Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

TATİL

holiday.jpg

Orjinal Adı: The Holiday

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black

Senaryo: Nancy Meyers

Görüntü Yönetmeni: Dean Cundey

Müzik: Hans Zimmer

Kurgu: Joe Hutshing

Tür: Kara Komedi

Süre: 138 Dk.

Yapım: 2006 - ABD

"Kadınlar Ne İster?"in yönetmeni Nancy Meyers?ten hayatlarının akışını değiştirmenin çaresini adres değiştirmekte bulan iki kadının eğlenceli hikayesi...

Hayatlarının akışını değiştirmenin çaresini adres değiştirmekte bulan iki kadının, evlerini değiş tokuş etmesi çevresinde gelişen bir romantik komedi?

Film fragmanları üreten bir reklam firmasının sahibi olan Amanda Woods, Güney Kaliforniya?da yaşamaktadır. Londra?da yayınlanan Daily Telegraph gazetesinin popüler evlendirme köşesine yazılar yazan Iris Simpkins ise, yaşamını İngiltere?nin kırsal kesimindeki şirin kır evinde sürdürmektedir.

Iris, bir başkasıyla evlenmek üzere olan bir erkeğe karşılıksız bir aşk beslemektedir. Amanda ise birlikte yaşadığı erkeğin ihanetiyle yüz yüzedir. Birbirlerinden 6.000 uzakta yaşayan bu iki kadının ruh hali hemen hemen aynıdır. Noel?in hemen öncesinde ikisi de sevdikleri erkekleri yaşamlarından bir süreliğine çıkartmaya karar verir.

Noel tatilinde şehirden uzaklaşmak isteyen Amanda, karşılıklı ev değişimi konusunda uzmanlaşmış bir internet sitesine girdiğinde sorunlarının çözümünü Iris?in İngiltere?deki kır evinde bulur. Aralarındaki yazışmalar, iki haftalığına birbirlerinin evlerine taşınmak için anlaşmalarıyla sonuçlanır.

Yeni evlerine taşındıktan kısa süre sonra ikisi de beklediği en son şeyi, yeni bir aşkı bulur. Amanda, Iris?in yakışıklı erkek kardeşi Graham?ın cazibesine kapılırken, Iris de efsanevi senaryo yazarı Arthur?ün verdiği esinle kalbini genç film müziği bestecisi Miles?a kaptıracaktır...

?Something?s Gotta Give? ve ?What Women Want?? filmlerinin yönetmeni Nancy Meyers?in senaryosunu yazıp yönettiği romantik komedi filmi ?Tatil?in başrollerinde Cameron Diaz (Amanda Woods), Kate Winslet (Iris Simpkins), Jude Law (Graham), Jack Black (Miles) ve Eli Wallach (Arthur) kamera karşısında. Filmde oyunculara eşlik eden isimler arasında Rufus Sewell, Edward Burns, Shannyn Sossamon ve Jessica Allsop bulunuyor. Filmin müziklerini ise Hans Zimmer bestelemiş.

?Tatil?in ilk kıvılcımları, Nancy Meyers?in tatile çıkmaya hazırlandığı sırada karşılıklı ev değişimi imkanı sunan bir internet sitesiyle karşılaşmasıyla doğmuş. Kentler, ülkeler, kıtalar arası ev değişimi hizmeti sunan böyle bir web sitesinin varlığından daha önce haberdar olmayan yönetmen, siteye girince birbirinden fantastik evler üzerine yazılmış yazıları okumuş ve tatilini bu evlerden birisinde geçirmek istiyorsa karşılığında kendi evini sunması gerektiğini anlamış.

Karşılıklı ev değişimi fikrinin yıllardır aklında yer ettiğini Nancy Meyers, ?Tatil?de bu fikri nasıl işlediğini şöyle açıklıyor: ?Birşeylerden kaçmak isteyen iki kadının öyküsünde harika bir başlangıç noktası olabileceğini düşündüm. Amanda ve Iris karakterleri hayatlarının en berbat dönemini yaşamaktadır. Bu durumdan kurtulmak için birşeyler yapmaları gerektiğinin farkına varırlar. Böyle bir noktada karşılıklı ev değişimi fikri kayıp hayatlarını geri alabilmenin ilk adımı olur.?

holiday06.jpg

Gönderi tarihi:

Bu filmi nasıl bir işkenceyle seyrettiğimi size anlatamam... Arkadaşların evinde gecenin 11:00 nde filmi izlemeye başladık. İlk yarısı gayet güzel bir sorun yok, ikinci yarısı bir sorun yok derken birden film bozulmaya başladı... Her 5 saniyede bir neredeyse duruyoy, donuyor, sesler birbirine karışıyor, durduruyoruz, geri sarıyoruz, baştan alıyoruz, dvdden çıkarıp, bilgisayara takıyoruz.... yok yok yok... Olmuyor düzelmiyor, ama öyle ki o ana kadar seyretmişiz gecenin kaçı olmuş, kapatıp, uyumayı da kendimize yediremiyoruz... İnat ettik ama yine de sonuna kadar izledik...

Dinlendirici eğlendirici bir film aslında ama biz biraz fazla gerildik işte... Yine de tüm aksiliklere rağmen, film iyiydi...

Gönderi tarihi:
Bu filmi nasıl bir işkenceyle seyrettiğimi size anlatamam...

seni çok iyi anlıyorum aynı şekilde bizim izlediğimiz cd'lerde de biraz sorun vardı.

ama neyseki işkence haline gelmedi :)

güzel aşk dolu bir filmdi. hani olur bazen aşk filmi seyretmek isteyen damarlarımız kabarıverir. ne seyretsek diye dolanırız. (yani benim olur da o bakımdan :blushing: ) işte tam o anlar için birebir gibi geldi bana.

zaten o ev değiştirme olayına bayıldım.ne güzel bir fikir......

Gönderi tarihi:

Ev değiştirme olayı bence de müthişti; ne dersin değiştirelim mi evleri :w00t:

güzel aşk dolu bir filmdi. hani olur bazen aşk filmi seyretmek isteyen damarlarımız kabarıverir. ne seyretsek diye dolanırız. (yani benim olur da o bakımdan ) işte tam o anlar için birebir gibi geldi bana.

işte benim böyle anlar için iki tane filmim var, dvd kolleksiyonumda duruyor, sıkıldıkça, bunladıkça izliyorum. Sana da öneririm, izle beğeneceğine eminim

Love Actually : hem komik, hem eğlenceli, hem romantik, hem duygusal hem de müzikleri çok güzel

Rüzgar Gibi Geçti: Bu film çok uzun ama eğer çok bunalır ve hayatın içinden çıkamayacak hale gelirsen izle derim... Bu film bana şu duyguyu hissettiriyor aynen; Hani vardır ya dansta, baş dansçının etrafında bir daire yapılır ve dansçının üzerine kapanılır, dansçıyı göremezsin daha sonrasında daireyi oluşturan dansçılar eğilirler ve ortadan baş dansçı çıkar ve etrafındaki dansçıların ellerinde havaya yükselir. İşte hep bu duyguya kapılırım... Film başladığında ben etrafındaki kalabalığın yüzünden kaybolmuş bir dansçı gibiyken, film bittiğinde etrafındaki kalabalığın ellerinde tüm gücü ve cesaretiyle yükselen dansçı gibi.. Anlatabildim umarım, bir resim aradım daha iyi olsun diye ama bulamadım :(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.