Φ ftoyd Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 Sayın 4mevsim, ben ve inançsız birçok arkadaşım, Kuran'ı milyonlarca inançlıdan daha iyi incelemiş insanlarız. Durup duruken dinsiz olmadık. Önceden Kuran'ı harikulade, .mükemmel bir bir kitap sanan müslümanlardık Okuduk ve illizyon bozuldu. Sana da, kendi dilinde, anlayarak, baştan sona, sabrederek okumanı tavsiye ederim. Zira şunu biliyorum. Ben burada ne kadar rasyonel, akla, mantığa, bilime uygun yazılar yazsam da, Kuran'ı okumayan müslümanlar Kuran'ı harikulade ve mükemmel sanmaya devam edeceklerdir. Benim burada yapmaya çalıştığım şey, insanları Kuran'ı okumaya teşvik etmektir. Okusunlar, zira okudukları takdirde, Kuran'ın "ne olduğunu" öğrenecekler, birgün benim yerime, buradaki dinsiz diğer arkadaşların yerine, buradan Kuran'ın içyüzünü aktaran yazıları onlar yazacaklar. Saygılar. malesef anlatamıyorum değil mi.. hep itiraf ediyorum.. yıllar önce,üniversite dönemleri,bende Kur'an-ı sizin gibi okuyup anlayıp ya da anladığımı sanıp dinsiz kaldım... sonuç,ona inanmamaktı... nooldu sonra... o güvendiğim aklıma noldu... ?şu an pişmanlığımı anlatmaya yetecek tek bir söz bulamam... ben yanlıştım.. benim gibi niceleri yanlıştı.. anlamayan,yanlış anlayanlardık bizler.. bizler sadece sananlardık.. gerçeği görmeyen ve zannedenlerdik... o kadar çelişkili sandığım Kur'an da ,şimdi tek bir çelişki bulamıyorum.. ne zaman çelişki diye bişeyler aktarsanız,hayda bunu nasılda farklı algılamışlar diye şaşıp kalıyorum,çünkü aslına ne kadar uzak yorumlarınız var... Kitap gayet açık ve net.. her ayeti dallandırıp budaklandırıp olmadık yerlere çekmek, dallanmış budaklanmış olmadık işlere odaklanmış kalplerimizin oyunu.. Kur'an da kalbe göre şekillenince ,olanlar oluyor elbet.. Evet,her iki tarafta Kur'an okumaya teşvik etsin bakalım... Ama benim inançlı arkadaşlardan tek bir ricam var.. olaki bir noktada kafanız karışırda,haydiiii,cidden şimdi bu ayette ne demek isteniyor derseniz,sakın ilk işiniz şüphe olmasın... vardır bunda bir bildiğin Allah ım deyip,doğrusunu ondan dileyin.. eğer sabrederseniz,ona sığınmanızın karşılığını alırsınız.. dediğim gibi,yeter ki kalbinize şüphe düşmesin.. önce sabır... Bizler, birebir Allah a içimizi döken, onunla birebir konuşanlarız.. ve Allah ın sözü haktır ki,gerçekten de duaya cevap verir...o halde yalnızca Allah tan yardım dileyin,aklınızın karıştığı her hususta... hatta unutun etrafınızda ne kadar din bilgisi yüksek olduğunu sandığınız kişi varsa... herşeyi bir kenera bırakın ve sadece ve sadece Allah tan dileyip,Kur'an la pekişin.. Niye mi bastıra bastıra bunu vurguluyorum.. çünkü,malesef burda Brain arkadaşımızın dediği gibi,okuyup bazı noktalarda aklı karışan,üstünede ne zaman inançlı arkadaşlarına sorup cevap bulmaya çalışsa kınanan,yani cevabı yanlış yerde arayan,en sonunda da dininden çıkan insanlar var.. bazılarının dinden çıkma aşamasında geçirdiği evrelere,sorulara,kafasındaki çelişkilere bizzat net sayesinde şahit olmuş biriyim.. keşke ,özellikle de inançlı olarak görüp yardım istedikleri kişilere o kadar da güvenmeselerdi de yalnızca Allah tan yardım dileselerdi.. Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Sayın 4mevsim, ben ve inançsız birçok arkadaşım, Kuran'ı milyonlarca inançlıdan daha iyi incelemiş insanlarız. Durup duruken dinsiz olmadık. Önceden Kuran'ı harikulade, mükemmel bir bir kitap sanan müslümanlardık. Okuduk ve illizyon bozuldu. Sana da, kendi dilinde, anlayarak, baştan sona, sabrederek okumanı tavsiye ederim. Zira şunu biliyorum. Ben burada ne kadar rasyonel, akla, mantığa, bilime uygun yazılar yazsam da, Kuran'ı okumayan müslümanlar Kuran'ı harikulade ve mükemmel sanmaya devam edeceklerdir. Benim burada yapmaya çalıştığım şey, insanları Kuran'ı okumaya teşvik etmektir. Okusunlar, zira okudukları takdirde, Kuran'ın "ne olduğunu" öğrenecekler, birgün benim yerime, buradaki dinsiz diğer arkadaşların yerine, buradan Kuran'ın içyüzünü aktaran yazıları onlar yazacaklar. Saygılar. sayın brainslapper kuranı ne kadar çok incelediğinizi görüyorum gerçekten..ve müslümanların haline bu yüzden hayıflanıyorum.elbette durup dururken dinsiz olmadınız inanıyorum.ancak kurana karşı içinizde bir şüphe oluştuktan sonra incelemeye başladığınızı düşünüyorum.yanılıyor olabilirim...ancak ben de yıllardır meal okuyorum ve tüm samimiyetimle söylüyorum bana doğruyu anlatmaktan başka bir zararını görmedim...ben nasıl sizin söylediklerinize inanıyorsam lütfen ama lütfen siz de benim söylediklerime inanın...ilk meal okumaya başladığımda allahım dedim neden insanlar bunu okumuyorlar..eminim nasıl müslümanız deyip te başka şeylere taptıklarını görecekler...malın hırsın ebedilik sevgisinin bencilliğin nemelazımcılığın hepbanalığın haram helal tanımamanın daha sayamayacağım birçok şeyin nasıl bizi çepeçevre kuşattığını görecekler..aslında çok şeyler söylerim ama eminim birçok arkadaş kılıf vs suçlamaları yapacaklar...ama birkereliğine samimiyetime inanın...sonra ben kuranı keşfetmenin heyecanıyla herkese meal okumalarını tavsiye ederken çevremden benim sapık olduğum sözlerini duymaya başladım..ne acıdır ki insanlar sanki kuranın gizlenecek birşeyi varmış gibi davranması beni çileden çıkarıyordu..evet o bir defada tüketilecek bir kitap değildir ama bunun için inananlarla kuran arasına girmek kimin haddine...bu yüzden ben hayatım boyunca bunu söyleyeceğim insanlar korkmadan kuran okusunlar...anlamaya çalışsınlar olmadı tekrar okusunlar...ben hala on kişiye söylesem kuran meali okunsun diye abartısız sekiz kişi karşı çıkıyor..tamam bilenler okusun ama cahil halka oku demeyin....LA HAVLE VELA KUVVETE... okumayacaktık ta kuran ne diye indi ne diye İKRA dedi ilk inen ayet..önüme ne çıkarsa okuyan ben kuranımı neden okumayacak mışım....çekilin kitabımın önünden kardeşim...onunla yüzyüze gelmek istiyorum...gerekirse yüzleşmek istiyorum...çocukken inandığım gibi kalmak istemiyorum...ben her gün her an her saniye yeni baştan iman etmek.imanımı tazelemek tekrar tekrar iman etmek istiyorum...birilerinin aklıyla değil kendi aklımla anlamak ve iman etmek istiyorum....ben hep meal okuyorum..biliyorum aslı değil..kopuk anlamsız gelebilir..ama ne yazık ki bir yabancı dilden hele hele arapça gibi bir dilden onu başka bir dile tam orijinal haliyle çevirmek henüz mümkün olmadı...biraz arapça bilgimle mukayese ediyorum ve görüyorum meallerin hala yetersiz olduğunu....ya doluyorum çok bazen..kusura bakmayın... Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 sayın brainslapper kuranı ne kadar çok incelediğinizi görüyorum gerçekten..ve müslümanların haline bu yüzden hayıflanıyorum.elbette durup dururken dinsiz olmadınız inanıyorum.ancak kurana karşı içinizde bir şüphe oluştuktan sonra incelemeye başladığınızı düşünüyorum.yanılıyor olabilirim...ancak ben de yıllardır meal okuyorum ve tüm samimiyetimle söylüyorum bana doğruyu anlatmaktan başka bir zararını görmedim...ben nasıl sizin söylediklerinize inanıyorsam lütfen ama lütfen siz de benim söylediklerime inanın...ilk meal okumaya başladığımda allahım dedim neden insanlar bunu okumuyorlar..eminim nasıl müslümanız deyip te başka şeylere taptıklarını görecekler...malın hırsın ebedilik sevgisinin bencilliğin nemelazımcılığın hepbanalığın haram helal tanımamanın daha sayamayacağım birçok şeyin nasıl bizi çepeçevre kuşattığını görecekler..aslında çok şeyler söylerim ama eminim birçok arkadaş kılıf vs suçlamaları yapacaklar...ama birkereliğine samimiyetime inanın...sonra ben kuranı keşfetmenin heyecanıyla herkese meal okumalarını tavsiye ederken çevremden benim sapık olduğum sözlerini duymaya başladım..ne acıdır ki insanlar sanki kuranın gizlenecek birşeyi varmış gibi davranması beni çileden çıkarıyordu..evet o bir defada tüketilecek bir kitap değildir ama bunun için inananlarla kuran arasına girmek kimin haddine...bu yüzden ben hayatım boyunca bunu söyleyeceğim insanlar korkmadan kuran okusunlar...anlamaya çalışsınlar olmadı tekrar okusunlar...ben hala on kişiye söylesem kuran meali okunsun diye abartısız sekiz kişi karşı çıkıyor..tamam bilenler okusun ama cahil halka oku demeyin....LA HAVLE VELA KUVVETE... okumayacaktık ta kuran ne diye indi ne diye İKRA dedi ilk inen ayet..önüme ne çıkarsa okuyan ben kuranımı neden okumayacak mışım....çekilin kitabımın önünden kardeşim...onunla yüzyüze gelmek istiyorum...gerekirse yüzleşmek istiyorum...çocukken inandığım gibi kalmak istemiyorum...ben her gün her an her saniye yeni baştan iman etmek.imanımı tazelemek tekrar tekrar iman etmek istiyorum...birilerinin aklıyla değil kendi aklımla anlamak ve iman etmek istiyorum....ben hep meal okuyorum..biliyorum aslı değil..kopuk anlamsız gelebilir..ama ne yazık ki bir yabancı dilden hele hele arapça gibi bir dilden onu başka bir dile tam orijinal haliyle çevirmek henüz mümkün olmadı...biraz arapça bilgimle mukayese ediyorum ve görüyorum meallerin hala yetersiz olduğunu....ya doluyorum çok bazen..kusura bakmayın... Sayın 4mevsim, siz aslında evrensel insan ahlakına inanıp ve uygulayıp bunu Kuran'a mal ediyorsunuz sanırım. ''Ahlak konusunda inandığım ilke şudur; bir şeyi yaptıktan sonra kendini iyi hissediyorsan o davranışın ahlakidir; eğer kendini iyi hissetmiyorsan o gayri-ahlakidir'' demiş Hemingway. Ve şükür ki, dünyada kendini bilen insan sayısı kendini bilmeyen insan sayısından daha fazla. Bu yüzdendir ki, bu kendini bilen insanlar evrensel davranış ve eylemlerde bulunuyorlar. Bunu da bir dine mal etmek ne kadar doğru? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.