Φ denizz Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 5000 yıllık geçmişiyle ,tüm dünya ülkelerinde en fazla tüketilen içki olan şarap doğduğu topraklarda gömülmeye çalışılıyor.şarap sektörü üzüm yetiştiricileri,fabrikalarda çalışanlar,tedarikçiler,dağıtım ve bayi ağı çalışanlarıyla yaklaşık olarak ülkemizde 1 milyon kişinin gelir sağladığı bir sektör.5 kasımda yürürlüğe giricek bandrol uygulamasıyla şarap ın litresine 3,2 ytl ötv getiriliyor.bu her türlü insafın dışındaki uygulama satılan şarabın kalitesi ve fiatı gözetilmeden standart olarak her şişeye sabit olarak konuluyor.litresi 25 ytl ye satılan şarapla 4 ytl ye satılan şaraba aynı vergi.ülkemizde en çok tüketilen ucuz sofra şaraplarının fiatını otomatikman %150 pahalandırıcak olan bu uygulama adeta şarap içicilerine ceza niteliğinde.uygulamanın neticesi olarak düşecek tüketimden dolayı şarap fabrikaları üzüm almıyor,üreticide üzümünü satamıyor.hemen çözüm bulunamaz ise üzümler bağlarda kalıcak,fabrikalarda kapanıcak.en fazla 3 yıl içerisindede binbir emekle yetiştirilen bağlar sökülmek zorunda kalıcak. tüm bunların açıklaması nedir sizce. içki üretimine engel çıkartmak,zorlaştırmak değilmi.onbinlerce üzüm yetişticisi aileyi mağdur etmek,fabrika çalışanlarını işsiz bırakmak pahasına yapılan bu uygulama sadece vergi gelirlerini arttırmaya yönelik masum bir çalışmamı sizce. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Bu dünyada içmeseler de olur. Nasılsa diğer tarafta bol bol içecekler. Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 haram da ondan bak bu yanıtın aynısını ben yazacaktım. baktım ki benden önce başkası yazmış. bir 10 sene yaşam süresi fark atmışsındır bana. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 bak bu yanıtın aynısını ben yazacaktım. baktım ki benden önce başkası yazmış. bir 10 sene yaşam süresi fark atmışsındır bana. 5-5 paylaşsak olur mu? 10 çok bana bak o paylaşma duygum da buradan geliyor. We dont need no education We dont need no thought control Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 5-5 paylaşsak olur mu? 10 çok bana bak o paylaşma duygum da buradan geliyor. We dont need no education We dont need no thought control Oooooo! harika. tam kalbimden vurdun. hem 5-5 paylaştık hem de bir floydian buldum. Saygılar Alıntı
Misafir istanblue_7@ Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 bunlar imf'nin *********** yapmaktan başka bi politika izlemiyor zaten bu içki konusunda imf birde viskinin fiyatı iyi rakıya zam yapın demişti yapsınlar bakalım halk keyif almak için ne içecek bundan sonra zaman gösterecek... asgari ücretin yarısını ona mı bayılcaz yoksa farklı maddelere mi baş vurcaz amaç gayet açık bence ? Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Oooooo! harika. tam kalbimden vurdun. hem 5-5 paylaştık hem de bir floydian buldum. Saygılar saygılar...sıkı takibimdesin. Alıntı
Misafir rua Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Bu dünyada içmeseler de olur. Nasılsa diğer tarafta bol bol içecekler. bu bir hayal dimi.. çocuklar bak bu dünyada içmeyin diğer tarafta sarhoş etmeyen şaraplar var.( bu bir temenni ) din hocamız bize hep bunu söylerdi. adamcağızın tüm temennisi buymuş. çok trajikomik ama. örneğin: -hocam akşam maç var, kaç kaç biter - fener atar bitane. ama siz içmeyin sakın. diğer tarfta sarhoş etmeyen şaraplar çeşmeden akıyor. - hocam hava yağmurluymuş yarın. - yağar o. diner sonra. ama siz içmeyin. diğer tarafta sarhoş etmeyen şaraplar var. hem tadı acı da değilmiş böyle ( denemiş yani) yaşıyorsa allah uzun ömür versin öldüyse allah rahmet eylesin ne diyelim. temennileri çok ilginçti ama hocamın. saygılar...sıkı takibimdesin. sen de benim Alıntı
Φ suyuntozu Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 bu bir hayal dimi.. Tanri dünyayı yarattığı zaman gelecekteki Ulusların temsilcilerini yanına çağırmış her birine ikişer erdem vermiş... İsviçrelilere; Düzenlilik ve Yasalara saygı... İngilizlere; Soğukkanlılık ve asalet? ... Japonlara; Çalışkanlık ve Sabır... İtalyanlara; Neşe ve Romantizm. Fransızlara; Şarap ve güzel yemekler Türklere; Zekâ ve Dürüstlük ve Tayyip sevgisi. Meleklerden biri bu dağıtımdan sonra Tanrı’ya sormuş ? 'Bütün uluslara ikiser erdem verdiniz ama Türklere uç tane'. ' Evet, ama' demiş Tanrı 'sadece ikisini kullanabilecekler' - Böylece; * Bir Türk zeki ve Tayyip ci olduğu zaman dürüst olmayacaktır... * Bir Türk dürüst ve Tayyip ci olduğu zaman zeki olmayacaktır... * Bir Türk hem zeki hem de dürüst olduğu zaman Tayyip’ci olmayacaktır... paylasayım dedim.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2007 Gerçekten ötv zammı ile. Piyasada en ucuz 3 ytl olan şarap (köpek öldürende değil, köpek, insan, memeli, sürüngen ayırt etmiyor bu türü ) 6 ytl ye fırladı. Yerli şarap üreticisi firmaların yarısı kapanmış vaziyette. Kalanlar ise fiyatların iki katına çıkmasıyla üretimi azalttılar zira. Şarap pahalanınca, daha ucuz olan alkol ürünleri tercih edilmeye başlandı. Şu an gümrükte, şarap ihracatı denilen vakaya rastlamak mümkün değil. Şöyle bir örnek vereyim. Kendi illerinde en büyük alıcı olan Yazgan ve Bozcaada firmaları bu sene bir yıl öncesine oranla %20 üretim yapıyorlar. Bu ne demektir %80 daha az üzüm aldılar. Yani bu iki firmaya sattıkları üzümle geçinen ailelerin ancak %20 si mallarını satabildi ve nafakalarını çıkarttılar. Geriye kalan %80 ise perişan oldu. Peki "haram hadi vuralım darbeyi" diyenler. Binlerce üzüm üreticisi ve ailelerinin ekmeğiyle oynamayı nasıl açıklayacaklar. Ya da o insanlara alternatif ne sunuyorlar. Aç kalsınlar, bir daha seçimde yine sadaka verir oy isteriz diyemi düşünüyorlar acaba. Not: Üzüm üreticilerinin durumu, gerçekten düşünebileceğimizden daha kötüymüş. Mahsulun üçte ikisi bu sene bağda kaldı ve çürüdü. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 uzum tuketicileri uzumlerini sadece sarap yapmakmi uretiyor, eger sadece bunun icin uzum yetistiriyorlarsa zaten demekki akillari yok. Bilmem ne kadar aile geciminiz saraptan sagliyorsa bir okadar ailede sirf sarap vb. alkol iceceklerinde ailesi dagiliyor icki sisede durdugu gibi durmuyor diye bosunami diyorlar.. alkollu arabalar kullanmalar trafik kazalari Birakin haramdn once ayyas bir toplum yetisiyor sirf icki yuzunden. Dunya icki kullanimini azaltmak isterken bizde taban yapiyor.. Vergiyi yukseltenlerin ellerine saglik... Icki icip ayyas bir toplum olacagimiza faydali bir toplum olmaya bakin.. Uzum yetistiricileride sarap icin satamadiklari uzumleri disariya pazarlasinlar veya pazarda ucuza satsinlar en azindan halk ucuz uzum yemis olur Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2007 Arkadaşım senmi bakacaksın o üreticilerin ailelerine ? "Dışarıya pazarlasınlar" ne kadar kolay başkalarına tavsiye vermek. Zaten dünyada Türkiye den üzüm gelsin diye bekliyor. O insanların sanmıyorum babaları gemi alabilsin kendilerinede. Dışarıya üzüm ihraç etsinler. "Vergiyi yükseltenlerin ellerine sağlık". Başbakanında, Cumhurbaşkan'ında, Diyanet işleri başkanınında, imamlarında vergileri hazineden ödeniyor dimi? Yani aynı zamanda o şaraplardan, rakılardan da alınan vergilerden Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2007 ya be kardeşim şarabın ÖTV sini tartışacagınıza Benzinin ÖTV sini tartışında hiç olmazsa genele bir faydanız olur. ülke bu kadar reel yüksek faiz dururken abesle iştigal etmenin bir anlamı yok ki. ne yani millet bunları tartışmasın diye daha da mı uyuşturulsun? genelin menfaatine olan konularla gündeme gelmek lazım, azınlıgın zihni dünyasına ait medyanın gündemine degil. bu hükümete karşı aklı başında bir muhalefet edecek kimse yok mu ? etten püften konularla forumu meşgul etmeyelim. kalın saglıcakla Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 ahh ah inşaallah asparagas haber değildir.. Keşke topu ************ o sektörün hem eşlerimiz , hem yolda arabasıyla gidenler , savunmasızlar , gece barlarda içip içip tonlarca günaha girenler kurtulsalar rahat nefes alsalar...[/b] Alıntı
Φ denizz Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 sağlığınıza deyip kadehimizi kaldıralım ve yazımıza başlıyalım. bahsi geçen konu 1 milyona yakın vatandaşımızın geçimini sağladığı bir sektör.eğer beyin loplarımız geçirilmiş herhangi bir rahatsızlıkla fikir üretemez hale gelmiş yada hurafelerle dumura uğramamışsa konuya mantıklı ve ciddiyet içerisinde yaklaşmamız gerekiyor.1-hükümetin şarapa uyguladığı ötv rakamsal olarak üretimi cezalandırmak anlamı taşımaktadır ve haksızdır 2-ötv oranı vergi gelirlerini arttırmak için değil siyasi amaçlarla belirlenmiştir.3-ülkemiz coğrafyası şarabın anavatanı olup şarap her daim gene üretilecek ve afiyetle içilecektir.4-zararlı olan alkol almak değil,her şeyde olduğu gibi eğitimsizlik, sınırları ve kuralları bilmemek yada uygulamamak meselesidir.5- ötvv artışını destekleyen kişilerin bu düşüncelerini gelirleri son 2 yıldır %70 azalmış durumdaki kızgın bağcıların yüzlerine karşı yapmaları ve bağcılarımızın muhabbetli hislerine mazhar olmaları ayrıca tavsiye olunur Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 her geçim aracı meşru olacaksa... ooo çok işimiz var demekdir.. dünya öle bir hale geldiki ayıkları bile kontrol edemiyor... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Yasaların suç saymadığı ve vergilendirilen her geçim aracı meşrudur. Bir insanın başkasını geçim aracıyla yargıladığı zaman yapabileceği tek şey vardır. O insana geçineceği kadar maaş bağlar. Ya da kendi işine bakar. Gerisi ukalalık ve tuzu kuruluktur. Artı alkolle mücadele, bilinçlendirme, eğitim gibi kalıcı programlarla yürütülebilecek bir faaliyettir. Talebi yok etmek için arzı yok etmek sadece propaganda, yaranmadan ibarettir. Zam tüketimi düşürmez. Kaçakçılığı arttırır. Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 yasalar tüm hakikatleri sunmaz ki. öyle olsaydı ne degişirlerdi zırt pırt, ne de farklılık arzederlerdi yerden yere. bazı ülkeler yasalarında öyle acaip kararları alıyor ki.. yok. bu meşruluk çizgisi bana göre degil.. neyse, dedigim gibi çokda önemli degil bu konu benim açımdan. milyonların geçimi ile alakalı o kadar çok vergisi yüksek şey var ki... her ülke bu tip kararlar alır, hatta her ülke belirli sınırlamalarla mücade ortaya koyar. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2007 Milyonlarca insan üzüm, arpa üretmektedir. Bu iki kaleminde en büyük alıcısı Alkol piyasasıdır. Milyonlarca insan bu sektörden ekmek yemekte, yaşamakta, çocuklarını yetiştirmekte. Ve onlarında ödediği vergilerle, başbakandan öğretmene, imamdan muhtara, doktordan çöpçüye, generalden polise kadar maaşlar ödenmektedir. Geçim araçları son derece meşrudur. Alınlarının teriyle üretmekte ve karşılığında nafakalarını almaktadırlar. Tek geçim kaynağı üzümcülük olan bir köyde doğan birisi olupta, taş yemeyi tercih edeceğini iddia eden varsa ona sözüm olmaz. İnanman kendisine o ayrı tabi. Artı bu alkolle mücadele yöntemi değildir. Sadece alkol piyasasına hammadde sağlıyan milyonlarca insanın ekmeğiyle oynayarak onlarla mücadeledir. Bu ülkede sigaraya konulan ÖTV arttıkça. Kaçak sigarada o kadar artmaktadır. Şu an pazarın %30 u kaçak sigaradan oluşuyor. Bu ülkede alkol ürünlerine uygulanan ÖTV arttırıldıkça, kaçak ve sahte içki de o kadar artmaktadır. Kaçak içki şu an pazarın yarısına hakim. Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 her geçim aracı, ya da o kılıga sokulan şey meşru degildir, olmazda zaten. bundan arpa ya da üzüm üretenleri anlayan varsa, valla diyecek bir şeyim olmaz bunlara. konuyu uzatmak istemiyorum ama, her üzüm ya da arpadan alkol yapılmadıgını bilmek yeter.. meseleyi duygusal boyuta çekmek gerekirse, alkol magdurlarının duygusallıgı daha kapsayıcı ve etkileyici olur. bu ülkede herkes üzüm ve arpa mı üretiyor? hiç geçim kaynagı bulunmayan bilerce köy var bu ülkede. sanırsınız ki benzindeki vergilerden ve kaçaklardan bahsediyorlar. not; bence akp nin işi çok kolay, bu muhalefet mantıgıyla geniş kesimlerin kime yanaşacagı ortada. sorun alkolle mücade etmek ya da etmemek degil ki, sorun ülkenin anlamsız bir muhalefete mahkum kalmasında...benzeri bir çok örnekde oldugu gibi.. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Dediğim gibi, yasaların yasaklamadığı ve vergilendirilmiş her geçim kaynağı meşrudur. İnsanlar taş yiyerek yaşıyamıyorlar ne yazıkki. Elli saat uğraşsak. Şarap sektörünü bitirecez diye. Binlerce aileyi tek geçim kaynağından etmeyi haklı gösterecek argüman bulamayız. "Alkol mağdurluğu" nın önü alkol piyasasına hammade üreterek geçinen insanları ekmeğinden ederek kesilmez. Alkolu yasaklayarakta. Çünkü Alkolun yasak olduğu ülkelerin hepsinde alkol bulamamak gibi bir sorununda yoktur. Alkol üretiminin yasaklanması sadece kaçakçılığı dahada arttırmaya yarar başka hiçbir şeye değil. Ülke yönetmek tarikat yönetmeye benzemez. 5000 lira maaşla bilmem kaç milyonluk gemiler alan adamlar tabi başkalarına "üzümü üretiyorsunuz bundan şarap yapılıyor" diye nasihat verebilir. Öyle ya, 5000 lira maaşla bilmem kaç milyonluk gemi alan adam bunu nasıl yaptığının hesabını veremez. Herkesten çok müslüman geçinen partinin yöneticileri yolsuzluktan , tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemekten ceza alır. Sonra aynı adamlar üzüm üretiyor ve bundan şarap yapılıyor diye o insanları geçim kaynağından eder. Vay üzüm üreticisi köylü, senmisin üzüm üreten senden kötüsü olmaz. Alıntı
Φ serdar34 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 kaçakçılıgın artması devletin gelirlerinin sorunu.. insanlar sadece karınlarının doyması ile de yaşamazlar, yaşam var yaşamdan içerü...sadece karın toklugu insana yetmez, başka yaratıklara yeter ama insana yetmez. her sistemin kendine has yasakları vardır ve bu, onların olmazsa olmaz ilkeleridir... kimi bu yasaklara sırf 'mal' ve 'tüketim' ve 'tek dünyalık' fikirleri dogrultusunda bakar, kimide sosyal doku ve dahası 'çift dünyalı' perfektifden bakar.. kimi sistemler ne olursa olsun 'kazanç', her türlü kazanç anlayışı üstüne bina olnur, kimisi ise yedikleri en ufak lokmanın haramlıgını söz konusu edinir.. şunlar şöyle magdur, bunlar böyle magdur olacak diye kimse toplum yönetmez-herkesi tatmin edecek bir sistem bulamadık daha-. inanmayın, şimdinin seküler felsefe inancına sahip toplum mühendisleri de bundan farklı degildir, hatta daha azgındır çogunluk haklarına karşı.. ne türden gerekçeler olursa olsun, bu 'gerçege' bir zarar veremez, varsın insanların ezici çogunlugu bu 'gerçegin' tersini düşünüp yapsınlar, hiç fark etmez. Alıntı
Misafir ADAMIN_BIRI Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 İçki-sigaraya vergi ve bu tür üretimi köreltmekle aklı sıra islama hizmet ettiklerini sanıyorlar.. ama yanılıyorlar.. Alıntı
Φ kontrsağduyu Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 sağlığınıza deyip kadehimizi kaldıralım ve yazımıza başlıyalım. bahsi geçen konu 1 milyona yakın vatandaşımızın geçimini sağladığı bir sektör.eğer beyin loplarımız geçirilmiş herhangi bir rahatsızlıkla fikir üretemez hale gelmiş yada hurafelerle dumura uğramamışsa konuya mantıklı ve ciddiyet içerisinde yaklaşmamız gerekiyor.1-hükümetin şarapa uyguladığı ötv rakamsal olarak üretimi cezalandırmak anlamı taşımaktadır ve haksızdır 2-ötv oranı vergi gelirlerini arttırmak için değil siyasi amaçlarla belirlenmiştir.3-ülkemiz coğrafyası şarabın anavatanı olup şarap her daim gene üretilecek ve afiyetle içilecektir.4-zararlı olan alkol almak değil,her şeyde olduğu gibi eğitimsizlik, sınırları ve kuralları bilmemek yada uygulamamak meselesidir.5- ötvv artışını destekleyen kişilerin bu düşüncelerini gelirleri son 2 yıldır %70 azalmış durumdaki kızgın bağcıların yüzlerine karşı yapmaları ve bağcılarımızın muhabbetli hislerine mazhar olmaları ayrıca tavsiye olunur *******1 milyon tane kişimi çalışıyormuş o sektörde..*******..Alkolün vurmadığı değer yok !!! Sağlıktan evlerdeki mahellelerdeki huzura, tarfikten gençleri canavar hayvan hale getirmeye kadar...Artı ebedi ahiret hayatını berbat etmeye lanetlerle yaşamaya kadar !!! Sırf bu kadar yazmak bile yeter ******* !!! Onlar anlayacaktır daha yazmaya lüzum yoktur... Gerisi bazılarının mazeret kılıflarından ibaret...Kendi kendilerini kandırıp batırıyorlar... Hükümet eğer gerçekten öldürmek istiyorsa şarapçılık sektörünü çok iyi yapıyor..Devam etsin...Zam yapılacak ondan daha beter kötü bir şey daha yoktur !!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.