Misafir diktas Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Yalçın Doğan her yerde, her mekanda namaz kılınır olmasından fevkalade işkillenmiş! Bunun yeni bir hayat biçimi olduğunu söylüyor ve AKP iktidarı ile birlikte yaygınlaştığını(!) iddia ediyor! Bu iddia hem yanlış hem de mesnetsiz! Çünkü Yalçın Doğan’ın sözünü ettiği yerler de ve mekanlar da insanlar yıllardır namazlarını eda ediyorlar! Tunalı Hilmi kavşağındaki yer altı camisinde de, Metro’daki camide de insanlar yıllardır ibadetlerini rahatça yapıyorlar! Yıllardır yapılan bir işi yeni bir şeymiş gibi takdim etmek Yalçın Doğan gibi bir kalem erbabına doğrusu hiç yakışmıyor! Yok, efendim kebapçılarda namaz kılınıyormuş, yok yollarda namaz kılınıyormuş! Bize göre, Yalçın Doğan’ın önce namaz ibadeti ile bilgilerini acilen tazelemesi lazım! Namaz belli bir vakitlerde yapılan bir ibadettir! Ve namazı vaktinde kılamazsanız, bize emr olunmuş bir ibadeti yerine getirmemiş olursunuz! Bunun için kebapçılarda da, otellerde de, insanların topluca bulunmak zorunda kaldıkları başka mekanlarda da namaz ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri uygun ortamların hazırlanmasından daha doğal bir şey olamaz! Yalçın Doğan’ın Cuma günleri ibadetlerini yerine getirmek isteyenler yüzünden öteki insanların sıkıntı çektiği yolundaki iddiasını ciddiye almak da mümkün değil! Hele “Namaz kılanlar namaz kılmayanlara yan gözle bakıyorlar” iddiasını ciddiye almak hiç mümkün değil! Yalçın Doğan düpedüz namaz kılmayanları namaz kılanlara karşı kışkırtıyor! Yazısının tümünü okuduğunuz zaman kimin kime yan gözle baktığını çok daha iyi anlıyorsunuz! Evet, Yalçın Doğan’ın tek başına bu yazısı bile kimin kime yan gözle baktığını ortaya koyması bakımından adeta arşivlenmesi gereken bir belge niteliğindedir! Öyle sokaklara taşan cemaatler içinde biz de çok namaz kılmak durumunda kaldık ve kimseye yan gözle bakmadık! Ama büyük camilerin avlularında yakınlarının cenazeleri için beklerken namaz kılanları hiç kaale almadan yüksek sesle konuşan, kahkahalar atan Yalçın Doğan benzeri ibadet etme hakkını kullananlara karşı saygısız çok kişi gördük! Sayın Doğan, namaz inanmış kişinin günlük yaşamının her safhasında olan bir ibadettir! Sabahtan başlar, öğle, ikindi, akşam ve yatsı vakitlerinde olmak üzere günde beş kez edası gereken bir ibadettir! Nasıl ki namaz kılanlar sizin gibi namaz kılmayanlara “Niçin aylak aylak geziyorsunuz da namaz kılmıyorsunuz” diye sorgu sualde bulunmuyorlarsa sizin de vaktinde ibadetlerini yerine getiren insanlara “Niçin her yerde namaz kılıyorsunuz” aşağılamada bulunmaya hiç hakkınız yok! Doğan’ın “Daha önce böyle bir adet var mı, sırf gösteri” şeklindeki sözleri namaz ibadeti konusundaki cehaletini ortaya koymaktan başka işe yaramıyor! Tabii bir de ibadete ve inananlara karşı olan husumetini ortaya koymuş oluyor! Alıntı
Misafir 4mevsim Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 aslında olaya iyi tarafından bakabiliriz..eskiden bu memlekette samimi imanla yaşamaya çalışan vatandaşlar görmezden geliniyor hatta yok sayılıyordu..artık farketmeye başlamışlar..görmeye başlamışlar.. gözlerinden perde kalkmış..bi de anlamaya başlasalar..çok şey mi istemiş oluruz.. Alıntı
Φ reisbalkes Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2007 benım anlamadıgım hrıstıyanların pazar gunlerı coluk cocuk kılıseye ayıne gıtmesıne cagdaslık dıyen cebınde atsıdıgı doların uzerınde god we trust(allahımıza guvenıyoruz)yazan buna global ekonomı dıyen ıckıy yasak olamdıgı ıcın hrıstıyanlıga saygı duyan dın ozgurlugu ve ınsan haklarına gelınce olay ermenı kılısıleerını oven papazları goklere cıkaran bunun yaınada sabah ezanı okunurken rahatsız oluyorzu dıye beleıdeyeye sıkayette bulunan bu ınsanalr nıye ıslamıyetten bu kadar korkuyorlar anlamıyorum. kı ıslamıyetı zaten cok ahım sahım yasayanbır mıllet degılız.gayet avrupaı gıyımlı gelen turıstlere mıllı mısafırperverlıgımızı overek gortermeye calısırken alsında dız kuluturlerle asımıle olmus kendı benlıgımızı kaybetmıs ınsan hakkı dıye yırtına ama onumzudkeı zulmu gormeyen haksızlıga ses cıkarmayan baskaldırmyaan koyun bır mıllet olmsuuz zaten. azda osla su ulkede bıseyler yasamya calısan ınsanlar var artık su hak hukuk ozgurluk olayalrını bırada kendımıze yoneltelımde cok ovudugunuz avrupa basortulu demeden bızım cocukalrımızı okutup bızekarsı bu olayı dıs propaganda aletı yaparken beyın gocunu yasarken artık bıraz gozumuzu acalımda gorelım ha artık bakarkende gormeye baslayalım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 bu ülkede ibadet edememe gibi bir sorun var gibi yapılıyor. namaz kılmak için herhangi bir mekan yeterli elbette Yalçın Doğan ne anlatmaya çalışmış bilmem ama ibadet etmek istemek ve bunu uygulamak kişisel haktır engel olunamaz olunmaya kalkılırsa sorun olur hatta insanlık ayıbı olur. bu sadece müslümanlar için geçerli olmamalı hangi inanca mensup olursa olsun insanlar ibadet hanelerine rahatlıkla hiç bir korku ve gerginlik duymadan gitmeliler. ama türban meselesinde olduğu gibi ben devletin dairesinde istediğim gibi namazımı eda ederim demekte yanlış olur bu açıkça meydan okuma ve dini suistimal etme olur. herşeyin bir adabı var usulü var kimse kimseye ibadet edemezsin diyemeyeceği gibi kimsede ben istediğim yerde bunu uygularım dememeli. kişisel haklar kullanılır ama siyasi malzeme yapılmasına karşı konulmalı. Alıntı
Misafir diktas Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 tabiki devlet dairesinde istediği yerde kimse namaz kılamaz.bu dediğiniz gibi dini suistimale girer.ama insanların metroda,sokaklarda,kebabçıda namaz kılmasına da kimse karışamaz.daha önce yine doğan grubu metro esnafının bu durumdan rahtsız olduğunu yazmıştı.gerçek daha sonra anlaşıldı.esnaf rahatsız değil memnun olmaktadır.hatta işlerin daha da açıldığını ifade etmişlerdi. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 1. Gördün mü, o hesap ve ceza gününü yalanlayanı! 2, 3. İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir. 4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, 5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar. 6. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar. 7. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar. Maun Süresinde Allah(cc) böyle buyurmuşken; ne oluyorda Yalçın Dogan insanların ibadetini gösteriş vb. adlarla eleştirmeye kalkıyor. herkes haddini bilecek, hele hele bizim İslam cahili aydınımız söz konusu oldugunda: bunlar en son konuşmalı İslam adına. Alıntı
Φ AYŞOLA Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2007 sevgili sardunyam birçok noktada haklı olabilirsin ama türban noktasında olduğu gibi ben devlet dairesinde ibadet ederimm... seklindeki yorumun gerçektende ilginç. şimdi herkese din ve vicdan hürriyeti demek dilde kalmamalı yani eğer senin dinin örtün emrini vermişse bu hiçbir yerde ve hiçbir koşulda engellenmemeli helede bu siyasi obje gibi saçma sapan bir mantıkla ortaya konmamalı. ben bu manyığı gerçekten mantıklı insanlardan duyunca çok şaşırıyorum çünkü hiç bir dayanağı yok. keşke sen ve herkes bunun sadece manevi bir karar olduğunu ve dinin orda yaşa burda vazgeç bir durum olmadığını anlasa. keşke.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 1. Gördün mü, o hesap ve ceza gününü yalanlayanı! 2, 3. İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir. 4. Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, 5. Onlar namazlarını ciddiye almazlar. 6. Onlar (namazlarıyla) gösteriş yaparlar. 7. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar. Maun Süresinde Allah(cc) böyle buyurmuşken; ne oluyorda Yalçın Dogan insanların ibadetini gösteriş vb. adlarla eleştirmeye kalkıyor. herkes haddini bilecek, hele hele bizim İslam cahili aydınımız söz konusu oldugunda: bunlar en son konuşmalı İslam adına. ayetleri iyi okuduğunuza eminmisiniz? ayet yazıklar olsun o namaz kılanlara diyor... galiba Yalçın Doğan doğru söylemiş... kimin samimi olup kimin olmadığına nasıl karar vericez, sokakta, metroda, bilmem nerede Yahudi, Ermeni ve Hristiyan dindarlarda kendilerince ibadet etmeye kalkarlarsa o zaman çok farklı tepkiler olur ama... insanların kendilerine yapılmasını istemediğini başkalarına reva görmesinden daha büyük haksızlık olamaz... her kim olursa olsun "özgürlük ve bağımsızlık" diyorsa bunu karşısındaki içinde istemeli aksi bencilcedir... Ayşola, şimdi örtünme meselesine gelirsek din kadına bunu tavsiye etmiştir yani uygulamadığında kendisine aksi birşey söylemez... başını örtmeyen kadınlar için herhangi bir ayet yoktur... Ayrıca, din suistimal edilip siyasi malzeme yapılmayıda emretmez... bugün devletin içinde ve ülkede türban krizi varsa emin olun bunun ardında inanç özgürlüğü yok, nereden mi biliyorum o türban kavgası yapanların hangi amaca hizmet ettiklerini biliyorumda ordan... özgürlük herkese evet ama dayatmacılık özgürlük değildir... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 sokakta, metroda, bilmem nerede Yahudi, Ermeni ve Hristiyan dindarlarda kendilerince ibadet etmeye kalkarlarsa Yerinde bir belirleme. "Aklımıza estiği gibi her yerde ibadet ederiz" dediğiniz zaman kendinizi "delidir, ne yapsa yeridir" konumuna getirmiyor musunuz? "Ülkede o kadar azınlık yok, %99 müslüman olan ülkede..." diye savunma yapmayınız. Elli yüz hristiyan birleşti, delilik bu ya, akıllarına esti, Ulus meydanında istavroz çıkarma eylemi yaptı, ne yapacaksınız? %99 çoğunluğa güvenip linç mi edeceksiniz? Biraz tepkisellikten arınıp her iş adabınca usulünce yapılsa, kimseler gocunmaz... Alıntı
Φ AYŞOLA Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 sevgili sardunyam ben türbanlı biriyim ve sanırım bunun ne demek olduğunu en iyi bilenlerdenim(türban kavgasını verenlerin hangi amaca hizmet ettiklerini) . örtünmek seninde dediğin gibi yaradanın tavsiyesine uymaktır. çünkü onun tavsiyesi mümin için emirdir allah rızası için elini vicdanına koy ve söyle sence bu amaç siyasi olabilir mi?!!!!!!!!! Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 allah rızası için elini vicdanına koy ve söyle sence bu amaç siyasi olabilir mi?!!!!!!!!! O kadar acındırıcı yazmışsınız ki, az kalsın gözümden yaş gelecekti. Yani siz şimdi, türban siyasi istismar malzemesi yapılmıyor mu diyorsunuz? Alıntı
Φ yahya35 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 6 Eylül , 2007 O kadar acındırıcı yazmışsınız ki, az kalsın gözümden yaş gelecekti. Yani siz şimdi, türban siyasi istismar malzemesi yapılmıyor mu diyorsunuz? hayır elbette yapılıyor.. ama bunu yapanlar daha çok laiklik elden gidiyor diye yaygara koparanlar. evet daha önce bu istismarı yapan islami bir kesim oldu. ama türk milleti de onlara güzel bir cevap verdi ve konuştuklarında dikkate alınmayacak hale geldiler. şimdi ise bu gerginlikten fayda sağlamaya çalışan bir sol kesim var karşımızda. az sayıdalar ama popülerler... samimi olduklarına inanmıyorum çünkü laikliğin bir yere gittiği yok. bunun onlarda farkında. maksat halka bu korkuyu vermek. laiklik bu ülkede değişebilir olma özelliğini kaybedeli çok oluyor... ulusalcıların kabullenmesi neden bu kadar uzun sürdü anlamak çok zor... altında başka bir şey aramak lazım mı bilemiyorum... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2007 sevgili sardunyam ben türbanlı biriyim ve sanırım bunun ne demek olduğunu en iyi bilenlerdenim(türban kavgasını verenlerin hangi amaca hizmet ettiklerini). örtünmek seninde dediğin gibi yaradanın tavsiyesine uymaktır. çünkü onun tavsiyesi mümin için emirdir allah rızası için elini vicdanına koy ve söyle sence bu amaç siyasi olabilir mi?!!!!!!!!! elbette samimi olan insanları ayrı tutuyorum onların gerçek anlamda inandıkları gibi yaşamaktan başka bir gayeleri olmadığını biliyorum böyle dostlarımda var... ve onların çoğu benim kadar ülkesine ve rejimine bağlılar... türbanlı bir arkadaşımın söylediği gibi "bu ülkede bizi kendi halimize bıraksalar laik yönetimden daha iyisini bulamayız ama bırakmıyorlar" yani söylediği laik sistemde isteyen istediği gibi yaşar ama hiç kimse inancı siyasi amaç haline getirmezse, propaganda aracı yapmazsa, bir silah haline getirmezse... sizin ne kadar samimi olduğunuzu en iyi Allah bilir ben bilemem ama siz ben samimiyim diyorsanız ancak size inanmam gerekir, bir insan olarak yapmam gereken bu olur... ama bu samimiyetinizi en iyi sizi yakından tanıyanlar bilir... sizde kabul edersiniz ki, türban siyasallaştırılmıştır ve bir bayrak yapıldığı içinde meydan okunmaktadır... işte sizin gibiler buna alet olmadığınızda samimi olduğunuzu gösterirsiniz... ben insanların neye inandıkları ile ilgilenmem ben ne yaptıkları ile ilgilenirim... herkesin inancı kendine... yeterki hiçbir din kullanılarak insanlar etki altında bırakılmasın... Alıntı
Misafir diktas Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2007 evet daha önce bu istismarı yapan islami bir kesim oldu. ama türk milleti de onlara güzel bir cevap verdi ve konuştuklarında dikkate alınmayacak hale geldiler. bu kesim hangi kesim açıklarmısınız?ve ne şekilde istismar ettiler? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.