Φ verdinaz Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 insanın üstünlüğü ve özelliği hakkında ayet bulmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim... Alıntı
Φ halkalıyıldız Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 İsrâ Sûresinin 70 . Ayetinde Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık. Umarım yardımcı olurum. Alıntı
Φ xenesx Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Tegabün süresi 3. ayet “Zira gökleri ve yeri hak ile yarattı. Sizi şekillendirdi ve şekillerinizi de güzel yaptı.” Allah(cc) insanoğlunu en güzel bir surette yarattı. Tin suresi 4’te “Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık” buyuruyor. İsra suresi 70. ayet “Biz insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerine güzel güzel rızıklar verdik. Yine onları, yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık.” Zâriyât sûresinin 56. âyetinde ''Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım'' buyurur Rab. bir diger özelligide; Tin Süresi; 5. Sonra onu, aşağıların aşağısına indirdik. insanın en büyük özelliginden bir tanesi, onun bir yukarı bir aşagı hareket etmesi. Alıntı
Φ hoppa Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 insanın üstünlüğü ve özelliği hakkında ayet bulmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim... Hangi insan,müslüman insanlarmı yoksa inanmayan insanlarmı ? Kuran inanmayanları insan ******* ******. İnanmayanlar hem *****************,allahın üretim hataları. Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Hangi insan,müslüman insanlarmı yoksa inanmayan insanlarmı ? Kuran inanmayanları insan ******* ******. İnanmayanlar hem *****************,allahın üretim hataları. ne demek istiyosun Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 halkalıyıldız ve xenesx ikinizede çok teşekkür ederim allah razı olsun Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Fatır Suresi (39) O, sizi yeryüzünde halifeler kılandır. Artık kim inkar ederse inkarı kendi aleyhinedir. İnkarcıların inkarı, Rableri katında ancak uğrayacakları gazabı artırır. İnkarcıların inkarı, ancak ziyanlarını arttırır. insanın değerli olduğunun en büyük delili herşeyden önce vahye muhatap olmasıdır....muhatap olduğu vahye kulak vermesine oranla değerini artıracak ya da azaltacak olan yine insanın kendisidir.. selamlar Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Fatır Suresi(39) O, sizi yeryüzünde halifeler kılandır. Artık kim inkar ederse inkarı kendi aleyhinedir. İnkarcıların inkarı, Rableri katında ancak uğrayacakları gazabı artırır. İnkarcıların inkarı, ancak ziyanlarını arttırır. insanın değerli olduğunun en büyük delili herşeyden önce vahye muhatap olmasıdır....muhatap olduğu vahye kulak vermesine oranla değerini artıracak ya da azaltacak olan yine insanın kendisidir.. selamlar aleykumselam Allah razı olsun 4mevsim Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2007 aleykumselam Allah razı olsun 4mevsim verdinaz asıl ben sana teşekkür ederim...forumda başıma gelen en güzel şey bu...ilk defa bir soruyu cevapladığım için birinden teşekkür aldım...güzel bir duyguymuş... sorularını cevaplamak(bilebildiğim kadarıyla) benim için özellikle bir zevk olacak... selamlar... Alıntı
Φ verdinaz Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2007 verdinaz asıl ben sana teşekkür ederim...forumda başıma gelen en güzel şey bu...ilk defa bir soruyu cevapladığım için birinden teşekkür aldım...güzel bir duyguymuş... sorularını cevaplamak(bilebildiğim kadarıyla) benim için özellikle bir zevk olacak...selamlar... ne demek canım benim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.