Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Sesi tanımlarken kullandığın gibiyi kastetmiştim... Neyse... Söylediğin resmi de olsa gayri resmi de olsa kesinlik bildirmiyor ve zaten tartışmalar da noktalanmış değil... Big-Bang in kaynağı büyük bir patlamaya neden olabilecek katımadde diyen de var sonsuz kudretle böyle bir şey olabilir o zaman tanrıdır diyen de var... Bu konuda henüz kesinlik yok... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Evreni her hangi bir bedendeki bir hücreye benzetebiliriz mesağla diyiyorum, bu şekle göre hayellerimizi çoğaltabiliriz. Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Lena, Buyuk Patlama konusunda bilgin az sanirim;ogrenmek istersen burdan baslayabilirsin. http://www.akat.org/sizin_icin/evrininyaradilisiveyapisi/ Degil Buyuk Patlama oncesini sonrasini bile cok kisitli biliyoruz.Planck zamaninda bildigimiz tum fizik kurallari gocuyor ve hesaplardan sonsuz enerji sonucu cikiyor.Bu yuzden bilimadamlari "Buyuk Patlama aninda 0 (sifir) noktada sonsuz enerji vardi" diyorlar. 0 (sifir) nasil bir nokta oluyorsa veya sonsuzluktan kasit neyse artik.Kisacasi buna Yaratilis ani diyebiliriz! Saygilar... Not:Planck zamani 10^-33 gibi saniyenin cok ufak bolumune denk gelir.Buyuk Patlama ile Planck zamani arasinda ne oldugunu bilemiyoruz,hele de o Patlama anini hic bilmiyoruz! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Bu doğru işte bilgier.... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 EEEE ben ne yapayım, NASA 1 den başla istediğin sayıya kadar araştır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Neyi araştırayım anlamadım lena... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Bilgi er in dediğini big bang hakkında, o hağla o noktayı ele alıyor evrenin dşindaki eveli gücü anımsayamıyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Big-Bangdan önceki olay yokluktur.. Big-bang yaratılış anıdır... En doğrusunu Allah (c.c) bilir... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Ama orada bir delik var, tarih var, hağla zaman zaman madde fışkırdığı tespiti var, big bang başlamadan evvel boşluk var, bunları saymıyalımmı. Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Lena ne deligi,ne tarihi?Ne diyorsun agbi sen?Nerden madde fiskiriyormus?Birak buyuk patlama (Big Bang) zamanini saniyenin 10^43 gibi bir zamanina denk gelen Planck zamanindan oncesini bilemiyoruz diyorum,sen ne diyorsun?Big bang`den once bosluk varmis,nerden cikariyorsun boyle seyleri.Bilgisayarlarda uretilen fotograflara bakip atiyorsun herhalde. Hayir bilmemek ayip degil de ogrenmemek ayip,bak o kadar link verdik,oku ogren. Simdi benim bu yazdigima bilir bilmez cevap vermeden once su linki ac ve bir guzel oku.Hadi agbicim. http://www.akat.org/sizin_icin/evrininyaradilisiveyapisi/ Saygilar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Senin verdiğin bu link deki yazıları 20-25 sene evvelki litaplardada okumuştum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Lena big-Bangtan önceki boşluğu bana ıspatlarmısın.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Sende bana her şeyi kapsamı içine alan bu alemi, neden, niçin, niye, nasıl, başladığını ispatlarmısın. Sebeb ne. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Sebebini Allah bildirmiştir... Kendisinin bilinmesini istedi.. Ve kulluk yapacak yaratıklar yarattı... Bunun için de bir kainat gerekiyordu.. Saygılar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Bizim kadar küçük varlıklar için, bu kadar muğazam bir evrene gerek yoktu. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 Bu imtihan bittikten sonrasınıda söylesene ne yapıcaklar bizi nerde kullanıcaklar yada kulanmıyacaklar her şeyi bildiğine göre imtihan neticesinide bilmen gerekir deyilmi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ocak , 2006 Bizim kadar küçük varlıklar için, bu kadar muğazam bir evrene gerek yoktu. Tövbe et.. Allah bunu taktir etmiştir lena.. Bu muazzamlığı göremeyenlere konuş... Zaten Allah için bu çok zor değilki.. Daha neleri, idrak edebildik..?? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Burda tövbe etmek için bir konu yok, evrenin içinde bile kendimizi tanımaya başladık. Bize bahsedilmiyen konular bu gün ilim açıklığa kavuşturuyor, insan evrenin neresinde kim olduğunu ne olduğunu SONhaber. İnsan ruhunun saatte 300 bin kilometre hızla hareket ettiği tespit edildi. Daha önceki araştırmalarda da ruhun ağırlığının "21 gram" olduğu iddia edilmişti. Almanya'nın yüksek tirajlı Bild Gazetesi’nde çıkan bir haberde, bilim adamlarının, insan ruhunun saatte 300 bin kilometre hızla hareket ettiğini tespit ettikleri belirtildi. Habere göre "Ölürken neler oluyor" sorusuna cevap arayan Alman bilim adamları, araştırmalarını ölümle burun buruna gelen insanların ifadelerine dayandırdı. Ölmelerine saniyeden bile daha az zaman varken kurtulan bu insanların "karanlık bir tünel" gördüklerini anlattıkları belirtildi. Alman fizikçiler, böyle karanlık bir tünelin gerçekten var olduğunu, ruhun vücuttan çıkarken böylesi fiziksel bir durumun oluşabileceğini açıkladılar. Daha önceki araştırmalarda da ruhun ağırlığının "21 gram" olduğu iddia edilmişti. ALINTI Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 lena sen bir inannasın.. İman esaslarını bilmen lazım.. Allahın sıfatlarına aykırı konuşuyorsun.. Bilimsel olarakta bilinmesi mümkün olmayan şeylerden bahsediyorsun.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2006 Bunlar gerçek kıralx kitapda belirtilmemiş olabilir, yaşamın 6666 ayetde belirtilmesi imkansız zaten. Bunlar dini aşağılayıcı konular deyil bilakis destekleyici unsurlar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Lena yukarda ne dedin sen "Bizim kadar küçük varlıklar için, bu kadar muğazam bir evrene gerek yoktu." dedin dimi.. Bende bu sözüne binaen öle dedim.. Sen ben kimizde Allahın takdirini yargılıyoruz... Peki bu kadar büyük bir alem, o kadar büyük olmasına rağmen bu büyüklüğü ve bu muazzam kuvveti, kudreti anlamkta ve boyun eğmekte güçlük çekiyoruz.. Emin olki bu alem 1 milyon kat daha büyük olsa bile insan oğlu gene ibret almaz gene bilmez.. Çünkü önce kendini bilecek.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Kıralx Bu merakı insana veren gene allah, insan nerde neyin içinde niçin bulunduğunu araştırıp merak etmesi yaratana karşı gelmesi anlamı çıkartamayız. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 evet haklısnı merak iyidir.. Alah araştırmamızı meraklanmamızı emrediyor.. Ama Allahın yarattıklarını eleştirmemizi değil..! Çünkü onun yaratmasında eleştirilecek en küçük bir eksiklik yoktur, olamaz da.. Eğer bir eksiklik olsa bu yaratanın eksikliğidir... Oysa Allah bütün eksikliklerden beridir... Saygılar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ocak , 2006 Sonuç itabarıyla bir gün evrende yok olucak. Geçen sene uydular alışılmışım dışında evrenin acağip titreşimini kayıt etdiler nedir bu sizi düşündürmüyormu, bir şeyin içinde bu evren gayet açık. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.