Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2007 Aforoz korosu AB işbirlikçileri, tarihi gerçekleri bilimsel verilerle açıklayan TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu?na karşı Ortaçağ zihniyetini andıran kampanya başlattı. Sanki kelle avına çıkmışlar TÜrk milletine ?soykırımcı? iftirasını atan Ermeni diasporasına karşı kahramanca mücadele veren Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, pusuya yatmış AB işbirlikçileri tarafından hedef tahtasına oturtuldu. Bir yerlerden düğmeye basılmış gibi ortak kampanya başlatan şer cephesi, açıklamasını çarpıttıkları Halaç-oğlu?nu ?ırkçılıkla? itham edecek kadar ileri gidip, adeta kellesini istediler... Ben belgesiz konuşmam... YargIsIz infaza isyan eden Prof. Dr. Halaç-oğlu ise, şunları söyledi: ?Belgesiz konuşmam. Kayseri?deki sempozyumda 8-10 yıldır süren çalışmamı anlatırken, Türkiye?de Alevilerin yüzde 99?unun Türkmen olduğunu ifade ettim. Tehcirden kurtulmak isteyen Ermenilerin Anadolu?da kalmak için kendilerini Kürt Alevi olarak gösterdiğini söyledim. Sözlerim ?Kürt Aleviler Ermeni dönmesidir? diye çarpıtıldı? Irkçılığı, bölücülüğü kendileri körüklüyor Mİllİyet?in günlerce süren ve etnik bölücülüğü kışkırtan ?Biz Kimiz?? başlıklı sözde yazı dizisine ses çıkaramayan Radikal, belgelere dayalı açıklama yapan Prof. Dr. Halaçoğlu?nu hedef gösterdi. Linç kampanyası! Bölücü ve Ermeniciler karşısında tavizsiz duruşuyla tanınan Tarih Kurumu Başkanı Halaçoğlu?nu linç kampanyası başlatıldı. Linç korosuna daha önce Türkiye?yi etnik bölgelere ayıran araştırmalara imza atan malum medya şeflik yapıyor. Sözde soykırım yalanlarını çürüten araştırmalara imza atan ve bölücüler karşısındaki tavizsiz duruşuyla tanınan Türk Tarih Kurumu Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Kayseri?de yaptığı bir konuşmayı çarpıtarak gündeme getiren Türkiyeli medya tarafından linç edilmek isteniyor. ?Türkiye?nin etnik haritasına çıkarıyoruz? söylemiyle bölücülerin ekmeğine yağ süren araştırmalara imza atan Türkiyeli medyanın, ?Tarih Kurumu Başkanı, Kürtlerin Türkmen, Kürt Aleviler?in ise Ermeni dönmesi olduğunu söyledi? haberleri üzerine dün bir basın açıklaması yapan Halaçoğlu, sözlerinin çarpıtıldığını söyledi. Belgesiz konuşmam Hiçbir konuda belge göstermeden konuşmadığını dile getiren Halaçoğlu, sözlerininin çarpıtıldığını ve kendisine yargısız infaz yapıldığını söyledi.Kayseri?deki sempozyumda 8-10 yıldır süren bir çalışmasından söz ettiğini ve Türkiye?de 41 bin 297 aşiret tespit ettiklerini dile getirdiğini belirten Halaçoğlu, konuşmasının ses kayıtlarının kendisinde olduğunu ifade ederek, adı geçen konuşmasında Türkiye?de Alevilerin yüzde 99?unun Türkmen olduğunu, 1919?dan sonraki tehcirden kurtulmak isteyen Ermenilerin Anadolu?da kalmak için kendilerini Kürt Alevi olarak gösterdiğini söylediğini aktardı. Halaçoğlu, bu sözlerinin ?Kürt Aleviler Ermeni dönmesidir? diye çarpıtıldığını söyledi DTP?li Ahmet Türk?e cevap 1989?da dışarıdan bilim adamlarının Aleviler, Kürtler üzerine çalışma yaptığını, dönmelerden söz ettiğini belirterek, ?Bütün benim söz ettiklerimi anlatıyor. Bu araştırmaları niye kimse tenkit etmedi. Yabancı yapınca çok mu doğru oluyor. Bizim bilim adamlarımıza neden kimse güvenmiyor? ifadelerini kullandı. TBMM?de ilk grup toplantısında kendisini bölücük yapmakla suçlayıp istifa çağrısı yapan DTP Genel Grup Başkanı Ahmet Türk?e de cevap veren Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bir gazete bir yalan yanlış yazı yazıyor. Hiç kimse okumadan saldırıyor. Yarın bazı siyasetçiler, beni istifaya davet edenler, haklarında gazetelerde çıkan yalan yanlış haberler karşısında istifa edecekler mi? Veya Türkiye?nin bölücülüğüne gayret eden bazı başkanlara aynı şekilde Meclis?te istifa et diyecekler mi? Milliyet yapınca ırkçılık olmadı Yusuf Halaçoğlu?nu ?ırkçılıkla? suçlayan Türkiyeli medya daha önce etnik ayrıştırma amacı taşıyan araştırmayı amaçlayan araştırmalara imza atmıştı. Özellikle bu tür operasyonlarıyla tanınan Milliyet gazetesi, 19 Mart 2007?de başlayan ve günlerce süren ?Biz Kimiz?? isimli bir dizi yayınlayarak, Türkiye?de kaç etnik kimlik olduğunu, bunların nüfus ve bölge olarak dağılımını vermeye çalışmıştı. O günlerde ?Milliyet?in? bölücü yayınları hakkında Türkiyeli medyada övgü dışında tek satır yazı çıkmamıştı. Halaçoğlu?na destek yağdı Bölücülere kimse ses çıkarmıyor Halaçoğlu hakkında başlatılan linç kampanyasına siyasilerden ve sivil toplum örgütlerinden de tepkiler gelmeye başladı. YP Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan Halaçoğlu?nun resmi bir kurumun başında olduğunu ve sözlerini tarihi belgelere dayandırarak konuştuğunu vurgulayarak, bu gerçeklerin Türkiye?yi bölmek isteyenleri rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye?de yıllardır yabancı servisler tarafından alt-üst kimlik çatışmaları çıkarılmaya çalışıldığını, mezhep ayrılıklarının baş göstermesi için gayret sarfedildiğini savunan Tantan, ?Bu konuda hiç ses çıkmazken ve bu gerçekleri kimse dile getirmezken, Halaçoğlu?nun tarihi belgelere dayanan açıklamaları korkunç bir tepki dalgasıyla karşılaşıyor? dedi. Hedef milli bilinç Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür ise bazı kesimlerin Halaçoğlu?nun açıklamalarını bilinçli çarpıtmaya çalıştığını belirterek, asıl niyetin Prof. Dr. Halaçoğlu?nun görevden alınması olduğunu ileri sürdü. Gürgür, ?Hükümeti baskı altına almak suretiyle Halaçoğlu alaşağı edilirse bir taraftan Ermeni soykırımı iddialarına karşı duran kesimlere darbe vurmuş olacaklar, bir taraftan da önemli bir kurumun milli bilinç zemininde faaliyet göstermesine sıcak bakmayacak, zihniyetlere kapı açmış olacaklar? diye konuştu. Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 eee saçmalarsan böyle olur 5 bin yıllık tarihi olan kürt halkını yok saymak değil onun en kralının haddi değil bence derhal görevindende kovulmalı ve yargılanmalıdır..... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 26 Ağustos , 2007 "Benim elimde Ermeni ismi, onun Türk ismi ve hangi mahallede oturduğuna dair liste var. Ama bunu hiçbir zaman açıklamayacağım, bu bir tehdit olarak da algılanmasın. " demek abesle iştigaldir. Bilimsel olmadığı gibi düşündürücüdür. Ne demek istemektedir, nereye varmanın çabasındadır, neden açıklamak istememektedir? Buraya kadar söyleyip, "açıklamayacağım" demek acınası bir durumdur. Varsa belge açıkla, yoksa konuşma! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2007 Yaptığı şey bir bilim adamına yakışmamıştır. Eğer bir araştırma ve bu araştırmanın neticeleri varsa bunu yayınlar. Açıklar. Halaçoğlu'nun kimlerle polemikte olduğu değildir kıstasım ancak. Türk Tarih Kurumu gibi büyük ve güçlü bir kurumun başkanı. Böyle siyasi parti lideri gibi konuşmaz. Yusuf Hoca çok yanlış bir y öntem izledi. Araştırma ve sonuçları açıklarsın üstüne yorum yaparsın. Ancak "şu aslında ermeni, bu aslında türkmen belgeler elimde" gibi bir uslup. Ülkeyi gereksiz bir tartışmaya sokacağı gibi. Sakat ve hatalı bir usluptur. Gerçekten şaşırttı beni hoca. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 "Benim elimde Ermeni ismi, onun Türk ismi ve hangi mahallede oturduğuna dair liste var. Ama bunu hiçbir zaman açıklamayacağım, bu bir tehdit olarak da algılanmasın. " demek abesle iştigaldir. Bilimsel olmadığı gibi düşündürücüdür.Ne demek istemektedir, nereye varmanın çabasındadır, neden açıklamak istememektedir? Buraya kadar söyleyip, "açıklamayacağım" demek acınası bir durumdur. Varsa belge açıkla, yoksa konuşma! Yani taylan bey, pes doğrusu adam bilim adamı, üstelik resmi belgelerde bu adamda, nasıl bilimsel olmadığını söylersiniz? Üstelik bu konuyu eminim yusuf halaçoğlundan daha öncede duymuşsunuzdur. Adam açıkça, defalarca vurgulayarak Osmanlı kayıtlarında, bugün kendini Kürt olarak tanımlayan bazı ailelerin Türkmen aşireti olarak geçtiğini ve tehcirden kurtulmak için kendisini Kürt Alevi gösteren Ermeniler olduğunu,bugün pkk ve dhkpc mensuplarının bunlardan oluşturulduğunu söyledi. Öldürülen pkk militanlarının çoğunun sünnetsiz olduğu ve taslim olan teröristlerin verdikleri ifadelerde, pkk nın kürtlere değil ermenilere hizmet ettiğini açıkça ifade etmişlerdir. Doğu kiliseler birliği komisyon başkanı ''Achille silvestrini'' 23 kasım 1998'de Lare publiga gazetesinde bir açıklama yaparak vatikan'ın pkk'yı ve onun başını desteklediklerini açıklıyor.. Hala anlamamakta neden bukadar ısrar, anlamak mümkün değil. Halaçoğlu’nun, tamamen bilimsel verilerden yola çıkarak bir açıklamada bulunduğunu , bu gerçeklerin özellikle Ermeni soykırımı iddialarını savunan bazı kesimleri rahatsız ettiği gibi(örn:DTP li Ahmet türk, Tunceli'de avukat Barış Yıldırım, DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş,DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal)gibi ve Hrand dink cenazesinde hepimiz ermeniyiz diyenler DTP ve ferhat tunç gibi savunucularının ön saflarda bulunulması gayet doğaldır. Türk Tarih Kurumu’nun belgeleri üzerinden, bölücüler ve bölücülere hizmet edenlerle,Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünden gocunanların, milliyetçi kimliği ile tanınan Yusuf Halaçoğlu’na yönelik bir linç tavrı içine girdiği görülmektedir. saygılar Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 bence cok hasas bi konu... hep soyumu merak etmisimdir gecmisimden, gelecegegimden korktugumdan daha fazla korkmusumdur hep Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Hangi bilimsel belgeler ? Hangi bilimsel çalışma ? Bilimsel çalışmalar, biz baktık böyle böyleymiş diyerek yapılmaz. Çalışma bulguları, "bilimsel belgeler" yayınlanır herkes okur. Hiçmi bilimsel çalışma görmedik biz. Alıntı
Φ botan Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Farz edelimki böyle bir çalışma var gerçekliği söz konusu bile olamaz ama farz edelimki devletin bazı kadroları böyle bir araştırma yaptılar peki bu emri kim verdi neye göre bu araştırma yapıldı ve en önemlisi bu bir araştırmamı yoksa fişlememi???? Alıntı
Misafir Sands Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Bunlar gündemi değiştirme muhabbetleridir,benim için değil sadece sizler içinde eminim öyledir artık bu ırkçı yaklasımlar geçmişte kaldı bu derece abartılacak seviyede tabiki bölge adlandırmalarında yada betimlemelerde kullanılmasını kasd etmiyorum demek istediğim başka birşey,kimse böyle rencide edilemez işte küreselleşme budur.İşimize gelince Mevlanacı oluruz Ne olursna ol yine gel İşimize gelincede O şöyle bu böyle bize yakışmaz.İnsanları gecmişleriyle değil varlıklarıyla yargılayalım.Önyargı konusuna link vermişim varsayın oraya yönelin tekrar okuyun. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Aforoz korosuAB işbirlikçileri, tarihi gerçekleri bilimsel verilerle açıklayan TTK Başkanı Yusuf Halaçoğlu?na karşı Ortaçağ zihniyetini andıran kampanya başlattı. Sanki kelle avına çıkmışlar TÜrk milletine ?soykırımcı? iftirasını atan Ermeni diasporasına karşı kahramanca mücadele veren Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, pusuya yatmış AB işbirlikçileri tarafından hedef tahtasına oturtuldu. Bir yerlerden düğmeye basılmış gibi ortak kampanya başlatan şer cephesi, açıklamasını çarpıttıkları Halaç-oğlu?nu ?ırkçılıkla? itham edecek kadar ileri gidip, adeta kellesini istediler... . . . Bölücülere kimse ses çıkarmıyor Halaçoğlu hakkında başlatılan linç kampanyasına siyasilerden ve sivil toplum örgütlerinden de tepkiler gelmeye başladı. YP Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan Halaçoğlu?nun resmi bir kurumun başında olduğunu ve sözlerini tarihi belgelere dayandırarak konuştuğunu vurgulayarak, bu gerçeklerin Türkiye?yi bölmek isteyenleri rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye?de yıllardır yabancı servisler tarafından alt-üst kimlik çatışmaları çıkarılmaya çalışıldığını, mezhep ayrılıklarının baş göstermesi için gayret sarfedildiğini savunan Tantan, ?Bu konuda hiç ses çıkmazken ve bu gerçekleri kimse dile getirmezken, Halaçoğlu?nun tarihi belgelere dayanan açıklamaları korkunç bir tepki dalgasıyla karşılaşıyor? dedi. Hedef milli bilinç Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür ise bazı kesimlerin Halaçoğlu?nun açıklamalarını bilinçli çarpıtmaya çalıştığını belirterek, asıl niyetin Prof. Dr. Halaçoğlu?nun görevden alınması olduğunu ileri sürdü. Gürgür, ?Hükümeti baskı altına almak suretiyle Halaçoğlu alaşağı edilirse bir taraftan Ermeni soykırımı iddialarına karşı duran kesimlere darbe vurmuş olacaklar, bir taraftan da önemli bir kurumun milli bilinç zemininde faaliyet göstermesine sıcak bakmayacak, zihniyetlere kapı açmış olacaklar? diye konuştu. Afaroz edilmek. Kimi niye, kim, ne için afaroz ediyor.Sevgili arkadaşlar,düşünün bir ilim adamı kalkıp,daha sonra arkasında duramayacağı sözler sarfediyor.Kaldı ki ben kürt asıllı biri olarak şunu ifade etmeliyim ki benim için ne olduğum önemli değil.Ermeni veya...Asıl önemli olan nasıl biri olduğumdur.Ben atalarımın yanlışlarından sorumlu değilim.Tarihim benimle vardır. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Yani taylan bey, pes doğrusu adam bilim adamı, üstelik resmi belgelerde bu adamda, nasıl bilimsel olmadığını söylersiniz? Hangi bilimsel belgeler ? Hangi bilimsel çalışma ? Bilimsel çalışmalar, biz baktık böyle böyleymiş diyerek yapılmaz. Çalışma bulguları, "bilimsel belgeler" yayınlanır herkes okur. Hiçmi bilimsel çalışma görmedik biz. Farz edelimki böyle bir çalışma var gerçekliği söz konusu bile olamaz ama farz edelimki devletin bazı kadroları böyle bir araştırma yaptılar peki bu emri kim verdi neye göre bu araştırma yapıldı ve en önemlisi bu bir araştırmamı yoksa fişlememi???? Sayın 200, Sözümün arkasındayım. Buraya kadar söyleyip, "açıklamayacağım" demek acınası bir durumdur. Varsa belge açıkla, yoksa konuşma! dedim. Arkadaşlarım izah etmişler, açıklanamayan şey belgelerdir. Belge bilgi olmadan ne söz sahibini, ne de sizi ciddiye alamayacağım. Üzerinize alınmayınız, sözümün mantığını anlayınız lütfen. Belge ve açıklama konusunda ihtisas yapmanızı rica ederek bitiriyorum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Hayır anlamadığım Yusuf hoca kendini ne olarak görüyor. Bir bilim adamı olarakmı yoksa istihbarat şefimi. Bilim adamı bir şeyi bulduğunu iddia ediyorsa, çalışmalarını ve delillerini koyar ortaya. Elimde belge var gibi söylemler bir bilim adamına nasıl yakışır. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2007 Hayır anlamadığım Yusuf hoca kendini ne olarak görüyor. Bir bilim adamı olarakmı yoksa istihbarat şefimi. Bilim adamı bir şeyi bulduğunu iddia ediyorsa, çalışmalarını ve delillerini koyar ortaya. Elimde belge var gibi söylemler bir bilim adamına nasıl yakışır. Bırak dostum nefes tüketme, biz kimin neye hizmet ettiğini bilmiyor muyuz sanki... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Ya düşünsene şimdi bir bilim adamı çıkıyor ve ben araştırdım buldum bazılarımız "eşekten gelmedir" diyor. Hani hocam belgeleriniz diyenlerede. Elimde liste var açıklarsam çok kişinin canı yanar diyor Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 CYRANO ,Taylan Abi şimdi öncelikle ifade edeyim ki, ikiniz hakkında bazı araştırmalarım var hatta elimde belge de var ama söyleyemem ısrar etmeyin sonra canınız yanar : Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 niye illa bi aciklama isteniyor anlamadim hemde neyin aciklamasiki bu adam tek tek isimmi sayicak tarih kurumu orda merak eden gitsin baksin merak etmeyende bakmasin. ben sahsen merak ediyorum. Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 niye illa bi aciklama isteniyor anlamadimhemde neyin aciklamasiki bu adam tek tek isimmi sayicak tarih kurumu orda merak eden gitsin baksin merak etmeyende bakmasin. ben sahsen merak ediyorum. Acayip acayip cevaplar vermeyin ya. Ne demek "niye illa bir açıklama isteniyor", evet tabii ki açıklama yapılması gerekir. Ortaya bir laf atıp, kaçıp gitmek yok öyle... Elimde 10 bin isim var dedi. Açıklasın! Açıklasın yahu. Biz de sayı saymayı biliyoruz. Adam tek tek isim sayacak, aynen söylediğiniz gibi. Sayısını bildiğini, milletten saklamayacak! Buraya cevap yazarken, yazdıklarınızı tekrar tekrar okuyun. Şu yazdığınız cevap değil. "Niye illa açıklama isteniyormuş.." okudukça gülüyorum ya. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Haklı tabii. Bunu TMSF veya BDDK Başkanı mı araştırıp dile getirecek yoksa Halaçoğlu’na hışımla saldıran AB ci ürk Tarih Vakfı’nın askerleri mi? Halaçoğlu, ABD, İngiliz ve Osmanlı belgeleri ile bütün iddialarını ispatlıyor zaten. Basın toplantısında ‘Bu bölücülük olmuyor mu, siz Alevi Kürtlerini, Ermeni gösteriyorsunuz’ diyenlere verdiği cevap da aslında işin püf noktası. ’ Ben asla Alevi Kürtleri demedim kendisini Alevi Kürt olarak gösteren Ermenileri kastettim’ diyor. TİKKO ve PKK’yı Ermeni ağırlıklı bir örgüt olarak niteleyen Sayın Halaçoğlu’nu doğrulayan o kadar çok delil var ki. Daha bir yıl bile olmadı, İstanbul polisi TİKKO’cuların örgüt evini bastığında bazı pankartlar ele geçti. Bunların birinde ‘Ermeni soykırımını unutmadık’ yazıyordu. Hiç kimse doğru dürüst üstünde durmadı bile. Ermeni soykırımı ile TİKKO’nun ilişkisi nedir diye soran da olmamıştır. PKK, 1980’lerin başında Bekaa vadisinde ASALA ile anlaştıktan sonra, eylemlere 1984 saldırısı ile başladı. ASALA ise süratle gündemden düştü. Bunu ‘Bir Halkı Savunmak’ isimli kitabında Öcalan tafsilatı ile anlatmaktadır. Onun içindir ki kısa zamanda gizli Ermenilerin ağırlıkta olduğu yabancı uyruklu ‘sünnetsiz’ sözde Kürtlerin katıldığı bir örgüt haline geldi. Daha birkaç ay önce bazı terörist kızların cesetlerinin boynunda haç olan madalyonları, gazeteler görüntüledi. Yani bir anlamda 1926’ların Hoybun örgütü yeni Hoybun olarak hortlatılmış oldu. Kürt sorununu barışçı bir şekilde çözme konusunda vereceği oylarıyla ilgili pazarlık meselesi yapan Ahmet Türk hâlâ, Abdullah Gül’den haber beklediğini söylüyor. Halaçoğlu’nun da istifasını istiyor. Çok kızmış, çünkü Halaçoğlu bölücülük yapıyormuş. Bunu PKK’nın meclis temsilcisi DTP’nin başkanı Ahmet Türk söylüyor. ‘ PKK misyonuna karşı çıkamam’ diyen, ‘Kürtçe’yi TBMM’nin dili yapalım yoksa şimdiki yirmi dokuzuncu isyan otuzuncuya dönüşür’ diyen DTP söylüyor. Allah’ın işine bakın ki Yusuf Halaçoğlu’nun bölücülükten dolayı istifasını istiyor. Bu acıklı komediyi çok izleyeceğiz daha. Oysa Halaçoğlu henüz Sünni Kürtler arasındaki kendini Müslüman ve Kürt gösteren Ermenilerden bahsetmiyor. Sadece bir örnek verelim gerisini herkes düşünsün. Birkaç ay önce ‘Tespih Taneleri’ diye bir hatıra roman yazmış Diyarbakırlı Mıgırdıç Margosyan ile Sabah gazetesinin Pazar ekinde bir söyleşi yayınlanıyor. Orada diyor ki ‘Bize Diyarbakır’da gavur diyorlardı. İstanbul’da ise Kürt.’ Bu ayrı bir yanlışı işaret etse de asıl konu şu: ‘Serkis nasıl Ali oldu’ diye bir ara başlıkta tehcirde dedesinin ve küçük yaştaki oğlu Serkis’in Müslüman olduğunu anlatıp, Ali adını aldığını belirten Margosyan, babasının asla 5 vakit namazını aksatmadığını, annesinin ise çarşaf giyip mutaassıp bir Müslüman örneği olduğunu söylüyor. Daha sonra ortam düzeliyor ve o dindar Ali, tekrar Serkis oluyor. O, gözlerini bile göstermeyen çarşaflı annesi, normal bir Ermeni kadını oluyor. Yani dinlerine dönüyorlar. Bunu Margosyan ‘Eski dinlerine dönmeleri biraz zaman aldı’ diye ifade ediyor. Görüyor musunuz olanları? Karşınızda en dindar aşırı ve radikal Müslüman gibi duranların bile, aslında rol yaptığını fırsat kolladığını, eğer bu fırsatını henüz bulamamışlarsa da gerçek dindaşlarına yardım ve destek vereceklerini kim inkâr edebilir. buraya kadar alıntı. şimdi arkadaşklarım diyorki belge varsa neden açıklanmıyor?Ama yeri gelince mangalda kül bırkmayan arkadaşlarım ileriyi görebilyordı! ama bu konuda ileriyi göremiyor nasılsa! Şimdi sizin aklınız mantığınız nasıl el veriyor türkiye bu durumda iken bunun açıklanmasını? aslında bende çok isterim açıklanmasını ama 3-5 Ahmet türk ve dtp liler deşifre olacak diye suçsuz günahsız insanları fişlemek doğrumu? Yani bunu anlayamacak insanlar olsanız, daha fazla anlatmaya çalışırdım, eminim sizde çok iyi biliyorsunuz gerçekleri. yukarıda alıntı yaptığım ''Tespih Taneleri’ Diyarbakırlı Mıgırdıç Margosyan bile belge olarak geçmezmi. Papalığın Doğu kiliseler birliği başkanı Achille Silvestrini'nin 23 kasım 1998 de Lare Publiga gazetesinde yayınladığı pkk'yı destekliyoruz mesajı belge geçmezmi. Artık zahmet olmasa 23 kasım 1998 tarihli ''Lare Publiga gazetesi''nin arşivlerinide siz araştırın bulun. Mıgırdıç Margosyan'nın ''Tespih Taneleri'' adlı kitabınıda alın okuyun. Hatta, hatta bunlara inanmyan arkadaşlarım varsa onları canlı belge ile tanıştırabilirim. Sayın halaç oğlunun amacı birilerini deşifre etmek değil, bazı gerçekleri anlatmakır bu onun görevidir. yoksa bu açıklamaları işçi sedikalarından beklemiyordunuz sanırım. saygılar Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 adamin beyanatlari hakkinda fikrimi soyluyorum. nesini begenmedin anlamadim cok basit dusunuyorum galiba Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 şimdi arkadaşklarım diyorki belge varsa neden açıklanmıyor?Ama yeri gelince mangalda kül bırkmayan arkadaşlarım ileriyi görebilyordı!ama bu konuda ileriyi göremiyor nasılsa! Şimdi sizin aklınız mantığınız nasıl el veriyor türkiye bu durumda iken bunun açıklanmasını? aslında bende çok isterim açıklanmasını ama 3-5 Ahmet türk ve dtp liler deşifre olacak diye suçsuz günahsız insanları fişlemek doğrumu? Yani bunu anlayamacak insanlar olsanız, daha fazla anlatmaya çalışırdım, eminim sizde çok iyi biliyorsunuz gerçekleri. yukarıda alıntı yaptığım ''Tespih Taneleri’ Diyarbakırlı Mıgırdıç Margosyan bile belge olarak geçmezmi. Papalığın Doğu kiliseler birliği başkanı Achille Silvestrini'nin 23 kasım 1998 de Lare Publiga gazetesinde yayınladığı pkk'yı destekliyoruz mesajı belge geçmezmi. Artık zahmet olmasa 23 kasım 1998 tarihli ''Lare Publiga gazetesi''nin arşivlerinide siz araştırın bulun. Mıgırdıç Margosyan'nın ''Tespih Taneleri'' adlı kitabınıda alın okuyun. Hatta, hatta bunlara inanmyan arkadaşlarım varsa onları canlı belge ile tanıştırabilirim. Sayın halaç oğlunun amacı birilerini deşifre etmek değil, bazı gerçekleri anlatmakır bu onun görevidir. yoksa bu açıklamaları işçi sedikalarından beklemiyordunuz sanırım. saygılar Tespihle boncukla işimiz yok sayın 200, Kendinizi birşeyler açıklaması gereken biriymiş gibi görüyorsunuz sanırım. Savunma mekanizması olsa gerek... Ama biz açıklamaları sizden değil, Halaçoğlu'ndan bekliyoruz. Konunun muhatabı siz değilsiniz, o bakımdan incik boncuk işini geçelim. Elinde olduğunu iddia ettiği 10bin ismin ve bunları nereden bulduğunun peşindeyiz. Suyu bulandırmayınız. Kısa ve net soruyoruz. Nereden bulmuştur? Vahiy mi gelmiştir? Nedir yani... Hem açıklamanın adı deşifre midir? Saptırılır da, bu kadar mı saptırılır yani! Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Tespihle boncukla işimiz yok sayın 200,Kendinizi birşeyler açıklaması gereken biriymiş gibi görüyorsunuz sanırım. Savunma mekanizması olsa gerek... Ama biz açıklamaları sizden değil, Halaçoğlu'ndan bekliyoruz. Konunun muhatabı siz değilsiniz, o bakımdan incik boncuk işini geçelim. Elinde olduğunu iddia ettiği 10bin ismin ve bunları nereden bulduğunun peşindeyiz. Suyu bulandırmayınız. Kısa ve net soruyoruz. Nereden bulmuştur? Vahiy mi gelmiştir? Nedir yani... Hem açıklamanın adı deşifre midir? Saptırılır da, bu kadar mı saptırılır yani! Yani arkadaşım sen anlamamakta ısrar ediyorsun,biliyorum ne yaparsam yapayım size anlatamam çünkü anlamak istemiyorsun. Ben kendimi, açıklama yapması gereken biri falan görmüyorum,gerkirse bir yerde yalnışlık varsa haksız yere linç varsa bildiğim açıklamalarıda yaparım. Sizden izin almam gerekmiyor sanırım. Açıklamaları halaçoğlundan bekliyorsunuzda ,adam defalarca açıkladı basın toplantısı düzenledi saatlerce gazetecilere cavap verdi. biraz tv haberlerine zaman ayırmış olsaydınız eminim duymuş olurdunuz. Konunun muhtabı ben değilim tabi ama başlığı ben yazdım benim cevap vermem gerekir sanırım..Ayrıca Sayın halaçoğlu defalarda açıklamasına rağmen, adamdan size özel açıklama istiyorsunuz. K bakmayın ama asyın taylan sanırım halaçoğlunun kişilere özel mesaj gönderebileceğini sanmıyorum. taylan bey... Elinde bulunduğu 10 bin isimin nerden buldu diyorsunuz inanın gülmemek elde değil arkadaşım adamın görevi ne? TTK nın açılımı ne?bu adamın işi ne? eğer bunları bilmiyorsanız bu konuda yorum yapmanın anlamı yokur sanırım. Arkadaşım adam TÜRK TARİH KURUMU Başkanı Prof. üstelik tarihçi bu adam.bunda da belge olmayınca kimde olacak? arşivler kimlerin elinde sanıyorsunuz? işçi bulma kurumundamı? ptt müdürlüğündemi? Elbette TTK arşivleri vardır ve arşivler saklanmaktadır. Alıntı
Φ nokta34 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 benim anladigim kadariyla adamin demek istedigi icimizde bizim gibi olan ancak bizden olmayan kisilerin oldugu bunlar bizim gibi gozuksede, bizi bolmeye calismaktadir buraya kadar gorunen koy kilavuz istemiyor zaten(bizi bolmeye calisanlar var) belki bunun muhatabi medya olmamaliydi ama istifa cok gadarca geliyor bana. adam zaten bizim icin calisiyor bence Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 31 Ağustos , 2007 Konu basittir Halaçoğlu bir bilimsel çalışma yaptıysa ve bulgulara ulaştıysa bu çalışmasını, dayanak noktalarını, delillerini ve belgelerini açıklayacaktır. Diğer bilim adamlarıda tarihçilerde inceleyecektir. Açıklayamıyorsa boş boş konuşup ülke içinde gereksiz bir gerginliğe yol açmayacaktır. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Konu basittir Halaçoğlu bir bilimsel çalışma yaptıysa ve bulgulara ulaştıysa bu çalışmasını, dayanak noktalarını, delillerini ve belgelerini açıklayacaktır. Diğer bilim adamlarıda tarihçilerde inceleyecektir. Açıklayamıyorsa boş boş konuşup ülke içinde gereksiz bir gerginliğe yol açmayacaktır. Evet CYRANO konu çok basit, halaçoğlu bildiğiniz gibi TTK başkanı elinde zaten devletin arşivleri var. Bu konu daha önceleride gündeme geldi fakat hiç bu kadar tepki görmemişti sebebi neydi acaba? Buna dayanarak söylüyor tabiki,yani elindeki belgeleri açıklaması suçsuz günahsız insanları fişlemesi sizce ne kadar doğrudur? Ama bana göre bugünkü dtp liler pkk lılar ve yasa dışı ögütü mensupları fişlenmelidir. Halk'ta bilmelidir bunları... saygılar Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Gönderi tarihi: 23 Temmuz , 2008 Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu görevinden alındı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan atama kararına göre, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Gazi Üniversitesi’ndeki asli görevine iade edilmek üzere bu görevinden alındı. Bu da haberin KAPAK olan bölümü Haydi geçmiş olsun. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.