Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 İki haftadır anayasa değişikliği konusunu ele alan usta gazeteci Hulki Cevizoğlu, bu haftaki Ceviz Kabuğu’nda konukları AKP Kurucu Üyesi ve Başkent Kadın Platformu Başkan Yardımcısı Fatma Bostan Ünsal ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Şengül Hablemitoğlu ile “Türkiye Malezya olur mu?” sorusuna cevap aradı. Cumhuriyet’ten taviz verilemez Ceviz Kabuğun’da bu hafta “Türkiye Malezya olur mu?” sorusuna cevap arandı Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun Sunduğu Ceviz Kabuğu programın bu haftaki konukları AKP Kurucu Üyesi ve Başkent Kadın Platformu Başkan Yrd Fatma Bostan Ünsal ve Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi, rahmetli Necip Hablemitoğlu’nun eşi Prof Dr Şengül Hablemitoğlu oldu. İki haftadır anayasa değişikliğini konu alan programda bu hafta “Türkiye İran ya da Malezya olur mu?” boyutu tartışıldı. Malezya Türkiye oluyor Hulki Cevizoğlu, programın başında, 28 Şubat’tan önce kadınlar için ayrı okul ve ayrı otobüs isteyen, Irak’a canlı kalkan olarak giden, AKP’nin kurucularından Fatma Bostan Ünsal’a, “Amerika’nın Irak’ı işgalini kınıyorsunuz ama kurduğunuz parti nasıl oluyor da dünyayı kana bulayan ABD ile bu kadar sıcak ilişki içerisinde?” diye sordu. Ünsal, “ Irak’a gitmemdeki sebep zaten AKP kurucularından olmamdı. Şu anki silah teknolojisi ile savaş yapmak bana göre günah” şeklinde cevap verdi. Hablemitoğlu Ünsal’a yönelik “Siz kendinizi Cumhuriyetin başarısı olarak tanımlamışsınız. Ben de öyle tanımlıyorum ne olacak şimdi?” dedi bunun üzerine Hulki Cevizoğlu “İşte bu noktada birinci Cumhuriyet ikinci Cumhuriyet başlıyor” dedi. AKP’nin yeni anayasa taslağı ile “Türkiye’nin Malezya ya da İran olma tehlikesi” konusunda Prof. Şengül Hablemitoğlu şu cevabı verdi: “Kendimi bildim bileli Türkiye’de yüzde 90’ın üstünde Müslüman yaşadığı söyleniyor. Malezya da ise bu oran yüzde 60. Erdoğan eşi ile birlikte Malezya’ya gittiğinde Malezya başbakanının eşinin başı açıktı Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’ın başı kapalıydı. Türkiye Malezya değil Malezya Türkiye olmaya çalışacak. Bizi oyalıyorlar Batıda yaşayıp, arada bir Türkiye’ye gelip, pazar eklerine röportaj verip Türkiye Malezya olur mu sorusuna ’neden olmasın’diyenlerden değilim. Bunu nasıl söylüyorlar anlamış değilim. Ben bunu söylersem hem bağımsızlığımdan hem de laikliğimden vazgeçmiş olurum. AKP’nin elimize oyuncak verip oyalama konusunda başarılı olduğunu düşünüyorum. Bağımsızlığımızı yitirdikten sonra türbanı tartışsak ne olur tartışmasak ne olur? Biz türbanla uğraşırken AKP nin başka planlar içerisinde olduğunu düşünüyorum. Malezya da liberal İslam var. Bize örnek oluşturabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bunun tartışır hale geldik.” Tehlikeli düzenlemeler var “Anayasa taslağında TSK’ya yönelik maddeler bulunması rahatsızlık veriyor” Programa telefonla katılan CHP İstanbul Milletvekili Prof Dr Necla Arat ise, ilginç noktalara değindi. ” Yeni anayasa tasarısı taslağı henüz net bir şekilde kimsenin eline geçmiş değil, taslak şu anda bizim için tesettürlü bir taslak “ diyen Arat, yargıya, TSK ya ilişkin maddeler olduğu bu maddelerin İslami değerler getireceği yönündeki söylemler toplumun büyük bir kısmını rahatsız ediyor” dedi. Türkiye laik ve güçlü olduğu için böyle bir tehlikeye düşmeyeceği umudunu taşıyorum ama bu umut dikkatli olmamamız anlamına gelmiyor. Sinsi bir programla cumhuriyet kurumlarına sızılarak bir takım değişikler yapıldığını göz ardı etmemek gerek “ dedi. Arat, ” Ümmet bilincinin kaldırılmaya çalışılması ve bunun devletin olanaklarıyla desteklenmesi halkı rahatsız etmiş ve gerginlik doğmuştur “ dedi. Bunun üzerine Hulki Cevizoğlu’nun söze girerek, ” 22 temmuz sonuçlarına bakınca bunların gerginlik olarak algılanmadığı ortaya çıkıyor. Tedirginlik yaşanmadı. Biz söyledik, Kanaltürk söyledi, başkaları söyledi ama AKP seçildi, halk size güle güle dedi. Halk mı yanlış anladı acaba? Hangisi doğru? “ demesi üzerine Hablemitoğlu, şöyle konuştu: ” Acaba her zaman çoğunluk haklı mıdır? Hakikat çoğunluğun seslendirdiği gibi midir? Bu soruların üzerinde durulmalı. Hukuk devletinde kurallar egemendir. Demokrasiye karşı çıkılmış gibi oluyorlar, bizi buna itiyorlar. Sokrat’ı hatırlattı Bunun üzerine ise Hulki Cevizoğlu “CHP öne geçseydi, çoğunluk haklı mı olacaktı? Sizin yanınızda olduğu zaman çoğunluk haklı da sizin yanınızda olmayınca haksız mı oluyor, diye soranlar olabilir” dedi. AKP kurucusu Ünsal, “insan hakları ihlal edilmedikçe çoğunluk haklı kabul edilir. Temel haklara dikkat edilerek çoğunluğun hakları gözetilir. Sokrat bile çoğunluk ile idam edildi” dedi. “Ama Sokrat’ın idam edilirken söylediği önemli bir söz vardı. Eğer yasalar böyle söylüyorsa ben de yasalara saygı gösteririm diyerek o idamına karşı çıkmadı” diyen Hablemitoğlu, bunlar farklı şeyler biz güncel olana gelelim. Taslak olarak karışımıza çıkan anayasanın içeriği çok net değil. Ama basında yer aldığı gibiyse buna karşı çıkmalıyız. Ama önce taslak önümüze çıksın o zaman tartışmayı rasyonel yaparız diye düşünüyorum “ dedi. Hulki Cevizoğlu’nun ” Bu taslakla Atatürk ilkelerinin tasfiye edildiğini düşünüyor musunuz? “ sorusu üzerine Hablemitoğlu, ” Farklı sözcükler kullanılarak, bazıları kaldırılarak değişiklik yapılıyor. Üniversite de türbanın serbest olmasını üniversitelerde kılık kıyafet serbesttir şeklinde farklı sözcükler kullanarak sağlıyorlar. Kadınlar,çocuklar ve özürlüler gibi korunmaya muhtaç kısımda yer alıyor “ şeklinde cevap verdi. Teröristi besleyeni milletvekili yapıyoruz Programın telefon konuklarından İslamcı Yazar Emine Şenlikoğlu, Prof. Arat’ın sözlerini eleştirip, İslama hakaret gibi yorumlayınca Prof. Hablemitoğlu çok sinirlendi ve ” Çok çirkin bu yaptığınız. Sizi kınıyorum. Bizi hedef mi gösteriyorsunuz? “ dedi. Şenlikoğlu, İslam’a hep dışardan bakılıyor. İslam’a hakareti çağdaşlık olarak sanıyorlar. Hayret bir şey. Her şeyden korkuyoruz. Niye biz bir yere benzemek zorunda mıyız?” dedi. Şenlikoğlu’nun, “Paranoyak duygularla iftiralara nereye varılacak? İslam’a göre ordu takiye yapabilir. Ordumuz Kıbrıs’a çıkarma yaparken ’Ayşe tatile çıksın’dedi, bu takiyedir” demesi üzerine çok şaşıran Hulki Cevizoğlu ile Şenlikoğlu ve konuklar arasında şu konuşmalar oldu: Cevizoğlu: “Yapmayın canım buna takiye denmez. Ordu savaş öncesi, düşman istihbaratına karşı şifresiz mi konuşacak. Ayrıca bu sözü söyleyen asker değil dışişleri bakanı Turan Güneş idi. Hangi ordu şifresiz haberleşir? Buna takiye değil şifre denir. Takiye İslami bir ifadedir.” Şenlikoğlu: “Biz bu kadar açık konuşuyoruz hala takiye diyorlar. Allah korktuklarını başlarına versin.” Cevizoğlu: “Yani Türkiye İslamla mı yönetilmeli diyorsunuz?” Şenlikoğlu,“Keşke ama olmaz.” Cevizoğlu: “Takiye diyorsunuz asıl takiye yapan sayın Erdoğan’dır. Erbakan’ın talebesi olduğu zaman hep birlikte ABD’ye şeytan diyorlardı. Ama o koltuğa oturunca değişti. Neden ABD yi eleştirmiyorsunuz.? Neden onun yakın müttefikini eleştirmiyorsunuz? Danimarka Hz Muhammed’e hakaret edince neden AKP sessiz kaldı? Papa demedi mi Hz Muhammed’in elinde kılıçtan başka ne var, diye?” Şenlikoğlu: “AKP eleştirmediyse yanlış yapmıştır. AKP nin hatalarını aramakla nereye varacak bu düşünen beyinler? Teröristi öldürmek ne getirecek anlamıyorum.” Cevizoğlu: “Teröristi besleyelim mi? Onun şehit ettiği askerlerimizi düşünmüyorsunuz. Kim ne mücadelesi veriyor? Karşınızda oturan Şengül Hablemitoğlu’nun eşi, Necip Hablemitoğlu’nu teröristler katletti. Onun yaşama hakkı yok muydu??” Şenlikoğlu: “Tek çare öldürmek değil. Başka çare aransın! Cevizoğlu: “Merak etmeyin teröristi besleyeni milletvekili yapıyoruz zaten.” AKP’li Fatma Ünsal: “Karikatür krizinin Türkiye’deki Müslümanları incittiğini söylediniz. Aynı incinmeyi türbanlı olarak biz yaşıyoruz. Lütfen bunu anlayın artık.” Cevizoğlu: “Bunu ben anlıyorum ama siz anlayamıyorsunuz. Ben laik bir insan olarak peygamberimize yapılan hakarete karşı çıkıyorum. Atatürk’ü nasıl savunuyorsam Hz Muhammed’i de öyle savunuyorum.” Şenlikoğlu: “Doğru dürüst inancını yaşayan insanlara sözümüz yok. İslami devrim yapmaya çalışıyorlar inşallah olur.” Cevizoğlu: “Bu anayasa ile İslami devrim olur mu?” Şenlikoğlu: “Mümkün değil. Yapmış oldukları yasa cumhuriyet rejimine ve kısmen de olsa laik rejime uyan bir anayasadır. Hiç kimse bu teröristler ne istiyordu da terörist oldu diye bakmıyor konuya!. Ben her konuda çözüm istiyorum.” yeniçağ gazetesinden alıtı.. şimdi bu şenlikoğlu gibi şahısların islama hizmet ettiğinimi düşünüyorlar. terörün anlamını şenlikoğluna sormak lazım terörün anlamını bilirse neden teröris olduğunuda anlar sanırım. şimdi bu tür insanlar islamcıyım diye geçiniyor ve islam karşıtlarına malzeme oluyorlar.... Ama ne olursa olsun bu tür insanların fikirlerine kesinlikle karşıyım ve bunlarında islamcı olduğunu düşünmüyorum. bu tür zihniyetlere karşı ancak ÇOK ŞÜKÜR TÜRK'ÜM ve MÜSLÜMANIM demek yeterli. Alıntı
Φ BlackCADY Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 30 Eylül , 2007 Emine Şenlikoğlu sözde bir yazar kafasının içini dinden başka bişeyle doldumamış fanatik, saldırgan bir kadın. Dine dayalı her eleştiriyi islama saldırı olarak algılayan yada böyle algılanması için çaba gösteren bir kadın. Geçen haftada İsmail Türüt'ün şarkısı için yorum yapmıştı şarkıyı çok beğenmiş daha önce hayatında cd almamış ( tabi günah müzik şeytandandır) ama ilk kez alacakmış. Bu gibi insanlar toplumda infial yaratmaktan başka birşeye hizmet etmezler bunların peşinden gidenlerde aynı şeye hizmet ediyor. Ne yazıkki bu örümcek bağlamış kafalardan çok var. 20 senede nereden nereye geldik. Akp'li kadın kurucuda hiç bir soruya mantıklı, akılcı ve gerçek yanıtlar vermedi. Hz. Muhammedin karikatürünü çizdiler papa Hz.Muhammedin elinde kılıçtan başka ne vardı dedi biye yorum yaptı sayın Cevizoğlu başörtüsüde bizi en az peygamberin karikatürü kadar üzüyor diye cevapladı. Acayipliğe bakın ben Atatürk'çü olarak Atatürk'e yapılan her saldırıyı gücüm yettiğince kınarım bunlar peygamberleri ile alay eden Avrupaya gebeler. İşte samimiyetsizlik işte istismar işte aldatmaca. Göstermelik ve satılık yaşamlar. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.