Φ Kestane Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Benim esim Ingiliz, bilirsinizki Ingilizlerin sutlu caylari meshurdur ve caylarindan vazgecmezlerde Ama ben ona Turk cayi denettikten sonra Ingiliz cayini agzina birdaha koymadi, hatta sabahlari kalkar kalkmaz ilk is cayimizi demliyor Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Çaylı Kek Malzemeleri: 3 yumurta 2 su bardağı şeker 1 su bardağı demli çay ..... Evet, bugün bu keki yaptım... Bence tadı çok güzel... yalnız tarife biraz ihanet ettim. Evde sadece 2 yumurta vardı, ben yumurtayı ikiye indirdim, çok tatlı sevmediğim için de şekeri 1.5 bardak yaptım... Ayrıca ben vanilya kokusuna bayılırım bu yüzden de içine 2 tane vanilya attım... Sonuç mu? Bence Enfesssss şimdi kahvemi de yaptım, yani anlayacağınız burada keyifler yerinde... Öneriyorum yani bu keki Sevgili arkadaşlar, sizlerde tarifleri deniyorsanız lütfen yorumlarınızı ekleyiniz. Sanırım oyle daha iyi olacak İşte bu da benim keyfimin resmidir (Bütün keki ben yiyormuş gibi görünüyorum ama hepsini ben yemiyorum vallahi ) Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 İtiraf edeyim çayı pek sevmem Freyja. Aslında sanırım ailecek sevmiyoruz. Öyle ki; Pazar kahvaltıların da bile kaç kişiysek, o kadar fincana kaynar su koyarım ve bir poşet çayı hemen daldırır çıkarırım Ama bu çaylı keki bikaç kez bir yerlerde tattım ve bayıldım. Geçen hafta çok istememe rağmen yapmaya fırsatım olmadı. Bu hafta kesin kararlıyım yapıp, sana mutlaka yazıcam buraya Sahi bu arada afiyet olsun Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Sevgili Rad-ya, sen mümkünse tarifi tam dene olur mu? oyleyken sonucu ne olacak çok merak ediyorum bu arada bir çaylı kek tarifi daha... Bu da bakınca benim hoşuma gitti ama nasıl olur bilmiyorum, deneyip, tatmak lazım ÇAYLI KEK Malzemeleri 2,5 çay bardağı ılık çay 1 su bardağı dövülmüş ceviz 3,5 çay bardağı toz şeker 1,5 çay bardağı bal 1,5 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tarçın 1,5 çay bardağı süt 1 limon kabuğu rendesi 4 su bardağı un 3 yumurta 2 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri için; 2 yemek kaşığı pudra şekeri Yapılışı Balı ılık çayın içine ekleyin ve bal eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta ve şeker ayrı bir yede çırpıp ballı çayı da bu karışımın içine katın. Yağ, tarçın, ceviz, süt, limon kabuğu rendesi, kakao, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, iyice çırpın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra kekin üzerine pudra şekeri eleyerek servis yapabilirsiniz. ____________________________________________ Püf Noktası: Çay kavanozunuzun içine atacağınız bir dilim portakal ya da elma kabuğu çayınıza değişik bir tat ve koku verecektir. Deneyin! Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2007 Çay sevmeyen birinden çay tarifi Bu bir Hint çayı tarifi...Baharatlı olduğu için soğuk kış günlerinde iyi gider heralde,bence denemeye değer Massala Çay (Baharatlı Çay) Malzemeler: - 5 kakule çekirdeği - 1/2 yemek kaşığı zencefil - 1 tatlı kaşığı tarçın - 5 öğütülmemiş karabiber tanesi - 6 kahve kaşığı şeker* - 2 karanfil - 4 kahve kaşığı siyah çay - 40 cl süt (2 çay fincanı) - 40 cl su (2 çay fincanı) * Bu ölçü çayı tatlı sevenler için! Şekeri doğrudan suya değil, sonra isteğe bağlı olarak fincanınıza ekleyebilirsiniz Yapılışı: 1. Uygun bir demliğe suyla birlikte tüm baharatları koyun, ocakta kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. 2. Kaynayınca hemen altını söndürün ve çayı ekleyin. Yaklaşık 3 dk demlenmeye bırakın. İsteğe göre bu süre uzatılıp daha demli çay elde edilebilir. 3. Ayrı bir kapta sütü ısıtın. Fincanlara sütü ve süzülmüş olarak çayı paylaştırın. Kakule: Hava yutmada, şişkinlikte, asabi yorgunlukta, romatizma ağrılarında, bağırsak rahatsızlıklarında, yorgunluktan ileri gelen sindirim bozukluğunda kullanılır. Birkaç adet tohum çiğnendiğinde ağızdaki sarımsak kokusunu giderir. Kakule 3 gözlü bir kapsüldür. Her bir gözünde 5-7 tohum bulunur. Kuvvetli ve hoş kokulu bir baharattır.) Ayur-vedik hekimliğinde (eski Hint hekimliği) kakule kronik bulantıya, iktidarsızlığa, unutkanlığa, çarpıntıya, fiziki ve zihni yorgunluğa kullanılırdı. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2007 kacak cayının yanına rakıyı hıc bırseye degısmem rakı ve cay yenı kesfettım mukemmel gercekten Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 çaylı keki her zaman yapar ve çok severek yerim içine vanilya koymadan deneyin bence çayın tadıda geliyor o zaman çok daha güzel olur...mmmmm ayy canım şimdi istedi yaa Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 mmhh bu önerinizi dikkate alacağım mutlaka, hiç böyle düşünmemiştim halbuki işin komik tarafı ben de niye bunun çay tadı yok diye düşünüyordum, demek ki vanilyadanmış bir de benim yaptığım kek dağılır gibi oluyor, hani size bir tecrübeli olarak soruyorum, acaba neden bu kek dağılıyor? yumurtası az olduğu için olabilir mi ki? Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 mmhh bu önerinizi dikkate alacağım mutlaka, hiç böyle düşünmemiştim halbuki işin komik tarafı ben de niye bunun çay tadı yok diye düşünüyordum, demek ki vanilyadanmış bir de benim yaptığım kek dağılır gibi oluyor, hani size bir tecrübeli olarak soruyorum, acaba neden bu kek dağılıyor? yumurtası az olduğu için olabilir mi ki? şimdii sevgili Freyja benim tarifimde vanilya,kakao,ve hindistan cevizi yok.yarım paket margarini eritip katıyorum ve yarım bardakta sıvı yağ koyuyorum yani hepsi sıvı yağ değil ama fark etmeyebilir.tahminim hindistan cevizi koyduğun için dağılıyor bide böyle dene istersen benimki dağılmıyor.inşallah beğenirsin. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 şimdii sevgili Freyja benim tarifimde vanilya,kakao,ve hindistan cevizi yok.yarım paket margarini eritip katıyorum ve yarım bardakta sıvı yağ koyuyorum yani hepsi sıvı yağ değil ama fark etmeyebilir.tahminim hindistan cevizi koyduğun için dağılıyor bide böyle dene istersen benimki dağılmıyor.inşallah beğenirsin. hindistan cevizi de eklememiştim, bu arada üzerine ben de pudra koymayacağım bir dahaki sefere... bu durumda çay gibi koksun diye vanilya da eklemiyoruz ok... kakaoyu da kaldırdım, yağı da siizn ölçülerle deneyeceğim. geri kalan herşey aynı değil mi? Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 hindistan cevizi de eklememiştim, bu arada üzerine ben de pudra koymayacağım bir dahaki sefere... bu durumda çay gibi koksun diye vanilya da eklemiyoruz ok... kakaoyu da kaldırdım, yağı da siizn ölçülerle deneyeceğim. geri kalan herşey aynı değil mi? evet aynı ,şeker isteğine göre koyarsın.diğer malzemeleride koy yanlız şuda varki tarçınsız olmaz.hani diyorum ya çay tadı gelsin diye çay ve tarçın mükemmel oluyor bak göreceksin...şeker,yumurta,yağ,ceviz,tarçın,kabartma tozu,ve sadece demliğin üstünden süzülmüş demli çay hepsi bu :wub:inşallah beğenirsinizde yüzüm kara çıkmaz afiyet olsun. Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 demek ki bu hafta sonu iin hazırlayacağım kekin tarifi belli oldu teşekkür ederim Sevgili Güzelyaz böyle iyi oluyor işte... tecrübe edilmiş olanları yapmak, ilk defa yapılacak olanları yapmaktan daha iyi bir sonuç verir eminim Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 birde şunu söylemek istiyorum tepsi veya kalıbı eritilmiş margarinle yağlayıp biraz un serperseniz yapışmaz kek, çıkarması kolay olur..ayy söyliyeyim dedim bazen kek çıkarırken parçalanıyor insan sanki kek kötü olmuş gibi üzülüyor rica ederim Freyja beğenmen dileğiyle afiyet olsun Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Evet bak bunu ben de yapıyorum... Yani kek kalıbına sıvıyağ değil özellikle margarin sürmek kekin kalıba yapışmaması ve daha rahat kalıptan ayrılması için cok iyi sonuç veriyor ve tabii un da... Bunu aslında püf noktası yapalım, Güzelyaz senin katkınla __________________________ Püf Noktası: Kek yapacağınız tepsi veya kalıbı, eritilmiş margarinle yağlayıp içine biraz da un serperseniz kek, kalıba yapışmaz ve kalıptan daha kolay çıkarılır. Ayrıca keki kalıptan çıkarmadan önce mutlaka ılımasını bekleyin... Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2007 evet aynı ,şeker isteğine göre koyarsın.diğer malzemeleride koy yanlız şuda varki tarçınsız olmaz........ Sevgili Güzelyaz, hazır siz tarçın demişken, bir tarçınlı kurabiye tarifim vardı, ben de onu buraya ekleyeyim fırssattan istifade Bu kurabiye inanılmaz lezzetli oluyor, herkese, hepinize öneririm, emin olun bir kere tadını aldınız mı mutfağınızın vazgeçilmezlerinden biri olacak TARÇINLI KURABİYE Malzemeleri 2 su bardağı mısır nişastası (buğday da olur ama mısır nişastası tatlılarda daha iyi sonuç verir.) 1 adet yumurta 1 paket margarin (oda sıcaklığında) 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya (ben iki tane koyuyorum ama ) Alabildiğince un (kulak memesi kıvamı yani ) Ayrıca; Pudra şekeri Tarçın Başlamadan önce küçük bir not: Fırın önceden ısıtılmamalı, aksine soğuk olmalı... Bir de uzun yazdığıma bakmayın, deneyimlerimle birlikte yazdım ki kurabiyeniz güzel olsun, yoksa oldukça basit ve çabuk biten bir kurabiye tarifi bu Yapılışı Margarin ve yumurta iyice birbirine karışana kadar yoğurun. Daha sonra üzerine nişastayı kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Malzemeler iyice birbirine karışıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Son olarak, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edinceye kadar ara ara un ekleyerek (benim tavsiyem söke un arkadaşlar, piyale ile denedim kesinlikle olmuyor, sakın siz de benimle aynı hataya düşmeyin ) kurabiye hamurunuzu elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, kurabiyelerinize yuvarlak bir şekil verin. (ceviz büyüklüğünde olması oldukça önemli, bu ölçüden daha büyük kesinlikle olmamalı.. Tarçınlı kurabiyenin en önemli özelliği ağızda dağılıyor olması, o nedenle tek lokmalık kurabiyeler yapmanız lazım.Yerken bunun önemini daha iyi anlayacaksınız zaten ) Şekil verdiğiniz kurabiyeleri margarin sürerek yağladığınız tepsiye dizin ve fırına yerleştirin. Fırını ortalama 180 dereceye ayarlayın ve çalıştırıp kurabiyelerinizin pişmesini beklerken derin bir kapta bir paket pudra şekerine istediğiniz oranda tarçın ekleyerek karıştırın. (Tarçını çok seviyorsanız çok, az seviyorsanız da az ekleyin) Kurabiyeleri fırından ne zaman çıkaracaksınız : Kurabiyeler yakşık 10,15 dakika içinde yarılmaya başlayacaklar, bunu gordugunuzde yavaş yavaş hazır olun, bir kaç dakikamız kalmış demek ki kızarmasına ve hatta pembeleşmesine izin vermeden de fırından çıkarın. Fırından çıkardığınız kurabiyeleri, sıcak sıcakken tek tek pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayın ve bir kabın içine yerleştirin. Tüm kurabiyeler için bu işlemi yaptıktan sonra kalan pudra şekeri ve tarçını da kurabiyelerin üzerine gezdirerek dökün... (Eğer bu kurabiyeleri çok beğenmişseniz, kurabiyeleriniz bittikten sonra kabında kalan pudra şekeri ve tarçını atmayıp bir kavanoza ekleyin ve buzdolabına koyun, daha sonra rahatlıkla yeniden kullanabilirsiniz.) Afiyet olsun ___________________________ Bu tarifte o kadar çok püf noktası var ki ben bugünlük buraya yeni bir püf noktası eklemiyorum o yüzden Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 bırakın kek kurabiye yapabilmeyi ağız tadınla şu masamın sağında duran çayımı bile içemiyorum ki Freyja da döktürmüş yani kekler kurabiyeler filan oğlum olsa inan alırdım seni Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 26 Ekim , 2007 o halde kendine zaman ayırma vaktin gelmiş demek ki? Hiç yoksa bir bardak çay için 5 dakikacık oğlun meselesine gelince Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Selam Freyja; Dün nihayet çaylı kekimi yaptım... Verdiğin ilk tarifi... Sen aynını yapmamı istemiştin ama çok minik bir ihanette bulundum Hindistancevizi yerine ,limon kabuğu rendesi koyarak Sonuca gelince;bence muhteşem...Şuan da zaten kekin yerinde yeller esiyor Seninde dediğin gibi bana da biraz şekeri fazla geldi... Ama çok güzel kabardı kekim ve sünger gibiydi... Benim kek yaparken uyguladığım bazı küçük sırlarım var bilmiyorum belki herkes biliyordur... İlk başta önceden yumurtalarımı dolaptan çıkarıp oda ısısına getiriyorum... Ve keki yaparken de değişik bir yöntem uyguluyorum. Şöle ki; Yumurtanın beyazını ayrı bir kaba ayırıyorum. Başka bir kapta sarılarını ve şekeri karıştırıp erittikten sonra un hariç diğer malzemeleri ilave ediyorum. Sonra diğer kaptaki beyazları bir tutam tuzla kar haline getiriyorum. Ve bu kar'ı diğer kaptaki malzemeye çok yavaş karıştırıyorum. En son ununu yavaş yavaş katıp(bu aşamada mikser kullanmıyorum)(ve unu mutlaka eleyerek)keki tamamlıyorum. Ve ufak bir ipucu daha; Eğer evde varsa unun çok az bir bölümünü tariften çalıp onun yerine nişasta ekliyorum... Bu yöntem kekin daha süngerimsi olmasını sağlıyor... Sıra geldi en son sırrıma; Yaptığım keke sevgimi de katmayı unutmuyorum Ayrıca birşey söylemek istiyorum Freyja; Benim bir oğlum var Seninle zevklerimiz çok uyuyor heralde iyi geçinen örnek gelin-kayınvalide olurduk Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 OoOoOo kısmetlerin çoğalıyor, iki oldu... Ben nasıl seçsem bilmiyorum artık neyse bakacağız bir hal çaresine senin kek sırlarını ogrendim, bu kek işini bu defa kesin bitireceğim Rad_ya... Benim kekin üstte resmi var, görmüşsündür.. Kabarmıyorlar işte... senin yöntemlerle, anlatttığın sırlarla yeniden deniyeceğim bu çaylı kek tarifini... bilmiyordum orada çok şeyi, iyi olmuş, öğrendim... tabi bir de güzelyaz'ın verdiği sırlar var... Sırlarla dolu bir kekim olacak Sırlı kek mi desek acaba biz buna deneyeceğiz bakalım, ne sonuç alacağım, umarım bu defa parçalanmazlar... Dağılıyorlardı ya dokununca Sen peki benim tarçınlı kurabiye tarifimi gördün mü? Çocuklar bayılır ona emin ol... ama tabi karar senin, çocuklarla ugraşacak sensin... Yani yapacaksın o kurabiyeyi, sonra yine isteyecekler, yine isteyecekler, yine isteyecekler, yine, yine, yineee... sen ugrasacaksın tabii dedim ya karar senin ___ not: bugün neyi ogrendik bakalım : kek tarifine ihanet etmeyeceksin!!!!! Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 çayın yanında börekte güzel gider biraz böreklerden bahsetsek hıı ben kek şey yani... sefmemde Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 O halde senden de güzel börek tariflerini bekliyoruz hadi kolay gelsin bakalım Alıntı
Misafir spices Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2007 O halde senden de güzel börek tariflerini bekliyoruz hadi kolay gelsin bakalım ben bu konularda çok beceriksizim bişeyler kapabilirmiyim demiştim yakalandım. 1/3 katı yağ 1 bardak süt 6 adet yufka 1 adet yumurta sarısı 1 adet domates çörek otu (otca) iç için dilediğinizi koyabilirsiniz.(kıymalı patates, soğanla kavrulmuş kıyma, domatesle kavrulmuş sosis( benim çocuklar bunu çok seviyor)..vs.koyabilirsiniz.) yağ eritilir derin bir kasede süt ile karıştırılır.. bir adet yufka yayılır üzerine karışım fırça yardımıyle sürülür sonra üstüne 2. yufka serilir aynı işlem yapılır. 2 kat olan yufka sekiz eşit parçaya bölünür..üçgen bicimde. üçgenin geniş tarafına hazırladığımız iç konur ve gevşek şekilde kenarlar içe kıvrılarak sarılır düzgün kısmı üste gelecek şekilde hafif yağlanmış tepsiye yerleştirip, yumurta sürün aynı karnıyarıkta olduğu gibi üzerine bıcağın ucuyla 4-5 cm lik bir cizik atın domatesleri piyaz şeklinde doğrayın çekirdeklerini alın ve tuzlayın böreklerin kesik kısmına yerleştirin. seviyorsanız üzerine çörek otu atın.. üstü hafif kızarıncaya kadar orta sıcaklıkta pişirilir.... afiyet olsun.. eksik bişey yoktur işallah.. Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 uffff çayla ne güzel şeyler yapılıyormuş böyle..heleki kekn ve çayın yanında yukardaki börekte olursa yemede yanında yat ben de çayla yapılan güzel bir tarif anlatıyım bari bugün yaptım... yanınıza 5 YTL alıyorsunuz (fazla değil) sonra işyerinize en yakın bakkala gidip tuzlu veya şekerli alabildiğiniz her şeyi alıp çıkıyorsunuz. sonrada kendinize bir çay söyleyip afiyetle yiyorsunuz Alıntı
Admin-- ™ Freyja Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Yazar Admin-- Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Ooo cok güzel bir tarif bu sayın Roxana, tam çalışan bayanlara göre... pratik teşekkür ederiz güzel tarifiniz için Alıntı
Φ güzelyaz Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2007 fazla yemeyin kilo yapar sonra uğraş dur diyetti kaloriydi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.