Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ALLAHTAN KAÇAMAZSINIZ.....

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Hani onun izni olmadan sinek kanadını dahi kıpırdatamazdı ya... Bu yüzden parmağı vardır mutlaka.

Allah insana aklı neden vermiştir? Her işte parmağı olmasın diye.

cennet ve cehennem de bu yüzden var

• Cevaplar 201
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
"ne yana dönersen dön allahı bulursun"

Allah da bizi bulabilecek mi?

insan Allah'ı buldumu ki?

ayrıca Allah'ın bizi kaybettiğini nerden çıkardınız?

ha hayat kötü mü, insanlar kötülük mü yapıyorlar?

yapmasınlar...

Gönderi tarihi:
Muhammed yüzünden kedi köpek oyunu biterse bir gün bulabilir belki.

insanlara iyiliği öğütleyen Hz. Muhammed yüzünden mi?

Gönderi tarihi:
Şu zihniyete bakın lutfen. Allahını nitelediği şeye bakın. Allah o insanları katlediyor, yıllarca sakat bir şekilde süründürüyor. Helede anne babasına acıdan hayatı çekilmez ediyor. Sonradan da acısını unutturmak için ahrette göğsü yeni çıkma kızlar veriyor. Bu masallar ancak ortaçağda *******. Ama işin asıl ilginci, günümüzde inananlar da var.

pardon çok cevap yazdım ama...

Allah bize bu dünyanın geçici olduğunu ve sabretmemiz gerektiğini de öğütlüyor,

acılar geçici demek güzellikler de geçici demektir

asıl önemli ve kalıcı olan hayat ise ölümden sonraki hayattır diyor

Gönderi tarihi:
cocuk2jp.gif

Hani nerede bu çocuğa yemek veren annesi?

1sayfa%20(23).gif

Ya da bunun annesi?

Göz var izan var!

Allah nerede burada?

bu çocuklara bütün insanlığın yardım etmesine engel olan ne?

üçüncü arabalarını satmaları gerektiği mi?

Gönderi tarihi:
bu çocuklara bütün insanlığın yardım etmesine engel olan ne?

üçüncü arabalarını satmaları gerektiği mi?

Valla bunu siz dini kendi çıkarları için kullananlara, milletin sofrasında aşı yokken pahalı makam arabaları, özel uçaklar, gemiler alanlara sorun. Mesela Erdoğan'a, Unakıtan'a, Gül'e ve bunlar gibilerine. Benim oğlum Amerika'larda okumuyor. Ya da sadakaya muhtaç bırakılan halkın çoğunun çocukları da Amerika'da okumuyor.

Gönderi tarihi:
Valla bunu siz dini kendi çıkarları için kullananlara, milletin sofrasında aşı yokken pahalı makam arabaları, özel uçaklar, gemiler alanlara sorun. Mesela Erdoğan'a, Unakıtan'a, Gül'e ve bunlar gibilerine. Benim oğlum Amerika'larda okumuyor. Ya da sadakaya muhtaç bırakılan halkın çoğunun çocukları da Amerika'da okumuyor.

bu saydığınız isimlere soramıyoruz ama bu site bunun için var ve size soruyoruz değil mi sayın mukii??

en önemlisi sadakaya mutaç olanlara yardım edebiliyormuyuz ???

Gönderi tarihi:

bunun hesabını sadece ben sormayacağım, siz de sorun

ama dünyada bu çocuklara da yetecek kadar yiyecek var

o halde niçin Allah'ı suçluyorsunuz?

Gönderi tarihi:
bu saydığınız isimlere soramıyoruz ama bu site bunun için var ve size soruyoruz değil mi sayın mukii??

en önemlisi sadakaya mutaç olanlara yardım edebiliyormuyuz ???

Muhtaç insanlara senelerce sadaka vererek yardım edilemez. Bu insanlara hükümetlerin yasal yollardan iş imkanı sağlaması, sosyal devlet olma yolunda adımlar atmaları gereklidir. Sadakaya muhtaç edip sadaka vermek, insanlara yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisidir diye düşünüyorum.

Gönderi tarihi:
araştırmaktan bahsediyorsun ama şu kuranı kerimden dışarı hiç çıkamıyorsun bumu araştırmak? bir kitabın içine tıkanıp kalmak bu seninkisi.

kuranda yazanlara inanıyor olsam zaten burda sana soru sormam bana gerçeklerden bahset kardeşim. allahın amacı ne onu söyle. insanların aklı sınırlıdır diyor sizin kitabınız benim aklım sınırlı değil hele bi anlatın siz ben anlarım. ancak sizin aklınız belki anlatamayacak kadar sınırlıdır orasını bilemem.

bak ne guzel sormussun, ıste sımdı anlamaya baslıyorsun artık, aklınız sınırlı ,aklımız sınırlı eger senın aklın sınırlı degılse sen bır kac arastırma yap. anlamak ıle sınırlandırmak farklı seylerdır. herseyı anlaya bılırsın ıster kafana yatar, ısterde yatmaz ama anlaya bılırsın aklın sınırlı olması ıse, sana soyle dıyeyım; bana uzayda neler oldugunu veya bır ınsan vucudunun butun devınımını eksıksız ve noksansız anlat! desem? burda senın aklın sınırlanır ve kalır, anlatamazsın, ama bunu kımse anlatamaz, ıste bunu sana anlatacak tek sınırsız akıl allah ve zaten ana olan temaları anlatıyor. sende aklını bu amaca gore sınırsızlastır.madem amaca hıtaben konusuyorsun ne kadar sınırlı bır akla sahıp oldugunu bu yazıda gor.

size verdiğiniz cevaplara göre gözümde canlandırdığımı söyleyeyim herşeyin sahibi ve herşeyi bir ol demeyle yaratabilecek bir güç için hiçbirşeyin kıymeti olmaz.

evet :)

2 eline kukla geçirmiş biriyle kendine ben yüceyim ben en büyüğüm ben güçlüyüm ben herşeyim ben uluyum diyor diğeriylede ben yokum başka şeyler olabilir ben yalanım v.s. böyle bir durumda amaç ne olabilir? koca bir hiç tıpkı kendi büyüklüğü kadar bir hiç.

senın soruna ve kendıne verdıgın yanıta gore bunlar dogru :)

işte sizin kitapta bundan daha mantıklı bir açıklama getirilemeyeceği için sizin aklınızın küçük olduğunu ve herşeyi kavrayamayacağını söyleyerek kestirip atıyor.

evet gercekten bızım kıtaba gore senın anlatımın ve acıklaman ve cevaplaman dogrultusunda kucuk akıllılar hemen tezahur eder :)

farkındaysanız allahın amacı ne? sorusunun cevabı 4 bilinmeyenli veya abartalım 44 bilinmeyenli denklem gibi birşey değildir. sonsuz kudret sahibi ve bize aklımızı veren biri bu bilgiyi bize tek bir cümleyle anlatabilir. ancak bunu sadece sonsuz kudreti olan biri yapabilir hz muhammet ancak bukadar yapar.

gercekten bu muthıs olmus, buna baya yurekten katılıyorum sanırım. damarlarındakı dolasan alyuvarların ve vucudundakı butun hucrelerının, muslumanlıgı benımsedıgı ve ondan kopamadıgı bır anda yazmıssın bu yazıyı, super ve mukemmel olmus.GENE BAZI EKSIKLER VAR YOK DEMIYORUM ONUDA ZAMANLA ANLAYACAGIZ INSALLAH

+2 :)

Gönderi tarihi:
ALINTI(hayhak @ Sep 24 2007, 12:21 AM)

yazıya koparak baslıyorum.Tıpki bilgileri olmayan çocuklarında sezgileri olmadığı gibi. yazı burda batmıs adeta.cocuklar bellı bır yasa kadar yemek yemeden buyur. evet dogru soyluyorsun.bellı bır yasa kadar annelerını tanımazlar.bunuda dogru soyluyorsun vs.vs.

devamını anlatmaya bıle gerek duymuyorum.

saygılar....

Vereceğin cevap olmayınca demagoji yapmaya başlıyorsun. Çocuklardaki sevgi dediğin onların bebeklere has iç güdüleridir. Sezgileri değil güdüleri vardır. Açlıklarını sezgileri ile değil Ancak annelerini ve açlıklarını bilirler. Hangi çocuk depremin olacağını sezinlemiş yada yağmurun yağacağını ? Aklı sakatlanmış bir insanın sezgilerine mi güvenilir? Sadece laf yetiştirmek için tartışıyorsun.

Bak bu konuda vikipedi ne demiş:

Önermelerden başka önermelere yönelerek, mantıksal yolla çıkarımlar (metafizik çıkarımlarda olabilir) yaparak ilkelerden sonuca ulaşan, tek tek parçalardan bütünlüğü olan bir düşünce şeklidir.

Vereceğin cevap olmayınca demagoji yapmaya başlıyorsun. Çocuklardaki sevgi dediğin onların bebeklere has iç güdüleridir. Sezgileri değil güdüleri vardır. Açlıklarını sezgileri ile değil Ancak annelerini ve açlıklarını bilirler. Hangi çocuk depremin olacağını sezinlemiş yada yağmurun yağacağını ? Aklı sakatlanmış bir insanın sezgilerine mi güvenilir? Sadece laf yetiştirmek için tartışıyorsun.

Bak bu konuda vikipedi ne demiş:

Önermelerden başka önermelere yönelerek, mantıksal yolla çıkarımlar (metafizik çıkarımlarda olabilir) yaparak ilkelerden sonuca ulaşan, tek tek parçalardan bütünlüğü olan bir düşünce şeklidir.

bı kere konuyu tam bıle okumadan dırek cevap vermek ıcın yazmıssın, sevgı ıle sezgıyı bıle karıstırmıssın vede bana bunu yuklemıssın''

''Çocuklardaki sevgi dediğin ''
ınanması guc kısılıkler, ıste konustugu zaman bıle ınsan sasırıyor.

sanırım ellerın ayaklarına dolasmıs ne cevap verecegını bılemedıgın bır anda kendını yazıya dokmeye karar vermıssın, kı yazıların tamamıyla totolojık bır kavram kazanmıstır.sen sımdı totolojının ne oldugu hakkındada ıdda edersın ben konu bıtmeden altta acıklamasını verecegım.sana bır soru.

iç güdüler neye gore hareket eder?sayın maraba ;)sezgılere gore degıl mı?neyı cevırıyorsunuz sız.

bırde bakalım unlu felsefecı bergson (sadece bır ornek olsun dıye buraya kopyalıyorum ) ne demıs bu konu ıcın sayın maraba.

İçgüdü ve sezgi : Yaşam atılımı, hayvanlar dünyasında ilerleyerek insana vardığında, yeni bir bölünmeye uğrar : İçgüdü ve us.

Bergson'a göre, İçgüdü hayvanda gelişmesini tamamlayamamış, bunun üzerine insan devreye sokularak, içgüdü onda aşılabilmiştir. Bu gün, içgüdü hayvanlara, us ise insana özgü görünmektedir. Aslında pekâlâ içgüdü insanda da vardır; ne ki, artık insanın belirleyici niteliği değildir.

Bergson, hayvandaki içgüdünün, elan vitalin organik araçları kullanma hatta bunları yaratma yetisini araştıran bir aşama olduğunu söylese de gerek içgüdü olsun gerekse us, her ikisi de Bergson'da öncelikle bilmeye ilişkin kavramlardır. Bergson'a göre, bir bilgi ve bilme biçimi olarak içgüdü, bir tür "iç görü"dür. Kökleri derinde olan, bildik günlük bilince benzemeyen bir farkındalıktır. Tanımak üzere yöneldiği konuyu, bir iç görü biçiminde, içerden ve bir bütün olarak; üstelik bir kerede kavramadır. Burada yanılma yoktur; çünkü sözün işe karışmadığı bir bilmedir bu ve insanda zihni, eleştiri yapamayacak biçimde kavrar kuşatır. Bergson, "içgüdü" olarak adlandırılan bu bilme yetisine "sezgi" der.

sımdı nasıl demogajı yapacaksınız hala, hangı yazıyla, merak edıyorum dogrusu! sızede +3 verıyorum.:)

totolojı: (Söz ve manayı faydasızca tekrar etmek, sözü uzatmak. Mantıkta, konu ve yüklemi aynı sözle (lafız) açıklansın-açiklanmasın,aym kavramdan ibaret olan hüküm; yani aynı muhtevayı veya içeriği aynı anlamda değişik kelimelerle anlatmadır. Ya da yük­lemi, konusundan fazla bir şey ifade etme­yen bir hükmü daha anlamlı göstermekten ibaret olan mantıki bir eksiklik. İfade edil­mek İstenen veya arzu edilen bir şeyi, başka sözlerle tekrar ederek ispat ediyormuş gibi göstermekten ibaret olan safsata.)

Gönderi tarihi:
Muhtaç insanlara senelerce sadaka vererek yardım edilemez. Bu insanlara hükümetlerin yasal yollardan iş imkanı sağlaması, sosyal devlet olma yolunda adımlar atmaları gereklidir. Sadakaya muhtaç edip sadaka vermek, insanlara yapılabilecek en büyük kötülüklerden birisidir diye düşünüyorum.

evet

fakat o açlık manzarasından kurtarılabilir değil mi?

insan o manzaradan kurtarılmalı ki kafası çalışabilsin iş yapabilmesi için

şimdi bunu yapabilecek insanlar yok mu?

bu insanlar bu kadar değersizmi ki yardım etmedi diye hep Allah'ı suçluyorsunuz?

Gönderi tarihi:
evet

fakat o açlık manzarasından kurtarılabilir değil mi?

insan o manzaradan kurtarılmalı ki kafası çalışabilsin iş yapabilmesi için

şimdi bunu yapabilecek insanlar yok mu?

bu insanlar bu kadar değersizmi ki yardım etmedi diye hep Allah'ı suçluyorsunuz?

O zaman bana sürekli Muhammed, Allah ve dini ağızlarında geveleyen müslümanların nasıl oluyor da milleti ve bu milletin geleceğini düşünmeden kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini açıklayabilir misiniz. Bunlar müslümanlığın hangi kategorisine giriyorlar?

Gönderi tarihi:
O zaman bana sürekli Muhammed, Allah ve dini ağızlarında geveleyen müslümanların nasıl oluyor da milleti ve bu milletin geleceğini düşünmeden kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiklerini açıklayabilir misiniz. Bunlar müslümanlığın hangi kategorisine giriyorlar?

onlar müslüman değiller

Gönderi tarihi:
Müslüman iyi olur, dürüst olur ve din adına savaşır ve bu savaşta gerekirse cana da kıyar, öyle mi?

Atatürk Avrupalılarla savaşmak yerine neden konuşmamıştır?

çünkü Avrupalılar silahlarını çıkardılar, çiçekle de masaya oturup konuşmaya gelebilirlerdi

o da silahını çıkarmak "zorunda" kaldı

bundan 10larca sene sonra biz internetten konuşabilelim diye

Gönderi tarihi:
Atatürk Avrupalılarla savaşmak yerine neden konuşmamıştır?

çünkü Avrupalılar silahlarını çıkardılar, çiçekle de masaya oturup konuşmaya gelebilirlerdi

o da silahını çıkarmak "zorunda" kaldı

bundan 10larca sene sonra biz internetten konuşabilelim diye

Yanlış bir örnek. Atatürk Vatan'ı kurtarmak için silahlara başvurdu. Oysa sizler -Yaratan diyemeyeceğim- Muhammed'in kitabı için kan döküyorsunuz.

Gönderi tarihi:
Yanlış bir örnek. Atatürk Vatan'ı kurtarmak için silahlara başvurdu. Oysa sizler -Yaratan diyemeyeceğim- Muhammed'in kitabı için kan döküyorsunuz.

sizler?

Gönderi tarihi:
Kuran'a sıkı sıkı bağlı olanlar yazmam gerekirdi.

bu insanlar nerede yaşarlar? toplu halde mi bulunurlar?

Gönderi tarihi:
Heryerde ve kul olarak yaşarlar.

heryerde savaş mı var? benim bulunduğum yerde yok!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.