Φ LaRsiE_ Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 TER?R orgutu PKK'nin Kandil Dagi'ndaki kamplarinda faaliyet yuruturken orgutten kacarak guvenlik guclerine teslim olan terorist Mehmet sahin, verdigi ifadelerde teror orgutu ile ilgili onemli aciklamalar yapti. TER?R orgutu PKK'nin Kandil Dagi'ndaki kamplarinda faaliyet yuruturken orgutten kacarak guvenlik guclerine teslim olan terorist Mehmet sahin, Kuzey Irak'taki PKK kamplarina bir grup israil askeri temsilcinin gelerek, buradaki teroristlere bomba ve silah kullanimi konusunda egitim verdigini iddia etti. Terorist sahin, Kandil'e zaman zaman ABD'li askeri temsilcilerin geldigini, orgutun ust duzey yoneticileriyle gizli gorusmelerde bulundugunu da one surerek, silah ve muhimmat yonunden ABD'nin PKK'ya destek verdigini soyledi. Kuzey Irak'taki teror orgutu PKK kamplarindan 6 ay once kacarak Mardin'in Kiziltepe ilcesi'nde guvenlik guclerine teslim olan ve hakkinda Diyarbakir 5'inci Agir Ceza Mahkemesi'nde 6 yil 3 ay hapis istemiyle dava acilan ve tutuksuz yargilanan 20 yasindaki Mehmet Kilic, sok itiraflarda bulundu. Guvenlik guclerine verdigi ifadesinde, oSS sinavini kazanamayinca girdigi bunalim sonucu kapatilan DEHAP il binasina gidip geldigini, buradaki toplantilara katildigini belirten sahin sunlari anlatti: "Lise'de okurken bizlere yapilan propagandalardan etkilenip DEHAP ve PKK'ya sempati duydum. Bize, Guneydogu'nun Kurdistan oldugu, haklarimizin verilmedigi, DEHAP ve PKK'nin bizlerin hakkini savundugu anlatilarak bir Kurt olarak hakkimizi aramanin en temel gorev oldugu soyleniyordu. issiz oldugum icin psikolojim bozuldu ve Mahmut adli arkadasim orgute katilanlara maas verildigini soyleyince, ben de derhal katilmak istedim. Benimle birlikte orgute katilmak isteyen 8 kisi camlari perdeli, mavi renkli bir minibuse bindirildi. Bir sure gittikten sonra gozlerimiz baglandi. Yarim saat gittikten sonra gozlerimiz acildi ve daglik bir araziye geldik. Burada yaklasik 50 kisi egitim ve spor yapiyordu. Egitimler gece intikali, pusu, pusudan kurtulma, kondisyon artirici sekilde oluyordu. 2- 3 gun burada egitim aldik. Bizi oraya goturen kisi, 'Burada sizi egitime tabi tutacagiz. Fiziki kosullariniz uygun olursa orgute gonderecegiz' dedi ve 8 kisiyle Silopi'ye gelerek burada gece nehri gectikten sonra Irak topraklarina girdik." 'iSRAiL ASKERLERi EgiTiYOR' Kandil Dagi'nda silahli egitim alirken ABD askeri temsilcilerinin zaman zaman kamplara gelerek, PKK'nin ust duzey yoneticileriyle gizli gorusmelerde bulundugunu iddia eden Mehmet sahin, silah ve muhimmat yonunden ABD'nin PKK'ya destek verdigini soyledi. israil'in de Kandil Dagi'na bir grup askeri temsilci gonderdigini ifade eden teror orgutu PKK uyesi sahin, israil askeri yetkililerinin, buradaki teroristlere silah ve patlayici konusunda teknik bilgiler verip egittiklerini soyledi. sahin, "orgut yonetimindeki genel kani ise, Kurtlerin hem Irak, hem de ABD tarafindan kendi emelleri dogrultusunda Turkiye'ye karsi koz olarak kullanildigidir. Pisman oldugum icin guvelik guclerine teslim oldum. Adalete siginiyorum" dedi. 'KORKUTARAK ORADA TUTUYORLAR' Kandil Dagi'nda bir sure kaldiktan sonra kacmaya karar verdigini, Habur Sinir Kapisi'na yakin bir bolgeden nehri gecerek Turkiye topraklarina girdigini anlatan Mehmet sahin soyle devam etti: "orgut kacislari engellemek icin bir dizi taktik uyguluyor. Moral ve motivasyonu yuksek tutmaya calismalarina ragmen orgutun cokus surecine girdigini anlamamak mumkun degil. Kacmak isteyip yakalananlarin olduruleceklerini, ayrica sicil adi altinda aldiklari ailevi bilgilerle santaj yaparak kacanlarin ailelerini vuracaklarini acikca soyluyorlar. orgut su anda korku mekanizmasiyla ayakta duruyor. Zaten orgute kayitsiz sartsiz bagli olanlar ust duzeylerdir. Bunlarda desifre olduklari icin, rahat ortamlari bozulmasin diye bagliliklarini sergiliyor. Yeni katilimlar kis surecinde cok zorlaniyor. Kandil'den kacmak isteyen cok sayida kisi Alıntıdır.. Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2007 Bu haberde şok niteliği taşıyan nedir onu anlayamadım ben. Kişinin PKK dan kaçıp teslim olması mı? İsrail in yardımları mı?Bunlar bilinen şeyler şok olunacak şaşıracak bir taraf yok. Haberde dikkatimi çeken tek şey ; gencin öss sınavını kazanamaması ve bunalıma girmesi. Bunun gibi binlerce genç var ortalıkta. Biri sınava giriyor ve kazanamıyor PKK ya gidiyor diğeri yine sınava giriyor ve kazanamıyor karşımıza OGÜN müdür bugünmüdür nidalarını çektirtecek insanlar topluluğu olarak çıkıyor. Yani kısacası şok olmamız gereken ve şaşırmamız gereken taraflar çok daha başka yerlerde aranmalı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.