museviler azinlikta olsa hiristiyanlar kendi dinini özgürce yasarken kültür olarak bizim müslüman kültürümüzü paylasiyordu senin bahsettigin türk kültürü türkiyemize özgü olan müslüman kültürünün arkasinda daima kalmistir.! evet bu degerleri yikanlar bir hiristiyan kültürü olan türbanla basarmislardir.! birde bunun yukarda aile fotografi vardir.. artik bunada pes derler.. bunu anlamamak... frankfurt Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Evet aradaki fark konusuna katılıyorum. Biri Cumhurbaşkanı olur olmaz doğuya ziyaretlerde bulunurken halkın sorunlarını dinlerden diğeri özel programlar dışında köşkten çıktığı görülmemiş. Sırf AKP yapıyor diye Türkiye'nin kaderini etkileye bilecek bir çok projeye onay vermeyen bir adamdan bahsediyoruz. Hala neyi kimi kıyaslıyorsunuz anlamıyorum kıyas altarnatif olan kişiler arasında yapılır. Bir kişinin diğer kişiye altarnatif olması için ona eşit olması gerek. Valla ben hiç sanmıyorum eşit olduklarını biri halk adamı biri koltuk adamı sen ne yaparsan yap kulp takacak eleştirecek birileri mutlaka bulunur. Hemde sürüyle.... Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık doğuya geziler düzenlemesen koltuğundan kalkmadı derler. Gitsen onlar oy attı minnettarlığı için gitti derler... Anlamak zor valla... Ben Abdullah Gül'en bahsediyorum ne alakaysa Receptayip Erdoğan giriyor yorumlara... Hedef mi şaşıyor yoksa al birini vur ötekine mantığı mı? verirken talkımı kendiniz yutmuşsunuz salkımı... yaparlar bize ne helal olsun canım..kimin parasının hesabını soruyoz ki biz.. biri halk adamı..şehit cenazelerinin ardından düğün yapacak kadar hassas diğeri koltuk adamı faturayı cepten ödeyecek kadar onurlu.. gelde çık işin içinden..çok zor vallahi.. Alıntı
Φ sinan... Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 verirken talkımı kendiniz yutmuşsunuz salkımı... yaparlar bize ne helal olsun canım..kimin parasının hesabını soruyoz ki biz.. biri halk adamı..şehit cenazelerinin ardından düğün yapacak kadar hassas diğeri koltuk adamı faturayı cepten ödeyecek kadar onurlu.. gelde çık işin içinden..çok zor vallahi.. Bu işler fatura ödemeye benzemez. Sen devletin başındaki adamsın bana yaptığı faliyetlerden bir kaçını söylesenize. 7 yıl C.başkanlığı yaptı doğru dürüst hakın yararına olan bir etkinliğe katıldığı görülmemiş. Soruyorum size Akp-sezer döneminde devletin başında kim vardı Recep Tayip şimdi devletin başında kim var Abdullah Gül pekala değişen nedir? Başbakan aynı yalnız c.başkanı değişti. Şimdi istediğniz kadar kıyaslama yapın Alıntı
Φ LostsouL Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 sizin gibiler icin halkın yararına olan etkinliklerin basında iftar cadırları kurmak geliyor, ikinci sırada kızınıza oglunuza kralları özendirecek buyuk dügün törenleri duzenlemek, daha sonra yakın es dost akrabaya ihaleleri peşkeş cekip bunu törenlerle kutlamak geliyor, sonrada kameralar eşliginde fakirlere yemek dagıtmak... haklısınız sayın Sezer bunların hicbirini yapmadı... Sizin gibiler bu ulkeyi soymasın diye, soygun amaclı butun yasaları veto etti.. sanırım bu icinizde öyle buyuk bir yara bıraktıki, Atatürk'ü unutamadıgnız gibi Sezer'ide uzun sure unutamayacaksınız... O'nun da acısı gecince nasıl olsa biz burada olacaz efendim.. bekleriz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.