Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İsrâ Sûresinin 70 . Ayetinde

Andolsun, biz insanoğlunu şerefli kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerini en güzel ve temiz şeylerden rızıklandırdık ve onları yarattıklarımızın bir çoğundan üstün kıldık.

Umarım yardımcı olurum.

Gönderi tarihi:

Tegabün süresi 3. ayet

“Zira gökleri ve yeri hak ile yarattı. Sizi şekillendirdi ve şekillerinizi de güzel yaptı.”

Allah(cc) insanoğlunu en güzel bir surette yarattı.

Tin suresi 4’te “Biz insanı en güzel bir biçimde yarattık” buyuruyor.

İsra suresi 70. ayet

“Biz insanoğlunu şan ve şeref sahibi kıldık. Onları karada ve denizde taşıdık. Kendilerine güzel güzel rızıklar verdik. Yine onları, yarattıklarımızın birçoğundan üstün kıldık.”

Zâriyât sûresinin 56. âyetinde

''Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım'' buyurur Rab.

bir diger özelligide;

Tin Süresi;

5. Sonra onu, aşağıların aşağısına indirdik.

insanın en büyük özelliginden bir tanesi, onun bir yukarı bir aşagı hareket etmesi.

Gönderi tarihi:
insanın üstünlüğü ve özelliği hakkında ayet bulmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim...

Hangi insan,müslüman insanlarmı yoksa inanmayan insanlarmı ? Kuran inanmayanları insan ******* ******. İnanmayanlar hem *****************,allahın üretim hataları.

Gönderi tarihi:

Fatır Suresi

(39) O, sizi yeryüzünde halifeler kılandır. Artık kim inkar ederse inkarı kendi aleyhinedir. İnkarcıların inkarı, Rableri katında ancak uğrayacakları gazabı artırır. İnkarcıların inkarı, ancak ziyanlarını arttırır.

insanın değerli olduğunun en büyük delili herşeyden önce vahye muhatap olmasıdır....muhatap olduğu vahye kulak vermesine oranla değerini artıracak ya da azaltacak olan yine insanın kendisidir..

selamlar

Gönderi tarihi:
Fatır Suresi

(39) O, sizi yeryüzünde halifeler kılandır. Artık kim inkar ederse inkarı kendi aleyhinedir. İnkarcıların inkarı, Rableri katında ancak uğrayacakları gazabı artırır. İnkarcıların inkarı, ancak ziyanlarını arttırır.

insanın değerli olduğunun en büyük delili herşeyden önce vahye muhatap olmasıdır....muhatap olduğu vahye kulak vermesine oranla değerini artıracak ya da azaltacak olan yine insanın kendisidir..

selamlar

aleykumselam Allah razı olsun 4mevsim

Gönderi tarihi:
aleykumselam Allah razı olsun 4mevsim

verdinaz asıl ben sana teşekkür ederim...forumda başıma gelen en güzel şey bu...ilk defa bir soruyu cevapladığım için birinden teşekkür aldım...güzel bir duyguymuş... sorularını cevaplamak(bilebildiğim kadarıyla) benim için özellikle bir zevk olacak...

selamlar...

Gönderi tarihi:
verdinaz asıl ben sana teşekkür ederim...forumda başıma gelen en güzel şey bu...ilk defa bir soruyu cevapladığım için birinden teşekkür aldım...güzel bir duyguymuş... sorularını cevaplamak(bilebildiğim kadarıyla) benim için özellikle bir zevk olacak...

selamlar...

:D ne demek canım benim

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.