Misafir ADAMIN_BIRI Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2007 20 yıldır denenmekte olan mücadele yöntemi veya politikası belli ki tutmadı.. demekki başka bir yöntem geliştirilmeli ve bu mücadele yönteminde ısrar etmemeliyiz.. daha caydırıcı, daha kesin ve net yöntemlere başvurmalıyız.. bu iç meselemiz olduğu için hiçbir dış baskıyı önemsememeliyiz. ama bunu yapacak güçlü ve kudretli bir iktidarımız yok gibi. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 ailelerinin başı sağolsun ve sonra hepimizin.... ama şunuda belirtmeden geçemicem.. cumhuriyet, özgürlük elden gidiyor diye şehir, şehir koşturup yürüyenler.... din elden gidiyor diye saman altından su yürütüp , oyları ile dini devlete karıştıranlar yıllar önce öldürülmüş siyaset adamı, yazar ve gazetecilere hakettiğinden fazla değer yükleyip her yıl her fırsatta o kişileri hatırlatanlar peki şimdi nerdesiniz .....??? Evet spices bu üzücü olay olduğunda işim gereği 2 günden fazla basını takip edemedim ama benimde çok dikkatimi çekti buraya yazmayıda çok istedim ama nasip olmadı teşekkür ederim siz yazmışsınız. Neredeydi bu CUMHURİYETÇİLER,MİLLİYETÇİLER,DİNCİLER ,HRANDCILAR nerede.. dile kolay 13 vatan evladı aynı anda şehit oluyor. Meydanlarda ip atmayla ,sel olup taşmayla,yola devam etmeyle olmyormuş.. Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Evet spices bu üzücü olay olduğunda işim gereği 2 günden fazla basını takip edemedim ama benimde çok dikkatimi çekti buraya yazmayıda çok istedim ama nasip olmadı teşekkür ederim siz yazmışsınız.Neredeydi bu CUMHURİYETÇİLER,MİLLİYETÇİLER,DİNCİLER ,HRANDCILAR nerede.. dile kolay 13 vatan evladı aynı anda şehit oluyor. Meydanlarda ip atmayla ,sel olup taşmayla,yola devam etmeyle olmyormuş.. ben teşekkür ederim sayın kaplan -200 .... burdan herkese seslenmek istedim, alınmaktan ziyade birşeyler yapmak adına seslendim..ben aşırılık ve bölücülük yapan, dini, siyasi görüşü kimliği,ne olursa olsun herkesin karşısında olduğumu ve bu konuda vatanı uğruna şehit düşmüşlere duyarsız kalanlara seslendim... bugün buraya yazmaktaki amacım şu; en acı baramları olan ailelere bayramını evlat yokluğu ile geçirecek olanlara allahtan sabır diliyorum........... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Sınır ötesi operasyanı fazla konuşmadık arkadaşlar.. geçen seneden beri tvlerde gazetelerde hep sınıra yığnak yapıldığı haberleri bugün giriliyoo yarın giriliyoor Başbakanımız her şehit cenazesinden sonra sabrımızı taşırmayın gerekirse gireriz.. dün de bir polisimizi şehitlik mertebesine uğurladık. vatan sağolsun. daha bizim sabrımız taşmadı mı? Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Yorumsuz olarak sayın Hulki cevizoğlunun yazısını alıntı yapıyorum...Bundan açık ve net nasıl anlatılabilir bu olay.. 15 şehidimizin ardından... 7 Ekim Pazar günü Şırnak’ta 13 Mehmetçiğimiz daha şehit oldu. Onlar toprağa verilmeden dün de -yazıyı yazdığımız saat itibariyle- mayın patlaması sonucu 2 şehit daha verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bunun dışında ne desek boş. İÇİMİZDEKİ PKK’LILAR.. Türk Milleti’nin öfkesinin burnuna çıktığı saatlerde, PKK’nın açık koruyucusu ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, CNN-Türk kanalında “tepki yatıştırmaya” çalışıyordu. Ama, sonuç hiç de öyle olmadı. Haberci sordu: “Komşunuz Kanada’dan size saldırı olsa ve 20 Amerikan askeri ölse, sizin tavrınız ne olurdu?” Bizim Irak’a “sıcak takip” yapmamıza izin vermeyen ABD’nin yanıtı önemli idi. Ancak, Wilson, “Varsayımlar üzerine konuşmayalım” diyerek konuyu geçiştirdi. Net olarak söylediği ise, 15 şehidimize rağmen TSK’nın, PKK’nın yuvalandığı kuzey Irak’a sıcak takip yapmasına karşı olduğu idi!.. Kanlı terör örgütü PKK’yı yalnızca müttefikimiz(!) ABD mi destekliyor?.. İçimizde PKK’lı yok mu?.. “Demokratik seçimle” (!) cezaevindekileri bile Meclis’e sokan DTP ne düşünüyor? Dün bir açıklama yaptılar ama, PKK saldırısını kınamadılar!.. Bu arada, PKK’nın geçen hafta minibüs tarayarak 12 kişiyi 400 mermi ile katletmesi üzerine, bölgede “inceleme” (!) yapan AKP milletvekilleri ne düşünüyor acaba?. Bu haftaki saldırıları da “Acaba PKK’mı yaptı?” diye kuşkuları var mıdır?.. SİYASİ DESTEĞİ KİM KESECEK?.. Bu kaçıncı kez bilmiyorum. Yine de açık konuşalım. Türkiye’de teröre ve teröriste “siyasi destek” yok mu?.. Bu destek oldukça, sonuç alınabilir mi? Hayır.. AKP’nin tavrı ortada. (Dışişleri Konutunda, Çankaya Köşkü’nde PKK’lı milletvekillerini kabul ediyorlar. Daha çok özgürlük söylemi ile AB’ye girmeye çalışıyorlar.) MHP’ninki de ortada. (Seçim öncesi, “Al APO’yu as” diye ip atmışlardı, şimdi, “Bizi AKP’ye karşı sopa olarak görmeyin!” diyorlar.) CHP’ninki de belli.( “Gençlerin ABD karşıtlığını yok etmeye çalışıyoruz” diyorlar.)Ee, diğerlerinin hiç esamisi okunmuyor. (“Düz ovada siyaset yapsınlar” diyenler ortada yok.) Peki DTP’liler ne yapıyor?.. “Kimse bizden kardeşlerimizi terörist ilan etmemizi beklemesin!” diyorlar. “Bizden PKK’yı terörist ilan etmemizi istiyorlar. Biz kendimize küfretmeyiz, halkımıza hakaret edemeyiz” diyorlar. “Biz, birileri istiyor diye öyle bir açıklama yapmayız!” diyorlar. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinden “maaş” almaya devam ediyorlar. APO’NUN İSTEDİĞİ ANAYASA MODELİ!.. Hükümet ise, “yeni anayasa” yaparak, daha çok özgürlük getirmeye çalışıyor!.. AKP’den Cumhurbaşkanı seçilen Abdullah Gül de, şehit yakınlarına iftar yemeği veriyor!.. Bu anayasanın tam metnini görmedik. Kimse görmedi. Türk Ordusu da. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, “Bize metin gelmedi, görmedik” dedi. Dolayısıyla biz de görmedik.. Ama basında, mevcut anayasadaki “ülkesi ve milletiyle bölünmez” kavramının kaldırıldığı söyleniyor, tartışılıyor. Geçen haftaki makalemin sonunda, “Bu konudaki şok bir açıklamayı sonraya bırakıyorum. Bu kimin isteği biliyor musunuz? Ben biliyorum..” demiştim. Şimdi açıklıyorum. Bu ifadenin kaldırılmasını PKK’nın başı Öcalan istemişti: “Anayasa’nın bu maddesi bir *******. Bu ****, bu safsata kaldırılmalı!..” (Bakınız, “Ya Sev Ya Sevr” adlı kitabım, s. 77) Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in dediği gibi “Sözün bittiği noktada”, Türkiye’nin bitmediğini kanıtlamak isteyen sivil-asker herkes görev başına.. HULKİ CEVİZOĞLU Alıntı
Φ suyuntozu Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 evet başbakan rahatsız oluyor bu haberlerden o yüzden yandaş kanalları sıradan bir haber gibi veriyor abartılacak bir durum yok hesabı... şehit ailelerinin feryadına kulak tıkayan ve şehit anasına şehit babasına fırça atan bir başbakan elbette bu haberlerden rahatsızlık duyar... ve nedense sadece kınama mesajı yayımlar... ikiz kuleleri bombalandığı için Amerika dünyayı dar etti ve şimdi her yıl 11 Eylül kutlanıyor sanki dünya ilk kez terör yaşadı... oysa biz yıllardır terörün içinde yaşıyoruz...şehit aileleri yürüyüş yapmak istediğinde onları susturan başbakana sormak lazım bu soruları... mesele sokağa çıkmama değil hadi çıkalım peki sonra bişey değiştirecekmiyiz... onada siyasi şov diyecekler şehitler üzerinden propaganda diyecekler... Cumhuriyet mitingleri birilerini fazlasıyla rahatsız etsede aslında görüldüki hiç bir işe yaramadı... alışmışız biz ancak söylenir söylenir otururuz yerimize... Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Kusura bakmayın ama bu konuda siyasi şahıslara fazla yüklenildiğini düşünüyorum.. mesela 15 şehit olayında,olayın özünde bir de 15 askerin başına 20 yaşlarındaki kişiyi sorumlu bırakarak ,assubayın bile bırakılmasının yasak olduğu ortamda,o 15 kişiyi gözden çıkaran sistemin bir düşünülmesi gerekiyor.. birde ,o bölgelerdeki halkın,köylünün göz yumduğu olayların,nasıl da devleti ve askeri çıkmaza soktuğunu düşünmek gerekiyor.. orada bulunan halklar istemedikçe,ne askerimiz ne devletimiz ne siyasi bir güç bu konuda kesin çözüme ulaşamaz.. onların birini yok etseniz,farelerin üremesi gibi diğeri gelecek,ve en büyük destekleri dıştan ziyade içten aslında.. üzerinde üniformasıyla keklik gibi avlanan askerimizle,üzerinde çoban giysisiyle anlaşılamayan gizli hedef bir terorist asla bir olmuyor malesef.. işte bu noktalarda derin derin düşünüp,ordaki köyümüzün,kasabamızın halkının zihniyetini değiştirebilmekte bir sistem yaratılmalı,geliştirilebilmeli kanımca..yoksa bu mevzu,mağaralarda saklanan teröriste ulaşamayan bombalarla dağı baştan sona taramakla sonuçlanacak mevzu değil.. onlarla onların diliyle savaşılmalı,yani tamda gerilla üsulü,yüzyüze,topyekün.. azınlık bırakıldığı anda geride şehit bırakıldığı kavramı birdir o bölgelerde.. Devletin iç ya da dış siyaseti bir tarafa,askeriyeye dökülen bütçe ortada.. yetki ortada.. askeriyenin kendi bünyesinde gelişim şart diye düşünüyorum.. Saygılarımla.. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 fft meseleyi o kadar güzel özetlemişsinki. zaten geriye söylenecek birşey bırakmamışsın... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gerçekten fft nin yorumu çok yerinde ve güzel. Ben tabii ki öfkeye kapılarak ve modlanacağımı bildiğim halde kendimi tutamayarak yazdım. Çok doğru, yöreyi hiç bilmeyen ve profesyonel anlamda askeri eğitim almamış o civanların yöreyi avucunun içi gibi bilen, yerel yardım alan teröristlerle karşı karşıya bırakılması yanlış. Bu iş özel timlerin işiydi. Fakat özel tim teşkilatı yıpratıldı ve etkisizleştirildi. Tam bir iktidar desteği verilmedi. Her sepette çürük elma çıkar. Bir kaç tim üyesi yanlış yaptı diye tüm teşkilat zan altında bırakıldı. Bunun altında bizim gerçekçi olmayan yumuşak geleneğimizin izleri yatıyor. Yanlış yapanı ayıklamamak. Yanlış yapanın gözünün yaşına bakmayıp harcayacaksın ki bir çürük yumurta tüm sepeti çürütmesin. Bir tim mensubu uyuşturucu işine karıştıysa derhal görevine son verip ölene kadar kamu hizmetinden men edeceksin, bu budur. Acınmaz... Bundan başka timlere tam bir iktidar desteği verilemedi. Kızıltepe'de bir baba oğul timlerce öldürüldü. Yargısız infaz diye herkes ayağa kalktı. E be kardeşim, içerden bomba atılır, ateş edilir ve eli keleşli yüzü poşulu adamlar dışarı fırlarsa sen ne yapardın? Onun onüç yaşında bir çocuk olduğunu bilebilir misin? Bu olay özel timi bitirdi, etkinliğini yok etti. Çelişkiler içinde bocalayan bir halkız, kararlı değiliz... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Kusura bakmayın ama bu konuda siyasi şahıslara fazla yüklenildiğini düşünüyorum.. mesela 15 şehit olayında,olayın özünde bir de 15 askerin başına 20 yaşlarındaki kişiyi sorumlu bırakarak ,assubayın bile bırakılmasının yasak olduğu ortamda,o 15 kişiyi gözden çıkaran sistemin bir düşünülmesi gerekiyor.. birde ,o bölgelerdeki halkın,köylünün göz yumduğu olayların,nasıl da devleti ve askeri çıkmaza soktuğunu düşünmek gerekiyor.. orada bulunan halklar istemedikçe,ne askerimiz ne devletimiz ne siyasi bir güç bu konuda kesin çözüme ulaşamaz.. onların birini yok etseniz,farelerin üremesi gibi diğeri gelecek,ve en büyük destekleri dıştan ziyade içten aslında.. üzerinde üniformasıyla keklik gibi avlanan askerimizle,üzerinde çoban giysisiyle anlaşılamayan gizli hedef bir terorist asla bir olmuyor malesef.. işte bu noktalarda derin derin düşünüp,ordaki köyümüzün,kasabamızın halkının zihniyetini değiştirebilmekte bir sistem yaratılmalı,geliştirilebilmeli kanımca..yoksa bu mevzu,mağaralarda saklanan teröriste ulaşamayan bombalarla dağı baştan sona taramakla sonuçlanacak mevzu değil.. onlarla onların diliyle savaşılmalı,yani tamda gerilla üsulü,yüzyüze,topyekün.. azınlık bırakıldığı anda geride şehit bırakıldığı kavramı birdir o bölgelerde.. Devletin iç ya da dış siyaseti bir tarafa,askeriyeye dökülen bütçe ortada.. yetki ortada.. askeriyenin kendi bünyesinde gelişim şart diye düşünüyorum.. Saygılarımla.. Elbette haklısınız fft hala ordumuz 1961 yılında çıkartılan bir iç hizmet kanunu ile yönetiliyor önce o kanun çağımıza uyum sağlamıyor değişmeli ve çağımıza uydurulmalıdır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.