Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Oruç Tutmayanlar Şöyle Bir Kenara Geçsin!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ikide bir birileri çıkıp sanki tek dindar ve bu konuyu tek bilen onlarmış gibi din dersi veriyor ya, buna hayret ediyorum.

yahu okuyun şu yazıları arkadaş. adam ne anlatıyor ne söylüyor... herkes hatip kesildi... kur-an'dan ve öğütlerinden bahseden ya da bu değerleri inkar eden mi var... her seferinde meseleye dini alet etmekse birilerinin niyeti onu bilemiyorum.

• Cevaplar 132
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
gülen, belki bir yüzyıl sonra, hepimiz toprak olduktan sonra, ismi yaşayacak.

Muhammed adı da 1400 senedir yaşıyor da ne oluyor? Neye katkısı oluyor?

Gönderi tarihi:

canım f.g kim ki bir peygamberin yerine koyuyorsunuz. o başka mesele. f.g amerikada faaliyet gösteren irticai bir örgütün başı. abd ye yaranarak ve ondan gelen talimatları yerine getirerek lüks içinde yaşarken bazıları da bu adamı savunup duruyor işte.

Gönderi tarihi:

Bak rua arkadaşım. Tartışırken Kuran'dan ayet te okurum, Schopenhoru'dan da aforizma da yumurtlarım. Fikir dünyama ikisi de dahildir; ve fikir de inanç ta insanın benliğidir. Allah'ın emrine itiraz edilemeyeciğini bildiğin için, Kuran'ı devre dışı bırakmak istiyorsun. Bu tipik bir sekülerist mantık. Yani ben müslümanım ama, Allah'tan bahsetmeyelim. Çünkü o zaman duvara tosluyorum.

İki.. F.Gülen gibi irtacıcya can kurban. Sizin tanımlamanıza göre ben de İrtica'cıyım. Ama irtica ve gericilik gibi kavramlar için Doğu-Batı dergisinin 1998 özel sayısına bakabilirsiniz. Bak bakalım, söylem kullanarak nasıl olmayan bir şeyi yaratmış oluyorsunuz.

"Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanmak gericilikse, evet ben bir gericiyim." - Cemil meriç

Gönderi tarihi:
Bak rua arkadaşım. Tartışırken Kuran'dan ayet te okurum, Schopenhoru'dan da aforizma da yumurtlarım. Fikir dünyama ikisi de dahildir; ve fikir de inanç ta insanın benliğidir. Allah'ın emrine itiraz edilemeyeciğini bildiğin için, Kuran'ı devre dışı bırakmak istiyorsun. Bu tipik bir sekülerist mantık. Yani ben müslümanım ama, Allah'tan bahsetmeyelim. Çünkü o zaman duvara tosluyorum.

İki.. F.Gülen gibi irtacıcya can kurban. Sizin tanımlamanıza göre ben de İrtica'cıyım. Ama irtica ve gericilik gibi kavramlar için Doğu-Batı dergisinin 1998 özel sayısına bakabilirsiniz. Bak bakalım, söylem kullanarak nasıl olmayan bir şeyi yaratmış oluyorsunuz.

"Murdar bir halden muhteşem bir maziye kanatlanmak gericilikse, evet ben bir gericiyim." - Cemil meriç

tartışmacılardan, ne kur-an ayetleri okuması ne de gıdaklayıp yumurtlaması isteniyor. herkesin okuması yazması var.gerekirse biz açar okuruz. sorulara tutarlı cevap verin yeter. ikincisi daha dün geldiniz, şimdiden parmağınızı sallaya sallaya senli benli konuşuyorsunuz, durun bakalım bu ne acele. öyle hemen sinirlenmeyin.

"gericiler ancak maziye doğru kanatlanır" rua...

Gönderi tarihi:

Görüş hazineme herşey dahildir.

O mazi şereliyse, o tarafa kanatlanmak ta şereftir.

Burda iki saatlik olabilirim; ama bu kendimi bildim bileli bu dünyadayım.

Gönderi tarihi:
F.Gülen cemaatinden olmadığım gibi, hiç kimsenin cemaatinden değilim. Sade müslümanım. Ama, F.gülen, belki bir yüzyıl sonra, hepimiz toprak olduktan sonra, ismi yaşayacak. Ülkeye, Türk kültürüne yaptığı hizmetleri yazacak tarih. Siz burada çene çalarken, onun tilmizleri dünyanın dört bir yanında Türkiye denen bir ülkeden geldiklerini söylüyor ve dünyaya Türkçe öğretiyor.

...

Ramazan'da baskı ve şiddeti kabül etmiyorum. Bununla beraber "din nasihattır." -hadis-. Allah'ın emir ve yasaklamalarını güzel lisanla hatırlatmak her zaman doğru bir davranıştır. Çünkü bu da bir Allah'ın yazılı emridir: "iyiliği emir, kötülükten men etme." Ayrıca başka bir ayet şöyle buyurur mealen:

“Erkek ve kadın bütün müminler birbirlerinin dostları ve velileridirler. İyiliği emrederler, kötülükten vazgeçirirler, namazı kılarlar, zekâtı verirler. Allah'a ve Peygamberine itaat ederler. İşte bunları Allah rahmetiyle yarlığayacaktır. Çünkü Allah, azizdir, hakimdir."

-“İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülükten meneden bir topluluk bulunsun. İşte kurtuluşa erenler onlardır."

Fethullah Gülen'in ismi belki yaşarda nasıl yaşar onu tarih gösterecek... Kaldıki asıl önemli olan sapı samandan ayırabilmektir... Bana Hz. Muhammed'in kişiliği ile alay eden ve O'na elinde kılıçtan başka hiçbirşey yoktu diyen papanın huzurunda el pençe duran ve hatta onun elini öpen Fethullah Gülen'in ve cemaatinin faydalarını anlatırmısınız?

Nasıl bir müslüman İslam düşmanı Vatikan'la işbirliği yapabilir, İngiltere'de ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinin üniversitelerinde Fethullah Gülen adına kürsü kuruluyor bu nasıl ve neden oluyor anlayan varsa anlatsın... Madem ayetlerle bu kadar çok ilgileniyorsunuz ve hepsine riayet eder gibi konuşuyorsunuz öyle ise bu ayetlerle Fethullah Gülen'i kıyaslayın...

Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. De ki, gerçekten de Allah'ın hidayeti, hidayetin ta kendisidir. Şânım hakkı için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkıp da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana Allah'dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardımcı.

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.

Ve Fethullah Gülen hristiyanlarla iyi ilişkiler içerisinde ona dünyanın neresinde istese orada okul açma, kurs açma olanağı ve kaynağı sağlıyorlar... Peki bunu neden yapıyorlar, İslamın yaygınlaşmasından batının ne gibi bir çıkarı var...

Evet sizler gibi hristiyan ve yahudilerde ....... takdir ediyor... Ne adammış ve nedense aynı Avrupa ve Amerika dünyada müslüman kanı dökülmesine sebep oluyor... ...... Amerika'da malikanesinde CIA'ya çalışmaya devam ediyor... Evet tarih bu adamı ve yaptıklarını unutmayacak...

Gönderi tarihi:

oruç tutalım yada tutmayalım kimene.bu bireysel bir ibadet değilmi.yani sevabı zorla yada dayakla olunca zorlayanamı geçiyor.bu dünyada ödüllendirin dayakla olmadı parayla olmadı makarnayla yani nasıl yaparsanız yapın da eğer inanarak bunu yapıyorsanız öteki dünyada yerinizin olmadığınıda biliyorsunuzdur heralde .inançlı arkadaşlar ne derler acaba..yoksa bi gülenemi danışmak isterler.artık bilemiyeceğim. :D

Gönderi tarihi:
Fethullah Gülen'in ismi belki yaşarda nasıl yaşar onu tarih gösterecek... Kaldıki asıl önemli olan sapı samandan ayırabilmektir... Bana Hz. Muhammed'in kişiliği ile alay eden ve O'na elinde kılıçtan başka hiçbirşey yoktu diyen papanın huzurunda el pençe duran ve hatta onun elini öpen Fethullah Gülen'in ve cemaatinin faydalarını anlatırmısınız?

Nasıl bir müslüman İslam düşmanı Vatikan'la işbirliği yapabilir, İngiltere'de ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinin üniversitelerinde Fethullah Gülen adına kürsü kuruluyor bu nasıl ve neden oluyor anlayan varsa anlatsın... Madem ayetlerle bu kadar çok ilgileniyorsunuz ve hepsine riayet eder gibi konuşuyorsunuz öyle ise bu ayetlerle Fethullah Gülen'i kıyaslayın...

Sen onların milletlerine tabi olmadıkça ne yahudiler, ne de hıristiyanlar senden asla hoşnud ve razı olmayacaklar. De ki, gerçekten de Allah'ın hidayeti, hidayetin ta kendisidir. Şânım hakkı için, sana vahiyle gelen bu kadar bilgiden sonra, kalkıp da onların arzu ve heveslerine uyacak olursan, sana Allah'dan ne bir dost bulunur, ne de bir yardımcı.

Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. Şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez.

Ve Fethullah Gülen hristiyanlarla iyi ilişkiler içerisinde ona dünyanın neresinde istese orada okul açma, kurs açma olanağı ve kaynağı sağlıyorlar... Peki bunu neden yapıyorlar, İslamın yaygınlaşmasından batının ne gibi bir çıkarı var...

Evet sizler gibi hristiyan ve yahudilerde ...... takdir ediyor... Ne adammış ve nedense aynı Avrupa ve Amerika dünyada müslüman kanı dökülmesine sebep oluyor... ...... Amerika'da malikanesinde CIA'ya çalışmaya devam ediyor... Evet tarih bu adamı ve yaptıklarını unutmayacak...

ben de buna bir cevap bekliyorum

Gönderi tarihi:

Evet sizler gibi hristiyan ve yahudilerde ..... takdir ediyor... Ne adammış ve nedense aynı Avrupa ve Amerika dünyada müslüman kanı dökülmesine sebep oluyor... ....... Amerika'da malikanesinde CIA'ya çalışmaya devam ediyor... Evet tarih bu adamı ve yaptıklarını unutmayacak...

F.Gülen'in bu diyalog olayını ben de hazzetmiyorum. Ama kim Gülen'i hazzetmiyorsa, bunun altını eşeleyin; onlar müslümanlardan da hazzetmiyordur. Gülen hakkındaki tüm iddialar, ispatlanamamıştır. Kuran'da, doğruluğu ispatlanamamış haberlere bizzatihi inanılmaması gerektiği belirtilmiştir. Ama benim bakış açım burada farklı: Malum kesimlerin Gülenciler ve Gülenci olmayanlar arasında bir ayrım yaptıklarını hiç mi hiç sanmıyorum. Sadrazamın Rus sefirine yapacağı işi açması gibi: Sefir ne diyorsa tersini yapar. Çünkü Rus sefiri osmanlı'nın iyiliğini istemez. Sanki müslümanların birlik ve dirlik içerisinde olması çok ta arzulanıyor da, biz de kendi içimizde birbirimize düşmüş olalım.

Ramazan hakkında son sözlerim: İbadet kişinin kendisini bağlar. Kimse dayatma içine giremez. Din yönünden ****** yaygın bir husustur. Ama gerçek dinin önünde sekülerizm (dünyevilik) zaten bir engel olduğu için (ve tabi muhkem sözcüleri), bu olgu kıyamete dek sürüp gidecek, din cehaleti konusunda yine dindarlar suçlanacaktır. Oysa gerçek dindarlığın önündeki engel yine kendileridir.

Gönderi tarihi:

SeLAmlar..

Bu Gün Müslümanların Koku.KUmaş..Elbise..Takke..tespih vs vs ihtiyaaçlarını kimlerin imal ettiğine bakarsanız Batılıların yada Yahudilerin İslamdan N gibi bir çıkarı olduğunu anlarsınız..

Yada Batı V Yahudi toplumlarında Müslüman sermayeye baktığınızda anlarsınız..

Uluslararası HUkukta olazsa olmazdır..ÜLkeler arası dostluk olmaz Sadece ÇIkar ilişkileri olur..

Bunu Kuran söleyince neden muhalif oluyorsunuz bunuda anlamiş değilim..(onların dinine yada milletine tabi olmadıkça onlaar sizden hşnut olmayacktır)

Yalnız şunu belirteyim Batı V Yahudi toplumlar Kuzu giib Müslüman istiyor Camiye camiden eve asla siyasallaaşmayacaksın hak talep etmeyeceksin hep itaatkar olacaksın..

AZ denecek kadar yok yok denecek kadar az Radikal oldun mu hak talep ettin mi,sonuçlarını görmemiz en kısa zaman dilimi kadar bile sürmez..

ayrıca sen onların Milletlerine değiL dinlerine Tabi olmadıkçadır ayetin aslı Sayın Sardunyam..

Dost olmayın diyor ticaret yapmayın demiyor ki..Dost ne demek biliyorsunuz sanırım..

Peki siz bana Çanakkale de Sakarya da Cihan harbinde Bizlerle savaşan İnsanların Orduları ile olan temasları..PKK yı yıllarca destekleyen bir ülkeye rutin ziyaretlerini aksatmayan Sezer''i..Halkın Müslüman olduğu bir ülkede neden İnsanların Gözlerinin içine baka baka SU içti ...Neden Berat kandilinde Hususi İçkili Davet verdi kim açıklayacak bunları...

........

SayGıLar..

Gönderi tarihi:
F.Gülen'in bu diyalog olayını ben de hazzetmiyorum. Ama kim Gülen'i hazzetmiyorsa, bunun altını eşeleyin; onlar müslümanlardan da hazzetmiyordur. Gülen hakkındaki tüm iddialar, ispatlanamamıştır. Kuran'da, doğruluğu ispatlanamamış haberlere bizzatihi inanılmaması gerektiği belirtilmiştir. Ama benim bakış açım burada farklı: Malum kesimlerin Gülenciler ve Gülenci olmayanlar arasında bir ayrım yaptıklarını hiç mi hiç sanmıyorum. Sadrazamın Rus sefirine yapacağı işi açması gibi: Sefir ne diyorsa tersini yapar. Çünkü Rus sefiri osmanlı'nın iyiliğini istemez. Sanki müslümanların birlik ve dirlik içerisinde olması çok ta arzulanıyor da, biz de kendi içimizde birbirimize düşmüş olalım.

Ramazan hakkında son sözlerim: İbadet kişinin kendisini bağlar. Kimse dayatma içine giremez. Din yönünden ****** yaygın bir husustur. Ama gerçek dinin önünde sekülerizm (dünyevilik) zaten bir engel olduğu için (ve tabi muhkem sözcüleri), bu olgu kıyamete dek sürüp gidecek, din cehaleti konusunda yine dindarlar suçlanacaktır. Oysa gerçek dindarlığın önündeki engel yine kendileridir.

f.g den hazmetmek şimdide bir müslümanlık belirtisi oldu.buyrun burdan yakın. sevgili sardunyam ben seni müslüman bilirdim :) tuttuğun oruçlar ne olacak şimdi :)

f.g hakkında (sanırım daha önce de konuşuldu) bir çok kitap yayınlandı örneğin değerli akademisyen hablemitoğlu'nun köstebek adlı kitabı. f.g tarafından bu iddialara bir yanıt gelmedi. yani hakkındaki iddiaların ispatlanamadığı doğru değil. bunu gösteren bir çok delil vardır.

bütün bunların ötesinde herhalde bu arkadaşımızın dini nasıl şahsına ve şahsı gibi düşünenlere has bir olgu olarak gördüğünü farkediliyordur. işte bu son derece ciddi bir tehlikedir. yani şimdi şu yazıdan şöyle bir sonuç çıkar: f.g den hoşlanmayanlar müslümanlıktan nefret eden insanlardır. laiklerde dine engel teşkil eden insanlardır ve din düşmanıdırlar. yarın bir kaç kendini bilmez, laik olduğu için birilerine saldırırsa, bir yerlerde birileri daha öldürülürse sorumlusu işte bu kafa yapısı ve düşünce tarzıdır.

Gönderi tarihi:

Bu forumun You Tube sayfasına Fethullah Gülen'in kendi ağzından söylediği ve neyi amaçladığını açıkça ifade eden video kayıtlarını ekledim... Onları dinledikleri halde inanmayanlar var ve onlar inanmayacaklar... Kanıt dediğiniz şey nedir? Daha ne bekliyorsunuz bu adam tv'ye çıkıp ben Vatikan'ın Ortadoğu'ya atadığı Kardinallerden biriyim dese yine de kanıt bekleyecekmisiniz?

Fethullah Gülen ajandır hatta müslüman bile değildir... yani yeni model Lawrenstır...

Din ve kitaplar insanlığın eline geçtiği andan itibaren yozlaştırılmaya başlanmış demektir... Siz istediğiniz kadar kendinizi paralayın bunun önüne geçemezsiniz... 1,5 milyar müslüman grup grup farklı yorumluyor farklı inanıyor... Kuranda abdesti nelerin bozduğu yazdığı halde çeşitli varsayımlar sonradan eklenebiliyor...

İşte o yüzden Kuran akıl sahiplerine diye seslenir... Yani Allah'ın ayetlerini aklınız ve vicdanınızla yorumlayın ancak Hz. Ali'nin dediği gibi içinde bulunduğunuz çağın gereklerini yerine getirin yoksa olduğunuz yerde sayarsınız Allah'ta bizden bunu istemiyor... Eğer biz salt ibadet için yaratılmış olsaydık o zaman yeryüzünde daha çok insanın ibadet ediyor olması gerekirdi oysa böyle değil... Ve zaten ibadet ve inanç konusunda kimseyi zorlayamayız... Hepsi insanın kendi isteğiyle yapacağı şeyler...

Din bir yoldur rehberdir asla amaç edinilemez... Amaç edinecek olursak kendimizi çok dar bir alana sıkıştırırız...

Sevgili Rua inşallah boşa gitmiyordur ne diyeyim... :)

Gönderi tarihi:

Aşağı yukarı sekiz ay önce şöyle demiştim: "Bunlar (laisistler) iktidarlarını korumak için gerekirse şeriatçı bile olurlar."

Çok geçmedi, tak, sonuç ortada.

Mesele herşeyden önce bir sistem meselesi. Kişileri, kişilikleri etkileyen dev sistem. Bu kapitalizm de değil; daha temelde. Onun adı Sekülerizm. Dünyevilik yani.

Dine, kaynak kutsal kitaptan bakarsan farklı, dünyadaki bir takım insan eksikliği ve yanlışlarını barındıran seküler mantıktan bakarsan daha farklı sonuçlara ulaşırsın. İşte çatışkı alanımızın temeli budur.

Gönderi tarihi:
SeLAmlar..

Bu Gün Müslümanların Koku.KUmaş..Elbise..Takke..tespih vs vs ihtiyaaçlarını kimlerin imal ettiğine bakarsanız Batılıların yada Yahudilerin İslamdan N gibi bir çıkarı olduğunu anlarsınız..

Yada Batı V Yahudi toplumlarında Müslüman sermayeye baktığınızda anlarsınız..

Uluslararası HUkukta olazsa olmazdır..ÜLkeler arası dostluk olmaz Sadece ÇIkar ilişkileri olur..

Bunu Kuran söleyince neden muhalif oluyorsunuz bunuda anlamiş değilim..(onların dinine yada milletine tabi olmadıkça onlaar sizden hşnut olmayacktır)

Yalnız şunu belirteyim Batı V Yahudi toplumlar Kuzu giib Müslüman istiyor Camiye camiden eve asla siyasallaaşmayacaksın hak talep etmeyeceksin hep itaatkar olacaksın..

AZ denecek kadar yok yok denecek kadar az Radikal oldun mu hak talep ettin mi,sonuçlarını görmemiz en kısa zaman dilimi kadar bile sürmez..

ayrıca sen onların Milletlerine değiL dinlerine Tabi olmadıkçadır ayetin aslı Sayın Sardunyam..

Dost olmayın diyor ticaret yapmayın demiyor ki..Dost ne demek biliyorsunuz sanırım..

Peki siz bana Çanakkale de Sakarya da Cihan harbinde Bizlerle savaşan İnsanların Orduları ile olan temasları..PKK yı yıllarca destekleyen bir ülkeye rutin ziyaretlerini aksatmayan Sezer''i..Halkın Müslüman olduğu bir ülkede neden İnsanların Gözlerinin içine baka baka SU içti ...Neden Berat kandilinde Hususi İçkili Davet verdi kim açıklayacak bunları...

........

SayGıLar..

Evet satır başında ifade ettiklerine katılıyorum ancak ben zaten bu ayetlerin uygulanılırbilirliğini sordum arkadaşa... Dost edinmeyin diyor ama alışveriş yapabiliriz şeklinde yorumluyorsunuz sonuçta sizde bir yorum katıyorsunuz ayet açıkça sizin söylediğinizi ifade etmiyor ama siz bunu böyle anlayabiliyorsunuz... Öyle ise bütün ayetler için böyle yorum yapmalımıyız? Mesela örtünme ayetinin peşinden örtünmeyen kadınlara bir suç işledikleri ifade edilmiyor başını örtme tavsiye ediliyor örtmesende olur diyebilirmiyiz?

Kandilde içkili davet vermek sizi neden rahatsız ediyor ki, işte müdahaleci anlayış budur... Biri zemzem içer biri içki kişisel tercih diğerlerini neden alakadar ederki? Sezer'in hangi ülkeyi rutin olarak ziyaret ettiğini öğrenebilirmiyim ve size göre gerekçelerini? Halkın büyük çoğunluğu müslüman diye geri kalanın ne yapmasını bekliyorsunuz?

Ben bunu gerçekten anlayamıyorum halkın çoğu müslüman diyorsunuz bu ne demek oluyor, çoğunluğa uygun davranmak zorundamıdır insanlar. Madem orucu bu kadar önemsiyoruz o zaman çekeceğimiz her sıkıntının bize daha çok sevap kazandıracağını düşünmeliyiz... Biri karşımızda su içiyorsa yemek yiyorsa bunada sabretmek zorundayız... Hiç birşeyin kolayı yok... Ve kimse kimseye tabi olmak zorunda değil... Oruç tutmak aç kalmak demek değil oruç tutmak kendine hakim olmaktır... ve diğerlerine hoşgörü gösterebilmek yani sabretmektir...

Aynı zamanda Barzani ve Talabani ile görüşmekte bir sakınca görmüyorum diyen başbakanın ne yapmak istediğini?

Gönderi tarihi:

Evet satır başında ifade ettiklerine katılıyorum ancak ben zaten bu ayetlerin uygulanılırbilirliğini sordum arkadaşa... Dost edinmeyin diyor ama alışveriş yapabiliriz şeklinde yorumluyorsunuz sonuçta sizde bir yorum katıyorsunuz ayet açıkça sizin söylediğinizi ifade etmiyor ama siz bunu böyle anlayabiliyorsunuz... Öyle ise bütün ayetler için böyle yorum yapmalımıyız? Mesela örtünme ayetinin peşinden örtünmeyen kadınlara bir suç işledikleri ifade edilmiyor başını örtme tavsiye ediliyor örtmesende olur diyebilirmiyiz?

Kandilde içkili davet vermek sizi neden rahatsız ediyor ki, işte müdahaleci anlayış budur... Biri zemzem içer biri içki kişisel tercih diğerlerini neden alakadar ederki? Sezer'in hangi ülkeyi rutin olarak ziyaret ettiğini öğrenebilirmiyim ve size göre gerekçelerini? Halkın büyük çoğunluğu müslüman diye geri kalanın ne yapmasını bekliyorsunuz?

Ben bunu gerçekten anlayamıyorum halkın çoğu müslüman diyorsunuz bu ne demek oluyor, çoğunluğa uygun davranmak zorundamıdır insanlar. Madem orucu bu kadar önemsiyoruz o zaman çekeceğimiz her sıkıntının bize daha çok sevap kazandıracağını düşünmeliyiz... Biri karşımızda su içiyorsa yemek yiyorsa bunada sabretmek zorundayız... Hiç birşeyin kolayı yok... Ve kimse kimseye tabi olmak zorunda değil... Oruç tutmak aç kalmak demek değil oruç tutmak kendine hakim olmaktır... ve diğerlerine hoşgörü gösterebilmek yani sabretmektir...

Aynı zamanda Barzani ve Talabani ile görüşmekte bir sakınca görmüyorum diyen başbakanın ne yapmak istediğini?

SeLam..

Yorumlamıyorum..Bilakis Sahabilerin hayatını araştırdığımızda Yahudilerle isevilerle vs vs Ticaret yapmişlardır..KUranın bir harfini kendi kafama göre yorumlamam haddimi bilirim..

Allah''ın ayetlerini emirlerini çağa uyduramayız KUran zaten Kıyamete kadar hüküm sahibidir..Çağlara Hükmeder..

Nasıl ki Sezer'i V SEzer Gibileri Üniversitelere(kamu alanları:)Sokaklar Caddeler sanki kamu alanı değil...)Başiörtülü öğrencilerin girmesi rahatsız ediyorsa Müslüman bir Türk olarak halkı temsil eden Başkomutanın bu halkın değerlerine karşi saygısızca tavırları da beni rahatsız ediyor..Vatandaş olarak buda benim Kişisel hakkım fikir özğürlüğüm..

NasıL ki 23 Nisan vsaire bayramlarda yapılan çeşitli dini organizasyonlar SEzer V Sezer gibileri rahatsız ediyorsa..Benimde Bayramım sayılan bir günde SEzer'in İçkili Davet vermesi beni rahatsız ediyor..Peki kişilerin kişisel tercihleri Neden Sezer V Sezer gibileri alakadar ediyor N kadar çelişkili tutumlar şaşiriyorum..Söylemlerinizde Ki Hoşgörüyü Sezer V Sezer Gibilerde göremiyorum..HOşGörülü olamayanlar Nasıl hoşgörü beklerler şaşiriyorum..Müdahaleci anlayiş tabi doğru:)

Kİmse >Kimseye tabi olmak zorunda değil diyorsunuz da bazı kesimler Müslümanları kendilerine tabi olmaya zorluyor Hatta biz N diyorsak O diyorlar Anayasal bir yasak yokken sanal yasaklar icat ediyorlar buna N diyeceksiniz..

Hoşgörü sahibi olamayan İnsanJojuklari Hoşgörü beklemesinler diyorum...(kİşiselleştirmiyorum genel Olaraktır bu söylevim)..

Sabretmek zorunda değiliz tebliğ etmek zorundayız İslam tebliğ üzerine kuruludur..

Başbakandan banane Bunu Başbakan açıklasın ben Başbakanın savunucusu yada Koruyucusu değilim..

Düşüncelerinize Saygı duyuyorum BU Karşi çıkışlarım fevri düşüncelerim size karşi değil yanliş anlamayın hakkınızı helal edin..

S.A

SaygıLar..

Gönderi tarihi:

En azından sana ciddi katkısı olduğu kesin,o olmasaydı neyi tartışıyor olacaktın çok merak ediyorum...

Gönderi tarihi:
SeLam..

Yorumlamıyorum..Bilakis Sahabilerin hayatını araştırdığımızda Yahudilerle isevilerle vs vs Ticaret yapmişlardır..KUranın bir harfini kendi kafama göre yorumlamam haddimi bilirim..

Allah''ın ayetlerini emirlerini çağa uyduramayız KUran zaten Kıyamete kadar hüküm sahibidir..Çağlara Hükmeder..

Yorumlamıyorum diyorsunuz da bal gibi yorumluyorsunuz... Zaten Kuran biz yorumlayalım da anlayalım diye gönderildi mevlitlerde ölülere Yasin okumak için değil... Onu yorumlamak haddimiz tabiki, biz onun muhattabıyız bize gönderildi... Biz yorumlamayacağızda kim yorumlayacak, tuhaf doğrusu... Yani işte bu yüzden bir adım ileri gidemiyoruz biz Kuran'ı Türkçe okumayacakmıyız anlamak için okumayacakmıyız, peki yoruma açık yerlerde ne yapacağız hemen bir hocayamı soracağız... Ne zaman öğreneceksiniz Allah ile aranıza imam sokmamayı... Korkmayın bu sizinde bizimde haddimiz Kuran biz onu yorumlayalım aklımızla vicdanımızla anlayalım diye gönderildi hata yapabiliriz buda doğal, zaten Allah bizi bilmediklerimizden sorumlu tutmayacağını söylüyor... Kuran kıyamete kadar hüküm sürecek elbette aksini hiç bir zaman söylemedim malesef çarpıtılan şey güncel hayatta geçmişin ve bugünün örtüşmediği ve örtüşemeyeceği gerçeğidir...

Öyle ise size sorduğum ayetler için ne söyleyeceksiniz şimdi siz Allah'ı inkar edenleri öldürmelisiniz ayete göre böyle yapmalıyız... Ama yapamıyoruz değilmi peki neden çünkü bugünün şartları bunu kaldırmaz... Peki ne yaptık ayeti inkarmı ettik hayır...

Nasıl ki Sezer'i V SEzer Gibileri Üniversitelere(kamu alanları:)Sokaklar Caddeler sanki kamu alanı değil...)Başiörtülü öğrencilerin girmesi rahatsız ediyorsa Müslüman bir Türk olarak halkı temsil eden Başkomutanın bu halkın değerlerine karşi saygısızca tavırları da beni rahatsız ediyor..Vatandaş olarak buda benim Kişisel hakkım fikir özğürlüğüm..

NasıL ki 23 Nisan vsaire bayramlarda yapılan çeşitli dini organizasyonlar SEzer V Sezer gibileri rahatsız ediyorsa..Benimde Bayramım sayılan bir günde SEzer'in İçkili Davet vermesi beni rahatsız ediyor..Peki kişilerin kişisel tercihleri Neden Sezer V Sezer gibileri alakadar ediyor N kadar çelişkili tutumlar şaşiriyorum..Söylemlerinizde Ki Hoşgörüyü Sezer V Sezer Gibilerde göremiyorum..HOşGörülü olamayanlar Nasıl hoşgörü beklerler şaşiriyorum..Müdahaleci anlayiş tabi doğru:)

İçki içmek Kuran'ın emriyle yasaklanmış peki içmek isteyenlere ne yapmak lazım? Size soruyorum... Peki bu günah Berat kandillerinde artıyormu, yoksa Allah'ın her günü aynı şekilde günahmı?... Her günü haram değilmi, ancak biz riyakar bir toplum olduğumuz için kendimizi kutsal gecelerde temize çekeriz... Kandillerde ve ramazanda içki içen külliyen ziyandadır e bayramdan sonra içerse napacağız...? Ya insaf insanların günahına sevabına bari karışmayın...

Türkiye Cumhuriyeti İran değil, burası laik bir ülke bu ülkede içenede, içmeyenede karışamazsınız... Siz dini devlet işlerine ve protokole sokmak istiyor olabilirsiniz ama kimse sizinle aynı görüşte olmak zorunda değil... İçkili davetten neden rahatsız oluyorsunuz ki siz içmeyin olur biter... Başkalarının günahı size yazılmaz korkmayın... :)

Çocuk bayramlarında küçücük çocukların kafalarını örtüp onları siyasi amaçlarına alet etmek sizin inancınıza sığabilir ama benimkine sığmıyor... Ben o yaşta çocukların şarkılar söylemesinden tarafım... Bülent Arınç gibi 20 yaşındaki çocukları (!) TBMM kürsüsünde konuşturup devlet aleyhine söylemlerde bulundurmasınada karşıyım...

Kİmse >Kimseye tabi olmak zorunda değil diyorsunuz da bazı kesimler Müslümanları kendilerine tabi olmaya zorluyor Hatta biz N diyorsak O diyorlar Anayasal bir yasak yokken sanal yasaklar icat ediyorlar buna N diyeceksiniz..

Hoşgörü sahibi olamayan İnsanJojuklari Hoşgörü beklemesinler diyorum...(kİşiselleştirmiyorum genel Olaraktır bu söylevim)..

rkiye'de biz çoğunluğuz öyle ise istediğimizi yaparız, gerekirse yaptırırız anlayışı gün geçtikçe yaygınlaşıyor... Bu tıpkı ilk müslümanların çoğunluk putperestler tarafından asimile edilmeye çalışılmasına benziyor... Müslümanlara neye tabi olmaya zorluyorlar diyeceğim ve cevabını biliyorum başörtüsü... Peki diyelim bu serbest oldu ve okullara girdiler ya sonra ne olacak? Tek sorun bu değilmi?

Çoğunluğun azınlıklara baskı uygulayıp kendi istek ve düşüncelerini dayatmasına nasıl saygı göstereceksiniz... Bakın ben oruç tutuyorum ama tutmayan arkadaşlarımda var ben onlar bana gelince kahvelerini yapıyorum sigaralarınıda içiyorlar ve ben rahatsız olmuyorum... Neden olayım ki ben bu orucu Allah için tutuyorum başkalarının beni taktir etmesi için değil... ve ben oruç tutuyorum diye herkes tutacak diyemem...

Sabretmek zorunda değiliz tebliğ etmek zorundayız İslam tebliğ üzerine kuruludur..

Başbakandan banane Bunu Başbakan açıklasın ben Başbakanın savunucusu yada Koruyucusu değilim..

Düşüncelerinize Saygı duyuyorum BU Karşi çıkışlarım fevri düşüncelerim size karşi değil yanliş anlamayın hakkınızı helal edin..

S.A

SaygıLar..

Sabretmek zorundasınız, ne demek değiliz, tutmayanlara ne yapacaksınız hadi tebliğ ettiniz de sizi dinlemediler onlar gene yemeye devam ettiler... ne yapacaksınız öldürün emrinemi uyacaksınız? Biz bu orucu sabretmeyi öğrenmek için tutuyoruz aç kalmak için değil... :)

Sezer'den banane demeyim başbakandan banane demek pek tutarlı bir davranış olmadı...

Estağfurullah... Ben bu tür tartışmalarda büyük faydalar buluyorum hepimiz bişeyler öğreniyoruz... Tek istediğim dürüstlük, hoşgörü, nezaket...

A.S.

Gönderi tarihi:

Laisist tayfanın gitgide yobazlığını görmekten başka bir işe yaramıyor bu tartışmalar. Halen Laik Türkiye'de yaşıyorsun diyor. Sanki laiklik ezeli ve ebedi bir hakikatmiş gibi. Hakikat nedir, onu dahi sorgulamıyor. Neyseki, hepsi lafı güzaf.

"Yarın, yarın hepsi bitecek artık."

Gönderi tarihi:
Laisist tayfanın gitgide yobazlığını görmekten başka bir işe yaramıyor bu tartışmalar. Halen Laik Türkiye'de yaşıyorsun diyor. Sanki laiklik ezeli ve ebedi bir hakikatmiş gibi. Hakikat nedir, onu dahi sorgulamıyor. Neyseki, hepsi lafı güzaf.

"Yarın, yarın hepsi bitecek artık."

Bence bu tartışmalar o kadar yararlı ki; alt kültürün ,göbeğini kaşıyan adamların -ki bu sosyal bir tanımlamadır bazıları hemen atlar da şimdi belirteyim dedim- topluma egemen olması ve bu kültürü topluma dayatarak geldiğimiz ve gelebileceğimiz noktaları görmemiz açısından.

Gönderi tarihi:

ne kadar yazık yani söyleyecek söz kalmadığında "lafı güzaf" der kesip atarsınız... neyseki bu konularda tecrübeliyim... Laikliğin ve bu anlayışın bazı kimseler tarafından ne kadar rahatsızlık verici birşey olduğunu görüyoruz... Ve sonra bu kimseler demokratlık oynarlar...

Ya ben oruç tutuyorum ama öteki tutmuyor, çabuk tutsun yoksa kızıcam, :angry:

Ya ben başımı örtüyorum, öteki örtmüyor çabuk örtsün yoksa karışmam, -_-

Ya ben içki içmiyorum ama öteki içiyor içmesin kadıya şikayet ederim. <_<

Sonrada biz çoğunluğuz, ama mazlumuz, müslümanlar eziliyor... Müslümanlar uyuyor kardeşim ezilmiyor... Masal dinliyor ve uyuyorlar... Gerçekleri görmekte istemiyorlar... :)

Gönderi tarihi:

Göbeği kaşıyan adamlar, çarçaflılar, cüppeliler... Bunların saltanatı altında inim inim inlemeyi düşünen bir takım kuru kelle. Ki bunlar da memlekette kızılca kıyamet kopartıyorlar.

Esasında sizlere kendimizi tanıtmak gibi hiçbir çabamız olmamalı. Çünkü bu denklik bildiren bir durum değil. Ama sizlerin toplumdaki dönüşümü görememeniz, dünyayı okuyamamanız gerçekten çok sefilane. Yalnız kendinizi okuyor sanıyorsunuz, yalnız kendinizi sanata eğiliyor sanıyorsunuz, yalnız kendinizi doğruları düşünüyor sanıyorsunuz. Ve kayaya tosluyorsunuz. Sırf Akp ile Chp'nin milletvekilleri arasındaki okul dağılımı bile, sizlerin bu ezberini bozmaya yeter.

Büyük seküler proje iflas etti. Pozitivizmin iddia ettiği şeylerin hepsi çuvalladı. Gerçi, iki nesne çarpışınca, ikisi de değişir; ikisinde de kırılmalar, hatta hareketlerinde sapmalar görülür. Büyük proje sahiplerinin yanılgısı şu oldu: Sanki herkese aynı şeyler öğretilirse, herkes aynı şeyi görecekti. Hayır, böyle olmadı; çünkü zaman ve toplum donmuş değildir; ilerleyen tarih hep birilerini yalancı çıkarır.

Netice itibariyle denebilir ki, sizler başka şeylere inanmış halkından kopuk biçareler; bizim gölgemizin altında, emin olun çok rahat edeceksiniz. Kimse sizlerin ************* karışmayacak. Çünkü herkes bu dünyadaki hazcı sefaleti istiyor ve mümkün mertebe hayatına aktarıyor. Çünkü sekülerizm, hiçbir baskıya mahal bırakmadan, gönüllüce kendine müminler ediniyor. Üstelik kendisine inandırma şartını ön koşmuyor. Sadece sorgulamadan yaşamama hakkı sunuyor sana.

Velhasıl; bu başlık altında sözlerim bitmiştir. Ne yani, George Orwel ve Aldous Huxley karşılaştırması yapıp; dünyanın nereye gittiğinden mi bahsedeceğiz. Anlamak istemeyene anlatmak, kendine zulümdür. Ön yada son yargılarınız ************ ve gölgemizin koyulaşmasını bekleyedurun.

Gönderi tarihi:

"Çünkü sekülerizm, hiçbir baskıya mahal bırakmadan, gönüllüce kendine müminler ediniyor. Üstelik kendisine inandırma şartını ön koşmuyor. Sadece sorgulamadan yaşama hakkı sunuyor sana."

Düzeltirim; bilgilerinize...

Gönderi tarihi:
Yorumlamıyorum diyorsunuz da bal gibi yorumluyorsunuz... Zaten Kuran biz yorumlayalım da anlayalım diye gönderildi mevlitlerde ölülere Yasin okumak için değil... Onu yorumlamak haddimiz tabiki, biz onun muhattabıyız bize gönderildi... Biz yorumlamayacağızda kim yorumlayacak, tuhaf doğrusu... Yani işte bu yüzden bir adım ileri gidemiyoruz biz Kuran'ı Türkçe okumayacakmıyız anlamak için okumayacakmıyız, peki yoruma açık yerlerde ne yapacağız hemen bir hocayamı soracağız... Ne zaman öğreneceksiniz Allah ile aranıza imam sokmamayı... Korkmayın bu sizinde bizimde haddimiz Kuran biz onu yorumlayalım aklımızla vicdanımızla anlayalım diye gönderildi hata yapabiliriz buda doğal, zaten Allah bizi bilmediklerimizden sorumlu tutmayacağını söylüyor... Kuran kıyamete kadar hüküm sürecek elbette aksini hiç bir zaman söylemedim malesef çarpıtılan şey güncel hayatta geçmişin ve bugünün örtüşmediği ve örtüşemeyeceği gerçeğidir...

Öyle ise size sorduğum ayetler için ne söyleyeceksiniz şimdi siz Allah'ı inkar edenleri öldürmelisiniz ayete göre böyle yapmalıyız... Ama yapamıyoruz değilmi peki neden çünkü bugünün şartları bunu kaldırmaz... Peki ne yaptık ayeti inkarmı ettik hayır...

İçki içmek Kuran'ın emriyle yasaklanmış peki içmek isteyenlere ne yapmak lazım? Size soruyorum... Peki bu günah Berat kandillerinde artıyormu, yoksa Allah'ın her günü aynı şekilde günahmı?... Her günü haram değilmi, ancak biz riyakar bir toplum olduğumuz için kendimizi kutsal gecelerde temize çekeriz... Kandillerde ve ramazanda içki içen külliyen ziyandadır e bayramdan sonra içerse napacağız...? Ya insaf insanların günahına sevabına bari karışmayın...

Türkiye Cumhuriyeti İran değil, burası laik bir ülke bu ülkede içenede, içmeyenede karışamazsınız... Siz dini devlet işlerine ve protokole sokmak istiyor olabilirsiniz ama kimse sizinle aynı görüşte olmak zorunda değil... İçkili davetten neden rahatsız oluyorsunuz ki siz içmeyin olur biter... Başkalarının günahı size yazılmaz korkmayın... :)

Çocuk bayramlarında küçücük çocukların kafalarını örtüp onları siyasi amaçlarına alet etmek sizin inancınıza sığabilir ama benimkine sığmıyor... Ben o yaşta çocukların şarkılar söylemesinden tarafım... Bülent Arınç gibi 20 yaşındaki çocukları (!) TBMM kürsüsünde konuşturup devlet aleyhine söylemlerde bulundurmasınada karşıyım...

rkiye'de biz çoğunluğuz öyle ise istediğimizi yaparız, gerekirse yaptırırız anlayışı gün geçtikçe yaygınlaşıyor... Bu tıpkı ilk müslümanların çoğunluk putperestler tarafından asimile edilmeye çalışılmasına benziyor... Müslümanlara neye tabi olmaya zorluyorlar diyeceğim ve cevabını biliyorum başörtüsü... Peki diyelim bu serbest oldu ve okullara girdiler ya sonra ne olacak? Tek sorun bu değilmi?

Çoğunluğun azınlıklara baskı uygulayıp kendi istek ve düşüncelerini dayatmasına nasıl saygı göstereceksiniz... Bakın ben oruç tutuyorum ama tutmayan arkadaşlarımda var ben onlar bana gelince kahvelerini yapıyorum sigaralarınıda içiyorlar ve ben rahatsız olmuyorum... Neden olayım ki ben bu orucu Allah için tutuyorum başkalarının beni taktir etmesi için değil... ve ben oruç tutuyorum diye herkes tutacak diyemem...

Sabretmek zorundasınız, ne demek değiliz, tutmayanlara ne yapacaksınız hadi tebliğ ettiniz de sizi dinlemediler onlar gene yemeye devam ettiler... ne yapacaksınız öldürün emrinemi uyacaksınız? Biz bu orucu sabretmeyi öğrenmek için tutuyoruz aç kalmak için değil... :)

Sezer'den banane demeyim başbakandan banane demek pek tutarlı bir davranış olmadı...

Estağfurullah... Ben bu tür tartışmalarda büyük faydalar buluyorum hepimiz bişeyler öğreniyoruz... Tek istediğim dürüstlük, hoşgörü, nezaket...

A.S.

SeLam...

İLim sahibi olmayanlar yorumlasın diye yollanmadı..Yorumlamaya gerek yokki Çok açik V net bir şekilde allah emir V kurallarını izah etmiştir..ben örnek verdim sahabilrin hayatından ayeti yorumlamadım iyi okuyun Lütfen neden çarpitiyorsunuz..

Sahabi arapça bildiği halde Kuranı en iyii şekilde anladığı halde Resule soruyordu..Bugün resul olmadığına Göre İslam alimlerine danışacaz tabiiki..Hatta resuL alimlerle beraber olanlar benle beraberdir demiş..

Ayrıca İmamlık peygamber meslegidir..Her Vakit namazda Önderimiz oluyor çelişiyorsunuz..Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek şaşirmiyorum..

iyi okuyun savaş esnasındadır Öldür emri.Medinede İslam dewleti kurulunca Müşrik V kafirlerler putperestlerle beraber yaşadılar öldürmediler işte alimler burda önemli rol oynuyor Bilgi sahibi olduklarından biz fukaraları uyarıyorlar..

İslam devletinde yalancı peygamberler öldürülmüştür..Buda dewlet emri ile olmuştur..Kişisel değildir...

Öldüremeyiz Çünkü İslam dewleti değiliz hemde İdam yasak..Bırak tecavüzcüyü katili bebek katilini teroristi vesaire asamıyoruz kaldıki inkarcıları asacaz buna sen inanıyormusun:)O zaman cumhuriyet düşmanlarını da ****** :)

Burası Fransa da değiL..O zaman sizlerde Korkmayın Sizlerin de Başini örtmezler:)Türkiyenin İrandan N farkı varki birisi zorla kapatıyor Kadınların başlarını..Birisi de zorla açiyor..

Dini Kutlamalardan neden rahatsız oluyorsunuz Ki sizler katılmayın olsun bitsin:)

Karişmadım dikkat edersen MisaL verdim Onların rahatsızlıklarına karşi kendi düşüncel rahatsızlıklarımı..İnsanların Günahlarına karişmadım Çok çarpitiyorsunuz İnanın Sezer efendinin Veryansınlarına karşi bir resitaldi benimki konuyu aldınız nerelere götürdünüz gülsemmi ki bilemiyorum..Hiçte Riyakar bir toplum değiliz bu söylemi nası>L söylersiniz hangi hakla anlamiş değilim..Allah kuranda diyorki sadece Kafirler bizden ümit keser..Bu İnsanlarımız Hiç yoktan bir ay Kuranın nazil olduğu aya hürmeten allahtan af diliyor MÜslüman oldukları için ümit kesmiyorlar..

Karişmak değiL üzülüyorum sadece bilmiyorlar diyorum..

Peki çeşitli Bayramlarda elbiseler giydirilip törenler düzenleyip düşen bayılan Çocuklara ne demeli buda benim dünya görüşüme sığmıyor nasıL olacak..

O zaman şarkılar söleyin avaz avaz ne diyeyim bırakın çocukları siz söyleyin..

O zaman 20 yaşinda çocukları askerede almayacaksınız PKK ya karşi savaştirmayacaksınız..

Kamusal alanlara bakın temizlikçi hademeler dikkat edin hepsi başörütülüdür..Hani Giremezdi..Bu nedir biliyormusunuz siz ancak bu sistemde hizmetçi olabilirisniz demek..Bu Gün Müslümanlar Okuyup belli kariyer sahibi olunca sisytem buna izin vermek istemiyor..Çünkü Rant sistemleri yok olacak diye feryat ediyorlar şimdi etsinler bakalım..

Kimlerin Kimi asimile etmeye çaliştiği ortada bizler gibi olacaksınız bizler gibi giyineceksiniz Kİm kimi asimile etmeye çalişiyor komik yaa sesli gülmek istiyorum..

Peki siz azınlıkların çoğunluk üstünde baskı uygulayıp kendi istek V düşüncelerine uymalarını talep etmesine N diyeceksiniz..

Bakın ben arkadaşlarımdan yada şahıslardan bahsetmedim Halkı Müslüman olan bir ülkenin Başkomutanından V Onun Halkına olan saygısından bahsettim yoksa içip içmemesi beni hiç alakadar eder..Bu demek değil ki sadece Müslümanlara karşi saygılı olacak AdiL bir Ülke reisi İdaresi altında ki tüm halklara eşit mesafede olacak oların inançlarına saygı duyacak..anlamak istediğiniz gibi anlamak istiyorsunuz basite indirgiyorsunuz konuyu eş dost arkadaşa çewiriyorsunuz ben adiL bir Ülke yöneticisinden bahsediyorum..

Peki Korkunuzu bana açıklarmısınız neden Niçin bu kadar korku sahibisiniz..Başiörtülü Müslümanlardan N gibi zarar gördünüz..

Gözünü sewim Peyami Safa N güzeL demişsin...

Biz Dine girdiğimiz için değiL,,Dinden Çıktığımız İçin geriledik..

Çok yaşa Peyami SAfa seni Rahmetle anıyorum..

ŞAhsımında tek istediği AdaleT...

SayGıLar..

Gönderi tarihi:
SeLam...

İLim sahibi olmayanlar yorumlasın diye yollanmadı..Yorumlamaya gerek yokki Çok açik V net bir şekilde allah emir V kurallarını izah etmiştir..ben örnek verdim sahabilrin hayatından ayeti yorumlamadım iyi okuyun Lütfen neden çarpitiyorsunuz..

Sahabi arapça bildiği halde Kuranı en iyii şekilde anladığı halde Resule soruyordu..Bugün resul olmadığına Göre İslam alimlerine danışacaz tabiiki..Hatta resuL alimlerle beraber olanlar benle beraberdir demiş..

Çok eski ve yalan bir düşünce bu Allah Kuran'ı birileri okusun diğerleri dinlesin diye göndermedi... Ey müslüman kardeşim sana bana bütün insanlara okuyun size mesajım var diye gönderdi... Biz burada meal yazmıyoruz Kuran'ı kendi dilimizde okuyoruz Allah'a şükür okuduğumuzu da anlayabiliyoruz eksik fazla ama anlıyoruz... Ve okumaktanda asla gocunmuyoruz... Sahabinin hayatından ayetmi yorumladınız, bu nasıl oluyor açarmısınız?

Alimlerin her biri başka yorumlayınca napıyoruz? Bu tipik Hristiyan anlayışıdır Papazlar, tanrı ile insanlar arasında aracıdır oysa İslamda aracı yoktur Kuran anlayacağınız şekilde indirilmiştir diye bizzat Allah bildirir ama yetmez birilerine...

Kusura bakmayın ama bu düşünce işin kolayına kaçma düşüncesi "ben anlayamam o zaman anlayana sorayım" Allah'ta öyle istedi zaten... Peki Kuran'ı neden insanlığa yolladı o zaman alimlere yollardı onlar anladıklarını anlamayanlara anlatırdı... Gerçi bazı mahallerde zaten böyle oluyor... Allah'ın kelamı tükenmez ve üstelik Allah'ın kelamı her kula kendi ilmince seslenir... Merak etmeyin Allah niyetlerimizi bilir...

Ayrıca İmamlık peygamber meslegidir..Her Vakit namazda Önderimiz oluyor çelişiyorsunuz..Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek şaşirmiyorum..

iyi okuyun savaş esnasındadır Öldür emri.Medinede İslam dewleti kurulunca Müşrik V kafirlerler putperestlerle beraber yaşadılar öldürmediler işte alimler burda önemli rol oynuyor Bilgi sahibi olduklarından biz fukaraları uyarıyorlar..

İslam devletinde yalancı peygamberler öldürülmüştür..Buda dewlet emri ile olmuştur..Kişisel değildir...

Öldüremeyiz Çünkü İslam dewleti değiliz hemde İdam yasak..Bırak tecavüzcüyü katili bebek katilini teroristi vesaire asamıyoruz kaldıki inkarcıları asacaz buna sen inanıyormusun:)O zaman cumhuriyet düşmanlarını da ****** :)

İmamlık peygamberlik mesleğidir ne garip bir söz... Namaz kıldırmak ayrı birşey Kuran okumak ayrı... İnsanlar topluca imamın arkasında namaz kılabilecekleri gibi kendi başlarınada namaz kılabilirler... İmamları ne değerinden büyük görürüm nede insan olarak hakir görürüm din adamlığını meslek edinmiş devletten maaş alan memurdur onun mesleği değil ancak insanlığı saygı görmelidir... Hiç kimsenin meslekten ötürü kutsallığı yoktur eğer varsa oda idealist öğretmenlerdir...

İyi okuyalım isterseniz ayetleri baştan okuyalım savaş esnasında değil sadece yoruma açık şekilde öldürün emri var... Benim düşüncem Kuran bunu açıkça belirmesede ki bir kaç yerde değinir sebepsiz yere hiç kimseyi öldürmeyin dediğine göre kim olursa olsun öldürmek için canınıza kast gibi çok önemli bir sebep gerekiyor... Ama kalkıp ayetleri inkar edecek değiliz böyle ayetler varmı var...

Lütfen biraz samimiyet ben zaten kimseyi öldüremem ama hak edenin hukuk anlayışı içinde hak ettiğince ceza almasından yanayım... İdamada karşı değilim idam edilmesi gerekenler edilmelidir...

Burası Fransa da değiL..O zaman sizlerde Korkmayın Sizlerin de Başini örtmezler:)Türkiyenin İrandan N farkı varki birisi zorla kapatıyor Kadınların başlarını..Birisi de zorla açiyor..

Dini Kutlamalardan neden rahatsız oluyorsunuz Ki sizler katılmayın olsun bitsin:)

Karişmadım dikkat edersen MisaL verdim Onların rahatsızlıklarına karşi kendi düşüncel rahatsızlıklarımı..İnsanların Günahlarına karişmadım Çok çarpitiyorsunuz İnanın Sezer efendinin Veryansınlarına karşi bir resitaldi benimki konuyu aldınız nerelere götürdünüz gülsemmi ki bilemiyorum..Hiçte Riyakar bir toplum değiliz bu söylemi nası>L söylersiniz hangi hakla anlamiş değilim..Allah kuranda diyorki sadece Kafirler bizden ümit keser..Bu İnsanlarımız Hiç yoktan bir ay Kuranın nazil olduğu aya hürmeten allahtan af diliyor MÜslüman oldukları için ümit kesmiyorlar..

Burası Fransa'da değil, İran'da... Ama Fransa gibi olmaya çalışmıyoruzda İran, Malezya gibi olmaya çalışıyoruz... Başlarındaki örtüyü siyasete alet etmeselerdi böyle bir yasak olmazdı... Dini kutlamalardan rahatsız olmuyoruz dini bayramlarımız var zaten o bayramları kutluyoruz ama resmi bayramların dini bayramlar gibi kutlanmasından rahatsızlık duyuyoruz... Üstelik çocukları kullanıyorlar... Bunu doğru buluyorsunuz ve hala İran olmayız diyorsunuz... Oradaki anlayıştan çok farklı değil... :)

Riyakar bir toplumuz daha çok dindar olduğumuzu sanıyor oysa dindeki manadan uzaklaşıyoruz... Herşeyi şekilsel yaşıyoruz... Alim dediğiniz adamlardan birisi Kanal 7 tv'de daha dün söyledi insanlar göremedikleri Allah'ı idrak edemezler ve bunu içlerinde yaşamakta zorlanırlar o yüzden manadan çok görünüşe önem verirler... Çarpıtmıyorum iyi okuyun tamda şikayetiniz üzerine yazıyorum... Başkalarının günahıyla, sevabıyla o kadar çok ilgileniyoruz ki işte bu riyadır...

Ahmet Necdet Sezer bu ülkenin başına geçmiş en dürüst devlet adamlarından biridir ben sizin gibi onun ne içtiğiyle ne yediğiyle ilgilenmem günahıda sevabıda kişisel yanlışıda kendisine, ben ona verilen yetkileri nasıl kullandığına bakarım... Görevlerini yerine getirip getirmediğine, dürüst olup olmadığına, yolsuzluk yapıp yamadığına, yağmacılığa göz yumup yummadığına bakarım... Banane onun inancından, senin inancından... Neye nasıl inanıyorsa o Allah ile kendi arasında... Sizde azıcık bunlarla ilgilenseydiniz sorun yaptığınız şeyin ne kadar basit bir şey olduğunu görürdünüz...

Riyakarız derken şekilden bahsederken anlatmak istediğim budur... Bir insanın içtiğini görürler kötülerler, namaz kıldığını görürler överler, gördüğüne inanmak işte budur sanki insanların kalbini okuyorlar ya da kendileri ap ak kaşıklar...

Karişmak değiL üzülüyorum sadece bilmiyorlar diyorum..

Peki çeşitli Bayramlarda elbiseler giydirilip törenler düzenleyip düşen bayılan Çocuklara ne demeli buda benim dünya görüşüme sığmıyor nasıL olacak..

O zaman şarkılar söleyin avaz avaz ne diyeyim bırakın çocukları siz söyleyin..

O zaman 20 yaşinda çocukları askerede almayacaksınız PKK ya karşi savaştirmayacaksınız..

Kamusal alanlara bakın temizlikçi hademeler dikkat edin hepsi başörütülüdür..Hani Giremezdi..Bu nedir biliyormusunuz siz ancak bu sistemde hizmetçi olabilirisniz demek..Bu Gün Müslümanlar Okuyup belli kariyer sahibi olunca sisytem buna izin vermek istemiyor..Çünkü Rant sistemleri yok olacak diye feryat ediyorlar şimdi etsinler bakalım..

Üzülmeyin Allah nasip ederse bilmesini istediğine bildirir... Siz Allah'a güvenin ona inanın insanlara değil... Siz bir yanlışı düzeltmek için bir başka yanlışı öne sürmeyin... İnsanların olduğu yerde hata vardır... Evet işgüzar insanlar çocukların narin bedenlerini düşünmezler ve onları yorarlar... Ama bu sizi haklı çıkarmazki, Malezyada da Ramazan ayında 5 yaşından büyük çocuklara harçlık dahi verilmiyormuş bu nasıl bir düşünce...

Şarkı söylemenin sakıncasımı var illa ilahi mi söylemeli... Bundan 15 yıl önce bir yaşlı bir kadın söylemişti şarkı şeytandanmış biz şarkı söyleyince şeytan davul çalarmış... :P Evet ben şarkı söylerim çocuklarımda söyler benim düşüncemde çocuklar şarkılar söylemeli istedikleri gibi... Özgür olmalı onlar ebeveynlerinin baskısı olmamalı...

Ya ne alakasız cümleler kuruyorsunuz 20 yaşında çocuk olurmu? Ben 20 yaşındaki çocuk (!) derken ima ettim o yaşta asker olan evlendirilen adamlara çocuk denmez olur bundan sonra askere almayız... Ben genelkurmaya söylerim... :D

Rant sistemi bu ülkede ve tüm dünyada dini ticari bir metaya döndürenlerin elinde... Bakın en kapitalist olanlar onlar... Neyse siz kendinizi kandırmaya devam edin... :)

Kimlerin Kimi asimile etmeye çaliştiği ortada bizler gibi olacaksınız bizler gibi giyineceksiniz Kİm kimi asimile etmeye çalişiyor komik yaa sesli gülmek istiyorum..

Peki siz azınlıkların çoğunluk üstünde baskı uygulayıp kendi istek V düşüncelerine uymalarını talep etmesine N diyeceksiniz..

Bakın ben arkadaşlarımdan yada şahıslardan bahsetmedim Halkı Müslüman olan bir ülkenin Başkomutanından V Onun Halkına olan saygısından bahsettim yoksa içip içmemesi beni hiç alakadar eder..Bu demek değil ki sadece Müslümanlara karşi saygılı olacak AdiL bir Ülke reisi İdaresi altında ki tüm halklara eşit mesafede olacak oların inançlarına saygı duyacak..anlamak istediğiniz gibi anlamak istiyorsunuz basite indirgiyorsunuz konuyu eş dost arkadaşa çewiriyorsunuz ben adiL bir Ülke yöneticisinden bahsediyorum..

gülebilirsiniz, gülünüz efendim tutmayın kendinizi... Türkiye gün geçtikçe nereye gidiyor son 20 yılı değerlendirelim... Birde Atatürk Türkiye'sini... Dini tartışmalar bile o kadar sığ o kadar yetersiz o kadar çiğ ki insanlar ancak hurafelere daha fazla inanır oluyor...

Reisi cumhur tüm halklara saygılıdır zaten... Yani Ahmet Necdet Sezer... Abdullah Gül de bu yıl verdiği ilk resepsiyonda içkili servis yaptırdı... Kendisi içmesede... Ya zaten normal olan budur İran gibi olmaya ne gerek var... Reisi cumhurun içmesiyle namazıyla ilgilenmekten icraatlara bakmaya zamanınız olmuyor...

Peki Korkunuzu bana açıklarmısınız neden Niçin bu kadar korku sahibisiniz..Başiörtülü Müslümanlardan N gibi zarar gördünüz..

Gözünü sewim Peyami Safa N güzeL demişsin...

Biz Dine girdiğimiz için değiL,,Dinden Çıktığımız İçin geriledik..

Çok yaşa Peyami SAfa seni Rahmetle anıyorum..

ŞAhsımında tek istediği AdaleT...

SayGıLar..

ne korkucam kardeşim başı örtülüden zarar görmedim ama yararda görmedim... nötrüm... örtüsüyle değilde düşüncesiyle ilgilenirim... Dinden çıktık evet yobazların sayesinde... kılığa kıyafete görüntüye daldılar dini kullandılar...

Bende Türk İslam Düşünürlerinin gözünü seveyim... Nerde onlar nerde bunlar... :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.