Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Yaşınıza Göre Her Gün Kaç Adım Atmalısınız?

How-Many-Steps.jpeg

Muhtemelen günde 10.000 adımın sağlıklı olmak için sihirli sayı olduğunu duymuşsunuzdur. Ancak bu gerçekten herkes için doğru hedef mi? İdeal adım sayısı yaşa, yaşam tarzına ve genel zindeliğe göre değişebilir. İşte yaşınıza bağlı olarak günlük hedeflemeniz gereken adım sayısı.

Neden Adım Saymalısınız?

Adım saymak günlük fiziksel aktivitenizi takip etmenin basit bir yoludur. Düzenli yürüyüş şunları sağlayabilir:

1. Kardiyovasküler sağlığı iyileştirmek
  2. Enerji seviyelerini artırmak
  3. Stres azaltmak ve ruh halini iyileştirmek
  4. Kasları ve eklemleri güçlendirmek

Ancak, ideal adım sayısı yaşınıza ve aktivite hedeflerinize bağlı olarak değişebilir.

Yaşa Göre Önerilen Adımlar

Yaş grubunuza göre her gün hedeflemeniz gereken adım sayısı:

Çocuklar ve Gençler (6-17 yaş)

Tavsiye: 12.000-16.000 adım

Çocuklar ve gençler büyümeyi, gelişmeyi ve sağlıklı bir kiloyu desteklemek için yüksek düzeyde fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyarlar. Bu, günlük yaklaşık 1,5-2 saat orta ila yoğun fiziksel aktivite anlamına gelir.

Yetişkinler (18-40 yaş)

Tavsiye: 7.000-10.000 adım

Bu yaş aralığındaki yetişkinler için iyi bir formda kalmak ve yaşam tarzıyla ilgili hastalıkları önlemek önemlidir. Bu adımlar günlük yürüyüş, egzersizler ve bisiklete binme veya yürüme gibi aktif ulaşım yöntemlerini seçerek kolayca gerçekleştirilebilir.

Orta Yaşlı Yetişkinler (41-60 yaş)

Tavsiye: 6.000-8.000 adım

Bu grup için odak noktası sağlığı korumak ve kasları ve eklemleri güçlü tutmaktır. Öğle tatillerinde merdiven çıkmak veya yürüyüşe çıkmak gibi küçük değişiklikler büyük bir fark yaratabilir.

Yaşlılar (61+ yaş)

Tavsiye: 4.000-6.000 adım

Yaşlandıkça fiziksel aktivite hareketliliği korumaya, kronik hastalık riskini azaltmaya ve ruh halini iyileştirmeye yardımcı olur. Orta düzeyde yürüyüşler bile yaşlı yetişkinler için önemli sağlık yararları sağlayabilir.

Hedefinizi Ayarlama

Bu öneriler size kaç adım atmanız gerektiği konusunda fikir verebilirken, en önemli şey sizin için işe yarayan bir rutin bulmaktır. Küçük hedeflerle başlayın ve aktivitenizi kademeli olarak artırın. Sağlık sorunlarınız varsa, ihtiyaçlarınız için doğru aktivite seviyesini belirlemek üzere bir doktora danışın.

Günlük Adımlarınıza Ulaşmak İçin İpuçları

1. Asansör yerine merdivenleri kullanın.
  2. Öğle tatilinizde yürüyüşe çıkın.
  3. Alışveriş yaparken girişlerden daha uzakta park edin.
  4. İlerlemenizi izlemek için bir adım sayar veya fitness takip cihazı kullanın.
  5. Daha sosyal ve keyifli hale getirmek için arkadaşlarınızla veya ailenizle yürüyün.

Kaynak: Dagens News US

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.