Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2007 17 yıl SİNİR KRİZİNİN EŞİĞİNDEKİ KADINLAR Tür: Komedi / Dram Yönetmen: Pedro Almodóvar Senaryo: Pedro Almodóvar Görüntü Yönetmeni: Jose Luis Alcaine Müzik: Bernardo Bonezzi Yapım: 1988, İspanya , 90 dk. Oyuncular Carmen Maura (Pepa Marcos) , Antonio Banderas (Carlos) , Julieta Serrano (Lucía) , Rossy de Palma (Marisa) , María Barranco (Candela) 4 kadın… Pepa, sevgilisi Ivan tarafından terkedilmiş bir seslendirmen ve reklâm oyuncusu. Ivan, Pepa’yı terk edince bir seyahate çıkmak üzere hazırlıklara başlar. Bu arada Pepa hamile olduğunu öğrenir ve iki gündür tüm zamanını İvan’a ulaşmak ve bunu ona anlatmak için çabalayarak geçirir. Candela, bir adama aşık ve adam Şiir bir terörist… Bunu öğrendiğinde sevgilisine suç ortaklığı ettiğini düşündüğü için tüm polislerin kendisini aradığını sanır, saklanmak için güvenebileceği tek insan ise en yakın arkadaşı Pepa’nın evidir. Marisa, Ivan’ın oğlu ile nişanlı olan oldukça agresif ve soğuk bir genç kadın. Ivan’ın oğluyla Marisa, evlilik planları yapmaktadırlar. Evlendikleri zaman oturacakları bir ev kiralamaya çalışmakta olan çiftin buldukları ev ilginç bir tesadüf eseri yine Pepa’nın evi olacaktır. Lucia, Ivan’ın eski karısıdır ve oğluna hamiliyken Ivan tarafından terkedilmiş ve son 20 yılını bir psikiyatri kliniğinde geçirmiştir. Hastaneden çıktıktan sonra ilk işi Ivan’ı aramak, ikincisi de şehrin feministliğiyle bilinen kadın avukatlarından birine başvurup, 20 yılın intikamını almak üzere ona bir tazminat davası açmak olmuştur. Ivan’ın bir seyahate çıkacağını öğrendiğinde, o da kendisini Pepa’nın evinde bulur çünkü ona göre Ivan bu seyahate Pepa ile birlikte çıkacaktır. Filmdeki ilginçliklerin ve tesadüflerin bu kadarla sınırlı olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz çünkü kahramanlarımızın başına gelecek birbirinden komik ve absürd olaylar filmin sonuna kadar aralıksız devam edecektir. Evet filmin kısaca özeti bu… Şimdi gelelim benim yorumlarıma… Almodovar, yani kadınları en iyi tanıyan erkek olarak bilinen dünyaca ünlü ve oldukça başarılı İspanyol yönetmen… Almadovar’ın kadınları, Almadovar’ın kırmızı aşkı ve Almadovar’ın bu iki sevgilisini her filme başrol yapması… Bu filmde de kırmızı ve kadınlar yine başroldeydi ve yine müthişlerdi, tıpkı son dönemlerde en sevdiğim filmlerden biri olan Almadovar’ın son filmi Volver (Dönüş)’deki gibi… Benim Almadovar’a özel bir ilgim var, bu adamın yönettiği filmleri izlemekten korkunç bir haz alıyorum. Her defasında ama her her defasında fark ediyorum ki daha filmin ilk dakikasından itibaren sonuna kadar filmdeki kadınlardan biri de benim… Hiç anlamıyorum bu duyguyu, ya o kadınlar çok gerçek ve içlerinden birisinin yaşadıkları benimkiyle aynı, ya da filmde bir benim yaşadıklarım eksik kalmış da benim de orda olmam gerekirmiş gibi… Kimbilir belki de Almadovar’ın filmlerindeki içten ve sıcacık duygular, ekrandan bana doğru akıp geçiyor ve beni kendine doğru çekiyor ve ben farkına bile varamadan filmin bir parçası haline geliyorum Daha ne diyeyim bilmem ki, onun bütün filmlerinde olduğu gibi bunda da ben yine o kadınların yanındaydım… Siz herhalde benim ne demek istediğimi anlamışsınızdır (Bu görüntünün olduğu sahne, filmin en komik sahnelerinden birisiydi, eklemeden edemedim)
Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2008 17 yıl Yazar Amadovar, en sevdiğim yönetmenlerden birisi... Bence her insanın hayatında en azından bir kere bir Almadovar filmi izlemesi lazım... Candide, eğer sen hiç izlemediysen sana iki kere öneriyorum Beğeneceğine eminim Bu filmi izleyip beğenenler için ayrıca yönetmenin başka bir filmi; Volver (Dünüş)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.